Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
No ei kyllä ole. Toisen koodi tuotetaan täysin Kiinan ulkopuolella ja valmistajalla on mahdollisuus siirtää tuotantokin ulkopuolelle jos haluaa. Valmistaja pystyy myös varmistamaan että laitteessa on asennettuna juuri se softa mikä pitikin. Toisaalta näiden tapauksessa Yhdysvalloilla on paljon enemmän vaikutusvaltaa.Imho ihan yhtälailla spekulatiovinen tilanne se TP-linkin haittaohjelmat tms on, jollei todisteita muusta ole.
No ei kyllä ole. Toisen koodi tuotetaan täysin Kiinan ulkopuolella ja valmistajalla on mahdollisuus siirtää tuotantokin ulkopuolelle jos haluaa. Valmistaja pystyy myös varmistamaan että laitteessa on asennettuna juuri se softa mikä pitikin. Toisaalta näiden tapauksessa Yhdysvalloilla on paljon enemmän vaikutusvaltaa.
Toisen kohdalla taas sekä rauta että softa valmistetaan Kiinassa. Valtio voi suoraan pakottaa yrityksen toimimaan tahtonsa mukaan, mutta sille on myös merkittävästi helpompaa vaikuttaa yksittäisiin työntekijöihin. Painostuksen edessä tällä yrityksellä on hyvin vähän vaihtoehtoja.
Lisäksi on syytä muistaa, että valtioiden tasoista vakoilua ei ihan tuosta noin tunnisteta millään markettitason virustorjunnalla.No ei kyllä ole. Toisen koodi tuotetaan täysin Kiinan ulkopuolella ja valmistajalla on mahdollisuus siirtää tuotantokin ulkopuolelle jos haluaa. Valmistaja pystyy myös varmistamaan että laitteessa on asennettuna juuri se softa mikä pitikin. Toisaalta näiden tapauksessa Yhdysvalloilla on paljon enemmän vaikutusvaltaa.
Toisen kohdalla taas sekä rauta että softa valmistetaan Kiinassa. Valtio voi suoraan pakottaa yrityksen toimimaan tahtonsa mukaan, mutta sille on myös merkittävästi helpompaa vaikuttaa yksittäisiin työntekijöihin. Painostuksen edessä tällä yrityksellä on hyvin vähän vaihtoehtoja.
Kaiken tämän luettuani taidan sittenkin suunnata mieluummin Asuksen tuotteisiin. Mutta auttakaas vielä sen verran että jos hankin @mikajh :n ohjeen mukaan erillisen modeemin ja reitittimen, onko tuollainen modeemi ihan ”tyhmää rautaa” vai onko siinäkin mietittävä luotettavuutta ja firmware-päivityksiä jne jos haluaa tietoturvasta pitää huolta? Eli sittenkö huolehdittava vain että reititin ajan tasalla?Ennemmin VDSL:n kanssa suosittelisin SER-laarista mitä vain toimivaksi ja 100% luotettavaksi osoittautuvaa kampetta VDSL2-ethernetmuuntimeksi siltaavana ja sitten sen perään ethernet-WAN -reititintä sun muuta
Vähän vielä huolettaa kun en tajua tommoiseen modeemiin liittyvää tietoturvaa, erityisesti kun löysin Googlesta jotain haavoittuvuuksista. Koska ei ole reititinasiaa, tein sille oman ketjun. Olisi mahtavaa jos joku asiaa paremmin ymmärtävä voisi auttaa täällä alla.Kaiken tämän luettuani taidan sittenkin suunnata mieluummin Asuksen tuotteisiin. Mutta auttakaas vielä sen verran että jos hankin @mikajh :n ohjeen mukaan erillisen modeemin ja reitittimen, onko tuollainen modeemi ihan ”tyhmää rautaa” vai onko siinäkin mietittävä luotettavuutta ja firmware-päivityksiä jne jos haluaa tietoturvasta pitää huolta? Eli sittenkö huolehdittava vain että reititin ajan tasalla?
Kävisikö esim tämmöinen siihen?
TeleWell TW-EV902 VDSL2-modeemi 103,99
VDSL2 pääte, jossa keskustila ja asiakaslaitetila vakiona. Laite soveltuu kaikille VDSL2 -yhteyksille. Laite on puhdas silta. Voidaan käyttää myös COAX-verkossa erikseen tilattavalla adapterilla. ( Ethernet-yhteys huoneesta toiseen COAX-kaapelin kautta)www.verkkokauppa.com
Jos käytetty on vaihtoehto, löytyy parikin liteä esim. ToristaEdgerouter X käytössä. Ubiquiti UAP-AC-Lite piti hommata kaveriksi, mutta saatavuus täysin epäselvä. Oisko jollain muulla valmistajalla samassa hintaluokassa vastaavaa? Karkaa vähän liian suureksi jo valmiiksi iso budjetti jos pitää hypätä noihin saatavilla oleviin Ubiquitin malleihin
Jos et tarvi varsinaista reititintä, niin kannattaa vilasta Wi-FI tukiasemat , satkun nurkilla saa jo varsin kohtuullista, voi tulla jopa POE injekotroi mukana. Ajatus se että ovat suunniteltu nimenomaan tuohon käyttöön, ja useissa kohteissa helpompi asenetaa hyvään paikkaan, vs joku pötytä reititin.Mikä ois hyvä Quest 2 langattomaan PCVR käyttöön tuleva Wifi6 reititin max 200€ ? Tarkotus ois access point tilas käyttää sitä.
Vaikuttas tuo aika mielenkiintoselta ja näyttäs tulevan normi virtalähde siinZyXEL NWA50AX n 100€, tarkista mikä poweri mukana.
Sitten kannattaa tehdä niin, että tuonne kaappiin pelkkä kytkin ja tuo itse langaton reititin jollekin keskeiselle paikalle niin saat kaikki laitteet tuon reitittimen taakse. Ei tule tuo reitittimen kokokaan ongelmaksi. Eli homma menee seuraavasti: Kaapissa olevasta Internet-noususta johto keskeisellä paikalla olevalle rasialle (Eli kytketään kaapissa kaksi porttia suoraan verkkojohdolla) ja itse rasialta tuo kytketty portti langattoman reitittimen WAN-porttiin. Langattoman reitittimen LAN1 portista johto takaisin seinärasian toiseen vapaaseen porttiin. Itse kaappiin sitten kytkin, johon kytket kaikki käytössä olevat portit mukaan luettuna tuo langattomalta reitittimeltä LAN1:sta tuleva portti.
Myös noita vapaita reitittimen portteja voi käyttää laitteilla.
Kaappiin vaikka tällainen kytkin jos 8 porttia riittää: TP-Link TL-SG108 8-Port 10/100/1000Mbps Desktop Switch | Varastossa
Ja jos ei ole tarkoitus päivitellä yhteyttä nopeammaksi niin toki halvempikin reititin riittää. Tuossa nyt on vähän tulevaisuusvaraa.
Joku mättää.
Yllä olan mukaan laitettu.
Reitittimestä ei saa kaapelilla suoraa yhteyttä tietsikkaan.
Wifi toimii ja kaikki rasioissa olevat liitännät.
Kytkimeksi tuli tämä:
TP-LINK TL-SG1008D -8-porttinen kytkin 23,99
Tyylikäs pieni Ei-hallittava Gigabit kytkin on luotettava ja kustannustehokas ratkaisu ja ihanteellinen valinta pienille ja keskisuurille yrityksille.www.verkkokauppa.com
Kaikki toimi ennen reitimen siirtoa tuolta kaapista keskeiselle paikalle.
Kytkimen kaapelit pitäisi olla oikein. Ainakin omasta mielestä.
Mikä reititin olikaan käytössä? Minkä IP-osoitteen saat wifin kautta ja rasioiden kautta? Pääsetkö noista myös reitittimen web-hallintaan? Mikä IP tulee kun laitat kaapelin reitittimestä koneeseen?
Tarvitko nimenomaan mesh reititmen, eli sen reittimen ja sille yksi tai useampi orja, jotka siis nimenomaan Wi-Fi yhteyden perään ?Tätä olin ostamassa: Ubiquiti AmpliFi HD -Mesh-reititin 179,00
Tuo on kuitenkin kaikkialta loppu. Olisiko jotain toista vaihtoehtoa kun pitäisi jakaa valokuitu ympäri taloa. Mediamuunnin on erikseen jo. Kriteerinä olisi vaimon puolelta se että reititin ei näyttäisi avaruusalukselta ja olisi mahdollisimman pienikokoinen.
Entinen laite on inteno dg200al-ac
Mesh hanskaa asiakkaiden siirrot verkon puolella fiksummin kuin pelkät wifi-access pointit. Access pointeissa asiakas roikkuu AP:ssa niin kauan kuin kuuluvuutta riittää ja hakee sitten toisen AP:n yhteyden. Mesh hoitaa tuon verkon puolella, eli kun toinen tukari kuuluu paremmin kuin se mihin on nyt yhdistetty, verkko vaihdattaa yhteyden siihen paremminkuuluvaan.Jos et tarvitse Mesh reititintä, ja WiFi tukarit saat piuhan päähän, niin ota suosikki merkin reititin, ja sen perään sitten nätit tukiasemat. Ehkä vähän enemmän jumppaa asetuksissa, jos jokaiseen käsin laittaa wi-fi asetukset.
Tarvitsisin siis jonkin reitittimen jakamaan langattomasti valokuitu taloon. Yksi reititin on tällä hetkellä ollut riittävä kuuluvuutta ajatellen, tukiasemille ja meshille tuskin on tarvetta. Tuo ubiquiti valikoitui vain käytännössä ulkonäkönsä vuoksi Tulee melko keskeiselle paikalle laite joten siksi se edellä menty.Tarvitko nimenomaan mesh reititmen, eli sen reittimen ja sille yksi tai useampi orja, jotka siis nimenomaan Wi-Fi yhteyden perään ?
Jos Ubiquitti on tuttua ja sen haluat, niin ehkä kannattaa odotella saatavuutta mennä siihen asti olemassaolevailla, jos nyt yhtään toimii.
Jos tuotemerkkistä ei ole kokemusta ja ei tarvi olla se, niin vähän miettiä mitä haluaa. Reittimen suorityskyky, ja jos ajatus orjien perään laittaa myös piuhalla laitteita, niin se että niissa on LAN portti.
Jos et tarvitse Mesh reititintä, ja WiFi tukarit saat piuhan päähän, niin ota suosikki merkin reititin, ja sen perään sitten nätit tukiasemat. Ehkä vähän enemmän jumppaa asetuksissa, jos jokaiseen käsin laittaa wi-fi asetukset.
Tukiasemilla kyllä voi tehdä roamauksen vaikka miten päin. En tiedä mitä tukareita tässä tarkoitat mutta ainakin Ubiquitilla (ja miksei muillakin), yhteyttä voi tiputella vaikka standardin tai siirtonopeudenkin mukaan. Henkilökohtaisesti en keksi meshille yhtään mitään parempaa asiaa, kuin korkeintaan hinnan kehnojen säätömahdollisuuksien ja kenties lyhyemmän softatuen kustannuksella.Mesh hanskaa asiakkaiden siirrot verkon puolella fiksummin kuin pelkät wifi-access pointit. Access pointeissa asiakas roikkuu AP:ssa niin kauan kuin kuuluvuutta riittää ja hakee sitten toisen AP:n yhteyden. Mesh hoitaa tuon verkon puolella, eli kun toinen tukari kuuluu paremmin kuin se mihin on nyt yhdistetty, verkko vaihdattaa yhteyden siihen paremminkuuluvaan.
Minä sanoisin, että jos yksi AP ei riitä kuuluvuuteen, niin vähemmällä tuskastelulla ja vaivalla pääsee meshillä kuin erillisAP-viritelmillä.
Kyse on lähinnä siitä mikä triggeröi yhdistetyn APn/mesh-pointin vaihdoksen.Tukiasemilla kyllä voi tehdä roamauksen vaikka miten päin. En tiedä mitä tukareita tässä tarkoitat mutta ainakin Ubiquitilla (ja miksei muillakin), yhteyttä voi tiputella vaikka standardin tai siirtonopeudenkin mukaan. Henkilökohtaisesti en keksi meshille yhtään mitään parempaa asiaa, kuin korkeintaan hinnan kehnojen säätömahdollisuuksien ja kenties lyhyemmän softatuen kustannuksella.
Valmiit Mesh paketit ehdottomasti vaivattomia, niissä usein myös näppärät simppelit käyttöliittymät.Mesh hanskaa asiakkaiden siirrot verkon puolella fiksummin kuin pelkät wifi-access pointit. Access pointeissa asiakas roikkuu AP:ssa niin kauan kuin kuuluvuutta riittää ja hakee sitten toisen AP:n yhteyden. Mesh hoitaa tuon verkon puolella, eli kun toinen tukari kuuluu paremmin kuin se mihin on nyt yhdistetty, verkko vaihdattaa yhteyden siihen paremminkuuluvaan.
Minä sanoisin, että jos yksi AP ei riitä kuuluvuuteen, niin vähemmällä tuskastelulla ja vaivalla pääsee meshillä kuin erillisAP-viritelmillä.
Kyllä. Asetus tukarissa (kuinka herkästi) ja tai päätelaitteessa (sen antennin mukaan). Lopputulos riippuu molemmista.Kyse on lähinnä siitä mikä triggeröi yhdistetyn APn/mesh-pointin vaihdoksen.
Tarvitsisin siis jonkin reitittimen jakamaan langattomasti valokuitu taloon. Yksi reititin on tällä hetkellä ollut riittävä kuuluvuutta ajatellen, tukiasemille ja meshille tuskin on tarvetta. Tuo ubiquiti valikoitui vain käytännössä ulkonäkönsä vuoksi Tulee melko keskeiselle paikalle laite joten siksi se edellä menty.
Jos tehdään perinteiseen tyyliin, niin asiakkaan romaming kyvykkyys voi vaihdella suuresti ja osalla todella huono.Kyse on lähinnä siitä mikä triggeröi yhdistetyn APn/mesh-pointin vaihdoksen.
Hommasin hiljattain ASUS AC86U reitittimen ja sillä saa kätevästi tehtyä asuksen oman aimesh-verkon. Mikä tahansa asuksen reititin käy ja ilmeisesti aika helppo ja toimiva ratkaisu.Valmiit Mesh paketit ehdottomasti vaivattomia, niissä usein myös näppärät simppelit käyttöliittymät.
Jos harrastuneisuutta ja käsin tykkää säätää niin muillakkin Wi-Fi tukiasemilla onnistuu, mutta miksi ottaa lisävaivaa. Osa toki haluaa tehdä itse ja tarpeet voi olla sellaiset että vatii vähän enemmän kuin perus mesh paketti tarjoaa.
Heille jotka sen kotiverkon on säätäneet timmiin yhtedellä tukarilla, myös mobiililaitteiden kanssa, niin voisi kuvitella että sujuu myös kahden - usemman tukarin verkkon säätö.
Jos yhteisökäyttöön tarkotiettuja Wi-Fi tukareilla tekee, niin monesti niissä on romingia tukevia ominaisuuksia, vaikka itsenäisinä toteuttaisi, mutta myös kesitettyä hallintaa.
Kyse on siitä, tukeeko AP 802.11kv(r):ää päätelaitteiden lisäksi, ja onko verkossa kontrolleri sitä tukemassa.Kyse on lähinnä siitä mikä triggeröi yhdistetyn APn/mesh-pointin vaihdoksen
Juu ja ei. mitä romingilla tarkoitat.Jos otat 10 vuotta vanhat wifi-reitittimet ja laitat toisen niistä AP-moodiin, ei tue. Ne luovat kaksi erillistä verkkoa, joiden välillä mitään roamingia ei tapahdu.
SOHO-tukiasemissa voi olla myös mesh-tuki, mutta halvoissa laitteissa vain kaksi radiota (2.4+5 GHz), joten suorituskykysyistä niitä ei kannata käyttää ilman ethernetiävastaavat tavallisia tukiasemia joissa saattaa olla roamingiin ja handoffiin liittyviä protokollia käytössä
Huonosti tosiaan noita huomaamattomia laitteita tuntuu löytyvän. Mesh-reitittimistä noita näyttäisi muutamia löytyvän. Soveltuisiko nämä minun käyttöön ja onko näissä jotain huonoa:Reititinkotikäytössä vähän oikoen on se laite joka hoitaa kotiverkon ja internetin välisen liikenteen käsittelyn, palvelee kotiverkon laitteita, tarjoaa niille IPtä jne. Siinä kotikäytössä jonkinnäköinen palomuuri toiminta, joka vähän rajoittaa ulkoapäin tulevaa liikennettä, vähintään sen verran että jos se ei tiedä mihin se paketti on menossa, niin ei välitä eteenpäin.
Kotirittimissä usein samassa laatikossa myös Wi-Fi tukiasema/yhteispiste.
Jos yksi tukiasema riittää, niin etä tarvitse mesh tukea. Mesh isäntä purkeissa on usein ominaisuuksia jota kotikäyttäjä arvostaa, helppo käyttöliittymä, kehityneempiä palomuuritoiminnallisuuksia, ehkä maksullisina palveluna. Lisäksi jos laite tulee näkyvällä paikalle niin ulkonäkö voi miellittyää vs tylsät laatikot tai enemmän jotan mustaa RGB pelimailaan suunnatut laatikoit joissa lukuisia sojottavia tikkuja (antenin virkaa hoitavia).
Jos liikenne ei ole vaativaa, ja ulkonäkö se juttu, niin katso mikä miellyttää silmää.
Harrasteketjuissa usein suositellaan erillistä reititintä ja erillistä tukiasemaa, sinun kohdalla voisi helpottaa ulkonäköpaineita. Huomaamattomia tukiasemia on enemmän ja reittimen voi tunkea piiloon, ja erillisinä sijainnin optimointi helpompaa.
Kävisikö erillinen tukiasema (reititin sitten erikseen (esim EdgeRouter X))? Tukari on varsin huomaamaton ja sen saa vaikkapa sisäkattoon, tai seinälle kiinni?Huonosti tosiaan noita huomaamattomia laitteita tuntuu löytyvän.
Jos haluat nimenomaan integroidun wi-fi reittimen, niin samaa mieltä tavis kotiin näkyvällä paikalle kyllä vähän niin ja näin.Huonosti tosiaan noita huomaamattomia laitteita tuntuu löytyvän. Mesh-reitittimistä noita näyttäisi muutamia löytyvän. Soveltuisiko nämä minun käyttöön ja onko näissä jotain huonoa:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/419036/TP-LINK-Deco-M5-WiFi-Mesh-reititin
https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...wectWoNLbZH8i_6_ttZibyj5ag64mAyhoCUcwQAvD_BwE
Kelasin Verkkokauppa.com valikoiman, niin tolkullisen näköiset oli järjestäin mesh "isäntiä" , koska niissä kotikäyttöön ihan näppärät reittin/paluumurit ja yleensä kelvollinen WiFi, ja jos et tarvi niitä LAN portteja, niin taitaa olla ihan passeli ratkaisu sulle.Tuo reititin + tukiasema on tässä tapauksessa vaikeampi toteuttaa koska paikka jossa cat tulee taloon sisälle mediamuuntimelta todella haasteellinen eikä sinne saa piilotettua laitetta/johtoja jotta voisi muualle vetää kaapeleita tukiasemalle. Helpoin ratkaisu siis tuossa tilassa on laittaa mahd. huomaamaton yksi laite. Varmasti tuolla ehdottamallanne kombolla lähtisin jos tila olisi erilainen.
Poweri koon suhteen tuskin on dealbreaker ellei nyt ihan jumalaton möhkäle ole
Miten Mesh-purkin kytkeminen siihen pistokkeeseen on yhtään sen huomaamattomampi? Reitittimen voi kaapeloida vaikka makkariin jos kytket välikaapelin kuituyhteyden portista -> makkarin jakamoon -> .Tuo reititin + tukiasema on tässä tapauksessa vaikeampi toteuttaa koska paikka jossa cat tulee taloon sisälle mediamuuntimelta todella haasteellinen eikä sinne saa piilotettua laitetta/johtoja jotta voisi muualle vetää kaapeleita tukiasemalle. Helpoin ratkaisu siis tuossa tilassa on laittaa mahd. huomaamaton yksi laite. Varmasti tuolla ehdottamallanne kombolla lähtisin jos tila olisi erilainen.
Poweri koon suhteen tuskin on dealbreaker ellei nyt ihan jumalaton möhkäle ole
Siksi reititin on vaikea laittaa makkariin koska mediamuuntimelta tulee jostain syystä talon puolelle vain yksi rj45 rasia. Tuohon siis se laite on laitettava koska en tällä hetkellä tarvitse enempää eikä ole haluakaan alkaa lisää rasioita virittelemään.Miten Mesh-purkin kytkeminen siihen pistokkeeseen on yhtään sen huomaamattomampi? Reitittimen voi kaapeloida vaikka makkariin jos kytket välikaapelin kuituyhteyden portista -> makkarin jakamoon -> .
Ja johtoja "saa piiloon" käyttämällä sopivan mittaisia kaapeleita. Lyhyimmät lienee jotain 10cm, joten älä mitään 20m rullia roikuta missään.
Huonosti tosiaan noita huomaamattomia laitteita tuntuu löytyvän. Mesh-reitittimistä noita näyttäisi muutamia löytyvän. Soveltuisiko nämä minun käyttöön ja onko näissä jotain huonoa:
TP-LINK Deco M5 WiFi -Mesh-reititin 89,99
TP-LINK Deco M5 -reitittimellä laajennat Deco M5 järjestelmää tai teet nopean ja kattavan verkon kotiin. Asenna TP-LINK Deco M5 esim. LTE-, ADSL- tai kaapelimodeemiisi ja pääset surffailemaan koko asunnon kattavassa nopeassa verkossa.www.verkkokauppa.com
Google WiFi -Mesh-reititin
Google Wifi on tehokas ja kattava Wi-Fi-ratkaisu, joka täyttää tarpeesi nyt ja tulevaisuudessa. Google Wifi on yksinkertaisen tehokas jokamiehen verkkoratkaisu joka sopii myös vaativalle käyttäjälle.www.verkkokauppa.com
300megaa,hieman alle 130neliötä, budjettina sanotaan että n 150e. Ja aiemmin hyvin riittänyt jokaiseen huoneeseen langaton verkko yhdellä reitittimellä.Mikä on kuituliittymän nopeus?
Mikä on budjetti?
Kämpän pinta-ala?
; siis se sun mediamuunnin on jossain muualla, no voiko sinne laittaa sen reittimen ?Siksi reititin on vaikea laittaa makkariin koska mediamuuntimelta tulee jostain syystä talon puolelle vain yksi rj45 rasia. Tuohon siis se laite on laitettava koska en tällä hetkellä tarvitse enempää eikä ole haluakaan alkaa lisää rasioita virittelemään.
Pinta-alla hat varmaan Wi-fi toimivuutta, se on kerrottu ettei se ole ongelma, tai siis kerrottu että asennuspaikalta toimii ongelmitta.Kämpän pinta-ala?
Ne löytämäsi mesh purkit tuohon sopii.budjettina sanotaan että n 150e.
300megaa,hieman alle 130neliötä, budjettina sanotaan että n 150e. Ja aiemmin hyvin riittänyt jokaiseen huoneeseen langaton verkko yhdellä reitittimellä.
2 > 1 > 3Jos olisi tarkoitus saada langaton verkko kuulumaan hyvin eri huoneissa, niin mitkä näistä olisivat harkitsemisen arvoisia ratkaisuja mieluiten perusteluineen.
- Netti kaapelilla huoneeseen A, jossa mesh-tukiasema, huoneeseen B samanlainen mesh-tukiasema.
- Netti kaapelilla huoneisiin A ja B, joissa kummassakin samanlainen mesh-tukiasema.
- Netti kaapelilla huoneisiin A ja B, joissa erilaiset (ei-mesh) tukiasemat, annetaan sama SSID verkoille
Jos hankit ethernet backhaulia tukevat purkit (suurinosa taitaa nykyään jo tukea) niin B on ihan ok ratkaisu. Ja miksei periaatteesa myös C
2 > 1 > 3
Yhtä luotettavasti? En usko, riippuen tietysti laitteista ja niistä tukiasemista.Toimiiko tuo 3 yhtä luotettavasti kuin 2 kun käyttäjä siirtyy huoneesta A huoneeseen B? Vai toimiiko homma mesh-purkkien kanssa luotettavammin tuossa siirtymässä?
Käytännössä ne laitteet jäävät roikkumaan liian pitkään siihen tukiasemaan johon ensiksi kirjautuvat, jolloin yhteys on hidas.Toimiiko tuo 3 yhtä luotettavasti kuin 2 kun käyttäjä siirtyy huoneesta A huoneeseen B? Vai toimiiko homma mesh-purkkien kanssa luotettavammin tuossa siirtymässä?
Mikä on 3:n ongelma? Juuri tuo ettei handoff toimi käytännössä?
Eli onko langallinen "backhaul" mahdollinen tuolla laitteella vai toimiiko vain langaton?