Mikä ärsyttää kanssa-autoilijoissa?

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja perusmuro, 18.10.2016.

 1. Focus0

  Focus0 System Specialist Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 727
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Eastonin citymarketin parkkihalli on hyvä esimerkki tästä myös. Siellä on ollut nyt toista vai kolmattakin kuukautta STOP-merkit poistuttaessa parkkihallista. 1/10 noudattaa ja loput ei piittaa tai näe koko merkkiä ja ajelee "vanhasta muistista".
  Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun meidänkin takana tulija melkein ajanut perään kun tajuaa että minä tai vaimo pysähdytään siihen STOP-merkkiin jonka merkitys tietääkseni opetetaan autokoulussa.
  Melko laput silmillä saa ajaa jos niitä merkkejä ei tosiaan huomaa ulos ajaessa.
   
  javai ja Plebsant tykkäävät tästä.
 2. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 483
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Tuo on kyllä valitettavan yleistä missä tahansa stop-merkillä varustetussa risteyksessä. Jos olen ensimmäisenä jonossa pysähtymässä, takana tulevat tajuavat yleensä pysähtyä, mutta jos lähden edellisen pysähtyneen jälkeen liikkeelle ja pysähdyn stopin kohdalla, joka toisella kerralla näkyy paniikkiliikkeitä takana. Jos taas olen jonon perillä, lähes poikkeuksetta stopin ohi menee vähintään kaksi, yleensä kolme autoa "samalla pysähdyksellä".
   
  Focus0 tykkää tästä.
 3. miloytyn

  miloytyn

  Viestejä:
  437
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Aikoinaan autokoulussa opetettiin, että tuossa stop-merkin kohdalla ei tarvi jokaisen auton pysähtyä erikseen, jos siinä takana pysähtyessä on tarpeeksi hyvä näkyväisyys. Tällaisenkin löysin googlaamalla joka myös viittaisin, että pari kolme autoa voisi ajaa kerralla merkin ohi. Riippuen paikasta tietysti.
  Pitääkö jokaisen letkassa pysähtyä stop-merkille?
   
 4. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  3 238
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Opetettiin väärin.
   
  rane58, Focus0 ja Antti Alien tykkäävät tästä.
 5. miloytyn

  miloytyn

  Viestejä:
  437
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ehkäpä näin, olisiko jotain lähdettä missä tuo määritetään tarkasti?
   
 6. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 483
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Siellähän se on tieliikenneasetuksessa stop-merkin määritelmässä:

  Tieliikenneasetus 182/1982 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®
  Toisen auton takana ei täytä velvollisuutta pysähtyä viivan kohdalla, eikä se myöskään ole välittömästi ennen risteävää tietä. Tämä välittömästi ennen -vaatimus puuttuu myös Eskon mutuiluista.
   
  MedHot tykkää tästä.
 7. miloytyn

  miloytyn

  Viestejä:
  437
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kiitos. Tuo näköjään tosiaan määrittää, että pitää pysähtyä nimenomaan pysäytysviivan kohdalle. Tosin jos viivaa ei ole niin riittää että risteävälle tielle on hyvä näkyväisyys.
   
 8. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 426
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tähän liittyen esim Espoossa Sellon parkkihallista ulos tullessa on stop merkki siinä missä alakerran hallista tullaan ulos. Merkiltä risteykseen, jossa on liikennevalot on ehkä 10-20 metriä. Tuohon samaan sumppuun tulee omana kaistanaan jorkeasta pysäköintihallista ulostulokaista samaan risteykseen. Tuossa risteyksessä on tavallaan jopa parkkihallien ulostuloväylistä muodostuen muutama kaista ilman kaistamerkintöjä sillä oikealle pääsee kääntymään kahdelle kaistalle kuten vasemmallekin. Tuo alakerrasta tuleva stop-merkillinen väylä on kaikkein oikenpuoleisin laita. Tuossa stop merkin kohdalla ei ole pysähtymisviivaa eikä koskaan ole ollutkaan eli ei näy mitään kuluneita viivanjämiäkään joten merkki koskee seuraavaa risteystä eli sitä missä on valot. Toki aikeena varmasti ollut pysäyttää liikenne siihen tunnelin ulostulon suulle, koska risteykseen tullaan myös toisesta hallin ulostulosta, mutta vituiksi meni. Nyt osa pysähtyy tuossa merkillä, osa niinkuin minä ei ollenkaan, koska liikennevaloristeyksen vihreille ei tarvitse pysähtyä.
   
 9. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 483
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Tulkitsen tuon niin, että kun viivaa ei ole, stop-merkin voi rauhassa ohittaa ja pysähtyä vasta lähempänä risteystä. Kauemmaksi pysähtyminen ei missään tapauksessa voi toteuttaa mahdollisimman hyvää näkyvyyttä, eikä se ole välittömästi ennen risteystä pysähtymistä.
   
 10. Plebsant

  Plebsant

  Viestejä:
  462
  Rekisteröitynyt:
  21.01.2018
  Luulis, että jengi tajuaisi pysähtyä tuossa ilman stop-merkkiäkin, kun on sellainen paikka, että ei ole näkyvyyttä oikealle ollenkaan ja vasemmallekkin rajatusti. Siinä jää pyöräilijä nopeasti alle, jos ei oikeasti pysähdy ja katso tuleeko sieltä joku kulman takaa.
   
  Focus0 tykkää tästä.
 11. Focus0

  Focus0 System Specialist Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 727
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Tätä on monesti puhuttu vaimon kanssa että melkoista piittaamattomuutta jos ei näitä tekijöitä huomioi ja tuo on todellinen vaaranpaikka jos ei katso kevyttä liikennettä.
   
 12. axxu

  axxu

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onko noi parkkialueiden/parkkihallien/piha-alueiden poistumisväylillä olevat kolmiot ja stop-merkit täysin lainvoimaisia? Jostain muistan lukeneeni ettei ehkä näin olisi koska väistämisvelvollisuus kaikkeen on silti. Eli ovat vain muistuttamassa asiasta. En nopealla googletuksella löytänyt vastausta.
   
 13. rane58

  rane58

  Viestejä:
  882
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ärsyttää.....! :rage:
  Laittakaa ne takavalotkin päälle, pimeällä ja huonossa säässä aiheuttanut monia sydämen tykytyksiä takavalottomat autot....! [​IMG]
  -Tähän alle vielä iso kirosana....! [​IMG]
   
  TunTuri, arix, Plebsant ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 14. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  3 238
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  On lainvoimaisia. Väistämisvelvollisuutta kaikkeen ei ole silti jos siellä on vaikka etuajo-oikeutettu suunta merkki tai liikennevalot. Tieliikenneasetuksessa kolmio määrää väistämään paitsi sivuilta, myös muista etuajo-oikeutetuista suunnista tulevia, eli P-paikalta lähtiessä ei vaikuta onko siellä kolmio vai ei, mutta silti noudattamisjärjestyksen mukaan mennään silloin kolmiosäännöllä yleisen väistösäännön sijaan.
   
  axxu tykkää tästä.
 15. MedHot

  MedHot

  Viestejä:
  1 033
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tätä ketjua lukien niin sen verran reppanoita liikenteessä että ei ne tajua pysähtyä.

  Tuo stop merkki on kyllä hyvä kun sitä ei ole yliviljelty. Kaikki miu näkemät on auton pysäyttänyt.
   
 16. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 486
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  On niitä stop merkkejä turhissakin paikoissa, turha myöskään pysähtyä silloin.
   
  Bapsu tykkää tästä.
 17. Manakuski

  Manakuski

  Viestejä:
  579
  Rekisteröitynyt:
  12.10.2017
  Nyt kun on uudessa työkalussa ACC neljä päivää, niin näkee oikeasti kuinka hitaita ihmiset ovat. Siis miten voi kestää kiihdyttää kuivalla kelillä 60km/h nopeuteen niin pirun kauan? Lisänä kun auto vaihtui uuden korimallin mustaan bemariin, niin eihän tuolla saa rauhassa ajaa. Jatkuvasti apinoita moottoritiellä nostamassa vauhtiansa rinnalla kun ensin ajavat hitaammin. En voi käsittää, että mikä siinä on.

  Viimeksi eilen kolme autoa nostivat vauhtinsa samaan mun kanssa kun olin heitä moottoritiellä ohittamassa, ajoivat ensin noin 103km/h todellista, minä 110km/h todellista. Kaikki heistä joutuivat jarruttamaan kun tuli liikennettä vastaan, minä olin ohituskaistalla. Ja vielä peräkkäin. Oli Volvoa ja Audia. En voinut hidastaa kenenkään taakse, koska mun takana oli joku saatanan urpo lapsonen ikivanhalla 1990-luvun A4:sellansa aivan kontissa kiinni. Mihinkään väliin en päässyt vaihtamaan oikealle kaistaa, kun välit vedettiin kiinni ja sitten tämä urpo oli tosiaan ihan metrin päässä korkeintaan takanani. Kun sitten viimein rupesin varovaisesti jarruttelemaan kaakkurin työmaan kohdalla ja vilkuttamaan oikealle, niin eiköhän tämä pentu takana vetänyt siihen paikalle, mihin olin menossa pois hänen edestänsä, etten sitten siihenkään päässyt vaihtamaan kaistaa ennenkuin hänen taaksensa. Voi vittu minkälaisia ääliöitä.

  Tietty vaihtoehtona olisi voinut riskeerata kortti ja painaa tuplaturbodieselistä kaikki irti, mutta ei oikein huvita. Mielessä kävi kyllä ja ekan Volvokuskin kohdalla vähän painoinkin lisää kaasua, mutta eihän se auttanut. Toki eihän se vanaha D4 V60 tuolle G20 320d:lle olisi pärjännyt jos niin olisin halunnut, mutta ei minua huvita alkaa kilpaa ajamaan enää, eise kuulu liikenteeseen.

  Vanahalla 5-sarjalaisella sai ajella ihan rauhassa, nyt jokainen urpo yrittää provosoida ajamaan kilpaa. Vituttaa.
   
 18. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 056
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Nyt tuntuu joillain olevan uusi harrastus. Menen risteyksessä suoraan, vastaantulija yrittää kääntyä minun oikealle, eli sen vasemmalle. Ei ryhmity, vaan ajaa autonsa keulan ihan vinoon osittain sille minun kaistalle. Yleensä ilman vilkkua. Blokkaa siis suojatien, suoraan menevät joutuvat pikkusen koukkaamaan, etten peilit kolahda ja kaikki luulee, että se vaan tunkee nyt sieltä. Yleensä pirikiikariaurinkolasit katselee jotain ihan muuta kuin niitä risteyksen tapahtumia.
   
 19. jleinonen

  jleinonen

  Viestejä:
  307
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Tänään kyllä ärsytti, edellä ajava BMW kuski heitteli jotain grilliruoan roskia ikkunasta pihalle. Vituttaa kun pitää tuolla tavalla perseillä, itsekin kun samalla merkillä ajan. Piti huomauttaa äänimerkillä, mutta tuskin toope ymmärsi miksi.
   
 20. MedHot

  MedHot

  Viestejä:
  1 033
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ollappa kaksimetrinen salia harrastava ukkeli niin voisi käydä palauttaa ne roskat .
   
  VeGe- tykkää tästä.
 21. arska638

  arska638

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Puutteellisesti se on merkitty, mutta käytännössä yksisuuntainen. Yksisuuntaisen merkki puuttuu, mutta kielletyn ajosuunnan merkit on. Paikalla on taksitolppakin, ja yhtään taksia en ole nähnyt yrittämässä "vastapalloon".
   
 22. arska638

  arska638

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  XC70 Ocean Race 2.5T AWD tuntuu kanssa olevan "punainen viitta" monelle. Tuo kun on erikoismalli, joita ei ihan joka päivä näe. Kun sellaista merensinistä ei itsellä ole, niin johan se rattiraivo ja kilpailuinto kiehahtaa. Ja pitäähän se "möhköfantti" toki yrittää toiseksi jättää. En vastaa haasteeseen, mutta saatan talvikelillä "poistua" paikalta vihreän syttyessä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2019
 23. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 550
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Löytyipä Youtubesta joku ketä ärsyttää ilmeisesti kaikki muut autoilijat :rofl:
  Kamera hankittu ja materiaalia pitää väkisin saada, vaikka sitten itse tekemällä.
  Dashcam Finland
   
 24. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 056
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Joo, tämä tuli vastaan syötteessä kanssa. Pakko olla joku ammatti-autoilija, eihän tuo kokoajan voi joutua noihin tilanteisiin. Väheksymättä ammatikseen ajavia.
   
 25. Manakuski

  Manakuski

  Viestejä:
  579
  Rekisteröitynyt:
  12.10.2017
  Milläköhän tuo ees ajaa kun on niin rasittavan kuuloinen vilkun ääni + aivan järkyttävä rengasmeteli. On kyllä myös niin hakemalla haettua, että huhhuh. Kyllä, siellä rikotaan lakia, mutta isoja vaaratilanteita ei paljoa näy.
   
  Zyrppa tykkää tästä.
 26. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 237
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tämän tyypin videospammista on ollut puhetta joskus aiemminkin. Suurin osa pätkistä on tosiaan täysin tarpeetonta nillitystä. Veikkaan, ettei kuvaaja ole mikään helppo ihminen, kun kaikki pienetkin tapaukset pitää tuottaa julkisuuteen tällä "no mutta kun minulla on oikeus" -asenteella. Häiritsee myös, kun sieltä täältä paistaa läpi myös tietynlaista tarkoitushakuisuutta.

  Ymmärrän dashcamit jossakin venäjällä, mutta meikäläisissä oloissa niitä hommaavat lähinnä juuri tällaiset tapaukset.
   
  tuoppi´ ja rane58 tykkäävät tästä.
 27. Toiota

  Toiota

  Viestejä:
  391
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  Aina heitetään sitä vitsiä/vittuilua, ettei Bemareissa ole vilkkua. Taitaa olla vain kateutta. Olen viimeaikoina oikein seurannut tätä niin kyllä ne tavis japskeillakin ajavat jättää vilkuttamatta aivan samoin.

  Ei siinä mitään jos esim ryhmittymistkaistalta ei pääse muualle, niin vilkku ei niin oleellinen, mutta eilenkin ajelin ihan pikkuisen punaisen Yariksen perässä, kaahasi kuin hullu eikä tainnut liikennesääntöjä muutenkaan osata, kunnes sitten yhtäkkiä jarrutus keskellä kaistaa, ei vilkkua, ja sitten kääntyy vasempaan. Ei saatana :rage:
   
  Ihmemies tykkää tästä.
 28. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 486
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuskin kukaan on vilkun puuttumisesta kateellinen :D
   
  Jetula ja spiral tykkäävät tästä.
 29. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 483
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Yhtä videoa katsoin puolen matkaa, ja ei siinä ainakaan ollut mitään ihmeellistä, tai "joutumista". Juuri sellaista välinpitämätöntä ajamista, jolla aiheuttaa vaaratilanteita jos vastapuoli ei ole hereillä, jota itsekin näkee joka päivä monta kertaa päivässä.

  Minulla ei ainakaan riitä yhtään ymmärrystä sellaiselle, et ajellaan kuin tiellä ei liikkuisi ketään muuta. Ei se liikennesääntöjen noudattaminen ole niin vaikeaa.
   
  Hair ja Taika-Jim tykkäävät tästä.
 30. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 550
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  En usko että on ammattiautoilija, ne yleensä on niitä joustavimpia tuolla liikenteessä ja osaa ennakoida. Tietty aina löytyy poikkeuksia.
   
 31. TeknoR

  TeknoR

  Viestejä:
  986
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  no ei varmasti oo:

  esim tässä

  7:30-> ajaa tarkoituksella kiinni rekkaan ja hankaloittamaan tilannetta ilman mitään järkevää syytä. Kommenteissa puolustelee että muka on kokoajan nähtävissä peilistä. Paskat, ei se ihan noin toimi jos veturia joutuu pyörittelemään siksakkia että vaunu menee oikeaan suuntaan. Siinä tuskin kukaan haluaa mitään oman elämänsä jeesusta säätämään sinne 1-2m päähän taakse.

  9:00 -> ajanu jostain korttelin ympäri ja palannu takaisin kuvaamaan tuota peruuttavaa rekkaa, ja taas melkein takapuskurin taakse kiusoittelemaan.

  ei jessus mikä jätkä.
   
  TunTuri, 80286, rane58 ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 32. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 598
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kannattaa katsoa myös kohta n. 5:10 eteenpäin, siinä tuolla videon kuvaajalla on huomattavia vaikeuksia liittyä rampilta motarille turvallisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2019
  wii4ever, 80286, rane58 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 33. yyri

  yyri

  Viestejä:
  1 002
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eka kiihdytetään maksimit että osuu juuri kaistan lopussa tuon toisen auton kohdalle ja ragetetaan siitä ja sitten kahden kaistan yli vasemmalle... Mikähän Jyväskylän vajukki tämä oikein on. Monessa muussakin videossa vastaavaa menoa. Pitäisi itse mennä tuon ajoa kuvaamaan juutupeen niin se näkisi itsen miten ajelee kun ei tuota itse näytä tajuavan :D
   
  80286, rane58, Taika-Jim ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 34. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Kumpi oli oikeassa kun autoilijan ja pyöräilijän välillä oli vähän kiistaa. Autoilija tuli kolmion takaa risteykseen jonka ylitti suoraan, ja toisella puolella sitten pyöräilijä ylitti tien pyörätiellä auton edestä?

  ps. (totta puhuen en ehtinyt nähdä että tuliko auto suoraan mutta oletin niin kun tuskin hän niin pöljä oli että olisi kääntyvänä luullut omaavansa etuajo-oikeutta)
   
 35. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 483
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Jos pyörätie oli risteyksessä, kolmio koski tietenkin myös sitä. Jos pyörätie oli kauempana, ei. Mahdotonta sanoa näkemättä. Jos kyseessä oli normaali risteävän tien vieressä menevä pyörätie, se on osa risteystä.
   
  Jetula ja Tarnado tykkäävät tästä.
 36. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Vähän epämääräinen risteys. tuolta vastapäätä autoilija tuli (kai). ja etualalla näkyvällä suojatiellä pyöräilijä ajoi vasemmalta oikealle.

  Autoilija: "Pyöräilijä väistää!"
  Pyöräiljä: "Sinun pitää väistää!", mutta ei pysähtynyt kinasteleen.


  Google Maps
   
 37. tom_gore

  tom_gore

  Viestejä:
  1 473
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Siis jos se tuli suoraan tuolta risteyksen yli tähän kameran suuntaan niin silloin pyöräilijä väistää. Auto on tuossa jo poistumassa risteyksestä eikä sillä siinä kohdassa enää ole kolmiota.

  Ei mitään epämääräistä.
   
 38. Pepo

  Pepo

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Entä jos auto olisi kääntynyt vasemmalta tai oikealta, vasemmalla puolella kuvassa suojatie on vielä aika lähellä sitä ajorataa, mutta ei tarpeeksi lähellä?
   
 39. tom_gore

  tom_gore

  Viestejä:
  1 473
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  En ehkä ymmärrä kysymystä, mutta jos tässä kuvassa siis oikealta tai vasemmalta tulee auto, joka kääntyy tähän kameran suuntaan niin tottakai se silloin väistäa pyöräilijää, joka ajaa tätä etualalla olevaa suojatietä pitkin. Ainahan kääntyessä pitää autoilijan väistää.
   
 40. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  3 238
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Autoilija väistää kolmion takaa tullessaan. Ei mitään epämääräistä.
   
  Trotor, Zigh, Jetula ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 41. tom_gore

  tom_gore

  Viestejä:
  1 473
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Katsoin tätä paikkaa toisesta vinkkelistä:

  Google Maps

  Kyllähän se tosiaan näyttää siltä, että tuo takimmainenkin suojatie olisi vielä samaa risteystä ja näin väistämisvelvollisuus olisi autoilijalla. Aika vaarallinen paikka kyllä ja autoilijalla saa olla kyllä hoksottimet kohdallaan kun pitää tarkkailla kuudesta melko eri kohdasta tulevaa risteävää liikennettä. Tässä olisi ehkä liikenneympyrä paikallaan.
   
  Antti Alien tykkää tästä.
 42. m3d

  m3d

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vakuutusrahojen metsästäjät ärsyttää. Esim tänään pommasi moottoritiellä eteen hyvin hiljaa ajava Eestin kilvissä oleva vanha BMW X5. Just ja just ehti jarruttamaan ennen osumaa, jarrutkin lämpenivät sen verran että piti suoristella jarrulevyn suojakilpeä kun kuumuudesta taipui jarrulevyä vasten rahisemaan. Tuollaisen vanhan X5:n korjaaminen on varmaan tosi kallista, jonkun liikennevakuutuksesta saisi uudet kilkkeet ilmaiseksi?
   
 43. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 237
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kyllä minäkin sanoisin, että kolmio koskee tuossa paikassa vielä risteyksen toisella puolella olevaa suojatietäkin, sen ollessa osa samaa risteystä. Auto siis väistää.

  On tosiaan hankala paikka joka vaatisi järkeistämistä, varsinkin jos siinä on yhtään enemmän liikennettä. Muista suunnista tultaessa tuossa ei ole sinäänsä mitään epäselvää, mutta suoraan ajettaessa (kumman kolmion suunnasta tahansa) pitää hoksata kolmion idea kokonaisuutena, eikä pelkästään niiden ylitettävien ajoratojen osalta.
   
  Antti Alien tykkää tästä.
 44. Jetula

  Jetula

  Viestejä:
  211
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018


  Tuosta 30 sekuntin jälkeen toi kehari ensin hidastaa kolmeen kymppiin, sitten pätkäisee filmin poikki (ärsyttää ohitukseen), ja sitten palauttaa kuvan kun yrittää estää ohituksen kiihdyttämällä.

  Sama kaava toistuu jatkuvasti.

  Itselle sattui kerran varmaan tämä kaveri. Ajoi suorat kuuttakymppiä, mutkiin hiljensi jopa alle kahteen kymppiin, jotta olisi, saanut minut ohittamaan. Kun näkyi vastaantulijoita jarrutti näkyvästi oikein tyrkyttäen ohitusta muita päin.
   
  Zyrppa ja rane58 tykkäävät tästä.
 45. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 483
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Mikähän motivaatio nyt mahtoi olla valehtelulle? Turhaan jouduin katsomaan samaa pätkää uudelleen. Kuvaaja hidasti nopeuteen 42 km/h 40 km/h rajoitusalueella. Pätkäisyn jälkeen vastaan tuleva Peugeot on ehtinyt kohdalle, eli tuosta on leikattu n. 10 sekuntia turhaa ajelua pois. Kuinka paljon ja mitä ehtii tehdä 10 sekunnin aikana, jotta saa takana tulevan "ärsytettyä ohitukseen"? Kiihdytys ohituksen aikana oli toki huono veto.
   
 46. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 426
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Kolmio koskee koko risteystä, thäts it ja toi on vielä selkeä paikka. Kattokaapa vaikka munkkiniemen puistotietä jossa vastakkaiset suunnat ajavat toisistaan erillään ja ajoratojen välillä on muuta aluetta. Siellä noi sivustatulevien kolmiot vasta pahoja ovat kun vasemmallekääntyvän pitää tajuta että myös se taaempi ajorata on samaa risteystä ja esim fillareita pitää väistää myös sen ekan ajoradan jälkeen.

  Sain muuten fillarilta keskisormea kun en antanut sille tilaa (ajoin normisti taajamassa katua suoraan ja fillaristi halusi edestä yli). En jaksanut edes hermostua
   
 47. tom_gore

  tom_gore

  Viestejä:
  1 473
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  "Selkeä" on kyllä, mutta kuten todettu aika monesta eri kulmasta tulee liikennettä, mitä tuon kolmion takaa tulevan pitää väistää. Liikenneympyrä olisi tuossa enemmän kuin paikallaan, kun tilaakin on vaikka kuinka sellainen rakentaa.

  Mullekin puidaan nyrkkiä tasaisin väliajoin kun en anna tilaa suoralla tiellä yli ajaville fillaristeille. Voisin lisätä soppaan vielä sen, että alan paineleen torvea kaikille edellä oleville torville, jotka antaa sitä tilaa ja joiden perään joudun sen takia jarruttelemaan.
   
 48. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 426
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Niin no kolmion takaa tuleva väistää risteyksen muuta liikennettä ja tuossa satutaan olemaan risteyksessä. Itseasiassa tuossa risteyksessä jos fillarilla ajaa noita jatkeita, joiden takana on kolmiot eli vastakkaiset suunnat, ei kukaan autoilija tulosuunnastaan riippumatta ole fillariin nähden etuajo-oikeutettu.

  Eikö tuo tööttäily tilaa antaville ole vähän ajattelematonta käytöstä? Tietääkseni mikään ei kiellä antamasta tilaa kuitenkaan.
   
 49. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 598
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Mikään ei taida myöskään maantiellä kieltää antamasta tietä kolmion takaa pikkutieltä tulevalle autollekaan?

  Varmasti saadaan tööttäilyä siitäkin, eikä kukaan taida tässä tilanteessa väittää sitä tööttäilyä ajattelemattomaksi käytökseksi?

  Turhat jarrutukset väistääkseen väistämisvelvollisia tekee liikenteestä vähemmän ennustettavaa ja siten vaarallisempaa, peräänajon riski kasvaa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2019
  rane58, 80286, DIY_Lobotomy ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 50. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 426
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Toki, mutta taajamassa jokatapauksessa joudutaan jarruttelemaan kaiken aikaa valoihin, jalankulkijoille jne, joten kevyen liikenteen väistäminen vaikkakin tarpeettomasti on silti hieman eri asia kuin pysähtyminen vaikkapa 80 rajoituksella olevalla maantiellä, jotta joku pääsee risteyksestä tielle.