Pienet kysymykset ruokaan ja juomaan liittyen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu
Joku pasta alla norma olisi suorastaan pyhäinhäväistys muulla kuin oliiviöljyllä. Eli riippuu kyllä vahvasti siitä, mitä kokkaa.
No toi kuulostaa jo besserwisseröinniltä. Mut kaipa se oliiviöljy on tärkein raaka-aine, itselle varmasti maistuis rypsiöljyversio iha yhtä hyvin. Mut en olekkaa nii tarkka, hyvä ruoka on hyvää itselleni :D
 
Meillä syödään arkisin pääasiassa pastoja ja risottoja. En ihan vapaaehtoisesti vaihtaisi oliiviöljyä rypsiin. Joku pasta alla norma olisi suorastaan pyhäinhäväistys muulla kuin oliiviöljyllä. Eli riippuu kyllä vahvasti siitä, mitä kokkaa.
No tämähän se. Se paistorasva kun väistämättä maistuu siinä lopputuotteessa, niin tuntuisi oudolta käyttää sellaista jonka maku ei sovi tai josta ei vain pidä.

Meillähän öljyä käytetään myös tyypillisesti paljon säästeliäämmin ja aika harvassa taitaa olla ne jotka keräävät sen käytön jälkeen talteen ja suodattavat uutta käyttöä varten.
 
Ihan hyviä pointteja! Jollekin voi kuulostaa besserwisseröinniltä mutta kiva tietää mitä juttuja kokkausasioihin liittyy...ja siis itse yritän ottaa helppoja asioita haltuun, nimenomaan jos helpolla saa tehtyä jotkut asiat hieman paremmin niin on oikealla tiellä. Olen jo pitkään käyttänyt pihvien ja lihan paistamisessa voita ja öljyä (kun siis käytän hyvin paljon oliiviöljyä paistamiseen). Eipä tuo iso homma ole hankkia joku halvempi ja kuumemman lämmön kestävä öljy keittiöön, pannaan ainakin harkintaan.
 
Lidlissä Primadonnan perus oliiviöljy, oisko ollut 8€/ 750ml, sitä itse käytän paistamiseen. Hinnassa voi olla muistiheittoa hieman, voi olla halvempikin. (6,99€?)
 
Alustin pitkään grillikyljet uunissa foliossa hyvässä mausteessa. Sit tulee grillausvaihe. Kaveri heittää kyljykset semmoiseen "grillausvuokaan". No onhan se kiva, että ei grilli sotkeennu mut meneehän siinä koko idea vituiks kun ei saa kyljykset liekkiä?
Kai noi on mieltymysasioita. Itse en tuota ymmärrä mutta ehkä joku toinen ymmärtää.
 
No toi kuulostaa jo besserwisseröinniltä. Mut kaipa se oliiviöljy on tärkein raaka-aine, itselle varmasti maistuis rypsiöljyversio iha yhtä hyvin. Mut en olekkaa nii tarkka, hyvä ruoka on hyvää itselleni :D
No ei se nyt mitään besserwisseröintiä tai hienostelua ole, oliiviöljy ja rypsi maistuvat ihan erilaiselta. Ihan vastaava ero kuin vaikka lihaisassa grillimakkarassa ja kuorettomissa kalkkunanakeissa, eri tuote. Molempia voi käyttää ja molemmista nauttia mutta jos aterian odotusarvo tietynlainen, seuraa pettymys kun raaka-aine on väärä.
 
No ei se nyt mitään besserwisseröintiä tai hienostelua ole, oliiviöljy ja rypsi maistuvat ihan erilaiselta. Ihan vastaava ero kuin vaikka lihaisassa grillimakkarassa ja kuorettomissa kalkkunanakeissa, eri tuote. Molempia voi käyttää ja molemmista nauttia mutta jos aterian odotusarvo tietynlainen, seuraa pettymys kun raaka-aine on väärä.
En koe pyhäinhäväistykseksi, jos pastaa valmistaessani en oliiviöljyä käytä.
 
En koe pyhäinhäväistykseksi, jos pastaa valmistaessani en oliiviöljyä käytä.
Just hain pasta alla norman ainekset kaupasta. Säilytin mielenterveyteni, kun löysin hyvää oliiviöljyä maaseudun marketista. Oikeaa tomaattimurskaakin oli, ei tarvitse tinkiä mausta. Olenhan itsekin kuin master chef.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
282 658
Viestejä
4 853 233
Jäsenet
78 456
Uusin jäsen
eMTB

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom