• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

NATO ja Suomi

Oletko harkinnut sitä vaihtoehtoa, että Turkki ja Unkari eivät välitä luhistuuko NATO:n uskottavuus vai ei, tai saattavat jopa toivoa sen luhistumista esimerkiksi koska Venäjä toivoo sitä myös ja ovat sopineet asiasta? Yllättävän vähällä uhoamisella Venäjä reagoi Suomen ja Ruotsin hakemuksiin; ehkä johtui sodan kiireistä, ehkä johtui itsevarmuudesta etteivät hakemukset mene läpi. Minä en tiedä, mutta alkaahan tämän venkoilun ja viivästyksien katseleminen herättää ajatuksia.

Eniten tässä vituttaa se, että koko ongelma olisi voitu välttää hakemalla jäsenyyttä jo ajat sitten, vaikka Viron kanssa samaan aikaan. Mutta koska vasemmisto ja Halonen niin ei, suomettuneita kansalaisia unohtamatta.
Aika vaikea sinne Natoon olis ollu hakea oikein missään vaiheessa kun kannatusta sille ei ollut riittävästi.
 
Oletko harkinnut sitä vaihtoehtoa, että Turkki ja Unkari eivät välitä luhistuuko NATO:n uskottavuus vai ei, tai saattavat jopa toivoa sen luhistumista esimerkiksi koska Venäjä toivoo sitä myös ja ovat sopineet asiasta?

Paljolti molempien puolustus nojaa Natoon niin aika epätodennäköiseltä tuntuis. Turkki on äkkipikainen louskuttaja keskellä konfliktiherkkää aluetta, ja vaikkakin sotilaallisesti iso tekijä, on silläkin runsaasti riskipaikkoja olemassa. Liittyivät aikanaan Natoon juuri siksi kun ymmärsivät haavoittuvan asemansa, eikä tilanne ole sinänsä mihinkään muuttunut.

Unkarin kohdalla taas ainoa mikä estää lähes ketä vain kävelemästä Unkarin yli sotilaallisesti on Nato…
 
Unkari alkaa availemaan ääntään: Unkarin ulkoministeri Natosta SVT:lle: Ruotsi levittänyt valheita – Ruotsiin koolle Nato-tapaaminen

Sieläkin vaikuttaa Ruotsi hiertävän eniten.

Unkarin parlamentin on määrä keskustella Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä tällä viikolla. Maanantaina Unkarin ulkoministeri Peter Szijjarto kertoi, että Ruotsin jäsenyydessä on vielä unkarilaisia hiertäviä asioita.

”Viime vuosien aikana Ruotsin hallituksen virkamiehet ovat levittäneet valheita ja valeuutisia Unkarista aika säännöllisesti”, Szijjarto sanoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle.

Unkari haluaa, että Ruotsin ja Unkarin kansanedustajavaltuuskuntien edustajat keskustelisivat unkarilaishuolista lähiviikkojen aikana.
 
Hyvä oikeastaan vain että saadaan lopullinen maanpetosrekisteri kansanedustajista varsinkin kun vaalit on jo ovella.
Ja mitäpä näitä kavereita sen enempää sitten paapomaan tahi syyttelemään, voisi vain muiluttaa itärajalle kaiken maailman Väyrysten ja VKK:laisten kanssa kuin Lapualla konsanaan.
 
Pienikin oven raotus Putinille on kuitenkin oven raotus sekin joten kaikki lasketaan. :tup:

Hyvä oikeastaan vain että saadaan lopullinen maanpetosrekisteri kansanedustajista varsinkin kun vaalit on jo ovella.


Et ilmeisesti tajunnut pointtiani. Ukraina tulee varmasti liittymään EU:n, NATO:n ja länsimaiden puolelle. Tästä ei lienee epäselvyyttä kenelläkään? Jos Unkari alkaa avoimesti palvelemaan Putinia niin siinä on sellainen pieni käytännön ongelma että he ovat vihollisten ympäröimiä ja Venäjälle ei ole yhtään suoraa yhteyttä.

Yrttiahon touhuhan on typerää trollaamista, mutta toisaalta käsittääkseni NATO:oon ollaan liittymässä sen takia, että myös tulevaisuudessa tällaisille "tapauksille" on tilaa. Eihän Yhdysvaltain senaattikaan hyväksynyt Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä, kun 95-prosenttisella enemmistöllä. Toki toisinajattelijat myös ovat saaneet kummassakin tapauksessa suhteessa varsin paljon mediahuomiota....
 
Ja jos ei Unkari ota tarpeeksi päähän vielä niin kun katsotaan pelkästään 2011-2016, Unkari sai EU:lta rahaa 26,54 miljardia. Eniten kuin mikään muu maa. Ja kansalaisia keskimäärin 9,9 miljoonaa. Ja ei varmaan tarvitse muistaa onko Suomi nettomaksaja vai nettosaaja....


European Union Net Funding to Hungary, 2011–2016

The European Union provided Hungary with 26.54 billion euros in net funding (gross funding from the EU budget minus contributions to the EU budget) during the first six years in which the second and third Orbán governments were in power for the entire year (2011–2016).
Hungary’s average population was 9.9 million in the years 2011–2016 (source in English). Hungary thus received per-capita net funding of 2,681 euros over this six-year period.

Source: European Commission data on “operating budget balance” for the years 2007–2013 and 2014–2020.
Hungary received the highest amount of per-capita net European Union funding among all 28 EU member states in the years 2011–2016. During this six-year period, 17 member states of the European Union were net recipients of funding from the EU (see table below), while 11 member states were net financial contributors to the EU.
Ja kesken Venäjän hyökkäyssodan, muistatteko kuka ainoana EU:sta kävi Gorbachevin hautajaisissa?

1677605762250.png
 
Jos Unkari alkaa avoimesti palvelemaan Putinia niin siinä on sellainen pieni käytännön ongelma että he ovat vihollisten ympäröimiä ja Venäjälle ei ole yhtään suoraa yhteyttä.

Ilmeisesti myös maakaasulinjoja menee Unkariin länsimielisen maan/maiden kautta. Siinä olisi paikka, nyt vain jonkun täytyy laukoa. Suomen ja Ruotsin ratifiointeja ei voida edistää hissuttelulla mikäli venäjä pysyy kasassa, vasallivaltioita täytyy lyödä energia-aseella aivan kuten venäjäkin on tehnyt. Siinä ei menetetä yhtikäs mitään vaikka se saisikin Unkarin tukeutumaan venäjään yhä tiukemmin. Se ei ole länneltä pois, mutta voisi jopa herätellä EU:n ja Naton silmäätekeviä puhumaan avoimesti näistä sabotööreistä ja mitä niille tulisi tehdä.

Eniten tässä vituttaa se, että koko ongelma olisi voitu välttää hakemalla jäsenyyttä jo ajat sitten, vaikka Viron kanssa samaan aikaan. Mutta koska vasemmisto ja Halonen niin ei, suomettuneita kansalaisia unohtamatta.

Siinä olivatkin tärkeimmät syyt, mutta Suomella oli silloin myös varaa olla nirso viiteryhmänsä suhteen. Baltia hyi, joten Natolle ei.

Unkari alkaa availemaan ääntään: Unkarin ulkoministeri Natosta SVT:lle: Ruotsi levittänyt valheita – Ruotsiin koolle Nato-tapaaminen

Sieläkin vaikuttaa Ruotsi hiertävän eniten.

Nyt se varsinainen show on siis aloitettu. Pelkkä muniin puhaltelu kävi sitten liian epäilyttävän näköiseksi jopa Fideziläisten mielestä ja nyt on pakolla keksittävä jostakin tikusta asiaa.
 
Viimeksi muokattu:
Unkarihan on Venäjälle kallellaan sisäpotiillisista syistä, valtapuolue haluaa tarjota kansalleen mm. halpaa energiaa joka tulee venäjältä. Kaikki tämä energia tulee muuten öljyputkesta joka tulee Ukrainan kautta, hauskasti Unkari on riippuvainen myös Ukrainasta :) Toistaiseksi toki Ukraina ei ole estänyt energiakuljetuksia Euroopan suuntaan, sillä he eivät halua kiusata Eurooppalaisia liittolaisiaan ja saavat myös kuljetuksista itsekkin maksuja. Mutta pointti oli, että ei Ukrainalla kaikki pelimerkit täysin omassa hallussaa ole.
 


Kaikki tavoittamamme unkarilaiset kuitenkin tietävät, että valtion parlamentti odotuttaa tämän pohjoismaan Nato-jäsenyyden ratifiointia. Unkari on Turkin lisäksi ainoa maa, josta Suomen ja Ruotsin sotilasliiton jäsenyys roikkuu.

– Mielestäni se on epätoivoista. Se tehdään poliittisen edun nimissä. Mielestäni he [Unkarin hallitus] tapansa mukaisesti haluavat kiristää EU:ta tai Natoa antamaan meille etuuksia ja rahallista tukea, kertoo unkarilaismies, joka ei tahdo esiintyä omalla nimellään.

Mies kertoo työskentelevänsä parlamenttitalon läheisyydessä ja kohtaavansa työssään paljon ihmisiä, joille oman poliittisen kannan selittäminen olisi uuvuttavaa. Mutta kriittistä sanottavaa hänellä riittää.

Hän kertoo ymmärtävänsä täysin, miksi Suomi tahtoo Natoon. Syy löytyy Venäjän kanssa jaetusta yli 1 300 kilometrin rajasta.

Josif Stalin miehitti Suomen alueita lavastetulla hyökkäyksellä samalla tavoin kuin [Venäjän presidentti Vladimir] Putin nyt Ukrainassa. Suomalaiset hakkasivat merkittävästi venäläisiä, ja Venäjä otti Suomelta alueita, mies jakaa tietämyksensä.

– Se oli se talvisota – vai mikä vittu lie. Älä laita ylös tuota viimeistä kohtaa.
 
Mistähän näitä valheita voisi lukea, itse en ole törmännyt tai tiedä mistä on kyse :hmm:
"Valheet ja valeuutiset" ovat täysin aiheellista kritiikkiä Unkarin korruptiota ja kasvavaa autoritarismia kohtaan. Kun Unkarista nyt on tulossa joku valtuuskunta, niin ennen mitään keskustelujen aloittamista pitää vaatia perusteellinen selitys, että mitä tekemistä tuolla Ruotsin ja Suomen esittämällä kritiikillä on Nato-hakemusten kanssa, kun samaa kritiikkiä on esittänyt myös suurin osa nykyisistä Naton jäsenmaista. Järkevää vastausta ei tietenkään tule, joten unkarilaiset voi passittaa saman tien kotimatkalle. Hittoako noiden kanssa jankkaamaan, kun siitä ei ole mitään hyötyä.

Muutenkin alkaisi olla aika siirtää Turkin ja Unkarin vetkuttelu Naton ongelmaksi. Voisi ihan hyvin alkaa kysellä jo julkisesti, miksi Nato antaa kahden Putinin hännystelijän määrätä sotilasliiton tekemisistä.
 
@Simple, korjaatko linkin. Ota se " #uutisvahti" sieltä lopusta pois.
Korjasin
 
Lakiesitys Natoon liittymisestä on nyt hyväksytty äänin 184-7. Seuraavaksi jäsenyyden hyväksyminen kulkee hallituksen kautta Niinistölle, joka on sanonut aikovansa vahvistaa kansallisen Nato-lainsäädännön heti eduskunnan hyväksymisen jälkeen.

Tällä kaikella ei tosin ole juurikaan merkitystä ilman Turkin ja Unkarin ratifiointeja.

Eduskunta hyväksyi Suomen Nato-jäsenyydestä tehdyn lakiesityksen äänin 184–7. Tyhjää äänesti yksi kansanedustaja ja poissa oli seitsemän. Toukokuussa äänet jakautuivat 188–8, kun eduskunta äänesti Nato-jäsenyyden hakemisesta. Natosta ei koskaan tullut kansanäänestystä, mutta Nato-jäsenyydellä on vahva tuki kansalta ja kansanedustajilta.

Vastaan äänestäneet ja äänestyksestä poissa olleet kansanedustajat on listattu tässä:
Natoon liittymistä vastaan äänestivät vasemmistoliiton kansanedustajat Veronika Honkasalo, Katja Hänninen, Anna Kontula, Markus Mustajärvi, Matti Semi ja Johannes Yrttiaho sekä Valta kuuluu kansalle -ryhmän Ano Turtiainen.

Nato-jäsenyyden hylkäämistä esitti Mustajärvi ja esitystä kannatti Yrttiaho.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko äänesti tyhjää. Äänestyksestä olivat poissa kansanedustajat Markku Eestilä (kok), Merja Kyllönen (vas), Niina Malm (sd), Krista Mikkonen (vihr), Pirkka-Pekka Petelius (vihr), Suldaan Said Ahmed (vas) ja Tytti Tuppurainen (sd).
 
Lakiesitys Natoon liittymisestä on nyt hyväksytty äänin 184-7. Seuraavaksi jäsenyyden hyväksyminen kulkee hallituksen kautta Niinistölle, joka on sanonut aikovansa vahvistaa kansallisen Nato-lainsäädännön heti eduskunnan hyväksymisen jälkeen.

Tällä kaikella ei tosin ole juurikaan merkitystä ilman Turkin ja Unkarin ratifiointeja.



Vastaan äänestäneet ja äänestyksestä poissa olleet kansanedustajat on listattu tässä:
Siitäpä sit hyvä lista vaaleja ajatellen. Listalla on takuulla 1+ maanpetturia. Ovat varmaan jo supon tarkkailussa.
 
  • Tykkää
Reactions: a-p
Lakiesitys Natoon liittymisestä on nyt hyväksytty äänin 184-7. Seuraavaksi jäsenyyden hyväksyminen kulkee hallituksen kautta Niinistölle, joka on sanonut aikovansa vahvistaa kansallisen Nato-lainsäädännön heti eduskunnan hyväksymisen jälkeen.

Tällä kaikella ei tosin ole juurikaan merkitystä ilman Turkin ja Unkarin ratifiointeja.



Vastaan äänestäneet ja äänestyksestä poissa olleet kansanedustajat on listattu tässä:
Erot varsinaiseen liittymisäänestykseen:
- Semi oli viimeksi poissa mutta halusi nyt sitten ilmoittaa vastustavansa
- Niikko vastusti viimeksi, nyt tyhjää
- Kyllönen vastusti, nyt poissa kuten usea muukin jotka ei varmaan kokeneet niin tärkeäksi toistamiseen ilmaista kantaansa
 
jotka ei varmaan kokeneet niin tärkeäksi toistamiseen ilmaista kantaansa
ei vaa pelkäävät, että ovat sittenki väärällä puolen ja vaalit menee perseelleen. No eivätpähä päässeet ko. listalle (vastaan äänestäneet).. toivottavasti ei äänestäjiä huijaa. Peteliuski joutais iha muutenki vittuun, ketkä tolvanat sitäki on äänestänyt.
 
ei vaa pelkäävät, että ovat sittenki väärällä puolen ja vaalit menee perseelleen. No eivätpähä päässeet ko. listalle.. toivottavasti ei äänestäjiä huijaa.
No en nyt liikaa tuota tulkitsisi kun ei samalla tavalla historiallinen äänestys. Mainittakoon vielä että Hannakaisa Heikkinen ja Suna Kymäläinen viimeksi poissa, puolsivat nyt.
 
Mainittakoon vielä että Hannakaisa Heikkinen ja Suna Kymäläinen viimeksi poissa, puolsivat nyt.
Menee samaan kastiin; koska vaalit ja kansan selkee mielipide. Ellei sit ole oikeasti poissa ja syystä olleet kykenemättömiä äänestykseen. Harvoin kansanedustajille yhtä tärkeitä äänestyksiä osuu kohdalle.
 
Suomi mokaa nyt pahasti ottamalla vastaan tämän unkarilaisten paskanhaistatusvaltuuskunnan. Kaikki Nato jäsenyyteen liittyvät tiedot on toimitettu Natolle ja unkarilaiset voivat niitä sieltä tiedustella, jos ratifiointiprosessiin tai suorituskykyyn liittyy vielä jotain epäselvyyksiä. Tällaiseen teatteriesitykseen osallistuminen ei edistä Suomen eikä Naton asiaa, ainoastaan Putin ja hänen sylikoiransa Orban hyötyy esityksestä.
 
Jep, tuo tuo valtuuskunta voisi pysyä ihan kotimaassaan. Jankkaamista Turkin / Unkarin kanssa on ihan turha jatkaa yhtään enempää.
 
Suomi mokaa nyt pahasti ottamalla vastaan tämän unkarilaisten paskanhaistatusvaltuuskunnan. Kaikki Nato jäsenyyteen liittyvät tiedot on toimitettu Natolle ja unkarilaiset voivat niitä sieltä tiedustella, jos ratifiointiprosessiin tai suorituskykyyn liittyy vielä jotain epäselvyyksiä. Tällaiseen teatteriesitykseen osallistuminen ei edistä Suomen eikä Naton asiaa, ainoastaan Putin ja hänen sylikoiransa Orban hyötyy esityksestä.
Jep, kuten yllä jo Marinin sanomisiakin jo linkattiin; Suomi ja Ruotsi (varsinkin Suomi) täyttää KAIKKI KRITEERIT. Loppuu se perseily niiden kahden maan kohdalla, jotka ITSE eivät täytä kriteerejä. Unkarilla ei homma oo hanskassa myöskää EU:ssa.
– Toivoin, että meistä olisi jo tullut [Nato-] jäseniä. Suomi ja Ruotsi täyttävät kaikki Naton vaatimukset, mutta me edelleen odotamme. Tämä tietenkin kyseenalaistaa Naton avoimien ovien politiikkaa sekä Naton uskottavuutta, Marin sanoo.
 

kiinnostus näytti olevan aloituspäivänä kuin tyhjille seinille, ja tälläistä varten pitäisi delegaatiot lähettää että voivat puhua tyhjille seinille, pelletouhua kuten tämän erään ristikkotäytöt tuolla istunnossa

41e679cc0930bfb4f71a1de1dfa5fa16.jpg.webp


89ac04dfd058719dd53a6023fba88291.jpg.webp



tälläinen se vastaanotto pitäisi ollakin sitten delegaatioille.
 
Viimeksi muokattu:
Aika vaikea sinne Natoon olis ollu hakea oikein missään vaiheessa kun kannatusta sille ei ollut riittävästi.

Tekosyitä. Jos presidentti ja hallitus olisi alkanut median tukemana pakottaa kansalle että NATOa tarvitaan, Venäjä uhkaa, "kaikki" meidän naapurit ja vähänkään sivistyneet Euroopan valtiot on jo NATOssa, "mitä meistä ajatellaan", niin varmasti olisi jäsenyys mennyt ongelmitta läpi kansalle eikä mitään kapinaliikkeitä olisi syntynyt. Mutta totta kai nyt kun olisi aihe josta oikeasti olisi Suomelle hyötyä, toisin kuin vaikka mamu- tai ilmastosekoilun kanssa, niin nyt yhtäkkiä kansan mielipide onkin tosi tärkeä ja pyhä, vaikka siitä ei normaalisti välitetä paskaakaan.

Eipä tässä perusmuro voi paljon muuta kuin toivoa parasta. Isot herrat voisivat sen sijaan jo vähin äänin taustalla viritellä ihan paperille virallisia sitovia turvatakuita oikeilta suurvalloilta, olisi paljon parempi kuin ei mitään, jos "yllättäen" käykin niin että vuoden päästä ei ole jäsenyyttä vieläkään ratifioitu.
 
Tekosyitä. Jos presidentti ja hallitus olisi alkanut median tukemana pakottaa kansalle että NATOa tarvitaan, Venäjä uhkaa, "kaikki" meidän naapurit ja vähänkään sivistyneet Euroopan valtiot on jo NATOssa, "mitä meistä ajatellaan", niin varmasti olisi jäsenyys mennyt ongelmitta läpi kansalle eikä mitään kapinaliikkeitä olisi syntynyt. Mutta totta kai nyt kun olisi aihe josta oikeasti olisi Suomelle hyötyä, toisin kuin vaikka mamu- tai ilmastosekoilun kanssa, niin nyt yhtäkkiä kansan mielipide onkin tosi tärkeä ja pyhä, vaikka siitä ei normaalisti välitetä paskaakaan.

Eipä tässä perusmuro voi paljon muuta kuin toivoa parasta. Isot herrat voisivat sen sijaan jo vähin äänin taustalla viritellä ihan paperille virallisia sitovia turvatakuita oikeilta suurvalloilta, olisi paljon parempi kuin ei mitään, jos "yllättäen" käykin niin että vuoden päästä ei ole jäsenyyttä vieläkään ratifioitu.
Jos tuollaista olisi voimalla viety eteenpäin niin siellä olisi ollut MV-lehteä lukeva puolue heti vastavoimana "valtamedian tuuttaamaa propagandaa" vastaan, kuten kaikissa muissakin kansaa jakavissa mielipiteissä valitsemassa puolen jolla saa populistiääniä.
 
Joku uusi liitto johon kuuluisi Suomi, Ruotsi, Norja, Baltian maat, Britit ja Jenkit ei kyllä välttämättä olisi ollenkaan huono ratkaisu. Vaikuttaa siltä, ettei euroopan makaroneja ja scholzeja ehkä muutenkaan kauheasti kiinnosta muiden tähden sotiminen.
 
Jos tuollaista olisi voimalla viety eteenpäin niin siellä olisi ollut MV-lehteä lukeva puolue heti vastavoimana "valtamedian tuuttaamaa propagandaa" vastaan, kuten kaikissa muissakin kansaa jakavissa mielipiteissä valitsemassa puolen jolla saa populistiääniä.
Sillo ollu ees kunnolla Internettiä olemassakaan (vuonna 2004). No ok, oli nousussa (nettisivuja oli), mut somea ei ollut. Kaikki käytti msn-messengeriä, irkkas jne.. facebook ja suomessa irc-galleria oli vasta alkutekijöissään. Toki jotain papereita olis voitu jakaa, mut aika pieneksi olis toiminta jäänyt.
 
Sillo ollu ees kunnolla Internettiä olemassakaan. No ok, oli nousussa (nettisivuja oli), mut somea ei ollut. Kaikki käytti msn-messengeriä, irkkas jne.. facebook ja suomessa irc-galleria oli vasta alkutekijöissään. Toki jotain papereita olis voitu jakaa, mut aika pieneksi olis toiminta jäänyt.
Jotenkin oletin että ajatus oli jostain 5-10 vuoden takaisesta.
 
Jotenkin oletin että ajatus oli jostain 5-10 vuoden takaisesta.
Puhe oli siitä, että oltais Viron kans liitytty samaan aikaan. Siitä on vähä kauemman aikaa.

Lainausketjua takaisinpäin ku mennään, niin päässään tähän:
Eniten tässä vituttaa se, että koko ongelma olisi voitu välttää hakemalla jäsenyyttä jo ajat sitten, vaikka Viron kanssa samaan aikaan. Mutta koska vasemmisto ja Halonen niin ei, suomettuneita kansalaisia unohtamatta.

En kyl tuolloin itsekkään osannut nähdä natolle tarvetta 20v poikana. About noillamain intinki toki kävin. Oli muut mielenkiinnon kohteet.
 
Viimeksi muokattu:
Jos tuollaista olisi voimalla viety eteenpäin niin siellä olisi ollut MV-lehteä lukeva puolue heti vastavoimana "valtamedian tuuttaamaa propagandaa" vastaan, kuten kaikissa muissakin kansaa jakavissa mielipiteissä valitsemassa puolen jolla saa populistiääniä.

Jos nyt unohdetaan tämä ajoitusongelma ja erilainen nettikulttuuri ja somen täydellinen olemattomuus tuohon aikaan, niin entä sitten? Ei tätä maata MV-lehdet hallitse, eikä mikään yksi puolue pysty tuollaista projektia torppaamaan jossa on kaikki presidentistä Yleen ja Hesariin mukana. Ei ennen kuin tuo yksi puolue on pääministeripuolue, ja sehän ei ihan nopeasti tapahdu ja homma saadaan vietyä läpi ennen sitä.
 
Kyllä suomalaisilla poliitikoilla on peiliin katsomisen paikka. Tuppuraiset sun muut on raivolla arvostelleet puolaa ja Unkaria oikeusvaltioperiaatteesta katsomatta onko järkevää olla suunapäänä huutamassa kurkku suorana . Nyt on tullut sitten eteen sanomiset, olisi kannattanut kulisseissa hoitaa asiaa.

Varsinkaan kun suomen omat asiat on tässä asiassa retuperällä. Ei ole perustuslakituomioistuinta, poliisi tutkii poliisien rikkomuksia työssään, saamelaisten oikeudet jne..

Toki Unkari ja Turkki pelaavat, mutta joskus kannattaa pitää suu supussa.
 
Unkari vois kaivaa munat Putinin taskusta ja kumileimata sen Natolapun.

Unkari tiivistetysti: Raha kelpaa, kumppanuus ei.

:rolleyes: Hetkinen, kuulostaa ihan huoran reseptiltä.
 

Taas näitä selityksiä... eilen oli että ruotsi levittää valeuutisia ja nyt että suomalaiset poliitikot loukanneet unkaria.
Voi olla selityksiä, mutta voi olla myös, että Orban ja Firesz-puolue maksaa Suomelle pottuja pottuina.

Suomi laittoi EU-puheenjohtajuuskaudellaan 2019 kovan kovaa vastaan nostaessaan Unkarin, Puolan ja Romanian seinälle niiden oikeusvaltio-ongelmissa. Unkarin syyllistämisessä kunnostautui erityisesti Suomen Pro EU-puolueet Kokoomus ja Demarit. Nämä vaativat, että sääntöjä rikkovilta mailta vietäisiin EU-rahoitusta. Suomi myös aikoi viedä eteenpäin EU:n artikla 7 sanktiomenettelyä. Google kertoo läjäpäin aiheeseen liittyvää materiaalia.

Uuden Suomen kolumnisti Pekka Pihlanto ihmetteli kesällä 2019, kannattaako Suomen toimia tuomarina Unkarin ja Puolan oikeusvaltio-ongelmissa.

Pihlanto toteaa kirjoituksessaan ennakoivasti: "jos Suomelle tulisi joskus mieleen Nato-option käyttäminen, niin mikä tahansa kolmesta edellä mainitusta Naton jäsenmaasta voisi halutessaan katkaista Suomen Nato-tien.".



 
Joku uusi liitto johon kuuluisi Suomi, Ruotsi, Norja, Baltian maat, Britit ja Jenkit ei kyllä välttämättä olisi ollenkaan huono ratkaisu. Vaikuttaa siltä, ettei euroopan makaroneja ja scholzeja ehkä muutenkaan kauheasti kiinnosta muiden tähden sotiminen.

Jos tarkoitus on korvata nykyinen Nato niin ehdottomasti ei Saksaa, Ranskaa, Unkaria eikä Turkkia jäseneksi. Jälkimmäiset ovat toki no-brainer. :D Veto-oikeudellakin on/oli se hyöty että se varmisti jäsenmaiden yksimielisyyden tärkeissä päätöksissä ja niiden jälkeen, mutta sitä ei ehdottomasti olisi pitänyt ulottaa uusien jäsenten hyväksymisprosessiin. Jos liittymisen ehdot täyttyvät (mukaanluettuna demokraattinen yhteiskuntajärjestelmä ilman korruptiota jne), ei jäsenillä tulisi olla oikeutta vetoon. Sama liitosta erottamisen suhteen, enemmistön päätöksen tulisi riittää mutta vain jos kyseisen jäsenmaan kelpoisuus jäsenyyteen voidaan kyseenalaistaa perustusasiakirjaan vedoten. Tämä estäisi munattomien liittoutumisen sotaan todennäköisesti joutuvan jäsenen erottamiseksi.

Unkari vois kaivaa munat Putinin taskusta ja kumileimata sen Natolapun.

Unkari tiivistetysti: Raha kelpaa, kumppanuus ei.

:rolleyes: Hetkinen, kuulostaa ihan huoran reseptiltä.

Huorillakin on joskus ns. vakiasiakkaita.
 
Joku uusi liitto johon kuuluisi Suomi, Ruotsi, Norja, Baltian maat, Britit ja Jenkit ei kyllä välttämättä olisi ollenkaan huono ratkaisu. Vaikuttaa siltä, ettei euroopan makaroneja ja scholzeja ehkä muutenkaan kauheasti kiinnosta muiden tähden sotiminen.
Unohdit listalta Puolan, tulevan eurooppalaisen sotilasmahdin.

Jos nyt unohdetaan tämä ajoitusongelma ja erilainen nettikulttuuri ja somen täydellinen olemattomuus tuohon aikaan, niin entä sitten? Ei tätä maata MV-lehdet hallitse, eikä mikään yksi puolue pysty tuollaista projektia torppaamaan jossa on kaikki presidentistä Yleen ja Hesariin mukana. Ei ennen kuin tuo yksi puolue on pääministeripuolue, ja sehän ei ihan nopeasti tapahdu ja homma saadaan vietyä läpi ennen sitä.
Eikös vuosien saatossa tehdyissä kyselyissä ja gallupeissa "kannatan jos valtiovalta suosittelee" tyylinen vaihtoehto ole aina saanut kohtalaisen korkeatkin prosentit. Näinollen voidaan vetää johtopäätös, että myös kansan puolto Nato jäsenyydelle olisi saatu aiemminkin jos vain päättäjämme eivät olisi ryssään pelossa puhuneet vain jostain Nato-optiosta.
 
Unkarille ei tarvitse antaa yhtään mitään. Se on tässä vaiheessa kyllä tai ei.
 
Voi olla selityksiä, mutta voi olla myös, että Orban ja Firesz-puolue maksaa Suomelle pottuja pottuina.

Suomi laittoi EU-puheenjohtajuuskaudellaan 2019 kovan kovaa vastaan nostaessaan Unkarin, Puolan ja Romanian seinälle niiden oikeusvaltio-ongelmissa. Unkarin syyllistämisessä kunnostautui erityisesti Suomen Pro EU-puolueet Kokoomus ja Demarit. Nämä vaativat, että sääntöjä rikkovilta mailta vietäisiin EU-rahoitusta. Suomi myös aikoi viedä eteenpäin EU:n artikla 7 sanktiomenettelyä. Google kertoo läjäpäin aiheeseen liittyvää materiaalia.

Uuden Suomen kolumnisti Pekka Pihlanto ihmetteli kesällä 2019, kannattaako Suomen toimia tuomarina Unkarin ja Puolan oikeusvaltio-ongelmissa.

Pihlanto toteaa kirjoituksessaan ennakoivasti: "jos Suomelle tulisi joskus mieleen Nato-option käyttäminen, niin mikä tahansa kolmesta edellä mainitusta Naton jäsenmaasta voisi halutessaan katkaista Suomen Nato-tien.".



Nämä maailmanparantajat tuhoavat suomen totaalisesti. "Tuppuraiset" on jo tuhonneet talouden, koulujärjestelmän, sisäisen turvallisuuden, nyt on vuorossa NATO jäsenyys ja sitä mukaan maanpuolustus ottaa hittiä.
 
Voi olla selityksiä, mutta voi olla myös, että Orban ja Firesz-puolue maksaa Suomelle pottuja pottuina.

Suomi laittoi EU-puheenjohtajuuskaudellaan 2019 kovan kovaa vastaan nostaessaan Unkarin, Puolan ja Romanian seinälle niiden oikeusvaltio-ongelmissa. Unkarin syyllistämisessä kunnostautui erityisesti Suomen Pro EU-puolueet Kokoomus ja Demarit. Nämä vaativat, että sääntöjä rikkovilta mailta vietäisiin EU-rahoitusta. Suomi myös aikoi viedä eteenpäin EU:n artikla 7 sanktiomenettelyä. Google kertoo läjäpäin aiheeseen liittyvää materiaalia.

Uuden Suomen kolumnisti Pekka Pihlanto ihmetteli kesällä 2019, kannattaako Suomen toimia tuomarina Unkarin ja Puolan oikeusvaltio-ongelmissa.

Pihlanto toteaa kirjoituksessaan ennakoivasti: "jos Suomelle tulisi joskus mieleen Nato-option käyttäminen, niin mikä tahansa kolmesta edellä mainitusta Naton jäsenmaasta voisi halutessaan katkaista Suomen Nato-tien.".



Nämä maailmanparantajat tuhoavat suomen totaalisesti. "Tuppuraiset" on jo tuhonneet talouden, koulujärjestelmän, sisäisen turvallisuuden, nyt on vuorossa NATO jäsenyys ja sitä mukaan maanpuolustus ottaa hittiä.
 
Pitäiskö tää ketju jättää Natolle ja jättää toi poliittinen öyhyötys muualle?

Nämä maailmanparantajat tuhoavat suomen totaalisesti. "Tuppuraiset" on jo tuhonneet talouden, koulujärjestelmän, sisäisen turvallisuuden, nyt on vuorossa NATO jäsenyys ja sitä mukaan maanpuolustus ottaa hittiä.

Jätetään muu politiikka ulos tästä ketjusta. Mutta sanoisin, että Nato kyllä vain ja ainoastaan parantaa Suomen maanpuolustusta. Se luultavasti vähentää reservistä eroamisia verrattuna tilanteeseen, että emme liittyisi Natoon. Nato parantaa maanpuolustusta niin monella tasolla (ydinasesateenvarjo, muiden maiden tuki konfliktissa, parempi yhteensopivuus muiden maiden joukkojen kanssa., paljon parempi Naton tiedustelutieto käytössä jne.), että olisi kiva kuulla millä tavalla se mielestäsi "ottaa hittiä" Nato-jäsenyyden myötä? Vai tarkoititko jotain muuta?
 


Unkarin parlamentin äänestys Suomen Nato-jäsenyyden ratifioimisesta lykkääntyy jälleen, tällä kertaa noin kahdella viikolla. Asiasta kertoo unkarilainen HVG-lehti.

Lehden mukaan Unkarin johtava puolue Fidesz ei ole päässyt asiassa ratkaisuun.

Fideszin johto esittää, että Suomen Nato-hakemusta käsiteltäisiin Unkarin parlamentissa 20. maaliskuuta alkavalla viikolla.

Jälleen siirtyy käsittely kun ei mukamas päästä ratkaisuun..
 
Tulevat käväisemään Suomessa ja eiköhän sen jälkeen tapahtu. Pelkkää teatteria koko homma.
 
No tuo on enää muodollisuus, alkaa olla parhaat säät käydä lapissa. Sallittakoon se heille. Kuukausi on lyhyt aika kuitenkin kokonaisuutena, aika riittää hyvin Vilnaan
 
Lakiesitys Natoon liittymisestä on nyt hyväksytty äänin 184-7. Seuraavaksi jäsenyyden hyväksyminen kulkee hallituksen kautta Niinistölle, joka on sanonut aikovansa vahvistaa kansallisen Nato-lainsäädännön heti eduskunnan hyväksymisen jälkeen.

Tällä kaikella ei tosin ole juurikaan merkitystä ilman Turkin ja Unkarin ratifiointeja.



Vastaan äänestäneet ja äänestyksestä poissa olleet kansanedustajat on listattu tässä:
Toi Kontula on kyllä sellainen vastarannan kiiski ja lisäksi valittaa aina kaikesta. Kunnon negailija. Kärsii varmaan masennuksesta. Koka tapauksessa kunnon maanpetturi.
 
Viimeksi muokattu:
Suomessakin on näitä diktaattorien perseen nuolijoita ja tässä yksi heistä


 
Suomessakin on näitä diktaattorien perseen nuolijoita ja tässä yksi heistä



Ei ole ihan tuoreita ajatuksia. Linkkaat 3-4 vuotta vanhoja juttuja. En toki löytänyt tuoreita juttuja Halla-ahon Unkari mietteistä mutta saattaa olla mielipide muuttunut kuten myös Euroopan turvallisuus muutenkin.
 
Suomessakin on näitä diktaattorien perseen nuolijoita ja tässä yksi heistä


Aika perus, tosi vanha uutinen, jossa Halla-Aho puhuu yhtä ja tutkija suoltaa perus mantraa vastaamatta suoranaisesti yhteenkään Halla-Ahon väitteeseen. Tutkijan mielestä EU:n ylivalta (hegemonia) jäsenmaita kohtaan on vain hyvästä, eikä sitä pidä arvostella edes politiikassa. Myös valtion suvereniteettia arvostellaan, pitäisi vain nyökkäillä mennessä kohti liittovaltiota, ilman ehtoja. Liittovaltio voi olla ihan hyvä kehityssuunta, mutta ei ihan millä ehdoilla tahansa.

Halla-Ahon "katsotaan ensin miten tilanne kehittyy", eikä heti hyökättäisi ja yritettäisi ylivallan avulla syöstä jäsenvaltion hallitusta vallasta. Kun ei ollut ensimmäinen kerta ottaa poikkeustilan turvin valtaa käsiinsä. Toki tilanne sitten kehittyi taas eteenpäin.
Hungary’s Orban Dials Dictatorship Up a Notch

Varmasti sota naapuri maassa hidastaa sitä kehitystä, missä Halla-Aho sanoi Unkarin olevan paljon Suomea jäljessä, mutta ehkä vielä on toivon pilkahdus, ja Unkarista tulisi vielä jonain päivänä demokratia. Nyt Suomen jäsenyys todellakin on yhden ihmisen takana.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 254
Viestejä
4 491 103
Jäsenet
74 171
Uusin jäsen
äänihaitta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom