Netin kauppapaikat(Tori, huuto, ebay, ...)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja P0rtier, 21.07.2017.

 1. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvä huomio. Näköjään sekä osasto että alaosasto ovat mukana haussa. Voi todentaa siten, että estii jonkun ilmoituksen, jossa itse ilmoituksessa ei ole samoja sanoja kuin osastossa. Ilmoitus löytyy silti haulla, jossa osaston nimi on mukana. Jos samaan hakuun osaston nimen tilalle laittaa jotain hölynpölyä, ilmoitusta ei löydy.

  Edit: Tai vaikka näin: Tori.fi - Ilmoituksia: hakusanalla lastentarvikkeet vaunut, lastentarvikkeet ja lelut, rattaat ja vaunut, koko Suomi.
  Jos ottaa haun tyhjäksi, tuloksia on ihan yhtä paljon kuin noilla hakusanoilla eli kaikki osion ilmoitukset :btooth:

  Varmaan ihan tarkoituksella tehty noin, että haku toisi mahdollisimman paljon tuloksia, mutta tuottaa kieltämättä vähän outoja tilanteita välillä.

  Aspan vastaus on kyllä sitä itseään. Mutta jos niitä ei kiinnosta, niin miksi vaivautua. Toki noissa haun ohjeissa voisi ainakin olla asiasta maininta.
   
 2. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  402
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Kaikkein pahin tuo ongelma on nimen omaan EI-operaattorin käytön kannalta, kun monet osastot sisältävät paljon useamman tyyppistä tavaraa ja haluat poissulkea turhan tyyppistä romua tulosten joukosta. Toisaalta EI-operaattoria ei tarvitsisi läheskään niin monesti, jos haku ei ulottuisi osaston nimeen.
   
 3. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 056
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Myin satasen kelloa torissa. Aamuyöstä oli tullut kysely, että voisinko lähettää amurikkaan. Joo toki, pistän konttiin ja hinta tinkaamisen jälkeen €3200 amerikan dollaria rahteineen ja veroineen. Sitkeesti tyyppi on vielä whatsapissa ja kyselee oikeeta hintaa. No tuohan se on, kun abdul-abe-scam kyselee.

  Laitoin toki viestin, että tämän AbuGarsian PayPal-tililtä on jo veloitettu myyntisumma. Sitten tilanne eskaloitui ostajan puolelta.

  aa nyt se pistää viestiä, ettei ole mitään ostanut. Pitää kuumottaa vielä vaikka fbi:llä tai GRU:lla
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2018
  demo69, PäteväKatainen, Melchor ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 4. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 056
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Olen pettynyt. Ei halua kelloa eikä olla enää tekemisissä kanssani. Huuteli vielä jotain äidinnussijaa ja muita karkeita ilmaisuja henkilöstäni. En tähän hätään nyt keksinyt nasevaa vastausta.
   
  demo69, Exe, PäteväKatainen ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 5. yannara

  yannara

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Vittu jengi on ihan pihalla noiden Torin sposti viestien kanssa, kun eivät tajua vastata alkuperäiseen viestiin vaan säätävät jotain. Mä järjestelmällisesti tutkin torissa tiettyä tuoteryhmää ja lähetän kerran viikossa isomman kasan yhteydenottoja kiinnostaviin kohteisiin. Sieltä tulee soittoja aiheesta tai "tyhjiä" viestejä ilman tietoja, että "joo olit kiinnostunut pyörästä"... eikä mitään lisätietoa... yleensä pyydän sitten että VASTAA minun viestiin niin että kaikki kohteen tiedot tulee mukana yms.
   
  demas ja David ":DA" Imodium tykkäävät tästä.
 6. yannara

  yannara

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Kyllä, oikein, mutta valitettavasti yli 50% ostajista tekee tätä mun kokemuksen mukaan. Hyvä vastaus on myös, että ilmaantui toinenkin tyyppi kuka hakisi tän heti...
   
  Azaloom tykkää tästä.
 7. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  402
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Paljon on niitä, jotka yrittävät noudettaessa "tasarahasetelin" turvin tinkausta, kun kaupat jo sovittu, jos tuote on vähän enemmän, kuin yhden tai pari seteliä. Kaikkein veemäisimpiä ovat ne, "että mulla ei ole enempää rahaa mukana - voit vaikka katsoa lompakkoon jos haluat". Yks tollanen törppö meni nuorempana huonona hetkenä läpi, kun tuli muksunsa kanssa noutamaan multa jääkaappia ja jäi harmittamaan. Kakskymppiä tais jäädä vajaaks. Jälkimmäistä temppua yrittävällä saatan jatkossa sanoa, että näkemiin, tai sitten hinta nousee vastineeksi kympillä, eli se takataskuun piilotettu seteli ei välttämättä enää riitäkään välttämään tyhjin käsin kotiin palamista. Viimeks kun myin 4G-modeemia 100 euron pyynnillä, niin sovittiin ostajan kanssa tarjoamisen päätteeksi kaupat 90 euroon. Hakemaan tullessa ei ollut kuin se satkun seteli ja itsellä ei vaihtorahaa, niin sanoin että kelpaa ja sillä tuli kaupat. :)

  Itselle ihan perus itsestään selvyys, että kun lähdetään jotain ostamaan sovittuun hintaan, niin mulla on se vastuu tuoda kaupoille tasaraha.
   
  Datsyuk13, Zyrppa ja Donaldo tykkäävät tästä.
 8. yannara

  yannara

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Joo, no täytyy rehellisyyden nimissä tunnustaa, että mulla on hinnat sen verran korkeilla, että ostajia ei ole jonoon asti, niin ei oikein uskalla kettuilla ostajalle. Onhan toi tosi säälittävä tapa, mutta haluan saada kaupat sen ainoan ostajan kanssa. Mulla on viime vuosina pari peli PC:tä ja kitaraa lähteneet kaupaksi aika kovilla hinnoilla, niin ei viitsi ottaa sitä riskiä. Jos olisi oikeasti paljon kyselijöitä ja jonoksi asti, niin varmasti tekisin kuten sinä ja vittuilisin vielä kaupan päälle että hinta muuten nousi just tai jotain :D

  Tosi säälittävä tapa toi ja pitäis olla naama vaan peruslukemilla, ettei paljoa naurata. Tuskin se ostaja oikeasti siitä tyhjin käsin lähtee. Mutta viimeksi kun olin varautunut tuohon hommaan, ja ajattelin etukäteen että JOS alkaa tinkaamaan, niin sanon että on toinen ostaja heti jonossa, niin kyllähän se mulkku alkoi tinkaamaan ja löin tolla kommentilla hampaat kurkkuun.
   
  PäteväKatainen tykkää tästä.
 9. Niamu

  Niamu

  Viestejä:
  409
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Eiköhän tämä ole kaikille normaaleille ihmisille ihan päivänselvää
   
  PäteväKatainen ja Datsyuk13 tykkäävät tästä.
 10. Mauska

  Mauska

  Viestejä:
  421
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Tuo tulee kyllä yllättävän monelle yllätyksenä, että myyjällä ei ole vaihtorahaa ties minkälaisista seteleistä. Muutaman kerran on joku sitten lähtenyt lähikauppaan rikkomaan isompaa seteliä kun tulee ostamaan 20€ tuotetta 50€ setelillä.... Jos olen itse ostajana niin kysyn etukäteen onko mahdollista antaa vaihtorahat setelistä vai rikonko itse ennen paikalle tuloa. Tai vaihtoehtoisesti jos voi paikan päällä maksaa tilille / mobilepaylla
   
 11. demas

  demas

  Viestejä:
  831
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Tämä. Ja oikeastaan sama noi tasarahahommat... monet ihmiset ei vaan tajua. Olisko sit "tyhmät ihmiset"-ketjun aineistoa :rofl: Mulla kävi kans viime talvena kun etsin jotain mökkiä ja varaus-systeemit näyttää hieman huonosti noita niin pistin jonkun hakuportaalin kautta lomakkeilla kysymyksiä ja tarjouspyyntöjä varmaan 10 paikkaan mökeistä..useampi noista ihmisistä ei sitten vastannut siihen viestiin vaan laittoivat suoraan mailia (ja yksi tekstaria)..."on se mökki sillon vapaana ja 4 päivän hinta oli 500€". Saa sitten ensimmäisenä tarkistaa että "mistäs mökistä nyt puhutkaan". Ja tosiaan torin ilmoitusten kanssa törmännyt samaan jos heittelee kerralla useamman viestin.
   
 12. Paalausmestari

  Paalausmestari

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo on niiin vanha ja kulahtanut heitto että ois tuosta muutkin kiinnostuneet. Ostajia jonoksi asti. Just soitteli toinen hakija. Mä kun olin tätä sulle varannut jne jne. Sanon yleensä niihin että no sä varmaan myyt sitten sille ja morjens. Kalliimmassa tavarassa tinkaaminen suoritetaan paikan päällä kun nähdään tavaran kunto, ei internetsissä.
   
  Azaloom tykkää tästä.
 13. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 058
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Vanha kunnon renkaidenpotkija!
   
  demo69, Datsyuk13, ie1 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 14. Paalausmestari

  Paalausmestari

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  kiitokset tiedosta.
  :facepalm:
   
 15. Sasos

  Sasos

  Viestejä:
  444
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Nää on kans hyviä kun tulee soittoa 200e tavarasta ja ne yrittää tingata 150 euroon. Sitten heitän vastapallona 170e, ota tai jätä. Vastaus on "ei sulla nyt pitäis olla 20 eurosta kiinni...". No helvetti miksi ei olisi, jos sullakin on. Se että mä en suostu tinkaamaan 1/4 tuotteen hinnasta ei tarkota että olisin persaukinen, vaan mun ei tarvitse myydä hyvää tavaraa pilkkahintaan. Eiköhän tuollainen 30e tinkaus puhelimitse ole jo ihan hyvä "alennus". Monesti sanon, että jos löydät jotain vikaa niin sitten katotaan sitä tinkaamista.
   
  PäteväKatainen tykkää tästä.
 16. yannara

  yannara

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Olet väärässä :facepalm:
   
 17. yannara

  yannara

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Mä itse tingin kyllä, ja paljon. Hyvänä esimerkkinä on nää älyttymät pyörämyynnit (harrastan itse mtb), jossa myydään 2v vanha pyörä -100€ uuden hinnasta. Mutta teen sen tinkaamisen spostilla, tarjoamalla sopivaa hintaa. En mä edes puhelimessa kehtais tingata. Kirppiksella f2f saatan tarjota omaa hintaa mutta en jää siihen keskustelemaan tai vääntämään jos ei kelpaa. Varsinkin kaikki ählämit ärsyttää kun toi on niiden kulttuuri, mut kyl supisuomalaisellakin on toi tapana :D
   
  ie1 tykkää tästä.
 18. Paalausmestari

  Paalausmestari

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin minä ainakin toimin. Saatan puhelimessa kysyä onko ilmaa mutta lopullisen päätöksen teen vasta tuotteen nähtyä. Tavaran kunnosta voidaan olla monta mieltä, myyjällä voi olla tunnearvoa, kuvista kaikkea ei näe, jne jne. Elektroniikka on tietysti oma alueensa, mutta yleisesti näin. Jos tavara on sitä mitä on luvattu, en yleensä tinkaa ollenkaan mutta kun liikenteessä on vaikka mitä hermannia.

  En mä mikään väkisin tinkaaja ole tai tuomassa epäsopivaa rahaa. Vaan reilu peli. Jos joku siitä suuttuu niin ei voi mitään, mutta väärässä en suostu olemaan.

  Ehkä tässä on joku sukupolvien välinen kuilu, mutta sähköpostilla tinkaajalle sanoisin varmaan että soita tai tule katsomaan.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2018
  arbees tykkää tästä.
 19. LovelyWhore

  LovelyWhore

  Viestejä:
  591
  Rekisteröitynyt:
  07.02.2017
  Mulla on varmasti mennyt jotain ohi ja viime aikoina onkin ihmetyttänyt iltapaskojen kirjoittelut näistä. Olen täysi noviisi ja myynyt vain muutamia tavaroita (telkkari, kengät, pelejä) ja nekin vain tori.fi sivulla. Kaikki mennyt aika vaivattomasti. Nämä siis jäänyt ihmetyttämään itseäni:

  -Miksi kukaan antaisi esim. puhelinnumeron ennen kuin ollaan siinä pisteessä että sovitaan noudosta?
  -Miksi se tinkaaminen rasittaa niin paljon? Itse olen vastannut korkeintaan sanalla "ei" tai yleensä jättänyt kokonaan vastaamatta näihin. Kyllä se kaupaksi menee jos hinta on kohdillaan. Sama juttu muihin tiedusteluihin (esim ilmoituksessa "vain nouto" niin en ole jaksanut edes vastata toimituskyselyihin).
  -Yleisesti herännyt kysymys: ovatko myyjät usein niin epätoivoisia että tekevät aikataulunsa ja muut ostajien ehdoilla? Toki voi aina joustaa, mutta tuntuu että usein päivystetään jonkun tuntemattoman ostajan ehdoilla päivätolkulla ja lähes soitetaan pomolle että ei päästä tänään töihin koska joku saattaa tulla ostamaan jonkun taskukirjan.

  Lisäksi, ehkä olen alitajuisesti oppinut lukemalla näitä, mutta olen aina tehnyt ostajalle selväksi että ottaa tasarahan mukaan.

  ...joskus näköjään jaksanut vastata useammallakin sanalla kun ostajana on selvästi ollut pikkulapsi :shy:
  tempsnip.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2018
  Exact, Luukkonen, yannara ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 20. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  1 206
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei kertaakaan ole kukaan yrittänyt tinkiä kun ostotilanteessa on tavattu. Ihmettelisin kyllä vähän jos joku moiseen ryhtyisi. Itse laitan aina sähköpostin näkyviin vain, sitten kun sovitaan kaupoista niin puhelinnumero ja aina tapaan julkisella paikalla ja käteiskauppaa.

  Ei ole ollut mitään ongelmia kunhan saadaan sovittua tapaamisaika.
   
 21. Juves

  Juves

  Viestejä:
  212
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tottakai Tori. Huuto on täynnä kiinanroskaa ja sieltä ei enää tule edes etsittyä mitään. Huudossa kuitenkin tehnyt kauppaa vuodesta 2001, nykyisin se tuntuu ihan kuolleelta.

  Toriin vaan ja numero esillä. Jos hinta on oikea niin joku soittaa ja hakee tavarat parissa päivässä. Näin Helsingissä, pikkukaupungeissa kokemus voi poiketa.

  Hyvin rasittavaa jankata jotain sähköpostilla ja sopia jostain noutoajasta, kun sama hoituu puhelimessa minuutissa.
   
  P.a.s.i ja Aku79 tykkäävät tästä.
 22. SoyBean

  SoyBean

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Törmäsin kanssa samaan ongelmaan kesällä kun olin laittamassa jopo tyylistä leveää satulaa myyntiin.
  Ilmoitus blokattiin juurikin tuon jopo tyylisen kuvauksen takia tuoteväärennöksenä, heti kun poisti sen niin ei mitään ongelmaa.
   
 23. arbees

  arbees

  Viestejä:
  485
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Eikö nimenomaan juuri renkaiden ja vastaavien kuluvien myyntiartikkeleiden kanssa kannata toimia näin :confused:

  Ilmoituksen suttuisista kuvista on vähän paha sanoa onko renkaat ja vanteet niin priimaa kuin myyjä väittää, joten puhelimessa sanoo vain että tulee katsomaan niitä. Sitten vasta paikan päällä aloitetaan kaupan hieronta kun on nähnyt niiden todellisen kunnon. Luonnollisestikaan tämä ei ole sellainen skenaario, jossa ensin puhelimessa luvataan maksaa 500 ja paikan päällä aletaan tinkimään hintaa alemmaksi.
   
 24. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  1 652
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nykypäivän halpakännykässäkin on ihan kohtuulaatuinen kamera ja "digitaalifilmi" on halpaa joten suttuisten kuvien takana on joko idiootti tai huijari. Itse skippaan tuollaiset ilmoitukset suoraan ellei kyseessä satu olemaan matalahintainen kohde jonka kunto ei tarvi olla hyvä.

  Lisäksi vähänkään älykkäämpi kauppias osaa laittaa ilmoitukseen oleelliset tiedot kohteesta eikä pelkkää "soittele ja kysele" tekstiä.
   
 25. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No et sinä millään vaikka jonkun lastenrattaiden mekanismien toimivuutta valokuvista voi nähdä. :facepalm:

  Miten ihmiset voi tehdä tästä näin vaikeaa. Vaihtoehdot on ihan selvät:
  A) Ostaja ilmoittaa "tulen hakemaan" -> kaupat tapahtuu pyyntihinnalla tai muulla valmiiksi sovitulla
  B) Ostaja ilmoittaa "tulen katsomaan" -> paikan päällä voi vielä neuvotella hinnasta
   
  Exe ja Paalausmestari tykkäävät tästä.
 26. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  1 652
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kun tuo olisikin noin helppoa. Mutta kun on ostajia jotka näin eivät toimi. Osa ei tunnu ymmärtävän edes kellonaikojen päälle eli eivät tule sovittuun aikaan tai lopulta edes ollenkaan. Tai sitten juurikin niitä jotka sanovat ensin ostavansa tuotteen mutta alkavat sitten paikanpäällä vielä tingata.

  Edit: Myös myyjissä on joskus näitä joiden kanssa tuntuu olevan hirveän hankala sopia joku aika jolloin tuotteen voisi tulla noutamaan. Pukataan aina vaan taaksepäin ja tyyliin olen-juuri-ovellasi kohdassa tulee viesti että "sori siirretäänkö huomiseen"
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2018
 27. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on kyllä totta ja käsiteltykin tässä ketjussa jo moneen kertaan.

  Tuo yo. kommenttini oli vain siihen, kun moni lyttäsi tämän Paalausmestarin kommentin jonain "rekaiden potkimisena":
   
 28. arbees

  arbees

  Viestejä:
  485
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Vaikka myyjällä olisikin kelvollinen kamera, niin ei sitä välttämättä osata käyttää kunnolla. Ei tarvitse olla kuin vähän hämärää niin kuvista tulee herkästi suttua, tai tarkentaa epähuomiossa ohi.
   
 29. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  1 652
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja sitä ei sitten voi tarkistaa heti ottamisen jälkeen että kuvasta tuli hyvä jos kerta pitää vain yksi ainoa kuva per kulma ottaa? Eikä vahingossakaan voi räpsiä useampia kuvia jotta vaikka yksi epäonnistuisi niin sattuisi vielä ne muut olemaan? Taikka olemaan vaikka niin edistynyt että ottaisi ne kuvat jossain hyvässä valossa eikä yön pimeydessä tai käyttäisi salama?
   
 30. LovelyWhore

  LovelyWhore

  Viestejä:
  591
  Rekisteröitynyt:
  07.02.2017
  Kyllä, oma moka jos laittaa paskoja kuvia. Harvoin tulee niin hyviä myyntikohteita vastaan, etteikö olisi varaa skipata ilmoitus. Kertoo joskus jo ilmoittajan luonteesta jos kuvat on huonoja ja/tai selvästi puutteellisia.
   
  Datsyuk13 ja ie1 tykkäävät tästä.
 31. Paalausmestari

  Paalausmestari

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juurikin näin :tup:
  Itse yleensä a kohdassa sanon että että ok kaupat tuli jos tuote on kuvailemasi kuntoinen.
  Sitä kun on niin monennäköstä hermannia tullut nähtyä niin luotto mennyt ihmisiin.

  Ei se aina huonot kuvatkaan saa perääntymään kaupoista, tai huono ilmoitus. Siksi tykkään soittaa ja tiedustella. Siellä voi olla joku 70-vuotias vanhus myymässä ja itse tuote ihan mintti, aateekoo-taidot vaan viime vuosituhannelta. Ja sitten on tietysti huijjarikusettajaveijjarit jotka laukoo ummet ja lammet puhelimeen ja itse tavara on niin paskaa ettei siitä voi tarjota mitään, eikä ottas edes ilmaiseksi.
   
 32. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 056
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Muutaman päivän kytännyt yhtä monitoimitulostinta. Myyjä kertoi, että varattu ja kyllä ilmoituksessakin se sanottiin (ei sanottu). En edes tinkinyt, vaan olisin maksanut pyynnin kun oli mielestäni sopiva hinta. Eilen tuli viestiä kympin jälkeen, että tänään jos varaaja ei hae niin saan sen.

  Ihme naisten FB-kirppistouhua. Veikkaan, että taas tulee illemmalla viestiä, että joo hae vaan, varaaja ei ottanut koska väärä väri
   
  Datsyuk13 ja demas tykkäävät tästä.
 33. demas

  demas

  Viestejä:
  831
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Joo,suoraviivaisesta touhusta pidän itse ja naurattaa nämä "VARATTU" hommat. Mulla kävi kerran niin kun olin myymässä as.pesukonetta niin joku nainen sanoi että olisi kiinnostunut ja pyysi lisää kuvia. Otin kuvia ja laitoin sähköpostiin. Samaan aikaan joku mies sanoi otti yhteyttä (taisi vielä soittaa) että "Onko kone vielä myymättä? Ostan koneen jos on, millon voin tulla hakemaan" ja lupas vielä ottaa irti paikaltaan.. Sovin kaupat seuraavalle päivälle. Laitoin naiselle viestiä että pesukone meni jo niin sieltä tulee viestiä takaisin että "miksi menit myymään toiselle" :D jep jep (nainen ei siis edes sanonut että olisi ostamassa tms. toki oli koneesta kiinnostunut).

  Kyllähän näissä, sekä ostot että myynnit, toimii niin että se joka lyö rahat kouraan ja sopii hommat niin voittaa. Ja tottakai jos jotain sopii niin siitä pidetään kiinni.
   
  masatin_, P.a.s.i, demo69 ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 34. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 056
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Olisin saanut sen tulostimen, ja kuten arvasin, viestiä tuli myöhemmin. Ei helevetti, ihme kikkailua muutaman kympin tavarasta. Vissiin odotteli "parempia" tarjouksia tms. Nojoo, sain jo toisen vähän kalliimman ilman mitään päivien odotteluita. Soitto, sovitaan tapaaminen, pikku tinkaus ja kätellään.
   
  Datsyuk13, ie1 ja demas tykkäävät tästä.
 35. yannara

  yannara

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  No joo, ymmärrän jos selityksenä on kunto, mutta huonossa kunnossa olevan tuotteen jätän itse kokonaan ostamatta. Ne ostajat jotka ovat mulla paikanpäällä tinganneet, ovat tehneet sen ihan "huvikseen", ilman mitään varsinaista syytä.
   
  PäteväKatainen tykkää tästä.
 36. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 262
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huoh tota Torin purkkavirityksen toimintaa. Poistin ilmoituksen 23.9 klo 13 (poiston vahvistussähköpostin aika) niin vielä 24.9 klo 18 joku onnistuu nettilomakkeen kautta lähettämään ko. ilmoituksesta viestiä sähköpostiin :facepalm:
   
 37. Juves

  Juves

  Viestejä:
  212
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuntuu että tori on myös kuormittunut uusien ilmoitusten julkaisun osalta. Viimeisinnilmoitus julkaistiin muutamassa tunnissa, niin kyl tämän vielä kestää.
   
 38. yannara

  yannara

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Tuohon live tinkimiseen voi auttaa vielä yksi keino, että jos ostajan kanssa viestitellään spostilla tai tekstarilla niin voi viime kädessä laittaa sivulauseessa sitten pienen varoituksen että hinnassa ei ole neuvottelemisen varaa, ennen kun tulee hakemaan.

  Mä oon varmaan monen mielestä mulkku, että saatan lähettää useampaan ostoilmoitukseen kerrallaan viestin, että "onko mennyt" tai "saisiko lisää kuvia", mutta sitten minusta ei kuulu mitään. Syy on vaan siinä, että laitan tälläistä "spämmiä" samanaikaisesti aika monelle. Kyllä mä vielä erikseen mainitsen jos oikeasti kiinnostaa ja olisin tulossa hakemaan. Ja älkää hyvät ihmiset tehkö niitä varauksia! Tuote kannattaa varata vasta siinä vaiheessa kun ostaja ilmoittaa että tulee 2h päästä hakemaan.
   
  demas tykkää tästä.
 39. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  3 169
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mä yritin myydä kerran pyörää siellä, otin eka netistä kuvan kun ei sattunut olemaan kuvaa sillä hetkellä, no ei kelvannut, kaivoin vanhan kuvan missä näkyy puoli rengasta mun toisesta pyörästä, oli kuulemma epäselvä kuva kun näkyy toisen pyörän rengas, kävin ottamassa pyörästä kuvan pyöräkellarissa, ei käynnyt kun voi olla jonkun muun pyörä kun kuvattu pyöräkellarissa!:facepalm:

  En laittanut ilmoitusta toriin.
   
  MrM tykkää tästä.
 40. yannara

  yannara

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Kannattaa muuten tutustua myös Facebookin marketplaceen, se on ihan kätevä myyntikanava jos oppii käyttää, ja ehdoton hyvä puoli siinä on se, että jengi käyttää ja lukee messengeria 100% paremmin kuin spostia. Laitoin viikonloppuna 6 tavaraa myyntiin, 2 niistä meni nyt vkl aikana juurikin FB:n kautta, eikä Torista taas ollut kukaan yhteydessä. Toki jengi siel kyselee vielä enemmän onko saatavilla, mutta sitten ei mitään.
   
 41. Juves

  Juves

  Viestejä:
  212
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  FB:stä kanssa sellaisia kokemuksia, että kyselyitä tulee helposti paljon ja tinkaajia.
   
 42. yannara

  yannara

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Joo, näin on, mutta mua ei haittaa koska olen siellä jatkuvasti muutenkin :D
  Jännä juttu jonka huomasin, että siellä on sikana jengiä jotka asuu Suomessa mutta puhuvat englantia. Ilmeisesti suomenkielinen Tori on heille käyttökelvoton.
   
 43. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  661
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Miten ihmeessä eBayssa voi myyjä saada top rated statuksen viesteihin vastaamatta jättämällä ja myymällä väärennettyä kamaa?
  Pyytää vielä lähettämään muutaman euron feikki tuote takasin kiinaan.

  Ei voi näköjään noihin Top Rated 99,5% palautteen myyjiinkään luottaa...
   
 44. Ziggy

  Ziggy BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  25.08.2018
  Pientä maksua vastaan muut kiinalaiset tekaisevat feikkitilejä, sitten "ostavat" ja antavat "palautetta". Näin saadaan myyjälle hyvä palaute!
   
 45. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  661
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joo, muttakun tollakin myyjällä on yli 26k palautetta 8 vuoden ajalta.
  Ja suurin osa, arviolta 95%, kohteista on ns. nonbrand kamaa.
   
 46. Juves

  Juves

  Viestejä:
  212
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyviä tilejä myös myydään eteenpäin huijareille ja varastetaan, lisöksi osa ihmisistä ei vaan välitä että se muutaman euron feikki on feikki. Harvemmin murto-osalla oikean hinnasta muutenkaan saa kunnollista.
   
 47. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 056
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Kerrankin nopeat ja sujuvat kaupat torissa. Pari lihakunnanlaatikollista motskariosaa, ostaja soitteli toiselta puolen suomea, että hakija tulisi tänää puolen päivän jälkeen. Auto tuli pihaan, maksu ja kättely. Niinkuin sovittiin. (laitoin vielä ylimääräistä romua laatikoihin, kun pitää tyhjentää tallia muutenkin) Toivottavasti kelepaa kaupanpäälliset.
   
 48. Tuppe

  Tuppe

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  03.10.2017
  Taas viime aikoina myynyt jonkin verran tavaraa Torin kautta. Pääasiassa elektroniikkaa. Ei voi taaskaan muuta kun ihmetellä miten aivottomia ihmisiä on... Tuotteista on hyvät kuvat ja ilmoituksessa selkeästi vain nouto. Silti tulee näitä "tuotko tänne ja tänne matkaa vaan 100km" -kyselyitä. Hyvä on myös toinen yleinen "saisko lisää kuvia". Niin mistä? Ilmoituksessa on hyvät ja selkeät kuvat, mutta jos haluat lisää kuvia voin toki ottaa. Sen vaan voisi heti kertoa että mistä niitä kuvia tarkalleen ottaen haluat. Sitten nämä jotka pistää jostain parinsadan tuotteesta "saat satasen ja tuun hakeen". Siihen sitten vastaan, että ei kiitos, on tarjottu jo esim.150€ jos näin on. Sitten sieltä vastataan taas sama "tuun tänään hakeen satasen kans". No et vittu tule.
   
  Luukkonen, Taika-Jim, Sasos ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 49. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 109
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onkohan nuo kusettajat niin röyhkeitä, että kyselevät kuvia joilla pistävät uutta myytävää?
   
  neko ja PäteväKatainen tykkäävät tästä.
 50. Tuppe

  Tuppe

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  03.10.2017
  Hyvä pointti, eipä ole tullut mieleen, mutta ihan mahdollistahan tuokin on.