- Liittynyt
- 10.08.2018
- Viestejä
- 176
Kävin hakemassa sinistetystä teräksestä tehdyn pellin Detroit-tyylistä pitsaa varten. Tein heti kokeilun ja tuli hyvää. Ensi kerralla tietää tehdä hieman isomman taikinan vielä tuohon peltiin niin saa paksumman.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2025 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Mistäs löyty pelti ja mitä kustansi?Kävin hakemassa sinistetystä teräksestä tehdyn pellin Detroit-tyylistä pitsaa varten. Tein heti kokeilun ja tuli hyvää. Ensi kerralla tietää tehdä hieman isomman taikinan vielä tuohon peltiin niin saa paksumman.
![]()
![]()
Mistäs löyty pelti ja mitä kustansi?
On kyllä.Onpahan Veikko pistänyt maalille hyvän hinnan vs tarjous-lucifer
Vanha kunnon peltipizza se omakin suosikki on.Viime viikonloppuna oli kyl semmoinen fiilis että pizzakiintiö täynnä vahäksi aikaa. No viikon verranhan se kesti. Tällä kertaa kuitenkin paluu lapsuuteen. Taikina nopeasti tunnissa, jauhot, suola, hiiva ja vesi vaan nopeasti sekaisin ja nousemaan. Taikina pellille, päälle tomaattipyreetä, suolalla ja mustapippurilla maustettua jauhelihaa sekä pieniä kurkkukuutioita. Kanneksi kunnon kerros edamia ja oreganoa. On tää kyllä sairaan hyvää tämäkin!

Aika paksu kivi
Luciferin versiossa on vielä 3mm paksumpi kivi, eli 150mm.
Jännä että teki videolla just ton että sammutti aluksi, olen just miettinyt että seuraavaksi kun teen pizzaa niin kokeilen tehdä niin.
Oli se vaan vähän perhanan kova ostos 85 euroon.
Nyt taitaa olla vähän hankalaa tuota enää löytää citymarketeista siihen sataseen, meinaan kun taitaa olla kaikissa grillit viety jo pois taas kevääksi asti...
Ja sit hinta onkin taas se 299e.![]()
K ruoka sovellus näyttää onko 2 viikon aikana ollut myymälässä saldoa, saattaa olla että ei enää ole, turussa ainakin kun kävin 2 citymarketissa niin oli kaikki grillitavarat pois myynnistä kerätty.Aika paksu kivi
Tuo sammutus kuulostaa niin jäätävältä kikkailulta, et oksat pois. Itse mietin jotain rst lisäsuojaa/lämmönjakajaa tuohon polttimon eteen. Tuo nykyinen on aika matala, joten muutama mili peltiä lisää ei haittaisi. Vaihdoin omaani biscotto kiven, joten pohjan palamisen kanssa ei pitäisi olla ongelma. Itselle tuo on on varauuni reissuille ja mökille mutta onpa testattu. Ihan Koda12 verrattava uuni tasoltaan.
Kyllä tuota näyttää löytyvän edelleen Cittareista tarjouksessa jos vaan jaksaa selata ja osuu omalle lähialueelle.
Pizzateräs kaasu-uunissa ei toimisi lainkaan. Siihen on syynsä, että biscotto kivet toimii noissa ja teräkset kotiuunissa.Toki jos vaihtaisi kiveksi 10mm paksun niin siinä efektinä se suoja tulisi 5mm korkeammaksi samalla…
Torissa oli viime vuonna yksi sälli joka myi pizzateräksiä kustomimitoilla, sellanenkin olis voinut olla ihan hauska tonne, se vaan että eipä enää ole tuota ilmoitusta…
Okei, osaatko valottaa miksei se teräs toimi? Onko liikaa lämpöä?Pizzateräs kaasu-uunissa ei toimisi lainkaan. Siihen on syynsä, että biscotto kivet toimii noissa ja teräkset kotiuunissa.
Lämmönjohtavuus. Lainaan viestiä Pizzanpaistajat ryhmästä kun en jaksa kirjoittaa alusta:Okei, osaatko valottaa miksei se teräs toimi? Onko liikaa lämpöä?
Kelpaako sulatus vai onko liian vaikea käyttää. Cittareista löytyy, K-Ruoka tietä mistä. Omassa lähti Cittarissa vaihtelevasti hyllyssä saatavilla, joten hyvä olla pakkasessa aina.Suositelkaas hyvää ja helppokäyttöistä (eli ei mitään kuivatusvirityksiä) mozzarellaa mitä sais k kaupasta tai prismasta?
Suositelkaas hyvää ja helppokäyttöistä (eli ei mitään kuivatusvirityksiä) mozzarellaa mitä sais k kaupasta tai prismasta?
![]()
Riitan Herkku Mozzarella 250g | S-kaupat ruoan verkkokauppa
Tilaa Riitan Herkku Mozzarella 250g ja muut ruokaostokset S-kaupat-palvelusta nyt suoraan kotiovellesi toimitettuna.www.s-kaupat.fi
Tätä testasin viimeksi ja ihan hyvin pelitti omaan makuun. Ei ainakaan ole missään litkussa.
Kyllä kait siitä paistoalustasta on apua jos ei pizzan käsittely suju lapiolla. Mutta ei se paistoalusta sitä pizzaa paista, vaan pizzakiven (tai uunipellin kuumuus), muttei se nyt auta jos olet sen roskiin heittänyt. Kotiuunissa parhaiten onnistuu napolilainen kun paistaa ensin pohjan tomaattikastikkeen kanssa ja sen jälkeen loput päälliset ja hetkeksi grillivastusten alle.Tekeekö noilla metallisilla paistoalustoilla mitään? Ja käytetäänkö niitä siten, että taputellaan lätty kylmälle alustalle ja sitten koko setti uuniin? Tällöin lopputulos olisi ainakin suurin piirtein pyöreä.
Pizzakivi aikoinaan hankittu, turhaksi havaittu, ja roskiin heitetty. Jotain tuohon paistamiseen pitäisi kyllä keksiä, kun uuninpellillä paistaminen ei kyllä suju, vaikka miten kikkailisi.
Kyllä kait siitä paistoalustasta on apua jos ei pizzan käsittely suju lapiolla. Mutta ei se paistoalusta sitä pizzaa paista, vaan pizzakiven (tai uunipellin kuumuus), muttei se nyt auta jos olet sen roskiin heittänyt. Kotiuunissa parhaiten onnistuu napolilainen kun paistaa ensin pohjan tomaattikastikkeen kanssa ja sen jälkeen loput päälliset ja hetkeksi grillivastusten alle.
Itsellä on semmonen Prisman House rei'itetty paistopelti ja kyllähän se paistaa paremmin kuin tavallinen uunipelti ja pohjasta tulee rapeampi. Tuossa Housen pellissä on maksimilämpötila muistaakseni 225 ja sitä korkeammissa lämpötiloissa pelti vääntyilee aika paljon uunissa. Eli ei sovellu sellaiseen kovassa lämpötilassa paistamiseen, mutta kyllä tuollakin saa kohtuu hyviä pitsoja varsinkin jos esipaistaa pohjan kastikkeen kanssa ensin.Lähinnä ajattelin niitä rei`itettyjä versioita. Näin maalaisjärjellä ajatellen sieltä pääsee kosteus paremmin ulos, joten jotain vaikutusta paistumiseen saattaisi olla(?).
Niin minäkin tarkoitin sellaista verkkoa. Ennemmin se eristää kypsymistä, kun ei ole suorassa kontaktissa pizzakiveen/-teräkseen/uunipeltiin. Jos jotain kosteutta jää niin paiston jälkeen voi pizzan laittaa hetkeksi tuollaiselle ritilälle lepäämään ennen leikkaamista. Jos kosteus on ongelma, niin kannattaisi tarkistaa, ettei laita liikaa tomaattikastiketta tai muita päällisiä.Lähinnä ajattelin niitä rei`itettyjä versioita. Näin maalaisjärjellä ajatellen sieltä pääsee kosteus paremmin ulos, joten jotain vaikutusta paistumiseen saattaisi olla(?).

Yllättävän hyvää ja ohutpohjaista tuli vs 33cm pizzakivi, jossa pohjasta tulee väkisinkin vähän paksumpi 250g pallon kanssa.Itse olen tehnyt 3-4 vuotta pizzat sisällä tuolla Housen alustalla, tämän ketjun innoittamana. Olen tykännyt! Erityisesti @living_death laittamat kuvat yllyttivät aikoinaan Prismaan alustaostoksille.
Nyt rinnalla tuo Ahjo, tämän ketjun innoittamana taasen.




Tällä reseptillä se oli helppoa. Menneisyydessä tehny tyyliin Myllyn Paras pizzajauhopussin ohjeen mukaan. Näin käsin ku vaivailee, niin en mie ole siitä nauti. Ja sitten se itse käsittely, minun kädet ei ole koskaan oppinu sitä.
Kiinnostavan helppo tapa. Muodostuukos tällaisella prosessilla taikinaan lainkaan sitkoa? Vaatii myös ilmeisesti tosi vahvat jauhot tuollainen kolmen vuorokauden kohotus? Ootko mitä käyttänyt?? Pitsataikinan tekohan on ääresthelppoa: kamat sekaisin, varrotaan tunti, käännellään 30 sekuntia, ja tungetaan jääkaappiin kahdeksi vuorokaudeksi, sieltä ulos, jaetaan pitskokoisiksi palloiksi, ja takaisin, sitten seuraavana päivänä paistetaan.




Melkein varmaksi sanon että ei sovi.Osaako joku sanoa sopiiko Karu 12 kaasupoltin Karu 16 malliin? Silmämääräisesti ainoa ero näyttää olevan teho niin mahtaako riittää? Tuntuu että tuossa karu 12 mallissa ei ainakaan tarvi pitää täysillä muutakuin lämmittäessä hetken aikaa.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.