Pienet kysymykset

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
13 217
Yleisketju pienille kysymyksille ruokaan ja juomaan liittyen.

--

Aloitetaan heti kysymyksellä:
BBQ-soosiin lipesi selvästi liikaa sitrusta - millä sitä sitruksen makua kannattaisi lähteä laimentamaan?
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 109
(Fariini)sokeri/hunaja tms. makea poistaa kirpeyden, kun laittaa riittävästi.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 164
Eroaako riisikeittimessä tehty riisi normaalisti kattilassa tehdystä niin paljoa että kannattaisi tuollainen laitos hommata?
 

xil

Liittynyt
11.12.2016
Viestejä
67
Eroaako riisikeittimessä tehty riisi normaalisti kattilassa tehdystä niin paljoa että kannattaisi tuollainen laitos hommata?
Ei ehkä pala yhtä helposti pohjaan kuin liedellä. Mulla oli semmonen simppeli riisinkeitin joskus jossa oli vaan on/off nappi, että mitään kattavaa tutkimusta en tehnyt. Myin sen pois jollekin muulle, semmonen kiertopalkinto. Riisi maistui samalta kuin muutenkin.
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 109
Eroaako riisikeittimessä tehty riisi normaalisti kattilassa tehdystä niin paljoa että kannattaisi tuollainen laitos hommata?
Varmaan riippuu kuinka usein riisiä tekee, että kannattaako. Höyrykattilalla tulee saman makuista kuin riisinkeittimellä, siinä vaan voi joutua käyttämään riisipaperia tms. pohjalla ettei riisit tipu vesiosastolle.
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Minulla on kananmunankeittoprobleema. Ohjeessa sanotaan, että:

"Kylmään veteen pantaessa keittoajan lasketaan alkavan siitä, kun vesi alkaa poreilla. Löysäksi muna kypsyy 4 minuutissa, pehmeäksi 6 minuutissa ja kovaksi 8 minuutissa."

No mitä se poreilu käytännössä tarkoittaa? Onko se sitä, kun 1) veteen tulee ensimmäiset pienet kuplat vai sitä kun 2) vesi kiehuu niin voimakkaasti että munatkin heiluvat ja pomppivat kattilassa valtoimenaan? Mainitsemieni vaihtoehtojen välissä kuluu kuitenkin helposti 5 minuuttia joten poreilu-termin väärä tulkinta pilaa lopputuloksen täydellisesti.
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Tavallinen 2dl purkki kuohukermaa + tavallinen (120g?) purkki smetanaa + mausteita oman maun mukaan. Pitää olla siis oikeaa kermaa eikä mitään ruoka"kerma"-pasketta. Itse laitan mausteeksi merisuolaa, currya, valkopippuria, cayennepippuria ja paprikajauhetta. Kaikkia em. suht reilusti. Chiliaddikti kun olen niin yleensä lurautan sekaan vielä jotakin voimakasta chilikastiketta.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 164
Ihmetelly kun nuorempana tykkäsin pirusti näistä sourcream & onion sipseistä ja nykyään ovat liian... "pistävän" makuisia niin johtuuko tuo siitä auringonkukkaöljystä? Vai missä ne nyt paistaakaan noita nykyään.
 

jjjjussi

pelinjohtaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 109
Menikös ne Siwat kokonaan nurin vai vain jotkut kaupat vaihtuivat K-Marketeiksi?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
686
Mitä hyötyä on suolamyllystä? Pippurimyllyssä eron huomaa, mutta suolan kohdalla en ole huomannut mitään eroa. Taidan täyttää viherpippurilla kunhan tuo nykyinen suola on loppuun käytetty.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Mitä hyötyä on suolamyllystä? Pippurimyllyssä eron huomaa, mutta suolan kohdalla en ole huomannut mitään eroa. Taidan täyttää viherpippurilla kunhan tuo nykyinen suola on loppuun käytetty.
Helpompi annostelu? (Jos vertaa siihen kuinka jotkut, kuten allekirjoittanut, kikkailee/annostelee vaihtoehtoisesti lusikalla isosta purkista tai purkista kädelle ja hups kun lorahti ja puolet lavuaariin kun ei takaisin viitsisi laittaa :D)

Muuta en keksi kun ei kai se makua muuta, pippurit toki kaikki myllystä :tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
282
Mulla on jotain liian märkää suolaa joka tukkii mun Peugeot-suolamyllyn. Ärsyttävää kopistella, pitäisi jotain riisiä virittää suolan sekaan että pysyis kuivana.
 
Liittynyt
19.02.2017
Viestejä
1 401
Mistä sais tilattua dynamit merkkistä energia juomaa? Toki kesällä tulee virossa käytyä mutta ne perkeleen verot sielläkim uhkaa nousta. Suomessa kävin kysäseen yhdeltä virokaupalta ja 40€ olis loota.. en kyllä kehtaa ku virosta sen saa kympillä..
 
Liittynyt
09.12.2016
Viestejä
137
Ihmetelly kun nuorempana tykkäsin pirusti näistä sourcream & onion sipseistä ja nykyään ovat liian... "pistävän" makuisia niin johtuuko tuo siitä auringonkukkaöljystä? Vai missä ne nyt paistaakaan noita nykyään.
Kyllähän se käytetty öljy vaikuttaa makuun.. Taffel Chipsitkin pilanneet öljyä vaihtamalla.. Onneksi on Kartanon sipsejä, jotka ei oo pilattu millään oliivi/auringonkukka/kookosöljyllä..
 
Liittynyt
09.12.2016
Viestejä
137
Minulla on kananmunankeittoprobleema. Ohjeessa sanotaan, että:

"Kylmään veteen pantaessa keittoajan lasketaan alkavan siitä, kun vesi alkaa poreilla. Löysäksi muna kypsyy 4 minuutissa, pehmeäksi 6 minuutissa ja kovaksi 8 minuutissa."

No mitä se poreilu käytännössä tarkoittaa? Onko se sitä, kun 1) veteen tulee ensimmäiset pienet kuplat vai sitä kun 2) vesi kiehuu niin voimakkaasti että munatkin heiluvat ja pomppivat kattilassa valtoimenaan? Mainitsemieni vaihtoehtojen välissä kuluu kuitenkin helposti 5 minuuttia joten poreilu-termin väärä tulkinta pilaa lopputuloksen täydellisesti.
Hissukseen poreilevassa vedessä ne ei kypsy 10min läpikypsiksi.. Ite aina keittänny laittamalla levyn 6 ja kun alkaas kiehumaan siitä 10min ja levy 4'lle ettei munat pompi rikki.. ja just hyvin omaan makuun onnistunut.
 

Shikanjyo

#low&slow
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 449
Mistä sais tilattua dynamit merkkistä energia juomaa? Toki kesällä tulee virossa käytyä mutta ne perkeleen verot sielläkim uhkaa nousta. Suomessa kävin kysäseen yhdeltä virokaupalta ja 40€ olis loota.. en kyllä kehtaa ku virosta sen saa kympillä..
VK.com, 20€/24pack.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
712
Laittakaas joku hyvä lihapullaresepti. Ei sellaista missä ostetaan kaupasta jokin sipulikastike ja sotketaan se mukaan, vaan sellanen mistä tulee oikeasti hyvää. @jeppejehu ?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
410
Laittakaas joku hyvä lihapullaresepti. Ei sellaista missä ostetaan kaupasta jokin sipulikastike ja sotketaan se mukaan, vaan sellanen mistä tulee oikeasti hyvää. @jeppejehu ?
Jaa,a. Intialaista, yrttistä perinteistä vai mitä tässä haetaan ?

Selaa tuolta kokkauskuvista, mielestäni siellä useampi erilaista lihapyörykkää, en osaa tarkkoja ohjeita antaa kun heitän fiilispohjalta makuja. Jos ei laita täyteaineita niin ei kannata ostaa jotain alle 10% jauhelia, herkästi tulee kuivaa
 
Liittynyt
04.12.2016
Viestejä
5 313
Täytyy heittää omia kokemuksia sekaan:


-Jauhelihaa, mielellään semmoinen 50:50 seos nautaa ja sikaa, rasvaprosentiltaan sitä 17 % tai 20 %. Pelkkä sika on liian rasvainen ja nauta puolestaan kuiva.
-Ei yhtään lisätä rasvaa taikka öljyä, muuten tulee rasvaa tihkuva uppopaistettu lihatyyny.
-Sipulikeittopusseja pari, taikka jos haluaa hifistellä ni tuoretta sipulia ja vähän lihaliemijauhetta.
-Kananmunia ei sovi unohtaa.
-Mausteita maltilla, jauhelihamaustetta ei periaatteessa tarvitse, mutta jos haluaa, ni ostaa jotain kunnollista sit. Muuten suola ja pippuri kyllä riittää.
-Tuoreyrteistä persilja on erinomaista niihin lihapulliin, mutta kokeilemisen arvoisia on myös muitakin, esim. basilika.
-Ja tietenkin voi lisätä siihen taikinaan vielä vaikka tomaattia jossain muodossa, juustoa, yms, yms, ''ehostusta''.


Jääkaappiin tunniksi pariksi ja ennen paistamista puoleksi tunniksi huoneenlämpöön.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
217
Sinappi on kokeilemisen arvoinen mauste lihapullataikinan joukkoon :tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 192
Myös fetakuutio tai joku muu juustokuutio lihapullan sisällä on mainio.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
13 217
Minulla oli pakkasessa noin puolen kilon palanen naudan ulkofilettä. Se perkele on niin syväjäässä, että aikomukseni sulattaa se jääkaapissa on tuhoon tuomittu (sulanut juuri lainkaan tässä ~7 tunnissa), enkä usko että tuosta tulee leikkaus- ja paistokelpoista tänään järkevään kellonaikaan enää huoneenlämmössäkään.

Jos tuon sulamista nopeuttaisi vesihauteessa, niin mikä olisi korkein turvallinen lämpötila ennen kuin se alkaa kypsyä samalla?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 032
Mitä voisi kokeilla keskikaljan tilalle janojuomaksi? En pidä makeista juomista, enkä enää oikein jaksa vissyäkään.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
213
Minulla oli pakkasessa noin puolen kilon palanen naudan ulkofilettä. Se perkele on niin syväjäässä, että aikomukseni sulattaa se jääkaapissa on tuhoon tuomittu (sulanut juuri lainkaan tässä ~7 tunnissa), enkä usko että tuosta tulee leikkaus- ja paistokelpoista tänään järkevään kellonaikaan enää huoneenlämmössäkään.

Jos tuon sulamista nopeuttaisi vesihauteessa, niin mikä olisi korkein turvallinen lämpötila ennen kuin se alkaa kypsyä samalla?
Kylmä-max kädenlämpöinen vesi. Ei lämmintä, muuten koostumus/maku kärsii.
Kylmäkin vesi nopeuttaa sulamista ilmaan huoneilmaan verraten ihan jonkun verran
 
Liittynyt
04.12.2016
Viestejä
5 313
Kylmä-max kädenlämpöinen vesi. Ei lämmintä, muuten koostumus/maku kärsii.
Kylmäkin vesi nopeuttaa sulamista ilmaan huoneilmaan verraten ihan jonkun verran

+ jahka se liha sulaa semmoiseksi ''hileiseksi'', ni siitä saa leikattua siivuja, jotka on sitten vielä nopeampia sulattaa (mikäli on tarkoitus tehdä pihvejä tai suikaleita).
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
282
Mitä voisi kokeilla keskikaljan tilalle janojuomaksi? En pidä makeista juomista, enkä enää oikein jaksa vissyäkään.
No ota juoma siltä väliltä, eli pilsneri! Mökillä aina pari lavaa tätä jääkaapissa mitä voi pitkin päivää töiden lomassa kitata menemään. Mahtava juoma

 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
397
Lihapullataikinoista vielä: Ostatte Confit de Canardia ja otatte rasvat talteen pakastimeen. Sieltä sitten aina kaikkien jauhelihapullien, -pallojen, -pihvien ja -murekkeiden sekaan vähän ankanrasvaa. Aaaaiiiiiii että.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
314
Tämä ehkä kuuluu etäisesti tähän kategoriaan. Olisi tarvetta noin 10 litran kegille ja muulle paineastialle parin viikon ajaksi. Mistähän voisi löytää tai mistä voisin itse askarrella? Mikä elintarvikekäyttöön sopiva pönttö kestäisi sellaista 3 barin painetta ja olisi edullinen? Pitäsi tehdä iso satsi boolia.
 

The Pallendaaler

Erittäin köyhä työmies
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
62
Eikö sitä boolia voi tehdä ilman 3barin painetta? 1.5bar raflakäytössä ja hyvin pärjää. 3barin pönttö saa olla aikas kiinnostava diy kattila jos turva emmeetkin sinne haluat.
 
Liittynyt
20.02.2017
Viestejä
805
Osaisiko kukaan suositella digitaalista keittiöajastinta? Kriteereinä magneettikiinnitys jääkaapinoveen, virrat pois joko napista tai automaattisesti tietyn ajan kuluttua eikä vehkeen tarvitsisi ulvoa kuin palohälytin joka helvetin kerta kun painaa mitä tahansa nappia. Muuten ihan normi ajastus minuutteina riittää. Testattuna on:

- Gastromax keittiöajastin, joka napin painallus räjäyttää tärykalvot eikä sammu ellei revi patteria irti

- Clas Ohlsonin merkitön keittiöajastin, sama kuin edellisessä joskin merkkiääni oli selvästi siedettävämpi
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 109
Puhelimissa ja tableteissa on ajastimet vakiona, voi laittaa useita ajastimia päällekkäin...
 
Liittynyt
20.02.2017
Viestejä
805
Puhelimissa ja tableteissa on ajastimet vakiona, voi laittaa useita ajastimia päällekkäin...
On joo, mutta minusta olisi jääkaapin ovessa oleva ajastin paljon kätevämpi. Kännykkää ei kyllä huvittaisi näpelöidä kesken kokkailun, muutenkin tekee turhan usein mieli heittää koko vehje järveen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
6 513
Löytyipäs sopiva ketju ongelmaan.
Tein inventaariota jääkaapista ja löysin ruoanlaittoon tarkoitettua sakea eräpäivällä 2015 :(
Olen tuosta muistaakseni kerran ottanut lorauksen johonkin soosiin. Uskaltaakohan tuollaista vielä käyttää?
Alkoholia tuossa on 14% ja näyttää vielä ihan kirkkaalta.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 170
Löytyipäs sopiva ketju ongelmaan.
Tein inventaariota jääkaapista ja löysin ruoanlaittoon tarkoitettua sakea eräpäivällä 2015 :(
Olen tuosta muistaakseni kerran ottanut lorauksen johonkin soosiin. Uskaltaakohan tuollaista vielä käyttää?
Alkoholia tuossa on 14% ja näyttää vielä ihan kirkkaalta.
Luulisi, että voi kun kerran on noinkin alkoholipitoinen juoma. Eiköhän se ole lähinnä "parasta ennen" päiväys, eli että maku ei välttämättä ole enää paras mahdollinen.

Aistinvarainen tarkastelu ja siltä pohjalta. :tup:
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
213
Löytyipäs sopiva ketju ongelmaan.
Tein inventaariota jääkaapista ja löysin ruoanlaittoon tarkoitettua sakea eräpäivällä 2015 :(
Olen tuosta muistaakseni kerran ottanut lorauksen johonkin soosiin. Uskaltaakohan tuollaista vielä käyttää?
Alkoholia tuossa on 14% ja näyttää vielä ihan kirkkaalta.
Ihan normaali ruoka-aineiden tulkinta pätee tähänkin, jos näyttää, haisee ja maistuu normaalilta, voi tuotetta käyttää. Ja kannattaa tarkastella nimenomaan tuossa järjestyksessä, niin välttää todennäköisimmin pilaantuneen tuotteen päätymisen suuhun asti.
 
Liittynyt
04.12.2016
Viestejä
5 313
Ihan normaali ruoka-aineiden tulkinta pätee tähänkin, jos näyttää, haisee ja maistuu normaalilta, voi tuotetta käyttää. Ja kannattaa tarkastella nimenomaan tuossa järjestyksessä, niin välttää todennäköisimmin pilaantuneen tuotteen päätymisen suuhun asti.
Itse komppaan kanssa näitä ohjeita. Nimimerkillä; 10 vuotta sitten pistin tuubista kurkkumajoneesia leivälle kaverin mummolla ja maistamisen jälkeen tarkistin viimeiseksi käyttöpäiväksi jonkun päivän vuonna 1998. :tup:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
6 513
Se kirkkaus olikin sitten sellainen illuusio :D
Kaadoin tilkan lasiin, niin näytti samalta kuin öljyvuoto auton alla. Viemäriin menee tämäkin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
210
Osaisiko kukaan suositella digitaalista keittiöajastinta? Kriteereinä magneettikiinnitys jääkaapinoveen, virrat pois joko napista tai automaattisesti tietyn ajan kuluttua eikä vehkeen tarvitsisi ulvoa kuin palohälytin joka helvetin kerta kun painaa mitä tahansa nappia. Muuten ihan normi ajastus minuutteina riittää. Testattuna on:

- Gastromax keittiöajastin, joka napin painallus räjäyttää tärykalvot eikä sammu ellei revi patteria irti

- Clas Ohlsonin merkitön keittiöajastin, sama kuin edellisessä joskin merkkiääni oli selvästi siedettävämpi
FANTAST Lihamittari/ajastin - IKEA

Ei piippaile ylimääräisiä, enkä muutenkaan keksi valittamista. Virtakytkin takana, mutta ajattelin eka testata montako kk paristo kestää sammuttamatta.
 
Liittynyt
06.03.2017
Viestejä
442
Tein raqua, hauduttelin 6 tuntia ja pinnalle muodostuu kerros rasvaa. Mitä tuolle rasvalle tehdään?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
93 403
Viestejä
1 906 642
Jäsenet
39 939
Uusin jäsen
Jaakko Ylilammi

Hinta.fi

Ylös Bottom