Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
Yleisketju pienille kysymyksille ruokaan ja juomaan liittyen.

--

Aloitetaan heti kysymyksellä:
BBQ-soosiin lipesi selvästi liikaa sitrusta - millä sitä sitruksen makua kannattaisi lähteä laimentamaan?
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
(Fariini)sokeri/hunaja tms. makea poistaa kirpeyden, kun laittaa riittävästi.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 373
Eroaako riisikeittimessä tehty riisi normaalisti kattilassa tehdystä niin paljoa että kannattaisi tuollainen laitos hommata?
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Eroaako riisikeittimessä tehty riisi normaalisti kattilassa tehdystä niin paljoa että kannattaisi tuollainen laitos hommata?
Varmaan riippuu kuinka usein riisiä tekee, että kannattaako. Höyrykattilalla tulee saman makuista kuin riisinkeittimellä, siinä vaan voi joutua käyttämään riisipaperia tms. pohjalla ettei riisit tipu vesiosastolle.
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Minulla on kananmunankeittoprobleema. Ohjeessa sanotaan, että:

"Kylmään veteen pantaessa keittoajan lasketaan alkavan siitä, kun vesi alkaa poreilla. Löysäksi muna kypsyy 4 minuutissa, pehmeäksi 6 minuutissa ja kovaksi 8 minuutissa."

No mitä se poreilu käytännössä tarkoittaa? Onko se sitä, kun 1) veteen tulee ensimmäiset pienet kuplat vai sitä kun 2) vesi kiehuu niin voimakkaasti että munatkin heiluvat ja pomppivat kattilassa valtoimenaan? Mainitsemieni vaihtoehtojen välissä kuluu kuitenkin helposti 5 minuuttia joten poreilu-termin väärä tulkinta pilaa lopputuloksen täydellisesti.
 

Perse-Laakkonen

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
94
Tavallinen 2dl purkki kuohukermaa + tavallinen (120g?) purkki smetanaa + mausteita oman maun mukaan. Pitää olla siis oikeaa kermaa eikä mitään ruoka"kerma"-pasketta. Itse laitan mausteeksi merisuolaa, currya, valkopippuria, cayennepippuria ja paprikajauhetta. Kaikkia em. suht reilusti. Chiliaddikti kun olen niin yleensä lurautan sekaan vielä jotakin voimakasta chilikastiketta.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 373
Ihmetelly kun nuorempana tykkäsin pirusti näistä sourcream & onion sipseistä ja nykyään ovat liian... "pistävän" makuisia niin johtuuko tuo siitä auringonkukkaöljystä? Vai missä ne nyt paistaakaan noita nykyään.
 

jjjjussi

pelinjohtaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 106
Menikös ne Siwat kokonaan nurin vai vain jotkut kaupat vaihtuivat K-Marketeiksi?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
960
Mitä hyötyä on suolamyllystä? Pippurimyllyssä eron huomaa, mutta suolan kohdalla en ole huomannut mitään eroa. Taidan täyttää viherpippurilla kunhan tuo nykyinen suola on loppuun käytetty.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Mitä hyötyä on suolamyllystä? Pippurimyllyssä eron huomaa, mutta suolan kohdalla en ole huomannut mitään eroa. Taidan täyttää viherpippurilla kunhan tuo nykyinen suola on loppuun käytetty.
Helpompi annostelu? (Jos vertaa siihen kuinka jotkut, kuten allekirjoittanut, kikkailee/annostelee vaihtoehtoisesti lusikalla isosta purkista tai purkista kädelle ja hups kun lorahti ja puolet lavuaariin kun ei takaisin viitsisi laittaa :D)

Muuta en keksi kun ei kai se makua muuta, pippurit toki kaikki myllystä :tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
283
Mulla on jotain liian märkää suolaa joka tukkii mun Peugeot-suolamyllyn. Ärsyttävää kopistella, pitäisi jotain riisiä virittää suolan sekaan että pysyis kuivana.
 
Liittynyt
19.02.2017
Viestejä
1 591
Mistä sais tilattua dynamit merkkistä energia juomaa? Toki kesällä tulee virossa käytyä mutta ne perkeleen verot sielläkim uhkaa nousta. Suomessa kävin kysäseen yhdeltä virokaupalta ja 40€ olis loota.. en kyllä kehtaa ku virosta sen saa kympillä..
 
Liittynyt
09.12.2016
Viestejä
137
Ihmetelly kun nuorempana tykkäsin pirusti näistä sourcream & onion sipseistä ja nykyään ovat liian... "pistävän" makuisia niin johtuuko tuo siitä auringonkukkaöljystä? Vai missä ne nyt paistaakaan noita nykyään.
Kyllähän se käytetty öljy vaikuttaa makuun.. Taffel Chipsitkin pilanneet öljyä vaihtamalla.. Onneksi on Kartanon sipsejä, jotka ei oo pilattu millään oliivi/auringonkukka/kookosöljyllä..
 
Liittynyt
09.12.2016
Viestejä
137
Minulla on kananmunankeittoprobleema. Ohjeessa sanotaan, että:

"Kylmään veteen pantaessa keittoajan lasketaan alkavan siitä, kun vesi alkaa poreilla. Löysäksi muna kypsyy 4 minuutissa, pehmeäksi 6 minuutissa ja kovaksi 8 minuutissa."

No mitä se poreilu käytännössä tarkoittaa? Onko se sitä, kun 1) veteen tulee ensimmäiset pienet kuplat vai sitä kun 2) vesi kiehuu niin voimakkaasti että munatkin heiluvat ja pomppivat kattilassa valtoimenaan? Mainitsemieni vaihtoehtojen välissä kuluu kuitenkin helposti 5 minuuttia joten poreilu-termin väärä tulkinta pilaa lopputuloksen täydellisesti.
Hissukseen poreilevassa vedessä ne ei kypsy 10min läpikypsiksi.. Ite aina keittänny laittamalla levyn 6 ja kun alkaas kiehumaan siitä 10min ja levy 4'lle ettei munat pompi rikki.. ja just hyvin omaan makuun onnistunut.
 

Shikanjyo

#low&slow
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 309
Mistä sais tilattua dynamit merkkistä energia juomaa? Toki kesällä tulee virossa käytyä mutta ne perkeleen verot sielläkim uhkaa nousta. Suomessa kävin kysäseen yhdeltä virokaupalta ja 40€ olis loota.. en kyllä kehtaa ku virosta sen saa kympillä..
VK.com, 20€/24pack.
 

tjkoo

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 538
Laittakaas joku hyvä lihapullaresepti. Ei sellaista missä ostetaan kaupasta jokin sipulikastike ja sotketaan se mukaan, vaan sellanen mistä tulee oikeasti hyvää. @jeppejehu ?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
591
Laittakaas joku hyvä lihapullaresepti. Ei sellaista missä ostetaan kaupasta jokin sipulikastike ja sotketaan se mukaan, vaan sellanen mistä tulee oikeasti hyvää. @jeppejehu ?
Jaa,a. Intialaista, yrttistä perinteistä vai mitä tässä haetaan ?

Selaa tuolta kokkauskuvista, mielestäni siellä useampi erilaista lihapyörykkää, en osaa tarkkoja ohjeita antaa kun heitän fiilispohjalta makuja. Jos ei laita täyteaineita niin ei kannata ostaa jotain alle 10% jauhelia, herkästi tulee kuivaa
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 661
Myös fetakuutio tai joku muu juustokuutio lihapullan sisällä on mainio.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
Minulla oli pakkasessa noin puolen kilon palanen naudan ulkofilettä. Se perkele on niin syväjäässä, että aikomukseni sulattaa se jääkaapissa on tuhoon tuomittu (sulanut juuri lainkaan tässä ~7 tunnissa), enkä usko että tuosta tulee leikkaus- ja paistokelpoista tänään järkevään kellonaikaan enää huoneenlämmössäkään.

Jos tuon sulamista nopeuttaisi vesihauteessa, niin mikä olisi korkein turvallinen lämpötila ennen kuin se alkaa kypsyä samalla?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 151
Mitä voisi kokeilla keskikaljan tilalle janojuomaksi? En pidä makeista juomista, enkä enää oikein jaksa vissyäkään.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
219
Minulla oli pakkasessa noin puolen kilon palanen naudan ulkofilettä. Se perkele on niin syväjäässä, että aikomukseni sulattaa se jääkaapissa on tuhoon tuomittu (sulanut juuri lainkaan tässä ~7 tunnissa), enkä usko että tuosta tulee leikkaus- ja paistokelpoista tänään järkevään kellonaikaan enää huoneenlämmössäkään.

Jos tuon sulamista nopeuttaisi vesihauteessa, niin mikä olisi korkein turvallinen lämpötila ennen kuin se alkaa kypsyä samalla?
Kylmä-max kädenlämpöinen vesi. Ei lämmintä, muuten koostumus/maku kärsii.
Kylmäkin vesi nopeuttaa sulamista ilmaan huoneilmaan verraten ihan jonkun verran
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
283
Mitä voisi kokeilla keskikaljan tilalle janojuomaksi? En pidä makeista juomista, enkä enää oikein jaksa vissyäkään.
No ota juoma siltä väliltä, eli pilsneri! Mökillä aina pari lavaa tätä jääkaapissa mitä voi pitkin päivää töiden lomassa kitata menemään. Mahtava juoma

 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
441
Lihapullataikinoista vielä: Ostatte Confit de Canardia ja otatte rasvat talteen pakastimeen. Sieltä sitten aina kaikkien jauhelihapullien, -pallojen, -pihvien ja -murekkeiden sekaan vähän ankanrasvaa. Aaaaiiiiiii että.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
574
Tämä ehkä kuuluu etäisesti tähän kategoriaan. Olisi tarvetta noin 10 litran kegille ja muulle paineastialle parin viikon ajaksi. Mistähän voisi löytää tai mistä voisin itse askarrella? Mikä elintarvikekäyttöön sopiva pönttö kestäisi sellaista 3 barin painetta ja olisi edullinen? Pitäsi tehdä iso satsi boolia.
 

The Pallendaaler

Erittäin köyhä työmies
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
62
Eikö sitä boolia voi tehdä ilman 3barin painetta? 1.5bar raflakäytössä ja hyvin pärjää. 3barin pönttö saa olla aikas kiinnostava diy kattila jos turva emmeetkin sinne haluat.
 
Liittynyt
20.02.2017
Viestejä
856
Osaisiko kukaan suositella digitaalista keittiöajastinta? Kriteereinä magneettikiinnitys jääkaapinoveen, virrat pois joko napista tai automaattisesti tietyn ajan kuluttua eikä vehkeen tarvitsisi ulvoa kuin palohälytin joka helvetin kerta kun painaa mitä tahansa nappia. Muuten ihan normi ajastus minuutteina riittää. Testattuna on:

- Gastromax keittiöajastin, joka napin painallus räjäyttää tärykalvot eikä sammu ellei revi patteria irti

- Clas Ohlsonin merkitön keittiöajastin, sama kuin edellisessä joskin merkkiääni oli selvästi siedettävämpi
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Puhelimissa ja tableteissa on ajastimet vakiona, voi laittaa useita ajastimia päällekkäin...
 
Liittynyt
20.02.2017
Viestejä
856
Puhelimissa ja tableteissa on ajastimet vakiona, voi laittaa useita ajastimia päällekkäin...
On joo, mutta minusta olisi jääkaapin ovessa oleva ajastin paljon kätevämpi. Kännykkää ei kyllä huvittaisi näpelöidä kesken kokkailun, muutenkin tekee turhan usein mieli heittää koko vehje järveen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 004
Löytyipäs sopiva ketju ongelmaan.
Tein inventaariota jääkaapista ja löysin ruoanlaittoon tarkoitettua sakea eräpäivällä 2015 :(
Olen tuosta muistaakseni kerran ottanut lorauksen johonkin soosiin. Uskaltaakohan tuollaista vielä käyttää?
Alkoholia tuossa on 14% ja näyttää vielä ihan kirkkaalta.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Löytyipäs sopiva ketju ongelmaan.
Tein inventaariota jääkaapista ja löysin ruoanlaittoon tarkoitettua sakea eräpäivällä 2015 :(
Olen tuosta muistaakseni kerran ottanut lorauksen johonkin soosiin. Uskaltaakohan tuollaista vielä käyttää?
Alkoholia tuossa on 14% ja näyttää vielä ihan kirkkaalta.
Luulisi, että voi kun kerran on noinkin alkoholipitoinen juoma. Eiköhän se ole lähinnä "parasta ennen" päiväys, eli että maku ei välttämättä ole enää paras mahdollinen.

Aistinvarainen tarkastelu ja siltä pohjalta. :tup:
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
219
Löytyipäs sopiva ketju ongelmaan.
Tein inventaariota jääkaapista ja löysin ruoanlaittoon tarkoitettua sakea eräpäivällä 2015 :(
Olen tuosta muistaakseni kerran ottanut lorauksen johonkin soosiin. Uskaltaakohan tuollaista vielä käyttää?
Alkoholia tuossa on 14% ja näyttää vielä ihan kirkkaalta.
Ihan normaali ruoka-aineiden tulkinta pätee tähänkin, jos näyttää, haisee ja maistuu normaalilta, voi tuotetta käyttää. Ja kannattaa tarkastella nimenomaan tuossa järjestyksessä, niin välttää todennäköisimmin pilaantuneen tuotteen päätymisen suuhun asti.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 004
Se kirkkaus olikin sitten sellainen illuusio :D
Kaadoin tilkan lasiin, niin näytti samalta kuin öljyvuoto auton alla. Viemäriin menee tämäkin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
329
Osaisiko kukaan suositella digitaalista keittiöajastinta? Kriteereinä magneettikiinnitys jääkaapinoveen, virrat pois joko napista tai automaattisesti tietyn ajan kuluttua eikä vehkeen tarvitsisi ulvoa kuin palohälytin joka helvetin kerta kun painaa mitä tahansa nappia. Muuten ihan normi ajastus minuutteina riittää. Testattuna on:

- Gastromax keittiöajastin, joka napin painallus räjäyttää tärykalvot eikä sammu ellei revi patteria irti

- Clas Ohlsonin merkitön keittiöajastin, sama kuin edellisessä joskin merkkiääni oli selvästi siedettävämpi
FANTAST Lihamittari/ajastin - IKEA

Ei piippaile ylimääräisiä, enkä muutenkaan keksi valittamista. Virtakytkin takana, mutta ajattelin eka testata montako kk paristo kestää sammuttamatta.
 
Liittynyt
06.03.2017
Viestejä
1 077
Tein raqua, hauduttelin 6 tuntia ja pinnalle muodostuu kerros rasvaa. Mitä tuolle rasvalle tehdään?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
329
Testiin menee, kiitos!
Nyt huomasin, että tuo(kin) piipahtaa käynnistyessään, jos sammuttanut laitteen takaa virtakytkimestä.

Omalla kohdalla tosin ei ongelma, koska paristo näyttäisi kestävän mukavasti sammuttamattakin. 0,20 € hintaisen Lidlin AAA-pariston tyhjäkäyntijännite tippunut 6 viikon aikana vasta 1,597 -> 1,583 volttia, vaikka käytetty jonkin verran paistomittarinakin. Ja lämpötilalukema pitää näemmä paikkansa 1,1 V:n puolityhjällä paristollakin (näyttö tosin jo melko himmeä), joten ei tuosta juuri jätettä synny.
 
Liittynyt
20.02.2017
Viestejä
856
Nyt huomasin, että tuo(kin) piipahtaa käynnistyessään, jos sammuttanut laitteen takaa virtakytkimestä.
Joo ei tuo minuakaan haittaa. Noi muut mitä testasin piippasivat joka ikinen kerta kun painoi mitä tahansa nappia, siinähän sitten naputtelet ajastukseen minuutteja. Tämä piippaa vaan päälle laittaessa ja hälyttäessä. Hyvä vehje on, vähän kaipailisin on/off nappia etupuolelle tai vaikka näyttöön digitaalisen kellon silloin kun vehjettä ei käytä tms mutta kyllä tälläkin pärjää vallan mainiosti.
 

sikaperkele

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
21.07.2017
Viestejä
7
Kuinka paljon techiläiset käyttää energiajuomia? Itsellä saattaa mennä muutama päivässä ja sitten taukoa taas jonkun aikaa
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 417
Viestejä
4 160 474
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom