Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Sähköistä uunia etsimässä sisä käyttöön. Molemmat uunit jotka käytössä menevät vain 250C, eli ei lämmöt riitä vaika rauta on. Mikähän olisi kohtuullinen, myös Napoli tyyliseen.

Tästä ei liene vielä kokemuksia:

Voisi olla ihan pätevä ensimmäinen uuni.

Gigantista saisi sage/breville 599€ mutta on ehkä turhan kova investointi alkuun.

Lienee tämäkin pätevä, mutta siitäkin odottaa tarjousta:
 
Minulla on Effeuno, muttei harmainta haisua hinnoista nyt...jaa, 600e liikaa, no tuskin sillä saisi...
 
Sähköistä uunia etsimässä sisä käyttöön. Molemmat uunit jotka käytössä menevät vain 250C, eli ei lämmöt riitä vaika rauta on. Mikähän olisi kohtuullinen, myös Napoli tyyliseen.

Tästä ei liene vielä kokemuksia:

Voisi olla ihan pätevä ensimmäinen uuni.

Gigantista saisi sage/breville 599€ mutta on ehkä turhan kova investointi alkuun.

Lienee tämäkin pätevä, mutta siitäkin odottaa tarjousta:
Verkkiksestä Panetti on ainakin tosi suosittu ja kehuttu.

Edit: ja sen sinä just linkkasitkin :D
 
Powerissa tarjouksessa oleva Chef Matteo Crosta osoittautui ensipaiston jälkeen loistavaksi ja helpoksi. Lämmöt nousi tosiaan jo 10 minuutissa reiluun 400 asteeseen ja pyörivä alusta toimi hienosti.
Hyvään hintaan piti tänään hakea pois. Lucifer Ahjo oli sekin loistava, mutta työläämpi, kun piti kääntää niin usein.

En usko Ooni 16:n olevan parempi kuin Crostan.
 
Powerissa tarjouksessa oleva Chef Matteo Crosta osoittautui ensipaiston jälkeen loistavaksi ja helpoksi. Lämmöt nousi tosiaan jo 10 minuutissa reiluun 400 asteeseen ja pyörivä alusta toimi hienosti.
Hyvään hintaan piti tänään hakea pois. Lucifer Ahjo oli sekin loistava, mutta työläämpi, kun piti kääntää niin usein.

En usko Ooni 16:n olevan parempi kuin Crostan.
Noni just olin tulossa kirjottelee et olisko kellään tota ja voisi mitata että minkä kokoisen pöydän toi minimissään tarvitsee…

Tilasin tollasen Karu 16 kaveriksi mutta rupesin sit pohtii että mahtuuko toi kuitenkaan siihen pöydälle…
 
Tuosta olisikin hauska nähdä arvostelu.

-vaikei toki ollut se sisäkäytön sähköinen jota nyt kyseltiin...
Kyllä tosta netistä juttua löytyy, pieksee oonin kaasupizzauunit mennen tullen enkä yhteenkään negatiiviseen arvosteluun itse törmännyt.

Toki joo kunnon arvosteluvideota tosta ei löydy paitsi se pizzanpaistajien myötähäpeää aiheuttava powerin sponssaava video missä on niin huonoa näyttelemistä että sieluun asti sattuu :rofl:

Eivätkä oikeastaan millään tavalla esittele edes sitä uunia tai ominaisuuksia.
”Hetkinen! Tässähän on pyörivä kivi” :rofl:
 
Viimeksi muokattu:
Noni just olin tulossa kirjottelee et olisko kellään tota ja voisi mitata että minkä kokoisen pöydän toi minimissään tarvitsee…

Tilasin tollasen Karu 16 kaveriksi mutta rupesin sit pohtii että mahtuuko toi kuitenkaan siihen pöydälle…
Etujalkojen väli on 62 cm ja takajalan etäisyys toisesta etujalasta on 72 cm.

Enpä muuta osaa sanoa kuin että kaikki toimii niin kuin pitääkin. Lämmöt puolilleen maksimista 3 min ennen paistoa, paiston ajaksi minimiin kunnes pohja ok ja sit lopuks väri pintaan isommalla lämmöllä toimi näin alkuun.

Kuvahan se kertoo enemmän. Taikina olisi voinut olla hieman ilmavampaa, mutta ihan hyvä lopputulos kuitenkin.

Ahjossa en pystynyt kääntämään pizzaa uunin sisällä, joka johti siihen että reuna jäähtyi ulkona kääntäessä ja reunan kohoaminen pysähtyi.
1000091507.jpg
 
Etujalkojen väli on 62 cm ja takajalan etäisyys toisesta etujalasta on 72 cm.

Enpä muuta osaa sanoa kuin että kaikki toimii niin kuin pitääkin. Lämmöt puolilleen maksimista 3 min ennen paistoa, paiston ajaksi minimiin kunnes pohja ok ja sit lopuks väri pintaan isommalla lämmöllä toimi näin alkuun.

Kuvahan se kertoo enemmän. Taikina olisi voinut olla hieman ilmavampaa, mutta ihan hyvä lopputulos kuitenkin.

Ahjossa en pystynyt kääntämään pizzaa uunin sisällä, joka johti siihen että reuna jäähtyi ulkona kääntäessä ja reunan kohoaminen pysähtyi.
1000091507.jpg
Voihan perse ompahan pistetty leveäksi jalat :hmm:
Karu 16 vastaavat mitat 47cm ja 61cm ja se on jo iso uuni!
Perhana voikin sit olla että joudun tilauksen perumaan, ei toi taida sit mahtua edes tohon teräspöydälle :cry:
 
Voihan perse ompahan pistetty leveäksi jalat :hmm:
Karu 16 vastaavat mitat 47cm ja 61cm ja se on jo iso uuni!
Perhana voikin sit olla että joudun tilauksen perumaan, ei toi taida sit mahtua edes tohon teräspöydälle :cry:
On tää aika laitos joo.. Äkkiäkös pöydän päälle askartelee jonkun lisätason 😃
 
Joo, ulkokäytössä en pitäisi itsekään palaa vaneria pahana pöydänlaajentajana. Otamatta uuneihin sinänsä kantaa...
 
Lähti tuo Panetti tilaukseen täältä hintaan 399€, eiköhän tuolla jotain tee.
Tuo näyttää keittiögrilliltä jossa pyörivä pizzakivi :D Ehkä järeämmällä pizzakivellä (kuten Effeunossa) voisi olla toimiva laitos, niin pohjakin kypsyisi kunnolla. Miten tuossa on mietitty kuuman irtonaisen luukun käyttöä, koska ei ole saranoilla kiinni, kuten muissa malleissa? Tuota tuskin voi keittiötasolle laskea.
 
Cozze 17 Rotate tarjouksessa verkkikssä.

Löytyykös keltään tota?
Mitkähän jalkojen mitat?
 
Pitää vielä kysellä onko infrapunalämpömittareista kokemuksia. Parksidessa tuli 400C raja vastaan. Eli Panetti ilmeisesti vetää sen ohi.
 
Pitää vielä kysellä onko infrapunalämpömittareista kokemuksia. Parksidessa tuli 400C raja vastaan. Eli Panetti ilmeisesti vetää sen ohi.
Hankin tällaisen Biltema-mittarin aikana, kun sen sai vielä muistaakseni alle 20 euron.

Hyvin on näyttänyt pizzakiven lämpötilaa vielä ~480 asteessa. Absoluuttisesta tarkkuudesta ja erinomaisuudesta en osaa sanoa, kuin että ainakin omassa käytössäni lämpötilanäytön yläraja ei ole tullut vastaan. Näytössä olevasta valosta annan plussan.

 
Panetti sen verran, että kävin hakemassa tommosen Pizzetta Primon testiin ja saipa kerranki napolilaista pizzaa väsättyä, toki kannattaa olla tarpeeks iso kämppä ja ikkunat auki, jos lähtee tolla väsäilee sisällä mitään!

Muuten ihan laadukkaan tuntunen vehje, mutta tietty ei se kaikkein isoin aukko tai laadukkain ikkuna, niin voishan se olla helpompaa laitella sisään ja ulos..
 
Viimeksi muokattu:
Ihan ok kokemus Panettista pitää vain vielä harjoitella tuota käyttöä ja uskaltaa antaa tuon pizzan "palaa" vielä hiukan enemmän. Ehkä myös mozzarella pitäisi kuivata jollain keinolla jotta kosteutta saa hiukan pois.
 
Tai jos teet esim 2x45sek paiston, niin laitetaan mozzat vasta siinä välikäännössä?
 
Ihan ok kokemus Panettista pitää vain vielä harjoitella tuota käyttöä ja uskaltaa antaa tuon pizzan "palaa" vielä hiukan enemmän. Ehkä myös mozzarella pitäisi kuivata jollain keinolla jotta kosteutta saa hiukan pois.
Mozzarella kuuluu valuttaa lävikössä tai ihan lautasen reunalla valmiina suikaleina, kuten itse teen, niin että neste valuu poispäin paloista. Yleensä otan tuntia ennen paistoa valumaan. Puolessa tunnissa ei ehdi juurikaan, riippuen miten vetistä mozzarella on. Muuten tulee lammikoita pizzaan.
 
Mozzarella kuuluu valuttaa lävikössä tai ihan lautasen reunalla valmiina suikaleina, kuten itse teen, niin että neste valuu poispäin paloista. Yleensä otan tuntia ennen paistoa valumaan. Puolessa tunnissa ei ehdi juurikaan, riippuen miten vetistä mozzarella on. Muuten tulee lammikoita pizzaan.
Voi myös tarvittaessa vähän puristella / painella lävikköä vasten, jos on kovin verinen juusto.
 
Voi myös tarvittaessa vähän puristella / painella lävikköä vasten, jos on kovin verinen juusto.
Jos kiire ollut niin itse tehnyt ohutta suikaletta, levittänyt laakealle lautaselle talouspaperia ja painellut mozzarellaa toisella talouspaperilla. Jotkut mozzarellat on vetisempiä kuin toiset. Ainakin tuntuu että Pirkka Mozzarella pallot ei paljoa valuta kun esim. Lidl vastaavista tulee useampi ruokalusillinen lautaselle.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 472
Viestejä
4 539 051
Jäsenet
74 803
Uusin jäsen
Mäntyvirta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom