- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 15 637
Tuskin tuo oikea kalibrointi tuolla hinnalla on.
Luultavasti on oikea kalibrointi tuolla hinnalla.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tuskin tuo oikea kalibrointi tuolla hinnalla on.
100€ hintaluokan laitteilla et saa, kun tietokoneen näytön kalibroitua. siinä hommassa ihan pätevä.. tv ja videotykki on sitten ihan oma lukunsa. ei kannata satojen/tuhansien eurojen laitteita itselle ostaa...Eikö tuolla 100€ hinnalla nyt osta jo itsekin melkein kalibrointivehkeen, jolla voi sitten TV:n ja näytötkin (ja kaverin myös) vedellä?
Asiakaspalvelulla (ja myyjällä) ei välttämättä ole ymmärrystä asiasta ja voivat sanoa mitä tahansa (kuten ketjussa aiemmin mainittu "kaikkien pikselien tarkistus").No eikun powerin aspasta vaan tivaamaan tuota tarkemmin.
Kalibroinnin voi joutua tekemään uudestaan esim. firmware-päivitysten jälkeen ja vuosittain tms., kun paneelin herkkyys muuttuu ikääntyessä. Oman mittarin hankkiminen ja harjoittelu on tuon vuoksi kannattavaa.No kyllähän se vaatii jo vähän taitoakin, eikä siltikään mikään maailman nopein homma kalibroida kunnolla. Ja tällainen OLED nyt on lähemmäs vuosikymmenen hankinta helposti, niin ihan hyvä hinta jos saa oikean kalibroinnin televisiolle.
Asetusten kopioiminen laitteeseen ei ole kalibrointia eikä sitä voi markkinoida kalibrointina. Jos joku on 'kalibrointi' palvelua eikä raporttia ole tarjolla, pyytäkää rahat takaisin.
Onko noissa paneeleissa sitten niin paljon eroa, vai mikä on syynä etteivät ne tule tehtaalta jo optimiasetuksilla? Ja vaikka niissä jonkin verran heittoa olisikin niin luulisi, että vaikka kaikissa olisi samat asetukset jotka kopioitu yhden kalibroidun mukaan niin olisi ainakin aika hyvä lopputulos.
Onko noissa paneeleissa sitten niin paljon eroa, vai mikä on syynä etteivät ne tule tehtaalta jo optimiasetuksilla? Ja vaikka niissä jonkin verran heittoa olisikin niin luulisi, että vaikka kaikissa olisi samat asetukset jotka kopioitu yhden kalibroidun mukaan niin olisi ainakin aika hyvä lopputulos.
Vaikka olisi samat komponentit, eroja tulee silti, koska kaikkien komponenttien arvoissa on pieniä heittoja. Jo noista pienistä eroista tulee isompia, kun noita komponentteja on satoja, paneelien eroista puhumattakaan.Kaikissa televisioissa, edes saman mallisissa, ei ole välttämättä identtinen elektroniikka. Tämän takia kuvasäädöt eivät edes välttämättä toimi samalla tavalla.
Tuskin tuo oikea kalibrointi tuolla hinnalla on.
Mistä noi kalibroijat tietää telkkarin käyttäjän valaistusolosuhteet. Lisäksi telkkari kuluu käytössä, joten täytyy kalibroida useamman kerran.
Mistä noi kalibroijat tietää telkkarin käyttäjän valaistusolosuhteet. Lisäksi telkkari kuluu käytössä, joten täytyy kalibroida useamman kerran.
Jaa... noh jokainen uskoo mitä tahtoo.Se kamera tulee näyttöön/telkkariin kiinni, joten huoneen valaistuksella ei ole väliä.
Jaa... noh jokainen uskoo mitä tahtoo.
Jaa... noh jokainen uskoo mitä tahtoo.
Vaikutus on lähinnä kirkkauteen ja värilämpötilaan. Mutta luultavasti siellä käytetään jotain aika hyvää oletusta, joka on enemmän tai vähemmän hämärä huone jollain 6500K lämpötilalla. Senkin varmaan voi kysyä ja ehkä näkyy siitä raportista.
Ainoa lopullisiin säätöihin vaikuttava asia on katselutilan yleinen (ja keskimääräinen) kirkkaus, joka voidaan ottaa huomioon maksimikirkkautta ja gammaa säädettäessä.
tällänen keskustelu löyty TV:n kalibrointi Powerissa hintaan 99eur. Kannattaako?
Kiitos! Kyllä tuo siis ihan täysiveriseltä ja yksilökohtaiselta kalibroinnilta vaikuttaa, eikä miltään säätöjen kopioinnilta jostain toisesta yksilöstä, kuten moni epäili.
Jos tyytyy noihin gamma käyriin ja siihen että viet televisiota pariin kertaan ja että kirkkautta on laitettu 180cd/m2 niin onhan tuo ihan kohtalainen suoritus. Tai no sanotaanko että tuo ensimmäinen nyt on aivan hirveä, toinen ihan kohtalainen ja kolmas jällen osittain aivan metsässä, mutta varmasti lämmittää sydäntä kun voi kavereille sanoa että on kalibroitu.
kontuu hintanen vuokraus kuulostais paremmalta. jos joku viittii ostaa laitteet.
Sitten ostaa usean satasen kolorimetrin ja kalibroi sillä?
Useat kolormetrit (kuten esim i1Display Pro) kylläkin mittaavat huoneen valaistuksen tasoa.Se kamera tulee näyttöön/telkkariin kiinni, joten huoneen valaistuksella ei ole väliä.
No kyllähän se vaatii jo vähän taitoakin, eikä siltikään mikään maailman nopein homma kalibroida kunnolla. Ja tällainen OLED nyt on lähemmäs vuosikymmenen hankinta helposti, niin ihan hyvä hinta jos saa oikean kalibroinnin televisiolle. Gigantin kalibrointia nyt ei ilmaiseksikaan kannata ottaa
Satasella saa kuitenkin ihan kunnon kalibrointeja kotonakin.
Useat kolormetrit (kuten esim i1Display Pro) kylläkin mittaavat huoneen valaistuksen tasoa.
Kimppalaite olisi hyvä mutta se melkein vaatii kaveriporukan joka haluaa investoida. Itse en satunnaisiin foorumilaisiin luottaisi
Sen lisäksi että koskaan ei voi varmistua siitä miten muut käsittelevät laitetta, on tällaisessa kimppalaite-ajatuksessa vähän sitäkin ongelmaa, että jos kaikki osallistujat eivät ole samalta paikkakunnalta, niin se postin kautta lähetteleminen ei oikein napostele. Ja sitten siihen päälle vielä mahdolliset lisenssiongelmat sovelluksen kanssa (voiko asentaa useampaan koneeseen samaan aikaan jne).Mulla on vähän samaa ongelmaa.. Mikä nostaisi luottamuksen sille tasolle, että kimppalaitteen hankinta toteutuisi?
Mikä satasen laite osaa kalibroida töllöt? Vai mitä meinasit? Kimppaa?
Kimppalaite olisi hyvä mutta se melkein vaatii kaveriporukan joka haluaa investoida. Itse en satunnaisiin foorumilaisiin luottaisi
Sen lisäksi että koskaan ei voi varmistua siitä miten muut käsittelevät laitetta, on tällaisessa kimppalaite-ajatuksessa vähän sitäkin ongelmaa, että jos kaikki osallistujat eivät ole samalta paikkakunnalta, niin se postin kautta lähetteleminen ei oikein napostele. Ja sitten siihen päälle vielä mahdolliset lisenssiongelmat sovelluksen kanssa (voiko asentaa useampaan koneeseen samaan aikaan jne).
Muutenhan tämä olisi ihan fiksu systeemi, kun kenenkään ei tarvitsisi ostaa itselleen monen sadan euron laitetta kaappiin seisomaan.
Kyseisen laitteen omistajana voin todeta, että käsityksesi laitteen toimintatavasta on virheellinen. Tai sen käsityksen viestistäsi tässä kontekstissa saa.
Display Prolla voi kyllä mitata huoneen valaistustakin pitämällä "linssinsuojan" päällä ja osoittamalla mittarin kohti valonlähteitä. Tuolla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä kalibroinnin kanssa.
No siis henkilökohtaisesti juuri se ei napostele, että pitää postin kautta pulata. En minä ideaa kokonaisuutena ole tyrmäämässä, mutta se ei tässä tilanteessa ja tällä mallilla ole minua varten. Katsotaan uudestaan sitten jos prosessi etenee ja nämä lisenssijutut sun muut selkiytyvät. Onnea matkaan, jos joku vaan jaksaa alkaa virittelemään.Siis kyllä se vaan hämästyttävän hyvin toimii Hifiharrastajien puolella. Kalibrointilaitteiston käyttäjät ovat kaikki saman henkisiä ihmisiä, jotka ymmärtävät käsitellä kalliita laitteita varoen ja tarkkuudella. Posti kuljettaa vaneerisalkussa olevaa laitteisto pitkin Suomea ja laitteet pysyvät ehjinä vuodesta toiseen - mikä tässä ei napostele? Vastaanottaja maksaa postikulut ja homma toimii.
Tietenkin lisenssiongelma saattaa olla yksi. Mutta ainakin tietokoneen näyttöni kalibroimiseen käyttämäni Spyder antaa asentaa softat usealle koneelle.
Kyllähän se ihan mahdollista on, jos onnistuu pitämään muuttumatonta kuvaa todella pitkän aikaa ruudulla, mutta näissä nykyisissä OLED-televisioissa on aika hyvät suojaukset sellaisten varalta ja lisäksi näiden "haamukuvien" poistoon on olemassa omat konstinsa, eli pysyvästä burn-in -ilmiöstä kyse ei ole kuin aniharvassa tapauksessa (myymälöiden esittelytelevisiot staattisilla materiaaleilla jne).Tätä on varmaan täällä jo pohdittu, mutta kysyn kuitenkin: luin juuri uutisen, että Googlen pixel-puhelinten oled-näytöt polttaa kuvan kiinni ja google tutkii ongelmaa. Kuinka suuri ongelma tämä on nykypäivänä?
OLED TVs: OLED TVs are another type of TV that suffer from temporary image retention, and in some rare cases the image retention can be permanent. OLED image retention does not look the same as that seen on IPS TVs since the display technology is not the same. Unlike IPS TVs, OLED TVs come with a special function in the TV operating system especially aimed at getting rid of more durable image retention.
In any case, whatever the type of TV, image retention is usually not a permanent problem but more a temporary annoyance.
Okei, kiitti tiedosta. Plasman omistajana tämä ei kyllä mitenkään hankintaan vaikuta, mutta hyvä tietää.
Itse tämän havaitsin kun hypistelin pitkään myymälässä olleita Samsungin S7-puhelimia. Niissä oli palanut kuva hieman kiinni kun näyttö on jatkuvasti päällä ja samat staattiset elementit koko ajan täydellä kirkkaudella. TV:ssä tätä ongelmaa ei niinkään ole kun kuvassa on hyvin vähän staattista kamaa.
Ainakaan LG:n OLEDeilla tätä ei pitäisi päästä tapahtumaan, koska ne analysoi lähteestä riippumatta kuvaa jatkuvasti ja havaitessaan täysin staattisen kuvan pysyvän ruudulla yli 2 minuuttia, laittaa TV:n oman näytönsäästäjän päälle. Voisi olettaa, että sama löytyy muidenkin valmistajien laitteista.Itselläni ainakin ainoa lähdemateriaali "tv:lle" on tietokone niin kyllähän siinä voi hullusti käydä. Tällä hetkellä plasma ja kyllähän tuohon on tehtäväpalkki hieman palanut kun joskus nukahtanut sohvalle ja syystä tai toisesta näytönsäästäjä ei ole lähtenyt päälle.
Ongelma tietokonekäytössä on siinä, että kyse ei ole kokonaan staattiesta kuvasta, vaan siitä että muuten elävässä kuvassa on staattisia kohtia (mm. Windowsin tehtäväpalkki). Sellaisiin se automatiikka ei puutu. Sama juttu noissa liikkeiden mallitelevisioissa, jotka pyörittävät samaa kuvalähdettä pahimmillaan kuukausia ja niissä saattaa olla joku staattinen logo kulmassa, joka sitten palaa kiinni. Siksi tuo rtings.comin testikin on toteutettu niin kuin se nyt on, eli joka kulmassa on jonkinlainen logo (kuva alla).Ainakaan LG:n OLEDeilla tätä ei pitäisi päästä tapahtumaan, koska ne analysoi lähteestä riippumatta kuvaa jatkuvasti ja havaitessaan täysin staattisen kuvan pysyvän ruudulla yli 2 minuuttia, laittaa TV:n oman näytönsäästäjän päälle. Voisi olettaa, että sama löytyy muidenkin valmistajien laitteista.
On silloin jos se työpöytä jää vahingossa auki niin ettei kukaan tee koneella mitään. Siihen mä vaan vastasin.Ongelma tietokonekäytössä on siinä, että kyse ei ole kokonaan staattiesta kuvasta,
Eipä kyllä oma oled telkkari laita omaa screensaveria päälle vaikka työpöytä tietsikalta jäisikin näkyviin. Screensaveri on windowsissa pitäisi tulla 3 minuutin jälkeen, mutta eipä se tosiaan aina jostain syystä mene päälle. Oisko sitten joku uudempien oledien ominaisuus tuo TV:n oma näytönsäästäjä vai pitääkö se jostain valikoista vielä laittaa päälle?On silloin jos se työpöytä jää vahingossa auki niin ettei kukaan tee koneella mitään. Siihen mä vaan vastasin.
Mutta joo, toki ei OLEDia vielä voi sellaiseen tietokonekäyttöön suositella, jossa on paljon tavanomaista työpöytäkäyttöä. Mutta puhtaasti HTPC- tai pelikonekäytössä tuskin mitään ongelmaa.
Kyllä sen näytönsäästäjän pitää olla aktivoituna sieltä töllön asetuksista, mutta se on sitten eri asia miten se on muuten toteutettu.Eipä kyllä oma oled telkkari laita omaa screensaveria päälle vaikka työpöytä tietsikalta jäisikin näkyviin. Screensaveri on windowsissa pitäisi tulla 3 minuutin jälkeen, mutta eipä se tosiaan aina jostain syystä mene päälle. Oisko sitten joku uudempien oledien ominaisuus tuo TV:n oma näytönsäästäjä vai pitääkö se jostain valikoista vielä laittaa päälle?
Oled-tv tosiaan on kiinni htpc ja aika paljon sillä myös surffataan, mutta katsellaan paljon myös netflix ja muuta videota. Enpä ole vielä ainakaan huomannut mitään osoitepalkkien tai scrollbarien kiinnipalamista näin melkein vuoden käytön jälkeen.
Kyllä sen näytönsäästäjän pitää olla aktivoituna sieltä töllön asetuksista, mutta se on sitten eri asia miten se on muuten toteutettu.
Windowsissa on omansa, jonka aktivoitumisen voi estää monikin asia, useimmiten bugaava Origin tai Steam.