Netin kauppapaikat(Tori, huuto, ebay, ...)

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
3 035
Puolet tarjoaminen on vittuilua, ei tarjoamista. Eikä sattumalta tunneta termillä "lowball". Ei järkevässä tarjoamisessa/tinkimisessä ole mitää väärää.
Kuten sanottu, riippuu ihan tuotteesta. Esim. lastenvaatteet ja tarvikleet, suuret kuljetusta tarvitsevat tuotteet tai rikkinäiset korjattavaksi myytävät, tai vanha tietotekniikka on oman kokemuksen mukaan sellaisia missä se hinta on hyvin epätarkasti määritetävissä oleva käsite ja tinkivarat joskus isojakin.

Mutta turha tästä on vängätä, itse olen kokenut ihan käytännössä, että lähdössä ei hyväksyttäviinkin tarjouksiin on usein ihan kannattava vastata, enkä nyt koe sitä isoksi vaivaksi jos nyt viesti on muuten asiallinen. Enkä jaksa asiallisesta viestistä mieltäni pahoittaa vaikka tarjous olisikin ”low ball”.

Edit: Tosin kokonaisuutena täytyy sanoa, että Huuto.net aikoja on ikävä, siellähän tuokin on helposti valittavissa saako tarjota, ja huomattavasti vähemmän ohareita puolin ja tosin kun oli selkeää kenelle myydään. Nykyään tuo on vaan niin hiljainen ettei oikein kannata.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2020
Viestejä
275
Itse ainakin ostajana suosin tuota toridiiliä, kun ei ole kunnollista arvostelusysteemiä (tuon toridiilin lisäksi) niin vähentyy tavaroiden kunnon ylihypettäjät eikä tarvitse kysellä yleensä lisäkuvia.

Sen verran häpeilemättä porukka myy 'kuin uusi' kuntoluokituksella max. välttävää tavaraa esim. kirjojen kohdalla.

Yksikin tapaus oli taktisesti rajannut kirjan alaosan pois kuvasta ja kuntoluokitus oli 'kuin uusi'. Kirja oli itsellä haussa ja hinta oli ihan ok niin ostin. No selvisipä, että ei ollut kyseessä vain kehno kuvanottotyyli vaan ihan selkeästi peitelty, että kirjan alaosa oli kuin olisi ollut auton perässä kiinni raapien pitkin maantietä. Oli niin kulut alaosa, että ihan kuin olisi hiekkapaperilla kulutettu kyseinen alue.

No tuo ei ollut toridiilillä ja sen verran pienestä summasta kyse, että miellän sen oppirahaksi. Liikaa luottanut ihmisten rehellisyyteen näissä kauppapaikoissa.

Toridiilin kautta olisi ollut helppo palautustapaus kyseessä.

Toki olisi voinut kysellä lisäkuvia jne. mutta yleensä näissä halvoissa tuotteissa se vaan vaikuttaa liialta vaivalta + toimen osapuoli ärsyyntyy lisätoimista.

Eli ostajan näkökulmasta tuo toridiili on ollut ihan hyvä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
249 607
Viestejä
4 364 396
Jäsenet
72 439
Uusin jäsen
Old Fart

Hinta.fi

Ylös Bottom