Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Kävin hakemassa sinistetystä teräksestä tehdyn pellin Detroit-tyylistä pitsaa varten. Tein heti kokeilun ja tuli hyvää. Ensi kerralla tietää tehdä hieman isomman taikinan vielä tuohon peltiin niin saa paksumman.

detroit1.jpg

detroit2.jpg
 
Viime viikonloppuna oli kyl semmoinen fiilis että pizzakiintiö täynnä vahäksi aikaa. No viikon verranhan se kesti. Tällä kertaa kuitenkin paluu lapsuuteen. Taikina nopeasti tunnissa, jauhot, suola, hiiva ja vesi vaan nopeasti sekaisin ja nousemaan. Taikina pellille, päälle tomaattipyreetä, suolalla ja mustapippurilla maustettua jauhelihaa sekä pieniä kurkkukuutioita. Kanneksi kunnon kerros edamia ja oreganoa. On tää kyllä sairaan hyvää tämäkin!
 
Viime viikonloppuna oli kyl semmoinen fiilis että pizzakiintiö täynnä vahäksi aikaa. No viikon verranhan se kesti. Tällä kertaa kuitenkin paluu lapsuuteen. Taikina nopeasti tunnissa, jauhot, suola, hiiva ja vesi vaan nopeasti sekaisin ja nousemaan. Taikina pellille, päälle tomaattipyreetä, suolalla ja mustapippurilla maustettua jauhelihaa sekä pieniä kurkkukuutioita. Kanneksi kunnon kerros edamia ja oreganoa. On tää kyllä sairaan hyvää tämäkin!
Vanha kunnon peltipizza se omakin suosikki on.
Päälle tomaattikastike, salsamaustettu jauheliha, aurajuustoa, jalapenoja ja pepperonit, ja siihen päälle kunnon kerros juustoa :giggle:
Ja peltipizzassa on se parasta että se vaan paranee kun lämmittää uusiksi mikrossa :D
 

Luciferin versiossa on vielä 3mm paksumpi kivi, eli 150mm.

Jännä että teki videolla just ton että sammutti aluksi, olen just miettinyt että seuraavaksi kun teen pizzaa niin kokeilen tehdä niin. :D

Oli se vaan vähän perhanan kova ostos 85 euroon. :)
Nyt taitaa olla vähän hankalaa tuota enää löytää citymarketeista siihen sataseen, meinaan kun taitaa olla kaikissa grillit viety jo pois taas kevääksi asti...
Ja sit hinta onkin taas se 299e. :D
Aika paksu kivi
Tuo sammutus kuulostaa niin jäätävältä kikkailulta, et oksat pois. Itse mietin jotain rst lisäsuojaa/lämmönjakajaa tuohon polttimon eteen. Tuo nykyinen on aika matala, joten muutama mili peltiä lisää ei haittaisi. Vaihdoin omaani biscotto kiven, joten pohjan palamisen kanssa ei pitäisi olla ongelma. Itselle tuo on on varauuni reissuille ja mökille mutta onpa testattu. Ihan Koda12 verrattava uuni tasoltaan.
Kyllä tuota näyttää löytyvän edelleen Cittareista tarjouksessa jos vaan jaksaa selata ja osuu omalle lähialueelle.
 
Aika paksu kivi
Tuo sammutus kuulostaa niin jäätävältä kikkailulta, et oksat pois. Itse mietin jotain rst lisäsuojaa/lämmönjakajaa tuohon polttimon eteen. Tuo nykyinen on aika matala, joten muutama mili peltiä lisää ei haittaisi. Vaihdoin omaani biscotto kiven, joten pohjan palamisen kanssa ei pitäisi olla ongelma. Itselle tuo on on varauuni reissuille ja mökille mutta onpa testattu. Ihan Koda12 verrattava uuni tasoltaan.
Kyllä tuota näyttää löytyvän edelleen Cittareista tarjouksessa jos vaan jaksaa selata ja osuu omalle lähialueelle.
K ruoka sovellus näyttää onko 2 viikon aikana ollut myymälässä saldoa, saattaa olla että ei enää ole, turussa ainakin kun kävin 2 citymarketissa niin oli kaikki grillitavarat pois myynnistä kerätty.

Ei se nyt iso kikkailu ole, sen sijaan että pitää minimillä ekan käännön pitää uunia pois päältä, käännön jälkeen sit uusiksi päälle.

Olet ihan oikeassa että paras modi tuohon olisi juuri tuo lisäsuoja siihen polttimen eteen, mutta itseltäni ei siihen löydy vehkeitä miten sellaisen tekisi.
Toki jos vaihtaisi kiveksi 10mm paksun niin siinä efektinä se suoja tulisi 5mm korkeammaksi samalla…
Torissa oli viime vuonna yksi sälli joka myi pizzateräksiä kustomimitoilla, sellanenkin olis voinut olla ihan hauska tonne, se vaan että eipä enää ole tuota ilmoitusta…
Olen tässä kyllä pohtinut myös josko tilaisi pyörivän alustan pizzakivelle, niin saisi helposti pyörittää pizzaa paiston aikana…
Sen huono puoli sit olis se et kiveä pitäis käydä kääntämässä muutaman kerran lämmityksen aikana myös jotta se olis tasaisesti lämmin.
 
Viimeksi muokattu:
Toki jos vaihtaisi kiveksi 10mm paksun niin siinä efektinä se suoja tulisi 5mm korkeammaksi samalla…
Torissa oli viime vuonna yksi sälli joka myi pizzateräksiä kustomimitoilla, sellanenkin olis voinut olla ihan hauska tonne, se vaan että eipä enää ole tuota ilmoitusta…
Pizzateräs kaasu-uunissa ei toimisi lainkaan. Siihen on syynsä, että biscotto kivet toimii noissa ja teräkset kotiuunissa.
 
Okei, osaatko valottaa miksei se teräs toimi? Onko liikaa lämpöä?
Lämmönjohtavuus. Lainaan viestiä Pizzanpaistajat ryhmästä kun en jaksa kirjoittaa alusta:
Teräksen lämmönjohtavuus on 30, pizzakiven 3 ja kunnon pizzauuneissa käytetyn biscottto di Sorrenton 0,3. Teräs paistaa hyvin alle 300 lämmöissä, mutta polttaa 100% varmuudella 450 asteessa.

Ts. pohja palaa ennenkuin päälliosa ehtii kunnolla edes kypsyä.
 
Suositelkaas hyvää ja helppokäyttöistä (eli ei mitään kuivatusvirityksiä) mozzarellaa mitä sais k kaupasta tai prismasta?
 
Kiinnostavan näköistä pannupitsailua, ihan muun videon välissä:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Jahanson.10 kiekkoa pitäisi oonissa paistella.

Screenshot_20231019_170648_Gallery.jpg


Onneksi on keli nollan tienoilla / pikkupakkanen. Ei tule hiki.

- 6 kpl 300g palloja 72h kylmäkohotus; NYS-kiekkoja näistä

- 4 kpl 275g palloja 24h poolish + 48h kylmäkohotus; napolin margheritoja näistä
 
1000030186.jpg

Tulipa kokeiltua myös jälkkäriksi. Lakupizza johon pohjalle vaniljakreemi. Päälle mascarpone, Kouvolan lakritsi ja tomusokeri. Oli ihan hyvää, mutta tuskin tulee tehtyä toiste. Ehkä joku kastike tohon pintaan olisi tehnyt tästä paremman kokemuksen?
 
Tekeekö noilla metallisilla paistoalustoilla mitään? Ja käytetäänkö niitä siten, että taputellaan lätty kylmälle alustalle ja sitten koko setti uuniin? Tällöin lopputulos olisi ainakin suurin piirtein pyöreä.

Pizzakivi aikoinaan hankittu, turhaksi havaittu, ja roskiin heitetty. Jotain tuohon paistamiseen pitäisi kyllä keksiä, kun uuninpellillä paistaminen ei kyllä suju, vaikka miten kikkailisi.
 
Tekeekö noilla metallisilla paistoalustoilla mitään? Ja käytetäänkö niitä siten, että taputellaan lätty kylmälle alustalle ja sitten koko setti uuniin? Tällöin lopputulos olisi ainakin suurin piirtein pyöreä.

Pizzakivi aikoinaan hankittu, turhaksi havaittu, ja roskiin heitetty. Jotain tuohon paistamiseen pitäisi kyllä keksiä, kun uuninpellillä paistaminen ei kyllä suju, vaikka miten kikkailisi.
Kyllä kait siitä paistoalustasta on apua jos ei pizzan käsittely suju lapiolla. Mutta ei se paistoalusta sitä pizzaa paista, vaan pizzakiven (tai uunipellin kuumuus), muttei se nyt auta jos olet sen roskiin heittänyt. Kotiuunissa parhaiten onnistuu napolilainen kun paistaa ensin pohjan tomaattikastikkeen kanssa ja sen jälkeen loput päälliset ja hetkeksi grillivastusten alle.
 
Kyllä kait siitä paistoalustasta on apua jos ei pizzan käsittely suju lapiolla. Mutta ei se paistoalusta sitä pizzaa paista, vaan pizzakiven (tai uunipellin kuumuus), muttei se nyt auta jos olet sen roskiin heittänyt. Kotiuunissa parhaiten onnistuu napolilainen kun paistaa ensin pohjan tomaattikastikkeen kanssa ja sen jälkeen loput päälliset ja hetkeksi grillivastusten alle.

Lähinnä ajattelin niitä rei`itettyjä versioita. Näin maalaisjärjellä ajatellen sieltä pääsee kosteus paremmin ulos, joten jotain vaikutusta paistumiseen saattaisi olla(?).
 
Hommaat mielummin reikäisen lapion ja vippaat pitsan joko pelille taikka mielummin pizzateräksen päälle, semmoinen on pitsakivea noin 387,95% parempi.
 
Lähinnä ajattelin niitä rei`itettyjä versioita. Näin maalaisjärjellä ajatellen sieltä pääsee kosteus paremmin ulos, joten jotain vaikutusta paistumiseen saattaisi olla(?).
Itsellä on semmonen Prisman House rei'itetty paistopelti ja kyllähän se paistaa paremmin kuin tavallinen uunipelti ja pohjasta tulee rapeampi. Tuossa Housen pellissä on maksimilämpötila muistaakseni 225 ja sitä korkeammissa lämpötiloissa pelti vääntyilee aika paljon uunissa. Eli ei sovellu sellaiseen kovassa lämpötilassa paistamiseen, mutta kyllä tuollakin saa kohtuu hyviä pitsoja varsinkin jos esipaistaa pohjan kastikkeen kanssa ensin.
 
Lähinnä ajattelin niitä rei`itettyjä versioita. Näin maalaisjärjellä ajatellen sieltä pääsee kosteus paremmin ulos, joten jotain vaikutusta paistumiseen saattaisi olla(?).
Niin minäkin tarkoitin sellaista verkkoa. Ennemmin se eristää kypsymistä, kun ei ole suorassa kontaktissa pizzakiveen/-teräkseen/uunipeltiin. Jos jotain kosteutta jää niin paiston jälkeen voi pizzan laittaa hetkeksi tuollaiselle ritilälle lepäämään ennen leikkaamista. Jos kosteus on ongelma, niin kannattaisi tarkistaa, ettei laita liikaa tomaattikastiketta tai muita päällisiä.
 
Tilaatte Kaarinasta teräksen jollei marketti liki tarjoa järkevyyksiä?
 
Napolinpojjaat kartoittanut Effejä vähän enämpi:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Kantapaloista suikaleiksi pilkottua Huhtahyvät meetvurstia ja Kotivaran pepperoni-salamia.

Tomaattikastikkeeseen Muttiin sekoitin noin ½ purkkia ndujaa, hippusen suolaa, viidenpippurin sekoitusta sekä oreganoa.

Juustoiksi Polar täyteläistä raastettuna ja Granalorolo mozzarellaa.

Hävettää kertoa, mutta käytin monen vuoden tauon jälkeen House pizza-alustaa pizzakiven sijaan ja ihme kyllä sain venyteltyä PPPP 250g pallon tuohon koko leveydeltä ja pohja oli yllättäen täysin sormilla kannateltavan rapea.


DSC06839.JPG DSC06833.JPG DSC06831.JPG DSC06825.JPG
 
Itse olen tehnyt 3-4 vuotta pizzat sisällä tuolla Housen alustalla, tämän ketjun innoittamana. Olen tykännyt! Erityisesti @living_death laittamat kuvat yllyttivät aikoinaan Prismaan alustaostoksille.

Nyt rinnalla tuo Ahjo, tämän ketjun innoittamana taasen.

EDIT: Ja tosiaan olen kyllä surutta lämmityt uunin 300 asteeseen, vaikka tuolle ei niin paljoa kestoa luvatakaan. Hyvin on toiminut.
 
Viimeksi muokattu:
Itse olen tehnyt 3-4 vuotta pizzat sisällä tuolla Housen alustalla, tämän ketjun innoittamana. Olen tykännyt! Erityisesti @living_death laittamat kuvat yllyttivät aikoinaan Prismaan alustaostoksille.

Nyt rinnalla tuo Ahjo, tämän ketjun innoittamana taasen.
Yllättävän hyvää ja ohutpohjaista tuli vs 33cm pizzakivi, jossa pohjasta tulee väkisinkin vähän paksumpi 250g pallon kanssa.
 
Pakkasessa oli vielä laatikollinen PizzaCartel:n taikinapalloja, joten eilen vaihteeksi sähköuunissa pizzoja. Lidl:n paistokivi käytössä.

Pohjalle tuunattu Pirkka Parhaat-pizzakastike ja -pizzajuustomuru.

Ekassa täytteenä Snellman Grillattu kebab, punasipuli, paprika.
Tokassa täytteenä savumaustettu jauheliha, Pepperoni.

3. ja 4. sitten samojen täytteiden eri variaatioita.

Nyt on Cartel:t käytetty, pitäis joko alkaa kokeilemaan taikinan tekoa itse tai löydettävä yhtä maukas kuin Cartel. Fazer ja PirkkaParhaat testattu ja ei jatkoon.

pizza1.jpgpizza2.jpg
 
Alex ja pitsuun.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Kantapaloista kuutioiksi pilkottua Huhtahyvät meetvurstia ja Kotivaran pepperoni-salamia, Hot Devils jalapenoa, ananasta ja valkosipulia.

Tomaattikastikkeeseen Muttiin sekoitin noin ½ purkkia ndujaa, hippusen suolaa, viidenpippurin sekoitusta sekä oreganoa.

Juustoiksi Polar täyteläistä raastettuna ja Granalorolo mozzarellaa.

PPPP 250g pakastepallo ja otti 10 minuuttia 275°C asteessa kotiuunissa, kun oli sen verran reippaasti täytteitä.

DSC06883.JPG
 
Olisiko kellään pizzamaisterilla suuntaa antavia neuvoja, miten pannupizzan saisi aikaiseksi paistinpannnulla? Itse en ole mikään super kokenut pizzan tekijä, mutta kun hyvät neuvot saapi, niin osaan kohtuullisen hyvin tehdä :D

Meinasin käyttää OPA-Muurikan 24 cm hiiliteräspannua, yksi pizza. Kattelin tätä Kenji Lopez-Altin pannupizza reseptiä sillä silmällä, puolitettuna. Voisi mahdollisesti sopia?
 
Valurautapannussa on juurikin tuolla reseptillä tullut pannupizzoja tehtyä, mutta siitä on vuosia aikaa.

Muistaakseni lopputuote oli hemmetin hyvä, mutta itselleni vähän turhan tuhtia kamaa pannupizza ylipäätään vakiorotaatioon.

Laitahan kokeiluun!

ETA:
Tsekkasin kuva-arkiston, näemmä 2017 viimeksi tullut tehtyä:
20170217_182334.jpg
20170217_193518.jpg
20170217_194655.jpg
20170217_200639.jpg
20170219_122513.jpg
20170220_185629.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Jos et tee mitään esipaistoa pelkän pohjan kanssa niin pidä riittävän kauan uunissa, ehkä suurin sudenkuoppa pannu tai deep dish pizzan teossa. Näin kävi ekoilla yrittämillä itelle, liian paksu pohja ja ihan liian vähän aikaa uunissa = raaka pohja. Viimeiset deep dishit tais olla itellä joku 40 minsaa uunissa jossain 180 asteessa ja taisi olla tuommoinen käytössä https://www.amazon.de/-/en/KICHLY-C...698484857&sprefix=cast+ir,aps,135&sr=8-2&th=1 ja oli ihan koko pannu täynnä, toki jos pienempää tekee niin pienempi aika riittää sitten.
 
Olen tehnyt usein suoraan valurautapannuun suoraan pohjan sormilla painelemalla ja täytteet päälle. Öljyä aika paljon ensin pannuun.
Pannu hellan levylle ja levy täysille ja noin 4 min. jälkeen kylmään uuniin mahdollisimman ylös ja grillivastus päälle.
Siellä noin 4-5 min. ja pizza valmis ja pohja kypsä.
Ajat riippuu tietysti monestakin asiasta, mutta uuniin sen jälkeen kun pohjan sivuilta nousee höyryä ja se hiukan "kuplii".
Uunissa niin kauan, että näyttää valmiilta.
 
Nonni, kokeiltu Kenji Alt-Lopezin idioottivarmaa pannupizzaa.

1698679578642.jpeg1698679889307.jpeg

Pohjan teko oli todellaki helppoa. Tai laiskaa? Sekoittaa, antaa olla, pyörittelee, pannulle, antaa olla. Passiivista aikaa paljon. En ole mikään taikinankäsittelyn mestari, oli aika pehmeää ja tarttuvaa, niin ei ehkä se optimein lopputulos pannulla. Täytteiksi laitoin Oltermanni Monterey Jackia raastettuna, Kotivaran venäläistä meetvurtstia ja pikkusen jauhettua cayannea päälle. Uunissa annoin olla 12 minuuttia, kun päälys näytti hyvältä. Ripottelin raastettua Parmigiano-Reggiano päälle. Lämpöitla oli jossain 275+ asteessa, vaikka uunin säädön mukaan pitäisi mennä 300 asteeseen. Ainakin analogisen uunilämpömittari väitti näin.

Olisin reilusti voinu vielä liedellä pohjan rapsakammaksi, mutta alko olla nälkä. Pohja jäi hiukka raa'aksi, mutta oli se toisaalta mukavan pehmeää. Lopputlos todellakin muistutti niitä Grandioisan Big One pakastepizzoja. Etenki sitä kinkkupitsaa tuli nuorempana useasti syötyä. Sanoisin parempi kuin Grandiosalla. Etenki tuo reunat oli namia

Olihan tässä reseptissä ideaa. Pitää paistoprosessia miettiä syvällisemmin, ehkä paistokivi hommata? Etenki tuosta taikinan laiskuudesta tykkäsin, pitsataikinan teko on hiukka ärsyttävää. Tai muutenkin hiivapohjaisten. Ei minusta pizzamaisteria tule, mutta ainaki ainakin vähän treenattua. Pitkästä aikaa tuli ainaki pizzaa tehtyä kotona :D
 
? Pitsataikinan tekohan on ääresthelppoa: kamat sekaisin, varrotaan tunti, käännellään 30 sekuntia, ja tungetaan jääkaappiin kahdeksi vuorokaudeksi, sieltä ulos, jaetaan pitskokoisiksi palloiksi, ja takaisin, sitten seuraavana päivänä paistetaan.
 
Tällä reseptillä se oli helppoa. Menneisyydessä tehny tyyliin Myllyn Paras pizzajauhopussin ohjeen mukaan. Näin käsin ku vaivailee, niin en mie ole siitä nauti. Ja sitten se itse käsittely, minun kädet ei ole koskaan oppinu sitä.
 
Itse huomannut valurautapannulla tulee paras kun 1)todella reilu öljy pannuun ja 2) paistaa pizzaa täysillä levyllä sen aikaa kun alkaa taikina tiristä, ja sen jälkeen uuniin 20-30min.
 
Tällä reseptillä se oli helppoa. Menneisyydessä tehny tyyliin Myllyn Paras pizzajauhopussin ohjeen mukaan. Näin käsin ku vaivailee, niin en mie ole siitä nauti. Ja sitten se itse käsittely, minun kädet ei ole koskaan oppinu sitä.

Juurihan ehdin sanoa että älä vaivaa, sekoita vaan aineet ;-)
Ja se "käsittely": kännellään taikinaa pari kertaa. Jotkut oppii jopa sängyn petaamisen. Ja se on sentään vaikeaa tähän verrattuna. Pitä jopa tehdä kuivin käsin. ;-)
 
? Pitsataikinan tekohan on ääresthelppoa: kamat sekaisin, varrotaan tunti, käännellään 30 sekuntia, ja tungetaan jääkaappiin kahdeksi vuorokaudeksi, sieltä ulos, jaetaan pitskokoisiksi palloiksi, ja takaisin, sitten seuraavana päivänä paistetaan.
Kiinnostavan helppo tapa. Muodostuukos tällaisella prosessilla taikinaan lainkaan sitkoa? Vaatii myös ilmeisesti tosi vahvat jauhot tuollainen kolmen vuorokauden kohotus? Ootko mitä käyttänyt?
Millä mittasuhteilla teet taikinan? Kysymystulva.
 
Muodostuu se, pitsapäivän aamuna on hyvä ottaa yksi pallo ja kokeilla miten hän venuu ja palauttaa, että pitäkö antaa lämmetä muutama tunti, vai nakataanko vetelyyn suoraan jääkaapista. Käytin valla noita finax-ruotsinjauhoja, mutta on tullut ostettua muitakin 00-jauhoja. Ne mitat olen kopsannut siitä pizzanpaistajien nettiapista. Mun taikinaa ei voi suoraan kopsata kun laitan hapanjuurta antamaan makua, ja hiukan hiivaa varmistamaan nousu.
Jos noin pitkä kaapitus arveluttaa niin ke. teko, to pallot ja pe paisto. Onhan joka taikina lievästi herrassa kun se milloin palauttaa siedettävästi-> repeää venutuksessa voi olla aika lyhyt sweet spotti. Sen takia koitan varmistaa että mielummin ärsyttävä palautus, kuin repeäminen --suomeksi:tupataan leipoa suoraan jääkaapista .;-)

eli noita jauhoja, ihan hinan takia:
Finax Ramlösa Kvarn Tipo 00 Vehnäjauho 2 kg | S-kaupat ruoan verkkokauppa
 
Tulipas viime viikonloppuna tehtyä kotona pitkästä aikaa pizzaa. Ilma oli sen verran kolea, että paistopuuhat ulkona pelletti-Oonilla eivät houkuttaneet, joten pizza tuli tehtyä kotona sähköuunissa. Uuni kuumenee vääntönupin asteikon mukaan 300 asteeseen. Paksu paistoteräs sai kunnolla kuumeta grillivastuksen alla. Tein yhteensä neljä pizzaa, jotka kaikki onnistuivat sähköuunissa oikein hyvin.

Pohjan tein itselleni tutulla reseptillä (youtube: One guy changed my pizza game forever), jossa esitaikina tehdään edellisenä päivänä ja pizzan pääsee leipomaan seuraavana. Täytteenä pizzoissa oli pulled porkia, punasipulia, paprikaa ja kirsikkatomaatteja.
IMG_20231104_130213.jpgIMG_20231104_130351.jpgIMG_20231104_130850.jpgIMG_20231104_131138.jpg
 

Karu 12 ja Karu 16 ovat taas tarjouksessa, Karu 16 historian halvimpaan hintaan 349e.
 
Osaako joku sanoa sopiiko Karu 12 kaasupoltin Karu 16 malliin? Silmämääräisesti ainoa ero näyttää olevan teho niin mahtaako riittää? Tuntuu että tuossa karu 12 mallissa ei ainakaan tarvi pitää täysillä muutakuin lämmittäessä hetken aikaa.
 
Osaako joku sanoa sopiiko Karu 12 kaasupoltin Karu 16 malliin? Silmämääräisesti ainoa ero näyttää olevan teho niin mahtaako riittää? Tuntuu että tuossa karu 12 mallissa ei ainakaan tarvi pitää täysillä muutakuin lämmittäessä hetken aikaa.
Melkein varmaksi sanon että ei sovi.
Sen lisäksi kun karu 16 kaasupolttimellakin saa 45min lämmitellä että kivi menee sinne 430c niin K12 poltin ei sinne menisi edes vuorokaudessa…
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
296 216
Viestejä
5 066 502
Jäsenet
81 043
Uusin jäsen
HuTSon

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom