Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
114
Jaetaan nyt tännekin, vaikkei mitään kovin kaksista ole.

Parin viikon takaiset jämäpizzat jotka paistoin 450c lämmössä Kamado Joella






Ja Hungry Chefin sekä Ramlösan 00-jauhoja on tullut ainoastaan käytettyä, hyvin toimii molemmat
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 005
Vahingossa tuli eksyttyä myös tähän aiheeseen ja kun on aina ollut kivaa tehdä kaikkea omin pikku kätösin niin ....

Tuli ajettu 60km lähimpään prismaan josta löytyi tämä Housen pitsapelti. (oli toki muitakin asioita). Tänään kävin paikallisen S-Marketin ja CM läpi jauhoista.
Molemmissa oli Dennis "00" pizzajauhoa ja Hungry Cheffin "00" pizzajauhoa. Jos näistä kahdesta pitäisi valita niin kumpikohan se olisi, vai pääseekö molemmilla samaan lopputulokseen ? Lähinnä katsellut näitä @living_death kuvia ja onhan ne valtavan upeita tekeleitä. Jospa nyt VL yrittäisi tehdä oman version.
Prismassa olis ollu manitoba creamia :D
Itse ihan pidin denniksen 00 jauhoista, maku oli vähän heikompi kuin manitoba mutta oli helpompi käsitellä, hc:tä en ole testannut.
 

living_death

★ Still alive ™
Tukijäsen
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
3 553
Kaikenlaista jauhoa tullut koitettua ja jämähtänyt Manitoba Cream jauhoihin sen edullisen hinnan ja 2kg pakkauksen vuoksi.

Allekirjoituksessa on myös linkki FB-ryhmään (347 jäsentä parissa kuukaudessa), joka kannattaa kurkata jos aihe kiinnostaa.
 
Liittynyt
26.08.2017
Viestejä
834
Voisitko jonkun setin yhteydessä ottaa myös sellaisen kuvan, missä näkyy pohjan paistopintaa? Lähinnä kiinnostaa että muistuttaako tuon kiekon päällä paistaminen lainkaan oikeaa pizzauunia.
Kyllä siihen pohjaan saa hyvin väriä kunhan muistaa esilämmittää sen kiekon. Tietysti pizzan taiteilu kiekon päälle on vaikeampaa ilman lapiota.
 
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
671
Jaetaan nyt tännekin, vaikkei mitään kovin kaksista ole.

Parin viikon takaiset jämäpizzat jotka paistoin 450c lämmössä Kamado Joella






Ja Hungry Chefin sekä Ramlösan 00-jauhoja on tullut ainoastaan käytettyä, hyvin toimii molemmat
On kyllä hyvän näköset noi reunat. :tongueout:
 

Bbs

Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
173
Jaetaan nyt tännekin, vaikkei mitään kovin kaksista ole.

Parin viikon takaiset jämäpizzat jotka paistoin 450c lämmössä Kamado Joella

Ja Hungry Chefin sekä Ramlösan 00-jauhoja on tullut ainoastaan käytettyä, hyvin toimii molemmat
Eipä taida olla mitään mahdollisuuksia perus sähköuunilla saada tuollaisia reunoja?
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
173
Kyllä se sähköuunissa onnistuu myös, tärkeintä on että reunoja ei kaulita vaan jätetään sinne ilmaa. Itse olen sähköllä tehnyt lähelle vastaavia, käytössä teräslevy ja uunin maksimit.
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
114
Kyllä se sähköuunissa onnistuu myös, tärkeintä on että reunoja ei kaulita vaan jätetään sinne ilmaa. Itse olen sähköllä tehnyt lähelle vastaavia, käytössä teräslevy ja uunin maksimit.
Ja kaikkihan sen toki tietää ettei pizzaa kaulita
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
114
http://www.biltema.fi/vapaa-aika/puutarha/grillaus-ja-savustus/grillaustarvikkeet/pitsakivi-2000036030

Ostin tollasen, saakohan tuota käyttää kuitenkin normaalissa uunissakin?
Tuo on cordierite materiaalia joka kestää lämpötilan vaihteluja paremmin kuin keraaminen niin saisi nopeammin pizzat uuniin kun voisi kiertoilmalla lämmittää...
Ei se kivi erota onko lämmönlähde hiilet vai uuni, joten toimii uunissakin. Muistat vaan lämmittää kiveä kunnolla, ennen kuin laitat pizzan siihen jottei pohja pala
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 005
Ei se kivi erota onko lämmönlähde hiilet vai uuni, joten toimii uunissakin. Muistat vaan lämmittää kiveä kunnolla, ennen kuin laitat pizzan siihen jottei pohja pala
Sitä vaan pohtisin kun tossa lukee että Vain hiili-/kaasugrilleihin, mutta kyllähän joo kaiken järjen mukaan pelittää uunissakin.
Kauankohan sitä sit pitäis lämmittää? Vanhaa kiveä oon aina pitänyt sen ajan mitä uunilla kestää nousta 275 asteeseen, eli 25min, kiertoilmalla kestäisi 5min...
 

Tim Apple

Amazing!
Make ATK Great Again
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
635
Sitä vaan pohtisin kun tossa lukee että Vain hiili-/kaasugrilleihin, mutta kyllähän joo kaiken järjen mukaan pelittää uunissakin.
Kauankohan sitä sit pitäis lämmittää? Vanhaa kiveä oon aina pitänyt sen ajan mitä uunilla kestää nousta 275 asteeseen, eli 25min, kiertoilmalla kestäisi 5min...
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta kivellä tavoitellaan juurikin sitä kuohkeaa ja rapeaa pohjaa. Eihän noita voi saada ilman hiivaa ja ilmaa?
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
178
Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta kivellä tavoitellaan juurikin sitä kuohkeaa ja rapeaa pohjaa. Eihän noita voi saada ilman hiivaa ja ilmaa?
Kivillä tavoitellaan sitä että siihen sidotaan hitosti lämpöä ja sitten se vapautuu siitä taikinaan. Energia kuitenkin varastoituu johonkin niin sama se mihin, kivet helpointa
 
Liittynyt
29.06.2017
Viestejä
154
Sitä vaan pohtisin kun tossa lukee että Vain hiili-/kaasugrilleihin, mutta kyllähän joo kaiken järjen mukaan pelittää uunissakin.
Kauankohan sitä sit pitäis lämmittää? Vanhaa kiveä oon aina pitänyt sen ajan mitä uunilla kestää nousta 275 asteeseen, eli 25min, kiertoilmalla kestäisi 5min...
Uuni saattaa lämmetä viidessä minuutissa mutta pizzakivi ei. Suosittelen lämmittämään kiveä ainakin yli puoli tuntia ja mielummin jopa tunnin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
159
Ehkä typerä kysymys, mutta menkööt. Varastossa ollu vuosikaudet marmori kivilaatta, olisko lie jostain kettiöstä jääny hukkapala. Se on mitoiltaan uuniin menevä ja paksuuseltaan ehkä 1,5cm. Voisko tuon jalostaa pizzakiveksi?
 
Liittynyt
26.08.2017
Viestejä
834
Voisiko olla, että marmori ei kauhean hyvin varastoi lämpöä ollessaan aika sileetä tavaraa?
 
Liittynyt
26.08.2017
Viestejä
834
No ompas taas välkkyä menoa. Toi selviää ihan tietämällä ominaislämpökapasiteetti ja massa. Siihen ei mitenkään liity sileys
Tämä nyt tuli ensimmäisenä mieleen, mutta parempi vastaus on että harvemmin on nähty tai kuultu marmoria käytettävän missään lämpöelementtinä, joten se tuskin kauhean hyvin semmoiseksi sopii.
 
Liittynyt
14.06.2017
Viestejä
1 378
Tämä nyt tuli ensimmäisenä mieleen, mutta parempi vastaus on että harvemmin on nähty tai kuultu marmoria käytettävän missään lämpöelementtinä, joten se tuskin kauhean hyvin semmoiseksi sopii.
Hinta myös useasti ratkaisee materiaalien käytössä. Kultaa käytetään heijastamaan lämpöä pois kohteesta, mutta ei sitäkään autojen konehuoneessa yleensä näe.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 005
Tuossa bilteman kivessä ei tullut minkäänsortin ohjelappusta mukana, ja paketissakin sopivasti on pizza kiven päällä niin mahdotonta nähdä miten päin kivi kuuluisi laittaa...
Kuuluuko siis pizzan tulla täysin sileän pinnan päälle vai sen missä menee sellaista outoa paksua kuviointia?
 
Liittynyt
01.12.2017
Viestejä
114
Ei sillä ole väliä miten päin sitä kiveä käytät, itse käytän kumpaakin puolta miten sattuu
 
Liittynyt
26.08.2017
Viestejä
834
Hinta myös useasti ratkaisee materiaalien käytössä. Kultaa käytetään heijastamaan lämpöä pois kohteesta, mutta ei sitäkään autojen konehuoneessa yleensä näe.
Miten sen nyt ottaa. Palladium on harvinaista ja kallista kamaa, mutta ilmeisesti yli 50% kaikesta tuotannosta menee autojen katalysaattorien valmistukseen.
 
Liittynyt
31.12.2016
Viestejä
70
Tuli tehtyä jämäpitsaa.

Nykyään tulee tehtyä isompi satsi taikinaa ja ylimääräiset säilöttyä pakastimeen odottamaan valmistusta.

Alapuolen kuvan taikina otettu pakastimesta töiden jälkeen pöydälle sulamaan ja odottelemaan illan pitsan valmistusta
IMG_20190923_205212.jpg


Pitsan päällä tomaattikastike ja pakastimesta pepperoni+juustoraaste. Vasta kun pitsa oli uunissa muistin, että olisihan jääkaapissa ollut myös aurajuustoa ja jalapenoja täytteeksi
IMG_20190923_210234.jpg


Ja sitten valmis tuotos
IMG_20190923_211133.jpg


Ja pohjaa. Käytössä polarshopin pizzateräs. Uuni n. 250c, ensin paistettu 2min leivinpaperin kanssa ja sitten n. 5min ilman.
IMG_20190923_211219.jpg
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
324
Miten taikinan pakastus toimii? Valmiina palloina? Kohotettu vai missä vaiheessa?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
228
Tällästä tällä kertaa: Oli normaalista poiketen, jääkaapista otettuna muutaman tunnin huoneen lämmössä, ennen kuin uuniin laitettiin.
Ja kun kaulin on kadonnut mystisesti, ei ainakaan reunoja ole kaulittu. Vähän pullolla keskeltä vain.
20190924_173626.jpg
 
Liittynyt
19.02.2017
Viestejä
714
Onkos noissa pitsakivien materiaaleissa eroja? Noitahan löytyy myös kaksiosaisinakin, niin että metallilevylle voi tehdä pitsan valmiiksi ja sitten nostaa sen levyn pitsakiven päälle uuniin.

Hintaahan noilla kivillä voi olla mitä tahansa 10 euron ja 100 euron väliltä, onko näissä mitään eroja käytännössä? Lämpöähän tuon on vaan tarkoitus varastoida ja luovuttaa.

On kyl komeita pitsoja tässä ketjussa, erityisesti living_death:n pitsat näyttävät niin herkullisilta, että noistahan vois maksaa ihan mielellään! Jos oppis tekemään tollaisen kunnon ilmavan pohjan, niin ai että :drool:
 

gb1

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
196
Onkos noissa pitsakivien materiaaleissa eroja? Noitahan löytyy myös kaksiosaisinakin, niin että metallilevylle voi tehdä pitsan valmiiksi ja sitten nostaa sen levyn pitsakiven päälle uuniin.

Hintaahan noilla kivillä voi olla mitä tahansa 10 euron ja 100 euron väliltä, onko näissä mitään eroja käytännössä? Lämpöähän tuon on vaan tarkoitus varastoida ja luovuttaa.

On kyl komeita pitsoja tässä ketjussa, erityisesti living_death:n pitsat näyttävät niin herkullisilta, että noistahan vois maksaa ihan mielellään! Jos oppis tekemään tollaisen kunnon ilmavan pohjan, niin ai että :drool:
Pizza/paistoterästä suosittelen varauksetta. Liki 10 kilon suorakulmion muotoinen metallilaatta asuu meillä jatkuvasti uunissa ja sopii hienosti muuhunkin kuin tietyn läpimitan pyöreiden pizzojen paisteluun (leivät, pitat ym. esim tulee hienosti tässä). Ei varmasti halkea koskaan toisin kuin jotkut kivet.
 
Liittynyt
19.02.2017
Viestejä
714
Pizza/paistoterästä suosittelen varauksetta. Liki 10 kilon suorakulmion muotoinen metallilaatta asuu meillä jatkuvasti uunissa ja sopii hienosti muuhunkin kuin tietyn läpimitan pyöreiden pizzojen paisteluun (leivät, pitat ym. esim tulee hienosti tässä). Ei varmasti halkea koskaan toisin kuin jotkut kivet.
Pitääpä perehtyä myös näihin metallisiin. Kiitoksia vinkistä!
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 005
Onkos noissa pitsakivien materiaaleissa eroja? Noitahan löytyy myös kaksiosaisinakin, niin että metallilevylle voi tehdä pitsan valmiiksi ja sitten nostaa sen levyn pitsakiven päälle uuniin.

Hintaahan noilla kivillä voi olla mitä tahansa 10 euron ja 100 euron väliltä, onko näissä mitään eroja käytännössä? Lämpöähän tuon on vaan tarkoitus varastoida ja luovuttaa.

On kyl komeita pitsoja tässä ketjussa, erityisesti living_death:n pitsat näyttävät niin herkullisilta, että noistahan vois maksaa ihan mielellään! Jos oppis tekemään tollaisen kunnon ilmavan pohjan, niin ai että :drool:
Ennen kun teet elämästäs liian vaikeeta niin kokeile tässäkin ketjussa monesti suositeltua housen (prisman) pitsa alustaa, 8e ja ei esilämmitys tarvetta, pizzan teko suoraan siihen ‍♂
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
1 191
Pizzakiven saa myös ihan rautakaupasta. Valkkaat sieltä mieleisen 30x30 - 45x45cm laatan ja pyydät malliksi/maksat sen 1-3€ panttimaksun mallilaatasta. Voi käyttää paistokivenä ja vaikka suoraan tarjoiluastiana ja jos likaantuu/hajoaa niin uutta tilalle. Myydään myös paketeissa jos hyvä malli sattuu kohdalle :)

Kunhan huomioi että laatta on luonnonkiveä/porcellianoa/marmoria jotta kestää kuumuutta ja pinta ei ole lasitettu (voi hajota kuumentaessa/jäähtyessä).

Tuosta @kurwaslobo taikinasta ottaisin mielelläni tarkan ohjeen, näyttää juuri sellaiselta pohjalta mistä itse pidän.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 898
Mulla on joku prismasta ostettu paistokivi mallia suorakaide ja on jotain harmaata luonnonkiveä. Se on ollut käytössä nelisen vuotta ja on valunut juustoa, on lämmitelty kiertoilmalla jne eikä vielä ole haljennut. Jos joskus rikkoontuu niin hommaan teräksen.

En oo tollasten teflon pizzapeltien ystävä vaikka näyttää pizzat tekevänkin. Esim livingdeathin pizzoista näkee että lopputulos (ei huomioida täytteitä) näyttää sellaselta pakastepizzamaiselta eli reuna ei kohoile vapaasti ja paistuu muutenkin pidempään ja hitaammin kuin maksimilämpöön kiven päälle tuupattu pizza. Makukysymys, mutta itse ehkä pidän kuitenkin tavoiteltavampana sellasta rönsyilevää "aitoa" pizzaa.

@Jebaus kurwaslobo taitaa tehdä pizzat melko kuumassa grillissä, joten ihan samanlaiseen et varmaan kotona pääse, mutta pizzataikina on niinkin yksinkertainen tehdä että punnitse jauhot, lisää 65% (hydrataatio tällöin 65%) jauhojen painosta vettä. Lisää kuivahiivaa kiireen mukaan ja suolaa maun mukaan. Jos tuntuu että taikinassa on parantamisen varaa voit säätää hydrataatiota pienissä pykälissä ylös tai alas.
 
Liittynyt
02.02.2017
Viestejä
313
Omassa halpamallin kaasugrillissä toimii erinomaisesti kaksi 400x200x20 tulitiililaattaa. Maksaa jonkun 4€ kappale ja kestää varmasti lämpöä.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
95 581
Viestejä
1 919 813
Jäsenet
40 494
Uusin jäsen
pr0mille

Hinta.fi

Ylös Bottom