Pitäisi vissiin ostaa reititin kun alkaa olemaan liikaa laitteita verkossa ja osa tippuilee pois. Mulla on elisan kaapelimodeemi jossa on kaikki 4 lan paikkaa käytössä ja siihen päälle kello, tv, sääasema, tabletti, imuri, etäohjattava pistorasia yms. kiinni wlanissa.
Reititin reitittää kahden (tai useamman) verkon välillä.
Modeemi muuntaa ei-Ethernet-signaalin (esim. *DSL tai kaapeli) Ethernet-signaaliksi.
Tukiasema (AP) muuntaa langattoman Ethernet-signaalin langalliseksi.
Kytkimessä on monta porttia saman verkon laitteille.
Se "elisan kaapelimodeemi" an kai modeemi+reititin+kytkin+AP. Reititin reitittimen perään ei helpota. Päin vastoin.
killerm tuossa yllä aikoo kytkeä "kaapelimodeemista" "reititin+kytkin+AP":n pois päältä, jolloin ainoa reititin on perään kytketty ER-X ja "modeemi" toimii pelkkänä modeemina. ER-X on
reititin.
Erillinen AP kytkettynä "kaapelimodeemin" LAN-porttiin (ja AP pois päältä kaapelimodeemissa) on yleensä selkein tapa parantaa langatonta verkkoa. Jos kaapelimodeemista loppuu LAN-portit, on ratkaisu lisätä kytkin.
VPN (Virtual Private Network) on salattu yhteys kahden laitteen välillä, jonka kautta muutakin liikennettä voidaan reitittää. Perinteinen VPN-yhteys oli "roadwarrior": firman edustajan laite (kannettava, puhelin, etc) luo VPN-yhteyden firman VPN-palvelimeen ja pääsee yhteyden kautta firman laitteisiin. Edustaja olet sinä, firma on kotiverkkosi ja VPN-palvelin se ainoa ulospäin näkyvä laite kotona, eli reititin.
Se, että otat ulkoa VPN-yhteyden kotiin ei pakota kotona olevia laitteita käyttämään VPN:ää muuhun liikenteeseen.
Eri laitteet tukevat VPN-yhteyksiä vaihtelevasti. Samoin eri AP:t tukevat samanaikaisia langattomia asiakkaita vaihtelevasti.
Mainittu "VLAN" on tapa ohjata useamman erillisen verkon liikenne saman fyysisen linkin kautta. Idea on siis luoda ainakin kolme verkkoa: (1) Elisan "WAN", (2) Koti "LAN" ja (3) kameroiden verkko. Palomuuri reitittimessä rajaamaan, ketkä verkot saavat puhua keskenään. Ilman VLAN:eja tarvitaan erilliset AP:t, kytkimet, yms.