OLED-TV

Ahah. Sekö ei sitten rasita silmiä, että hämäristä kohtauksista ei saa mitään selvää?
Itselläni tosin ei mielikuvitus riitä siihen, että saisin kuvaa näyttämään isommalle taustavalon kanssa mutta uskon kyllä, että sekin on mahdollista.

Aivan hyvin saa selvää hämäristä kohtauksista myös taustavalo päällä. Ja varsinkin kun välillä tulee sitä kirkkaampaa kuvaa niin tällöin taustavalo tekee tehtävänsä silmien hellimisessä. Jos ei nyt sitten katso vain sellaisia leffoja missä on koko ajan mustaa kuvaa. Varsinkin OLEDissa voi ero tumman kuvan ja kirkkaan kuvan välillä olla suurempi kuin LEDeissä, jolloin taustavalo auttaa.

Illuusio suuremmasta kuvasta tulee ihan samalla tavalla kuin tykillä katsellessa: näet osan x kuvasta terävänä ja sivusilmällä näet muuta tapahtumaa. Aivot luo siis ”kuvan” television ulkopuolelle. Ja tätä ei ymmärrä sellainen, joka ei ole ko. ominaisuutta kotona ajan kanssa käyttänyt.
 
Alempi ainakin polttaa kirkkaat kohdat puhki. Mm aurinkolasipäisen kaverin otsa on seinällä olevassa töllössä huomattavasti parempi.

Meinasin tuosta kirjoittaa, mutta jäi tekemättä. Kamera polttaa puhki C9 kuvaa vaikkei luonnossa näin tapahtuisikaan. Esimerkkinä toisessa kuvassa taas G6 kuva palaa puhki ihan vain kyvyttömän kuvankäsittelyn/paneelin vuoksi.
 
Aivan hyvin saa selvää hämäristä kohtauksista myös taustavalo päällä.
Jos ei nyt sitten katso vain sellaisia leffoja missä on koko ajan mustaa kuvaa.
Jaahah, no kyllä elokuvissa mitä itse katselen niitä hämäriä kohtauksia on yleensä jossain kohtaa ja jos ei niistä saa mitään tolkkua silloin niin kyllä on katselukokemus täysin pilalla.

Varsinkin OLEDissa voi ero tumman kuvan ja kirkkaan kuvan välillä olla suurempi kuin LEDeissä,
Niin, sitä tietääkseni kutsutaan dynamiikaksi.

jolloin taustavalo auttaa.
Pilaamaan kuvan. :)

Illuusio suuremmasta kuvasta tulee ihan samalla tavalla kuin tykillä katsellessa: näet osan x kuvasta terävänä ja sivusilmällä näet muuta tapahtumaa. Aivot luo siis ”kuvan” television ulkopuolelle. Ja tätä ei ymmärrä sellainen, joka ei ole ko. ominaisuutta kotona ajan kanssa käyttänyt.
Joo, ei mulla kyllä aiheuta tuollainen muuta kuin Vi**tusta mutta olenkin täysin mielikuvista vailla oleva. Hyvä kuitenkin kuulla, että tuolle taustavalolle on olemessa jokin järjellinen syy.
 
Saahan sen Ambilightin aina pois päältä myös Philipsin OLEDeissa.Jos sitä niin periaatteellisesti vihaa. Ei vaan itseäni kiinnosta katsella sillä tavalla.
 
Saahan sen Ambilightin aina pois päältä myös Philipsin OLEDeissa.Jos sitä niin periaatteellisesti vihaa. Ei vaan itseäni kiinnosta katsella sillä tavalla.
Niin, no se varmaan vaan sitten nollaa sen koko "hyödyn" moisen toosan hankkimiselle.

Tosin nyt vasta hokasin, että itselläkin on "ambilight" nykytöllössä, kun se on selin lähellä ikkunaa. Tosin sälekaihtimet on aina kiinni mutta kyllä se aurinkoisena päivänä aiheuttaa sen, että tulee disabloitua tuo ominaisuus vetämällä pimentävä rullaverho alas. Mitään tolkkua mistään hämärästä kohdasta ei nimittäin saa muuten. Uutisia tulee joskus katsottua tuon "luomu-ambilightin" kanssa.
 
Saahan sitä televisiota katsoa vaikka perunakellarissa jos niin haluaa tai asuinjärjestelyt antaa myöten. Itselläni on kuitenkin normaali perheellisen olohuone ja tällöin se vähä valo on ilta-aikaan ihan kiva ottaa sieltä television takaa ennemmin kuin ruudun etupuolelta. Enkä koe sen mitenkään pilaavan katselunautintoa edes OLEDin kanssa. OLEDin kiiltävän paneelin kanssa muutenkin on hyväksi pitää valot television takana.

Lisäksi on iso ero epäsuoran ja suoran valon välillä. Ikkunasta loimottava valo tulee eri suunnasta kuin television taakse heijastuva valo. Tämän eron voi testata vaikka osoittamalla taskulampulla suoraan silmiinsä tai sitten seinään.

Ja päivänvalon kirkkaudessakin on huomattava ero aurinko vs pari lediä.
 
Niin no itselläni on tuossa aina kuitekin sälekaihtimet kiinni, joten ei sieltä mitään suoraan auringonvaloa tulekaan mutta kyllähän sieltä valoa läpi tulee kuitenkin vähän. Ja ihan olohuoneessa se itselläkin on. Mutta tosiaan olen sen verran mielikuvitukseton otus, että katson kuvaa mieluiten sellaisena kuin se on ilman ylimääräisiä virityksiä (pilaamassa sitä).
 
Itse taas pidän siitä extra-fiiliksestä, jonka tuolla Ambilightilla OLEDiinkin saa. Ja ”pilaan” ihan mielelläni siis OLEDini kuvanlaadun. Jos tuota termiä halutaan käyttää.

Tämä on minulle oikea tapa katsoa televisiota - jollain muulla on sitten toinen. Enkä sitä lähde dissaamaan.
 
Jaahah, no kyllä elokuvissa mitä itse katselen niitä hämäriä kohtauksia on yleensä jossain kohtaa ja jos ei niistä saa mitään tolkkua silloin niin kyllä on katselukokemus täysin pilalla.


Niin, sitä tietääkseni kutsutaan dynamiikaksi.


Pilaamaan kuvan. :)


Joo, ei mulla kyllä aiheuta tuollainen muuta kuin Vi**tusta mutta olenkin täysin mielikuvista vailla oleva. Hyvä kuitenkin kuulla, että tuolle taustavalolle on olemessa jokin järjellinen syy.

Pitää tässä kyllä sen verran ambilightia puolustaa että se on kyllä ihan oikea ja tutkittu juttu että tuo oikeasti huijaa aivot niin että se ruutu näyttää aika paljonkin isommalta, itse voin tämän myös kertoa omasta kokemuksesta faktana kun lcd aikaan olen ambilightia monta vuotta käyttänyt.
Se myös lcd aikaan sai monet "wow efektit" kun leffoja katsoi pimeässä ja parhaimmillaan se kuva ns jatkui tosi pitkälle matkalle ja esim selviytyjien tyyliset missä on paljon vihreetä kasvistoa näytti tosi komealta, ja se myös oikeasti rentoutti silmiä aika reilusti, ei täällä minunkaan kämpässäni tainnut yksikään ihminen olla kehumatta sitä systeemiä kun oli töllöä katsellut.

Siitä miten se toimii oled aikaan en osaa sanoa, ei se taatusti sitä niin pahasti pilaa mitä sinä nyt annat ymmärtää, jos se pieni valonmäärä huoneessa (pimeässä kohtauksessa ambilight tuottaa vain vähän valoa) vie kyvyn nähdä kohtauksista mitään niin silloin olisi mielestäni aika mennä jo silmälääkärille käymään.

Sen asian puolesta kuitenkin pelkään että oled aikaan ambilight oikeasti on negatiivinen asia, siinä missä lcd aikaan se taustavalo oikeasti paransi kuvaa niin nyt se huonontaa sitä koska se taustavalo saa sen ruudun näyttämään vähemmän kirkkaalta, sitten taas toisaalta philipsin oledit antavat kirkkaamman kuvan kuin lg:n töllöt...

Jos philipsi ottaisi päänsä pois perseestä ja olisi tunkenut hdmi 2.1 liittimet 2020 malleihin niin itse sellaisen olisin ostanut, mutta koska sillä firmalla on joku ihme tarve pilata hyvät telkkarinsa paskoilla ratkaisuilla jotka rampauttaa koko telkkarin (esim nyt 2018 malleissa vain yksi hdmi paikka 2.0 ja loput 1.4) niin pakko ostaa lg:tä seuraavaksikin, mikä on harmi koska on kyllä ambilightia ollut ikävä- tässä onneksi voi tuudittautua siihen että oled aikaan se ei taatusti olisi niin upea juttu kuin lcd aikaan.
 
Tuli juuri tilattua LG:n 55" B9 verkkiksestä, toivottavasti saavat pian varastoon ja pääsisi testaamaan. Kyseessä on ensimmäinen omistamani OLED ja mietin mihin seikkoihin tulisi kiinnittää huomiota TV:n saapuessa?

Tietokoneen IPS-paneeleissa kun ilmeisesti (en omista) tulee katsoa onko valovuoto hallussa yms, niin onko OLED televisioissa joitain asioita joista huomaa paneelin olevan viallinen? Tai onko jotain vialta vaikuttavia "ominaisuuksia" jotka katoavat käytön myötä?
Edellinen TV tosiaan pieni 32" LCD joten ei hajuakaan miltä OLEDin tulisi näyttää.
 
Ainoa puutehan Philipsin 2019-> malleissa on juurikin tuo HDMI 2.1 (esim kaikki HDMI:t ovat 2.0+ARC) vs LG.

Mutta tarvitseeko sitten kukin itse tuota liitäntää välttämättä on eri asia (pitää uusia käytännössä näytönohjain tai konsoli - jollaisia kumpaakaan ei ole vielä markkinoilla). Minkään olemassaolevaan laitteen kanssa ei ole ongelmaa ja tulevaisuudenkin laitteet toimivat 2.0:lla. Lisäksi toinen kysymys on se, toimiiko ko LG:n liitäntä näiden kanssa (kukaan ei ole yllättäen päässyt testaamaan).

Sinälläänhän mikään OLED ei pysty toistaiseksi näyttämään HDMI 2.1 speksien mukaista kuvaa - se kun vaatii 8K-reson 60fps jota ilmeisesti uudet konsolit ainakin tukevat. Eli tältä osin myös LG:t ovat ”rampoja”
 
Viimeksi muokattu:
onko OLED televisioissa joitain asioita joista huomaa paneelin olevan viallinen? Tai onko jotain vialta vaikuttavia "ominaisuuksia" jotka katoavat käytön myötä?

Mun mielestä järkevintä olisi katsoa vain normimatskua normaalisti. Ei hakea virheitä synteettisillä testikuvilla, kuten muutama tekee. Jos siis kuvassa on jotain outoa normimatskulla, voi asiaa tutkia enemmän. Jos kuva näyttää hyvältä, ole tyytyväinen ja nauti hyvästä OLED:stäsi!
 
Paneelin tasaisuudessa ja maksimikirkkaudessa on eroja, kuin myös siinä mikä on kirkkauden oikea asetus eli se voi olla vaikkapa välillä 49-53 kun perinteisesti oikea asetus on ollut se tehdasvakio 50.
Se on sitten jokaisen oma asia lähteekö niitä oman paneelin ominaisuuksia etsimään testikuvilla vai ei, omalla kohdalla testikuvat astuu esiin TV:n elinkaaren alkupäässä kalibroinnin merkeissä jossa samalla sitten huomaa mahdolliset epänormaalit paneelit.
Itse taas ajattelen että kun tällä hetkellä laadullisia eroja on, niin ei ole epäreilua asiakkaalta vaatia rahoilleen niin hyvää vastinetta kuin mahdollista ja palauttaa TV jos saa oikein huonon yksilön, joka jostain syystä on silti mennyt tehtaan laatuseulasta läpi.

TV:tä kannattaa kuitenkin käyttää noin 100 tuntia ennen palautusta koska paneeli usein puhdistuu jonkun verran alkumetreillä. Paneeli tekee jokaisen 4 tunnin käytön jälkeen noin 10 minuuttia kestävän kompensoinnin eli tasaa pikseleiden jännite-erot.
Tämä tapahtuu virran standby tilassa eli älä katkaise kokonaan virtoja TV:stä.
 
Ainoa puutehan Philipsin 2019-> malleissa on juurikin tuo HDMI 2.1 (esim kaikki HDMI:t ovat 2.0+ARC) vs LG.

Mutta tarvitseeko sitten kukin itse tuota liitäntää välttämättä on eri asia (pitää uusia käytännössä näytönohjain tai konsoli - jollaisia kumpaakaan ei ole vielä markkinoilla). Minkään olemassaolevaan laitteen kanssa ei ole ongelmaa ja tulevaisuudenkin laitteet toimivat 2.0:lla. Lisäksi toinen kysymys on se, toimiiko ko LG:n liitäntä näiden kanssa (kukaan ei ole yllättäen päässyt testaamaan).
Voi kuitenkin olettaa, että tälläkin foorumilla moni aikoo konsolinsa ja näyttiksensä päivittää kunhan siihen on mahdollisuus, itse ainakin päivitän saman tien. Seuraavat 5v on kuitenkin tarkoitus mennä nykyisellä telkkarilla, sen takia Hdmi 2.1 oli suuri tekijä.
 
Jep 2.0:ssa 4k@60Hz vs 2.1:ssä 4k@120Hz + VRR(40-120Hz)
Pelaajalle no brainer. Lisäksi eARC, joten televisio pystyy välittämään myös losslessia, myös Plex/Emby käytäjät kiittää.

EDIT: Tuo ei vissiin viimeisien tietojen perusteella pidä paikkaansa. Siis nyt puhutaan sisäisten appien lossless siirrosta, ei HDMI to HDMI siirrosta.
 
Viimeksi muokattu:
Jep 2.0:ssa 4k@60Hz vs 2.1:ssä 4k@120Hz + VRR(40-120Hz)
Pelaajalle no brainer. Lisäksi eARC, joten televisio pystyy välittämään myös losslessia, myös Plex/Emby käytäjät kiittää.
Toimiiko tuo losslessi minkään sisäisen appsin kautta vahvistetusti? Lg oma taisi muutamaa hassua dolbyn demon tiedostotyyppiä tukea. 90% audio not supported. Hdmi kautta kyllä toimii, kuten pitääkin (pc/bluray-tv-äänilaite).
 
Nyt kun muutaman kymmenen tuntia on tullut töllöteltyä OLEDia ja lähinnä katsottua Netflixistä ohjelmia, niin tekstityksiä on pitänyt säätää himmeämmille. Asetin siis tekstiä hieman läpinäkyväksi, jolloin ne eivät häiritse kirkkaudellaan kun katsoo HDR/DV ohjelmia vähänkään hämärässä huoneessa.

Onko muut huomannu samaa ongelmaa vai meettekö ihan vaan default tekstityksen väreillä?
 
Onko muut huomannu samaa ongelmaa vai meettekö ihan vaan default tekstityksen väreillä?

Kyllä, enkä keksi, miten helvetissä tuota ei ole saatu korjattua. Siis oma kirkkaus-/värisäätö tekstitykselle HDR:ssä ja SDR:ssä. Mutta tämä ei ole niinkään TV:n ongelma, vaan applikaation. Omalla kohdallani lähinnä siis Netflix. Läpikuultavuus auttaa HDR:ssä, mutta muistaakseni ei niin toimi SDR:ssä.
 
SDR kuvassa toi läpinäkyvä teksti on ehkä hieman liian himmeä, mutta mieluummin pidän sen silti niin koska se häiritsee vähemmän.

Toivotaan että jossain vaiheessa pystyy tekstit säätämään erikseen noille kuvatiloille.
 
Tekemällä eri profiilit Netflixiin, onnistuu se, että toisessa läpikuultava ja toisessa ei, siis tekstitys. Mutta mitä itse testailin, niin se vaatii aina ulos kirjautumisen ja sisään loggauksen, että asetukset vaihtuivat. Joten tyytynyt itsekin vain pitämään tekstitykset läpikuultavina oli sitten hdr tai ei.
 
Toimiiko tuo losslessi minkään sisäisen appsin kautta vahvistetusti? Lg oma taisi muutamaa hassua dolbyn demon tiedostotyyppiä tukea. 90% audio not supported. Hdmi kautta kyllä toimii, kuten pitääkin (pc/bluray-tv-äänilaite).
Käsittääkseni tuon pitäis tulla mahdolliseksi 2020 toisella neljänneksellä päivityksen myötä.

Ääh ei tulekkaan, viimeksi kun lueskelin tuosta, niin oli tulossa, mutta viimeisemmet tiedot kertovat jostain hardis-ongelmasta tämän suhteen.
 
Näillä asetuksilla voi kokeilla, toiminut keskimäärin hyvin.

Kirjasin: Tikkukirjainet
Tekstin koko: keskikoko
Varjostus: heittovarjo
Tausta: musta
Ikkuna: Ei mitään
 
Mä olen aikoinaan isolla vaivalla säätänyt kuntoon kun meni hermot kun ei saanut tabletilla selvää teksteistä tai vaihtoehtoisesti silmät paloivat töllöstä hdr katsoessa, niin että toimii SDR sekä HDR ja postannut tänne aiemminkin joskus mutta pistetään uusiksi:
Font: Block (semi transparent)
Text Size: Medium
Shadow: Depressed
Ei taustaa eikä ikkunaa.

Näillä asetuksilla netflixin hdr subit näkyy aikalailla täsmälleen niinkuin näkyisi tavis subit ilman hdr:ää ja saa kuitenkin paljon paremmin selvää sdr sisällön kanssa kuin tuo täällä usein mainittu läpinäkyvyys, toimii hyvin myös tabletilla.
 
Onko linkkiä?
Itse luin myös että Q2/2020

"I have this week confirmed via the Troubleshooting Team leader at LG Australia that the LPCM fix will arrive in June 2020. I have also been told Lossless audio from apps via eARC CANNOT be implemented. A review of the CX model indicates it has the same issue.
Long story short - LG have come back after a month of talks and their troubleshooting team leader (Pau) has stated:
LG engineers, have stated that Dolby TrueHD can ONLY be passed through from a connected device - not an app such as plex. They assert there can be no fix for this as an app is not considered "passthrough" and requires the decoder.
"
 
^ Ok eli koskee siis appeja.
LPCM 7.1 läpivienti ilmeisesti tulee kuitenkin mahdolliseksi.
"However, passthrough from external HDMI sources works just fine."
 
Viimeksi muokattu:
Pähkäilyssä lg 55 oled b9 tai c9 vao odottaisko viikon ja b9s. Tulossa töllöttimeksi ja satunnaisesti pc pelinäytöksikin. Toimiikos noissa freesync vai prlkästään g sync?
 
Pähkäilyssä lg 55 oled b9 tai c9 vao odottaisko viikon ja b9s. Tulossa töllöttimeksi ja satunnaisesti pc pelinäytöksikin. Toimiikos noissa freesync vai prlkästään g sync?
Freesync ei toimi. Ja vaikka en näe mitään järkeä siinä, että LG ja AMD eivät ole tuota implementoineet, niin en pidättäisi hengitystä. AMD:n näyttiksiä käyttävänä, toivoisin että joku tulisi järkiinsä..
.
 

"I have this week confirmed via the Troubleshooting Team leader at LG Australia that the LPCM fix will arrive in June 2020. I have also been told Lossless audio from apps via eARC CANNOT be implemented. A review of the CX model indicates it has the same issue.
Long story short - LG have come back after a month of talks and their troubleshooting team leader (Pau) has stated:
LG engineers, have stated that Dolby TrueHD can ONLY be passed through from a connected device - not an app such as plex. They assert there can be no fix for this as an app is not considered "passthrough" and requires the decoder.
"
Eli apeista et saa ikinä ulos esim. oikeaa Atmosta? Tappaa melko tehokkaasti sitten omien apien käytön em. formaattia tukevissa palveluissa.

Onneksi löytyy se Shield hyllyn nurkalta.
 
Freesync ei toimi. Ja vaikka en näe mitään järkeä siinä, että LG ja AMD eivät ole tuota implementoineet, niin en pidättäisi hengitystä. AMD:n näyttiksiä käyttävänä, toivoisin että joku tulisi järkiinsä..
.
LG:llä on ollut tapana pitää featureita lukittuna uusimpaan mallistoon eli freesync on porkkana X mallistolle. Joka on sinällään ikävää kun C9 ja CX malleissa on erona käytännössä vain softa.

Eli apeista et saa ikinä ulos esim. oikeaa Atmosta? Tappaa melko tehokkaasti sitten omien apien käytön em. formaattia tukevissa palveluissa.

Onneksi löytyy se Shield hyllyn nurkalta.
Siis tuo linkkaamasi juttu tarkoittaa että Atmosta nimenomaan saa. LPCM formaattia et saa kuin 2 kanavaisena. Se lukee tuossa postauksessakin.
(TrueHD+Atmos - this works just fine via eARC)
 
Freesync ei toimi. Ja vaikka en näe mitään järkeä siinä, että LG ja AMD eivät ole tuota implementoineet, niin en pidättäisi hengitystä. AMD:n näyttiksiä käyttävänä, toivoisin että joku tulisi järkiinsä..
.
Ok kiitoksia tiedosta. Väheni pähkäily kun b9 ei ole hyllyssä. Niin odottaako viikon tuota b9sla vai ottaako hyllystä löytyvän c9
 
LG:llä on ollut tapana pitää featureita lukittuna uusimpaan mallistoon eli freesync on porkkana X mallistolle. Joka on sinällään ikävää kun C9 ja CX malleissa on erona käytännössä vain softa.


Siis tuo linkkaamasi juttu tarkoittaa että Atmosta nimenomaan saa. LPCM formaattia et saa kuin 2 kanavaisena. Se lukee tuossa postauksessakin.
Khyl, oman arvauksen mukaan kun tuo tukee VRR:ää, Nvidia lisäsi tuen tuolle VRR:lle ja brändäsi sen G-Synciksi ja LG luultavasti vain "käänsi kytkintä", joka enabloi VRR-tuen Nvidian näyttiksille...

Esim. Xbonet käyttää VRR:ää ja se toimii näissä töllöissä, joten AMD:lla ja LG:llä pitäisi olla kaikki hanskassa tuon toteuttamiseen AMD:n näyttiksilläkin...
No, tuki VRR:lle on varmaan pakko tulla seuraavissa näyttiksissä, joissa HDMI 2.1. Joten jos ei muuten, niin siellä sitten viimeistään...

Ok kiitoksia tiedosta. Väheni pähkäily kun b9 ei ole hyllyssä. Niin odottaako viikon tuota b9sla vai ottaako hyllystä löytyvän c9
Yllä lisäpähkäilyä tuosta tilanteesta, tosin kuten sanoin, varsinainen toteutus on täysin arvailua minun puoleltani. Joten minään oikeana totuutena sitä ei luultavasti kannata ottaa ;)
 
Ok kiitoksia tiedosta. Väheni pähkäily kun b9 ei ole hyllyssä. Niin odottaako viikon tuota b9sla vai ottaako hyllystä löytyvän c9
En oikein tajua miksi odotat sitä b9s, eikös se ole Täsmälleen sama vehje kuin b9, mutta suoraan euromarketeille nimetty uusiksi?
Itse ainakin kun verkkokaupasta vertasin teknisiä tietoja niin eihän niissä ole mitään eroa?
 
S näyttää olevan itäblokin maissa.
Toimiiko takuu LG:n kautta vai onko "harmaatuoduissa" takuuasiat hoidettava myyjän kanssa?!
 
No pointti nyt kuitenkin on että se b9s maksaa 300e enemmän ku normi b9 ni miksi joku pohtii että odottaa sitä.
 
LG julkistaa ensi keskiviikkona läpinäkyvän OLED -näytön.
Kyseinen malli on 55" FHD-näyttö, ja läpinäkyvyys on luokkaa 40%.
1586791323549.png

Ei taida kelvata televisioksi, mutta olisihan tuo aika cool näyttönä (tietenkin, jos läpinäkymättömyyden läpinäkyvyyden saisi myös pois, jolloin koko idea olisikin sitten turha :D ).
Mutta tullee olemaan sen verran hintava, että jäänee lähinnä messulaitteeksi ja TV-studioiden wau-efektilaitteeksi. Tämäkin ensiesiintyminen tulee tapahtumaan MBC:n studiossa kuuden näytön kokoonpanona.
Näkynee laajalti myös tulevissa SciFI-elokuvissa.
 
Viimeksi muokattu:
LG julkistaa ensi keskiviikkona läpinäkyvän OLED -näytön.
Kyseinen malli on 55" FHD-näyttö, ja läpinäkyvyys on luokkaa 40%.
1586791323549.png

Ei taida kelvata televisioksi, mutta olisihan tuo aika cool näyttönä (tietenkin, jos läpinäkymättömyyden saisi myös pois, jolloin koko idea olisikin sitten turha :D ).
Mutta tullee olemaan sen verran hintava, että jäänee lähinnä messulaitteeksi ja TV-studioiden wau-efektilaitteeksi. Tämäkin ensiesiintyminen tulee tapahtumaan MBC:n studiossa kuuden näytön kokoonpanona.
Näkynee laajalti myös tulevissa SciFI-elokuvissa.
Tulee mieleen käyttökohteina ikkunat tai lasit autoissa. HUD elementtejä esim nopeus, lämpö, kartta yms. Ei oikein muuta järkeä.
 
Mulla on sellanen hypoteesi että B9S on vain sama CX:lle mitä B9 on C9:lle. B9 ja B9S ovat sama televisio elektroniikaltaan, mutta B9S on vain vuoden 2020 paneelilla. Jos ylipäätään 2019 ja 2020 paneelissa on eroa.

Siis tämä on vain minun valistunut veikkaus, eikä perustu mihinkään, minkä voisin linkillä tms. todentaa.
 
Mulla on sellanen hypoteesi että B9S on vain sama CX:lle mitä B9 on C9:lle. B9 ja B9S ovat sama televisio elektroniikaltaan, mutta B9S on vain vuoden 2020 paneelilla. Jos ylipäätään 2019 ja 2020 paneelissa on eroa.

Siis tämä on vain minun valistunut veikkaus, eikä perustu mihinkään, minkä voisin linkillä tms. todentaa.
Miksi se nyt muka näin olisi, eikös siellä ole ihan BX olemassa?
Mun käsittääkseni B9s on identtinen B9:lle, eri nimi vain.
 
Useat ovat varmasti liittäneet C9:n HDMI:lla vahvistimeen, mutta käyttääkö kukaan optista tai koaksiaali-liitäntää? Pelkkä ääni tulisi vahvistimelle ja sitä kautta kaiuttimiin. Onko odotettavissa lip sync ongelmia?
 
Useat ovat varmasti liittäneet C9:n HDMI:lla vahvistimeen, mutta käyttääkö kukaan optista tai koaksiaali-liitäntää? Pelkkä ääni tulisi vahvistimelle ja sitä kautta kaiuttimiin. Onko odotettavissa lip sync ongelmia?

Vanhemmassa LG:n Oledissa ei ainakaan ollut mitään ongelmia optisen kautta erilliseen DA-muuntimeen ääni siirrettynä.
 
Useat ovat varmasti liittäneet C9:n HDMI:lla vahvistimeen, mutta käyttääkö kukaan optista tai koaksiaali-liitäntää? Pelkkä ääni tulisi vahvistimelle ja sitä kautta kaiuttimiin. Onko odotettavissa lip sync ongelmia?
B7 kanssa ainakin on ongelmia synkassa. Automaatti ei toimi ja manuaali asetus tuntuu jotenkin riippuvan lähteestä tai jotain muuta hämmentävää.
LG:n ratkaisu laittaa viive asetus säädettäväksi abstrakteilla numeroilla ei myöskään ole ihan parhaasta päästä. Oisko ne ms-lukemat ollu niin vaikeet?
Tai toki vielä parempi jos automaatti asetuksella puskis sen äänen ulos samassa kohtaa kun kuvan paneelille, mutta sehän nyt ois jo liian helppoo...

Mulla siis liike-interpolointi päällä, joka aiheuttaa viivettä kuvaan, joten tuolla on oikeesti merkitystä. Ilman välikuvien arvausta saattas toki toimiakkin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 396
Viestejä
4 489 757
Jäsenet
74 154
Uusin jäsen
Almedin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom