OLED-TV

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja escalibur, 20.10.2016.

 1. Make73

  Make73

  Viestejä:
  456
  Rekisteröitynyt:
  09.06.2018
  Sait sieltä sen kalibrointilapun, ni siinähän näkyy mihin tilaan ne säädöt on tehty.
  Jos asetuksia ei ole raportissa, niin kirjoita ne johonkin ylös.
  Kokeile technicoloria oletusasetuksilla (Lämmin1). OLED-valo sen mukaan mikä hyvältä tuntuu.
   
 2. hmb

  hmb

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Mahdollisesti tilastollisesti merkittävä osa ostajista haluaa. Sen sijaan todennäköisesti merkittävä enemmistö ei koske kuva-asetuksiin juurikaan ja vedellään valmistajan kauheilla vivid ym. preseteillä, joissa interpolaatio on päällä nupit kaakossa. Siinä mielessä TM:n testin perusteella keskimääräinen ostopäätöksensä tekevä tuskin pettyy valintaansa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2019
 3. mustajoki

  mustajoki

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Myös: jos interpolaatio tökkii tai nykii, miksi sellainen on yleensäkään asetuksissa? Jos se löytyy, kaikkien asetuskombinaatioiden pitäisi toimia "oikein" (eli ilman mitään ylimääräisiä nykäisyjä, saippuaoopperaefektihan ei ole vika vaan ominaisuus). Jos Philips pystyy tähän mutta muut valmistajat eivät, ehkä LG:n / Sonyn / Samsungin kannattaisi poistaa kaikki liike-interpolaatioasetuksensa telkuistaan tahi sitten laittaa vain yksi "päälle/pois" vipu joka testattaisiin kunnolla.

  Olisin kylläkin toivonut että TM:n arvostelussa olisi mainittu onko ongelmia ilman interpolaatiota, koska sekään ei ole ilmiselvä juttu.

  Asiasta kolmanteen: onko kenelläkään muulla tullut koskaan tunnetta siitä, että korealaiset LG ja Samsung vakoilevat usein toisiaan niin huolella, että jos toisen laitteissa on yhdessä vuosimallissa joku ohjelmistobugi, niin viimeistään seuraavassa mallissa toisellakin on yllättäen hyvin samantyyppinen ongelma?
   
  hmb tykkää tästä.
 4. hmb

  hmb

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  En usko, että LG:n interpolaatio on tosin merkittävästi huonompi kuin Philipsin vastaava, en yllättyisi jos tuossakin olisi kyse vain makueroista. Testaaja voi esimerkiksi tykätä maksimaalisen sulavasta kuvasta, artifaktien kustannuksella, jolloin maltillisempi algoritmi näyttäisi hänen silmäänsä tökkivämmältä. Mutta tällaisten detaljien pitäisi tietysti ilmetä laadukkaan testiartikkelin tekstistä suoraan (ehkä siellä yksityiskohtaisempaa analyysia onkin, en tiedä).

  Pohjimmiltaan samanlainen painotusjuttuhan tämä on kuin että paljonko arvostaa Ambilightia. Itselle ei ole mitään käyttöä sille tai interpolaatiolle, joten Philips tuskin olisi ekana listallani.
   
 5. Desgorr

  Desgorr

  Viestejä:
  914
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuohon en osaa sanoa mitään, mutta Philipsin 803:lla Perfect Natural Motion minimillä (Ja Perfect Clear Motion päällä) kuva on lähes täydellinen liikkeltään kuten aiemmin kerroinkin, ainakin omaan makuun. Muuta en töllöltä toivo. Ilman tuota kuva tuntuu tökkivän. Ihan mielenkiinnosta, että miten LG:llä? Tokihan tuo saattaa olla täysin omaan makuun kun en ole LG OLED:n kuvaa nähnyt. Aiempi mitä on tullut nähtyä on Philips 55POS9002.

  Miksi sen LG:n pitäisi muuten olla jotenkin parempi tai edes tasoissa?
   
  HeEBELI tykkää tästä.
 6. hmb

  hmb

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  En ole vielä törmännyt liikeinterpolaatioalgoritmiin, joka ei valahtaisi häiritsevästi uncanny valleyhin. Jotkut ovat tälle herkempiä kuin toiset. Vähän sama kuin CGI:n kanssa: jotkut eivät edes huomaa, että Rogue Onen Tarkin oli tehty tietsikalla, kun taas joillekin (✋) kyseinen hahmo näyttää Unreal Enginen tekkidemolta.

  "Ilman tuota kuva tuntuu tökkivän" – totta kai se "tökkii", koska kuvia näytetään vain 24 sekunnissa, nopean pixel responsen paneelilla, jolloin esim. liikettä pehmentävää häntimistä ei tapahdu kuten vanhemmilla LCD-töllöillä. Itsellä vanhasta LCD:stä LG B8:aan siirtyessä kesti n. viikon tottua tähän.

  Mulla ei sinänsä olisi korkeamman fps:ien leffoja vastaan mitään. Interpoloitua alun perin 24 fps:n leffaa tuijottaessa keskityn aivan liikaa siihen miten algoritmi failaa ääritilanteissa verrattuna itse elokuvaan.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2019
  d0m1n4t0r tykkää tästä.
 7. Desgorr

  Desgorr

  Viestejä:
  914
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itsellä tosiaan tuo Perfect Natural Motion toimii hienosti minimillä. Vuoden oli tätä ennen 55POS9002 töllö ja kyllä tuon tökkivyyden ilman tuota huomasi ja ei auttanut vaikka sen pari kuukautta ihmetteli ilman parannuksia. Kun itse tykkään katsoa mahdollisimman vähillä parannuksilla. Jopa kaverit valitteli kummasti tökkivää videota. Eli kuten sanoit niin toiset on herkempiä kun toiset. Liekö sitten ollut 24fps videota. Saanut jäädä tuo päälle ja hyvin toiminut (Pari kaveriakin ihmetellyt sulavuutta). Liekö sitten tuo LG toistaa tuon paremmin ilman parannuksia vai mistä on kyse, mutta itsellä ainakin nuo saanut Philipsillä jäädä päälle.

  Toki voi olla tottumiskysymys kuten itsekin kerroit, mutta parissa kuukaudessa ei juuri mitään tapahtunut ennen kun tajusin kokeilla liikkeenparannuksia.

  Toki ymmärrän, että kaikilla omat mieltymykset. Eli nämä ei päde kaikille. Kiva kuitenkin, että itsellä ei ole ongelmaa tämän kanssa kunhan säädöt on oikein :tup:
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2019
  HeEBELI tykkää tästä.
 8. HeEBELI

  HeEBELI

  Viestejä:
  939
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Ihan vaan kuriositeettina niin aina ennen kun LG on voittanut noita TM:n testejä niin TruMotionit jne on olleet myös päällä aivan samalla tavalla kuin nytkin. Silloin kun oli eri voittaja niin se ei vaan aiheuttanut samanlaista porua.

  Ja vaikka kuinka olisi ”kuvapuristi” niin kyllä se, että telkun kuvanparannukset/algoritmit toimii sujuvasti tuo lisää mahdollisuuksia säätää kuva sellaiseksi kuin haluaa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2019
  Desgorr tykkää tästä.
 9. Make73

  Make73

  Viestejä:
  456
  Rekisteröitynyt:
  09.06.2018
  Oon pitänyt liikkeenparannukset pois eikä ole valittamista, ehkä en sit vaan ole niin herkkä.
  Joskus sivuttaispannaus nykii häiritsevästi, mutta niin se on tehnyt kaikilla niillä televisioilla jota olen omistanut, plasmoillakin. Ehkä se sitten on materiaalista kiinni.

  Hyvä että tuodaan eri televisioiden hyviä ja huonoja puolia esiin ja täältä löytyy teknisesti valveutunutta porukkaa jotka tietää mistä puhuu :tup:
  Merkillä ei ole mitään väliä!
   
 10. GoDi

  GoDi

  Viestejä:
  415
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kyllä itsekkin kun ostin LG:n B8 niin olin odottanut että ennemmin olisi philipsin 803 tullut tarjoukseen, muissakin testeissä meinaan sanottu että siinä parempi liiketoisto kuin LG:ssä, että ei se nyt yksin mikään TM testin väitös ole, vaan ihan oikea asia, jos samaan hintaan olisi ollut B8 ja tuo 803 niin olisin 110% varmasti philipsin ostanut.
   
  Aatsipoppaa ja HeEBELI tykkäävät tästä.
 11. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 141
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nuo liiketoiston erot on vain avustimet päällä. Jos kuvaa katsotaan avustimet pois päältä, niin kaikki OLEDit toistaa samoin.

  Itse en noihin puutu, kun kuvaan tulee heti artifakteja jotka tarkkasilmäinen havaitsee.
   
  hmb tykkää tästä.
 12. Asorb

  Asorb

  Viestejä:
  532
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  En tiedä onko tässä nyt niinkään kyse siitä, että Philips voitti. Kyllähän tuo 903 on laatuvehje. Kuitenkin kun TM testit muuten tehdään niin, että kaikki kuvan"parannus"paskat ovat pois päältä, niin ihmetyttää jos oikeasti siellä on silti liikeinterpolaatiot päällä, kun kuvaa elokuvakäytössä arvioidaan. Arvostelussa pitäisi myös selvemmin käydä ilmi, ettei tykätty siitä miten LG:n liikkeenpehmennys toimii, eikä antaa kuvaa että 24fps kuvan nykiminen on jokin LG:n television perustavanlaatuinen ominaisuus, jota Philipsissä ei ole. Vastaavaan mokaan ei kuitenkaan ikinä törmäisi jossain oikeasti asiantuntevalla arviointisivustolla tms. Jos tuolle linjalle lähdetään, niin saman tien voisi hoitaa koko vertailun jotkin Vivid-moodit päällä.

  Sen voin kyllä allekirjoittaa, että tuo LG:n liike-interpolaatio on aika kehno. En ole tainnut sitä edes omalla B8 kokeilla, mutta tutun C7:lla oli juuri 3/10 & 3/10 asetukset, ja käytännössä se toimi niin, että hitaissa pannauksissa oli saippuaoopperaefekti, ja nopeammissa normaali 24fps nykiminen. Tuo liikkeen sulavuuden epätasaisuus teki nykimisen hyvin näkyväksi nopeissa kohtauksissa ja oli oikeasti häiritsevää. Tuohon verrattuna jopa täyden saippuaoopperamoodin kytkeminen päälle näytti paremmalta. Toisekseen 25fps urheilu chromecastilta ei ollut liikkeeltään täysin sulavaa tai artifakteista vapaata oikeastaan millään trumotionin asetuksella. En tiedä sitten miten paljon parempi tuo on C8/C9-malleissa paremmalla prossulla, mutta esim vanha KS8005 liikepehmennys näytti toimivan paremmin kuin tuossa C7.

  Loppuun tosin sanottakoon, että en ole koskaan millään televisiolla nähnyt sellaista liike-interpolaatiota (millään asetuksilla), jota haluaisin pitää päällä. Omaan silmään kaikki liikepehmennys näyttää _aina_ häiritsevältä.
   
  hmb ja topiv tykkäävät tästä.
 13. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Mitä tekee 100Hz/120Hz panelilla, jos liikeinterpolaatiota ei käytä? Miksi maksaa television kuvanparannuspiireistä, jos niitä ei käytä? TM yleensä etsii parhaan mahdollisen kuvan, jos liikeinterpolaation kanssa on parempi kuin ilman, valitaan sitten interpolaatio.
   
 14. hmb

  hmb

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Koska parhaissa televisioissa (ja nykyään muissakin) sattuu nyt vain olemaan myös tuollainen 120 Hz paneeli ja kyseiset algoritmit softassa mukana? Voisin oikeastaan mielelläni säästää muutaman satasen rahaa, jos voisi valita mallin, joka tukee vain kaikkia 60 Hz ja alle virkistystaajuuksia.

  Näissä uudemmissa töllöissä sentään kyseisen virkistystaajuuden voi saada DisplayPortin tai HDMI:n läpi ilmeisesti myös natiivisti käyttöön PC:lle, jolloin kyseessä on ihan kiva lisäominaisuus (pelaamiseen loistava lisäominaisuus).
   
  Paapaa tykkää tästä.
 15. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 642
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla on LG 55C7V ja nyt noin viikkoon Netflix ei ole lainkaan toiminut. Heittää errorin kun appsin avaa eli en pääse kirjautumaan sisään. Virhehoodia en muista, mutta virheen yhteydessä olevasta valikosta kun testaa, toimivat yhteydet Netflixiin. Mikähän on ongelma? Muutoin netti toimii (Areena, YouTube toimivat). Mitään outoa en ole töllöön asentanut ja softat on päivitetty. Firmis muistaakseni toiseksi uusin 05.80.15. Kellään vastaavaa?
   
 16. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Olen ajatellut että 48 Hz paneli olisi hyvä. Siinä on sama etu kuin 120 Hz panelilla: taajuus on jaollinen 24:lla, joten näyttämällä samaa kuvaa 2 kertaa (120 Hz:lla 5 kertaa) pärjätään ilman kuvanparannusta. 50/60 Hz panelit ainakin (amerikkalaisten?) keskustelupalstojen mukaan virittyvät 24p materiaalilla 60 Hz-tilaan, joka on matemaattisesti huonompi vaihtoehto kuin 50 Hz. 50 Hz tilassa täytyisi "keksiä" vain 2 ylimääräistä kuvaa sekunnissa, vaikka interpoloinnilla.
   
 17. salamoi

  salamoi

  Viestejä:
  515
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  24 Hz materiaalilla 48 Hz toimii joo ihan hyvin. Mutta Euroopassa TV lähetykset on 25 tai 50 Hz joten niistä kumpikaan ei oikein toimisi, 50 Hz ei periaatteessa lainkaan (ellei pudota kuvia välistä). Eli jos paneeli ei pystyisi yli 48 Hz tilaan se ei olisi kaikelle materiaalille parannus vaan jopa huononnus. Myös DVD:t ovat 25 tai 50 Hz eli ongelma ei rajoitu vain TV lähetyksiin.

  Mitä tulee tuohon 50 Hz tilaan 24 Hz materiaalille, niin ei ole hyvä idea sekään. Se aiheuttaa jatkuvaa mikronykimistä, kun joka sekunti jokin kuva pitää piirtää kahdesti peräkkäin (tai siis kaikkihan piirrettäisiin kahdesti, mutta yksi ruutu sitten neljästi). 60 Hz ei toki paljoa paranna asiaa, koska se aiheuttaa 3:2 pull-down judderia (en tiedä suomennosta) eli siis ensin kuva piirretään kolmesti ja sitten seuraava kahdesti. Tämäkin aiheuttaa mikronykimistä, mutta se on tasaisempaa eikä vain kerran sekunnissa näkyvä tökkäisy. Siksi 60 Hz tila on parempi, vaikkei optimaalinen missään nimessä. Kuitenkin ainakin OLEDit kyllä tunnistavat 24p materiaalin ja säätävät paneelinsa oikeaan tilaan. En tiedä onko se teknisesti 24 Hz vai 120 Hz tilassa, koska lopputuloshan on sama. Itse olen PC:lle tehnyt muokatun resoluution 23,976 hertsille, jota kaikki Blurayt ja UHD BD:t ovat. Tällä välttää kaikki ruutujen uudelleen piirrot / toistot, joka vakio 24 Hz tilassa tulisi.

  @Paapaa Minulla on myös C7 ja käytin Netflixiä viimeksi eilen illalla. Ihan hyvin toimi, eikä ole aiemminkaan ollut sen kanssa ongelmia. Sen sijaan Google Play Elokuvien kanssa oli vähän vastaava ongelma ja se ratkesti painamalla pitkään Home/Recents nappia ja sulkemalla ko. sovelluksen siitä listasta. Varmaan töpselin irrotus seinästä ajaisi saman asian, muta hitaammin. Minulla on tosin uusin firmis sisällä, jos se vaikuttaa mitenkään mihinkään.
   
 18. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 642
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täytyypä kokeilla tänään vähän fiksata. Jos ei muuta, niin poistan ja asennan Netflixin uudestaan, jos siellä on jäänyt joku bitti poikittain jonnekin. Aiemmin ei mitään ongelmia.
   
 19. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Jos lähetys tulee 50 hertsinä, 50Hz panelin omaavalla televisiolla ei ole ongelmia. Jos kuva nykii, se johtuu lähetyksestä. JOS kuva tulee 24p:nä, yksi (1 kpl) lisäkuvapari (=2 kuvaa)
  Jos lähetys tulee 50 hertsinä, 50Hz panelin omaavalla televisiolla ei ole ongelmia. Jos kuva nykii, se johtuu lähetyksestä. JOS lähete tulee 24p:nä, yksi (1 kpl) lisäkuvapari (=2 kuvaa) sekunnissa ei taatusti ole huonompi kuin 12 kpl 3 kuvan ryhmää sekunnissa. Jos tuo lisäkuvapari olisi vielä interpoloitu, silmä ei huomaisi mitään. Parasta olisi kai, jos paneli pystyisi sekä 48 Hz että 50 Hz nopeuksiin. 50/60 Hz lähete 100 Hz/120 Hz panelille aiheuttaa aina joko saman kuvan toistoa tai interpolointia.
  Hiilipanelien (OLED) ominaisuuksia minäkään en tarkemmin tiedä, kun sellaisen hankinta ei ole näköpiirissä.
   
 20. cman

  cman

  Viestejä:
  320
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itellä ei ole ollut ongelmia, toki himppu eri värkki (B8). Ootko kokeillu hard resettiä, eli käyttää täysin sähköttömänä muutaman minuutin?
   
 21. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 029
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Parasta on, että on 100/120 Hz paneeli. Se sopeutuu mihin tahansa signaaliin. Saman kuvan toisto on ihan ok, jos ei interpolointia halua. En nyt oikein ymmärrä, että miksi yrität keksiä, että joku outo viritelmäratkaisu olisi muka hyvä.
   
  Rensu, Collusion ja salamoi tykkäävät tästä.
 22. salamoi

  salamoi

  Viestejä:
  515
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Hämäsi, kun sanoit että 48 Hz paneeli olisi paras. Toki siis, jos tuo olisi yhtenä vaihtoehtona muiden joukossa, niin miksei. Mutta ei se kyllä sen parempi ole kuin 24, 100, 120 tai muukaan 24:n monikerta. Sen tiedän toki ettei 50 Hz lähetys kuulu nykiä 50 Hz paneelilla.

  Voit kokeilla itse miltä näyttää 24 Hz kuva 50 Hz paneelilla kytkemällä PC:n telkkariin (tai vaikka ihan sillä PC:n omallakin näytöllä) ja asettamalla resoluutioksi / virskistystaajuudeksi 50 Hz. Voin sanoa ettei ole yhtä hyvä kuin 60 Hz 3:2 pull-downilla juurikin siksi, että nykiminen on ajoittaista eli kerran sekunnissa liike näyttää pysähtyvän, kun yksi kuva tuleekin tupla-ajan muihin nähden.

  50Hz: --**--**--***--**
  60Hz: ---**---**---**---

  Tuossa siis * ja - kuvaavat aina eri ruutua. Tuo punaisella merkitty kohta siis näyttää nykimiseltä, kun kaikki muut ruudut on tullut lyhemmän ajan.

  Kyllä kai sitä voisi yrittää interpoloidakin, mutta miksi suotta, kun nykyaikainen paneeli pystyy kyllä esittämään 24 Hz kuvan natiivisti ilman mitään lieveilmiöitäkin (kuten OLEDit tekevätkin).
   
 23. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Kuvasi on hämäävä. Jos symboleita on täysi määrä, eli 50 tai 60 kpl, 50 Hz panelissa tarvitaan esimerkiksi 2 kpl 3 kuvan sarjaa sekunnissa, loput ovat kahden kuvan sarjoja. 60 Hz panelissa tarvitaan 12 kpl 3 kuvan sarjaa, eli 6 kertaa enemmän. En tiedä myöskään, miksi laadukasta interpolointia vieroksutaan. Ehkä se ei ole suurilla virkistystaajuuksilla sitten niin laadukasta ?
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2019
 24. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 141
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei niin laadukasta interpolointia voi tehdä, ettei se mitään mokaisi. Jos vaikka lintu lentää ruudulla 5cm matkan kahden framen välissä, täytyisi väliin interpoloida frame, jossa se on lentänyt esim. 2,5cm matkan. Mistä helketistä telkkari tietää missä asennossa sen siivet ovat sillä hetkellä? Todennäköisesti lintu on interpoloidussa framessa suttuinen mössö, tai puuttuu siitä jopa kokonaan.

  Koska täydellinen interpolointi on mahdotonta, on 120hz ruutu paras mahdollinen ratkaisu kaikkiin yleisesti käytössä oleviin kuvataajuuksiin.
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2019
  Rensu tykkää tästä.
 25. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Niin, kahden vierekkäisen kuvan "keskiarvokuvan" laskentaahan se interpolointi on. Tv-kuva vaihtuu 50/60 tai 100/120 kertaa sekunnissa, joten linnun siiven liike kyllä voidaan noin lyhyellä aikavälillä konstruoida, mehiläisen siiven kanssa voisi tull ongelmia. Jotenkin masentavalta kyllä kuulostaa että ainoa käyttökelpoinen konsti on näyttää sama kuva monta kertaa, tulee mieleen että BFI ei sittenkään ole kovin huono asia.
   
 26. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 141
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä esimerkki LG B8:n interpoloinnista. Aivan kelvotonta katsottavaa minun mielestäni, tuo videossa näkyvä käsi sekoilee melkoisesti. Käytännössä jokainen alkuperäinen ruutu on täydellinen ja jokainen interpoloitu pahasti virheellinen.

   
  hmb tykkää tästä.
 27. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Tällä sivulla alaspäin scrollaamalla löytyy mielenkiintoisia videoita 24 p materiaalista eri tavoin käsiteltyinä:
  Answered - Which TV for smooth 24p playback without interpolation
  "Getting rid of judder is relatively easy and does not require advanced frame processing, so it won't introduce artifacts. But it is really impossible to get rid of stutter without some for of frame interpolation - it might be done by blending the frames together (which introduces blur) or by movement tracking - which will not get things right 100% and does introduce artefacts."
   
 28. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 141
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä tapauksessa tuo "stutter" on juuri sitä mitä tulee, kun virkistystaajuus ei ole tasan jaollinen kuvataajuuden kanssa. 120hz telkkarin kanssa tuota ei tule millään yleisesti käytössä olevista kuvataajuuksista. Tietysti jos haluaa saippuaoopperaa, niin sitten pitää interpoloida.
   
 29. mustajoki

  mustajoki

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Nykytoimintaelokuvissa pitäisi päästä action-kohtauksissa (ja ehkä joissakin sivuttaispannauksissa) vähintään siihen 48 fps:ään, sitten muuten leffassa olisi käytössä se elokuvallinen 24fps. Jospa HDMI 2.1:ssä standardoitu VRR mahdollistaisi joskus tuollaisen.
   
 30. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Tässä: What is Monitor Refresh Rate? - Definitive Guide - Tech Gearoid
  on monipuolinen tekninen selvitys monitorien/televisoiden panelien virkistystaajuuksista ja niiden vaikutuksista.
  Lyhyesti: "..it should be noted that watching a movie on a TV with higher refresh rate does not have the same CINEMATIC FEEL to it as compared to watching it on a 60Hz TV/Monitor.
  TL;DR: 120Hz will make videos smoother, but eliminate the cinematic feel when watching movies. In other words, the choice is yours."
   
 31. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 141
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitenköhän se "cinematic feel" löytyy 60hz:llä, kun leffateatteriprojektoritkin on tyypillisesti 72hz ja vähintään 48hz, ja tahdistuvat hienosti 24fps sisältöön. Vaikea kuvitella, että kukaan katsoisi mieluumin 60hz:llä nylkytystä, kun framet tulee ihan eri aikavälein ruudulle.
   
 32. hmb

  hmb

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  No tämä on kyllä täyttä bullshittia, ellei ole puhe interpoloidusta kuvasta. Sama se on näyttää se kuva kerran framessa 24 Hz:n moodissa tai 5 kertaa peräkkäin 120 Hz moodissa.

  Edit: No ok, jos oli puhe tosiaan 60 Hz vs 120 Hz, saattaa olla joku 10 jenkkiä maapallolla jotka yhdistävät 3:2 pulldownin nytkytyksen elokuvalliseen kuvaan ja puhdas 24 fps näyttäisi heille oudolta... Mutta luulisi siinä tapauksessa olevan ongelmia katsoa leffoja teatterissakin.
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2019
  M_M tykkää tästä.
 33. GoDi

  GoDi

  Viestejä:
  415
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Annan oman panokseni, ellen katso 60fps lähdettä niin kuva näyttää nykivältä paskalta ellei ole liikkeenparannuksia päällä.
  B8. Aina kun tyyli muuttuu (suunta vaihtuu tai nopeus) niin tulee alle sekunnin verran aika paljon virheitä kuvaan, kai liittyy johonkin AI seurantaan, ilman parannuksia kuvan liike oli kuin jossain 90 luvun lopun paskaputkessa (huom, Paskassa putkessa).

  Vain game mode on itelläni ilman apuja, sekin olisi ellei nostaisi viivettä...

  LG:n toisto on kaukana siitä sulasta voista mitä 8 sarjan lcd:llä sai nauttia ilman isoa saippuaefektiä....
   
 34. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  rtingsillä sanotaan (vastauksena lukijan kysymykseen): "For example when the TV is set to 50Hz (usual for PAL) and the content played is 24fps, the TV will playback at 25fps (with frame doubling = ~4% speedup). This results in a shorter runtime but isn’t very noticeable and we believe it is very common."
  Varsinaisessa artikkelissa sanotaan: "For most people, there is little benefit to upgrading to a TV with a 120Hz refresh rate. Unless you have 120 fps content, there is very little difference between a 60Hz and a 120Hz TV, unless you enjoy the Soap Opera Effect, where the missing frames are interpolated to make 24 or 60Hz content look like it is 120Hz."

  What is the Refresh Rate? 60Hz vs 120Hz
   
 35. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 141
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä pitää paikkansa vain televisiolähetysten tapauksessa, jossa nopeutus on tehty jo lähettävässä päässä. TV itse ei mitään nopeuta, ja jos katsoo 24fps sisältöä netistä, tietokoneelta tai Bluray-soittimesta, niin ne ovat 24fps ilman nopeutusta.
   
  Viimeksi muokattu: 25.06.2019
  hmb tykkää tästä.
 36. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 642
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Musta on myös outoa, että noissa artikkeleissa niputetaan virkistystaajuus ja interpolointi yhteen. Kyllä kai kuvanpaskomiset saa kytkettyä pois päältä 120 Hz:lläkin ja kyllä 120 Hz:sta voi olla iloa ilmankin paskomisia. Tuokin oli mielenkiintoista, että leffamaisuus yhdistetään 24@60Hz:n judderiin. Teattereissa sisältö ei ole leffamaista :confused: Itselleni leffamaisuus on 24 kuvaa sekunnissa.
   
  hmb, Pelle Peloton, salamoi ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 37. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Itse asiassa kysymys (johon tuo vastaus tuli) koski Macilta lähetettyä kuvaa.
  Leffoissa näytetään sama kuva kahdesti.
   
  Viimeksi muokattu: 25.06.2019
 38. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 141
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tällöin annettu vastaus on väärin.
   
 39. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Löytyipä lopulta todellinen asiantuntija!
   
 40. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 141
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vähän pidemmin vastaten, on kyllä mahdollista tietokoneella tehdä tuo nopeutus lennosta jos videotiedostoa soitetaan mediasoittimella ja/tai lisäosilla, joilla tuon nopeutuksen voi tehdä. Tämä onnistuu esim. VLC playerillä tai Media Player Classicilla, jos asentaa Reclockin. Tämä vaatii kuitenkin käyttäjältä erityisiä toimia, eikä tätä tehdä vakioltaan kaikkeen sisältöön. Tämä ei auta mitään jos katsotaan vaikkapa Netflixistä tai Youtubesta 24fps videoita.

  Pointti on, että videon pitää telkkarille tullessaan olla jo nopeutettu 24fps->25fps. Telkkari ei itse voi sitä nopeuttaa.
   
  hmb tykkää tästä.
 41. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Mietitäänpä, mitä 50 Hz panelin omaavan television on tehtävä, kun se tunnistaa 24 p lähetteen ? Sen on osattava alkaa näyttää samaa lähetteen kuvaa kahdesti peräkkäin. Ei mitään muuta! Kun sekunnin sisällä 24:s kuvapari on näytetty, näytetään itse asiassa seuraavaan sekuntiin kuuluva kuvapari. Näin jatketaan, kunnes lähete loppuu. Miksi tv ei tällaista osaisi tehdä!
   
 42. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 141
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koska videota toistava laite on vastuussa videon nopeudesta, eikä televisio.

  Meinaako, että telkkari kertoo HDMI-piuhan kautta tietokoneella avatulle Youtubelle, että videota pitää toistaa nopeammin kuin tavallisesti? Vai meinaatko, että telkkari kurkistaa tulevaisuuteen kristallipallolla, että mitä siellä koneen ruudulla tapahtuu? Jos siirrän hiirtä samalla kun video pyörii, niin liikkuuko hiiri telkkarilla jo ennen kuin olen siirtänyt sitä!? Jos laitan Counterstrikeen FPS-lukon 24fps, niin voinko katsoa tulevaisuuteen mitä pelissä tapahtuu!? :eek:
   
  Viimeksi muokattu: 25.06.2019
  hmb tykkää tästä.
 43. k334

  k334

  Viestejä:
  450
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Ei näistä sun jutuista meinaa oikein löytää päätä eikä häntää.
   
  salamoi, hmb ja HeEBELI tykkäävät tästä.
 44. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Meinaan, että kuvat saapuvat televisioon bittivirtana eikä minään "sykäyksinä". Tällöin sekuntiin voi mahduttaa 25 kuvaa kaksinkertaistettuna. Pitää muistaa että tv:n panelilla on oma ominaisvärähtelytaajuutensa.
   
 45. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 141
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vastaisit aiempiin kysymyksiini. Ne voisivat avata sinulle, mikä ajattelussasi on virheellistä.
   
  hmb tykkää tästä.
 46. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Lähettävän laitteen lukunopeus ei ole sama kuin "tulostusnopeus" . Ei ole olemassa "24 fps-nopeuksista" materiaalia, vaan kaikkea voi lukea niin nopeaan kuin haluaa.
   
 47. salamoi

  salamoi

  Viestejä:
  515
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Alkaa tuntua siltä että joko trollaat tai sitten ei ole hajuakaan miten nuo laitteet toimii (tai sitten ulosannista ei saa selvää?). Miten se telkka voisi maagisesti näyttää kuvia ennen kuin se ne vastaanottaa? Jos soitin lähettää keskimäärin 24 kuvaa sekunnissa sisältävää bittivirtaa, niin miten se 25. kuva taiotaan sen sekunnin aikana? Tietenkin soitin voi näyttää kuvia nopeammin, mutta sittenhän se telkka jo vastaanottaa sitä 25 kuvaa sekunnissa muutenkin. Ei se telkkari voi tv lähetystäkään lukea nopeammin kuin sitä antennista pusketaan virittimelle. Muutenhan se näyttäisi tunnin ohjelman vaikka 45 minuutissa eli sillä näkisi tulevaisuuteen.
   
  Hcc, M_M, Asmola ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 48. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 642
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos haluaa lähettää dataa 24Hz ja näyttää sitä 25Hz, vaatii se väliin puskuroinnin tai muutoin ei onnistu. Ja puskuroinnin määrään pitää tietää esim. koko leffan pituus, jotta tavara ei lopu puskurista kesken ennen leffan loppua. Mutta en oikein ymmärrä, mihin tämä enää edes liittyy. Ei mihinkään relevanttiin asiaan ainakaan.
   
  M_M ja hmb tykkäävät tästä.
 49. Neut

  Neut

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  25.08.2017
  Itse kuulun siihen ryhmään, joka ei voi sietää 24fps materiaalia _ilman_ interpolointia, siitä saa lähinnä päänsärkyä. Tämä toki korostuu mitä suurempi ruutu, leffateatterista puhumattakaan. 48fps olisi jo älytön parannus, mutta minkäs teet kun edelleen kuvataan muinaisella kuvanopeudella. Tästä johtuen käytän maltillisesti kuvanparannusta tuon nykimisen poistamiseen, ja oma 65B8 ei tässä ole kyllä niin pätevä kuin kaverin Philips 803. Lieveilmiöt ovat Philipsissä pienemmät ja liike luonnollisempaa, kunhan senkin säätää maltilla eikä väännä kaikkea saippuaoopperaksi.

  Ymmärrän toki myös toisen näkökannan, nämä jakavat melkoisesti mielipiteitä.
   
  GiraFFi ja Aatsipoppaa tykkäävät tästä.
 50. itte

  itte

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Miten saan LG C8:sta äänet ulos, jos liitän Apple TV 4K esim. hdmi kakkoseen? Eli onnistuuko moinen suoraan LG:n optisesta ulos, jolloin saisin ne vanhalle 5.1 vahvistimelle? Tukeeko kyseinen liitin esim. DTS MA muotoa?