4*8 pin olisi aika tyhmä ratkaisu.
Eikös tää liitin perustu valmiiseen liittimeen. siten tuon mitoituksen ymmärtää. Muuten voisi sanoa, että olisi mitat pitänyt olla vähän isommat.
Siis tää koko sotku on seurausta siittä kun joku on varmaan kännissä keksiny että sinne virtapiuhaan pitää saada jotain sense pinnejä mukaan joka sitten leikkasi tuon 8-pin liittiimen kapasiteettia kuljettaa sitä virtaa kun ei siellä ole kuin 3kpl +12 pinnejä.
Mää ottaisin 2xEPS paljon mieluummin kuin tuon uuden hapatuksen. EPS on speksattu 336W, joten tuplana se tekee 672W. Moneen korttiin piisaisi yksi EPS ja jos ei piisaisi niin 4-pin ATX-12V liittimestä voi ottaa 192W joka on siis enemmän mihin toi pci-e 8-pin on speksattu. EPS + ATX-12V voi ottaa 528W. Eli 2x ATX-12V voi ottaa enempi kuin EPS liittimestä koska tuossa 4-pin liittimessä kaikki pinnit lämpenee samanverran, kun taas EPS liittimessä keskimmäiset 4 lämpenee enemmän joten virran määrää on siksi rajattu.
Lisäksi noi PCI-e virtapiuhat speksattiin jostain kumman syystä aivan käsittämättömän alhaisille hattiwateille.
Tuosta voidaan päätellä että ton 6-pin PCI-e pihan pitäisi teoriassa kyetä helposti samaan kuin ATX-12V eli 192W mutta se on speksattu vain 75W. Taas joku kännissä päättäny että laitettan raja alas niin voidaan vetää ohkaisemmilla naruilla.
Lisäksi jos noi 8-pin senset olisi speksattu tuohon liittimen keskelle ristiin niin taas olisi ollut mahdollista hiukan enemmän pumpata virtaa tuosta liittimestä. Mutta sitten ei olisi voitu toki tehdä näitä sekasikiö liittimiä jotka toimii niin 6-pin että 8-pin... Josta taas päästään siihen että on aika käsittämätöntä että yhden (tai käytännössä 2 niitä on) maata kytkemällä liittimen kapasiteetti tuplaantuu. Eli se sekasikiö liitin 6-pinnisenä on 75W mutta jos ne 2 irtopinniä tyrkätään kiinni niin siitä tuleekin yht äkkiä 150W kykenevä liitin.
Oikeasti jos haltia tulisi eteeni ja antaisi kolme toivetta niin toivoisin että se juoppo joka ton pcie liittimen speksasi, ei olisi koskaan tuota liitintä speksannut. On se vaan niin sysipaska keksintö kun meillä on kokoajan ollut paremmat piuhat olemassa, eli EPS-12V ja ATX-12V
Summarummarum:
PCI-e 6-pin = 75W = 3,13A per pin
PCI-e 8-pin =150W = 4,16A per pin
ATX-12V 4-pin = 192W = 8A per pin
EPS-12V 8-pin =336W = 7A per pin
PCI-e liitin voidaan siis virran puolesta toteuttaa selvästi ohuemmilla naruilla.
Tää hommahan on ihan älytön senkin takia että ns. ammattilaiskortit käyttää EPS liitintä niin miksi kuluttajille pitää olla eri liitin?
Esim RTX A6000 ajetaan yhdellä EPS piuhalla.
Perhana kun en löydä lähdettä siihen mitä muutoksia tuohon tulee. Mutta ne ovat huomattavia. Ei pelkkä liittimen fyysinen koko kerro kaikkea. Toki vaatii korkeampaa laatua. Mutta jos toi sun sanomasi olisi totta, niin olet viisaampi kuni kaikki insinöörit, jotka tota on suunitelleet ja nyt parannelleet.
Mutta olen samaa mieltä, että yli 600 W tarvisi 2 liitintä.
Onhan toi nyt aika kyseenalaista että noin pienestä ja tiiviiseen pakatusta liittimestä revitään 8,33A per pinni joka on siis enemmän kuin ATX-12V 4-pin liittimestä otetaan. Se insinööri voi joskus unohtaa sen millaisissa KÄYTÄNNÖN olosuhteissa sitä tuotetta käytetään josta syystä se tuote voi olla täysin toimimaton sinne oikeaan käyttökohteeseen. Tässäkin voi olla hyvin niin että labra oloissa homma toimii oikein hyvin kun on kiva 20 astetta ilmastoitu tila. Mutta se kun lykätään tietokoneen koteloon muhimaan +40 asteen lämpöön niin homma ei enää toimikkaan.
Koteloita ja näytönohjaimia kun on niin monenlaisia että mitenkään ei voida testata kaikkia kun se valittu kortti ja valittu kotelo ja minne tuulettimet on laitettu kaikki vaikuttaa siihen miten se ilma siellä kotelossa kiertää. Jossain kotelossa liittimen kohdalla voi olla hyvä pöhinä kun taas toisessa voi olla deadzone jossa ilma ei kierrä juuri laisinkaan, mutta jonkun toisen kortin kanssa kiertäisi tai jos jossain kohtaa olisi ylimääräinen tuuletin, tai ei olisi tuuletinta. Muuttujia on niin helvetisti kun kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Lisäksi tuossa on Molexin microfit pinnin speksejä, eli 12-circuit olisi 5.5A max eli mun laskelmien mukaan kyseisestä liittimestä 400W olis turvallista vedellä simaa, eikös toi joku microfit viritelmä ole?