- Liittynyt
- 20.10.2016
- Viestejä
- 1 878
potkulain tarkotus ei ole mikään muu kuin se, että voidaan antaa Britannian tapaan joukkopotkut, jos ei sanellut ehdot miellytä.
Mikä ihmeen potkulaki?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
potkulain tarkotus ei ole mikään muu kuin se, että voidaan antaa Britannian tapaan joukkopotkut, jos ei sanellut ehdot miellytä.
Nyt selvästi joku asia hiertää, mutta avaa vähän nyt mitä siinä kritisoit.Mietippä tarkemmin, miksi lakkolaki ja potkulaki on millään muotoa oikeasti merkittävä asia, että niitä pitää jääräpäisesti ajaa. Shakissakin on pakko tietyt siirrot ensin, että pääsee tekemään muita siirtoja. Potkulaki panee normiduunarin nyrkin ja sorvin väliin.
Nyt en ihan saa kiinni, miten sopimusvapaus tai nämä sun muut hölinät ilman esimerkkiä tai lähteitä liittyy siihen, että täällä on osa jengistä niin totaalisen pihalla, kun luulevat hallituksen pystyvän lailla kieltämään ammattiyhdistykset?
Joo ja kysyn vielä kolmannen ja viimeisen kerran miten tämä liittyy yhtään mitenkään minun viestiini, mikä käsitteli ay-liikkeen kieltämistä lailla hallituksen toimesta?Työehtosopimusten yleissitovuus rikkoo sopimusvapauden periaatetta. Vieläpä siten, että yksityisille tahoille annetaan valta vaikuttaa toisten yksityisten tahojen välisiin sopimuksiin.
Ja polittinen lakko on sopimusrikkomus.
Eri. Rydman hoiti tuon ns. aivan päin vittua. Rydmanin käytös oli aivan lapsellista ja kyseessä on sentään ministeri. Kyllä jonkinlaiset käytöstavat olisi syytä säilyttää vaikka aihe olisikin vaikea.
Kukaan ei tietenkään haluaisi leikata mistään tai heikentää työntekijöiden asemaa, mutta ns. jotain on pakko tehdä. En ole ihan jokaisesta hallituksen toimesta samaa mieltä, mutta kannatan silti toimia ja todellakin vastustan poliittisia lakkoja. Kuten Rydman sanoi ei ay-liikkeellä voi olla mitään veto oikeutta politiikassa. Eli ns. asiasta olen Rydmanin kanssa samaa mieltä, mutta en hyväksy hänen käytöstään. Jos asia on vaikea ja jakaa kansaa niin ei todellakaan ole järkevää jankuttaa samoja läppiä "ay-herroista", "palatseista", "ay-eliitistä" jne jne. Sitten perään virnuilua ja naureskelua sekä päällepuhumista. Ei näin, ei todellakaan näin. Malliesimerkki ihmisestä joka luulee olevansa kovinkin älykäs olematta sitä.
Se mitä EK ja muut työnantajajärjestöt nyt pyrkivät hallitus apunaan tekemään, on myös sopimusrikkomus - halusi niin tai ei tarkoittaa se yhteisten pelisääntöjen ja jo sovittujen asioiden rikkomista ja repimistä.Työehtosopimusten yleissitovuus rikkoo sopimusvapauden periaatetta. Vieläpä siten, että yksityisille tahoille annetaan valta vaikuttaa toisten yksityisten tahojen välisiin sopimuksiin.
Ja polittinen lakko on sopimusrikkomus.
Mitä sopimuksia lakkojen piirissä olleet työantajat ovat rikkoneet ?Se mitä EK ja muut työnantajajärjestöt nyt pyrkivät hallitus apunaan tekemään, on myös sopimusrikkomus - halusi niin tai ei tarkoittaa se yhteisten pelisääntöjen ja jo sovittujen asioiden rikkomista ja repimistä.
Ensinnäkin, tuossa ei Valko-Venäjän ukaasissa ei ole kyse mielivaltaisesta keltatakkisten tai muidenkaan ampumisluvasta, vaan artikkelin perusteella ilmeisesti likasankoa vastustavien mielenosoittajien ampumisesta, mikä lähtökohtaisesti on jokseenkin eri asia. En toki sellaistakaan itse hyväksy, kuten tuskin sotilaatkaan tai harva muukaan edes noiden maiden armeijassa.Oletko aivan varma?
Valko-Venäjän diktaattori Aljaksandr Lukašenka on ukaasillaan sallinut armeijan käyttää aseellista voimaa kansalaisia vastaan.
Tokihan tässä kysymyksessä armeija, mutta älä ole noin sinisilmäinen että joku Venäjä, Valko-Venäjä, Kiina tai Pohjois-Koreea noudattaisi oman maan sisällä millään tavalla mitään kansainvälisiä sopimuksia, mikäli katsovat tarpeelliseksi, sopimus hylätään ja toimitaan kuten halutaan. Toki perustuslaki on perustuslaki, mutta äkkiäkös sitä muuttaa (kuten tehtiin Putin toimesta jotta voi jatkaa hallitsijana rajattoman ajan.)
Suomessa toki tällainen ei tulisi onnistumaan, eikä näin kuulu ollakkaan.
Itse aiheeseen, Poliittiset lakot eivät kuulu Suomen demokratiaan, tässä asiassa AY-liikkeillä ei pitäisi olla näin isoa vipuvartta.
Nyt selvästi joku asia hiertää, mutta avaa vähän nyt mitä siinä kritisoit.
Mitä sopimuksia lakkojen piirissä olleet työantajat ovat rikkoneet ?
Ja mikä sopimussuhde EKllä on ollut mitä rikkoneet, entä jollain ei nimetyllä järjestöllä.
Samalla tavalla SAK-laiset ammattiliitot (akavalaisia tuskin konsultoidaan) ovat kirjoittamassa tai konsultoimassa sitä demarihallituksen hallitusohjelmaa. Ja vihreillä taitaa olla oman aatemaailmansa vihreä tai sateenkaarenkirjava edustus mukana.En usko, että EK sen kummemmin rikkonut sopimuksia mutta jos EK:n porukka itse kirjoittaa hallitusohjelman, niin aivan turha syytellä muita ulkoparlamentaarisesta vaikuttamista. Varsinkin, kun EK:lla on todella huonot tulokset kasvun saamisesta.
Mitä nyt kritisoit,Siis sitä kritoisoin, että väen vängällä halutaan nuo asiat painaa läpi, joilla ei ole työllisyyden kannalta mitään merkitystä ja samalla kun EK kirjoittaa hallitusohjelmaa, kaikki syy koitetaan lakloista vierittää ay-liikkeelle. Ihan Etlan omankin tutkimuksen mukaan potkulaki ei tuo työpaikkoja. Vai miten tuo homma sun mielestä toimii:viettää palkattoman sairaspäivän tai saa asiallisen syyn perusteella potkut, niin työllistyy heti Kyllä potkulain tarkoitus on ihan muu kuin työllisyyden parantaminen.
En usko, että EK sen kummemmin rikkonut sopimuksia mutta jos EK:n porukka itse kirjoittaa hallitusohjelman, niin aivan turha syytellä muita ulkoparlamentaarisesta vaikuttamista. Varsinkin, kun EK:lla on todella huonot tulokset kasvun saamisesta.
Siinäpä asiaan liittyen ajankohtainen tiktok-video hallituspuolue perussuomalaisten Onni Rostilalta.Aivan älytön kommentti. Siis tuliko sulle sellainen olo, että EK on pakottanut hallituksen kirjaamaan ne asiat hallitusohjelmaan, jota hallitus nyt haluaa ajaa? Tajuatko yhtään, että lobbaaminen ja maan pysäyttäminen lakoilla on kaksi eri asiaa. Tajuatko, että hallitus haluaa toteuttaa yrittäjämyönteistä politiikkaa, eikä sitä ole sellaiseen tarvinnut pakottaa.
AY-liitot pyrkivät aiheuttamaan niin massiiviset tappiot kaikille suomalaisille, että saisi tahdon läpi. Se on vähän eri asia kuin ihan normaali lobbaaminen. jota tapahtuu kaikissa hallitusneuvotteluissa ja kaikilla kokoonpanoilla.
Siinäpä asiaan liittyen ajankohtainen tiktok-video hallituspuolue perussuomalaisten Onni Rostilalta.
Onnilla taitaa pyöriä takki päällä, kun nyt alkaisi pikkuhiljaa itselleenkin irtoamaan niitä hallituspaikkoja yrityksistä, kunhan vaan jaksaa kurittaa työläistä topakasti kokoomuksen peesissä.
Nähtäväksi jää syyllistyykö urallaan siihen mistä Stubbia videolla syyttää. Palataan videoon sitten jos se tapahtuu.Eihän Rostila tuossa sano mitään mikä olisi ristiriidassa hallituksen toiminnan kanssa.
Siinäpä asiaan liittyen ajankohtainen tiktok-video hallituspuolue perussuomalaisten Onni Rostilalta.
Onnilla taitaa pyöriä takki päällä, kun nyt alkaisi pikkuhiljaa itselleenkin irtoamaan niitä hallituspaikkoja yrityksistä, kunhan vaan jaksaa kurittaa työläistä topakasti kokoomuksen peesissä ja toteuttaa lobbarien sanelemaa hallitusohjelmaa.
(Videolla Onni Rostila kertoo YLE:n uutisoinnista, jonka mukaan kokoomuspoliitikko Alexander Stubb:lle olisi Uberin lobbari tarjonnut hallituspaikkoja huippuyrityksissä.)
Salaliittoteoriatkaan eivät taida varsinaisesti tähän ketjuun kuulua. EK ei ole mitään hallitusohjelmia kirjoittanut, mutta jos hallitus tekee sellaisen ohjelman joka EK:ta miellyttää niin sitten se tekee. Kansalaiset ovat äänestäneet vaaleissa joten asia on loppuun käsitelty.En usko, että EK sen kummemmin rikkonut sopimuksia mutta jos EK:n porukka itse kirjoittaa hallitusohjelman, niin aivan turha syytellä muita ulkoparlamentaarisesta vaikuttamista. Varsinkin, kun EK:lla on todella huonot tulokset kasvun saamisesta.
Vastasin toisen käyttäjän viestiin, jossa kyseenalaistettiin sitä onko hallitus pakotettu näihin toimiin.Miten tämä liittyy milläänlailla aiheeseen? Jos argumentit loppuu ja tekee mieli vain päästää jotain hajanaisia tunnepurkauksia hallituspoliitikkoja kohtaan niin muistaakseni tässä samassa osiossa on myös "kotimaan politiikka" tai jonkin vastaava threadi. Sinne tuo taitaa enemmän soveltua.
Salaliittoteoriatkaan eivät taida varsinaisesti tähän ketjuun kuulua. EK ei ole mitään hallitusohjelmia kirjoittanut, mutta jos hallitus tekee sellaisen ohjelman joka EK:ta miellyttää niin sitten se tekee. Kansalaiset ovat äänestäneet vaaleissa joten asia on loppuun käsitelty.
Siinäpä asiaan liittyen
ostettu lobbaamalla
hallitus on ostettu lobbaamalla
Jos ei aukea, niin olet apuni ulottumattomissa.
Tai sitten kokoomuslaiset tavoittelee näitä aidosti ja yrityselämä tukee, koska on yhtenäiset intressit.Ja ei, hallitusta ei mielestäni ole pakotettu, vaan hallitus on ostettu lobbaamalla, koska kokoomuslaisilla poliitikoilla on #seteliselkäranka.
Vastasin toisen käyttäjän viestiin, jossa kyseenalaistettiin sitä onko hallitus pakotettu näihin toimiin.
Siten se liittyy.
Ja ei, hallitusta ei mielestäni ole pakotettu, vaan hallitus on ostettu lobbaamalla, koska kokoomuslaisilla poliitikoilla on #seteliselkäranka.
Jos ei aukea, niin olet apuni ulottumattomissa.
Minusta olisi järkevämpää tehdä kauaskantoisempaa politiikkaa yli puoluerajojen, kuin repiä aina lait ja säännöt uusiksi 4 vuoden välein. Tämähän on juurikin se syy miksi sitä kasvua ei Suomessa tapahdu, kuten muissa pohjoismaissa.Ps. Tuo poliittinen työsulku täytyy nostaa puheeksi kun meillä seuraavaksi on vasurihallitus
Pps. En katsele mitään tiktokkeija, joten jos sinulla oli siinä joku oleellinen pointti jonka missasin, niin ihan sama.
Samalla tavalla SAK-laiset ammattiliitot (akavalaisia tuskin konsultoidaan) ovat kirjoittamassa tai konsultoimassa sitä demarihallituksen hallitusohjelmaa. Ja vihreillä taitaa olla oman aatemaailmansa vihreä tai sateenkaarenkirjava edustus mukana.
Ja luonnollisesti MTK ym. avustavat/ohjeistavat keskustaa vastaavassa tilanteessa.
Eikä siinä mitään. Tällaisetkin hallitusohjelmat viedään eduskunnan hyväksyttäväksi demokraattisesti, ja jos eduskunta sen hyväksyy ja hallitus muodostetaan niin sitten sitä souvia kestetään niin pitkään kuin hallituskin kestää.
Ja jos pieleen menee niin seuraavissa vaaleissa todennäköisesti käännetään laivan kurssia enemmän tai vähemmän eri suuntaan.
Mutta jos nyt työnantajajärjestöt lähtisivät järjestämään poliittisia työsulkuja (en tiedä onko sellaisia koskaan järjestetty) niin kyllähän sieltä Suomi-laivan vasemman kyljen tienoilta alkaisi kuulumaan kaksiäänistä (puolueet ja ammattiliitot) parkua sopimusten rikkomisesta ja ties mistä kapitalistien vallankumouksesta.
Tuo poliittinen lakkoidea ymmärtääkseni on kaikua sotien jälkeisistä ajoista, jolloin kommunistit (neuvostoliiton vahvalla ohjauksella) olivat vaatimassa tällaisia oikeuksia, jotta voisivat isäntien niin halutessa pysäyttää yhteiskunnan rattaat, satamat, rautatiet jne. painostaakseen harhailevan kansan etsimään apua (YYA-hengessä mahdollisesti asellistakin apua) sieltä auringonnousun suunnasta.
Nykyvasemmisto käyttää edelleen samoja epädemokraattisia painostuskeinoja, vaikka se itäinen punaisäntä ei enää olekaan päätöksenteossa mukana.
(Ja on niitä edelleen niitäkin, jotka sitä tukea Venäjän suunnasta mieluusti haikailisivat).
Varsinkin kun on vaalipuheissa lupailtu aivan toista.Ajatus, että vaalien jälkeen kansalaisten tulisi pysyä passiivisina ja hyväksyä kaikki poliittiset päätökset ilman vastustusta ("vaalit oli ja nyt suu suppuun"), on ristiriidassa laajemman demokraattisen osallistumisen periaatteiden kanssa. Demokraattiset yhteiskunnat perustuvat paitsi säännöllisiin vaaleihin myös jatkuvaan kansalaisaktiivisuuteen, avoimeen julkiseen keskusteluun ja eriävien mielipiteiden ilmaisuun. Tässä kontekstissa poliittiset lakot ja muut mielenilmaukset osa demokratiaa. Toki sitten voi alkaa viilaamaan pilkkua kuka mielenilmausta tai lakkoa järjestää onko se ay-liikkeet vai ihan vain kansalaiset jotka ei hyväksy toimintaa ja menee lakkoon spontaanisti.
Itse ainakin äänestin Kokoomusta juurikin tällaisten reformien takia, mitä nyt ollaan tekemässä. Koko vaalikampanjan ajan puhuivat 4-6 miljardin sopeutustarpeesta, ja nyt kun he tekevät juurikin sitä mitä on luvattu, niin vihaiset vasemmistolaiset ovat heränneet koloistaan. Kyllähän vaaleissa jo annettiin se mandaatti tälle. Olihan se jo tiedossa, että tuollainen sopeutustarve tulee olemaan rankka ja ruma, mutta pakko mikä pakko. Jonkun se likanen työ on tehtävä ja se saattaa kostautua tulevissa vaaleissa, mutta ainakin joku koittaa pelastaa tätä yhteiskuntaa tuholta.Ajatus, että vaalien jälkeen kansalaisten tulisi pysyä passiivisina ja hyväksyä kaikki poliittiset päätökset ilman vastustusta ("vaalit oli ja nyt suu suppuun"), on ristiriidassa laajemman demokraattisen osallistumisen periaatteiden kanssa.
Tässä kontekstissa poliittiset lakot ja muut mielenilmaukset osa demokratiaa.
Itse ainakin äänestin Kokoomusta juurikin tällaisten reformien takia, mitä nyt ollaan tekemässä. Koko vaalikampanjan ajan puhuivat 4-6 miljardin sopeutustarpeesta, ja nyt kun he tekevät juurikin sitä mitä on luvattu, niin vihaiset vasemmistolaiset ovat heränneet koloistaan. Kyllähän vaaleissa jo annettiin se mandaatti tälle. Olihan se jo tiedossa, että tuollainen sopeutustarve tulee olemaan rankka ja ruma, mutta pakko mikä pakko. Jonkun se likanen työ on tehtävä ja se saattaa kostautua tulevissa vaaleissa, mutta ainakin joku koittaa pelastaa tätä yhteiskuntaa tuholta.
EDIT: Samaa likasta työtä Sipilän hallituskin teki ja saivat kuin saivatkin valtion velkaantumisen taittumaan viime metreillä. Vaikka kansalaiset pitivät kikyjä ja muita toimia vastenmielisinä vitseinä. Rinteen hallituksen alettua alkoikin sitten taas mennä heikommin.
Tätä minäkin kannattasin ja ei pitäisi olla vaikea homma tänä päivänä järjestää vaikkapa Sveitsin mallin mukaan. Myös kaikenlaiset työtaistelut on todella harvinaisia. Tänä päivänä tuntuu, että suurin osa poliitikoista on vain jonkun takapirun puhuva pää.Jospa näistä isommista ”politiikan päälinjoista” pitäisikin järjestää aina kansanäänestys eduskuntavaalien tai presidentinvaalien tai muiden vaalien yhteydessä samalla kerralla. Saatasko samalla äänestysprosenttiakin korkeammalle? Eikös ne suuressa maailmassa äänestä samalla kertaa muistakin asioista?
Suomessa muuten on nyt avattu ihan rekisterikin lobbauksesta, ja rekisterin tietoja voi selata netistä.Valitettavasti rekisterin ylläpito vasta alkoi, joten esim. viime kevään tilanne on (ainakin teoriassa) hämärän peitossa että kuka tai mitkä tahot ovat eniten puskeneet hallitusohjelmaa sen näköiseksi mitä se nykyisin on.En usko, että EK sen kummemmin rikkonut sopimuksia mutta jos EK:n porukka itse kirjoittaa hallitusohjelman, niin aivan turha syytellä muita ulkoparlamentaarisesta vaikuttamista. Varsinkin, kun EK:lla on todella huonot tulokset kasvun saamisesta.
Ihan mielenkiinnosta mitä toi yhdistyksestä käytännössä tarkoittaa? Mitä hyötyä että kuuluu johonkin yhdistykseen?En tiedä millä uhkailleet, mutta perinteinen konsti on ollut se että uhataan erottaa yhdistyksestä ja pelotellaan seurauksista. Luottamusmies toki edustaa yhdistystä ja osallistuu työpaikalla työntekijöitä koskeviin neuvotteluihin ja päätöksiin, joten uhkauksilla on iso vipuvoima.
Jos siellä työpaikalla on lakkovahdit niin voi toki olla vaikea hipsiä töihin, niissä tehtävissä missä voi tehdä etätöitä, niin moni jää hiljaisesti etätöihin. jos noin kovaa painostusta. Ei tuo erottaminen mikään automaatio ole, vaikka sillä uhkailtaisiinkin, en tiedä onko siihen päädyttä näissä mielipide lakoissa, jossain työkiistoissa tiettävästi.
Eikö tuolle politiikkakeskustelulle ole oma keskustelunsa.
Aiheeseen. Eipä ole kuulunut uusia ilmoituksia mistään lakoista tai muista toimista.
Mitään ei tälläkään öykkäröinnillä saavutettu, vain taloudellista menetystä jäsenille ja Suomen taloudelle, sekä lukemattomille työpaikoille.
No, leuka rintaan ja maanantaina lakkoilijat palailevat sorvin ääreen...
Ei enemmistölle haitallisia, vaan enemmistölle hyödyllisiä. Näillä lakkotoimilla saadaan vielä muutettua se kapeneva enemmistö(työssäkäyvät) vähemmistöksi.Poliitikoille normaali vaikuttamiskanava on että seuraavissa vaaleissa ei äänestetä jos pettää kaikki lupaukset mitä vaaleissa antoi. Sitten on se nopeampi tapa, jota kutsutaan poliittiseksi lakoksi. Tapa vaikuttaa jos poliitikot alkaa tehdä enemmistölle haitallisia päätöksiä kun seuraaviin vaaleihin on paljon aikaa. Ihan toimiva pohjoismainen malli täällä. Tuntuu enemmän siltä että kärkkäät vastustajat on niitä samoja tyyppejä jotka yrittää kaikin tavoin lietsoa jotain iänikuista punaiset vs. valkoiset jakaantumista nykypäivään.
Samat lakiavut olisit voinut ottaa vaikka ytk:n kylkeen paljon halvemmalla kuin liitosta.Nyt kysyn aiheesta josta en tiedä varsinaisesti, mutta miten tuo lakkojen kohdistus tiettyihin yrityksiin yleensä menee? Kohdistuvatko lakot lähinnä niihin yrityksiin, jotka käyttää rahaa poliitikkojen lobbaamiseen, vai ihan tasaisesti myös pienempiin firmoihin joilla ei tätä mahdollisuutta ole?
Itse olen ollut jotain 15 vuotta AKT:n jäsen ja sinä aikana olen ollut 0 kertaa lakossa. Mutta en ole tosiaan ollut missään lobbausbudjettia omaavissa firmoissa töissäkään.
Nytkin vielä jäsenenä vaikka ala on vaihtunut, kun suorat hyödyt jäsenyydestä on ollut yhteensä jo yli 50k€ tilanteissa missä työnantajat ei ole halunneet noudattaa TES:siä, joten ne on tarvinut pakottaa siihen oikeusteitse. Tämä voi kyllä vaikuttaa omaan objektiivisuuteen
Hallitus kevensi työn verotusta, eli kaikki työntekijät voittivat. Minä olen pelkästään voittanut tämän hallituksen ansiosta. Mitään en ole menettänyt, enkä menetä.Eivät vakkarit tarvisekaan ansiosidonnaista tuon artikkelin mukaan. Ongelma on se valtava määräaikaisuuksien määrä, taitaa muuten koskea melkein mitä tahansa alaa mutta tässä erityisessä suhteessa ( kesän pituus ) eritoten määräaikaisia opettajia.
hkultalan malli on siltä osin epärealistisella pohjalla, että se on pelkkää spekulaatiota siitä kuinka asioiden tulisi olla. Nythan kuitenkin hallitus on pelkästään ottamassa pois, ei antamassa mitään lisää, kaikista vähiten palkankorotuksia suoraan opettajille.
Hallitus kevensi työn verotusta, eli kaikki työntekijät voittivat. Minä olen pelkästään voittanut tämän hallituksen ansiosta. Mitään en ole menettänyt, enkä menetä.
Suomessa työnvero on jo niin korkea, että vaikea uskoa tämän hallituksen nostavan työnverotusta, joten eiköhän sieltä ole tulossa joku alvin nosto, alennettujen alvikantojen nosto, tai sitten joku uusi kohdennettu vero.Eikös Purra - tai joku hallituksen ministereistä - juuri kertonut että verotusta on sittenkin pakko nostaa? Ainakin asia on pöydällä, vaikka varmasti mitään päätöstä ei ole tehty siitä että paljonko, ja nouseeko kulutuksen vai työn verotus.
Sähköveroa ja alv on mukava nostaaVeikkaan että hallitus antaa kultaisen kädenpuristuksen köyhille ja korottaa hieman hyvätuloisten verotusta.
Kuinka paljon nuo taloudelliset menetykset ovat olleet? Jäsenille, yrityksille ja Suomen taloudelle, monessa paikassa niin sanottu, mutta mistää itse nähnyt mitään laskelmaa edes. Onko tämä pelkkää mutuilua vain onko jotain kongreettista esittää asiaan?
Lakkoavustus kuulemma satasen, joka vastaa 12,5€ tuntipalkkaa. Parin kympin tuntipalkalla häviää 60€ per päivä. Tuleehan tuosta jo noille kuudelle päivälle 360 menetys jo tuolla parin kympin palkallakin, saati jos muutaman euron enemmän.
Pienituloisillehan tuo lakkoilu on varmaan ihan jeba, kun vähemmän häviää ja saa "vapaapäiviä".
Jos ei julkista sektoria pienennetä niin tähän lopulta päädytään kun yksityisellä ei ole mahdollisuuksia kasvaa ja hengittää.Ranskassa osataan tämäkin lakkoilu/mielenosoitus paremmin, pienellä vielä selvitty.
Tulevaisuus näyttää mihinkä suuntaan mennään parempaan vain huonompaan. Siirrytäänkö työttömänä vain rahaluukulta toiselle ja ainut paikka mihinkä palkataan lisää väkeä on kela ja työkkäri.
Ruotsissa demarit tekivät suurimmat muutokset työmarkkinoille, mutta Ruotsin demarit taitaa vastata Suomen kokoomusta. Toista näin punaista valtiota kuin Suomi on vaikea löytää Euroopasta.Minusta olisi järkevämpää tehdä kauaskantoisempaa politiikkaa yli puoluerajojen, kuin repiä aina lait ja säännöt uusiksi 4 vuoden välein. Tämähän on juurikin se syy miksi sitä kasvua ei Suomessa tapahdu, kuten muissa pohjoismaissa.
Mm. vientialoilla monessa firmassa näillä lakoilla ei ole tainnut olla juurikaan negatiivista vaikutusta tällä hetkellä yrityksen tulokseen, koska porukkaa on lomautettuna muutenkin alentuneiden tilauskantojen vuoksi.Kylläpä taas lillukan varsiin takerrutaan.
En ole sen tarkemmin perehtynyt, mutta sadosta miljoonista puhutaan tähän mennessä bkt:n osalta
Tyhmempikin ymmärtää työpaikkojen menetykset, että jos pulju on kiinni tai pyörii vajaamiehitylsellä, niin laskutusta ei tule samaan malliin kuin normaalitilanteessa ja pahimmillaan tulee myöhästymisiä, yms jotka otettava kiinni ylitöillä, ym,.
Lakkoavustus kuulemma satasen, joka vastaa 12,5€ tuntipalkkaa. Parin kympin tuntipalkalla häviää 60€ per päivä. Tuleehan tuosta jo noille kuudelle päivälle 360 menetys jo tuolla parin kympin palkallakin, saati jos muutaman euron enemmän.
Pienituloisillehan tuo lakkoilu on varmaan ihan jeba, kun vähemmän häviää ja saa "vapaapäiviä".
Mm. vientialoilla monessa firmassa näillä lakoilla ei ole tainnut olla juurikaan negatiivista vaikutusta tällä hetkellä yrityksen tulokseen, koska porukkaa on lomautettuna muutenkin alentuneiden tilauskantojen vuoksi.
Lakkoillessa liitot maksavat "vapaapäiviltä" korvausta, kun normaalisti sen olisi hoitanut lomautuspäiviltä valtio.
Ota huomioon suhdanteet. Sitä työvoimaa ei välttämättä sitten tilauskantojen elvyttyä enää löydykään. Sen vuoksi lomautusmahdollisuus on hyvä olla olemassa.Siinähän jokainen lakkoilija, jonka mielestä hänen töistä poissaolemisesta ei tule taloudellista tappiota, myöntää, että potkut pitäisi antaa heti.
No ainakin firma jossa itse työskentelen. Nimeä en tietenkään sinulle kerro, mutta meillä peruttiin lakkojen vuoksi samassa suhteessa suunniteltuja lomautuksia, joten tilanne taitaa firmalle olla aika +-0.Laita vaan esimerkkejä mitkä firmat ja/tai kuinka suuri osa tällä on lakkoilulla säästänyt?
Lista lakon piirissä olevista toimipaikoista löytyy netistä, niin varmasti näille väitteillesi löytyy lihaa luiden ympärille. Muuten ovat samaa tasoa muun Ay-propagandan kanssa.
Kyllä, aina on poikkeustapauksia ja varmasti löytyy firmoja jossa tilanteeseen lakot sopii hyvin. Vahvasti uskon että marginaalista kyse.
Ei tietenkään. Jos näin olisi, olisi myös heidät sisällytetty lomautettaviin alun alkaen.No ainakin firma jossa itse työskentelen. Nimeä en tietenkään sinulle kerro, mutta meillä peruttiin lakkojen vuoksi samassa suhteessa suunniteltuja lomautuksia, joten tilanne taitaa firmalle olla aika +-0.
Rikkurit eivät pysty tehdasta yksin pyörittämään, niin tappiota taitaa tehdä vain heille maksetut palkat. Firman näkökulmasta olisi parempi, jos hekin olisivat jääneet kotiin.