• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Poliittiset lakot

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja sonof
  • Aloitettu Aloitettu
Tänään on taas se aika viikosta kun SAK on perinteisesti ilmoittanut jatkavansa viennin ja talouden paskomista viikolla. Saas nähdä, jatkuuko sama paskominen yhä - nyt kun on jo kuukausi lakkoiltu. Ennakkotietojen mukaan klo 12 on tiedotustilaisuus elikkäs kohta.
Siinähän menettää pian kasvot jos tähän lopettaa saamatta muuta aikaan kuin työpaikkojen vähenemisen.
 
Siinähän menettää pian kasvot jos tähän lopettaa saamatta muuta aikaan kuin työpaikkojen vähenemisen.

Näin se on. SAK voi typeryyksissään ajatelle, että on maalannut itsensä niin nurkkaan, ettei muuta poispääsyä ole kuin odottaa lakiesityksen voimaantuloa, jolloin poliittiset lakot rajautuvat 24 tuntiin. Tällöin SAK:n aiheuttama hintalappu paisuu yhä entisestään. Mutta kohtahan tuo selviää miten aikovat jatkaa duunarin "puolustamista".
 
Noilla on jo haittaverotus olemassa, ja se on helppoa ja toimii automaattisesti. Sokerin määrän ilmoittaminen on pakollisia joten sekin löytyy järjestelmästä. Hyvin triviaali homma, näiden järjestelmien kanssa työskentelevien mukaan.

Köyhiä kannattaa nimenomaan ohjata pois noista turhuuksista jos eivät kerran itse sitä ymmärrä tehdä.
mulla on tähän eriävä mielipide. tuollaisesta holhouksesta ja holhousajattelusta nimenomaan pitäisi pyrkiä eroon ja lopettaa typerä ja läpinäkymätön ohjailu.
 
Nimenomaan. Jos lähdetään reilusti yleistämään, niin usein pistää silmään että "köyhät" on juuri tuommoista porukkaa, jolla ylipainoa ja sen mukana tulevia elintasosairauksia josta tulee turhia kuluja yhteiskunnalle. Kalliita ihmisiä ovat jotkin yksilöt, eivät koko elämänsä aikana kunnon töihin hakeudu. Sitten epäterveellisien elämäntapojen takia saattaa kustantaa keskivertoa enemmän terveyden huoltokuluja.

Parempituloiset ihmiset erottaa jo pitkän matkan päästä esim kaupoissa freshin ja terveen olemuksen vuoksi.
Vielä jos yleistetään, niin ennen köyhät ei ollu läskejä...

Tekosyy, että "töitä ei ole". Se on halusta kiinni usein. Tuet minimiin ja osin vastikkeelliseksi. Kaikki mukavuudet pois, tuen pitää riittää vain kohtuulliseen asumukseen ja terveelliseen ruokaan. Mieluiten ruoka kortille, että ei mene rahat kaljaan. Alkaisi työn tekeminen ja oma ura kiinnostamaan, kun saisi elintasoa nostettua.
no se "terveellinen elämäntapa" ei ole mikään mihin kaikki tulisi pakottaa tai ohjata. Ihmiset elää miten elää ja osa maksaa yhteiskunnalle enemmän osa vähemmän mm. extremeurheilijat ihan älyttömästi. Haittaverot kohdistuu myös muihin kuin ongelmakäyttäjiin ja on enemmän vähemmän mielivaltaisia. Jos itse syön toffeita ehkä pussillisen kahdessa vuodessa, miks mun pitäs maksaa jotain haittaveroa yhtään mihinkään kun toffee ei ole mikään haitta mulle tai mun kohdallani yhteiskunnalle
 
Totta, SAK:n jäsenliitot eivät maksa osinkomiljoonistaan senttiäkään veroa. Piensijoittajien pääomaverokantaa taas on nostettu ahkerasti useaan kertaan koko 2000-luvun ajan. Vielä 90-luvulla se oli 25% ja käytössä oli myös avoir fiscal. Sitten se poistettiin ja pääomaverokantaa on hilattu tasaisesti ylös aina 30/34%:iin asti.

Jos tarkoitus on saada Suomeen investointeja myös suomalaisilta omistajilta, olisi ehkä järkevää pitää kotimaisen omistamisen verotus edes etäisesti kohtuullisena.

Suomessa kun pääomaverotusta halutaan korottaa, se käytännössä kohdistuu aina vain piensijoittajiin. Ei suuromistajiin jotka on vapautettu osinkoverosta eikä instituutioihin, eikä listaamattomiin. Veropohjan laajentamisella voitaisiin pääomaverokantaa laskea ja saattaa eri omistajat samalle viivalle verotuksen suhteen.
tuossa ei ole kyllä mitään järkeä että säätiöt ja yhdistykset on verotuksen ulkopuolella. En ymmärtänyt miksei sipilän hallitus tai edes tämäkään hallitus tee asialle mitään.
 
mulla on tähän eriävä mielipide. tuollaisesta holhouksesta ja holhousajattelusta nimenomaan pitäisi pyrkiä eroon ja lopettaa typerä ja läpinäkymätön ohjailu.
Olet varmaankin sitten samaa mieltä myös siitä että kaikki saisi maksaa omat sairaalakulunsa, kun kerran holhouksesta luovutaan. Sekin kävisi kyllä oikein hyvin. Enemmän vastuuta tekemisistään yksilölle ja vähemmän yhteiskunnalle. Koskee myös kaikkia maksettavia tukia ;)
 
tuossa ei ole kyllä mitään järkeä että säätiöt ja yhdistykset on verotuksen ulkopuolella. En ymmärtänyt miksei sipilän hallitus tai edes tämäkään hallitus tee asialle mitään.
Suomessa on niin paljon ruotsinkielisiä säätiöitä pyörittämässä tukia ruotsinkielisille ihmisille verovapain tuotoin, että RKP hajottaisi hallituksen, jos tuollaista lähdettäisiin edistämään.
 
SAK päätti keskeyttää lakot ainakin hetkeksi. Eli nykyiset loppuvat 8.4. ja vielä ei ole tehty päätöksiä uusista. Hallitus saa ainakin siis hiukan lisäaikaa saattaa lakkolait voimaan. Positiivista on myös se, että Elorantaa kiinnostaakin neuvottelu pitkästä aikaa:

SAK on Elorannan mukaan valmis neuvottelemaan asioista välittömästi.
– Ei tarvitse odottaa maanantaihin.


 
Tekosyy, että "töitä ei ole". Se on halusta kiinni usein. Tuet minimiin ja osin vastikkeelliseksi. Kaikki mukavuudet pois, tuen pitää riittää vain kohtuulliseen asumukseen ja terveelliseen ruokaan. Mieluiten ruoka kortille, että ei mene rahat kaljaan. Alkaisi työn tekeminen ja oma ura kiinnostamaan, kun saisi elintasoa nostettua.

Siis Suomessaa on työttömiä noin 10-kertainen määrä suhteessa avoimiin työpaikkoihin, jotka ovat kokoaikaisia. Toisin sanoen se on ihan aito syy, että töitä ei ole ja ei se silloin halusta ole kiinni.

Oletko aidosti sitä mieltä, että 587 euron toimeentulotuki ei olisi jo valmiiksi varsin minimaalinen tasoltaan ja että eroa palkkoihin ei olisi tarpeeksi? Eli tuen avulla pitää pystyä harrastamaan myös liikuntaa, kulttuuria ja uintia välillä. Ruokakortti olisi epäinhimillinen, sillä ihmisellä tulee olla oikeus tehdä valintoja ruokavalionsa suhteen eli ihmisellä on oltava oikeus syödä myös epäterveellisesti tai esimerkiksi tupakoida. Miksi oikeistossa yksilön vapaus rajoittuukin kovin nopeasti tuilla oleviin, vaikka töitä ei olisi kaikille?

Yritin hakea jotain sanaa millä kuvailisi jotain muuta kuin työsuhde-etuja. Tietysti nekin ihan oma lukunsa mutta ei mennä siihen.

Haen sitä että nykypäivänä työntekijöiden alisuorittamista katsotaan sormien läpi ja tavoitemittarit asetetaan liian alhaisiksi. Jokapuolella ollaan liian mukavuuden haluisia.
En lähde tätä enempää avaamaan mutta valitettavasti se on näin.

Jos näin on, miksi työnantajat eivät puutu alisuoriutumiseen? Sen voin kuitenkin myöntää, että erityisesti julkisella sektorilla on alisuorittamista, sillä esimerkiksi juna-aseman penkin uudelleen asentaminen tai uuden vastaavan tilaaminen ja asentaminen ovat kovin vaikeita tehtäviä Helsingin kaupungille, vaikka kaupungin palkkalistoilla on todella paljon väkeä ja kaupungilla on rahaa asian tekemiseen. Ongelmana on se, että ei ole motivaatiota tai piiskaajaa, joka käskyttäisi asiaa eteenpäin,

Lähes kaikki tässä listatut asiat koskevat vain niitä, jotka eivät ole töissä.

Miksi asenne on näin vähättelevä työelämän ulkopuolella olevia kohtaan? Työttömien tuilla ja asioilla on nimenomaan väliä, sillä hyvällä ja oikeanlaisella tukemisella saadaan pidettyä hyvää huolta tästä potentiaalisesta työvoimajoukosta. Eli työttömien etuna on se, että on olemassa vuorotteluvapaita (pääsee työttömyydestä töihin välillä, kun toinen ottaa taukoa työelämästä) ja ettäon aikuiskoulutustukea, jonka avulla voi vaihtaa ammattiaan paremmin työllistävälle alalle.

Pidätkö reiluna sitä, että palkkatuetusta työstä ei enää kerry ansiosidonnaista, vaikka siinä tehdään Palkkatyötä?

On myös tärkeää, että sosiaaliturva pitää huolen siitä, että osa-aikainen työ on aidosti kannattavaa täysin tuille rojahtamisen sijaan.

Sipilän kikystä meillä käytettiin vuodessa muistaakseni kaksi lauantaita joissa kaikki toimihenkilöt mukana käytiin läpi yhtiön strategiaa tulevaisuuteen ja ideoitiin esimerkiksi erilaisia säästökohteita kimpassa, minkälaisia liikuntaetuja porukka haluaisi ja parhaat ideat toteutettiin. Palkkaa tuosta ei saatu, mutta en koe että minua riistettiin.

Ajatteleekohan samalla tavalla kovaa fyysistä työtä tekevä Minerva-koulun siivoaja, jolta vaadittaisiin vuodessa paria lisätyöpäivää vuodessa ilman euroakaan lisäpalkkaa? Eli oikeistolaiseen tapaan ajattelit lähinnä vain omasta näkökulmasta, kun yhteiskunnassa pitäisi katsoa pluralistisemmin eli monesta eri näkökulmasta.

@vienna Ihan vilpittömästi kysyn, mitä ehdotat noiden tilalle jotta saadaan samanlainen vaikutus?

Itse peruisin Orpon veronkevennykset, aloittaisin liikenneverotuksen reformin heti, jotta verotuotto ei putoaisi liikenteestä sekä laittaisin kaikki yleishyödylliset säätiöt, myös työnantajaliitot ja RKP:n säätiöiden pääomatulot verolliseksi. Myös Orpon tunnin juna Turkuun menisi silppuriin.

Ansiosidonnaisen porrastus on OK, mutta ensimmäisen portaan sijoittaisin 40 päivän sijaan 60 päivän kohdalle, eli 2 kuukauden jälkeiseksi laskuksi.

Lisäksi lähtisin hakemaan säästöjä opintotuen ja työttömyysturvan jäädytyksien sijaan julkisen sektorin palkkojen jäädytyksellä, eli yli 3000 euroa tienaavilla palkankorotukset jäihin julkisella sektorilla, jotta saadaan säästöjä ja ei kuriteta pienten tukien varassa olevia. Mielestäni on outoa, että julkisen sektorin väen määrään tai palkankorotuksista säästäminen eivät olisi mahdollisia, vaikka palkansaajan ostovoima on huomattavasti parempi kuin työmarkkinatuella olevien.

Olisin valmis hakemaan säästöjä myös AMK- ja yliopistoverkoston keventämisestä, eli esimerkiksi Kokkolan Chydenius-koulutuskeskus, Porin kauppakorkea ja AMK-verkoston keventämistä.

Eli tekisin säästöjä ja veroasteen tason säilyttämistä ennallaan, toisin kuin Orpon hallitus, joka tekee pelkkiä säästöjä ja antaa veroasteen laskea, jolloin alijäämä ei ole pienenemässä (2.4 keskustelu Eduskunnassa kertoi siitä, että alijäämä on nousemassa 12,9 miljardiin euroon).
 
Olet varmaankin sitten samaa mieltä myös siitä että kaikki saisi maksaa omat sairaalakulunsa, kun kerran holhouksesta luovutaan. Sekin kävisi kyllä oikein hyvin. Enemmän vastuuta tekemisistään yksilölle ja vähemmän yhteiskunnalle. Koskee myös kaikkia maksettavia tukia ;)
kyllä minä sellaista hyvinvointivaltiota kannatan missä ihmiset voivat vapaadsti harrastella "mitä haluaa" miettimättä saako hoitoa ja onko varaa kalliiseen vakuutukseen. Eli en kannata sitä että jokainen maksaa sairaalakulut itse. Kyllä ne valtion kuuluu maksaa mahdollistaen monenmoista tekemistä mikä muuten isojen riskien vuoksi olisi mahdotonta.
 
kyllä minä sellaista hyvinvointivaltiota kannatan missä ihmiset voivat vapaadsti harrastella "mitä haluaa" miettimättä saako hoitoa ja onko varaa kalliiseen vakuutukseen. Eli en kannata sitä että jokainen maksaa sairaalakulut itse. Kyllä ne valtion kuuluu maksaa mahdollistaen monenmoista tekemistä mikä muuten isojen riskien vuoksi olisi mahdotonta.
Eli olet sitten kuitenkin holhousyhteiskunnan kannalla.
 
Kirjoittelin tänne äskettäin viestiä, mutta se poistettin ylläpidon toimesta kun oli liian provokatiivinen. Kokeillaanpa uudelleen ilman suunniteltuja provoaikomuksia.
Loistavaa, että SAK vihdoin taipuu ja päättää poliittiset lakot. Erittäin hyvä uutinen!! Tällä n. 3 viikon lakkoilulla saatiin hävytöntä jälkeä aikaiseksi ja meillä jokaisella kestää nyt sitten maksaa jonkun aikaa näitäkin kuluja pois. Metsäteollisuudessa sellut varastoissa, joiden purku kestää syksyyn asti joten merkittävää takapakkia ja hittiä ottivat nämä suomalaiset yritykset. Ja huomioidaan vielä, että luvut tulevat takautuvasti ja jälkikäteen voidaan sitten ihastella SAK:n aikaansaannosta. Erittäin hyvä, että poliittiset lakkoilijat palaavat nyt töihin ja kantavat oman kortensa yhteiskunnassa kekoon.
Toivottavasti jossain kohtaa SAK pahoittelee toimintaansa vaikkei sillä sinällään merkittävää vaikutusta tulevaisuutta ajatellen ole. Ja jatkoa ajatellen loistavaa, että lakiuudistus liittyen poliittisiin lakkoihin saadaan kohta vietyä läpi.
 
Karu totuus on se, että nykyisen hallituksen toimet ovat pelkkää silmänlumetta eikä edes toteutuessaan veisi Suomea eteenpäin. Demokraatilla hyvä artikkeli aiheesta, pohjaa yrityksille tehtyyn tilintarkastajabarometriin. Olisikohan jo oikeasti aika puuttua niihin oikeisiin ongelmiin, eli esimerkiksi siihen että isommat yritykset käyttävät pienempiään vain käsikassarana maksamalla laskut milloin huvittaa? Kuinkahan monta yritystä tuonkin takia mennyt jo konkkaan.


Heikentyneen taloustilanteen nimesi syyksi 60 % vastaajista, kun kyselyssä saattoi valita useampia vaihtoehtoja sille, miksi yrityksen toiminta voisi loppua.


Tuoreimmassa, vuosittain tehtävässä Tilintarkastajabarometrissä ”työmarkkinajärjestelmän ja työlainsäädännön jäykkyydet” taas saivat vain 5 prosentin osuuden vastauksista.


 
Karu totuus on se, että nykyisen hallituksen toimet ovat pelkkää silmänlumetta eikä edes toteutuessaan veisi Suomea eteenpäin. Demokraatilla hyvä artikkeli aiheesta, pohjaa yrityksille tehtyyn tilintarkastajabarometriin.
Enpä usko että pelkkää silmänlumetta on mikään ratkaisu joka tuottaa tässä taloustilanteessa säästöjä. Tämä väite on vähän perusteita vailla ilmoille heitetty kuin pieru konsanaan. Demokraatin sivuilta en uutisia lue, sillä heiltä tulee yhtä puolueettomia uutisia kuin MV-lehdeltä - olkoonkin että paljon korrektimmassa muodossa ja faktapitoisempana ulosantina. Tässäkin jutussa mainitaan näin:

"KUKAAN tuskin on eri mieltä siitä, että lakoilla on se harmillinen puoli, että niistä aiheutuu vahinkoa.

Tämä vahinko on seurausta siitä laillisuudesta, jolla työntekijäpuoli koettaa ajaa asemaansa ja oikeuksiaan tilanteessa, jossa hallitus ja työnantajat haluavat siltä niitä viedä."

Luodaan siis helppo vihan kohde, hallituksen ja työnantajien halu viedä oikeuksia työntekijäpuolelta. Koko ajanhan tässä lakoista keskustellessa toinen osapuoli väittää juupas eipäs hallitus tuhoaa taloutta ja ay-liike tuhoaa taloutta. Mutta sopivasti oman narratiivin tukemiseksi tässä uutisesa unohdetaan, että laki on laki ja se säädetään eduskunnassa eikä lakkovahtien parveillessa tai ay-liikkeen konttoreissa.

Kun laki on säädetty, neuvotellaan työehtosopimukset joille asettaa minimiraamit lainsäädäntö. Ei, nyt ei säädetä tessejä vaan laillisia minimiraameja niille. Tes ei voi poiketa laista työnantajan eduksi ja työsopimus ei voi poiketa tessistä työnantajan eduksi. Muutoin ne eivät ole lainvoimaisia sopimuksia.

Työntekijäjärjestöjen vaikutusvaltaa tulisi käyttää tessiä neuvotellessa, silloin on lakkojen aika jos tessiä ei neuvotteluissa synny ja entinen menee umpeen. Nyt lakkoillaan mielenosoituksena säädettyjä lakeja vastaan, mitkä eivät ole työntekijä- tai työnantajajärjestöjen päätäntävallan piirissä.
 
Karu totuus on se, että nykyisen hallituksen toimet ovat pelkkää silmänlumetta eikä edes toteutuessaan veisi Suomea eteenpäin

Mitä tämä tarkoittaa? Miten julkisten menojen karsiminen ei vie Suomea eteenpäin? Miten loikoiluun kannustamisen vähentäminen ei vie Suomea eteenpäin? Tai paikallisen sopimisen edistäminen?

Ja tuossa linkkaamassasi mielipidekirjoituksessa on mielestäni aikamoinen vääristely. Siinä väitetään näin:

Tuoreen Yrittäjägallupin mukaan jopa neljännes konkursseista johtuu siitä, että yritys ei saa rahojaan ajallaan, koska suuret yhtiöt pidentävät laittomasti maksuaikoja.

Tuo kursivoitu kohta on ihan keksitty asia, jollaista johtopäätöstä ei tehdä linkatussa jutussa, jossa kerrotaan gallupin tuloksista.
 
Demokraatin sivuilta en uutisia lue, sillä heiltä tulee yhtä puolueettomia uutisia kuin MV-lehdeltä - olkoonkin että paljon korrektimmassa muodossa ja faktapitoisempana ulosantina.

Tuosta mun edellisestä viestistäni pääset suoraan barometrin alkulähteille, klikkaamatta Demokraatin kautta. Sen takana on itseasiassa varsin mielenkiintoista dataa tarjolla.
 
Mitä tämä tarkoittaa? Miten julkisten menojen karsiminen ei vie Suomea eteenpäin? Miten loikoiluun kannustamisen vähentäminen ei vie Suomea eteenpäin? Tai paikallisen sopimisen edistäminen?

Ja tuossa linkkaamassasi mielipidekirjoituksessa on mielestäni aikamoinen vääristely. Siinä väitetään näin:



Tuo kursivoitu kohta on ihan keksitty asia, jollaista johtopäätöstä ei tehdä linkatussa jutussa, jossa kerrotaan gallupin tuloksista.
Suoraan linkatun barometrin sivuilta: Yli puolet pk-yrityksistä kertoo tuoreessa Yrittäjägallupissa, että lakia ei ole noudatettu maksuaikojen osalta. Suurten yritysten lisäksi myös valtio- ja kuntaomisteiset yhtiöt pitkittävät maksuaikoja yli lain salliman rajan.
 
eli esimerkiksi siihen että isommat yritykset käyttävät pienempiään vain käsikassarana maksamalla laskut milloin huvittaa? Kuinkahan monta yritystä tuonkin takia mennyt jo konkkaan.
Yksi 2 hengen firma, joka toimi alihankkijana isommalle firmalle kerran valitteli kun laskun maksu aika oli pidentynyt 60pvä. En tiedä sitten pitääkö paikkansa, mutta aika pitkältä tuntuu.

Tovoittavasti nämä kevään lakot on ohi nyt tämän viikon jälkeen ja katotaan mitä tuleman pitää.
 
Suoraan linkatun barometrin sivuilta: Yli puolet pk-yrityksistä kertoo tuoreessa Yrittäjägallupissa, että lakia ei ole noudatettu maksuaikojen osalta. Suurten yritysten lisäksi myös valtio- ja kuntaomisteiset yhtiöt pitkittävät maksuaikoja yli lain salliman rajan.

Tuossa ei missään puhuta tästä: "jopa neljännes konkursseista johtuu siitä, että yritys ei saa rahojaan ajallaan, koska suuret yhtiöt pidentävät laittomasti maksuaikoja".

Kirjoittaja tekee ihan oman tulkinnan asiasta.
 
Pakko vielä tarttua tähän yksityiskohtaan sen verran, että eihän neuvotteluista voida ikinä tehdä ennakkoon tasaväkisiä. Jotkin neuvottelut lähtevät sellaisista lähtökohdista, että lopputuloksen tiedetään olevan jokseenkin huono jonkin osapuolen kannalta. Heitän pari esimerkkiä, jotka eivät liity tai liittyvät tähän mutta avaavat logiikkaani tässä väitteessä.
Osuit naulan kantaan. Valitettavasti, kun neuvottelut alkavat epätasapainoiselta pohjalta, se heikentää merkittävästi koko prosessin luotettavuutta ja tuloksia (epäpätevä neuvottelija/neuvottelijat, toisen osapuolen liian vahva asema). Seurauksena on se, että vahvempi osapuoli määrää tahdin ja asettaa ehdot ilman aitoa kuulemista ja yhteistyötä. Näin se on ollut ja varmasti tulee olemaan myös jatkossa. Aiemmassa viestissä kerroin esimerkin metsureiden heikosta asemasta, jota ei todellakaan paikallisella neuvotteluilla ratkaistu. Toki täällä oli myös positiivisia kommentteja paikallisesta sopimisesta ja on sillä mahdollisuuksia onnistua, kun molemmat osapuolet sitä haluavat.
 
Osuit naulan kantaan. Valitettavasti, kun neuvottelut alkavat epätasapainoiselta pohjalta, se heikentää merkittävästi koko prosessin luotettavuutta ja tuloksia (epäpätevä neuvottelija/neuvottelijat, toisen osapuolen liian vahva asema). Seurauksena on se, että vahvempi osapuoli määrää tahdin ja asettaa ehdot ilman aitoa kuulemista ja yhteistyötä. Näin se on ollut ja varmasti tulee olemaan myös jatkossa. Aiemmassa viestissä kerroin esimerkin metsureiden heikosta asemasta, jota ei todellakaan paikallisella neuvotteluilla ratkaistu. Toki täällä oli myös positiivisia kommentteja paikallisesta sopimisesta ja on sillä mahdollisuuksia onnistua, kun molemmat osapuolet sitä haluavat.
Näin on, joissain taloissa neuvottelut hoidetaan ilman yhteistyötä ja sanelupolitiikalla. Työntekijöiden ja työnjohdon välisissä neuvotteluissahan ei voida lakkoasetta käyttää heti kun omat vaatimukset ei täyty, mutta siellä äänestetäänkin sitten jaloilla niin kauan kunnes työnjohto oppii neuvottelemaan alaistensa kanssa. En ainakaan itse näkisi mitään järkeä jäädä sellaiseen työpaikkaan, mutta ehkäpä sellaiseen jäävät mahdollistavat moisen työkulttuurin jatkumisen. Oikeasti se keskusteluyhteys joko toimii tai sitten vaihtuvuus on suurta ja yritykset joissa vaihtuvuus on suurta muuttavat toimintatapojaan tai eivät menesty kovin pitkään. Se olisi hyvä esimiesten tajuta niissäkin yrityksissä missä se sanelupolitiikka on käytössä.

Olen ollut työpaikassa, jossa pomon sekoilu käytännössä pilasi alaisten hommat toistuvasti ja ovi kävi solkenaan. Siis niin pitkälle että firma teki miljoonien tappiot sakkojen muodossa parin yksittäisen päätöksen takia. Kaikki etsivät koko ajan töitä muualta ja työkkärin kautta tuli uutta väkeä. Sitten olen onneksi ollut enemmän näissä työpaikoissa joissa tyhmempikin esimies on hoksannut että eihän tämä näin toimi kun kaikki lähtevät silloin kun työkuorma ja v-käyrä on tapissa eli pahimpaan mahdolliseen aikaan.
 
Tuossa ei missään puhuta tästä: "jopa neljännes konkursseista johtuu siitä, että yritys ei saa rahojaan ajallaan, koska suuret yhtiöt pidentävät laittomasti maksuaikoja".

Kirjoittaja tekee ihan oman tulkinnan asiasta.
Tuo menettelytapa laskujen vetkuttelusta on ollut jo koronan alusta normaalia kun pienyritys laskuttaa isoa, enkä näe siinä mitään puolustettavaa vaikka uutinen löytyisikin jostain kansan uutisista.
 
Onko jännää esittää tyhmää internetissä?
niinpä, eli ei ketään. Valtio on vain poistanut yhden ihmisten toimintaa rajoittavan mekanismin takaamalla sen, että jokainen tulee hoidetuksi oli vammat lähtösin ihan mistä tahansa.

Nykyinen konservatiivikonsensushan ei tälläistä vapauteen pyrkivää ajatusmaailmaa sulata ja holhousta pitää tulla markkinoilta kaikenlaisten riskien ja niiltä suojautumisen kustannusten muodossa tai sitten valtiolta suoraan verotuksilla, kielloilla sun muilla typeryyksillä. Pääasia että holhoaminen on tapissa ja ihmisten toimintamahdollisuudet minimissä.
 
niinpä, eli ei ketään. Valtio on vain poistanut yhden ihmisten toimintaa rajoittavan mekanismin takaamalla sen, että jokainen tulee hoidetuksi oli vammat lähtösin ihan mistä tahansa.

Nykyinen konservatiivikonsensushan ei tälläistä vapauteen pyrkivää ajatusmaailmaa sulata ja holhousta pitää tulla markkinoilta kaikenlaisten riskien ja niiltä suojautumisen kustannusten muodossa tai sitten valtiolta suoraan verotuksilla, kielloilla sun muilla typeryyksillä. Pääasia että holhoaminen on tapissa ja ihmisten toimintamahdollisuudet minimissä.
Valtio holhoaa kaikkia jotka on rajojemme sisäpuolella, tai omistavat suomen kansalaisuuden. Kenenkään ei anneta olla vastuussa tekemisistään.

Nyt ollaan jo niin kaukana lakkokeskustelusta että jätän tähän.

YTK sai lisää jäseniä liitoilta tämänkin lakkoilun ansiosta. Liiton turjake ilmoitti että ei me mitään lakkoilua olla lopetettu, ja toinen puutarhatonttu sanoi että tavote saavutettiin lakoilla kun tietoisuutta lisättiin. Ehkä pelkkä markkinakampanja olisi tullut halvemmaksi tiedonlevityksenä ja jäsenkato olisi ollut loivempaa :)
 
Eihän tuossa ole sama logiikka ollenkaan. Loma-ajan palkka kumuloituu tehdyn työn aikana ja sen saa sitten "ulos" lomaillessa ja jokaisella on sama määrä palkallista lomaa.

Saikun kanssa ei ole sama asia. Jos X sairastaa 20 päivää vuodessa ja Y ei yhtään, niin Y työskentelee 20 työpäivää enemmän, mutta saa saman palkan. Y ei saa niitä X:n sairastamia 20 päivää lomana eikä rahallisena korvauksena.

Heh! Tyypilliseen tapaan tähänkin asiaan otettiin tuollainen nykypäivälle tyypillinen "minä-minä" -ajattelumalli..

Tottakai tes-sopimuksissa on vaikka kuinka paljon asioita, joista jokainen työntekijä ei yhtä paljon hyödy kaikissa tilanteissa.. Mutta joka tapauksessa ne ovat osa neuvoteltua kokonaispakettia ja ovat "tarjolla kaikille".

Lomaan liittyvät asiat ovat toki sikäli erilaisia, että ne perustuvat vuosilomalakiin. Mutta logiikka on kuitenkin sama kuin saikkujen korvattavuuden kanssakin.
 
.
Valtio holhoaa kaikkia jotka on rajojemme sisäpuolella, tai omistavat suomen kansalaisuuden. Kenenkään ei anneta olla vastuussa tekemisistään.

Nyt ollaan jo niin kaukana lakkokeskustelusta että jätän tähän.

YTK sai lisää jäseniä liitoilta tämänkin lakkoilun ansiosta. Liiton turjake ilmoitti että ei me mitään lakkoilua olla lopetettu, ja toinen puutarhatonttu sanoi että tavote saavutettiin lakoilla kun tietoisuutta lisättiin. Ehkä pelkkä markkinakampanja olisi tullut halvemmaksi tiedonlevityksenä ja jäsenkato olisi ollut loivempaa :)
mikä estää esim. sinua "olemasta vastuussa tekemisistäsi"?
 
Vaikeuksia lukutaidossa? Missä kukaan on tuota puolustanut? Kommentoin vääriä johtopäätöksiä, en tietenkään hyväksy mitään laitonta laskujen lykkäämistä.
no yrittäjien jutusta

–  On arvioitu, että neljännes konkursseista johtuu siitä, että yritys ei saa rahojaan ajallaan. Olemme nähneet viime vuonna ennätyskorkeita konkurssilukuja ja arvioimme tilastojen vielä synkkenevän alkuvuoden aikana. Senkin vuoksi on tärkeää, että lain rikkominen ja siitä yrittäjille aiheutuvat mittavat haitat loppuvat, Toivonen sanoo.

ajallaan=30 päivää

aikaisemmin jutussa:
Yleisimmin maksuaikojaan ovat pidentäneet suuret yksityiset (73 prosenttia). Tämäkin luku on kasvanut selvästi viime mittauksesta.
 
no yrittäjien jutusta

Teet saman täysin käsittämättömän virhepäätelmän. Se, että konkursseista neljännes johtuu maksujen myöhästymisistä ja että suurien yritysten maksuajat ovat pidentyuneet EI implikoi että konkurssit johtuvat suurien yritysten maksujen pidentymisestä. Mitään tuollaista ei jutussa lue.
 
Jos olisi aidosti vastuussa virheistään, niin joutuisi maksamaan myös omat hoidot jotka aiheutuu typeristä valinnoista.
mikä estää tällä hetkellä jos noin haluat toimia?

Nyt tähän vastuuseen on lisätty joku mielivaltainen kriteerikin "typeristä valinnoista" niinkuin mitkään välittömiä työ tai urheiluvammoja monimutkaisemmat sairaudet olisi kausaalipääteltävissä yhtään mihinkään yksilön kohdalla.
 
mikä estää tällä hetkellä jos noin haluat toimia?

Nyt tähän vastuuseen on lisätty joku mielivaltainen kriteerikin "typeristä valinnoista" niinkuin mitkään välittömiä työ tai urheiluvammoja monimutkaisemmat sairaudet olisi kausaalipääteltävissä yhtään mihinkään yksilön kohdalla.
Lyhykäisyydessä sun ajattelussa on ongelma se että haluat muiden maksavan sun(en puhu juuri sinusta yksilönä, vaan konseptina) virheet esim keuhkosyöpähoidot, kun poltat mutta tupakalle ei saisi asettaa lisäveroja.
 
mikä estää tällä hetkellä jos noin haluat toimia?

Nyt tähän vastuuseen on lisätty joku mielivaltainen kriteerikin "typeristä valinnoista" niinkuin mitkään välittömiä työ tai urheiluvammoja monimutkaisemmat sairaudet olisi kausaalipääteltävissä yhtään mihinkään yksilön kohdalla.
-alkoholi, aina aikuisen yksilön oma valinta
-tupakointi, aina aikuisen yksilön oma valinta
-huumeet, aina aikuisen yksilön oma valinta
-ylipaino, aina aikuisen yksilön oma valinta

Noista olisi hyvä aloittaa. Kaikki noista johtuvat sairaudet ja loukkaantumiset yksilön omista rahoista maksuun.

Lupasin lopettaa, mutta ei kasetti kestä kun joku esittää idioottia
 
Teet saman täysin käsittämättömän virhepäätelmän. Se, että konkursseista neljännes johtuu maksujen myöhästymisistä ja että suurien yritysten maksuajat ovat pidentyuneet EI implikoi että konkurssit johtuvat suurien yritysten maksujen pidentymisestä. Mitään tuollaista ei jutussa lue.
kyllä se taitaa implikoida tuon jutun kontekstissa ja suorassa lainauksessakin ne linkitetään yhteen vaatien hallitukselta toimenpiteitä. kyse ei ole esim. maksukyvyttömyyden vuoksi maksamatta jättämisestä.
 
Lyhykäisyydessä sun ajattelussa on ongelma se että haluat muiden maksavan sun(en puhu juuri sinusta yksilönä, vaan konseptina) virheet esim keuhkosyöpähoidot, kun poltat mutta tupakalle ei saisi asettaa lisäveroja.
en näe siinä ongelmaa että verorahoilla mahdollistetaan eri elämäntapoja, oli ne sitten tupakanpolttoa, exyremeurheilua, sokerin syömistä tai muuta syntistä. Edelleen yksilön tapauksessa on mahdotonta päätellä syövän alkuperää tai syitä, koska kontrafaktuaalia ei ole. Siten ei voida osoittaa mitään typeriä valintojakaan.
 
-alkoholi, aina aikuisen yksilön oma valinta
-tupakointi, aina aikuisen yksilön oma valinta
-huumeet, aina aikuisen yksilön oma valinta
-ylipaino, aina aikuisen yksilön oma valinta

Noista olisi hyvä aloittaa. Kaikki noista johtuvat sairaudet ja loukkaantumiset yksilön omista rahoista maksuun.

Lupasin lopettaa, mutta ei kasetti kestä kun joku esittää idioottia
kerro idiootille millä menetelmällä todennat sairauden X johtuvan henkilön Y omista valinnoista poissulkien mm. geeniperimän, ympöristöalttistukset, sattuman jne. pois?

mihin pohjaat argumenttisi perustuu frekventistiseen tms. päättelyyn mikä ei toimi jos otoskoko on 1.
 
Jos olisi aidosti vastuussa virheistään, niin joutuisi maksamaan myös omat hoidot jotka aiheutuu typeristä valinnoista.
Hyvänä esimerkkinä laihdutuslääkkeet joista on ihan hiljattain uutisoitukin pahimmillaan koko kelakorvausjestelmän tappajana. Lääke pääosin kohdistuisi sellaisen vaivan hoitoon joka on täysin vältettävissä omilla valinnoilla; lihavat ovat viime kädessä itse valinneet lihavuuteen johtavat elintapansa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 279
Viestejä
4 487 494
Jäsenet
74 128
Uusin jäsen
semantic

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom