Mun 3080 Eagle landasi keskiviikkona, ja koplasin eilen pikaisesti pari tuntia sitä. Ensimmäisenä mainittakoon, että kortti on mun mielestä mekaanisesti todella hyvän tuntuinen. Se myös näyttää omaan silmään tosi kivalta kotelossa, eli se kylki on vähäeleinen ja siisti. Vakio fan curve on fiksu ja pitää kortin kotelossa 67 asteessa ilman mainittavaa melua.
Sitten niitä alivoltitusjuttuja. Tässä on eroavaisuuksia Turingeihin. Ensinnäkin: lämmöt ei näytä vaikuttavan kelloihin lainkaan! Ainakin tuolla vakiolla tuuletinasetuksella jännitekäppyrällä asetetut kellot pysyy täysin jiirissä kunhan power limittiin ei osuta. Mieli lepää, kun AB:ssa on suoraa viivaa. Ja sitten se power limit. Eaglessa on 340W limitti, ja onhan se näillä vähän ahdas, joskin 24/7 käyttöön aika järkeväkin. 3DMarkilla hain asetuksia, ensin Port Royalilla. Vakiona sahataan ihan missä sattuu, mutta alimmat jännitteet testin aikana oli 925mV, joten sitä päätin kokeilla ensimmäisenä UV-targettina. Osui Port Royalilla aika nappiin. Ekalla testiajolla 1905MHz@925mV tasoitti tehonkulutuksen 320 W viivalle aika tarkasti. Tuolla jännitteellä 1950MHz menee Port Royal läpi useimmiten, mutta onnistuu lopulta kippaamaan. Tällä arviolla siis 1920-1935MHz olisi vakaa. Muisteja lisäilin tasaisesti +750 asetukseen asti eli "10250MHz", ja kulkua tulee lisää mutta power limit alkaa tuossa vaiheessa triggeröidä ajoittain. Paras score oli just alle 12000.
Sitten ajattelin pikaisesti testata Time Spylla, ja totesin että olisi kannattanut aloittaa sillä. Time Spyn graphics test 2 on edelleen näilläkin aika pitkälti kovin power limit -testi, ja nuo mainitut Port Royal -asetukset muuttuivat AB: monitoroinnissa sahalaidaksi. Näyttäisi siltä, että jostain 900mV paikkeilta löytynee throttlaamattomat asetukset, ja siihenkin saattaa olla että tarvitsee säästellä muistikellojen suhteen. Paras tulos tällä erää jäi 18300 graphics scoreen asetuksilla 1935MHz/10200MHz @925mV.
Pitää jatkaa säätöä ensi viikolla, mutta karkeasti arvioiden omat kellot asettunevat 1900MHz paikkeille 900mV:n jännitteellä, ja muisteilla sitten jotain +600 ja +800 väliltä.
Sellainen teoreettinen huomio vielä, että kun laittoi käsin jäähyn 100% niin power limit tuntui antavan enemmän anteeksi. Joillakin aiemmilla korteilla jäähyn täyspuhallus on tuntunut vievän tehobudjettia, mutta tällä Eaglella sitä tuli pikemminkin lisää. Ehkä lämpöskaalaus virran haukkaamiseen on näillä piireillä suurta, 100% tuulettimella siru pysyi 57 asteen paikkeilla vs. automaatin 67 astetta.