Paras rattiohjain ja muut autopelivarusteet

Kridedude

Näkymätön tukijäsen
Liittynyt
22.11.2016
Viestejä
521
Aasiassa/Kiinassa ne nykyiset Fanatecit on tähänkin saakka tehty. Sinäänsä ei mielestäni mikään muutu.

"Our products
Fanatec products are developed in Germany, produced in Asia and are sold globally in our Fanatec online web shop."

.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
1 119
Corsair Gaming, Inc., headquartered in Fremont, California and incorporated in Delaware, is a leading global developer and manufacturer of high-performance gear and technology for gamers, content creators, and PC enthusiasts.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 418
Firman päämajan sijainti kyllä viimeinen asia mikä kiinnostaa. Vaikea uskoa että olisi muutenkaan asiakaskunnassa merkittävä tekijä. Eiköhän todisteeksi riitä ihan Mozankin menestys ja tosiaan Corsair ole aasiaa nähnytkään. :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 418
Postataan nyt toisesta threadista tännekin viisi päivää sitten julkaistu video, joka antaa vähän erilaisen kuvan tosta Endor AG:n touhusta...

Tarina on että nykyinen hallitus on yrittänyt tarkoituksella esittää firman konkurssikypsänä ja vain 10 miljoonan arvoisena vaikka Jackermeierin mukaan yritys on ollut voitollinen jo Q1:n osalta. Sen kautta on yritetty Birkensteinin sijoitusyhtiön kautta ottaa Endor AG haltuun pilkkahintaan, pumpata sen arvo neljässä vuodessa täppiin ja rahastaa exitistä miljoonat ulos. Suunnitelman pohjalta Birkenstein oli tarjonnut Jackermeierille 10% osuutta joka vastaisi 423 miljoonan kompensaatiota jos exit onnistuisi suunnitelman mukaan. Jackermeier oli kieltäytynyt tarjouksesta. Toi viime vuoden syyskuussa Endorilla aloittanut CFO Matthias Kosch oli sattumalta sitä ennen 15 vuotta Blue Cap AG:n CFO. Birkinsteinin nykyinen Managing Partner aloitti Birkensteinilla tämän vuoden tammikuussa ja oli sattumalta sitä ennen melkein neljä vuotta Blue Cap AG:n CEO. Ilmeisesti tämmöiset takeoverit on melko yleisiäkin Saksassa tuota StaRUG menettelyä hyödyntäen. Kuvioista on nyt kiinnostunut piensijoittajien etuja ajava SdK yhdistys, joka on vaatinut (Google Translate) yhtiökokousta asiasta.

Olisi kiva tietää mitä tässä on tuon jälkeen parin viikon aikana tapahtunut kun nyt aloitettiin noi myyntineuvottelut Corsairin kanssa yksinoikeudella. Pakottiko julkisuus muuttamaan suunnitelmaa ja jääkö Corsairin kauppa viimeiseksi käänteeksi tässä eli toteutuuko se lopulta kuitenkaan. Pitääkö videon tarina ylipäätään paikkansa vai onko jotain Jackermeierin ruokkimaa teoriaa. Videon tekijä on ilmeisesti itse myös Fanatecin piensijoittaja, ei puhu mitään Fanatecin ongelmista ja en oikein tiedä miten tämä kaikki on päässyt tapahtumaan Jackermeierin silmien alla.

Alla sopan käsittelevä video sekä Rene Sellmannin twitterketju, johon videonkin tiedot osittain perustuu:





Lisätaustoitukseksi tämä mun aikaisempi postaus, jolloin ei tiedetty näistä mahdollisista puljailuista mitään:
Vähän päivitystä Fanatecin taloudelliseen tilanteeseen...

Jos nyt oikein ymmärsin niin tossa on nyt meneillään maaliskuussa lainoittajien kanssa sovittu "standstill agreement" rahoitusjärjestelyistä joka päättyy 30.6. Siihen mennessä talous pitäisi saattaa parempaan kuntoon. Kuten aiemmin jo threadissakin todettiin niin sopimuksen ehtoihin kuului toimarin/perustajan Jackermeierin siirtyminen pois toimarin pallilta mutta hän on edelleen pääomistaja ja jatkaa ehkä jollain tittelilläkin firmassakin. Uudeksi toimariksi ("new Chairman of the Management Board and Chief Executive Officer") nimitettiin 15.4. firman entinen CRO (Chief Revenue Officer) Andres Ruff. En tiedä onkohan kuinka pysyväksi toimariksi ajateltu vai vaan näitä taloussotkuja ratkaisemaan.

Simpitin videon perusteella Jackermeier on nyt esittänyt vaihtoehtoisen suunnitelman, jossa pistäisi ilmeisesti 7 milliä omaa rahaa/omia lainoja kiinni, myisi pääkonttorin kiinteistöfirmalle 17 miljoonalla ja firma asettuisi tilan vuokralaiseksi. Sitä kautta Fanatec saisi yhteensä 25 miljoonaa käyttövaroja, jolla pyrittäisiin palaamaan voitolliseksi tämän vuoden aikana. Simpitin videon perustella firma säästyisi tuon avulla StaRUG menettelyltä, joka on Saksassa ilmeisesti joku lakisääteinen yrityssaneerausta vastaava. Tuossa on joku kilpaileva tarjous Birkenstein Capital pääomasijoittajalta joka on ilmeisesti kovemmilla ehdoilla. Simpitin videon lähteenä on ilmeisesti OTS palvelun uutinen ( Google Translate )



Tosin kun täältä katsoo Endor AG:n (Fanatecin virallinen nimi) tiedotteita niin saa käsityksen että tämä sijoittajien hakumenettely on käytännössä osa StaRUG velvoitteita ja hallitus ei ole vielä päättänyt minkä sijoittajan suuntaan lähdetään:

Landshut, April 26, 2024 – With regard to press releases from outside the company about the organization of fresh capital and liquidity by majority shareholder Thomas Jackermeier, Endor AG points out the following: The investor process for recapitalization is being held without prejudging the outcome. The Management Board currently expects a liquidity requirement of approximately EUR 25 million by October 2024. Endor AG is in ongoing discussions with several investor groups to cover this liquidity requirement; This also includes investors who are working on an offer together with the majority shareholder, Mr. Jackermeier. Depending on the investors' offers, various options are still being examined and evaluated by the company. The injection of equity capital through capital increases is an option, as is investor entry with instruments in accordance with the law on the stabilization and restructuring framework for companies (StaRUG). The board of directors has not passed a resolution on a capital increase, so shareholders cannot currently subscribe to new shares and there are no subscriptions for shares. Endor AG continues to adhere to the revenues and earnings forecast communicated on February 2, 2024.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.01.2023
Viestejä
58
Melkeen 3 kuukautta tuli odoteltua Moza R3 bundlea, kunnes sattui työreissu lähelle tavarantoimittajaa, josta sitten paikallisen sourcing-kaverin sorsastamana upo-uusi R5 bundle V2 basella päivän hintaan 346€ :giggle:. Matkalaukussa tuliaisina kotia. Nyt pitkin päivää tullut testailtua ja pelailtua, ja onhan tuo ihan reipas harppaus G920:sta. Jo R3 tilausta tehdessä hokasin, että kiinnitystapaa pitää modata vähän, jotta ratti ei tulisi liian kauaksi näytöstä. 2mm reikälevyä tuplana, ja tuostahan tuli ihan toimiva, riittävän tukevan tuntuinen. Lisäksi ratin korko laski hieman, lähemmäs sitä, mihin Logitechilla olin tottunut. Jos viitsii, nii voisi käyttää kerran irti, epoksit väliin ja mattamustaa pintaan. Nii ja lisätä vielä neljäs ruuvi, kun nyt miljoonalaatikosta löyti vain kolme.

moza1.png

moza2.png
moza3.png
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.05.2021
Viestejä
84
Tuli päivitettyä g29 moza r5 -bundleen + playseat challengeen. Omistaakohan joku muu kyseistä härpäkettä?

Tekis mieli vielä laittaa vaihdekeppi (moza) mutta mountista ei tietoa...
 
Liittynyt
05.01.2018
Viestejä
288
Tekis mieli vielä laittaa vaihdekeppi (moza) mutta mountista ei tietoa...
Jos kaipailee H ja sequential vaihdekeppiä ni SHH Shifter näin viikon omistuksen jälkeen on ollut loisto ostos. Nopsa vaihtaa tilojen välillä ja hyvän tuntuinen.
Otin pari eri mounttia ja oli posteineen 135e.
Toki jos pelailee muullakin kun PC:llä niin tuo ei ole hyvä vaihtoehto :)
 
Liittynyt
05.01.2018
Viestejä
288
Miettiny tässä että päivittelis nykystä rattiohjainta vähän nykypäivään. Tuntuu vaan hinta nouseva nopeesti :rolleyes:
Pientä päivitystä tälle. Sain koko setin kotiutettua (ja budjetti Paukku ku OL3 kanssa).

Loppujenlopuksi läks seuraava setti:
  • Moza R12
  • Moza RS V2 ratti
  • BJ Steel GT Pedals (load cell)
  • SHH Shifter
  • Moza käsijarru
  • NLR Wheel Stand 2.0
Teline on tukeva (vaihdekepin/kässärin alusta vähän liikkuu, mutta ajossa sitä ei huomaa), mutta jäin parimetrisenä tein penkin kiinnikkeille pienet jatkopalat että sain rattia vähä kauemmaksi. Polkimia piti tämän jälkee vähä lähemmäksi tuoda.

Base ja ratti on ollut aivan mahtavat nyt pienen kokemuksen jälkeen. Aivan eri tuntuma kuin vanhassa setissä. Tykkään noista paljon.

Shifter tuntuu hyvältä ja on helppo vaihtaa seq ja h patternin välillä. Kässärissäkään ei ole mitään valitettavaa, on erittäin toimiva WRC kanssa.

Pedaalit lähti käytettynä ja näitä saa oikeesti painaa. Vaati aluksi totuttelemista mutta on ollut omaan makuun paremmat.
Näihin modailin vielä täristimet kiinni. Vaatinee vielä pientä softasäätöä mutta toimivat kyllä hyvin.

Tullu kans huomattua että näiden jälkee ruvennu ACC maistumaan vielä enemmän. Et nyt ei sitten ole enää kuin skill issue kun ei kalusto piikkii voi laittaa :speechless:


20240517_232528.jpg
20240517_232744.jpg
 
Liittynyt
05.01.2018
Viestejä
288
Näitä sheikkereitä olen ite tässä kans miettiny että pitäs laitaa. Onko ihan diy vai hommasitko jonkun valmiin paketin jostain ?
Iha DIY setillä kun oli hituse halvempi. Ja simhub hoitaa tällähetkellä tuon ohjaamisen.

Tuos ylempänä näkyy pedaaleista kuvaa, ni siinä on 3D tulostettu teline. Ja tuo vahvari on polkimien alla tarrateipillä kiinni.
Jarruun löyty suoraan malli, kaasupolkimeen jouduin ite modailemaan hitusen että sopi paikoilleen. Näitä on joku laittanu kans kuulemma iha nippusiteellä kii, mut ajatteli että tulostettu olis fiksumpi.

Käytännössä hommasin siis
- 2x daytonin puck Dayton Audio TT25-8 PUCK Mini Bass Shaker
- Aliexpressistä Nobsoundi äänikortti/vahvari (eu plugilla) 21.55€ 40% OFF|2021 Nobsound Mini Bluetooth 5.0 Tpa3116 Digital Amplifier Hifi Stereo Audio Receiver Power Amp 50w+50w Car Sound Amplifiers - Home Theater Amplifiers - AliExpress
- wago liittimiä (menis varmaan jollai sokeripalalla kans iha hyvi)
- Piene matkaa kaiutinkaapelia (jonka korvasin perus kaapelilla kun kaiutinkaapelin ei ollu hollilla kun noita asensin)
- Pidemmät upotetut M6 ruuvit jotta saa polkimen ja telineen kiinni.
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
252
Iha DIY setillä kun oli hituse halvempi. Ja simhub hoitaa tällähetkellä tuon ohjaamisen.

Tuos ylempänä näkyy pedaaleista kuvaa, ni siinä on 3D tulostettu teline. Ja tuo vahvari on polkimien alla tarrateipillä kiinni.
Jarruun löyty suoraan malli, kaasupolkimeen jouduin ite modailemaan hitusen että sopi paikoilleen. Näitä on joku laittanu kans kuulemma iha nippusiteellä kii, mut ajatteli että tulostettu olis fiksumpi.

Käytännössä hommasin siis
- 2x daytonin puck Dayton Audio TT25-8 PUCK Mini Bass Shaker
- Aliexpressistä Nobsoundi äänikortti/vahvari (eu plugilla) 21.55€ 40% OFF|2021 Nobsound Mini Bluetooth 5.0 Tpa3116 Digital Amplifier Hifi Stereo Audio Receiver Power Amp 50w+50w Car Sound Amplifiers - Home Theater Amplifiers - AliExpress
- wago liittimiä (menis varmaan jollai sokeripalalla kans iha hyvi)
- Piene matkaa kaiutinkaapelia (jonka korvasin perus kaapelilla kun kaiutinkaapelin ei ollu hollilla kun noita asensin)
- Pidemmät upotetut M6 ruuvit jotta saa polkimen ja telineen kiinni.
Joo siistin näköinen on tuo kiinnitys kyllä tuolleen. Pitääpä laitella linkit talteen ja koittaa jossain vaiheessa laittaa työnalle tämä projekti.
 
Liittynyt
05.01.2018
Viestejä
288
Joo siistin näköinen on tuo kiinnitys kyllä tuolleen. Pitääpä laitella linkit talteen ja koittaa jossain vaiheessa laittaa työnalle tämä projekti.
Tässä vielä pari kuvaa lisää. Noi sai yllättävä nätisti nuo kaapelit laitettua. Lopputeline onki sit melkone kaapelisotku vaikka sitä yritetty saada nippusiteillä siistimmäks
Toki eipä tarvi laittaa ku yks usb johto ja yks virtajohto paikoillee ku lykkää koneesee tuot kiinni.

Ja vinkkinä, varovaisuutta daytoni omie ruuvie kans, on kyl melko pehmee olosta, pyöristyy aiva järkyttävä helposti.

1716187151469.png1716187169702.png
 

Kridedude

Näkymätön tukijäsen
Liittynyt
22.11.2016
Viestejä
521
IMG_0165.jpeg

Ehdotuksena jos haluaa voimakkaamman vasteen jalalle (esim. ABS efektit) niin voin suositella Simagic Haptic Reactor settiä. Kaasupolkimelle ei ehkä niin hyödyllinen omasta mielestä. Jarrupolkimelle käytän ABS ja renkaiden lukkiutumisefektiä, kaasupolkimelle pidon menetystä. Aika simppelisti siis.

Reactor setti on kohtuu helppo modata monen eri valmistajan polkimeen ja toimii Simhubilla (tai Simagicin omalla softalla) USB kontrollerin kautta. Toki hintaa tulee enempi kuin transducer setille ja palaute on enempi iskevä kuin värisevä.

On tullut kokeiltua Buttkicker pedaalideckin alla kuin myös joskus Fanatec v3 vakio rumblekitillä niin ed mainittujen efektit olivat omaan makuun turhan vaisut ja epämääräiset. Vastaavaa DIY transducer settiä en jaksanut enään alkaa säätämään kuten tässä on aikaisemmin keskusteltu, joten suoraa kokemusta juuri noista ei ole.

Delenordicin linkit Simagic settiin (ei ehkä halvimmat, mutta varasto Suomessa):
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
242 362
Viestejä
4 230 862
Jäsenet
71 208
Uusin jäsen
Hmph

Hinta.fi

Ylös Bottom