Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Se tekee sen kun laittaa telkkarin pois päältä, tais olla neljän tunnin kumulatiivisen käytön jälkeinen sammutus. Enpä oo itsekään mitään huomannut, kai se on noin just suunniteltukin ettei siitä tarvitse käyttäjän välittää.Asiasta kolmanteen, muistan lukeneeni ns. kompensaatiosyklistä, pitäisikö semmoinen jossain vaiheessa tulla ja havaita? Oma B8 ollut käytössä jo varmaan kuukauden päivät, eikä havaintoja kompensaatioista.
Kyllä sen huomaa, jos on tarpeeksi killissä. Eri asia sitten saako vaihtamalla parempaa vai tuleeko sitten vaikka kuolleita pikseleitä tai vääntynyt paneeli tilalle. Siksi en jaksanutkaan lähteä vaihtorumbaan, vaikka hämärissä kohtauksissa todellakin näkyy raidoitusta (2/17 valmistettu 65C7 kyseessä). Tosin mitä nyt itse kukin pitää "peruskäyttönä", en minäkään huomaa mitään vikaa paneelissa TV ohjelmia katsoessa, mutta leffoilla ja peleillä kylläkin. Harmi vaan, että TV on 99% ajasta juurikin leffa- ja pelikäytössä Onneksi sentään siinäkään käytössä ei ole koko ajan hämärä kohtaus menossa.PSA: Kaikille B8 Gigantista joulun tienoilla ostaneille, 50 päivän palautusoikeus alkaa näihin aikoihin umpeutumaan. Kaipa sen 5% gray uniformityn voisi vielä tarkistaa varmuuden vuoksi, mutta kuten moni todennut, eipä tuota peruskäytössä huomaa vaikka olisi kuinka killissä
Kävin tästä threadista pelästyneenä Powerissa katsomassa millainen oledin tökkivä kuva on. Käytin testilaitteena Panasonicin oledia. Ja siis joo, kyllähän se hieman nykii se kuva jos vertaa saippuaoopperafilttereihin, mutta eikö se töki samalla tavalla elokuvateattereissakin? Mielestäni se ei ollut läheskään niin paha kuin millaisen kuvan tästä keskustelusta sai. Muita merkkejä en kokeillut. Olisiko merkkikohtaista?
Kävin tästä threadista pelästyneenä Powerissa katsomassa millainen oledin tökkivä kuva on. Käytin testilaitteena Panasonicin oledia. Ja siis joo, kyllähän se hieman nykii se kuva jos vertaa saippuaoopperafilttereihin, mutta eikö se töki samalla tavalla elokuvateattereissakin? Mielestäni se ei ollut läheskään niin paha kuin millaisen kuvan tästä keskustelusta sai. Muita merkkejä en kokeillut. Olisiko merkkikohtaista?
Hyvä postaus. OLED ja LCD televisioillahan päästään pois tuosta nykimisestä ja blurrailuista kun saavutetaan 1000Hz päivitys ja lähde joka antaa aitoa 1000fps videokuvaa. Toinen vaihtoehto on välkyttää kuvaa kuten plasma ja pidetään framerate pienempänä. Huonona puolena valitus katsojilta että silmät väsyy ja välkkyy.Tökkiminen johtuu OLEDin tavasta toistaa kuva Sample-and-Hold tyylillä ja koska pikselit päivittyvät käytännössä heti uuden kuvan tullessa ruudulle, kuva näyttää tökkivän. LCD-telkkarit tekevät samoin, mutta niissä pikselien päivittyminen toiseen väriin on hitaampaa ja aiheuttaa omia blurrausongelmia, mutta saattavat auttaa tuohon tökkimisen tuntuun hieman.
Paras tapa päästä eroon tästä on lisätä frameratea ja/tai on luoda mustia ruutuja jokaisen framen väliin. Kun katsoo 24 fps elokuvaa, yksi frame on n. 42ms ruudulla ja jos kohde liikkuu sinä aikana paljon tai kamera panoroi tarpeeksi nopeasti, seuraavan framen aikana kohde on jo kaukana. Jos ihminen siis on erittäin allerginen tökkimisille, kannattaa katsoa mahdollisia BFI-toteutuksia tai jos mahdollista, valita source joka lähettää suurimmalla mahdollisella kuvataajuudella.
Toiseksi paras tapa päästä on eroon noista on lisätä keksittyjä frameja väliin joka saattaa vaan aiheuttaa ikävää saippuaoopperaefektiä riippuen toteutuksen laadusta. Näissä on eroja valmistajien välillä.
Vasemmalla kohteen kulku. Keskellä CRT, Lightboost näytteenotto ja oikealla LCD, OLED näytteenotto.
Temporal Rate Conversion - Windows 10 hardware dev
Why Do Some OLEDs Have Motion Blur?
Onko kaikilla epätasainen valkoinen? Omassa LG:ssä suoraan edestä katsottuna näkyy sinertävä palkki toisessa reunassa. Sivulta katsottuna tietysti menee heti isommin. Nyt vasta huomasin koko asian ja nyt häiritsee kaikessa valkoisessa.
Ja onko tuo semmoisia juttuja, että ajan kanssa paranee?
Pari vuotta B6:sta katsoneena toteaisin, että tuskin paranee ajan kanssa. Itsellä oikea reuna sinertävä ja vasen punertava. Tämän huomaa vain jos vertailee reuna-alueita toisiinsa valkoisella kuvalla. Käytännössä ei haittaa edes lumilajien seuraamista. Vaihtamalla voi parantua, jos siihen vain on mahdollisuus.Onko kaikilla tasainen valkoisen toisto (discolouration) 2018 paneeleissa? Ja jos ei ole ollut aluksi, niin onko tilanne muuttunut ajan kanssa?
Joo siis mun mielestä tuo tökkiminen ei haittaa ollenkaan ja mielestäni se jopa näyttää siltä kuin sen pitää, eli kuva on tarkka ja jämäkkä. Jotenkin sain edellisistä keskusteluista sellaisen kuvan että liikkuvassa kuvassa olisi artefakteja niin paljon että se olisi ihan katselukelvotonta. Ja mielestäni siis ei todellakaan ole katselukelvotonta vaan päin vastoinNo ei kai täydellistä tv:tä ole olemassakaan. Oled on tällä hetkellä lähimpänä sitä.
Trumotion päälle niin ei töki.
Joo siis mun mielestä tuo tökkiminen ei haittaa ollenkaan ja mielestäni se jopa näyttää siltä kuin sen pitää, eli kuva on tarkka ja jämäkkä. Jotenkin sain edellisistä keskusteluista sellaisen kuvan että liikkuvassa kuvassa olisi artefakteja niin paljon että se olisi ihan katselukelvotonta. Ja mielestäni siis ei todellakaan ole katselukelvotonta vaan päin vastoin
No ei se muuten niinkään häiritse, muuten kuin sellaisissa kohdissa joissa kamera liikkuu ja kuvaa maisemaa tms. Trumotion minimillä kokeillaan nyt. B8 siis itsellä.Nimenomaan siinä ei ole mitään artefakteja tai ongelmia sinänsä, vaan lähinnä se kuva vaihtuu niin "terävästi", että joku kokee sen nykivämpänä kuin vähän hitaammin päivittyvässä LCD paneelissa. Itse en ole koskaan kokenut tuota liiketoistoa minään muuna kuin hyvänä. Ei tulisi mieleenkään pistää noita saippuaoopperoita päälle.
No sepä just, ei häirinnyt niissäkäänNo ei se muuten niinkään häiritse, muuten kuin sellaisissa kohdissa joissa kamera liikkuu ja kuvaa maisemaa tms. Trumotion minimillä kokeillaan nyt. B8 siis itsellä.
Pari vuotta B6:sta katsoneena toteaisin, että tuskin paranee ajan kanssa. Itsellä oikea reuna sinertävä ja vasen punertava. Tämän huomaa vain jos vertailee reuna-alueita toisiinsa valkoisella kuvalla. Käytännössä ei haittaa edes lumilajien seuraamista. Vaihtamalla voi parantua, jos siihen vain on mahdollisuus.
Ilmeisesti suurimmassa osassa 2018 paneeleissa tasainen valkoinen, kun ei kukaan ole valittanut? Palautukseen siis.
Minusta tuo bluetint paljon häiritsevämpi kuin keltaiset reunat, joista enemmän puhetta. Ei varmaan häiritsisi jos olisi aivan reunassa, mutta kun on 20cm reunasta ja 20cm leveä.
Mä nyt kokeilin ihan selaimella, eikä oma silmä havaitse mitään muuta kuin valkoista. Jos siis vasemmassa tai oikeassa reunassa pitäisi nähdä? Mitään testikuvia en jaksa alkaa pyörittään, kun en silmällä oo kerran käytössäkään mitään huomannut.Itselleni vastaten. Ei ollut parempi uusikaan. Itse asiassa aivan järkyttävä. Liikkeessä näytillä olevissa malleissa, näytti kaikissa myös olevan samaa vihreää tai sinistä tint ongelmaa, LG:n omalla kalibrointi valkoisella. Taitaa kaikilla olla samaa ongelmaa. Kukaan ei vain uskalla tarkistaa enää millään testikuvalla omaansa
^ OLEDeissa on ollut tähän mennessä kaikissa paneleissa kännyköistä telkkareihin vihreän/sinisen häiveitä, osassa myös pinkkiä, punaista ja jopa keltaista.
Ehkä ne tulevaisuudessa ratkaistaan, onhan OLED jo 30 vuotta kehittynyt pikkuhiljaa.
^ näyttää kyllä harmaalta enemmän ja kyseessä on OLEDin perusominaisuus, jostain katselukulmasta se näkyy. Hyvä jos ovat saaneet sitä hiottua pois säätämällä eri värien osuutta kokonaisuudesta.
Keskustelu on, kuten OLED-otsikkoon hyvin sopii, painottunut kuvaan mutta kysytään nyt vielä toinen ääneen liittyvä kysymys, koska tämäkin OLED-telkkariin liittyy.
Eli onko kokemusta/tietoa voiko Dolby Atmosta saada ulos B7:sta ARCin kautta? Hieman sekalaista infoa tähän liittyen tarjolla eri foorumeilla, toiset sanoo että tarttis eARCin ja toiset että lossy DAtmos toimii (mitä ikinä tarkoittaakaan) myös normaali ARC:lla. Vahvistin näyttää Dolby Digital+ kun katsoo LG:n omilla appeilla tai testimateriaalilla Dolby Atmos äänilähdettä ja se jättää korkeuskaiuttimet mykäksi. Vahvistin kyllä tukee niitä ja kytkennät on jees, esim. Apple TV osaa homman.
Vahvistimesta siis "direct" valittu sound fieldiksi, jonka pitäisi ymmärtääkseni toistaa juuri se mitä äänilähteeseen on tallennettu. Vahvarissa (Sony STR-DN1080) on myös sound fieldejä, jotka "rikastavat" sisältöä vastaamaan kaiutinsetuppia ja jos sieltä laittaa päälle esim. "Dolby Surround" niin korkeuskaiuttimet tulevat taas käyttöön. Mutta käsittääkseni tässä vaihtoehdossa informaatiota jää uupumaan TV:n ja vahvistimen väliin ja vahvistin päättelee itse missä kohdissa korkeuskaiuttimia kuuluisi käyttää. Homma vaikuttaa toimivan ihan ok näinkin (testimateriaalin perusteella oikeat kohdat käytölle löytyvät hyvin), mutta olisihan se kivempaa ettei tarvitsisi tuota sound field settaria säätää päälle ja pois ja muutenkin että äänet vastaisivat mahdollisimman hyvin alkuperäistä...
axxu jo tuossa ehtikin vastaamaan, mutta voin vahvistaa, että C7 ja Denon X3300 kombolla toimii todistetusti Dolby Atmos. Olet myös oikeassa, että tuo Dolby Surround keksii itse puuttuvat (katto)kanavat eikä sen laatu/tarkkuus siksi vastaa aitoa Atmosta. Itse en huomaa eroa Blurayltä tulevan pakkamattoman (soitin kiinni suoraan vahvistimessa) ja Netflixistä tulevan pakatun (TV:n sisäinen sovellus) Atmoksen välillä, vaikka varmaan siinä jonkin asteinen ero onkin.Keskustelu on, kuten OLED-otsikkoon hyvin sopii, painottunut kuvaan mutta kysytään nyt vielä toinen ääneen liittyvä kysymys, koska tämäkin OLED-telkkariin liittyy.
Eli onko kokemusta/tietoa voiko Dolby Atmosta saada ulos B7:sta ARCin kautta? Hieman sekalaista infoa tähän liittyen tarjolla eri foorumeilla, toiset sanoo että tarttis eARCin ja toiset että lossy DAtmos toimii (mitä ikinä tarkoittaakaan) myös normaali ARC:lla. Vahvistin näyttää Dolby Digital+ kun katsoo LG:n omilla appeilla tai testimateriaalilla Dolby Atmos äänilähdettä ja se jättää korkeuskaiuttimet mykäksi. Vahvistin kyllä tukee niitä ja kytkennät on jees, esim. Apple TV osaa homman.
Vahvistimesta siis "direct" valittu sound fieldiksi, jonka pitäisi ymmärtääkseni toistaa juuri se mitä äänilähteeseen on tallennettu. Vahvarissa (Sony STR-DN1080) on myös sound fieldejä, jotka "rikastavat" sisältöä vastaamaan kaiutinsetuppia ja jos sieltä laittaa päälle esim. "Dolby Surround" niin korkeuskaiuttimet tulevat taas käyttöön. Mutta käsittääkseni tässä vaihtoehdossa informaatiota jää uupumaan TV:n ja vahvistimen väliin ja vahvistin päättelee itse missä kohdissa korkeuskaiuttimia kuuluisi käyttää. Homma vaikuttaa toimivan ihan ok näinkin (testimateriaalin perusteella oikeat kohdat käytölle löytyvät hyvin), mutta olisihan se kivempaa ettei tarvitsisi tuota sound field settaria säätää päälle ja pois ja muutenkin että äänet vastaisivat mahdollisimman hyvin alkuperäistä...
Alun perin ARCin kautta on mennyt läpi vain Dolby Digital ilman plussaa. Pari-kolme vuotta vanhat vahvistimet tukevat myös Dolby Digital Plussaa ARC:n kautta, mutta tämä ei ole varsinaista eARC-toiminnallisuutta. "Lossy Atmos" tarkoittaa Dolby Digital Plussan päälle rakennettua Atmosta, eli ääni on häviöllisesti pakattua. Voihan olla, että vahvistimesi ei ymmärrä, että kun signaali tulee ARC:n kautta, siinä voi olla myös Dolby Atmos mukana. Kuulostaa kyllä vähän oudolta, jos Atmos-tuki muuten löytyy.Keskustelu on, kuten OLED-otsikkoon hyvin sopii, painottunut kuvaan mutta kysytään nyt vielä toinen ääneen liittyvä kysymys, koska tämäkin OLED-telkkariin liittyy.
Eli onko kokemusta/tietoa voiko Dolby Atmosta saada ulos B7:sta ARCin kautta? Hieman sekalaista infoa tähän liittyen tarjolla eri foorumeilla, toiset sanoo että tarttis eARCin ja toiset että lossy DAtmos toimii (mitä ikinä tarkoittaakaan) myös normaali ARC:lla. Vahvistin näyttää Dolby Digital+ kun katsoo LG:n omilla appeilla tai testimateriaalilla Dolby Atmos äänilähdettä ja se jättää korkeuskaiuttimet mykäksi. Vahvistin kyllä tukee niitä ja kytkennät on jees, esim. Apple TV osaa homman.
Mitähän tuossa pitäisi nähdä? Duunin suht uus IPS ei kyllä näytä mitään muuta kun tasaista...Näkisin että ongelma olisi jos näkyisi joku selkeä kaistale jotain eri väriä tms.
Mitähän tuossa pitäisi nähdä? Duunin suht uus IPS ei kyllä näytä mitään muuta kun tasaista...Näkisin että ongelma olisi jos näkyisi joku selkeä kaistale jotain eri väriä tms.
A.F.D:tä en tainnutkaan tässä yhteydessä kokeilla, mutta nyt kun tulkkasin manuaalia tarkemmin niin tämä se oikea valinta varmaan juuri on. Laitetaan testiinSaa ulos ARCin kautta. Toi lossy atmos meinaa sitä että toimii vain "perus" dolby digital+ signaalin kanssa, dolby trueHD vaatii sen eARCin. Nopealla googletuksella oikea asetus sonyn vahvarissa olisi A.F.D, jonka pitäisi automaattisesti signaalin perusteella valita oikea asetus.
Jep, ja tuo A.F.D. lienee oikea valinta tässä kohtaa että homma toimii noin.axxu jo tuossa ehtikin vastaamaan, mutta voin vahvistaa, että C7 ja Denon X3300 kombolla toimii todistetusti Dolby Atmos. Olet myös oikeassa, että tuo Dolby Surround keksii itse puuttuvat (katto)kanavat eikä sen laatu/tarkkuus siksi vastaa aitoa Atmosta. Itse en huomaa eroa Blurayltä tulevan pakkamattoman (soitin kiinni suoraan vahvistimessa) ja Netflixistä tulevan pakatun (TV:n sisäinen sovellus) Atmoksen välillä, vaikka varmaan siinä jonkin asteinen ero onkin.
Niinpä, vieläpä kun vahvistimesta kyllä löytyy eARC eli puuttuu vain televisiosta. Mutta tässä lienee väärä sound field ollut valittuna koko ajan allekirjoittaneella, kokeilen A.F.D:tä...Alun perin ARCin kautta on mennyt läpi vain Dolby Digital ilman plussaa. Pari-kolme vuotta vanhat vahvistimet tukevat myös Dolby Digital Plussaa ARC:n kautta, mutta tämä ei ole varsinaista eARC-toiminnallisuutta. "Lossy Atmos" tarkoittaa Dolby Digital Plussan päälle rakennettua Atmosta, eli ääni on häviöllisesti pakattua. Voihan olla, että vahvistimesi ei ymmärrä, että kun signaali tulee ARC:n kautta, siinä voi olla myös Dolby Atmos mukana. Kuulostaa kyllä vähän oudolta, jos Atmos-tuki muuten löytyy.
STR-DN1080 | Help Guide | Relations between sound fields and speaker outputs*4For DTS audio streams, no sound is output when the speaker pattern is set to [5.1.2 (TM)], [5.1.2 (FD)], or [5.1.2 (SRD)].
Laittaisin vaihtoon itse, jos näkyy reaalikontentissä, kuten ilmeisesti näkyy.
POS 9002 ilmoitti tänään päivityksestä, ja kyllä vain, Android Oreohan sieltä viimein saatiin ulos. Täytyy testata, toimiiko Youtube HDR vihdoinkin. HDR10+-tuki olisi myös kiva yllätys.
E: ei toimi Youtube, vaikka Sonylla kai toimii.
Tämä ei siis sinänsä ollut Androidin haukkumiseksi tarkoitettu, kunhan ihmettelin hidasta päivitystahtia ja puuttuvia ominaisuuksia
POS 9002 ilmoitti tänään päivityksestä, ja kyllä vain, Android Oreohan sieltä viimein saatiin ulos. Täytyy testata, toimiiko Youtube HDR vihdoinkin. HDR10+-tuki olisi myös kiva yllätys.
Jooh, tuo Youtuben HDR-puute on kyllä mielestäni melkoisen iso faili Googlen osalta. Muutenhan tämä käyttis ei ole suoraan verrattavissa puhelimiin, vaikka nimen ja coren sikäli jakaa. Ihmettelen vaan, että kerran Android on Googlen, Youtube on Googlen jne. mutta silti ei saada tuettua "talon sisäisiä ominaisuuksia" vaikuttaa aika perusteettomalta. Eiköhän tuokin jossain vaiheessa tule.
Itselleni illalla kesken Netflixin tuo myös ilmoitti, mutten asentanut. Onko tuossa millainen suorituskyky suhteessa vanhaan Androidiin? Toimiiko kaikki kuten pitää vai onko osa appseista roskiskamaa? Youtube ei vieläkään ole Pyhän Israelin vuonna 2019 HDR-kelpoinen, mutta muuten käy ja kukkuu?
Jooh, tuo Youtuben HDR-puute on kyllä mielestäni melkoisen iso faili Googlen osalta. Muutenhan tämä käyttis ei ole suoraan verrattavissa puhelimiin, vaikka nimen ja coren sikäli jakaa. Ihmettelen vaan, että kerran Android on Googlen, Youtube on Googlen jne. mutta silti ei saada tuettua "talon sisäisiä ominaisuuksia" vaikuttaa aika perusteettomalta. Eiköhän tuokin jossain vaiheessa tule.
Itselleni illalla kesken Netflixin tuo myös ilmoitti, mutten asentanut. Onko tuossa millainen suorituskyky suhteessa vanhaan Androidiin? Toimiiko kaikki kuten pitää vai onko osa appseista roskiskamaa? Youtube ei vieläkään ole Pyhän Israelin vuonna 2019 HDR-kelpoinen, mutta muuten käy ja kukkuu?
kunhan ihmettelin hidasta päivitystahtia ja puuttuvia ominaisuuksia
Nuo päivitykset menee Android TV:ssä eri tahtia kuin puhelimissa. Kun ovat eri käyttikset.
55POS9002:een on tullut 1,5v aikana M-N-O -päivitykset. +sitten firmikset erikseen.
Mitäs HDR-videoita (oikeita HDR-videoita, eikä vain sellaisia joiden nimeksi on laitettu HDR...) porukka täällä Youtuben kautta katselee? Voisin katsoa iltasella NVidia Shieldistä, osaako sen YouTube oikeasti näyttää HDR:ää.
"HDR Scene" hakemalla on aika paljon leffakohtauksia testaukseenMitäs HDR-videoita (oikeita HDR-videoita, eikä vain sellaisia joiden nimeksi on laitettu HDR...) porukka täällä Youtuben kautta katselee? Voisin katsoa iltasella NVidia Shieldistä, osaako sen YouTube oikeasti näyttää HDR:ää.