Nyt on ihan pakko korjata kun senverran pieleen tämä mutuilusi tässä menee.
Tuonne kun lätkäisee esimerkiksi kotikunnaksi Helsinki, Ei kirkollisverovelvollinen, syntymävuosi 1980 ja on puoliso, saa lopputulokseksi 40 000e tuloilla kokonaisveroksi 7 113,07 euroa joka on siis 18%. Tämä siis ilman mitään lisättyjä vähennyksiä, tulonhankkimiskuluja yms.
Tiedoksi myös, että sitä "firman kassaan" jätettyä euroa ei myöskään todellakaan saa omalle tililleen vain maksamalla tuo yhteisövero 20% vaan käytännössä omistajayrittäjä joutuu siitä maksamaan pääomaveron joka 8% säännöllä laskettuna maksetaan 25% osuudesta nostetusta summasta.
Näinollen kokonaisveroaste sieltä "firman kassan kautta" jää 26-27% väliin (en muista tarkkaan). Ja tämä sama 26-27% saavutetaan juurikin sitten 50-70 tuhannen ansiotuloilla kaikki vähennykset huomioiden. (ok, jos ei ole edes sitä puolisoa ja asuu Savonlinnassa niin voidaan olla siellä lähempänä 40t).
Tämä on se perusperiaate mitä ei mikään muuta. Nuo yllämainitut kikkailut, verottomat korvaukset ja kaiken muun voi sitten tehdä vielä tämän lisäksi, kunhan ensin perustaa sen yrityksen, joka jättää viivan alle sen yli 100 000e vuodessa, että tarvitsee oikeasti alkaa näistä asioista murehtimaan. Siinä kohtaa kannattaakin sitten maksaa jo tilitoimistolle se 500e niin tekevät nämä laskelmat ja suunnitelmat suoraan puolestasi.
Edit: Tämä mahdollistaa siis sille yrittäjäomistajalle yli 200 000e vuositulot kokonaisveroasteen jäädessä alle 27%. Jos joku itse perustaa yrityksen, josta pystyy itselleen tuon verran jakamaan palkkaa/osinkoa vuosittain muiden ehtojen täyttyessä niin ei voi kun hattua nostaa ja onnitella.