Mikä ärsyttää kanssa-autoilijoissa?

Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
18 095
Se on kyllä ihanaa kun valoristeyksessä edelläajava haluaa kääntyä vasemmalle, mutta kun siellä suojatiellä on joku, niin tämä halu näkyy vain vilkusta ja kääntyneistä eturenkaista. En tiedä mitä helvetin ajoneuvoyhdistelmiä nämä mielikuvituksessaan ajavat, mutta se perkeleen Avensis todennäköisesti mahtuu ihan täysin kokonaan pois suoraan ajavien edestä kun ajat sen sinne suojatien eteen. Aina lämmittää mieltä kun yksillä vihreillä jonosta pääsee vain kolme autoa koska ensimmäinen urpo vilkuttaa siinä tukkona koko valosyklin.
Jos ymmärsin oikein, niin tarkoitat jotain liiteen mukaista, kuvan punainen vasemalle suoajatien eteen, vaatii vähän pidemmän etäisyyden, että mahtuu ja että sinne pääsee haittaamatta vastaantulijoita että myös se suojatielle pääsy on asinamukaisesti turvattu.

kuva_2024-08-11_085730699.png


Tyypilliset vasemmalle kääntyvät menee toisen kuvan mukaan keskelle keskiviivan päälle, yksi usein voi mahtu, silloin pitää tuntea risteyksen valojen toiminta, että varmasti myös pääsee ristyksestä pois ennen mm risteävää liikenenttä.
kuva_2024-08-11_090135376.png

Kuva, Googlen ilmakuvaa, oikeasti tuo risteys taitaa olla oikealta kapeampi, mutta kuvitellaan että sininen ajoneuvo tulee ihan oikaa kaistaa pitkin vasemmalle.


Tarinan avensiskuskille plussaa vilkunkäytöstä, oletus että ajoissa kytkenyt, miinusta kääntyneistä renkaista.
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
1 927
Taas ottaa pannuun ohituskäytös nelikasitaisella, kun ajetaan tiukasti omaa nopeutta eikä olla valmiita joustamaan edes tyhjällä tiellä. Tämä johtaa siihen, että ohitukset voi kestää tolkuttoman kauan ja oikealla ajaja onnistutaan blokkaamaan paljon hitaamman taakse. Jos "ahtaampaan" väliin lähdet ohittamaan virallisen nopeusrajoituksen rajoissa vilkutellaan valoja vihaisena, vaikka ohi olis voinut menä aikoja sitten tai vaihtoehtoisesti vähän hidastaa. Parhaassa tapaksessa näin kerran, kun tällaiseen kypsynyt lähti ohittamaan yhdistelmää kilometrin ennakkoon ettei joudu blokatuksi. Länsinaapurissa ajellassa tuntui, että toiset otetaan huomioon ihan eri tavalla ja vastaavassa tapauksessa joko odotetaan että edellä ajava ehtii ohi tai vaihtoehtoisesti vähän kiritään. Nopeusrajoituksen mukaan siis ajeltu (max +5kmh) eikä mitään alinopeutta.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
249 544
Viestejä
4 361 722
Jäsenet
72 418
Uusin jäsen
Erik83

Hinta.fi

Ylös Bottom