Palit RTX 2080 Gamerock Premium saapui tänään postiin, pitihän se hakea ja lähes samantien asennella koneeseen.
Päällisin puolin laatuvaikutelma jäähyn osalta aika vakuuttava. Aikamoinen mötkäle tämä kortti, kun ottaa huomioon, että tämä on "vain" kahdella tuulettimella. Painoa kortilla on hieman päälle 1,3 kiloa.
Tänään julkaistut NVIDIAn uusimmat ajurit asennettu sekä myös MSI Afterburner päivitetty uusimpaan betaversioonsa. Aivan kuten arvosteluista kävi jo ilmi, kortin jäähyn tuulettimet eivät mene 0dB -tilaan, kun kortin BIOS-kytkin jätetään oletusasentoonsa eli ykköselle (=OC mode, 1875MHz boost). Tällöin molemmat jäähyn tuulettimet pyörivät 35% nopeudella eli ~800rpm ja GPU:n idle-lämpötila pysyttelee 30 asteen tuntumassa, kun coren ja muistien kellotaajuudet ovat työpöydällä idle-kelloilla. Kääntämällä kortin BIOS-kytkimen kakkosasentoon (=Standard mode, 1710MHz boost) 0dB -tilan pitäisi olla käytössä (en ole itse vielä testannut 0dB -tilan toimivuutta BIOS-kytkimen kakkosasennolla).
Teen kunnollisia 3D-kuormitustestejä kortilla, kunhan tulee sopivasti aikaa käsille, tämä oli vain tälläinen pikainen hypistely.
EDIT: Ajelin kortilla 20 minuutin ajan Unigine Heavenia. Kaikki siis tässä vaiheessa vielä vakiona kortissa, kelloihin, power limitiin ja tuuletinprofiiliin ei siis ole kajottu.
Huoneen lämpötila testin aikana oli noin 23 astetta.
Melutaso ei tosiaan ole paha tässä jäähyssä tehtaan tuuletinprofiililla. GPU:n maksimilämpötila ehkä pieni pettymys revikoiden saamiin tuloksiin verrattuna, mutta taas toisaalta kahden tuulettimen jäähyltä ei voi odottaa liikoja tällaisella lämmöntuotolla suljetussa kotelossa nykyisellä kotelotuuletuksella (revikoissa testattiin lämpöjä avoimessä penkissä). Boost-kellot tehdasasetuksilla asettuivat n. 10-15 minuutin ajon jälkeen sinne 1935-1965MHz:n haarukkaan, pääsääntöisesti pysytellen 1950MHz:ssa. Hetkellisesti testin alussa coren kellot kävivät muutaman sekunnin ajan yli 2000MHz:n nopeuksissakin, mutta siitä ne coren kellot sitten melko nopeasti laskivat GPU:n lämpötilan noustessa tuonne 1950-1965MHz:n tienoille ja pysytteli suurimman osan ajasta tuolla alueella.
Coil whinen osalta tässä yksilössä ei ongelmia, sillä kortin kelojen vinkunan yli 200 fps:n ruudunpäivitysnopeuksilla pystyy kuulemaan vain jos siirtää korvansa suoraan kotelon kattotuulettimen yläpuolelle. Suljetusta kotelosta reilun puolen metrin päähän tietokonepöydälle saakka (jossa normaalisti istun koneella ollessa) ei pystynyt korvakuulolla erottamaan yhtään coil whinea testin aikana. Kortin jäähyn tuulettimien puhinakin on varsin hiljaista 3D-rasituksessa, vaikkakaan ei täysin äänetöntä.
Ihan riittävän hyvä kortti tämä on kuitenkin itselleni jo näinkin. Tärkeintä on, ettei tiputtele kelloja tuon pahemmin ja melutaso pysyttelee varsin alhaisena. Vielähän tässä on ylikellotukset tekemättä, ennen kuin voi antaa tälle lopullisen tuomion. Tuuletinprofiilia pitää ylikellotustestejä varten todennäköisesti muokata hieman vakiota agressiivisemmaksi ja power limit laitettava tietenkin tappiinsa. Ehkä sitten myöhemmin harkittava biosin vaihtamista johonkin toiseen, jossa suurempi power limit, jos se alkaa siihen koko ajan hakata ylikellottaessa. Onko kenelläkään muistikuvaa siitä, että oliko RTX 2080 (ei-Ti) -kortteihin olemassa custom bioseja suuremmalla power limitillä, joita voi flashata muihinkin kuin NVIDIAn referenssikortteihin? Tässä Palitissa on custom-PCB muokatulla virransyötöllä (kaksi vaihetta enemmän kuin NVIDIAn referenssissä ja kaksi 8-pinnistä lisävirtaliitintä).