Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 599
Erittäin omaperäinen kommentti :)
Niin että pizzantekotopikissa kun kyselet miksi pakastepizza ei täyttänyt odotuksia odotat saavasi jonkunlaista muuta kommentointia?

Voit käyttää, ei se kivi tiedä missä ja miten se lämpenee.

Kunnon hiiliä kehiin ja vaikka pientä puukalikkaa niin saat lämpöä. Voit myös laittaa kaksi kiveä päällekäin tai esim. ohuita tulitiiliä kiven alle, jolloin pohjankaan ei pitäisi palaa.
Joo, noi klapit varmaan tossa auttaa, pitääpä harkita jos kiven pistäiskin tilaukseen.
 
Liittynyt
17.12.2016
Viestejä
193
siis toihan on ihan puppua, että pakastepitsat ei voisi olla hyviä. Kannattaa koittaa sulattaa pitsa kokonaan ennen kivelle laittoa. Ja se kivi niin kuumaksi kuin uunista irtoaa. Valitettavasti tuonne 350 asteeseen ei meidän kotiuuneilla tahdo päästä. Kiveä kannattaa lämmittää kauan, että on varmasti kuuma.
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 472
siis toihan on ihan puppua, että pakastepitsat ei voisi olla hyviä. Kannattaa koittaa sulattaa pitsa kokonaan ennen kivelle laittoa. Ja se kivi niin kuumaksi kuin uunista irtoaa. Valitettavasti tuonne 350 asteeseen ei meidän kotiuuneilla tahdo päästä. Kiveä kannattaa lämmittää kauan, että on varmasti kuuma.
Kyllähän monetkin pakaste pizzat on hyviä, ne on vaan täysin eri kategoriassa. Kyllähän joku pikkuauto on omassa luokassaan hyvä, sadan tonnin mersu parempi.

Mutta se, että heität jäisen pakastepizzan kylmälle uunipellille, tai kuumalle pizzakivelle, niin eipä niistä kovin kummoista eroa voi saada. En usko et edes sulattamalla.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 319
Niin että pizzantekotopikissa kun kyselet miksi pakastepizza ei täyttänyt odotuksia odotat saavasi jonkunlaista muuta kommentointia?
No tuo menee ehkä jo hieman pilkunnussimiseksi? Kirjoitin kuitenkin että tosi hyväähän se oli kuten aina, en vain mitään eroa huomannut.

Mutta joo, ehkä väärä threadi minun kysymykselleni.

siis toihan on ihan puppua, että pakastepitsat ei voisi olla hyviä. Kannattaa koittaa sulattaa pitsa kokonaan ennen kivelle laittoa. Ja se kivi niin kuumaksi kuin uunista irtoaa. Valitettavasti tuonne 350 asteeseen ei meidän kotiuuneilla tahdo päästä. Kiveä kannattaa lämmittää kauan, että on varmasti kuuma.
Kiitos! Pitää kokeilla tuota seuraavan kerran. Suhteellisen harvoin noita pakastepitsoja tulee ostettua, korkeintaan kerran kuussa kun alakerrassa on pitseria niin sieltä ostan pitsan kerran viikossa normaalisti.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 319
Opettele tekemään itse taikina ja kun onnistut kerran tuolla kivellä, niin et ostakaan enää pizzaa alakerrasta vaan teet itse. ;)
Hah itseasiassa on tullut Redditin Suomi-osiolla vastaan useita kertoja tosi hienon näköisiä itsetehtyjä pitsoja ja se oli varmasti osasyy tuon ostolle (kun näin moisen kaupassa sitten viimein). Mietin kyllä jo kuukausi pari sitten että olisin itsekin koittanut tehdä taikinan jonain viikonloppuna mutta ei motivaatio riittänyt - mutta joo oikeassa olet että ehkäpä nyt on sitten hyvä syy että ei mene tuo "investointi" hukkaan :D
 
Liittynyt
02.01.2017
Viestejä
865
Perjantailätty pizzakivelle tiputtaminen ei täydellisesti onnistunut joten muotovalioksi ei pääse kehumaan maku kuitenkin erinomainen pepperoni ja mozarella täytteinä parilla eri juustolla.

9E041F2A-EC4C-4F3D-9618-7842E2D49D2B.jpeg
 
Liittynyt
26.08.2017
Viestejä
1 273
siis toihan on ihan puppua, että pakastepitsat ei voisi olla hyviä. Kannattaa koittaa sulattaa pitsa kokonaan ennen kivelle laittoa. Ja se kivi niin kuumaksi kuin uunista irtoaa. Valitettavasti tuonne 350 asteeseen ei meidän kotiuuneilla tahdo päästä. Kiveä kannattaa lämmittää kauan, että on varmasti kuuma.
Ei se sulatus siinä paljoa auta kun nuo pakastepizzat on aina tiettyyn pisteeseen esipaistettuja. Menee vaan korpulle koko pohja.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 758
Ei se sulatus siinä paljoa auta kun nuo pakastepizzat on aina tiettyyn pisteeseen esipaistettuja. Menee vaan korpulle koko pohja.
Ja kastike pahaa yms. Sanoisin kyllä, että kysyjä oikeilla jäljillä. Pakastepizzat ihan niinku paketissa sanotaan ja suuta kohden.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 360
Huomenna pitäisi tehdä 4 pellillistä pizzaa. Teen pizzataikinan kylmäkohotuksella tänään jääkaappiin, mutta taikinan määrä vielä hakusessa. Tein kaksi pyöreätä pizzaa tällä reseptillä ja ihan hyvää ainakin omasta mielestäni tuli:

Pizzapohja:
6 desilitraa pizzajauhoja
1 teelusikka suolaa
1 teelusikka kuivahiivaa
2,5 desilitraa KYLMÄÄ vettä
0,5 desilitraa rapsiöljyä

Pitäisikö tämä resepti kaksin- vai kolminkertaistaa jotta saisi neljä pellillistä pizzaa?
 
Liittynyt
14.03.2017
Viestejä
87
Ensimmäinen yritys tehdä pitsaa muuten, kuin vanhasta muistista. Hydraatio napsahti ainakin liian matalaksi, mutta maku oli erinomainen.

Tomaattikastike kokonaisista purkkitomaateista oli kyllä suurin edistys vaivaan nähden. Ei enää ikinä valmista murskaa.

Seuraavaksi vaaka ostoslistalle, oliko niin, että gramman kymmenyksetkin pitäisi onnistua mittaamaan?
A77A56D1-E49A-4E28-AD4F-00278FD61DC8.jpeg
 
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
590
Ei kai tämä sentään rakettitiedettä ole. Kunhan jauhot ja vedet saa mitattua suunnilleen niin sehän riittää. Hiiva ja suola sinne päin. Pitäähän kokatessa olla pieni tekemisen meininki.
 
Liittynyt
14.03.2017
Viestejä
87
Ei kai tämä sentään rakettitiedettä ole. Kunhan jauhot ja vedet saa mitattua suunnilleen niin sehän riittää. Hiiva ja suola sinne päin. Pitäähän kokatessa olla pieni tekemisen meininki.
Ehdottomasti, lähinnä tuo hiivan ja suolan määrä mietityttää, kun alle grammalla saattaa olla yli kymmenyksen vaikutus kokonaismäärään, mutta fiilispohjalta noita on tähänkin asti tehnyt. Tosin esim. tuossa taikinassa selkeästi jäi veden osuus liian matalaksi, kun tilavuuden perusteella jauhoja mittaili. Joku vaaka siis on hommattava joka tapauksessa.

Uuni 275 ja pelti valmiiks uunissa toimi yllättävän hyvin ja pohjat kyllä paistui tasaisesti ja hyvin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 046
Muttin pizza sauce on ainakin omaan makuun ihan jeppis.
Tämä on paras. Mutta jos haluaa halvan ja hyvän, niin yrttimaustettua paseerattua tomaattia purkki Prismasta ja päälle oliiviöljyä. Se kyllä pitäisi olla semmoinen öljysuihkepullo, mutta ainakin AirFrierin omistajilla taitaa olla..
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
158
Perjantaina tuli testattua ekaa kertaa Biscotto di Sorrento kiveä kamadolla. Tämän kanssa ei tarvitse mitään lämmönjakajia, pelkkä kivi vaan kamadoon. Kivi piti lukuisista kannen avauksista ja pizzan pyöräyttämisistä huolimatta lämmön 435-450c välissä. Pohjaan tulee leopardikuvia minuutissa, jonka takia ylälämpöä pitää saada myös nopeasti. Tähän auttoi kun käytti isoja kovapuuhiiliä ja muutaman pienen tammen palasen heitti hiilien päälle.

Linkki kiveen, kyseinen kivi tulee napolista ja leikataan muotoonsa Ruotsissa: Kamado Joe - Biscotto di Sorrento | Forno Stenugnar

thumbnail_IMG_9871.jpg
thumbnail_b1aa62e9-1a3c-4b6f-a375-54247fee275b.jpg
thumbnail_5818f559-4a85-4cfd-96b6-255f7811f60c.jpg
thumbnail_247d3592-0681-4034-b088-107e31ec7bb9.jpg
thumbnail_1c3148ba-3115-4068-b0b6-c2b613f9f624.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 521
sähköuunista kun ei meinaa saada lämpöjä tarpeeksi ulos, niin pikkuvirittelyllä se onnistuu.
jos omistaa pyrolyysi-uunin :rofl2:

 

ollyz

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
592
Tämä on paras. Mutta jos haluaa halvan ja hyvän, niin yrttimaustettua paseerattua tomaattia purkki Prismasta ja päälle oliiviöljyä. Se kyllä pitäisi olla semmoinen öljysuihkepullo, mutta ainakin AirFrierin omistajilla taitaa olla..
No en kyllä noilla pirkan tuotteilla lähtisi spedeilemään jos pitsaa tekee, "hyvä ja halpa". Mutti-murska tai Marzeno-tomaatit nyt ei juuri enempää maksa.
 

vokE

Tukijäsen
Liittynyt
01.06.2017
Viestejä
558
Todella herkullisen näköisiä pizzoja ketju täynnä. Nopealla lukaisulla tosi moni on tehnyt hiiligrillissä pizzaa, mutta mites kaasugrilli? Kyllähän silläkin kai tarpeeksi korkean lämmön saa. Kyselen kun on ostohousut jalassa ja grilli pitäisi ostaa. Nykyisellään on jo aivan susi hiiligrilli, joka ei pidä lämpöä ollenkaan. Muutenkin meidän perheen käyttöön kaasu olisi näppärämpi, kunhan pizzan teko onnistuu. :)
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
158
Todella herkullisen näköisiä pizzoja ketju täynnä. Nopealla lukaisulla tosi moni on tehnyt hiiligrillissä pizzaa, mutta mites kaasugrilli? Kyllähän silläkin kai tarpeeksi korkean lämmön saa. Kyselen kun on ostohousut jalassa ja grilli pitäisi ostaa. Nykyisellään on jo aivan susi hiiligrilli, joka ei pidä lämpöä ollenkaan. Muutenkin meidän perheen käyttöön kaasu olisi näppärämpi, kunhan pizzan teko onnistuu. :)
Onnistuu se jotenkin, kaasugrilleillä ei vaan pääse ihan kaikkein kovimpiin lämpöihin ja lämmöt karkaa helposti kun kannen avaa. Ei siis varsinaisesti eroa pahemmin uunista, ellei grillillä pääse kovempiin lämpöihin kuin uunilla.

Kaveri tekee Weberin kaasugrillillä ihan ok pizzoja, hänellä on setuppina ritilää vasten pizzakivi + noin 4cm korotuspalat joiden päällä on toinen pizzakivi jossa pizza paistetaan
 

namke

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2017
Viestejä
448
Minkälaisia pizzalapioita täällä käytetään?
Puisia vai metallisia, ja onko jotain suosituksia tietyille mitä saisi suoraan kaupasta ostettua pk-seudulla.

Lisään sen verran, että tulisi olla noin 30cm leveä. Ei hirveästi pienempi mutta maksimissaan 32cm, muuten ei mahdu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
300
Sähköuunissa toimii ihan hyvin mypizzan teräksen mukana tullut rosterinen. Olisi vielä parempi, jossei siinä olisi leikattuna logoa, se kun voi repäistä sormeen vekin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
573
@namke
Itse suosin metallista. Puiset tuppaavat olla paksumpia ja siten hieman vaikeampi käyttää ohutta pizzaa tehdessä.
Oonin pizzalapio toimii ainakin eikä logokaan tee haavoja. :D
 

namke

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2017
Viestejä
448
@namke
Itse suosin metallista. Puiset tuppaavat olla paksumpia ja siten hieman vaikeampi käyttää ohutta pizzaa tehdessä.
Oonin pizzalapio toimii ainakin eikä logokaan tee haavoja. :D
Tarkoitatko tätä Oonin pizzalapio classicia, mikä on se parikymppiä kpl? Haavona en pelkää, mutta kuinka kuumaksi tuo menee kun ei ole kahvaa?
Itse harkitsin sitä, ja sitte tuota Muurikan pizzalapiota. Erona taitaa olla että muurikassa on pitkä kahva mikä ei Oonin lapiossa ole.
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
158
Minkälaisia pizzalapioita täällä käytetään?
Puisia vai metallisia, ja onko jotain suosituksia tietyille mitä saisi suoraan kaupasta ostettua pk-seudulla.

Lisään sen verran, että tulisi olla noin 30cm leveä. Ei hirveästi pienempi mutta maksimissaan 32cm, muuten ei mahdu.
Molempia.

Pizzaa kivelle laittaessa puista ja metallista pois ottaessa, mutta kyllä metallisellakin pärjää kunhan jauhottaa taikinan ja liikuttelee pizzaa hiukan lapiolla ettei se tartu kiinni
 

namke

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2017
Viestejä
448
Molempia.

Pizzaa kivelle laittaessa puista ja metallista pois ottaessa, mutta kyllä metallisellakin pärjää kunhan jauhottaa taikinan ja liikuttelee pizzaa hiukan lapiolla ettei se tartu kiinni
Näin olin lukevinani että molemmat olisi hyvä olla. Mutta ehkä nyt alkuun ainakin saa pärjätä yhdellä metallisella.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
573
Tarkoitatko tätä Oonin pizzalapio classicia, mikä on se parikymppiä kpl? Haavona en pelkää, mutta kuinka kuumaksi tuo menee kun ei ole kahvaa?
Itse harkitsin sitä, ja sitte tuota Muurikan pizzalapiota. Erona taitaa olla että muurikassa on pitkä kahva mikä ei Oonin lapiossa ole.
Taitaa olla juurikin se. Ei kerkeä lämmetä mitenkään, eihän se uunin sisällä käy kuin muutaman sekunnin. Mutta varmasti mikä vain metallinen lapio käy. Oman mielen mukaan haluaako kahvan vai ei. Itse en ole nähnyt tarpeelliseksi.
 

namke

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2017
Viestejä
448
Taitaa olla juurikin se. Ei kerkeä lämmetä mitenkään, eihän se uunin sisällä käy kuin muutaman sekunnin. Mutta varmasti mikä vain metallinen lapio käy. Oman mielen mukaan haluaako kahvan vai ei. Itse en ole nähnyt tarpeelliseksi.
Totta tuo. Mietin vain noissa itse Ooneissa kun se käsi sujahtaa kuitenkin melko lähelle tulta niin onkohan siinä mitään ongelmaa. Mielummin ostaisin siinä tapauksessa sen kahvallisen kun joutuisi käyttämään kinnasta.
Eli onko tuo oma käytössä ihan normaalissa uunissa vai jonkinlaisessa pizzauunissa?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
573
Totta tuo. Mietin vain noissa itse Ooneissa kun se käsi sujahtaa kuitenkin melko lähelle tulta niin onkohan siinä mitään ongelmaa. Mielummin ostaisin siinä tapauksessa sen kahvallisen kun joutuisi käyttämään kinnasta.
Eli onko tuo oma käytössä ihan normaalissa uunissa vai jonkinlaisessa pizzauunissa?
Molemmissa. Tulipesähän on oonissa aivan perimmäisenä niin ei siihen kosketuksiin joudu. Kahvallista lapiota kun katselee niin kannattaa varmistaa että on myös tukeva ettei pääse nitkumaan. Kahvaton siitä kätevä ettei anna yhtään periksi.
 

namke

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.12.2017
Viestejä
448
Molemmissa. Tulipesähän on oonissa aivan perimmäisenä niin ei siihen kosketuksiin joudu. Kahvallista lapiota kun katselee niin kannattaa varmistaa että on myös tukeva ettei pääse nitkumaan. Kahvaton siitä kätevä ettei anna yhtään periksi.
Kiitos tiedosta! Pitää kokeilla molempia kaupassa, kumman vaan ostaa niin varmasti jää miettimään sitä "entä jos".
Ehkä kuitenkin se kahvaton, jos vaikka myöhemmin sen puisen kahvallisen hommais.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
32
Tän pizzaperjantain viimenen tuotos. Ensimmäinen kerta, kun oli pizzakivi käytössä ja kyllähän tolla reunat nousee vähän erilailla kuin housen pizzapellillä, uuni 280°c. Toinen kerta, kun käytin tätä Pizza, la pizza ja pitsa. - TUBA ohjetta pohjassa, ja on omasta mielestä kyllä helppo käsiteltävä, kun pyörittelee karkeiden vehnäjauhojen päällä. On myös sen verran sitkoa, että vois varmasti pyöritellä käsien päällä, jos tekee isommat pallot kuin mä. Tein puolet tosta ohjeen määrästä, minkä jaoin epähuomiossa neljään osaan vaikka piti jakaa vaan kolmeen, koska pizzalapiona käytössä muurikan tuote, joka on 30cm kanttiinsa. Päällisinä on: muttin pizza sauce, valion mozzarella raastetta, snellmannin kebab lihaa ja raakaa punasipulia, mikä ei kuvaan kerenny.
20200515_193233.jpg20200515_193211.jpg
 
Viimeksi muokattu:

vokE

Tukijäsen
Liittynyt
01.06.2017
Viestejä
558
Kysynpäs täälläkin, että saako kaasugrilleissä kuinka hyvin pizzaa tehtyä? Saako esim. kolmella polttimella varustetussa Weberissä ~350 astetta, jotta saa pizzan näppärästi valmistettua. Toisessa ketjussa vinkattiin kahden kiven käytöstä, josta tuli mieleen sellainen, että kasaa vaikka jostain tiilistä grillin sisälle oman pikku-uunin. :hmm:
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
158
Kysynpäs täälläkin, että saako kaasugrilleissä kuinka hyvin pizzaa tehtyä? Saako esim. kolmella polttimella varustetussa Weberissä ~350 astetta, jotta saa pizzan näppärästi valmistettua. Toisessa ketjussa vinkattiin kahden kiven käytöstä, josta tuli mieleen sellainen, että kasaa vaikka jostain tiilistä grillin sisälle oman pikku-uunin. :hmm:
Taitaa loppua kaasupullo aika nopeasti, jos jostain tiilistä teet grillin sisälle uunin.

Kaksi kiveä siksi, että pohja ei pala ja korokepalat siihen väliin jotta paistokivi on ylempänä ja Pizza saa paremmin väriä pingaan
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 723
Varrellisella pizzalapiolla pystynee ”heittämään” pizzan paremmin uuniin, ts. käsille luonnollisempi liike kuin puristaa littanan levyn reunoja. Tosin missään ”oonissa”/grillissä ei oo tilaa ”heittää” niin evvk...
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 472
Onpa järkyttävän iso ero jauhoilla. S-marketista yleensä hakenut Gran Mugnaioa, mutta nyt oli loppu ja oli Denniksen jauhoja. Ihan ku kumilenkki mikä vaan palautuu takaisin, jos yrittää enempi ni repeää heti. Ei ton isompaa vaan saanu mitenkään, vaikka isommat pallot ku ku normisti. Pizza Prontolla paistettu.
EA81150B-876A-4714-8157-1EDC2E4D5537.jpeg
 
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
590
Symppiksen näköinen pizza.

Koita huvikses erikoisvehnäjauhoja.. Toimii ainakin minun mittarilla erinomaisesti.
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 472
Vaatis ilmeisesti pitemmän nostatus ajan. Pizza, la pizza ja pitsa. - TUBA tuolta kannattaa käydä lukasemassa vähän pizzapohjan teoriaa. Ite käyttänyt nyt tota ohjetta pari kertaa, tosin eri jauhoilla ja on tullu hyvä pohja.
48h oli nyt dennis ja 48-72h olen käyttänyt tähän astikin ja 5h huoneenlämmössä.

Ja oonin sovelluksen mukaan tehtynä 65% hydraatiolla.
 
Liittynyt
29.07.2017
Viestejä
539
Kysynpäs täälläkin, että saako kaasugrilleissä kuinka hyvin pizzaa tehtyä? Saako esim. kolmella polttimella varustetussa Weberissä ~350 astetta, jotta saa pizzan näppärästi valmistettua. Toisessa ketjussa vinkattiin kahden kiven käytöstä, josta tuli mieleen sellainen, että kasaa vaikka jostain tiilistä grillin sisälle oman pikku-uunin. :hmm:
Saa tehtyä. Itse hehkutan grilliä täysillä jonku vartin verran, pitsa kivi keskellä. Keskimmäistä poltinta säädän vähän pienemmälle kun laitan pitsan kivelle. Pitsojen välissä hehkutan hetken taas täysillä kiveä että pysyy kuumana.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
832
Tuban ohje ja Gran Mugnaio -jauhot ovat mulla tähän antaneet mennessä parhaan lopputuloksen. Kotimainen MyPizzan teräs käytössä. Kotiuuni on vaan valitettavan pieni ja heikkotehoinen.
 

vokE

Tukijäsen
Liittynyt
01.06.2017
Viestejä
558
Saa tehtyä. Itse hehkutan grilliä täysillä jonku vartin verran, pitsa kivi keskellä. Keskimmäistä poltinta säädän vähän pienemmälle kun laitan pitsan kivelle. Pitsojen välissä hehkutan hetken taas täysillä kiveä että pysyy kuumana.
Kiitos, hyvä tietää. Hetken aikaa jo haaveilin Ooninkin ostamisesta, mutta kaasugrilli on kuitenkin niiin paljon monipuolisempi. Sen lisäksi tuossa pienemmässä Kodassa ei taida kovin isoja pizzoja saada. Isompi Kodo sitten taas on jo Weberin hintainen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 283
48h oli nyt dennis ja 48-72h olen käyttänyt tähän astikin ja 5h huoneenlämmössä.

Ja oonin sovelluksen mukaan tehtynä 65% hydraatiolla.
Denniksellä on kyllä erikoiset jauhot kun ne ei oikeen edes vaivaannu samalla tavalla kuin muut jauhot varsinkin jos koneella tekee. Siinä vaiheessa kun lisää jauhoja ja näyttää että ei tartu enään kulhon reunoihin niin kohta taas muuttuu koostumus ja tarttuu taas. En lähtisi noilla denniksen jauhoilla edes soveltamaan muita ohjeita vaan tekisin suoraan sillä denniksen omalla ohjeella kun selvästi ne eivät toimi samalla tavalla kuin muut jauhot.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 648
Viestejä
4 197 294
Jäsenet
70 761
Uusin jäsen
aksl

Hinta.fi

Ylös Bottom