Tämä ei ole kyllä totta. Esim. Wikipediasta: "
SeaMonkeyn selainkomponentti käyttää samaa renderöintiohjelmistoa kuin Firefox, joten SeaMonkey tukee kaikkia samoja WWW-standardeja kuin Firefox."
Seamonkey ei käytä täsmälleen samaa engineä kuin se Firefox, joka on nyt saatavilla käyttiksille, mutta se pohjautuu samaan antiikkiseen Firefox-engineen. Tuo käyttökelpoisuus ei ole mitenkään toteen näytetty, kun Seamonkeyllä on aika pahoja ongelmia avata monia nykyaikaisia sivustoja.
Käytin aineistona '
List of most-visited websites' ja kokeilin muutamia suosituimpia sivuja. Seamonkeyllä ei aukea ollenkaan Metan sivustot kuten Facebook, Instagram tai Whatsapp. Tiktok ei myöskään aukea.
Redditin renderöinti ei toimi ja elementit menevät päällekkäin. Gigantin sivulla ei toimi tuotekaruselli. Ylilaudan tyylitys ei toimi lainkaan. Kauppalehden sivulta jää sisältöä puuttumaan kun Firefoxilla ja samalla zoomaustasolla sisältöä on 11,5 näytöllistä, niin Seamonkeyllä reilu 3 näytöllistä. Seamonkeyn skrollausmäärää kasvattaa tyhjät välit ja palstoituksen puute footerissa. Eli sisältöä on ehkä vain noin 2 sivullista.
Netflixin etusivulla CPU-kuorma on yli 100%, prosessorin tuuletin huutaa ja video pätkii ihan saatanasti (kone siis Ryzen 5950X, 64 gigaa muistia, PCIe 4.0 SSD, 4k-näyttö ja keskitehoinen näyttis, jolla pyörii useampi 4k-video samaan aikaan). Parilla muullakin sivulla kuten hs.fi skrollaus tuntui paljon kankeammalta.
Kokeilin myös omalla sivustolla, jossa on mm. js-moduuleita käyttävä pdfjs ja chartjs eikä Seamonkey tukenut näitä lainkaan.
Tämän kokemuksen mukaan tuolla selaimella ei tee paskaakaan 2024. Eikä se ole mikään ihme, kun Seamonkeyn sivulla lukee
eksplisiittisesti, että se perustuu Firefox 60.8:aan (*). Firefox ESR pohjautuu versioon 128 (viime vuodelta) eikä tuohon 6 vuotta vanhaan. Seamonkey on niin marginaalinen, ettei esim.
caniuse-sivu sisällä siitä mitään merkintää.
*)