Numero 6, järjestyksen säilyttämiseksi. Se on sitten varmaan asunnon omistajasta kiinni että mikä on tarpeeksi paha rikos ja meneekö se käräjillä läpi, jos vuokralainen riitauttaa purun.
Näinhän se on, viimekädessä riittää että poliisi on käyny toteamassa häiriön niin tätä käsitettä voidaan tarvittaessa venyttää moneen syyhyn.
Toisella on poliisin lausunto ja asukkaalla oma sana niin aika vaikea oikeutta on käydä.
....
Mitäpä luulet, korvaako se vakuutus tuon edellä mainitsemani suihkuun sammumisen? Ehkä se menee epänormaalin puolelle mutta rajumman matokuurin ottanut osaa kyllä tuon vaikka olisikin vain vähän polttareita vietelty ilman 24/7 kännäämistä.
Ja entä jos sama sattuu omistusasunnossa? Velkaa maksimit ja tuparit överiksi. Kyllä siinä jää herkästi se puoli tusinaa alapuolista kerrosta korvaamatta.
Omasta mielestäni oikeastaan missä tahansa tilanteessa voi sattua aika paljon kaikkea. Eikä aina vahinko kohdistu vain yhteen asuntoon vaan voi ulottua merkittävästikin pidemmälle. Eikä samalla kyllä kiinnosta pätkääkään tausta jos muuttuu perkeleen naapuriksi tuollaisissa. Melua voi sietää hetken, sitä ei jos tulee akuuttia vahinkoa.
"Taloyhtiössä huomattiin iso vesivahinko, kun asukkaiden asuntoihin alkoi eräänä yönä valua vettä. Vesivahingon syyksi paljastui se, että eräs talossa asuva vuokralainen oli nukahtanut humalassa suihkuun, suihku oli jäänyt valumaan ja suihkun lattialla nukkuja tukki lattiakaivon. Vahinkoja aiheutui nukahtaneen omalle vuokra-asunnolle, muille asunnoille ja taloyhtiön rakenteille.
Asukkaan oma kotivakuutus ei korvannut vahinkoa, koska asukkaan vakuutus oli ns. perustasoinen kotivakuutus, jossa vuotovahinkojen korvaaminen olisi edellyttänyt vakuutusehtojen mukaan putken tai käyttölaitteen rikkoutumista, eikä sellaisesta ollut tässä tapauksessa kyse. Myöskään asukkaan vastuuvakuutus ei korvannut vahinkoa, koska vastuuvakuutuksessa oli rajoitusehto, jonka mukaan vakuutus ei korvaa vahinkoa, joka on aiheutunut siitä, että suihkuveden pääsy lattiakaivoon on estynyt.
Taloyhtiön kiinteistövakuutus ei sekään korvannut vahinkoa, koska vakuutuksesta korvattiin avoinna olleesta hanasta vuotaneen veden aiheuttama vahinko vain silloin, kun hana oli rikkoutunut. Nyt tapahtuneen kaltaiset vahingot oli siis rajattu kiinteistövakuutuksen korvauspiirin ulkopuolelle.
Joidenkin asukkaiden omat laajat kotivakuutukset korvasivat heidän asuntojensa pinnoitteille aiheutuneita vahinkoja ja muualla asumisen kuluja remontin ajalta.
Taloyhtiön kunnossapitovastuulla olevalle omaisuudelle aiheutuneet vahingot jäivät ainakin ensi vaiheessa taloyhtiön kustannettavaksi, ja samoin muiden asukkaiden muut vahingot taas heidän kannettavakseen.
Vaikka vahingonaiheuttajan vastuuvakuutus ei korvaakaan vahinkoa, asukas voi silti olla vahingonkorvausvelvollinen, eli taloyhtiö, osakkaat ja muut asukkaat voivat yrittää periä kustannuksia suoraan vahingonaiheuttajalta."