Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
En ole kokeillut. Veikkaan kyllä että purkissa on fyysistä vikaa koska tuo jumittelu ei poistu resetoinnista huolimattaoletko koittanut asukseen merlinin softaa? Mulla ollut jo vuosia käytössä ja ei ongelmia, mukava että siihen tulee edelleen säännöllisesti päivityksiä vaikka purkki ei mikään uusi enää ole.
Itse itselleni vastaten:
Eli toiseksi AP:ksi tuli:
Ubiquiti Unifi AP-AC Pro | Dustinhome.fi
Ja toiseksi AP:ksi talliin:
Ubiquiti Unifi AP-AC Lite | Dustinhome.fi
Reitittimen ja palomuurin virkaan:
Ubiquiti Unifi USG | Dustinhome.fi
Kytkimeksi:
Ubiquiti UnifiSwitch 8GE Ports POE 150W | Dustinhome.fi
ps.lähtikö lapasesta?![]()
Liittymänä Telia M, verkon maksiminopeus 50Mbit/s.
Liittymä on taloyhtiö-ethernet, huoneistossa jakomo ja suoraan piuhalla toimii netti ilman erillistä modeemia.
Eli mikä olisi hyvä WLAN-reititin tähän käyttöön. Pari konetta, TV, puhelimet, PS4, tabletti mm. käytössä. Ei toki kaikki kerralla.
Jospa 50€ - 100€ hintaluokassa löytyisi sopivaa.
Kiitos!
Tp-Link archer c9
Itse kyllä suosittelisin budjetin nostoa että saisi wifi 6 luokan laitteen.
Parempi tietoturva (mm. mainos- ja haittaohjelmaestot), parempi Bufferbloat, parempi rauta (enemmän potkua mm. NAT-taulukkojen prosessointiin), softatuki vuosiksi eteenpäin vrt. Merliniin jossa tuki tippuu sen mukaan kun "mies ja koira(tm)" lyö hanskat tiskiin.Nyt, kun on tullut käytettyä tota pfSensen palomuuria Dellin koneessa vuoden pari niin on käynyt mielessä vaihtaa takaisin Asus RT-AC88U:n ja siinä pyörivän Merlin:n palomuurin.
Mitä etua todellisuudessa kotikäyttäjälle tuo tämä erillinen kone jossa pyörii pfSense verratuna Asuksessa pyörivään palomuuriin (Esim. OpenVPN:ää en juuri nyt tarvitse)?
Parempi tietoturva (mm. mainos- ja haittaohjelmaestot), parempi Bufferbloat, parempi rauta (enemmän potkua mm. NAT-taulukkojen prosessointiin), softatuki vuosiksi eteenpäin vrt. Merliniin jossa tuki tippuu sen mukaan kun "mies ja koira(tm)" lyö hanskat tiskiin.
Asus yleisesti: Asus : Products and vulnerabilities
pfSense: Pfsense : Products and vulnerabilities
Tuohon saa Merlinin niin hyvä laite.Tai sit jos laittais muutaman kympin lisää ni sais wifi6:n mukaan... -> ASUS RT-AX88U - Langaton reititin 802.11a/b/g/n/ac/ax | Varastossa
Mitäs tuo merlin tekee paremmin ku asuswrt?Tuohon saa Merlinin niin hyvä laite.
Home | Asuswrt-Merlin
Changelog (Current) | Asuswrt-MerlinMitäs tuo merlin tekee paremmin ku asuswrt?
Pitänee varmasti paikkansa mutta kuinka paljon näistä on sitten todellisuudessa kotikäyttäjälle joka ei pelaa niin vaikutusta?
Verkossa on myös PiHole joka tuntuu hoitavan varsin hyvin mainoksien yms. estot.
Jos vaihtoehtoina on Asus ja pfSense, niin pfSense voittaa escaliburin aikaisemmin mainituista syistä. IDS/IPS ja pfBlockerNG on oikein hyviä ominaisuuksia, mutta vaativat tietysti käyttäjältä enemmän säätöä normireitittimeen verrattuna. Varsinkin IDS/IPS voi olla aika ärsyttävä alkuvaiheessa falsepositivejen vuoksi. IDS/IPS ei ole kovin tärkeä kotikäytössä, varsinkin jos sinulla ei ole portteja auki julkiverkkoon päin.Edit:
Mitenköhän tähän nyt saisi mielipiteitä myös niiltä joiden mielestä "tee-se-itse-rautapalomuuri" ei ole se parasta vaihtoehto? Tässä ketjussa, kun oletan pääasiassa olevan heitä joita kiinostaa viritellä omaa hardismuuria.
Jos vaihtoehtoina on Asus ja pfSense, niin pfSense voittaa escaliburin aikaisemmin mainituista syistä. IDS/IPS ja pfBlockerNG on oikein hyviä ominaisuuksia, mutta vaativat tietysti käyttäjältä enemmän säätöä normireitittimeen verrattuna. Varsinkin IDS/IPS voi olla aika ärsyttävä alkuvaiheessa falsepositivejen vuoksi. IDS/IPS ei ole kovin tärkeä kotikäytössä, varsinkin jos sinulla ei ole portteja auki julkiverkkoon päin.
Toisaalta jos et tarvitse pfSensen ominaisuuksia, kuten Snort/Suricata, pfBlockerNG yms, niin en näe syytä käyttää pfSenseä (ellet satu tykkäämään sen kanssa säätämisestä). Mielummin hankkii vaikka Edgerouter X tai Liten, jotka jaksavat gigaisenkin verkon reitittää. Ubiquiti tukee laitteitansa aika pitkään ja nuihin saa helposti lisättyä langattoman verkon Ubiquitin tukiasemilla.
pfSensen IDSää ja IPSääkin oleellisempi ominaisuus on myös VLAN-tuki, jos taloudessa on IoT-laitteita. Asuksen kohdalla kaikki munat ovat samassa korissa.
Joka taas kumoaa valinnan “kun ei haluta säätää”.Merlin-firmware tukee VLANeja, mutta vaatii komentorivin kautta säätämistä.
Helpoiten pääsee että ostaa langattoman reitittimen ja sitten lisää sama valmistan mesh latteen vaikka joka kerrokseen.
Se on se halvin vaihtoehto.
Paras on tietysti ihan cat6 kaapelin veto ainakin jokaiseen kerrokseen ja voi helposti päivittää 10Gb nopeuteen kunhan hieman halpenee.
Hei. Onkos joissakin reitittimissä ja modeemeissa valmiiksi tietoturva ominaisuus joka suojaa kodinälylaitteita?. Lähinnä mietin kun nykyisin löytyy pyykkikoneesta ja jääkaapista jne wifi voi olla aika iso tietoturvaaukko noi laitteet pitemmän päälle ku ei niitä pysty päivittään mitenkään.
Tällä hetkellä käytössä zyxel vdsl2 modeemi ja tp-linkin reititin.
Vai joko tämmöiset ominaisuus löytyy kaikista uusista laitteista.
Vieras (Guest)-verkkotoimintoja on reitittimissä jollain tasolla, mutta voi niiden toimivuus oikeasti eristämään vierasverkon IoT-laitteet varsinaisen luotetun sisäverkon laitteista voi olla vähän niin ja näin valmistajan toteutuksesta riippuen.
"Oikea" tapa on tehdä erilliset virtuaaliverkot eli VLANit sisäverkolle ja IoT-laitteille sekä eristää nämä määrityksillä niin, että IoT:n VLANista pääsee vain internettiin eikä sisäverkkoon ollenkaan. Sitten pitää määrittää kummallekin oma SSID ja oma aliverkko (ml. DHCP) ja sitoa VLANit näihin.
Eli useamman VLANin ja SSID:n tuki pitää löytyä reitittimestä ja myös mahdollisten kytkinten tukea VLANia. Laitteista riippuen tämä vaatii enemmän tai vähemmän jumppaa ja testailua, Ubiquitin kamoilla ja netistä löytyvillä ohjeilla itse sain melko helposti aikaan.
Merlin-firmware tukee VLANeja, mutta vaatii komentorivin kautta säätämistä.
Kovaa pähkäilyä tässä, että kumman laitteen ostaisin "mokkulaksi"? Omakotitaloon muutaessamme tajusin juuri, että nettiliittymä maksaa maltaita sinne piuhaa pitkin, joten jompi kumpi laitteista pitäisi ostaa.
TP-LINK Archer MR600 -4G+ LTE-modeemi ja WiFi-tukiasema 169,90
Huawei B715 Premium+ 3G/4G/LTE + AC WiFi-reititin 179,90
TP-Linkin MR600 taitaa olla uusinta tekniikkaa, mutta onkohan noissa yhteyden kantavuuksien osalta paljon eroja? Asuntona yksitasoinen 110 neliön omakotitalo (puurakenteinen).
Sen mitä oon jaksanu sivusilmällä seurata, niin parasta mitä rahalla saa taitaa tällähetkellä olla Netgear MR2100 3G/4G/LTE-modeemi ja WiFi-reititin 369,00 tosin miinuksena, että taajuuslukitus puuttuu. Netgear MR2100 Nighthawk M2 mobile router
Itsellä on pari Raspberry Pi:tä hakemassa PTPv2-kellosynkkaa (softalla tosin vain kun rauta ei edes tue HW-timestampeja) ja ne tuottivat 1k 60-70 tavun pakettia/minuutti broadcast-liikennettä, myös WLANiin. VLAN:illa tuon sai hoidettua tyydyttävästi, mutta vielä parempi olisi jos verkkolaitteilla voisi tehdä mac-filttereitä myös multicasteille, tässä tapauksessa PTPv2 over Ethernet.Juu ja tässä tapauksessa ja vertailuissa yritettiin etsiä normaalille käyttäjälle sopivaa FW ratkaisua jolloin VLAN:t voidaan unohtaa. Kotona en ole vielä VLANeja tarvinnut mutta yrityspuolella on tullut niiden kanssa touhuttua ja siellä ovat ehdottomasti tarpeellinen juttu.
Itsekin olen miettinyt tuota Ubiquiti Unifi Dream Machine Dual-band WiFi -reititintä, onko porukalla kokemuksia. Tuostahan pitäisi kai tulla joku Dream Machine Pro versio, missä ei ole WiFiä, mutta on joitakin muita ominaisuuksia ja on asennettavissa räkkikaappiin.Pitkällisen tutkailun jälkeen olen päätynyt kahteen vaihtoehtoon, Ubiquitin (prosumer puolen) Unify Dream Machine tai (itseasiassa kalliimpi mutta kuluttajapuolen) Amplifi Alien. Unify UDM etuna Amplifi Alieniin olisi verkon skaalautuvuus ja tulevat älykotiratkaisut kuten IP kamerat (POE), mutta alkuun pääsisi ymmärtääkseni kohtuu helpolla. Alienin etuna taas kohtalaisen hyviä arvosteluja saanut WiFi puoli ja WiFi6 valmius.
Voiko UDM ja Alienia verrata toisiinsa edes perustasolla, vai onko kyseessä tosiaan omenan vertaaminen appelsiiniin? Onko Alienista kokemuksia tässä porukassa?
Oletkos F-Secure Senseen tutustunut? Tuohan on justiinsa tehty suojaamaan kodinkoneita ym, missä on wifit.Hei. Onkos joissakin reitittimissä ja modeemeissa valmiiksi tietoturva ominaisuus joka suojaa kodinälylaitteita?. Lähinnä mietin kun nykyisin löytyy pyykkikoneesta ja jääkaapista jne wifi voi olla aika iso tietoturvaaukko noi laitteet pitemmän päälle ku ei niitä pysty päivittään mitenkään.
Tällä hetkellä käytössä zyxel vdsl2 modeemi ja tp-linkin reititin.
Vai joko tämmöiset ominaisuus löytyy kaikista uusista laitteista.
Itsekin olen miettinyt tuota Ubiquiti Unifi Dream Machine Dual-band WiFi -reititintä, onko porukalla kokemuksia. Tuostahan pitäisi kai tulla joku Dream Machine Pro versio, missä ei ole WiFiä, mutta on joitakin muita ominaisuuksia ja on asennettavissa räkkikaappiin.
Eikös tuo Sense ole pian poistumassa F-Securen nostaessaan kädet pystyyn laitteen softan osalta? F-Secure Sense ja muut vastaavatOletkos F-Secure Senseen tutustunut? Tuohan on justiinsa tehty suojaamaan kodinkoneita ym, missä on wifit.
F-Secure SENSE — Suojattu reititin ja sovellus
Oletkos F-Secure Senseen tutustunut? Tuohan on justiinsa tehty suojaamaan kodinkoneita ym, missä on wifit.
F-Secure SENSE — Suojattu reititin ja sovellus
Pitäisi olla ihan pätevä laite:
Eikös tuo Sense ole pian poistumassa F-Securen nostaessaan kädet pystyyn laitteen softan osalta? F-Secure Sense ja muut vastaavat
Juu, en tiedä että alanko maksamaan tästä, kun oma lisenssi loppuu tämän vuoden jälkeen. Kyllä tässä pitäisi olla tuo älylaitteiden suojaus ilmaista, kuten Aviran vastaavassa laitteessa käsittääkseni on.Henk.koht. yritän vältellä näitä laitteita joiden toiminta käytännössä loppuu siihen, kun valmistaja päättää lopetta tuotteen kehittämisen, päivittämisen yms. ja joiden kanssa täytyy maksaa jatkuvaa kk maksua.
Ensimmäisiä uutisia, kun muinoin Sensestä lueskelin ajattelin, että siinä voisi olla sopiva purkki moneen kotiin mutta kiinostus lopahti sitä mukaan mitä enemmän tietoa laitteesta tuli julki.
Huom! "vielä".Ainakin tuesta lupailivat, että tukevat laitetta vielä, mutta ei noista ikinä tiedä![]()
Kontrollerin tarviit johonkin, muttet kytkintä. Mulla on noita UAP-AC-LR:iä puolenkymmentä ja ihan kohtuu tyytyväinen oon ollut. Ehkä suurimmat varaukset liittyvät lopulta aika rajalliseen kantamaan, mutta eipä mitään huimasti parempaakaan taida samassa hintaluokassa olla? Odotukset olivat varmaankin vähän yltiöoptimistiset.E: Ja jos hankkisi esim. UAP-AC-LR tukiaseman niin tarviiko se kaverikseen myös Ubiquitin kytkimen vai pelaisiko se ihan "normaalisti" tuon nykyisen kytkimen perästä?