Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja jonesky12345, 07.11.2016.

Tagit:
  1. kurwaslobo

    kurwaslobo

    Viestejä:
    56
    Rekisteröitynyt:
    01.12.2017
    Jaetaan nyt tännekin, vaikkei mitään kovin kaksista ole.

    Parin viikon takaiset jämäpizzat jotka paistoin 450c lämmössä Kamado Joella

    [​IMG]

    [​IMG]


    Ja Hungry Chefin sekä Ramlösan 00-jauhoja on tullut ainoastaan käytettyä, hyvin toimii molemmat
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2019
    mango, Trotor, luuponen ja 5 muuta tykkäävät tästä.
  2. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    537
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Prismassa olis ollu manitoba creamia :D
    Itse ihan pidin denniksen 00 jauhoista, maku oli vähän heikompi kuin manitoba mutta oli helpompi käsitellä, hc:tä en ole testannut.
     
    Kiinteistönhoitaja tykkää tästä.
  3. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 859
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Kaikenlaista jauhoa tullut koitettua ja jämähtänyt Manitoba Cream jauhoihin sen edullisen hinnan ja 2kg pakkauksen vuoksi.

    Allekirjoituksessa on myös linkki FB-ryhmään (347 jäsentä parissa kuukaudessa), joka kannattaa kurkata jos aihe kiinnostaa.
     
  4. tuskis

    tuskis

    Viestejä:
    615
    Rekisteröitynyt:
    26.08.2017
    Kyllä siihen pohjaan saa hyvin väriä kunhan muistaa esilämmittää sen kiekon. Tietysti pizzan taiteilu kiekon päälle on vaikeampaa ilman lapiota.
     
    VuohiKauhu tykkää tästä.
  5. Apinamakina

    Apinamakina

    Viestejä:
    513
    Rekisteröitynyt:
    14.07.2017
    On kyllä hyvän näköset noi reunat. :tongueout:
     
  6. Bbs

    Bbs

    Viestejä:
    145
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Eipä taida olla mitään mahdollisuuksia perus sähköuunilla saada tuollaisia reunoja?
     
  7. kurwaslobo

    kurwaslobo

    Viestejä:
    56
    Rekisteröitynyt:
    01.12.2017
    En osaa kyllä sanoa tuohon mitään, veikkaan ettei välttämättä onnistu vaikka olisi mikä taikina tahansa
     
  8. Drakkath

    Drakkath

    Viestejä:
    136
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    Kyllä se sähköuunissa onnistuu myös, tärkeintä on että reunoja ei kaulita vaan jätetään sinne ilmaa. Itse olen sähköllä tehnyt lähelle vastaavia, käytössä teräslevy ja uunin maksimit.
     
    kurwaslobo tykkää tästä.
  9. kurwaslobo

    kurwaslobo

    Viestejä:
    56
    Rekisteröitynyt:
    01.12.2017
    Ja kaikkihan sen toki tietää ettei pizzaa kaulita
     
  10. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    537
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Höpönlöpö, minä ainakin kaulin.
     
  11. rth

    rth

    Viestejä:
    348
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Väärin. Kaulin poistaa kaikki ilmakuplat taikinasta ja suurin osa siitä työstä, minkä on tehnyt, tuhoutuu.
     
    baggio ja kurwaslobo tykkäävät tästä.
  12. Tim Apple

    Tim Apple CEO Make ATK Great Again

    Viestejä:
    605
    Rekisteröitynyt:
    07.01.2017
    Miksi vaivata ja kohottaa taikinaa ollenkaan, jos kaulii? Kauliminen tuhoaa kaiken kuohkeuden.
     
    kurwaslobo tykkää tästä.
  13. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    537
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
  14. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    537
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Minä en kohota kun teen ilman hiivaa.
     
  15. kurwaslobo

    kurwaslobo

    Viestejä:
    56
    Rekisteröitynyt:
    01.12.2017
    Ei se kivi erota onko lämmönlähde hiilet vai uuni, joten toimii uunissakin. Muistat vaan lämmittää kiveä kunnolla, ennen kuin laitat pizzan siihen jottei pohja pala
     
  16. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    537
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Sitä vaan pohtisin kun tossa lukee että Vain hiili-/kaasugrilleihin, mutta kyllähän joo kaiken järjen mukaan pelittää uunissakin.
    Kauankohan sitä sit pitäis lämmittää? Vanhaa kiveä oon aina pitänyt sen ajan mitä uunilla kestää nousta 275 asteeseen, eli 25min, kiertoilmalla kestäisi 5min...
     
  17. Tim Apple

    Tim Apple CEO Make ATK Great Again

    Viestejä:
    605
    Rekisteröitynyt:
    07.01.2017
    Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta kivellä tavoitellaan juurikin sitä kuohkeaa ja rapeaa pohjaa. Eihän noita voi saada ilman hiivaa ja ilmaa?
     
  18. Manezi

    Manezi

    Viestejä:
    159
    Rekisteröitynyt:
    23.10.2016
    Kivillä tavoitellaan sitä että siihen sidotaan hitosti lämpöä ja sitten se vapautuu siitä taikinaan. Energia kuitenkin varastoituu johonkin niin sama se mihin, kivet helpointa
     
  19. ossobucco

    ossobucco

    Viestejä:
    106
    Rekisteröitynyt:
    29.06.2017
    Eli jos pizzakivi on kylmä, pizzan pohja palaa? Outoa logiikkaa.
     
  20. ossobucco

    ossobucco

    Viestejä:
    106
    Rekisteröitynyt:
    29.06.2017
    Uuni saattaa lämmetä viidessä minuutissa mutta pizzakivi ei. Suosittelen lämmittämään kiveä ainakin yli puoli tuntia ja mielummin jopa tunnin.
     
    baggio tykkää tästä.
  21. kurwaslobo

    kurwaslobo

    Viestejä:
    56
    Rekisteröitynyt:
    01.12.2017
    Tämä on riskinä ja näin siinä yleensä käy jos kivi ei ole lämmennyt ja varannut kunnolla lämpöä
     
  22. Tohelo

    Tohelo

    Viestejä:
    108
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ehkä typerä kysymys, mutta menkööt. Varastossa ollu vuosikaudet marmori kivilaatta, olisko lie jostain kettiöstä jääny hukkapala. Se on mitoiltaan uuniin menevä ja paksuuseltaan ehkä 1,5cm. Voisko tuon jalostaa pizzakiveksi?
     
  23. Pertti_Pasanen_Spede

    Pertti_Pasanen_Spede

    Viestejä:
    1 286
    Rekisteröitynyt:
    10.03.2017
    Ei mikään sitä estä.
     
  24. tuskis

    tuskis

    Viestejä:
    615
    Rekisteröitynyt:
    26.08.2017
    Voisiko olla, että marmori ei kauhean hyvin varastoi lämpöä ollessaan aika sileetä tavaraa?
     
  25. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 349
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    No ompas taas välkkyä menoa. Toi selviää ihan tietämällä ominaislämpökapasiteetti ja massa. Siihen ei mitenkään liity sileys
     
  26. tuskis

    tuskis

    Viestejä:
    615
    Rekisteröitynyt:
    26.08.2017
    Tämä nyt tuli ensimmäisenä mieleen, mutta parempi vastaus on että harvemmin on nähty tai kuultu marmoria käytettävän missään lämpöelementtinä, joten se tuskin kauhean hyvin semmoiseksi sopii.
     
  27. dude86

    dude86

    Viestejä:
    973
    Rekisteröitynyt:
    14.06.2017
    Hinta myös useasti ratkaisee materiaalien käytössä. Kultaa käytetään heijastamaan lämpöä pois kohteesta, mutta ei sitäkään autojen konehuoneessa yleensä näe.
     
    kurwaslobo tykkää tästä.
  28. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    537
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Tuossa bilteman kivessä ei tullut minkäänsortin ohjelappusta mukana, ja paketissakin sopivasti on pizza kiven päällä niin mahdotonta nähdä miten päin kivi kuuluisi laittaa...
    Kuuluuko siis pizzan tulla täysin sileän pinnan päälle vai sen missä menee sellaista outoa paksua kuviointia?
     
  29. kurwaslobo

    kurwaslobo

    Viestejä:
    56
    Rekisteröitynyt:
    01.12.2017
    Ei sillä ole väliä miten päin sitä kiveä käytät, itse käytän kumpaakin puolta miten sattuu
     
  30. kurwaslobo

    kurwaslobo

    Viestejä:
    56
    Rekisteröitynyt:
    01.12.2017
    Pari pizzaa viikonlopun kaljottelun lomasta

    pizza1.jpg
     
  31. tuskis

    tuskis

    Viestejä:
    615
    Rekisteröitynyt:
    26.08.2017
    Miten sen nyt ottaa. Palladium on harvinaista ja kallista kamaa, mutta ilmeisesti yli 50% kaikesta tuotannosta menee autojen katalysaattorien valmistukseen.
     
  32. knttr

    knttr

    Viestejä:
    37
    Rekisteröitynyt:
    31.12.2016
    Tuli tehtyä jämäpitsaa.

    Nykyään tulee tehtyä isompi satsi taikinaa ja ylimääräiset säilöttyä pakastimeen odottamaan valmistusta.

    Alapuolen kuvan taikina otettu pakastimesta töiden jälkeen pöydälle sulamaan ja odottelemaan illan pitsan valmistusta
    IMG_20190923_205212.jpg

    Pitsan päällä tomaattikastike ja pakastimesta pepperoni+juustoraaste. Vasta kun pitsa oli uunissa muistin, että olisihan jääkaapissa ollut myös aurajuustoa ja jalapenoja täytteeksi
    IMG_20190923_210234.jpg

    Ja sitten valmis tuotos
    IMG_20190923_211133.jpg

    Ja pohjaa. Käytössä polarshopin pizzateräs. Uuni n. 250c, ensin paistettu 2min leivinpaperin kanssa ja sitten n. 5min ilman.
    IMG_20190923_211219.jpg
     
    Jumi, Voitonavain, luuponen ja 4 muuta tykkäävät tästä.
  33. Trotor

    Trotor

    Viestejä:
    272
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Miten taikinan pakastus toimii? Valmiina palloina? Kohotettu vai missä vaiheessa?
     
  34. Pertti_Pasanen_Spede

    Pertti_Pasanen_Spede

    Viestejä:
    1 286
    Rekisteröitynyt:
    10.03.2017
    Valmiina palloina silloin, kun se taikina on valmista uuniin laitettavaksi. Ja ei ole toki pallona pakko pakastaa.
     
  35. DonX

    DonX Tukijäsen Team Retro Köyhä

    Viestejä:
    221
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Tällästä tällä kertaa: Oli normaalista poiketen, jääkaapista otettuna muutaman tunnin huoneen lämmössä, ennen kuin uuniin laitettiin.
    Ja kun kaulin on kadonnut mystisesti, ei ainakaan reunoja ole kaulittu. Vähän pullolla keskeltä vain.
    20190924_173626.jpg
     
  36. mango

    mango

    Viestejä:
    674
    Rekisteröitynyt:
    19.02.2017
    Onkos noissa pitsakivien materiaaleissa eroja? Noitahan löytyy myös kaksiosaisinakin, niin että metallilevylle voi tehdä pitsan valmiiksi ja sitten nostaa sen levyn pitsakiven päälle uuniin.

    Hintaahan noilla kivillä voi olla mitä tahansa 10 euron ja 100 euron väliltä, onko näissä mitään eroja käytännössä? Lämpöähän tuon on vaan tarkoitus varastoida ja luovuttaa.

    On kyl komeita pitsoja tässä ketjussa, erityisesti living_death:n pitsat näyttävät niin herkullisilta, että noistahan vois maksaa ihan mielellään! Jos oppis tekemään tollaisen kunnon ilmavan pohjan, niin ai että :drool:
     
    living_death tykkää tästä.
  37. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 859
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Eilistä mättöä. Sori, unohdin ottaa kuvan pohjasta.

    Täytteinä palvirouhetta, pepperonisalamia, sipulia, jalapenoa ja ananasta. Juustoina emmentalraastetta, sinihomejuustomuruja ja mozzarellaa.

    1.jpg
    2.jpg
     
    Powe, Trotor, kurwaslobo ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
  38. gb1

    gb1

    Viestejä:
    183
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Pizza/paistoterästä suosittelen varauksetta. Liki 10 kilon suorakulmion muotoinen metallilaatta asuu meillä jatkuvasti uunissa ja sopii hienosti muuhunkin kuin tietyn läpimitan pyöreiden pizzojen paisteluun (leivät, pitat ym. esim tulee hienosti tässä). Ei varmasti halkea koskaan toisin kuin jotkut kivet.
     
    mango tykkää tästä.
  39. mango

    mango

    Viestejä:
    674
    Rekisteröitynyt:
    19.02.2017
    Pitääpä perehtyä myös näihin metallisiin. Kiitoksia vinkistä!
     
  40. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    537
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Ennen kun teet elämästäs liian vaikeeta niin kokeile tässäkin ketjussa monesti suositeltua housen (prisman) pitsa alustaa, 8e ja ei esilämmitys tarvetta, pizzan teko suoraan siihen ‍♂️
     
    living_death tykkää tästä.
  41. Jebaus

    Jebaus

    Viestejä:
    968
    Rekisteröitynyt:
    23.02.2017
    Pizzakiven saa myös ihan rautakaupasta. Valkkaat sieltä mieleisen 30x30 - 45x45cm laatan ja pyydät malliksi/maksat sen 1-3€ panttimaksun mallilaatasta. Voi käyttää paistokivenä ja vaikka suoraan tarjoiluastiana ja jos likaantuu/hajoaa niin uutta tilalle. Myydään myös paketeissa jos hyvä malli sattuu kohdalle :)

    Kunhan huomioi että laatta on luonnonkiveä/porcellianoa/marmoria jotta kestää kuumuutta ja pinta ei ole lasitettu (voi hajota kuumentaessa/jäähtyessä).

    Tuosta @kurwaslobo taikinasta ottaisin mielelläni tarkan ohjeen, näyttää juuri sellaiselta pohjalta mistä itse pidän.
     
  42. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 349
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Mulla on joku prismasta ostettu paistokivi mallia suorakaide ja on jotain harmaata luonnonkiveä. Se on ollut käytössä nelisen vuotta ja on valunut juustoa, on lämmitelty kiertoilmalla jne eikä vielä ole haljennut. Jos joskus rikkoontuu niin hommaan teräksen.

    En oo tollasten teflon pizzapeltien ystävä vaikka näyttää pizzat tekevänkin. Esim livingdeathin pizzoista näkee että lopputulos (ei huomioida täytteitä) näyttää sellaselta pakastepizzamaiselta eli reuna ei kohoile vapaasti ja paistuu muutenkin pidempään ja hitaammin kuin maksimilämpöön kiven päälle tuupattu pizza. Makukysymys, mutta itse ehkä pidän kuitenkin tavoiteltavampana sellasta rönsyilevää "aitoa" pizzaa.

    @Jebaus kurwaslobo taitaa tehdä pizzat melko kuumassa grillissä, joten ihan samanlaiseen et varmaan kotona pääse, mutta pizzataikina on niinkin yksinkertainen tehdä että punnitse jauhot, lisää 65% (hydrataatio tällöin 65%) jauhojen painosta vettä. Lisää kuivahiivaa kiireen mukaan ja suolaa maun mukaan. Jos tuntuu että taikinassa on parantamisen varaa voit säätää hydrataatiota pienissä pykälissä ylös tai alas.
     
  43. jefreitteri

    jefreitteri

    Viestejä:
    224
    Rekisteröitynyt:
    02.02.2017
    Omassa halpamallin kaasugrillissä toimii erinomaisesti kaksi 400x200x20 tulitiililaattaa. Maksaa jonkun 4€ kappale ja kestää varmasti lämpöä.
     
  44. Misha

    Misha

    Viestejä:
    51
    Rekisteröitynyt:
    27.12.2016
    [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] Eipä ollut erikoista nuo mozzarellapallerot, ainut plussa oli ettei tullu nestettä pinnalle niin paljon. Lisäsin tuon kuivakinkun vasta ihan lopussa ja annoin olla uunissa 20sekunttia
     
    ebu, Roskakuski, living_death ja 2 muuta tykkäävät tästä.
  45. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 859
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Semmoinen tuli äsken uunista :hungry:

    Pekonikuutioita, kebablastuja, meetvurstisuikaleita, sipulia ja cheddarjuustoa.

    1.JPG
    2.JPG
     
    Trilliann, tsop, Jyrgen ja 6 muuta tykkäävät tästä.
  46. Zheme

    Zheme

    Viestejä:
    85
    Rekisteröitynyt:
    23.04.2018
    Ai saakeli, nyt osui omaan makuhermoon. Antaisin tuollaisesta pizzasta kohmeloisena sunnuntaiaamuna vaikka molemmat jalkani :hungry:
     
    living_death tykkää tästä.
  47. knttr

    knttr

    Viestejä:
    37
    Rekisteröitynyt:
    31.12.2016
    Sellasta tänään.
    Pepperoni, aurajuusto, mozzarella, juustoraaste.
    (Viimeinen kuva olikin heikkolaatuisempi kuin mitä se puhelimen näytöltä näytti)

    1.jpg
    2.jpg 3.jpg
     
    Trilliann, mango, FunkyMonkey ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
  48. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 349
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Kuvaa lätystä.
    IMG_20191007_190035.jpg IMG_20191007_191120.jpg IMG_20191007_191449.jpg
     
    mango, Powe, FunkyMonkey ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
  49. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    2 859
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Kanafilee kuutioita, pepperonisalamia, kolmen juuston raastetta ja mozzarellaa revittynä.

    Ensi kerralla jätän kanafilee kuutiot kauppaan ja paistan ihan oikeita kanasuikaleita pizzaan.

    DSC03733.JPG
     
    iccb, Trotor, GoDi ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
  50. Robbs

    Robbs

    Viestejä:
    332
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Innostuisiko @living_death tekemään joku kerta video-opastuksen pizzan tekemisestä? Luulen että täälläkin olisi kiinnostuneita minun lisäksi! Sen verran hyviltä nuo sinun tuotokset näyttävät :drool:
     
    Pörri, iccb, VonKaiser ja 2 muuta tykkäävät tästä.