Muuttotappiopaikkakunnille muuttaminen kasvukeskuksista

Vesilahtea en ymmärrä, miksi se on niin suosittu. Ruutukaavatontteja savipellolla vailla mitään kulkuyhteyksiä, kun lähellä olisi kaupunkeja joiden ohi kulkee sekä moottoritie että junarata, eikä asuminen ole sen kalliimpaa. Pälkänekin on vähän hassussa paikassa, mutta sieltä nyt sentään pääsee sekä tampereelle että lahteen päin isoa tietä.
Silloin kun viimeksi Vesilahdella fillaroin, se vaikutti enimmäkseen tuppukylältä. Ei ainakaan autottomana tehnyt mieli jäädä asumaan pitempiaikaisesti, eikä ollut paljoa vuokra-asuntojakaan.

Olen nyt katsellut Akaan seutua myös, mutta myös Valkeakoski ruvennut kiinnostamaan. Minkälainen paikkakunta Valkeakoski on? Silloin kun viimeksi siellä pyöräolin pari kolme vuotta sitten, ehkä aiemminkin jo, niin oli aika autioitunut jo tuolloin ja nyt kuulemma on paljon kahviloitakin lopettanut. No kattelin tuossa vuuokra-asuntotarjontaa, niin moni kerrostalokin sellaiset yli 400 ekeä, ja sitten asun ihan kasvukunnassa 500 ekellä rivitalossa. En tiedä kannattaako vielä muuttaa, mutta varmasti pidän muuton mielessä etenkin kun kunnaltani tulee itselleni epäedullisia päätöksiä koko ajan.

Joskus olin harkinnut Lempäälän perukoita, mutta en oikein pidä tavasta, jolla kyseistä kuntaa johdetaan (mm. yksityinen kylpyläuimahalli rakennettu kuntalaisille) :D
Yksi vaihtoehto olisi muuttaa Ylöjärven perukoille, mutta en oikein pidä kyseisen kaupungin keskustasta, Kurussa taas olisi omasta mielestäni liian ankeaa ja huonot joukkoliikenneyhteydet.

Vaikka asukkaat toivoivat normaalihintaista uimahallia, saivat ylihintaisen kylpylän. No omassa kotikunnassa uimahallia on odoteltu 50 vuotta jo ainakin...
 
Vesilahtea en ymmärrä, miksi se on niin suosittu. Ruutukaavatontteja savipellolla vailla mitään kulkuyhteyksiä, kun lähellä olisi kaupunkeja joiden ohi kulkee sekä moottoritie että junarata, eikä asuminen ole sen kalliimpaa.
No kun se on maalla eikä se ole niin kovin kaukana siitä moottoritiestä tai rautatiestä, ja nehän johtavat jo varsin lujaa ainakin kolmeen isoon, isompaan ja isoimpaan kaupunkiin. Siellä ei tietääkseni ole esimerkiksi S2-ongelmaa, vaikka mutuilen.

Sitä en myöskään ymmärrä miksi pitää asua formaatin mukaisesti ruutukaavatontilla jos haluaa vähän sivuun. Siitähän yltää melkein kusemaan perähikiälle jossa voisi asua oikeasti maaseudulla ja laittaa haluamansa väristä kattopeltiä. Samaa peuravaaratietä sinne taajamaankin ajetaan. Kaipa se on sitä nopeaa moottoritie- tai junayhteyttä kaipaaville usein yhteisön odotusten tai viimeistään puolison sanelema statussymboli ettei missään punaisessa tuvassa voi asua vaan omakotitaloalueella. Vaikka toki paikan päällä kämpän nähdessä voi ilmiasu mennä vähän toisin päin, mutta sehän nyt on eri asia.
odoteltu 50 vuotta jo ainakin...
Määritelmän taitaa täyttää tasan yksi paikka ja sehän on laajalti tunnettu legenda joten kehtaan mainita tämän. Tosin tavallaan välillä oli ja siihen liittyy epäselvyyksiä. Nämä ongelmat eivät rajoitu muuttotappiokuntiin, mutta toisaalta asia on paljon vähäisempi kuin mainittu kupru toisessa Pirkanmaan kunnassa.

Minkälainen paikkakunta Valkeakoski on? Silloin kun viimeksi siellä pyöräolin pari kolme vuotta sitten, ehkä aiemminkin jo, niin oli aika autioitunut jo tuolloin ja nyt kuulemma on paljon kahviloitakin lopettanut.
Minusta helvetin ankean ja kuolevan näköinen tyhjine liikehuoneistoineen. Kommunistikylä kuten Nokia. Ainakin se on paljon enemmän sivussa alueellisesta keskuksesta. Tämä voi tietysti julkisten palveluiden järjestämisen osalta olla kuntalaisille onnekas sattuma, tai sitten ei.
No kattelin tuossa vuuokra-asuntotarjontaa, niin moni kerrostalokin sellaiset yli 400 ekeä, ja sitten asun ihan kasvukunnassa 500 ekellä rivitalossa
En lähtisi heti olettamaan, että pikkukaupungissa rivitalohuoneiston pitäisi oletuksena olla kalliimpi kuin kerrostalohuoneiston. Talo voi monista syistä olla pitkän aikaa elinkaaressaan paljon halvempi ylläpidettävä. Lisäksi jos jossain ylipäänsä on yleisesti tarjolla alle 400 euron vuokrahuoneistoja, niin sehän on aika pelottavan halpaa ja melkeinpä vahinko eikä moinen kauan jatku. Moista voi nykyhintatasolla olettaa lähinnä niissä kuolevissa taloyhtiöissä kuolevissa kunnissa kun joku pitää viimeiseen asti vuokralaista hoitamattomassa taloyhtiössä joka lopulta varsin äkkiä puretaan.
 
Viimeksi muokattu:
Ehkä itse asuisin vuokralla. Jos ei ne tönöt mitään maksa, niin ei vuokra tasokaan voi olla korkea.
Joku ei saa OKTä isolla tontilla myytyä, mutta voi haluta jonkun pitämään valoja ja lämpöjä päällä.
 
Ehkä itse asuisin vuokralla. Jos ei ne tönöt mitään maksa, niin ei vuokra tasokaan voi olla korkea.
Joku ei saa OKTä isolla tontilla myytyä, mutta voi haluta jonkun pitämään valoja ja lämpöjä päällä.
Se ei ole helppo yhtälö. Pitämään valoja ja lämpöjä päällä, mahdollisesti niin ettei asukas voi olla tuosta vain viikkoa tai kuukautta pois paikalta. Lumitöitäkin pitäisi vähän tehdä ja tietysti yleensä ajaa muutama kilometri siitä keskustaajamasta sinne mörköperän talolle. Nurmikkoa leikata, kiviä nostella, puita pestä. Omistajan varastoja pitkin tonttia joissa se käy kyttäämässä. Pitää löytyä oikein ihanneyhteys vuokralaisen ja loordin välillä huikean sattuman kautta jotta kumpaakin homma kiinnostaa ja miellyttää. Mikä välittäjä moiset matchaisi?
 
Tämä nyt vähän kuulostaa siltä, että tarkoitus on säästää rahaa kaupungissa asumiseen verrattuna, jos pitää pärjätä ilman autoa. Ellei se kylä sitten satu olemaan hyvien julkisten yhteyksien päässä, niin kulkeminen voi tosiaan mennä aika haastavaksi, jos välillä haluaisi päästä käymään kaupungissa.
 
Miksi täällä ei ole yhtään pohjosen suosituksia? Jos oikeasti haluat elää syrjässä, muuta pohjoiseen. Eli vähintään Oulun/Kainuun korkeudelle.

Vähän kyllä juu kuulostaa,että etsit jotain, mitä ei joko ole olemassa tai sitä ei voi etukäteen tietää. Kuulostat myös aika kokemattomalta syrjässä asumisen osalta, joten ei sinun asunnon ostamista kannata edes harkita. Vuokralle. Laita vaikka Suomen kartta seinälle ja heitä tikkaa :D
 
Entä miltä maistuisi idea Siuntiosta? 6200 asukasta eli varmasti on rauhallista. Siuntion etuna on se, että sieltä kulkee noin 5-7 junavuoroa Y-junia Helsinkiin ja takaisin arkisin. Yöllä menee yksittäinen L-juna Helsinkiin sekä pari H-junaa (Hankoon ja Helsinkiin) pysähtyy myös Siuntiossa. Eli pystyisit ajamaan nopeasti Siuntiosta Kirkkonummelle ja käyttämään siellä olevaa Prismaa, Citymarkettia ja uimahallia. Siuntion oma kylpylä taitaa nykyisin toimia kunnan uimahallina.

Eli vaikka ollaan aidosti maaseutumaisessa pikkukunnassa, niin jonkinlainen yhteys palveluihin on taattu ja onhan kunnalla myös oma apteekki ja S-marketkin. Siuntio on kunta, jossa voit elää autottomana siten, että ollaan maaseutumaisessa pikkukunnassa.

Autottomana en siis liikoja ajattelisi niin, että polkupyörä korvaa heikon joukkoliikenteen. Syksy ja talvi ovat Suomessa pitkiä ja ainakaan itse en pidä talvipyöräilystä.

Olen varmaan tottunut vahvasti Helsinkiin, mutta itse en autottomana täältä mieluusti muuttaisi minnekään muualle. Joukkoliikenteen valikoima on niin suuri Helsingissä ja HSL on ollut jopa niin ”fiksu”, että ovat tehneet runkoverkosta niin laajan, että ilman kk-lippuakin osa täällä pärjäilee. Runkolinjoissa ei tarvitse näyttää lippua kuljettajalle ja osa hyödyntää tätä jatkuvasti.
 
Tämä nyt vähän kuulostaa siltä, että tarkoitus on säästää rahaa kaupungissa asumiseen verrattuna, jos pitää pärjätä ilman autoa. Ellei se kylä sitten satu olemaan hyvien julkisten yhteyksien päässä, niin kulkeminen voi tosiaan mennä aika haastavaksi, jos välillä haluaisi päästä käymään kaupungissa.

Sitähän tuo ja teettää sekin omat ongelmansa. Pikkukylillä ne halvatkin kämpät mistä pääsee palveluihin on sellasia, että en mensi vaikka saisi 100-200€/kk säästettyä elinkustannuksissa. Voihan siellä naapurilotto mennä oikein tuurilla, mutta lähtökohtaisesti ei siihen montaa ongelma tapausta tarvita taloon kun koko talo on enempi tai vähempi pilalla. Tai no jos multa kysytään niin talo on pilalla jos siellä asuu joku muu kuin omaan perhekuntaan kuuluva.

Suomessa melkein kaikki paikkakunnat on muuttotappio sellasia paitsi isot kasvukeskukset ja niiden välittömässä läheisyydessä olevat kylät. Niitä sitten riittää... Voi toki olla, että hallituksen asumistuen kiristykset saa vähän liikettä niistä pois päin, mutta tuskin paljoa. Onhan se tähän asti ollut aika no brainer, miksi asua hevonperseessä kun veronmaksajat sponssaa mulle kämpän hesedishussa.

Mikromarkkinat on sitten kanssa sellanen, että jos menet ihan uutena johonkin kaupunkiin niin et todennäköisesti tiedä mitkä siellä on niitä hyviä ja huonoja alueita. Lisäksi ks. kylän hyvät vuokrakämpätkin menee hetkessä. Eli vaatii vähän perehtymistä. Jos haluaa parhaan diilin eikä sitä alkuperäiskuntoista -60/70 mörskää mistä puolet naapureista on mitä on.


Itse jos olisin ap:n saappaissa niin yrittäisin vääntää skenaariota kyllä siihen malliin, että pääsee osakkeen sijaan omakotitaloon. Joku sellanen minkä saa maksaa käteiselle pois. Ei liian iso, lämmitys onnistuisi puilla vaikka omalta tontilta... Harrastukset sitten vaikka siihen malliin, että ne on jotain metsässä eräjormailua/pyöräilyä tjsp. palvelut vain väkisin jos tarttee kaupasta jotain. Autohan tossa on todennäköisesti se ongelma ja räjähtävät kustannukset. Sähköpyörä+kärry laajentaa kyllä reviirä jonkun verran, mutta okt ilman autoa olisi varmaan vähän masokismia, mutta jos ei olisi töissä niin siinähän sitä olisi aikaa fillaroida...

Omalta kylältä jos nyt äkkiä kattoo halvimman okt:n niin tällänen: 65 m² Metsolantie 49, 32200 Loimaa Omakotitalo 4h myynnis...

Lidliin fillarilla 15min 4km. Cm, prisma, sairaala, junasema, kirjasto kebabbolat lähempänä. Uimahalliin menis 30min :I. Junalla alta tunnissa turku, tre ja vaihdoin kautta toijalasta hese.

Okei toi talo on ihan paska, mutta tosiana hintataso on tollasta ja etäisyydet sellasia ettei tarttis edes autoa. Toki jos ei ole koskaan okt asunut niin siinä voi moni asia pelottaa kun on itse vastuussa, mutta imho se on parasta. Kulut on täysin omissa käsissä ja kunhan vaan selvittää ensin mitä ne tulee olemaan eikä tule yllätyksenä.
 
Vesilahtea en ymmärrä, miksi se on niin suosittu. Ruutukaavatontteja savipellolla vailla mitään kulkuyhteyksiä, kun lähellä olisi kaupunkeja joiden ohi kulkee sekä moottoritie että junarata, eikä asuminen ole sen kalliimpaa. Pälkänekin on vähän hassussa paikassa, mutta sieltä nyt sentään pääsee sekä tampereelle että lahteen päin isoa tietä.

Autolla 10 minuuttia Lempäälän keskustaan (ja myös kolmostielle) ja suunnilleen vartti Ideaparkille. Bussilla nro 55 pääsee kolmessa vartissa Tampereelle ja autolla sama matka taittuu alle puolessa tunnissa. Pälkäneeltä Tampereelle ajelee huomattavasti kauemmin ja Lahtikin on sadan kilsan päässä, joten en ymmärrä vertailua näiden osalta.

Ei tuo Vesilahti huono vaihtoehto ole vaikkapa lapsiperheelle. Nykyajan urbaanien lieveilmiöiden määrä aika minimissä.
 
Itse olen asunut pikkukunnassa kohta 8v eikä ole sekuntiakaan kaduttanut. Työmatka nousi n. 8min->25min suuntaansa mutta pikkuteitä kiva ajella eikä tarvii seistä ruuhkassa.

Toki oma auto pakollinen vaikka työmatkat voisi taittaa junallakin ja seisake parin sadan metrin päässä. Kesällä tuleekin skuuttailtua junalla kun työpaikkakunnalla on on assalta jonkin verran matkaa työpaikalle niin skuutilla menee 4min kun kävellen 20min. Skuutti+juna vie yhtä kauan kuin autolla.

Kylältä löytyy S-market, Alko ja Apteekki, karvakäsi, parturi, R-kioski, hieroja ja kirjasto. Eipä sitä paljon muuta kaipaa. Matkaa näihin on n. puolisen kilsaa. Viikonloppuisin tai työmatkoilla sitten isommilla kaupoilla 20km päässä. Hyvin on riittänyt.

Vaikka junalla pääsee hyvin töihin ja kaupunkeihin niin on siinä oma hommansa kannella kasseja ja totella aikatauluja joten oma auto on paras vaihtoehto.

Omakotitalo toki ja kun muutettiin niin tiedettiin että tuskin on hirveästi jälleenmyyntiarvoa mutta me ostettiinkin koti eikä sijoituskohdetta.

Maalla kyllä hermo lepää ja verkkainen elämäntyyli sopii itselle kuin nenä päähän. Ei ruuhkia, ei liikennevaloja ei meteliä.. Nykyisin oikein vituttaa jos joutuu kaupungissa käymään ja pörräämään ruuhkissa ja parkkihalleissa ja liikennevaloissa ja aina yhtä suuri helpotus kun pääsee kotiin. Samoin työpäivän jälkeen joka päivä on yhtä kiva tulla kotiin ja kesäisin istuskella rappusilla ja nauttia hiljaisuudesta ja hoitaa pihaa. Valokuitukin tuli pari viikkoa sitten joten mikäs tässä ollessa.

Mutta osakkeeseen en olis kyllä muuttanut maalle, kyllä se omakotitalo pitää olla että voi päättää omista asioista eikä tarvi olla muiden kanssa tekemisissä. Introverttinä tää sopii mulle.
 
Kylältä löytyy S-market, Alko ja Apteekki, karvakäsi, parturi, R-kioski, hieroja ja kirjasto. Eipä sitä paljon muuta kaipaa. Matkaa näihin on n. puolisen kilsaa.

Parasta pikkukylän elämässä ja tärkein palvelu: kebabpizzeria lähellä.:lol:

Sori siitä. En oikeasti tullut naureskelemaan vaan tämä on myös vakavasti otettava seikka. Monessa tapauksessa myös laatu on muutamaakin pykälää korkeampi kuin isoissa kaupungeissa kymmenien bulkkiyrittäjien vääntäessä känniläisille ja tuohisuille toinen toistaan huonompaa kissanruokaa. Täysin värittynyt ja subjektiivinen mutuni on että pienissä kaupungeissa on parempi kebu kuin metropoleissa.
 
@kntkvtknt Miten työasiat olet ajatelut hoitaa ilman autoa? Se on sitten taas kertaluokkaa hankalampaa löytää työtä pikkupaikkakunnalta tai jos on paikkakunnan ulkopuolelta niin pitää varmistaa yleisien kulkeminen sopivasti, ja nykyään linjoja ja pysäkkejä lakkautetaan jatkuvalla syötöllä joten oikein niiden varaankaan ei kannata mahdottomasti jättää. Ellei sitten tosiaan löydä työtä paikkakunnalta, mutta siinäkin on riskinsä kun pikkupaikoilta häviää työpaikkoja kovaa vauhtia joten joku backuppi kannattaa siinäkin olla.
 
Parasta pikkukylän elämässä ja tärkein palvelu: kebabpizzeria lähellä.:lol:

Sori siitä. En oikeasti tullut naureskelemaan vaan tämä on myös vakavasti otettava seikka. Monessa tapauksessa myös laatu on muutamaakin pykälää korkeampi kuin isoissa kaupungeissa kymmenien bulkkiyrittäjien vääntäessä känniläisille ja tuohisuille toinen toistaan huonompaa kissanruokaa. Täysin värittynyt ja subjektiivinen mutuni on että pienissä kaupungeissa on parempi kebu kuin metropoleissa.
Karvakäsi on oikeastaan ainoa mesta mistä tulee ruokaa haettua jos laiskottaa. Joku lounasraflakin löytyy mutta kotiruoka ei kiinnosta. Anniskeluoikeudetkin siinä vissiin on ja ja toimii baarinakin mutta en ole koskaan käyny. Kylän ainoa baarikin lopetti toiminnan kesän alussa. En kyllä sieläkään käyny kertaakaan.
 
Ostin heinäkuussa omakotitalon muuttotappiopaikkakunnalta.
1 1/2 kerroksinen, n. 95m² talo, omalla 2000 m² tontilla.
Runko yli 100v hirsi, muuten melko täydellisesti remontoitu. Katto, sauna, wc, ulkoverhous, ikkunat, ovet, vedet laitettu uusiksi yms.
Suorasähkölämmitys, julkisivuremontin yhteydessä laitettu 25mm tuulensuojalevyt.
Varaava, asiallinen takka toki, ja asennutin vielä ilmalämpöpumput kumpaankin kerrokseen kun muutin tähän.

Asunut aina aikaisemmin vuokralla, mutta nyt meni kuppi nurin tuolla Vantaalla. Alkaa olemaan sellainen elukkameinkinki, että pois oli päästävä.
Eikä se 1100€ vuokrakaan paljoa hotsittanut... Varsinkaan kun naapurit eivät taatusti itse vuokriaan maksaneet.

Talo maksoi n. 63 000€, josta pankista lainaa 30 000€, eivät nikotelleet yhtään. 10v maksuajalla, kuukausieräksi tulee 290€
Jos työt ja terveys säilyy, niin makselen tosin 2v pois. Jonkin verran osakkeita yms. säästössä, mutta en viitsinyt niitä alkaa realisoimaan.

Mikäs täällä on ollessa, pääsee touhuamaan omassa kämpässä, omia juttuja, ja ei narkomaanit ja mamut kävele koko ajan päälle.
Oma auto on kyllä hyvä olla, lähimpään kauppaan n. 1km matkaa.
Kyliltä sit löytyy apteekki, alko, parit ruokakaupat ja rautakauppa.
Eli kaikki tarpeellinen.

Säästellyt jo 20-30v, ja totesin tuossa eräänä päivänä että mitään ei hautaansa saa.
Varsinkin kun ei jälkikasvua ole siunaantunut, niin nyt oli painettava liipasinta.

Töissä käyn pääkaupunkiseudulla.
Pitkät työpäivät ja pitkät vapaat.
Vuokrasin pienen yksiön aseman läheltä, sieltä käyn töissä.
Vapailla sit aina tiluksille.

Luonto lähellä, ja ei palvelutkaan ole niin kuitenkaan niin kaukana.
Täällä on ihan hyvä olla.
Valokuitu tulee kämppään, tv ja radio toimii.
Juokseva vesi ja sähkö.
Mitäpä tässä muuta?

No, joku kiva tyttöhän olisi kiva, vaikka kasvimaata kääntämässä. :hmm:
Mutta kaikkea mitä haluaa, ei saa, ja siihen on joskus tyydyttävä.
 
Viimeksi muokattu:
Muutamien muiden kirjoittajien kanssa olen hyvin samaa mieltä siitä, että jos syrjään muuttaminen rauhan takia houkuttaa, niin kannattaa ehdottomasti tähdätä omakotitaloon. Niitä voi pikkupaikkakunnilla saada myös vuokralle edullisesti, etenkin jos saa vuokraisännän kanssa jonkin diilin, että tekee kämpälle itse kunnossapitoa ja pientä remonttia.

Vaikka joku syrjässä oleva kerros- tai rivitalo voisi vaikuttaa houkuttelevalta "best of both worlds" vaihtoehdolta, niin siitä voi äkkiä tulla melkoinen loukku. Jos tuollaiseen menee niin ehdottomasti ensin kokeilemaan vuokralle, ei ainakaan suin päin ryntää ostamaan omaksi. Rauhaa kaipaavien kannattaa muistaa, että merkittävin vaikuttava tekijä on naapurit, etenkin seinä-sellaiset. Vaikka ikkunasta näkyisi kiva maalaismaisema, lintujen laulu soisi parvekkeella ja suoraan ulko-ovelta pääsisi metsäpoluille, näiden tuottama ilo katoaa tosi äkkiä, jos känniset naapurit huutaa tai laulaa karaokea läpi yön, yleiset tilat on sotkussa ja rikkoutuneita paikkoja ei korjata kun kukaan ei kykene korjauksia maksamaan.

Omalle kohdalle vaihtoehdot pikkupaikkakunnalle muuttoon olisi joko rivi- tai kerrostalo hyvin keskustasta, mieluiten kävelyetäisyydellä paikallisista (vähistä) palveluista, tai sitten pikkuinen omakotitalo oikeasti maalla ja isolla tontilla.
 
Asumisen rauhallisuus on kyllä jees (häätöä odotteleva tukikämppäläinen herätti taas kolautteluillaan) mutta syrjässä tarvitsee auton, siitä on huolta ja kustannuksia, halpaa taloa tarvii kunnostaa rutkasti ja työkalut pysyä käsissä tai sitten kalliimmalla ostaa vähemmän remppaa vaativan ja ainakin halpuuspointti vrt. vaikka pk.-seutu menee siinä. Sitten jos asuu itsekseen kaatuuko siellä rauhassa seinät päälle vaikka miten olisi hiljaista ja max. linnunlaulua + kaikki toiminta ja vaikka tutut, ystävät tms on matkojen päässä. Ja jos haluaa harrastaa muuta kuin haravointia, taas mennään autolla. Puolensa ja puolensa, nuo maaseudut sopii pariskunnille, perheellisille ja itsekseen viihtyville ehkä parhaiten.
 
Kiitos tiedosta, juuri tuollaista tietoa kaipaan, kun tarkoitus on korkeintaan muuttaa rivitaloon tai sitten kerrostaloon.

Kyllähän niitä juoppoja joka paikassa on, mutta tosiaan se maaseudulla ehkä korostuu hiukan, ainakin sen mitä olen reissannut nyt muuttotappiopaikkakunnilla.
Ainoa, että ainakaan omalla luonteella en enää jaksa asua kasvuseudulla, pitäisi melkeinpä muuttaa esim. Nokialle, mutta sielläkin kauemmaksi pikkukyliin, jos vain vuokralle jotakin saa.
Toisaalta taas maaseudulla ei ole narkkeja tai roadmaneja, jotka on minun mielestäni huomattavasti pahempia kuin joku vanha kotimainen alkoholisti.
 
Se ei ole helppo yhtälö. Pitämään valoja ja lämpöjä päällä, mahdollisesti niin ettei asukas voi olla tuosta vain viikkoa tai kuukautta pois paikalta. Lumitöitäkin pitäisi vähän tehdä ja tietysti yleensä ajaa muutama kilometri siitä keskustaajamasta sinne mörköperän talolle. Nurmikkoa leikata, kiviä nostella, puita pestä. Omistajan varastoja pitkin tonttia joissa se käy kyttäämässä. Pitää löytyä oikein ihanneyhteys vuokralaisen ja loordin välillä huikean sattuman kautta jotta kumpaakin homma kiinnostaa ja miellyttää. Mikä välittäjä moiset matchaisi?

Lumityötkin voi olla yllättävän tyyriitä haja-asutusalueella "halpaan omakotitaloon". Sehän voi olla, että kilometri on vaikka jotain yksityistietä siinä ja talo ainoa talo siinä tiellä maksamassa tien kustannuksia. Siinä ei välttämättä tonni riitä talvessa että tie pidetään lumesta vapaana ajokunnossa.

Samoin kun auto on käytännössä pakollinen jossain syrjäseudulla, niin siihen saa varata vähintään sen pari sataa euroa kuussa vaikka millaisella pommilla ajaisi ja kilometrit jäisi reilusti alle 10 tuhanteen vuodessa.

Sille on oikeasti syynsä, miksi ne muuttotappioalueet on muuttotappioalueita. Työpaikkoja ei ole nimeksikään usein, mitään palveluita ei oikein ole ja lasten koulu- ja päiväkotimatkakin on usein kymmeniä kilometrejä. "Lähi"kaupassa sitten hinnat ovat +50 prosenttia päälle jonkun Prisman tai Lidlin hintoihin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
255 244
Viestejä
4 434 471
Jäsenet
73 533
Uusin jäsen
Nakkipakki12

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom