Mikä ärsyttää kanssa-autoilijoissa?

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja perusmuro, 18.10.2016.

 1. dude86

  dude86

  Viestejä:
  942
  Rekisteröitynyt:
  14.06.2017
  Mitä voi nykyisin oottaa, kun parkkipaikoillakaan ei osata normaaleja liikennesääntöjä, törkeästi vain menevät hidastamatta ja jättävät jarruttamisen oikealta tuleville.
   
  Seagle tykkää tästä.
 2. Käyttäjä

  Käyttäjä

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Varmaan osa. Osalle ylinopeus hitaassa vauhdissa on eri asia kuin kovassa vauhdissa. Kun vauhti ei tunnu kovalta.
   
 3. GadnenMulkoSilmä

  GadnenMulkoSilmä

  Viestejä:
  128
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2018
  Noin sen pitää mennäkin. Yleensä nuo tilanteet on takana olevasta luettavissa. Mitä siitä verenpainetta nostamaan jos jollain kiire. Kiilaukset yms tietty täysin asia erikseen. Pelisilmää kaikille.
   
 4. Chaos

  Chaos

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Varmaankin tämä, mutta juuri siitä syystä mahdolliset rangaistukset pitäisivät olla kovempia esim. <60km/h rajoituksilla. Melkein aina noille alennetuille ja yleensä alhaisille rajoituksille on joku perusteltu syy. Omasta mielestä ei ole paskankaan väliä ajatko 120km/h motarilla 140km/h, mutta koulun edessä 50@30 kiinnostaa ja kovasti.
   
  Ihmemies ja Käyttäjä tykkäävät tästä.
 5. Rensu

  Rensu

  Viestejä:
  436
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toinen esimerkki näistä tietyömaa rajoituksista ja niiden noudattamisesta. Ajoin samaa vauhtia kuten sinäkin. Kertyi aikamoinen jono perään. Kaikki muut ajoi kuitenkin kiltisti jonossa, paitsi kaksi Destian Hiluxia, mitkä paino helvetin kyytiä koko jonosta ohi. Se kai oli sitä esimerkkiä miten tietyömailla halutaan ajettavan...
   
 6. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 290
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tien ylläpitäjä ärsyttää. Nopeusrajoitus oli muutettu alkamaan aikaisemmin, ja kyltti oli laitettu puun taakse piiloon. Mitenhän kävisi jos poliisi mittaisi ylinopeutta?
   
  hkultala tykkää tästä.
 7. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 265
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Yleinen perustelu on "tässä on tietyö", jossa on kolme viikkoa sitten tehty jotain, ja merkit edelleen sen jäljiltä paikallaan.

  Hervannan valtaväylällä on tällainen tilanne; Siellä on 4-kaistaisen tien toinen suunta kavennettu ratikkatyömaan takia jollain tötsillä kahdesta kaistasta yhteen. Yli kuukauteen en ole sillä kohtaa nähnyt mitään työmiehiä töissä koskaan siitä ajaessani. Nopeurajoitus silti 30km/h, normaalisti siis 70km/h. (ja voisi tuolla kohta aivan hyvin olla tien puolesta tuolla kohtaa vaikka 120km/h, tie on tuolla kohtaa aivan moottoritiestandardin mukaan rakennettu, apilanlehtiliittymä. Toki kilometrin päässä on sitten liikennevalot)
   
 8. tom_gore

  tom_gore

  Viestejä:
  1 472
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  No ei voisi. Aivan liian tiheään liittymiä ja tosiaan kuten mainitsit, siinä on sitä liikennevalotonta pätkää kokonaiset 3 km.
   
 9. Armatt

  Armatt

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Työmatkalla taas arvotaan rajoituksia, tien varteen tullut iso työmää ja siihen lätkästy 40km/h kilvet 50metriä 60km/h kilpien jälkeen. Tietä levennettiin vielä tuolta kohin, että sinne mahtuu tien reunaan rekat, perjaatteessa tehtiin nelikaistanen tuolta kohin.

  Olisivat sitten peittäneet ne 60km/h lätkät.
   
 10. mölyä

  mölyä

  Viestejä:
  613
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Siihen kaistan tukkimiseen onkin ihan hyvä syy:

  Meinasiko silta sortua Hervannan valtaväylällä? – Remonttiin ryhdyttiin sortuneen vesitornin takia, karu näky yllätti jopa valokuvaajan
   
  N1k00 ja Tommy Goldfish tykkäävät tästä.
 11. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  3 088
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Yksi tuttava oli monta vuotta tietyöhommissa ja mainitsi että alkoi käpy palaa kun vähän väliä oli joku asiasta ymmärtämätön valittamassa työmaarajoituksista.
   
 12. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 344
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Sinne työmaan viereen voisi vaikka pystyttää kyltin työmaasta kertomaan, mikä on meininki. Vaasassa/Mustasaaressa oli puoli kesää tietyömaa-merkki ja 80 km/h rajoitus Sepänkylän ohitustiellä. Työmaa aloitettiin vasta syyskuun puolella. Oikeasti rajoituksen syy ei suinkaan ollut tuleva työmaa, vaan tiessä ollut heitto. Lähetin ELY-keskuksen palautepalveluun kaksi palautetta kuukauden välein ennen kuin kyltti viitsittiin vaihtaa epätasainen tie -merkiksi.
   
 13. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  1 021
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Mikä vittu voi olla näin vaikeaa ryhmittäytymisessä. Jos käännyt vasemmalle ryhmityt vasemmalle ja jos käännyt oikealle niin ryhmityt oikealle? Samat tyypit myös koukkaavat vastaantulijoiden kaistalta kun kääntyvät risteyksessä ihan kuin ajaisivat yhdistelmäajoneuvoa.

  Ne jotka eivät tunne risteystä niin tuossa mahtuu sujuvasti kääntymään yhtä aikaa molempiin suuntiin.  Tässä suhteellisen rohkeaa lane splittingiä. Minulla ei ole sinänsä mitään tätä vastaan. Enemmänkin ihmetyttää jotkut kusipäät jotka yrittää blokata näitä.

   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2019
 14. Vauxi

  Vauxi

  Viestejä:
  117
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Muistankohan väärin mutta mun mielestä ei sallita lain puitteessa kahteen suuntaan ryhmittäytymistä yhdellä kaistalla? Siitä huolimatta se on näppärää.
   
 15. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  1 993
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos samalla kaistalla (reunaviivojen puitteissa) turvallisesti mahtuu niin saa. Saman laintulkinnan vuoksi splittauskin on sallittua, kunhan pysyy suorituksen aikana samalla kaistalla ja ohittaa vasemmalta. Eli ei keskiviivan päällä vaan sen oikealla puolella. Jos ei turvallisesti onnistu, se on laitonta.

  E: ja mikäs tuossa toisessa splittausvideossa oli "rohkeaa"? Tuon paremmin sitä ei käytännössä voi edes tehdä?
   
 16. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 449
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kyllä oli tänään taas kaikki älyköt liikkeellä:facepalm: Liekkö aurinko saanut ihmiset sekaisin vai mikä?

  Heti pihasta lähtiessä joku akka päätti pysäyttää keskelle pihaa auton ja odottaa kyytiläistä, just ja just sain ruudusta auton pois ja peiliä hipoen pääsin ohi. Siellä se vaan hoomoilasena katteli että pitääkö mun just nyt tulla kun hän odottaa kyytiläistä. Kyllä, töihin ois päästävä lähtemään.

  Kaupan pihassa joku papparainen onnistui pysäköimään poikittain kahteen invaruutuun. Yariksella. Mulkaisin aika pahasti vaikke itselle ole käyttöä invapaikoilla.

  Motarilla edessä ajaneesta mersusta vissiin puuttui peilit kun ei nähnyt pillit päällä takaa tulevaa poliisia. Itse siirryin ajamaan "pientareelle" (=se oikealla oleva kaistale mihin pysähdytään jos auto hajoaa motarilla) ja pollari mahtui hyvin rinnalla ajamaan keskiviivan oikealla puolen, mutta edellä ajanut ei tajunnut väistää vaikka tilaa oli hyvin.

  Ja sitten pari näitä "ajan 20 alle rajoituksen, mutta kun menet ohi niin liimaudun takapuskuriisi kiinni".
   
  samle tykkää tästä.
 17. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  1 021
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Ehkä ei näkynyt videolla, mutta noiden leveiden sivulaukkujen kanssa splittaaminen jätti turvamarginaalin aika olemattomaksi. Mitään väärää siis tuossa ei ollut, taitava kuski vain.
   
 18. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  1 021
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Mayer tykkää tästä.
 19. Super Hessu

  Super Hessu

  Viestejä:
  718
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  Kunhan ottaa ensin vähän viiinaa!
   
 20. muppelo

  muppelo

  Viestejä:
  982
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Kun teet rikoksen niin tee toinenkin, saat alennusta. Terv. Suomen oikeuslaitos
   
 21. Lager7

  Lager7

  Viestejä:
  160
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2019
  Toissapäivänä ajoin 60km/h ja 80km/h tietä jossa suurin osa tota kasikympin nopeusrajoitusta. Noudatin suurinta sallittua nopeutta niin silti ei aikaakaan kun taakseni kasaantu 4 autoa jokainen aivan toisensa puskurissa kiinni ja yksi siis minun tietysti. Tie on sen verran mutkainen ja liikennettä oli että ohi eivät lähteneet vaan jonossa mentii noin 10km ja minähän en ala nostamaan nopeutta ylinopeudeksi vaan sen takia että joku roikkuu lähellä, oikeastaan päinvastoin mitä lähemmäs joku tulee niin sitä hitaammin alan ajamaan ihan vaan viestiäkseni että mene joko ohi tai peräänny hieman..
  kun se yksi pitkä suora tuli että pääsivät ohittamaan jumalauta kaksi autoa ampu aivan täysillä ohi yksi volvo ja yksi katumaasturi.. volvo palas kaistalle ja jatko kiihytystä ja katumaasturi vastaantulijoiden kaistalla yritti päästä volvosta ohi ja volvokuski ei himmaillu vaan jatko kiihytystä eikä päästäny tota toista autoa ohi.. en varmaksi osaa sanoa niiden vauhtia suoran päässä veikkaan 130km/h vähintään kohtuu uusia autoja ja nehän kiihtyy tosta 80km/h vauhdista aika ripeästi vielä tonne puoleentoistasataan ja suora oli pitkä. Vastaan tuli bussi jolloin volvo ilmeisesti päästi sen maasturin kaistalle. Aivan vitun älytöntä touhua ei saatana teidän olis pitäny nähdä toi tilanne ei se tässä kerrottuna kuullosta kummoselta mutta livenä nähtynä ajattelin että juuri tossa on yksi syy minkätakia esim nokkakolareita tapahtuu.. kuka osaa odottaa että tollasella tiellä joku tulee vastaa sun kaistalla noin puoltatoistasataa...vituttaa!
   
  Hair ja Focus0 tykkäävät tästä.
 22. Diplomaatti

  Diplomaatti BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  135
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2019
  Miksi ihmiset eivät katsele peileistä esim. moottoriteillä? Jatkuvasti joutuu todistamaan sitä, että kun ajat vasenta kaistaa vakkarilla, niin helposti yhden käden sormilla laskettava määrä per suunta tunkee aina joku Skodalla ajava eteen 110km/h vauhdilla.

  Onko se liian vaativaa ennakoida edessä ajavaa rekkaa siten, että ohittaa sen vasta, kun rajoituksen mukaan ajavat ovat menneet ohi? Miksi pitää tunkea viime hetkellä eteen ja sitten päivitellä somessa, kun ajetaan puskurissa kiinni?
   
  Powe, 80286, mineraalimies ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 23. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  1 151
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuo on myös sama, että ajetaan toisen eteen risteyksessä ja sitten ei edes kiihdytetä sitä koslaa liikkeelle. Luulis, että vois sitä kaasua edes painaa mutta ei.
   
  Tarnado, Zyrppa ja 80286 tykkäävät tästä.
 24. Super Hessu

  Super Hessu

  Viestejä:
  718
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  No mutta kyllä peltipoliisi hoitaa tällaiset kaaharit. ;)
   
 25. Jaamäävai

  Jaamäävai

  Viestejä:
  234
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2017
  Tulipa valoristeyksessä poliisiauto päin punaisia. Ei siinä mitään ongelmaa ollut mutku sillä oli vain vilkkuvalot päällä, pilli ei soinut. Eikäs pitäisi molempien toimia tuollaisissa tilanteissa?
   
 26. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  1 021
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Ei tarvi soida. Tehtävästä riippuen voivat kulkea vaiti, mutta tietysti erityistä varovaisuutta noudattaen kuten yleensäkin jos ovat hälytystehtävällä.
   
 27. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 024
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Kuolleessa kulmassa nutaajat, eli ns. vakkariohittelijat. Itsellä normaali liikennevirran vauhti oikealla kaistalla, ja huomasin toki jo kaukaa että takana joku ajelee sillä +1km/h nopeuserolla vasenta.

  Hävisi peileistä kun saavutti minut, ja jäi siihen vasemman takakulman tienoille nysväämään. Näkyi toki kun kuikuili ja käänsi päätä. Napautin vakkarista pari pykälää alemmas että menis ohi ja se teki vissiin saman kun pysyi siellä katveessa. Napautin neljä kertaa ylös, sama juttu. Pääsi ohi lopulta, ja tottakai silleen vittumaisesti "puskuria viistäen" ihan eteen vaikka tilaa olis ollu se 200 metriä ainakin ennen seuraavaa autoa. Tää oli varmaan sellanen tilanhahmotusvammanen kaikin tavoin.
   
  Hair ja Vklnuppi tykkäävät tästä.
 28. poskiholisti

  poskiholisti Team R&T

  Viestejä:
  113
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kolmostiellä Tampereelta pohjoiseen kaikki kuten ennenkin:

  - Satasen alueella seilataan 70-90 km/h kunnes ohituskaista alkaa - Tällöin ilmeisesti aika monella tuntuu oikean puoleinen jalka kramppaamaan, jolloin nopeus nouseekin 110 km/h tuntumaan vaan laskeakseen takaisin pohjamutiin ohituskaistan loputtua
  - Ohituskaistojen loppupäässä harjoitellaan tiivistä taskuparkkeerausta änkeämällä kolme autoa 15 metrin matkalle, vauhtia tosin on se reilu satanen kaikilla
  - Seppuku-luokan joukkopsykoosiohitukset kolmosen kinttupolkua muistuttavilla osuuksilla, vaikka juuri äsken iloinen jonomme ohitti kyltin, jossa kerrotaan ohituskaistan alkavan kahden kilometrin päästä

  Mitäpä tuohon sanomaan enää lisää. Aivan käsittämätöntä kusipäisyyttä puoleen ja toiseen. Harmi kun Parkanon Shellillä ei tarjota eutanasiaa ateriavaihtoehtona. Sopisi kovin monelle teiden ritarille, ennen kuin tappavat jonkun sivullisen sekoilullaan.
   
  ekkiN, The Oath, GadnenMulkoSilmä ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 29. Boulder

  Boulder

  Viestejä:
  290
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Vihreän aallon muilta pilaavat mittarinopeuden ajajat on alkaneet ärsyttää vähitellen. Nykyään on kuitenkin apuvälineet tarkistaa se oma mittarivirhe helposti, jotta ajeltaisiin liikennevaloketjun kannalta sopivalla nopeudella eikä reipasta alinopeutta. Mittarinopeuden käyttöön syyllistyy yllättävän usein myös ns. ammattiautoilijat bussien rateissa. En ihmettele enää yhtään, että aikataulut alkaa venymään heti aamusta kun ne on laskettu eri keskinopeudelle kuin mitä todellisuudessa ajellaan. Toisaalta näin viime viikolla bussin näyttämässä kiertoliittymän läpi vilkkua vasemmalle, että tuntuu olevan vähän ohuessa ihan perusjutut..
   
 30. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  1 151
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Busseilla on tosin tunnistimet erikseen ts vihreä aalto odottamassa. Siellä liikennevalossa on sellainen pieni vilkkuva piste, joka kertoo että nyt on bussi saapumassa, niin vihreä valo pysyy päällä.
   
 31. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  1 021
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Joku radioamatööri voisi tutkia tuon signaalin taajuuden ja sisällön. :rolleyes:
   
 32. Boulder

  Boulder

  Viestejä:
  290
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  Ehkä on, ehkä ei.. riippuu varmaan tiestä. Ei osa busseista muuten ajelisi kuuttakymppiä kun ajamalla seitsemänkympin alueella 70-75 km/h pysyy aallossa nätisti lähemmäs kymmenen kilometrin ajan.
   
 33. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 344
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Jos tielle mahtuu vierekkäin kaksi autoa, siinä on lain tarkoittaman kaistan määritelmän mukaan kaksi kaistaa.
   
 34. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  3 088
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Parilla paikallislinjalla suomessa oli tuollainen käytössä kun viimeksi asiasta luin. Onko laajentunut ja mistä tästä löysit tietoa?
   
 35. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 211
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  "ääni- ja valomerkkejä antavalle hälytysajoneuvolle -- on -- annettava esteetön kulku."
  Tieliikennelaki 267/1981 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®

  Eli pilli ja vilkut pitää olla päällä, jos haluaa muiden antavan esteettömän kulun.

  En nopeasti löytänyt saako pelkillä vilkuilla ajaa päin punaisia tai muuten poiketa liikennesäännöistä. Luulisi, että saa, jos tehtävä sitä edellyttää. Eri asia on sitten milloin voidaan tehtävän katsoa edellyttävän kyseistä toimintaa.
   
 36. HendriXXX

  HendriXXX

  Viestejä:
  162
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kolaroijat, jotka pakenee tapahtuneen jälkeen paikalta vaikka tasantarkkaan hoksivat kämminsä! Ovat luusereita, pelkureita ja selkärangattomia paskiaisia joita joutais hieman kouluttaa! Vieläpä näiltä iäkkäimmiltä miehiltä odottais hieman enempi vastuunottoa vahingon sattuessa, vaan ei, eipä se niin näytä menevän nykymaailmassa. :rage:
   
  The Oath ja emviiex tykkäävät tästä.
 37. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  1 021
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Eli jatkossa kun ambulanssi tulee perästä pelkät vilkut päällä niin voin huoletta ajella väistämättä ajoneuvoa?

  Ajavat nimittäin ilman hälytysääniä välillä kun tehtävän kiireellisyys ei edellytä niitä. Oletan kuitenkin, että on hyvä antaa ambulanssille tietä myös ilman hälytysääniä.

  Myöskin valtiovierailujen yhteydessä poliiseilla on pelkät vilkut päällä. Oletan silti että heille on annettava esteetön kulku.

  Edit: Tässä artikkelissa todetaan, että hälytysajoneuvon on väistettävä ja noudatettava liikennesääntöjä jos sireeni ei ole päällä. Asia on siis selvä.

  Tiesitkö? Nämä ovat ambulanssien oikeudet ja velvollisuudet
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2019
 38. tjkoo

  tjkoo

  Viestejä:
  471
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ainakin kaupunkialueella yleensä käyttävät päivällä hälytysääniä koska vilkkuvalot pelkästään eivät niin helposti valoisalla näy, mutta
  yöaikaan menevät pelkillä hälytysvaloilla jotka on pimeällä helppo huomata kaukaakin.

  Ja mielestäni hyvä niin, vituttaisi herätä vartin välein jossain mannerheimintiellä/pasilassa ohi ajaviin hälytysneuvoihin.
   
 39. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 211
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Lain mukaan kyllä. Mikään tuskin kieltää väistämästä, kunhan sen tekee ennalta-arvattavasti ts. ei äkkijarrutuksia tms. Kannattaa lisäksi tiedostaa, ettei sireeniä välttämättä aina kuule niin selkeästi kuin voisi kuvitella.
   
 40. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 024
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Oon kitissy tästä aiemminkin, mutta taskuparkkeerauksen vaikeus. Ajelet kadulla etsien parkkipaikkaa. Huomaat sopivan raon, laitat vilkun päälle ja jarruttelet että pääset peruuttamaan siihen koloon. Tämähän ei mene takanatulevan päähän, että mä saatan olla pakittamassa siihen vapaaseen ruutuun. Mulla vilkku päällä, pakki pykälässä ja selkeä aikomus mennä perse edellä siihen vapaaseen paikkaan.

  Arjen sankari(tar) tulee kiinni hanuriin, tööttää ja viittoilee että mitähän herra siinä nyt yrittää. No parkkiin, mutta en nyt pysty, kun tuo sun auto on siinä mun puskurissa kiinni.

  Se että laittaa vilkun, hidastaa ja sompailee ruutuun takaperin, on joillekkin käsittämätön yhtälö. Pitäis vaan vissiin sneikata vauhdilla keula edellä ja jättää perä puoliksi ajoradalle ja keula jalkakäytävälle.
   
  The Oath, Hair ja David ":DA" Imodium tykkäävät tästä.
 41. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  3 088
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Noita aina välillä tulee, itse alan liikutella autoa muutaman sentin kerrallaan taaksepäin kunnes takana välähtää ja saavun noihin paikkoihin niin että keula käy koukkaamassa hieman siellä tien reunassa kolon kohdalla, ihan vaan antaakseni takaa tuleville lisävihjeen. Aina joskus takana ei hetkeen välähdä ja parhaimmillaan olen sitten odottanut jonkun minuutin tätä tapahtuvaksi.
   
 42. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 024
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Tää on hyvä kikka, mutta kiireiset bisnesleidit ei sitä aina muista, kun pitää somettaa, ajaa ja syödä lounasta samaan aikaan :rofl:
   
 43. Lerva

  Lerva

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Mielenkiintoista.Missäs tällainen risteys sijaitsee?
   
 44. axxu

  axxu

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 45. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 344
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Nyt minulle on perusteltu niin huolellisesti tarve pysäköidä (ja nimenomaan pysäköidä) keskelle pyörätietä oikein kahden auton voimin, etten enää ihmettele tukkeita nähdessäni.

  Jalkakäytävän puolta törkeästi liikennettä vaarantaen tukosta ohittaessani huomautin auton vieressä sen jalkakäytävän tukkeena röökillä olleille töimiehille, että olisi kaksi parkkipaikkaa kirjaimellisesti siinä autojen vieressä. Tiukka vasta-argumentaatio kuului: ja kukahan ne maksaa, säkö hä?

  :facepalm:
   
  Tarnado tykkää tästä.
 46. Thug

  Thug

  Viestejä:
  213
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Nyt otti itselläkin päähän vanha kunnon ohituskaista kisakuski. Pitkällä näkyy kaksi rekkaa ja tie jatkuu keskikaiteellaa ohituskaistan
  jälkeen. No ite jatkan semmosta yhdeksää kymppiä rekkojen takia ja edellä menevä ottaa ne kiinni ohituskaistalla mutta ei ehdi ohi ja tulee lopulta 70-80 vauhtia perä edellä vastaan.
   
 47. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  1 993
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tää on muuttunut kovasti viime vuosina. 2000-luvun alussa sai ihan rauhassa vetää ruutuun ja tilaa sai. Nyt tuntuu monilla menevän pasmat ihan sekaisin kun pitäisi jotain edes yrittää ajatella.
   
 48. Jaamäävai

  Jaamäävai

  Viestejä:
  234
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2017
  Kuin myös pasmat sekaisin niillä, jotka pysähtyvät kadulle mutta eivät laita vilkkua ajoissa päälle jotta voisi ymmärtää pysköintiaikeet. Minkäs teet, kun toinen pysähtyy yhtäkkiä, väliä pari metriä ja takana kolmas auto. Ei voi peruutella, ohi ei pääse kun vastaan tulee autoja. Anna sinä sitten tilaa.
   
 49. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  1 993
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No se on kyllä toinen. Vilkun käytössä on muutenkin unohtunut sen tärkein funktio: ilmoittaa muille aikeistaan. Monet taitavat luulla että se saa auton kääntymään paremmin kun vasta kääntäessä aloitetaan vilkutus.

  Kun taskuparkkeeraan, laitan vilkun heti kun näen slotin, pysäytän ensimmäisen kerran vapaan tilan kohdalle, jotta takana oleva pysähtyy. Sitten otan auton mitan eteenpäin ja peruutan ruutuun. Silti välillä käy niin, että joku kuroo tuon auton välin umpeen. En pysty mitenkään ymmärtämään miten voi niin nollat taulussa ajella.
   
  ekkiN, Hair ja Taika-Jim tykkäävät tästä.
 50. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 189
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jossain vähän vieraammassa paikassa se hyvä pysäyttämispaikka saattaa tulla aika äkkiä. Ei kannata ajaa niin lähellä edellä ajavassa kiinni ettei pääse peruuttelematta kiertämään ohi jos toinen päättääkin pysähtyä. Kaksi metriä pitäisi kyllä jo riittää autolla kuin autolla.
   
  Ihmemies tykkää tästä.