Putsaaminen oli joo hyvä homma.
Mutta ongelma on se että ei noita omia taikinoita millään vedetä/työnnetä edes tyhjänä puhumattakaan jos on täytteet päällä, se taikina vaan venyy ja venyy jos sitä alkaa työntämään. Vähän vastakohtaisesti kun jossain pizzeriassa äijä pyörittää taikinaa niin se on sellainen "tasapaksu" levy eikä se venahda siten että johonkin keskelle tulisi lähes täysin läpikuultava kohta vaan kiekko pysyy hyvin tasapaksuna.
Omassa taikinassa on siis tietyllä tavalla ilmeisesti liikaa sitkoa, eli kun ottaa taikinasta kiinni reunasta ja vähän ravistelee niin se venyisi about lattialle asti ja menee niin ohueksi että läpi näkee... Eli karrikoidusti jos nostat taikanaa vähän reunasta ja alat työntämään lastaa alle niin taikina venyy, menee karkuun ja samala ohenee entisestään. Samalla se taikina on helvetin "tahmeeta" eli jos olet lätyn tehnyt ja lapion päälle nostaessa se menee vähän ryppyyn/kaksinkerroin niin päällipuolen taikina - jossa ei juurikaan jauhoja - nappaa toisiinsa niin tiukasta kiinni ettei sitä siitä mitenkään fiksusti enää irrota jotta orkkis muodon saisi palautettua.
Mutta siis ihan vastaavasti se menee ohueksi jostain paikoista vaikka pyrkisi pizzan koon pitämään hillittynä eli sellaisena joka vielä just ja just mahtaa 'uuni'n lapiolle eikä siitä perus 165g taikina pallosta jää edes mitään älyttömiä reunoja, toki tilanne vähän paranisi jos saisi "valita" että mistä kohtaa taikinaa siirrettäisiin vähän matskua ohuempaan kohtaan (joo pyöritä paremmin

). Mutta edelleen mielestäni taikinan koostumus/ominaisuudet on ongelma nro1 kuin itse pizzan pyörittäminen.
Viime kerralla kokeilin manitoban sekaan pistää 20% durumia, mutta jotenkin sanoisin että tuli ehkä jopa vain huonompi. Ultimaattinen venyvyys hipaistaessa katosi joka oli mielestäni hyvä juttu, mutta tilalle tuli se että taikinaan tuli reikiä mielettömän helposti.
Voiko hiivan määrällä olla vaikutusta, sillä taikina on turvonnut todella paljon? Yleensä on tapana ollut laittaa reilusti ettei ainakaan jää kohoamatta, sellanen 7-8g kuivahiivaa kiloon jauhoja kun ilmeisesti ~2g 3 päivän nostatukseen olisi oikeampi määrä ja jos samana päivänä paistaa niin joku 4g.