- Liittynyt
- 02.02.2017
- Viestejä
- 660
Todella hyvältä näyttää.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
00-jauhot ei ole optimaalisia kotiuunille. Niiden edut tulee esiin vasta kun paistolämpötilat lähentelee oikeaa pizzauunia.Sen verran kova hiuko oli parin tunnin fillaroinnin jälkeen, ettei kokonaisista pizzoista tullut kuvaa otettua.
Taikinan tein aamulla, ekaa kertaa vaa’an kanssa. Nyt hydraatio osui toki kohdalleen ja pizzat onnistui maun ja kohoamisen puolesta hyvin.
Jääkaapissa taikina viihtyi 6h mikä oli surullisen kuuluisille Dennis jauhoille liian vähän. Siinä missä viimeksi pizzat muovautuivat kuin itsestään pyöreiksi, ei nyt muotoilusta tullut mitään, sitkon kiskoessa pizzan reunaa takaisin kohti keskikohtaa.
Vielä jäi siis parannettavaa seuraavalle kerralla. Oliko jollain vinkkiä nettikauppaan tai pk-seudun kivijalkaan, mistä löytyisi joku hyvä 00 jauho puolikarkean kaveriksi?
The 00 has a finer mill and also it will absorb much less water than the other flours. The 00 flour really is quite different than the others. If you are baking at under 750F, you should really not use 00. It will never brown and you’ll have much more luck with another flour.
Parhaiten itsellä onnistunut että niin että laittaa reilusti hiiliä koko alalle ja pitsa kiven alle ohuita tulitiiliä. Koitin niinkin että hiilet oli laidoilla mutta silloin ei saanut tarpeeksi lämpöä.Aattelin kokeilla huomenna Weberin hiiligrillissä pizzan paistoa kiven kera. Kannattaako kiven alle laittaa hiilet suoralla tulella vai ympäri epäsuorasti? Lähinnä pelkään, että pohja saa liikaa lämpöä.
Nams.
Nams.
Mitkäs ne ohjeet oli?
No kerroppas miten kävi. Itsellä kamado hiiligrilli ja kovasti pohdin mikä siihen olisi hyvä ostos, pitsakivi vai teräs. Ja tarvinko jotain tiiliä alle.Aattelin kokeilla huomenna Weberin hiiligrillissä pizzan paistoa kiven kera. Kannattaako kiven alle laittaa hiilet suoralla tulella vai ympäri epäsuorasti? Lähinnä pelkään, että pohja saa liikaa lämpöä.
No kerroppas miten kävi. Itsellä kamado hiiligrilli ja kovasti pohdin mikä siihen olisi hyvä ostos, pitsakivi vai teräs. Ja tarvinko jotain tiiliä alle.
Pitäisi myös ostaa pitsalapio, mutta en tiedä yhtään otanko puisen vai metallisen. Onko täällä kokemuksia ja vinkkejä parhaaseen lapioon. Mielellään mahdollisimman leveä.
Yritän opetella pitsan tekoa grillissä.
Jotain pizzakiven alle suosittelen laittamaan. Oli suoraan ritilän päällä. Hieman tummanpuhuvat oli pohjat, ennen kuin päältä kypsyivät kunnolla. Lämpöä grillissä yli weberin mittarin.No kerroppas miten kävi. Itsellä kamado hiiligrilli ja kovasti pohdin mikä siihen olisi hyvä ostos, pitsakivi vai teräs. Ja tarvinko jotain tiiliä alle.
Pitäisi myös ostaa pitsalapio, mutta en tiedä yhtään otanko puisen vai metallisen. Onko täällä kokemuksia ja vinkkejä parhaaseen lapioon. Mielellään mahdollisimman leveä.
Yritän opetella pitsan tekoa grillissä.
Kamado Joe - Biscotto di Sorrento | Forno Stenugnar joko tällainen kivi tai sitten normi pizzakivi, korokepalat ja lämmönjakolevy pizzakiven alle.
Tekee, napolilainen kivi eli samaa kiveä mitä pizzauuneissa käytetään mutta tuo on vaan leikattu muotoonsaTekeekö toi paksuus sen ettei tarvi erillisiä korokepaloja?
Muut mallit tosiaan loppu, mutta jos tänä kesänä mielii pizzauunilla paistella ja kaasukäyttöinen malli kiinnostaa niin 10min sitten K-raudan verkkokauppaan ja osaan myymälöistä saapui erä Ooni Koda 16 uuneja hintaan 449€Osaatteko sanoa onko noita Oonin pizzauuneja tai vastaavia missään saatavilla? Verkon kautta aika heikosti löytyy.
Kiinnostaisi myös tietää oletteko tilanneet nduja-tahnaa jostain? Paikallisessa pizzeriassa tuota käyttävät ja on kyllä älyttömän hyvää ja sopivan tulista.
Omat taikinat ovat käyttäytyneet juurikin noin jos on käyttänyt liikaa jauhoja.Mistähän mahtaa johtua, että mättömestarin ohjeella tehty pizzapohja jää sellaiseksi, että taikinaa ei voi muotoilla ja taikina ei veny. Pyrkii siis aina palaaman alkuperäiseen muotoonsa ja pizzojen koot jäävät todella pieniksi. Välillä siis taikina onnistuu ja välillä ei, vaikka tekee ihan samalla ohjeella.
Minä teen tällä tavalla, kun meinaa pohja jämähtää metallilapioon kiinni. Hyviä tulee.Tuli kuultua sellainenkin tapa pizzan paistoon, että pizzakivi kuumaksi ja siihen heittää päälle pizzapohjan ja nopeasti latoo täytteet päälle.
Onko kenelläkään kokemuksia tästä tavasta. Tuleeko pohjasta liian rapea? Pizzan liu'ttaminen kivelle ei ainakaan olisi ongelma
Kotosalla tulee pizzoja paistetua yleensä useampia kerralla, niin nuo pizzat tulee tehtyä leivinpaperille. Pizzalapiolla on helppo leivinpapereineen päivineen heittää kamadoon suoraan deflektorin päälle.Tuli kuultua sellainenkin tapa pizzan paistoon, että pizzakivi kuumaksi ja siihen heittää päälle pizzapohjan ja nopeasti latoo täytteet päälle.
Onko kenelläkään kokemuksia tästä tavasta. Tuleeko pohjasta liian rapea? Pizzan liu'uttaminen kivelle ei ainakaan olisi ongelma
Mitäs juustoa sulla muuten on tässä ollut? On ihan pirun hyvän näköistä.Perjantailätty pizzakivelle tiputtaminen ei täydellisesti onnistunut joten muotovalioksi ei pääse kehumaan maku kuitenkin erinomainen pepperoni ja mozarella täytteinä parilla eri juustolla.
Millä asetuksilla itse käytät tuota prontoa?Tänään tuli ekaa kertaa katsottua pronton kiven lämpöä. Muistelin et silloin 20v sitten moiselle luvattiin ”jopa 350 asteen” lämpöä.
Toisesta reunasta (saranan puolelta) ja keskeltä kivi oli 440 asteinen ja etureunasta 420 asteinen. Se oli huomattavasti enemmän kuin oletin.
Tänään kun loput pizzat pyörittelin, niin oli taikina ehtinyt tekeytymään 5 päivän aikana oikeasti niin hyväksi, että näkyi kauttaaltaan läpi ja syödesssäkin katselin, että haarukka kuultaa läpi, mutta kesti silti täytteiden painot. Täytteet ja tomaattisoosi loppui jo eilen kun kolme päivää putkeen noita syötiin ja syötettiin vieraille. Tänään menin sit perus tomaattimurskalla, tonnikalalla ja kermajuustolla.
Oli lähempänä sellasta hätävarapizzaa, mutta valehtelematta paras pohja mitä olen kertaakaan itse syönyt. Ei siis pelkkä maku, vaan nyt oli nikn helppoa tehdä siitä iso ja ohut. Oli se pizza huonoilla täytteilläkin todella hyvää, kun pohja oli hyvä. Olkoonkin vain ”juustopiirakka ilman napolilaista hyväksyntää”, mutta hyvää oli.
Raxilla oli vajaat pari vuotta sitten sivuillaan tuotetietokansio, jolloin juustoksi mainittiin Valion pizzajuusto. Lisäaineena oli vain E460, joten ehkäpä tämä: Valio Suurtalous juustoraasteseosItse tykkään raxin pepperonipizzasta kaikista pizzoista eniten, ja oon aina miettinyt mitähän juustoa siinä käytetään, ei kenelläkään sattuisi olemaan tietoa?
Eikö kenelläkään ole ideaa mikä ton voisi aiheuttaa?Millä asetuksilla itse käytät tuota prontoa?
Itselläni on ongelmana se että pitäisin sellaisesta kauttaaltaan rapeasta pohjasta- tyyliin denniksen pizzat, tai sitten sellaisesta vähän grandiosa tyylisestä pehmeästä pohjasta, mutta mulla tulee aina sellainen paskan makuinen ohut ja melkein voisi jopa sanoa sitkeä ihan sellainen ihme "pinnoite" rapeus vaan siihen pohjaan, tuota on hankala leikata ja sen suutuntuma ei ole hyvä, en oikein osaa kuvailla tuota, ei ole sellainen rapea mikä taivuttamalla katkeaisi vaan sellainen vähän niinkuin kovan sitkeä...
Itse olen kokeillut 1.0, 1.5 ja 2.0 asetusta tossa prontossa ja sen jälkeen pronto täysille kun pizza tungettu uuniin, pidetty aika tarkalleen 5min aina, joista ensimmäinen minuutti leivinpaperin kanssa ja joka kerta siinä on tullut tuo ihmeen kova pinnoite taikinaan.
Kuulostaa ehkä enemmän ongelmasta taikinan kanssa. Ootko kokeillut nostaa pizzan prontosta suoraan kaksin kerroin olevan pyyhkeen päälle ja antaa siinä jäähtyä pari minuuttia, kunnes juuri ennen syömistä nostat pyyhkeen päältä (lämmitetylle) lautaselle?Eikö kenelläkään ole ideaa mikä ton voisi aiheuttaa?
En, mutta siis, se kova sitkeä kuori on siis noin kymmenesosan vaan sen pohjan paksuudesta, sekä reunien ihan reunat, ja tuo ei pehmene edes vaikka olis muutaman päivän jääkaapissa ja mikrottelisi...Kuulostaa ehkä enemmän ongelmasta taikinan kanssa. Ootko kokeillut nostaa pizzan prontosta suoraan kaksin kerroin olevan pyyhkeen päälle ja antaa siinä jäähtyä pari minuuttia, kunnes juuri ennen syömistä nostat pyyhkeen päältä (lämmitetylle) lautaselle?