Mobiilimaksaminen kaupan kassalla

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Hcc, 12.06.2017.

 1. zomeone

  zomeone

  Viestejä:
  101
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  St1 Way sovellus ladattu -> MC hakemus laitettu, kuittaus saatu, että MC hakemus OK -> kortin liittäminen Wallettiin -> kaupan kassalle testaamaan, maksu suoritus Apple Pay / AW4 suoritettu!

  Sovelluksen lataamisen ja ensimmäisen oston välillä aikaa ~1h. Toki jos lähimmässä kaupassa olisi testannut niin koko homman alusta loppuun olisi saanut alle 15min suoritettua. :tup:

  Aika simppeliä, seuraavaksi sitten testailemaan tankkausta jossain vaiheessa.

  Varsinaista käyttökokemusta itse ST1 Way -sovelluksesta ei vielä ole.

  e. Tänään kävin tuon tankkauksen testaamassa ST1 Way -sovelluksella ja hyvin toimi. Epäilytti vain, kun mittari ei näyttänyt alennettua litrahintaa, mutta sovellukseen tulleessa kuitissa se oli otettu huomioon.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2019
 2. angle

  angle

  Viestejä:
  279
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pari kertaa käynyt niin, että oon maksanut ST1 Way sovelluksella tankkauksen huomaamatta että automaatin päällä on ollut huppu. Sitten on joku tullut ihmettelemään toimiiko se sittenkin vai ilmaistako...
   
 3. InsaneFinn

  InsaneFinn

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Kaupan kassalla tulee edelleen käytettyä perinteisesti korttia, mutta töissä haalarin taskussa ei tule lompakkoa kannettua, niin Google Pay on ollut kovassa käytössä töissä.

  En tiedä koska sitä uskaltaisi luopua lompakosta kokonaan, kun joskus kuitenkin kännykästäkin voi akku loppua. Sitä päivää odotellessa, kun kaikki hoituisi yhdellä laitteella ilman huolta siitä, että akku loppuisi.
   
 4. maustevoi

  maustevoi

  Viestejä:
  354
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Google Pay ja Pivo, sekä 20e seteli puhelimen kuoren takana. Lompakkoa ei ole ollut pariin vuoteen mukana. Aiemmin oli tosin myös autokortti betana posti paketteja varten, mut rikkoi Android 10 sen..
  Mobile Pay ei itsellä toimi, joten nykyään tulee käytyä K ryhmässä monestikin S ryhmän sijaan.. On se uskomatonta, kuinka noinkin iso firma voi olla kykenemätön näkemään Mobile Payn heikkouden vs. esim. NFC plussakortti mallia K ryhmä.
   
 5. Laissez-Faire

  Laissez-Faire

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Eikö S-ryhmällä tosiaankaan ole mitään tuota k-plussa-appsia vastaavaa? Pitäisi jollain mobilepaylla sählätä jos haluaisi välttyä etukortin kaivelulta? Gpay + plussa toimii supernäppärästi..
   
 6. j-boy

  j-boy

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Noh, jos ei ole Nordean asiakas, joutuu sieltä lompakosta kaivamaan sen maksukortinkin. Etukortti tulee aika helposti siinä samalla. Mobilepay sentään kelpuuttaa kaikkien pankkien kortit.
   
 7. Laissez-Faire

  Laissez-Faire

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Onhan Danskellakin Apple/Gpay ja löytyy noita valtapankkien ulkopuolisia korttejakin joilla Apple ja/tai Google Pay on tuettu (ST1, Komplett).

  Ylipäänsä etukorttitoiminnallisuuden sitominen maksutapaan vaikuttaa hölmöltä. K-ryhmän plussakorttisovellus + Gpay on toimivuudessaan yhdistelmä joka jo ihan oikeasti nopeuttaa läpimenoaikoja kassalla. Luulisi s-ryhmääkin kiinnostavan.
   
  Taker ja maustevoi tykkäävät tästä.
 8. miloytyn

  miloytyn

  Viestejä:
  444
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onhan OP:lla Pivo vaikkei nyt olekaan lähimainkaan niin hyvä kuin Google Pay.
   
  maustevoi tykkää tästä.
 9. murmur

  murmur

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Minulla on AktiaWallet ja GooglePay. Sony Xperia X Compact puhelimessa Settings/Apps/Advanced/Default apps/Tap and Pay asetuksissa "use default/unless another app is open" asetus ei tee mitään. Nähtävästi asetus ei tallennu vaan "default" aina käytössä. Jos haluaa vaihtaa appsia pitää asetuksista vaihtaa oletusappsi. Epäkätevää.
   
 10. Freeze

  Freeze Elitisti Team Ryzen Team NVIDIA

  Viestejä:
  1 081
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Parikin S-ryhmän appia löytyy kännykästä, mutta ruokaostoksilla kortti on aina lompakossa, lompakko aina mukana ja kortti nousee ylös yhdellä peukalon liikkeellä joten kännykkä saa levätä rauhassa povarissa.

  Tankilla sitten maksetaan appilla auton sisältä niin jääpähän pakkasessa seisoskelu ja skimmausriski pienemmäksi.
   
  tonator ja CoCo tykkäävät tästä.
 11. valvoline

  valvoline

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2017
  Mulla google payn asentamisen jälkeen k-plussa appi ei enää toimi, maksupääte näyttää maailman loppuun asti että luetaan korttia mutta ei vaan enää tunnista. Mobile pay on toiminut kahviloissa, mäkkärissä ym pienemmissä paikoissa mutta ei s-ryhmän kaupoissa :confused:
   
 12. Corle

  Corle

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mites tuo Pivo kun ei ole kokemusta, siinä taitaa toimia OP:lla myös Plussan keruukin ilman sitä K-ryhmän omaa sovellusta?

  Ja miten toimiiko tuo niin, jos minulla on mobilepay käynnissä niin silloin maksan sillä eikä tuo Pivo jyrää sitä? Kun meinasin kokeilla tuota ja jos s-ryhmällä tuo pivo jyrää mobilepayn niin jää S-bonukset saamatta.
   
 13. tatulpin

  tatulpin Tukijäsen

  Viestejä:
  973
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Mobilepay-yhteys päätteeseen pitäis muodostua ennen kuin päätteen NFC on aktivoitunut, eli noin ei pitäisi käydä.
   
  Corle tykkää tästä.
 14. miloytyn

  miloytyn

  Viestejä:
  444
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itsekin olen havainnut saman ongelman GPayn ja Pivon kanssa. Eikä näytä olevan korjaantunut Android 10:ssäkään. Yrittää aina käyttää oletusappia. Tämä siis alkuperäisellä Pixelillä. Tein tuon kortin vaihtamisen helpoittamiseksi pikakuvakkeen tuonne asetukseen työpöydälle.
   
 15. murmur

  murmur

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Hieno idea, en saanut omalla puhelimella(Android 8) suoraan Tap&Pay asetusruutuun mutta asensin QuickShortCutMaker apuohjelman. Kotisivulle Long press/Widgets/Shortcuts/QuickShortCutMaker/Activies listasta etsii Settings(com.android.settings) jonka alka löytyy Tap and Pay activity triggeri. Editoin nimen Tap&Pay ja jätin oletus hammasratas-ikonin. Saan asetusruudun suoraan auki nfc maksuohjelman muuttamiseen.
   
 16. Rollaattor

  Rollaattor

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2019
  Mikä on android wear os älykellolla (google pay) maksamisen oikea tila tällähetkellä kun google ei näytä Suomea listassaan ja juuri chattasin nordean kanssa ja siellä asiakaspalvelija väitti että toimii ?
   
 17. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 510
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei ainakaan toiminut tuossa loppukesästä kun testasin. Kello herjaa vaan että ei ole tuettu maassasi (kortit sai lisättyä).
   
 18. Lars_A

  Lars_A

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2018
  Pivolla Plussat tulee suoraan, ei tarvi muita appseja.
   
  Corle tykkää tästä.
 19. Taker

  Taker

  Viestejä:
  252
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No Nordean puolelta kaikki on valmista ja toimii, mutta vaatii että asennat netistä kelloon permanent proxy ohjelman ja asetat sen johonkin google payn Kellomaksuja tukevaan maahan.

  Näin siis itse sain yhdistelmällä mobvoi tickwatch pro ja nordea, nuo Google pay kellomaksut toimimaan.

  Edit: [Wear OS App] Enable Google Pay in unsupported countries using Permanent Proxy!

  Edittien editti: ilmeisesti tuo permanent proxy sovellus löytyy nykyään ihan kellon omasta play kaupasta.
  mikäli puolikuolleena (miesflunssassa) oikein ymmärsin, ei tämä prosessi vaadi enää tietokonetta väliin vaan tuo permanent proxy osaa pyytää tarvittavia lupia ilman adb yhteyttä tietokoneeseen.

  Lähetetty minun TA-1004 laitteesta Tapatalkilla
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2019
  Juha Uotila tykkää tästä.
 20. skiip

  skiip 올드보이 Tukijäsen

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2019
  Toimiiko tuo S-Bonusten rekisteröinti nyt jotenkin Google Paylla maksaessa? Ymmärtääkseni mobiilibonuksia saa enää MobilePayn kautta, mutta onnistuuko ensin bonusten otto MobilePaylla ja maksu sitten Google Paylla?
   
 21. spede

  spede

  Viestejä:
  2 200
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Onkos kukaan testannut lukea GPayhin S-etukortin viivakoodin ja koittaa pystyykö itsepalvelukassa lukemaan sen koodin ja rekisteröimään bonukset? Väliaikaisessa ääs-kortissa on viivuri minkä pystyy lisäämään appiin. No kai tuota voi itse koeajaa. Eihän NFC:n tavalla kätevää olisi mutta ainakin voisi jättää sen hemmetin s-kortin kämpille.
   
 22. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 510
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei ainkaan mitenkään kätevästi, koska jos otat bonarit MobilePay:llä olettaa maksupääte/kassa että myös maksu tulee MobilePay:llä.
   
  skiip tykkää tästä.
 23. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 869
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Veikkaan ettei oikein mitenkään? Toisaalta miksi sitten ei vaan maksaisi mobilepaylla s kortilla s kaupoissa? Samalla saa 0,5% maksutapaedun. Tietysti jos jollain muulla kortilla saa paremman edun niin tuo on vähän huono ja joutuu kantamaan s korttia mukana vaan tuon takia.
   
 24. skiip

  skiip 올드보이 Tukijäsen

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2019
  Lähinnä tuli ajankohtaiseksi kun Norwegiania pystyy nyt käyttämään Curvella Google Payn kautta, eli 1% lentopisteitä. Sylettänyt aina tuo MobilePay kun Google Pay toimii niin mallikkaasti että miksi keksiä pyörää uudestaan. Täytynee kuitenkin kokeilla sen toimintaa.
   
 25. scented

  scented

  Viestejä:
  252
  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Toimipas nopeasti Mobilepay iPhone 11 kanssa Prisman kassalla. Ennen kuin sovelluksen sai auki (oli tosin taustalla auki), niin jo pörisi merkiksi, että voi hyväksyä maksun. Eikä ollut puhelin edes kiinni maksupäätteessä, vaan sen edessä. Liekö sovellus taas kehittynyt, vaiko uudesta puhelimesta kiinni :).
   
 26. j-boy

  j-boy

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Hyvä, että jollain toimii. Minulla on nyt toinen Sony, jolla ei toimi. Toistaiseksi maksetaan siis old-school meiningillä
   
  Taker ja scented tykkäävät tästä.
 27. spede

  spede

  Viestejä:
  2 200
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  tonator, Finsku, tatulpin ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 28. ddude

  ddude

  Viestejä:
  614
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Hermo meinaa mennä mobilepay paskeen kanssa:
  Yritän "tallettaa" tuonne s-pankin luottokorttia.
  Homma tyssää että pitäisi lukea qr koodi puhelimen ruudulta, puhelimen s-pankki appilla?!?

  Mitä teen väärin?
   
 29. murmur

  murmur

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kirjaudu S-Pankki sovellukseen etukäteen, siirry takaisin MobilePay appsiin, lisää s-kortti, syötä mobilepayn avaamalle S-Pankki nettisivulle userpin numero, siirry S-Pankki appsiin ja hyväksy tunnistautuminen.

  Minulla oli ongelma Sony 3GB RAM puhelimessa ettei muisti riitä S-Pankki ja MobilePay appsille enää ja MP hukkaa tilatiedon. Kun tunnistus tehty SP appsissa on MobilePay resetoitunut kirjautumissivulle eikä muista kortinlisäystä. Tai käytä vanhaa PIN,PwdPIN,numerolappu tunnistus-kirjautumiseen.

  Eilen CityMarketin kassalla: "ei tuo MobilePay oikein toimi tässä kassalla, vähän paremmin toimii tuossa itsepalvelulinjalla." Itsepäisesti Prismassa ja Cittarissa yritän aina MP appsia käyttää vaikka välillä 5min odotellaan maksukuittausta. Ehkä joskus viesti menee päättäjien korvaan, olen MP:llekin lähettänyt tietoja epäonnistuneista maksuista.
   
  ddude tykkää tästä.
 30. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Siis jos on huono yhteys näissä kapakoissa tai vastaavissa nettiin niin eipä tahdo lähiluku toimia. Kortti koneeseen niin alkaa toimia.
   
 31. Tatska91

  Tatska91

  Viestejä:
  141
  Rekisteröitynyt:
  04.01.2017
  Sonyissä on joku erikoisuus ja voi johtua simkortista miksei maksu onnistu. Itselläni alkoi toimiin kun hain uuden sim kortin.
   
 32. j-boy

  j-boy

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Maksaminen onnistuu kyllä esimerkiksi mäkkärillä, missä maksupääte tunnistetaan QR-koodilla. Ongelmana on se s-ryhmän maksupäätteen tunnistaminen.
   
 33. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 869
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt vihdoin sain curve korttini kun postin lakko päättyi. Kätevästi sai kaikki debit ja credit kortit tuonne curveen ja sitten curven liitettyä Google payhyn. Ja toimi heti laakista ilman mitään kikkailua kaupassa. Ei voi kun ihmetellä Osuuspankin ja s pankin säätämistä jollain pivoilla ja muilla onnettomilla räpellyksillä jotka ei toimi koskaan, kun on olemassa Google pay joka toimii heti kuin junan vessa. Onneksi on curve kun nuo pankit on niin onnettomia näissä digi asioissa.
   
  Taker, Juustokupu ja skiip tykkäävät tästä.
 34. ddude

  ddude

  Viestejä:
  614
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kävin noiden sivulla joka täynnä superlatiiveja, voisitko antaa lyhyen briifauksen mikä toi on, miksi ja mitä maksaa.
   
 35. Corle

  Corle

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toimiiko tuo myös debitti puolella vai vain creditillä? Ja onko siinä mitään kuluja, jos pelkästään Suomessa maksaa?
   
 36. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 869
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole mitään kuluja. Toimii sekä debit että Credit korteilla. Itselläni siis parit yhdistelmä kortit joiden tiedot laitoin tonne curveen. Sieltä sitten vaan valitsee mikä kortti on käytössä ja makselee Google paylla.
   
  Corle tykkää tästä.
 37. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 869
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Curve on ikäänkuin jonkinlainen alusta debit/Credit korteille. Eli curveen kuuluu tuollainen "dummy" luottokortti ja softa. Softaan lisätään kaikki halutut credir tai debit kortit ja sieltä kun valitsee jonkin kortin niin se curven dummy kortti muuttuu samalla hetkellä tuoksi kortiksi, ja valinnan voi siis tehdä ja muuttaa koko ajan eli jokaiselle maksulla voi siis aina päättää mitä korttia käyttää.( Ilmeisesti jopa jälkikäteen pystyy muuttamaan vielä korttia jos maksoi vahingossa väärällä)

  Eli voi siis käyttää tuota dummy korttia jolloin voi jättää kaikki muut kortit kotiin, mutta parasta tuossa on se että curven dummy kortin saa Googlepayhyn. Eli nyt voi siis mitä tahansa korttia käyttää Google paylla.

  Ei siis maksa mitään tämän käyttö. Joku maksullinenkin juttu on, mutta perus homma on ilmainen.
   
  Kidov ja ddude tykkäävät tästä.
 38. skiip

  skiip 올드보이 Tukijäsen

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2019
  Curvesta löytyy myös jonkin verran keskustelua tuolla: Luottokortit :tup:
   
  Kidov tykkää tästä.
 39. ddude

  ddude

  Viestejä:
  614
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Hmm... Toimisi itselle kuin nenä päähän kun s-pankin visaa ei saa google payhin.
  Mitenhän tuollaisessa on järjestetty tietoturva? Siis onko turvallista käyttää kun luottokortin tiedot pitänee syöttää tuonne järjestelmään.
   
 40. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 869
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No siihen en osaa sanoa... Toivottavasti on turvallinen. Toisaalta jos curve itse on turvallinen niin tuossa on etuna se että koko kortin voi koska vaan laittaa toimimattomaksi. Eli jos joku skimmaa/varastaa tuon fyysisen curve kortin niin täppää vaan ohjelmasta että se ei toimi. Verrattuna siihen että jos joku tekee saman oikealle luottokortille niin pitää soittaa pankkiin ja kuolettaa kortti jne.

  Curvella nuo oikeat kortit pysyy turvassa kotona.

  Itse käytän tätä lähinnä siihen että saa Lidlissä käytettyä s pankin korttia puhelimella niin ei tarvitse korttia kantaa mukana kun tulee käytyä ruokaostoksilla muuallakin kun s kaupoissa joissa sitten maksan mobilepaylla niin saa bonukset.
   
 41. shule

  shule

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2017
  Netsin maksupäätteellä lähimaksut toimii kuin junanvessa aina:

  https://images.ctfassets.net/t9oyr3...124de489db55da38dda/ipp_350_shade.png?fm=webp

  Mutta tämä Verifonen roska on hidas ja valittaa heti jos puhelin/kortti vähänkin liikahtaa:

  https://www.verifone.com/sites/default/files/2018-12/FIN_Yomani_thumbnail.png
   
  Taker tykkää tästä.
 42. ddude

  ddude

  Viestejä:
  614
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Vähän sama takaa ajatus. Toki tuo taitaisi onnistua paypal+google pay yhdistelmälläkin.
   
 43. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 869
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En ole tuota paypalia koittanut Google payn kanssa. Kuinka helposti tuossa saa valittua miltä kortilta menee veloitus?
   
 44. spede

  spede

  Viestejä:
  2 200
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ihmeen lista, ensimmäistä kertaa failasi Google Pay. Koitin Gigantista jotain <100 euron vehjettä ostaa, niin hylkäsi maksun kahdesti, minkä jälkeen sitten kaivoin vaan kortin esille. Sitten taas Citymarketista hain pari kahvinkeitintä >300 egeä ja se meni ihan normaalisti läpi myyjän epäuskoisuudesta huolimatta. :think:
   
 45. tatulpin

  tatulpin Tukijäsen

  Viestejä:
  973
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Täälläkään ei yli 50€ ostot onnistu Gpaylla Gigantissa, pienemmistä ei ole muistikuvia... Apple Pay, jossa sama kortti, toimi.
   
  spede tykkää tästä.
 46. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 510
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko korttina VISA vai MasterCard siellä taustalla?
   
 47. 74t3

  74t3 True Bandit Make ATK Great Again

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsekin ajattelin tätä alkaa kokeilemaan kunhan pääsen säätämään rauhassa. Itsellä on sekä VISA että Mastercard niin katsotaan että miten toimii.

  Sen verran olen noita kortteja selvitellyt että niillä maksaessa ainakin POP-pankin eli Bonumin kortilla lähimaksu toimii suoraan uudellakin kortilla. Sitten kun menee summa yli niin kysyy PIN-koodia.

  Mastercard taas haluaa että PIN-koodia käytetään vähintään kerran jos kaupassa maksaa, oli summa mikä hyvänsä.

  Netissä nuo kyllä toimivat ilman mitään kilpailuita suoraan. Esim. VISA kelpasi PayPaliin siltänään.
   
 48. tatulpin

  tatulpin Tukijäsen

  Viestejä:
  973
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Visa, masterilla en tainnut kertaakaan edes yrittää maksaa.
   
 49. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 510
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Näin vähän arvelinkin.
   
  tatulpin tykkää tästä.
 50. Tabu

  Tabu

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  (⊙_☉) tykkää tästä.