Omakotitalossa asuminen (yleistä höpinää elämisestä ja kustannuksista)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Mikkos, 24.08.2018.

 1. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 532
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Mielenkiintoisia eroja veden hinnoissa. Meillä ei ole kk-maksua lainkaan ja vesi maksaa 2,28 + 3,14 = 5,42 €/m3 (vesi + jätevesi).

  Meillä oli rivarissakin onneksi aikanaan oma mittari ja maksut tasattiin kerran vuodessa. Takaisin tuli joka vuosi parin kuukauden vesimaksujen verran, jotka sitten vähennettiin seuraavan vuoden ennakoista. Ennakko oli muistaakseni se perinteinen 25€/hlö/kk. Olis kyllä vituttanut asua talossa jossa on kiinteä vesimaksu kun saisi sitten maksella naapurinkin lotraukset. Tavannut elämäni aikana useammankin ihmisen joka pitää mm. hanaa auki hampaita pestessä sun muuta fiksua.

  Tästä tuli mieleen, kun yksi tuttu kerran pelotteli, että kannattaa sitten varautua että vesimaksut nousee ihan pilviin omakotitaloissa. Kuulemma he kun muuttivat kiinteän vesimaksun kerrostalosta omakotitaloon niin vesimaksut nousi 75 eurosta johonkin 120-150 euroon (2 aik. + lapsi). Kehotin ensin tarkistamaan ettei joku putki tai laite, pönttö tms vuoda talossa, ja jos kaikki on kunnossa niin tarkistaa vähän vedenkäyttötottumuksiaan. Tuollaiset vesimaksut vaatii heidän asuinkunnassaan jotain 25 kuution tuntumassa olevaa kuukausikulutusta, joka on kyllä aikamoinen saavutus kolmelle hengelle :rofl:
   
 2. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣

  Viestejä:
  3 000
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihmisissä löytyy eroja. Jotkut eivät huuhtele vessaa kuin isommalla asialla käydessään tai peseydy kuin kerran viikossa (saunoessa tms), jotkut taas jättävät veden valumaan täysille ja seisovat suihkun vieressä sen aikaa kun vaahdottavat hiuksensa ja pesevät vartalonsa. Itsekin helposti käytän muutaman tunnin kun saunon, parempi puolisko noin 30min sisältäen peseytymisen.

  Ei sillä, omiinkin korviin joku 25 kuutiota /kk kuulostaa aika reippaalta kulutukselta.
   
 3. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Meillä tosiaan menee se 20m3/kk. Mulle aika sama, ei se niin paljoa maksa, että jotenkin ois vaikutusta omaan elämään, vaikka kulutus puolittuisi. Ei jaksa ihmetellä moista.
  Ja ei kai toi vesi Suomessa ole loppumassakaan :) Että noin niinkuin ekoilumilessäkään tolla ei varmaan niin suurta merkitystä ole...
   
 4. micko

  micko

  Viestejä:
  627
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Omassa kulutuksessa ihmettelen juurikin sitä, kun en mielestäni edes mitenkään pihistele. Päin vastoin. Tiedostan, että esim. käsin tiskatessani läträän hyvinkin paljon. Toki tiskikone ja pyykkikone on uusia ja hyvin vähävetisiä. Ainut, mitä tietoisesti tehdään on, että pyritään suihkussa käymään kuntosalilla eikä tulla sieltä kotiin suihkuun vaikka olisihan se niin paljon mukavampaa.

  Lisäks mainitsemaani 9 kuutioon sisältyy paljun käyttö. Siihen jo menee 1,2m3 per kerta. Ihan joka kuukausi ei olla täytetty, mutta melkein.

  Tai toisaalta ei se oma kulutus mitä ihmettelen vaan se muiden. En ymmärrä edes suomalaisten keskiarvoa saati sitten näitä 25m3 kuussa.
   
 5. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 502
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Meillä tää VOK on vain puhtaalle vedelle ja hyvin voittoa tavoittelematon eikä harrasta palkattuja työntekijöitä. Koko osuuskunnan liikevaihto on alle 100k€

  "Vuoden 2016 lopussa jäseniä oli 447 ja rakennettua putkistoa 179km. Osuuskunta on puhtaan veden vesihuoltolaitos, joka toimittaa vettä osakkailleen vuosittain n. 75000 m3."
   
 6. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 499
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lämpimän veden kulutus on iso osa sähkön tai kaukolämmön kulutuksesta. Käytännössä Suomessa on marginaalissa aika usein hiilivoimaa (joko viron tai venäjän voimaloissa poltettua), joten periaatteessa veden lämmityksessä sähköä säästämällä leikkaisit ainakin lyhyehköllä tähtäimellä hiilen polttamista.

  Se, että pitääkö tuosta nyt sitten huolehtia henkilökohtaisella tasolla onkin sitten eri juttu, eikä kuulu okt-asumiseen.
   
 7. valexi

  valexi

  Viestejä:
  933
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Meillä vettä mennyt vuodessa 77m3. Kaksi aikuista ja kaksi lasta.
  Pestään lapsia; melkein joka ilta vannassa kylpevät. Tosin kesällä kylvetään melkein joka ilta ulkosaunassa, johon tulee kaivosta oma vesi, joten kylvyistä voi laskea noin 4kk pois.

  Siihen nähden @kmot :lla menee todella vähän vettä jos ei ole samanlaista järjestelyä.
   
 8. Rutku_

  Rutku_

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Nuohooja kävi tekemässä joka vuotisen hommansa ja taas oli nokea lattialla ja kengänjäljet pitkin käytäviä. Tympeä alkaa aina siivoamaan tuon rupeaman jälkeen. Onko muilla vastaavanlaisia kokemuksia? Olisi ihan kiva jos nuohooja asettelisi vaikka jonkilaisen suojan takan eteen lattialle kun alkaa hommiin ja riisuisi kengät jalasta sisälle tultaessa.

  Kotona en itse tuolloin ollut, muuten kyllä palautetta olisin antanut.
   
 9. Trotor

  Trotor

  Viestejä:
  279
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Meillä laittaa täällä siilinjärvellä kyllä suojat lattialle ja siistii jäljet. Tosin on niin likaista hommaa että siitä voi silti ihan vahingossa väärään paikkaan koskemalla horjantaessa liata paikat.
   
 10. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Meilläkin nuohooja ottaa kengät pois ja suojaa paikat aina. Mutta onhan noi nuohoojat aika mustia päästä kantapäähän..
   
 11. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  1 028
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Meillä ei myöskään ole nuohoaja koskaan sisällä kengillä kävellyt ja käyttää sanomalehteä suojaukseen takan ja hormin ympärillä. Tekee siis siistiä jälkeä eikä kyllä jätä mitään sotkua sisälle.
   
 12. Rutku_

  Rutku_

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Kiitos vastauksista. Sen ymmärrän, että joitain jälkiä voi jäädä kun on niin likaista hommaa, mutta näkee, että ei ole tämä nuohooja nähnyt yhtään vaivaa siisteyden puolesta. Noh, ensi kerralla ottaa tämä palvelu joltain toiselta :bored:
   
  taxman ja TheMeII tykkäävät tästä.
 13. brainsurgery

  brainsurgery

  Viestejä:
  391
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Anna nyt toki palautetta firmaankin, että "työn jälki" ei ollut ihan odotettua ja joudut valitettavasti seuraavan kerran käyttämään toista palveluntarjoajaa.
   
  taxman tykkää tästä.
 14. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  1 010
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Täälläkin kokemuksen mukaan nuohoojan jäljiltä on siistimpää kun kenenkään muun "ammattimiehen". Suojaa paikat, alipaineistaa eikä hiihdä kengät jalassa sisällä.
   
 15. Moloch

  Moloch

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  07.09.2018
  Onko foorumilla väki alkanut päivittämään valaisimia wanhoilta 2700K hehkulamppuajoilta uudempiin ja värilämmöiltään valaisevimpiin LED:hin?
  Jonkin verran kun tulee kotona etätöitä tehtyä, niin vaihdoin työhuoneen kattovalasimeen uudet Airamin E27 LED polttimot malllia päivänvalolamput joissa värilämpö on 6500K. Ero oli ihan järisyttävä verrattuna perinteisiin 2700K polttimoihin. Tuntuu kuin olisi suomut pudenneet silmiltä :)
  Keittiöön ja kylpyhuoneeseen/vessaan vaihdoin hieman maltillisemmat 4000K polttimot ja niidenkin valossa näkee paremmin kuin entisten 2700K polttimoiden.
  Olohuoneessa ja makuuhuoneissa pidän vielä toistaiseksi vanhat kelllertävämmät valot.
   
 16. Boulder

  Boulder

  Viestejä:
  322
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Halogeenit on tullut korvattua ledeillä nyt oikeastaan kokonaan. Itselläni ei silmät kestä noita liian valkoisia sävyjä eli warm white on pakkovalinta, ja yleensä kun löytää jonkun sopivan polttimon niin mallitiedot on pakko kirjoittaa johonkin ylös seuraavaa kertaa varten.
   
  Trotor tykkää tästä.
 17. Rutku_

  Rutku_

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Juu kyllä minä ajattelin sähköpostia asian tiimoilta laittaa. Varmaan aikataulut liian tiukilla jos ei kerkeä siisteyteen kiinnittämään huomiota.
   
  taxman ja brainsurgery tykkäävät tästä.
 18. Datura

  Datura

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Yksi vaihtoehto on, että käyttää vartin aikaa ja suojaa itse kulkureitit, sekä hormien/takan ympäristön paperilla/sanomalehdillä. Näin on ainakin tehty vanhempieni talossa viimeiset parikymmentä vuotta, jolloin parkettiin ei jää jälkiä, eikä nuohoojan ei tarvitse varoa askeleitaan.
   
 19. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Just. Varmaan jokaisella on 10m jotain suojamateriaalia vaan nuohousta varten. Jotain sanomalehtiä kun laittaa kulkureitille (meilläkin portaikko välissä), niin pahimillaan liukastuu ja kaatuu koko nuohooja :) Ehkä nyt vaan olis helpointa sen nuohoojan riisua kengät.
   
  Rutku_ tykkää tästä.
 20. Kiinteistönhoitaja

  Kiinteistönhoitaja

  Viestejä:
  205
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2018
  Tai antaa nuohoojalle 2 kpl muovikasseja ja roudarin teippiä, saa pussitettua kengät.
   
 21. Datura

  Datura

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Onhan noita vaihtoehtoja, mutta ainakin meillä käyneillä nuohoojilla tuppaa olemaan kenkien lisäksi noessa myös imurit ja muut kapistukset, jotka niin ikään sotkee paikkoja. Se on tietysti lopulta makuasia maksaako nuohoojalle siisteydestä(työhön menee enemmän aikaa) vai suorittaako sen itse.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2019
 22. Rutku_

  Rutku_

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Juu tuon takan edustan suojaaminen ehkä vielä menis, mutta kulkureittiä jos alkaa ulko-ovelle asti suojamaan niin saa alkaa melkosta pressua levittelemään. On sen verran matkaa. Eli kengät jalasta vaan.
   
 23. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  1 010
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  En sitten tiedä miten lainsäädäntö menee mutta esim rakennusalalla, turvakengät ovat pakolliset ihan sama lampsitaanko telineillä vai käydäänkö asunnossa jos siis se on työmaa-aluetta kuten nuohoojalla selvästi se talo on.

  Oliko kuitenkin perus suomalainen mentaliteetti että olit itse paikalla ja näit asian mutta et siitä viitsinyt sanoa vaan tulit Internetiin avautumaan ja sitten sähköpostia perään?
   
 24. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  1 028
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Nuohooja tekee kyllä kiinteistön huoltotyötä joka ei todellakaan ole mitään rakennustyömaa-alueella tehtävää työtä. Huoltotyössä voi siis aivan hyvin ottaa kengät pois.
   
  taxman tykkää tästä.
 25. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  701
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Harvalla vain on nuohoojan ammattitutkinto, että voi kirjoitella nuohouksestaan nuohoustodistuksen :)

  edit: eli siis siisteydestä oli kyse :D
   
 26. Ed!

  Ed!

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Edellinen asunto (luhtitalo) oli järkyttävän alipaineinen. Yhteinen huippari kuudella asunnolla ja monissa oli liesituuletinta ja venttiileitä ruuvailtu. Nuohoojalle jätin joka vuosi lapun että avaa ikkunan tai oven ennen tuhkaluukkua.. Jostain syystä aina kuitenkin jätti tekemättä ja tuhkaa oli alakerta täynnä. Siinä sitten koitti siivoilla tuhkaimurillaan ja sotki lian tiukemmin kiinni. Tuli myöhemmin jätettyä ikkuna suosiolla auki, vaikka sutari kävi aina talviaikaan
   
 27. Jny

  Jny

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Eilen kävi sutari ja on siisti kaveri vaikka lampsii kengät jalassa. Tsekkaa vedon ennenkö alkaa hommiin. 44,64e yks pitkä hormi.

  Ens vuonna olis aloitettava lämmitysenergia remontti. Nyt kaukolämpö. Lämmitettävää alaa 240m2 josta 120m2 ns. asumislämmintä. Oma mieltymys asumislämpöön on 19C tuntumassa. 17C alkaa olla jo viileä jota pidän alakerran(ei asumis) tiloissa sopivana.

  Vaihtoehtoina pidän kaukolämpökeskuksen uusimista.
  Vesi-ilmapumppu tai
  Maalämpö joka on hankala toteuttaa.

  Lisälämpöä saa isolla varaavalla tulikiviuunilla. Talo -90 rakennettu.

  Onko kokemuksia kaukolämmöstä esim vilppiin siirtyneiltä?

  Olisikohan 9kw vilppi sopiva/oikea?

  Kiitos vastauksista ja keskusteluista jo etukäteen :)
   
 28. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  1 010
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Eikös siitä kaukolämpöpaketista näe ne energiankulutukset suoraan jonka perusteella voi sitten sen vilpin mitoittaa?

  Jos tarkoitus on lämmityksen lisäksi tuottaa myös käyttövesi, jää tuo 9kw ujoksi. Kyllä alimitoitetulla paketillakin tietysti pärjää, mutta en oikein näe että se olisi tarpeen mukaista.
   
 29. TheMeII

  TheMeII Übertaktungspotenzial Tukijäsen

  Viestejä:
  4 502
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Meillä on kaks piippua, vanha tiilipiippu jossa kolme hormia: uuni, takka ja kiuas. Sekä myöhemmin toiseen päähän taloa rakennettu teräspiippuinen varaava takka.

  Nuohouslasku on noin 90e.
   
 30. Boulder

  Boulder

  Viestejä:
  322
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Kannattaa lueskella lampopumput.infoa, siellä on varmaan referenssitapauksia paljonkin. Toki kriittinen silmä mukana, koska tuolla on osa vakioporukasta melkoista virittäjää. Suurin osa meistähän haluaa vaan helpon ja toimivan ratkaisun eikä loputonta säätöä tai tarkkaa perehtymistä joka asiaan.
   
 31. jm82

  jm82

  Viestejä:
  6 570
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaukolämpökö alkaa olla piakkoin rikki? Itse varmaan uusisin tuon kaukolämmön, jos ei ole hirmuisen kallista energiaa.

  Nyt 1966 ja 106m2 taloon asennutin Mitsu LN35 ilmalämpöpumpun. Talossa öljylämmitys, eli vesi ja pesuhuone lämpenee öljyllä. Toisessa 1973 tehdyssä on Nibe 10kW maalämpö. Vesi-ilp ei ole tuttu, mutta teillä on ainakin tosi iso talo. Ilp tai vesi-ilp ei varmaan kovalla pakkasella riitä.
   
 32. Rutku_

  Rutku_

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Tuossa aiemmin jo mainitsin, että en itse ollut paikalla kun nuohooja oli käynyt. Muuten kyllä olisin asiasta suoraan sanonut.
   
 33. puik

  puik

  Viestejä:
  671
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Metka juttu millaisia eroja nuohoojissa. Meillä aina ottanut kengät pois eteisessä. Takkojen edustoja ei ole suojannut, mutta ne noet mitä rassista tullut lattialle imuroinut pois enkä ole huomannut mitään mustaa enempää missään. Viime vuonna kysyi LTOn asennosta, tämänvuotinen ei puhunut mitään mutta olin ottanut poissa vaikka miniminkin pitäisi riittää.
   
  Rutku_ tykkää tästä.
 34. munse

  munse

  Viestejä:
  618
  Rekisteröitynyt:
  09.10.2018
  Pidättekö tuuletusikkunaa tai vastaavaa raollaan kun poltatte takkaa? Ei siis pelkästään sytyttäessä.

  Oma järkeni sanoo, että näin tulee tehdä. Mutta aika harva vaikuttaa näin toimivan.
   
 35. valexi

  valexi

  Viestejä:
  933
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Heetkinen? Sinulla on kaukolämpökeskus lämmönvaihtimeineen -> vesikiertoinen lattialämmitys/patterilämmitys.

  Eikö tuohon settiin maalämpö ole kaikkein helpoin toteuttaa, kerta on jo valmiina erillinen keskus jonne saa kaikki rojut mukavasti.
  Hinta lienee noin 4000e-5000e kaivon poraus ja 7000-8000e lämpöpumppu + asennus (yksi työpäivä ehdoton maksimi tuolla setillä omasta mielestä)
   
 36. jarhu

  jarhu

  Viestejä:
  653
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Sehän tietysti riippuu miten ilmanvaihto on toteutettu ja minkälainen takka on. PILPin kanssa voi toki avata ikkunaa sytyttäessä ja/tai laittaa pumpun tehoa pienemmälle polton ajaksi. Tuo riippuu aikalailla raitisilmaventtiilien kapasiteetista ja jos on rajoilla pumpun käydessä normaalitehoilla niin alipaine kasvaa liian suureksi eikä takka vedä. Itse pistän vajaatehoille ajastimella napin painalluksella.

  Tulo- ja poistoilmapumpun eli koneellisen ilmanvaihdon kanssa ei tarvi mitään jos ilmanvaihto on säädetty oikein nollapaineelle. Se pieni takan aiheuttama alipaine ei riitä aiheuttamaan ongelmia.
   
 37. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  283
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Paljon riippuu lämmitysjärjestelmästä ja käytetyistä kiertolämpötiloista. VILP/MLP kummatkin haluavat mahdollisimman kylmää vettä kiertoon, kun sen sijaan kaukolämmössä voidaan käyttää erittäin kuumaa. Mikäli patterit on mitoitettu niin että ne vaativat aina korkean kiertolämpötilan pakkasilla, niin kumpikaan vaihtoehto ei ole mainiosti toimiva.

  Useimmiten toki syynä korkeisiin kiertolämpötiloihin on säädöt (rajoitetaan patterin termareilla sen sijaan että lämpökäyrä olisi oikein säädetty), mutta joskus voi olla ihan vain liian vähän ja liian pienet patteritkin ja taitaapa jossain kohteissa myös kierto olla heikkoa osaan taloon jolloin sekin rajoittaa patterien lämmöntuottoa. Silloin joutuu kyllä niidenkin osalta hommiin.

  Muutoin itse kapasiteetista, niin parhaiten selviää kun katsot kaukolämpöstatistiikkaa, paljonko sitä lämpöä on mennyt yleensä - ja pahimmilla pakkasilla.
   
 38. freqqe

  freqqe

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2018
  Täällähän on myös se Rakentamisen laatu nykyään -ketju, mutta kysytään nyt täältä. Tässä ollaan uudehkoa omakotitaloa ostamassa, ja kun näytöissä ollaan kierrelty niin kovin monessa on tullut vastaan irvistäviä seinä/kattolevyjä - siis että liitokset ovat hieman eläneet. Elääkö puurunkoinen talo tosiaan niin paljon että tuollaista ei voi välttää? Aina tulee sellainen fiilis, että tällaisestako pitäisi käytännössä uuden talon hinta maksaa? Kun rupeaa katsomaan niitä pieniä yksityiskohtia, niin ei kauheasti ole vakuuttanut. Kulma- ja peitelistoillahan tuollaiset saisi peitettyä, mutta..?? Kyseiset talot ovat vanhimmillaan olleet 2013 rakennettuja.
   
 39. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣

  Viestejä:
  3 000
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Normaalisti kyllä tietysti tapahtuu elämistä oli kyse sitten betonista, puusta tai mistä tahansa materiaalista tehdystä talosta. MUTTA siksi pitäisi olla (yleensä esim. 5v) aikajakso jonka aikana huomatut viat korjataan rakennuttajan toimesta ns. automaattisesti (tietysti täytyy reklamoida) ja sen jälkeen tuon alun elämisen pitäisi aika hyvin olla ohitse. Tämä ei tietysti koske esim. maan routimista ja siitä aiheutuvaa parkkipaikan betonin repeilyä/kupruilua tms, mutta ehtiihän tuossa ~5v aikana huomata jos moista tapahtuu.
   
 40. tietokonerikki

  tietokonerikki

  Viestejä:
  791
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2017
  Puurakenteet/-pinnoitteet elävät (laajenevat ja supistuvat) kosteuden mukaan. Siis joka vuosi ja useita kertoja. Mitä tulee tuohon 5-vuoden takuuseen: Käyttäjiä (asujia) on monenlaisia, jos takuu on noin pitkä rakentajat/ urakoitsijat joutuvat varautumaan riitelystä aiheutuviin kustannuksiin => ennestäänkin älyttömän kalliit asunnot kallistuvat. Juristit tietysti tykkäävät, asukkaan kannalta saattaa käydä niin, että ko. firma tekee konkan ja asukas maksaa oikeudenkäytön kulut ja muut kulut. Nyt meillä on yleisissä sopimusehdoissa 10-vuoden virhevastuu (siis jos urakoitsija on vielä silloin "henkissä) törkeistä virheistä.
   
 41. mailman

  mailman

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Liekköhän sopiva topicci tälle utelulle...

  Onko porukka vaihtanut sähköisen lattialämmityksen termareita noihin Wifi-malleihin? Onko joitain merkkejä/malleja joihin ei kannata koskea, hyvän hinta-/laatusuhteen omaavia?
  Tuntuu tarjontaa nääs olevan, kaksi termaria nyt rikki niin mietin pitäisikö nuo kaikki 9kpl uusia samalla johonkin "hifistellympään" nykymalliin.
   
 42. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Syystä että? Tarvitsetko oikeasti jotain ekstraa termareissa? Luulis, että perusmallit ois halvempia ja kestävämpiä. Ei kait termareihin tavi käytännössä koskaan koskea? Tai itse en ainakaan koske.
   
 43. mailman

  mailman

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin, samalla siis toki pohdiskelen että onko mitään syytä alkaa vaihtamaan. Muutakuin että olisi "hieno" :D
  Nykyinen termari malli maksaa kuitenkin sen ~50e/kpl, ja noita tarkempia(?) saa sitten laittamalla pari kymppiä lisää.
   
 44. escalibur

  escalibur ”Tietäjät, ne tietää.” Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 209
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt Black Fridayn alla vartiointiyritykset spämmäävät erilaisia tarjouksia. Onko jollain jokin näistä palveluista käytössä? Kotivakuutuksesta saisi pientä alennusta mikäli koti on suojattu hälyttimillä.
   
 45. masaf2

  masaf2

  Viestejä:
  513
  Rekisteröitynyt:
  02.05.2017
  Ei oo kotivakuutusalella mitään merkitystä jos jonku Verisuren meet ottamaan :D
   
 46. mailman

  mailman

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Paljonko lupaavat, ja mistä firmasta, alennusta kotivakuutukseen jos moisen otat?
  Aikoinaan Ifiltä tätä kysyin, mutta se oli muistaakseni niin pieni alennus, että ei maksanut vaivaa. Eikä vaikutusta ollut siitäkään, että kaikissa ovissa takalukot että saranasuojat (vai mitkä ne nyt ovatkaan virallisesti).
   
 47. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 532
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Joo muistaakseni kun joskus kyselin Ifiltä niin vartiointisopparin vaikutus kotivakuutuksen hintaan oli luokkaa 20 euroa vuodessa.

  Sitten taas vartiointifirmojen sopparit taitaa olla halvimmillaankin alkaen nelisen kymppiä kuussa niin totesin ettei taida tulla meille vaikka parilla naapurilla onkin Sectorin tarrat postilaatikossa. Niillä oli aika argressiivinen markkinointikampanja meidän naapurustossa aiemmin tänä vuonna, pariin kertaan kiersivät ovelta ovelle ja laitteet + asennuksen ja käyttöönoton sai 0 eur ja sitten pelkällä kk-maksulla matkaan. Muutama uus tarra näytti postilaatikoihin ilmestyneen tämän jälkeen.
   
 48. escalibur

  escalibur ”Tietäjät, ne tietää.” Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 209
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En muista tarkkaa määrää (pitää kysellä). Lähinnä pohdin maksaako tuo vartiointipalvelu vaivaa kun kyse on kuitenkin noin 500€ vuosikulusta.

  Toinen vaihtoehto on hankkia jonkinlaisen hälytystuotteen joka hälyttää esim. puhelimeen.
   
 49. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 532
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Varmasti "oikean vartiointifirman" tarrat postilaatikossa ja ikkunassa on potentiaaliselle rosvokoplalle suurempi pelote kuin biltemasta tai muualta itse hankittu hälytintarra. Mutta haluaako tästä mielenrauhasta maksaa sitten 500 euroa vuodessa on toinen asia. Onhan siinä toki hyviä puolia, jos on esim. kamera kytkettynä niin soittavat kyllä heti häkeen jos siellä näkyy tulipaloa tai tuntemattomia kulkijoita. Jos hälyt laukeaa tuntemattomasta syystä niin vartijakin tulee tsekkaamaan paikat läpi jollain aikataululla jolloin voidaan vaikka saada joku myrskyvahinko huomattua ja korjattua lomareissu aikana kun vartija näkee että lintulauta on lentänyt ulko-oven ikkunasta läpi tms ja soittaa asiasta omistajalle.
   
 50. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  1 010
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Monella vakuutusyhtiöllä tuo "laaja turvalaite" tuo 10-20% alennuksen vuosimaksuun. Laajaksi turvalaitteeksi riittää siis ihan ovisensorit+liiketunnistin sireenillä, ei tarvitse mitään kuukausisopparia hälytinliikkeen kanssa.

  Tuollaisen saa 200-300€ riippuen tarvitseeko puhelinhälytystä/kameraa ja ainakin meidän 600€/vuosi kotivakuutuksella tuo maksaa itsensä jo parissa vuodessa.