Veikkaa että se pronto saavutti sen kolmosen lämmön jossain 6 minuutin kohdalla jolloin vastukset sammui?Päätin pistää viikonlopun aikana kotiuunin ja Pizza Pronton parivertailuun, kun oli ylimääräistä aikaa ja kotiuuniin vihdoin käytettävissä (Lidlin) pizzakivi, joka tuli siis samalla kertaa korkattua. Tulokset vähän yllätti, ja lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna...aika leluhan tuo Pronto loppuen lopuksi on.
Tein yhden taikinan, josta kaksi pizzaa. Taikinaan kolmisen desiä kylmää vettä, näppituntumalta jauhoja perään suunnilleen suhteella 3/4 Hungry Chefin pizzajauhoja ja 1/4 Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja, pussi kuivahiivaa, 2tl sokeria, vajaa tl suolaa.
Tomaattikastikeessa ihan vain tomaattipyrettä, Euro-Eastin Grusia-chilitahnaa, srirachaa, suolaa, Poppamiehen nagapyrettä ja notkistettu sitten jalapenoviipaleiden säilöntäliemellä sopivaksi.
Pizza 1: Pizza Pronto 2/3:lle ja kun saavuttanut lämmön pizza sisään ja vehje täysille koko paiston ajaksi, paistoaika 9 min. Täytteinä rouhittua prosciutto crudoa, kirsikkatomaattia, punasipulia, pallomozzarellaa ja sinihomejuustoa. Paiston/kuvan oton jälkeen läimitty vielä rucolaa päälle.
Havaintoja: Reunat ei tosiaan saa tarpeeksi lämpöä, vaikka miten huudattaa vehjettä täysillä. Pronton satelliittilautasmainen kansi peilanneekin ylävastuksen kaiken lämmön keskelle. Yhtään ei auta se, ettei vastus edes kierrä kovin läheltä reunoja. Lämmön keskittyminen keskelle myös kohottaa pizzan ensin keskeltä, jolloin päällä sulavat täytteet haluavat valua alamäkeen reunojen yli kivelle.
Pizza 2: Pizzakivi kylmään kotiuuniin toisiksi ylimmälle tasolle, uuni täysille (260 C). Uuni on hidas kuin saatana, joten lämpötilan saavuttamiseen meni 35 minuuttia. Annoin sitten kiven vielä imeä lämpöä vartin verran, kunnes heitin pizzan kivelle. Itse paistoaika tismalleen samat 9 minuuttia kuin Prontolla. Täytteenä savustettua porsaan selkää pannun kautta paahdettuna, mietoa padron-chilipaprikaa, punasipulia, pallomozzarellaa, sinihomejuustoa ja tuoretta valkosipulia.
Eipä tässä paljon jää jossiteltavaa. Vaikka kotiuuni olevinaan jää sen noin 150 astetta kylmemmäksi kuin Pronto saa sillä siirrettyä selvästi enemmän lämpöä pizzaan samassa ajassa, varsinkin reunoille. Jos ei kauhea kiire ole niin jatkossa Pronto kyllä jää hyllylle, kun pitää pizzaa alkaa paistella. Mutta onhan se kiireessä näppärä pakastepizzoille, nugeteille tai vaikka foliossa killuvalle eineslasagnelle...
Itse oon johki 1.5 aloittanut paistamisen jolloin päällinen kyllä ehtinyt saamaan tarpeeksi lämpöä.
Mutta joo, pakastepizzoihin sekä pizzerioiden pizzojen uudelleenlämmittämisiin pronto on paras.