Pienet kysymykset

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Kaotik, 23.01.2017.

  1. Kaotik

    Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

    Viestejä:
    9 216
    Rekisteröitynyt:
    14.10.2016
    Yleisketju pienille kysymyksille ruokaan ja juomaan liittyen.

    --

    Aloitetaan heti kysymyksellä:
    BBQ-soosiin lipesi selvästi liikaa sitrusta - millä sitä sitruksen makua kannattaisi lähteä laimentamaan?
     
  2. minix

    minix

    Viestejä:
    188
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Ruokasoodalla.

    Ehkä sokerikin vois auttaa.
     
  3. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 114
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    (Fariini)sokeri/hunaja tms. makea poistaa kirpeyden, kun laittaa riittävästi.
     
  4. Zerrod

    Zerrod

    Viestejä:
    998
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Eroaako riisikeittimessä tehty riisi normaalisti kattilassa tehdystä niin paljoa että kannattaisi tuollainen laitos hommata?
     
  5. xil

    xil

    Viestejä:
    67
    Rekisteröitynyt:
    11.12.2016
    Ei ehkä pala yhtä helposti pohjaan kuin liedellä. Mulla oli semmonen simppeli riisinkeitin joskus jossa oli vaan on/off nappi, että mitään kattavaa tutkimusta en tehnyt. Myin sen pois jollekin muulle, semmonen kiertopalkinto. Riisi maistui samalta kuin muutenkin.
     
  6. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 114
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Varmaan riippuu kuinka usein riisiä tekee, että kannattaako. Höyrykattilalla tulee saman makuista kuin riisinkeittimellä, siinä vaan voi joutua käyttämään riisipaperia tms. pohjalla ettei riisit tipu vesiosastolle.
     
  7. Perse-Laakkonen

    Perse-Laakkonen BANNATTU BANNED

    Viestejä:
    94
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Minulla on kananmunankeittoprobleema. Ohjeessa sanotaan, että:

    "Kylmään veteen pantaessa keittoajan lasketaan alkavan siitä, kun vesi alkaa poreilla. Löysäksi muna kypsyy 4 minuutissa, pehmeäksi 6 minuutissa ja kovaksi 8 minuutissa."

    No mitä se poreilu käytännössä tarkoittaa? Onko se sitä, kun 1) veteen tulee ensimmäiset pienet kuplat vai sitä kun 2) vesi kiehuu niin voimakkaasti että munatkin heiluvat ja pomppivat kattilassa valtoimenaan? Mainitsemieni vaihtoehtojen välissä kuluu kuitenkin helposti 5 minuuttia joten poreilu-termin väärä tulkinta pilaa lopputuloksen täydellisesti.
     
  8. Barney

    Barney

    Viestejä:
    46
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
  9. Perse-Laakkonen

    Perse-Laakkonen BANNATTU BANNED

    Viestejä:
    94
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Tavallinen 2dl purkki kuohukermaa + tavallinen (120g?) purkki smetanaa + mausteita oman maun mukaan. Pitää olla siis oikeaa kermaa eikä mitään ruoka"kerma"-pasketta. Itse laitan mausteeksi merisuolaa, currya, valkopippuria, cayennepippuria ja paprikajauhetta. Kaikkia em. suht reilusti. Chiliaddikti kun olen niin yleensä lurautan sekaan vielä jotakin voimakasta chilikastiketta.
     
  10. Zerrod

    Zerrod

    Viestejä:
    998
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Ihmetelly kun nuorempana tykkäsin pirusti näistä sourcream & onion sipseistä ja nykyään ovat liian... "pistävän" makuisia niin johtuuko tuo siitä auringonkukkaöljystä? Vai missä ne nyt paistaakaan noita nykyään.
     
  11. jjjjussi

    jjjjussi pelinjohtaja BANNED Team Android

    Viestejä:
    2 109
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Menikös ne Siwat kokonaan nurin vai vain jotkut kaupat vaihtuivat K-Marketeiksi?
     
  12. kekkeruusi

    kekkeruusi

    Viestejä:
    5 101
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2016
    Osa muuttuu ja osa lopetetaan.
     
  13. Purple

    Purple

    Viestejä:
    619
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Mitä hyötyä on suolamyllystä? Pippurimyllyssä eron huomaa, mutta suolan kohdalla en ole huomannut mitään eroa. Taidan täyttää viherpippurilla kunhan tuo nykyinen suola on loppuun käytetty.
     
  14. Gize

    Gize

    Viestejä:
    1 134
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Helpompi annostelu? (Jos vertaa siihen kuinka jotkut, kuten allekirjoittanut, kikkailee/annostelee vaihtoehtoisesti lusikalla isosta purkista tai purkista kädelle ja hups kun lorahti ja puolet lavuaariin kun ei takaisin viitsisi laittaa :D)

    Muuta en keksi kun ei kai se makua muuta, pippurit toki kaikki myllystä :tup:
     
    Chekkit tykkää tästä.
  15. Chekkit

    Chekkit

    Viestejä:
    282
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Mulla on jotain liian märkää suolaa joka tukkii mun Peugeot-suolamyllyn. Ärsyttävää kopistella, pitäisi jotain riisiä virittää suolan sekaan että pysyis kuivana.
     
  16. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 114
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Se jauhaa karkeasta suolasta hienompaa, ei vaikuta makuun.
     
  17. JoonaxPeke

    JoonaxPeke

    Viestejä:
    1 252
    Rekisteröitynyt:
    19.02.2017
    Mistä sais tilattua dynamit merkkistä energia juomaa? Toki kesällä tulee virossa käytyä mutta ne perkeleen verot sielläkim uhkaa nousta. Suomessa kävin kysäseen yhdeltä virokaupalta ja 40€ olis loota.. en kyllä kehtaa ku virosta sen saa kympillä..
     
  18. Razarnet

    Razarnet

    Viestejä:
    136
    Rekisteröitynyt:
    09.12.2016
    Kyllähän se käytetty öljy vaikuttaa makuun.. Taffel Chipsitkin pilanneet öljyä vaihtamalla.. Onneksi on Kartanon sipsejä, jotka ei oo pilattu millään oliivi/auringonkukka/kookosöljyllä..
     
  19. Razarnet

    Razarnet

    Viestejä:
    136
    Rekisteröitynyt:
    09.12.2016
    Hissukseen poreilevassa vedessä ne ei kypsy 10min läpikypsiksi.. Ite aina keittänny laittamalla levyn 6 ja kun alkaas kiehumaan siitä 10min ja levy 4'lle ettei munat pompi rikki.. ja just hyvin omaan makuun onnistunut.
     
  20. Shikanjyo

    Shikanjyo #low&slow

    Viestejä:
    1 143
    Rekisteröitynyt:
    30.10.2016
    VK.com, 20€/24pack.
     
    JoonaxPeke tykkää tästä.
  21. tjkoo

    tjkoo

    Viestejä:
    377
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Laittakaas joku hyvä lihapullaresepti. Ei sellaista missä ostetaan kaupasta jokin sipulikastike ja sotketaan se mukaan, vaan sellanen mistä tulee oikeasti hyvää. @jeppejehu ?
     
  22. jeppejehu

    jeppejehu

    Viestejä:
    371
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Jaa,a. Intialaista, yrttistä perinteistä vai mitä tässä haetaan ?

    Selaa tuolta kokkauskuvista, mielestäni siellä useampi erilaista lihapyörykkää, en osaa tarkkoja ohjeita antaa kun heitän fiilispohjalta makuja. Jos ei laita täyteaineita niin ei kannata ostaa jotain alle 10% jauhelia, herkästi tulee kuivaa
     
  23. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    4 892
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016
    Täytyy heittää omia kokemuksia sekaan:


    -Jauhelihaa, mielellään semmoinen 50:50 seos nautaa ja sikaa, rasvaprosentiltaan sitä 17 % tai 20 %. Pelkkä sika on liian rasvainen ja nauta puolestaan kuiva.
    -Ei yhtään lisätä rasvaa taikka öljyä, muuten tulee rasvaa tihkuva uppopaistettu lihatyyny.
    -Sipulikeittopusseja pari, taikka jos haluaa hifistellä ni tuoretta sipulia ja vähän lihaliemijauhetta.
    -Kananmunia ei sovi unohtaa.
    -Mausteita maltilla, jauhelihamaustetta ei periaatteessa tarvitse, mutta jos haluaa, ni ostaa jotain kunnollista sit. Muuten suola ja pippuri kyllä riittää.
    -Tuoreyrteistä persilja on erinomaista niihin lihapulliin, mutta kokeilemisen arvoisia on myös muitakin, esim. basilika.
    -Ja tietenkin voi lisätä siihen taikinaan vielä vaikka tomaattia jossain muodossa, juustoa, yms, yms, ''ehostusta''.


    Jääkaappiin tunniksi pariksi ja ennen paistamista puoleksi tunniksi huoneenlämpöön.
     
  24. minix

    minix

    Viestejä:
    188
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Sinappi on kokeilemisen arvoinen mauste lihapullataikinan joukkoon :tup:
     
  25. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    2 616
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Myös fetakuutio tai joku muu juustokuutio lihapullan sisällä on mainio.
     
  26. Kaotik

    Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

    Viestejä:
    9 216
    Rekisteröitynyt:
    14.10.2016
    Minulla oli pakkasessa noin puolen kilon palanen naudan ulkofilettä. Se perkele on niin syväjäässä, että aikomukseni sulattaa se jääkaapissa on tuhoon tuomittu (sulanut juuri lainkaan tässä ~7 tunnissa), enkä usko että tuosta tulee leikkaus- ja paistokelpoista tänään järkevään kellonaikaan enää huoneenlämmössäkään.

    Jos tuon sulamista nopeuttaisi vesihauteessa, niin mikä olisi korkein turvallinen lämpötila ennen kuin se alkaa kypsyä samalla?
     
  27. novoiperkele

    novoiperkele

    Viestejä:
    967
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
  28. novoiperkele

    novoiperkele

    Viestejä:
    967
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Mitä voisi kokeilla keskikaljan tilalle janojuomaksi? En pidä makeista juomista, enkä enää oikein jaksa vissyäkään.
     
  29. khosshu

    khosshu

    Viestejä:
    201
    Rekisteröitynyt:
    30.10.2016
    Kylmä-max kädenlämpöinen vesi. Ei lämmintä, muuten koostumus/maku kärsii.
    Kylmäkin vesi nopeuttaa sulamista ilmaan huoneilmaan verraten ihan jonkun verran
     
  30. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    4 892
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016

    + jahka se liha sulaa semmoiseksi ''hileiseksi'', ni siitä saa leikattua siivuja, jotka on sitten vielä nopeampia sulattaa (mikäli on tarkoitus tehdä pihvejä tai suikaleita).
     
  31. Chekkit

    Chekkit

    Viestejä:
    282
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    No ota juoma siltä väliltä, eli pilsneri! Mökillä aina pari lavaa tätä jääkaapissa mitä voi pitkin päivää töiden lomassa kitata menemään. Mahtava juoma

    [​IMG]
     
    novoiperkele tykkää tästä.
  32. novoiperkele

    novoiperkele

    Viestejä:
    967
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Noita ja sinistä tulee kyl juotua.
     
  33. RouVix

    RouVix

    Viestejä:
    248
    Rekisteröitynyt:
    26.10.2016
    Lihapullataikinoista vielä: Ostatte Confit de Canardia ja otatte rasvat talteen pakastimeen. Sieltä sitten aina kaikkien jauhelihapullien, -pallojen, -pihvien ja -murekkeiden sekaan vähän ankanrasvaa. Aaaaiiiiiii että.
     
    Chekkit tykkää tästä.
  34. demo69

    demo69

    Viestejä:
    260
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Tämä ehkä kuuluu etäisesti tähän kategoriaan. Olisi tarvetta noin 10 litran kegille ja muulle paineastialle parin viikon ajaksi. Mistähän voisi löytää tai mistä voisin itse askarrella? Mikä elintarvikekäyttöön sopiva pönttö kestäisi sellaista 3 barin painetta ja olisi edullinen? Pitäsi tehdä iso satsi boolia.
     
  35. The Pallendaaler

    The Pallendaaler Erittäin köyhä työmies Köyhä

    Viestejä:
    60
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Eikö sitä boolia voi tehdä ilman 3barin painetta? 1.5bar raflakäytössä ja hyvin pärjää. 3barin pönttö saa olla aikas kiinnostava diy kattila jos turva emmeetkin sinne haluat.
     
  36. VuohiKauhu

    VuohiKauhu

    Viestejä:
    1 019
    Rekisteröitynyt:
    06.11.2016
    Toimiiko karjalanpaisti grillivartaissa?
     
  37. kekkeruusi

    kekkeruusi

    Viestejä:
    5 101
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2016
    Jos haluaa "purukumilihaa".
     
  38. Kerosiini

    Kerosiini

    Viestejä:
    758
    Rekisteröitynyt:
    20.02.2017
    Osaisiko kukaan suositella digitaalista keittiöajastinta? Kriteereinä magneettikiinnitys jääkaapinoveen, virrat pois joko napista tai automaattisesti tietyn ajan kuluttua eikä vehkeen tarvitsisi ulvoa kuin palohälytin joka helvetin kerta kun painaa mitä tahansa nappia. Muuten ihan normi ajastus minuutteina riittää. Testattuna on:

    - Gastromax keittiöajastin, joka napin painallus räjäyttää tärykalvot eikä sammu ellei revi patteria irti

    - Clas Ohlsonin merkitön keittiöajastin, sama kuin edellisessä joskin merkkiääni oli selvästi siedettävämpi
     
  39. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 114
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Puhelimissa ja tableteissa on ajastimet vakiona, voi laittaa useita ajastimia päällekkäin...
     
  40. Kerosiini

    Kerosiini

    Viestejä:
    758
    Rekisteröitynyt:
    20.02.2017
    On joo, mutta minusta olisi jääkaapin ovessa oleva ajastin paljon kätevämpi. Kännykkää ei kyllä huvittaisi näpelöidä kesken kokkailun, muutenkin tekee turhan usein mieli heittää koko vehje järveen.
     
    Gize tykkää tästä.
  41. ttjm

    ttjm

    Viestejä:
    4 821
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Löytyipäs sopiva ketju ongelmaan.
    Tein inventaariota jääkaapista ja löysin ruoanlaittoon tarkoitettua sakea eräpäivällä 2015 :(
    Olen tuosta muistaakseni kerran ottanut lorauksen johonkin soosiin. Uskaltaakohan tuollaista vielä käyttää?
    Alkoholia tuossa on 14% ja näyttää vielä ihan kirkkaalta.
     
  42. kekkeruusi

    kekkeruusi

    Viestejä:
    5 101
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2016
    Luulisi, että voi kun kerran on noinkin alkoholipitoinen juoma. Eiköhän se ole lähinnä "parasta ennen" päiväys, eli että maku ei välttämättä ole enää paras mahdollinen.

    Aistinvarainen tarkastelu ja siltä pohjalta. :tup:
     
    ttjm tykkää tästä.
  43. khosshu

    khosshu

    Viestejä:
    201
    Rekisteröitynyt:
    30.10.2016
    Ihan normaali ruoka-aineiden tulkinta pätee tähänkin, jos näyttää, haisee ja maistuu normaalilta, voi tuotetta käyttää. Ja kannattaa tarkastella nimenomaan tuossa järjestyksessä, niin välttää todennäköisimmin pilaantuneen tuotteen päätymisen suuhun asti.
     
    ttjm tykkää tästä.
  44. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    4 892
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016
    Itse komppaan kanssa näitä ohjeita. Nimimerkillä; 10 vuotta sitten pistin tuubista kurkkumajoneesia leivälle kaverin mummolla ja maistamisen jälkeen tarkistin viimeiseksi käyttöpäiväksi jonkun päivän vuonna 1998. :tup:
     
  45. ttjm

    ttjm

    Viestejä:
    4 821
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Se kirkkaus olikin sitten sellainen illuusio :D
    Kaadoin tilkan lasiin, niin näytti samalta kuin öljyvuoto auton alla. Viemäriin menee tämäkin.
     
  46. luuponen

    luuponen    ✜

    Viestejä:
    193
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    digital kitchen timer magnet | eBay

    tuolta aina muutama kerrallaan kiertoon. hyvin toimivat. :smoke:

     
  47. Sargo

    Sargo

    Viestejä:
    194
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    FANTAST Lihamittari/ajastin - IKEA

    Ei piippaile ylimääräisiä, enkä muutenkaan keksi valittamista. Virtakytkin takana, mutta ajattelin eka testata montako kk paristo kestää sammuttamatta.
     
    Kerosiini tykkää tästä.
  48. Kerosiini

    Kerosiini

    Viestejä:
    758
    Rekisteröitynyt:
    20.02.2017
    Testiin menee, kiitos!
     
  49. Ile_26

    Ile_26

    Viestejä:
    316
    Rekisteröitynyt:
    06.03.2017
    Tein raqua, hauduttelin 6 tuntia ja pinnalle muodostuu kerros rasvaa. Mitä tuolle rasvalle tehdään?
     
  50. kaakau<"'\\/>

    kaakau<"'\\/>

    Viestejä:
    451
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2016
    Syödään.
     
    Chekkit tykkää tästä.