Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja jonesky12345, 07.11.2016.

Tagit:
  1. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    528
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Itteenikin kiinnostais jos siitä taikinan teosta (varsinkin hiivaan liittyen) olis joku yksityiskohtainen video ihan kaulimiseen asti :D
     
  2. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Ensi lauantaina teen pizzaa seuraavan kerran ja voin laittaa tarkat mitat taikinaan tulevista tarpeista, kun tuli ostettua tänään Tokmannista halpa keittiövaaka.
     
    Whatta Heck tykkää tästä.
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck

    Viestejä:
    270
    Rekisteröitynyt:
    07.02.2017
    Tulipas tehtyä pizzaa mutta prkl kun pohja meni kivikovaksi. :facepalm: Jääkaapissa nyt muhenee jonkin verran mutta tuossa edellä olevaa odotellen. :think:
     
  4. Pertti_Pasanen_Spede

    Pertti_Pasanen_Spede

    Viestejä:
    1 239
    Rekisteröitynyt:
    10.03.2017

    Milloin se sun pizzeria mahtaisi aueta?
     
    living_death tykkää tästä.
  5. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Kaveri toi vähän pizzasuikaleita :D

    72390497_10157740528714295_5979114910104158208_n.jpg
     
    FunkyMonkey tykkää tästä.
  6. Pertti_Pasanen_Spede

    Pertti_Pasanen_Spede

    Viestejä:
    1 239
    Rekisteröitynyt:
    10.03.2017
    tuo tuotesisältö on noissa aika mielenkiintoinen vaikka ne pizzan päällä hyvältä maistuukin.
     
    Jyrgen tykkää tästä.
  7. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Onkohan samaa tavaraa, mitä pizzeriat hakevat tukusta?

    No, pääasia että on jotain täytettä pakastimessa jos tulee yllättävä pizzannälkä ja muuta täytettä ei ole saatavilla.
     
  8. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    En tiedä kannattaako jokaisesta pizzasta laittaa kuvaa, mutta tässä kuitenkin eiliseltä.

    Kinkkua, ananasta, sinihomejuustoa ja mozzarellaa.

    1.JPG
    2.JPG
     
    Focus0, Trotor, topiv ja 4 muuta tykkäävät tästä.
  9. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Pari sunnuntaipizzaa :hungry:

    Toisessa kinkkua ja punasipulia ja toisessa tonnikalaa.

    Kummassakin tietenkin juustoraasteen lisäksi mozzarellaa ja oreganoa.

    Joku kyseli joskus kuvaa pizzapohjan pohjasta ja vasta nyt muistin ottaa kuvan.

    1.jpg
    2.jpg
    3.jpg
    4.jpg
     
    VuohiKauhu, FunkyMonkey, Powe ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
  10. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Mitä olisi torstai ilman pizzaa.

    Jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, keltaista ja punaista paprikaa, tulista jalapenoa ja mozzarellaa.

    DSC03772.JPG
    DSC03774.JPG
     
    Focus0, donpeksi, FunkyMonkey ja 2 muuta tykkäävät tästä.
  11. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    528
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Äh voihan perse! Mä tein tänään ekaa kertaa pizzaa itelle ja vaimolle niin et käytin kahta pizzakiveä ja käytin täälläkin mainittua leivinpaperikikkaa (2min paperilla kiven päällä ja sit paperi pois) ja käytin kiertoilmaa, tuli ihan pirun komiat pizzat mutta oli niin kova nälkä että unohdin ottaa kuvat :rofl::facepalm:


    Piti living sulta kysyä, kun meinasin seuraavaksi kokeilla tolla hiivalla leikkiä, että millä konstilla sä sen veden lämmität? Otatko suoraan hanasta kuumaa vettä vai mikrossa tms?
    Itellä aina tossa se ongelma et mistä sen tietää että se vesi on sopivaa :D

    PS on muuten hiton hyvän näköistä toi keltainen paprika pizzassa, taidankin sitä pistää seuraavaksi!
     
  12. kekkeruusi

    kekkeruusi BANNATTU BANNED

    Viestejä:
    5 595
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2016
    Ei se hiiva oikeasti lämmöstä niin välitä. Sienet muutenkin elää kylmissäkin oloissa. Riittävä nostatusaika, sillä pärjää.
     
  13. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 340
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Osta lämpömittari. Itse käytän sellasta infrapunalämpömittaria. Sit hanasta vaan about kädenlämpöstä. Tosin jos jääkaappikohotat niin vesi voi olla suoraan kylmääkin.
     
  14. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Hanasta lorottelen reilun käden lämpöistä vettä kulhoon. Kuivahiivaa ½ pussia, eli noin 5-6g 2 desilitran vesimäärään. Heitän vielä veden ja hiivan sekaan ruokalusikallisen sokeria ja hyppysellisen suolaa.
     
  15. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    528
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Aha, no voihan vittu, oon ollu siinä käsityksessä että se pitää olla just eikä melkein se 42 jotta toimii :D

    Asiasta toiseen, vaikka vannoutunut house pizzapellin käyttäjä olenkin niin kyllä mun nyt täytyy sanoa kun ekaa kertaa tolla leivinpaperikikalle tein niin tuli kyllä paras pohja mitä ollut pizzoissa.

    Se on sitten asia erikseen onko se lisärapeus sen arvoista että mulla kesti 3x kauemmin tehdä ne pizzat (uunin ja kivien esilämmitys plus ihan helvetisti hankalampi kauliminen kun housen pellissä on ne korkeat reunat jotka tekee sen todella helpoksi ja hankala siirtäminen kiven päälle....)
    Veikkaan kyllä että pysyttelen niissä housen alustoissa siis, joskus kuitenkin kun on kunnolla aikaa niin tuun kiviä käyttämään.
     
  16. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 340
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Ei sitä taikinaa kuulu kaulia vaan venytellä. Siihen on tutoriaalejakin netisssä, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan painelet palloa reunojen sisältä "kiekoksi" esim rystysillä. Kun taikinakiekko on joku 15cm leveä ja 1cm paksu niin nostat ilmaan ja alat venyttelemään reunoja pitkin jne kunnes pizza on valmis.

    Itse en välttämättä tuon kiven esilämmitysaikaa laskisi mukaan pizzanvalmistukseen paitsi siltä osin, että toki kotona täytyy olla esilämmitysajan verran ennen pizzan paistoa.
     
  17. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    528
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    No edelleen kun ilman hiivaa tekee niin se on ihan sama kauliiko vai ei, ilman hiivaa se taikina myös on sellaisessa koostumuksessa että sitä ei venytellä vaan kauliminen on pakko...
     
  18. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 340
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Ainiin, sulla oli tollanen erikoinen rajoitus. Kyl sitä taikinaa silti voi venytellä, gluteenihan sen mahdollistaa. Ihan mielenkiinnosta että mistä tuo hiivattomuus johtuu ja miten todettu tms että aiheuttaa haittoja? Hiivaahan kuitenkin on luonnossakin lähes kaikkialla, marjoissa, hedelmissä jne on villihiivoja jne vaii onko niin pieniä pitoisuuksia ettei haittaa?
     
  19. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    528
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Ei ole sen ihmeempi rajoitus kuin että vatsa yleensä sekaisin jos tehnyt taikinan hiivaan niin ei sen takia usein viitsi hiivaa pistää.
     
  20. Manala

    Manala

    Viestejä:
    608
    Rekisteröitynyt:
    24.06.2017
    Täällä on jonkin verran ollut puhetta pohjan rapeaksi saattamisesta. Oman kokemuksen mukaan sen suhteen on tärkeää myös mitä tekee sen jälkeen kun pizza tulee uunista. Yleensä kuuma mikä tahansa aine pystyy sitomaan enemmän kosteutta itseensä kuin kylmä vastaava. Siinä missä kuuma pohja on vielä rapsakka kun se jäähtyy lautasta vasten ylimääräinen kosteus ei pääse karkuun, vaan se alkaa sitkostaa pohjaa. Tämän estämiseksi kannattaa pizza nostaa suoraan uunista kaksinkerroin asetellun pyyhkeen päälle 1-2 minuutiksi jäähtymään ennen kuin sen heittää lautaselle ja suuhun. Kannattaa kokeilla etenkin jos ei ole pizzakiveä ja/tai riittävän kuumaa uunia käytettävissä.
     
    tsop ja Potti5 tykkäävät tästä.
  21. Roskakuski

    Roskakuski

    Viestejä:
    33
    Rekisteröitynyt:
    10.08.2018
    Tuli tehtyä taas deep dishiä.

    IMG_20191109_184523.jpg IMG_20191109_184615.jpg IMG_20191109_184749.jpg IMG_20191109_185001.jpg IMG_20191109_191841.jpg
     
    Aloe, nnnn, tonttuj ja 4 muuta tykkäävät tästä.
  22. Roskakuski

    Roskakuski

    Viestejä:
    33
    Rekisteröitynyt:
    10.08.2018
    Pohjalle mozzarella ja aura. Sitten pepperoni, pekoni ja pekonin rasvassa kuullotettu punasipuli. Päälle keitetty tomaattikastike ja pecorinoa.


    IMG_20191109_194838.jpg
     
    JaySon, Trotor, tonttuj ja 2 muuta tykkäävät tästä.
  23. tuskis

    tuskis

    Viestejä:
    614
    Rekisteröitynyt:
    26.08.2017
    Hyvännäköistä tuli. Pitääpä itsekkin hankkia tuollainen syvä paistokulho johon tehdä.
     
  24. Roskakuski

    Roskakuski

    Viestejä:
    33
    Rekisteröitynyt:
    10.08.2018
    Lodgen valurautapannu toimii erinomaisesti tuossa, ja kaikessa muussakin. Lisäksi erittäin hyvä hinta/laatu suhde.
     
    kurwaslobo tykkää tästä.
  25. jinx1980

    jinx1980

    Viestejä:
    1 016
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tyhmä pilkkua viilaava kysymys: eikö tuo ole piirakka eikä pizza, sillä ei tuo näytä perinteiseltä pannupizzaltakaan (paksulla pohjalla)?
     
  26. Mika__

    Mika__ Make ATK Great Again

    Viestejä:
    1 745
    Rekisteröitynyt:
    25.01.2019
  27. jinx1980

    jinx1980

    Viestejä:
    1 016
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Kiitokset avartavasta linkistä (en ollut koskaan ennen kuullut tuollaita deep dish termiä enkä edes tajunnut että sitä olisi voinut googlata): siinäkin viitataan hyvin pitkälle piirakkaan eli tämä on pizza eikä piirakka koska?
    - käytetään pannua eikä vuokaa (kuvissa on kyllä ihan tavallisia vuokiakin)
    - pannu/vuoka on mahdollisti normaalia piirakaavuokaa vähän korkeampi
    - käytetään pizzalle tyypillisiä ainesosia (juusto, tomaattikastike) mutta päin vastaisessa järjestyksessä
     
  28. Roskakuski

    Roskakuski

    Viestejä:
    33
    Rekisteröitynyt:
    10.08.2018

    Jenkeissä tästä väitellään vissiin aika paljon, että onko piirakka, pizza vai "laatikko"/vuoka eli casserole. Mulle ihan sama, hyvää on. :eat:
     
  29. Manala

    Manala

    Viestejä:
    608
    Rekisteröitynyt:
    24.06.2017
    Nuo kuvat ovat sen verran jäätävän kokoisia, että spoiler-tägin käyttöä voisi harkita.
     
  30. Tinke-80

    Tinke-80

    Viestejä:
    395
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
  31. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Tälläistä tänään.

    Pekonia, tonnikalaa, pepperonisalamia, kinkkua, vihreää paprikaa, sipulia ja jotain erittäin tykkiä ruskeaa saksalaista pepperonia peltipurkista.

    Alimman kuvan pannupizzassa kinkkua, tonnikalaa ja pepperonisalamia.

    1.JPG
    2.JPG
    3.JPG
    4.JPG
     
    FunkyMonkey, tonttuj, nnnn ja 2 muuta tykkäävät tästä.
  32. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Taas vierähti pari tuntia pizzamaailmassa.

    Tämä oli ensimmäinen pizza ja toisesta en ehtinyt ottamaan kuvaa, kun saunavuoro oli koko ajan meneillään :)

    Yritän nyt muistella täytteitä: amerikan pekonia, sinihomejuustoa, valkosipulia, devils hot jalapeloa, keltaista paprikaa, punasipulia, hk:n kinkkusuikaleita ja mozzarellaa.

    Toi Prisman Hot Devils on nimensä mukaisesti tykkiä kamaa :D

    DSC03808.JPG
     
    Focus0, Vihuri, Powe ja 2 muuta tykkäävät tästä.
  33. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Maanantain pizza.

    Tonnikalaa, amerikan pekonia, pepperonisalamia, punasipulia, kebabbia, valkosipulia, sinihomejuustoa ja Italialaista ilmakuivattua kinkkua.

    1.jpg
    2.jpg
     
    Vihuri ja FunkyMonkey tykkäävät tästä.
  34. BaTTman

    BaTTman

    Viestejä:
    732
    Rekisteröitynyt:
    08.11.2016
    Varmaan makuasioita, mutta eikö tuo ilmakuivattukinkku kannata laittaa vasta paiston jälkeen siihen päälle?
     
  35. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 340
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Noin teen itsekin mutta living deathin pizzat eivät nyt muutenkaan oikein edusta sellasta italialaista pizzaa vaan tollasta suomalaista sydänkohtausmättöä niin en tiedä onko tossa vaiheessa enää käyttötavalla niin väliä. Tossa piirakassa on kuitenkin jo valmiiksi 4 muuta eri lihakomponenttia, niin eipä siinä jää paljon maisteltavaa tuoreestakaan ilmakuivatusta kinkusta.
     
    Jumi, Focus0, Skoll ja 6 muuta tykkäävät tästä.
  36. Vihuri

    Vihuri

    Viestejä:
    648
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    Huhhei, onpas tosi jees sun pizzat :tup:
     
  37. DonX

    DonX Tukijäsen Team Retro Köyhä

    Viestejä:
    220
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Nyt kun olen alkanut raastaa juustot
    Ei oikein osu sopiva määrä raastettua juustoa tehtyä.
    HARD CORE:
    20191119_194323.jpg
     
  38. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Tosiaan makuasioita.

    Yritin syödä yhden siivun "raakana" ja joutui sylkäisemään roskikseen. Tuli sama fiilis jos yrittää syödä graavattua tai kylmäsavustettua kalaa ja en tykkää.
     
  39. Manala

    Manala

    Viestejä:
    608
    Rekisteröitynyt:
    24.06.2017
    On tämä maailma kummalliseksi mennyt. Parmankinkku on pahaa ja pizzoista tehdään kymmenen täytteen lihakalapiirakoita. Kummisetä kääntyisi haudassaan.
     
    Jumi, kurwaslobo, Skoll ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
  40. rth

    rth

    Viestejä:
    338
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tää on joku paikallinen tapa tunkea pizzaan vähintään 4 täytettä juuston ja kastikkeen kaveriks. Pääasia on, että täytteitä on ja paljon.
     
    kurwaslobo tykkää tästä.
  41. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Oli jäänyt perjantailta ylimääräisiä täytteitä ja ne piti saada käytettyä ennen kuin menevät roskiin.
     
  42. BaTTman

    BaTTman

    Viestejä:
    732
    Rekisteröitynyt:
    08.11.2016
    Minkä takia sitä on pitänyt ostaa? Lähinnä nyt vain kyselen kun itselle tuo on suurta herkkua, eikä tulisi mielenkään kypsyttää sitä millään tavalla.
     
  43. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Sain sen tuttavalta, joka oli käynyt kirkon ruokajakelussa ja saanut sen sieltä, eli ei maksanut mitään.

    Eipä tota muuten tulisi ostettuakaan.
     
    BaTTman tykkää tästä.
  44. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 340
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Sanoisin itsekin, että tuon parmankinkun tai edes vähän huonompilaatuisten ilmakuivattujen kinkkujen kanssa lienee parempi olla ilman kuin syödä kypsennettynä, koska samalla rahalla saa varmaan jotain maukkaampaa kypsennettyä tuotetta.

    Tässä topikissa on näkynyt viimeaikoina muutamaan eri kategoriaan uppoavia lättyjä. Yhtenä omana kategorianaan selvästi nuo livingdeathin mättökiekot, joissa taikinaan, paistamiseen tai täytteiden hienovaraisuuteen ei ole panostettu, mutta pizzat ovat suht säännöllisen pyöreitä, sitten on nämä "high end" pizzat missä taikinaan, paistamiseen ja kenties täytteisiinkin on laadullisesti panostettu ja sitten kolmanteen kategoriaan lajittelen kaikki kyseenalaisemman näköiset (voivat olla maittavia) lätyt kuten DonX lätty tällä sivulla. Jokainen tekee sitä mistä itse tykkää ja on hyvä saada ketjuun kuvia erilaisista lätyistä. Inspiraatiota hakevat saavat sitten itse suodattaa sisältöä omien toiveidensa mukaan.

    Alla vielä kuva omasta lätystä jonka laittaisin kategoriaan 2:
    IMG_20190629_191954.jpg
     
    Cumbo, kurwaslobo, Tinke-80 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
  45. Roskakuski

    Roskakuski

    Viestejä:
    33
    Rekisteröitynyt:
    10.08.2018
    Omasta mielestä New York-tyylinen pizza viel napolilaista 100-0
     
  46. Tinke-80

    Tinke-80

    Viestejä:
    395
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Parasta antia yleisessä pitsa-keskustelussa ovat nämä TeenPizzaniOikein-ihmiset. Määritellään ensin mikä on oikein ja mikä ennenkaikkea väärin ja sitten nyrpistellään ihmisille jotka tekevät pizzansa väärin. Tämä ei tähän ketjuun liity muuten kuin että pizzojen kohdalla tämä tulee todella usein vastaan.
     
    donpeksi, Zheme, BaTTman ja 6 muuta tykkäävät tästä.
  47. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 846
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Omat pizzat on yleensä mättöpizzoja, koska haluan siitä ruokaisan ja joka täyttää useamman syöjän vatsat kerralla tai niin, että siitä riittää yksin syödessä kahdeksi päiväksi.

    Täytyy varmaan joku kerta tehdä minimalistin pizza yhdellä täytteellä.
     
  48. Seppo77

    Seppo77

    Viestejä:
    1 288
    Rekisteröitynyt:
    20.06.2017
    Niin ja totuushan kuitenkin ainakin minun mielestäni on että ei ole väärää tapaa jos siitä pitää :)
     
    BaTTman ja Tinke-80 tykkäävät tästä.
  49. BaTTman

    BaTTman

    Viestejä:
    732
    Rekisteröitynyt:
    08.11.2016
    Ei ole tainnut kukaan vielä laitella kuvia niistä, kutsutaan nyt vaikka "suomalaisiksi pitsoiksi", jotka on tehty uunipellille paksulla pohjalla. Täytteenä jauhelihaa ja ehkä tomaattisiivuja. Jauhelihana todennäköisesti sika-nautaa. Muistelisin että taisi tällainen olla ensikokemus pitsasta joskus nuoruudessa, kun karvakäsikebabiloita ei ollut joka pitäjässä. Taitaa aika kullata muistot, mutta olivathan nekin silloin hyviä ja herkullisia.
     
  50. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 340
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Onhan tollaiselle paikkansa, tomaattikastikkeen tilalle ketsuppia, halpaa jauhelihaa, ananaspaloja, muutama tomaattisiivu ja valmisraastetta tai sitten jotain raastettua arkijuustoa. Ei se huonon makuista ole, mutta ehkä ajatusmaailma on mennyt internetin mukana siihen, että helpon tiedonsaannin kautta on todettu, ettei asiaan panostaminen ole mahdotonta ja kohtuullisella lisävaivalla saa aikaan vielä parempaakin.

    Tekisin silti tuollaisen peruspizzan esimerkiksi kaveriporukan illanvieton snackseiksi kun isolla pellillä saa ruokaisaa pizzaa isommalle porukalle about samalla vaivalla, kuin että vääntäisi yhden vähän hifimmän lätyn josta syö yksi ihminen. Tai vaihtoehtoisesti jos tiedän tarvitsevani eväsmurkinaa seuraavalle päivälle vaikkapa pidempien ajoreissujen takia niin edellisenä iltana tuollainen "piirakka" uuniin, siitä iltaruoka ja jämät mukaan. Maistuvat tarvittaessa kylmänäkin. En ehkä kategorisoisi enää nykytiedon välissä pizzaksi vaan kirjaimellisesti sanoisin piirakaksi. Eihän tuo hirveästi eroa makeasta pullapohjaan tehdystä mustikkapiirakasta.