Jos intoa, niin lisää alkuperäiseen kysymykseen
Mutta siis ihan typerä laki, että kääntyessä velvoitetaan näyttämään valomerkkiä mutta vilkuttaminen ei takaa että käännytään.
Ei se ole ristiiriitaista, ristiriitaista olisi jos pitäisi kääntyä.
. Itselleni on opetettu että kun vilkku laitetaan päälle, käännytään heti seuraavasta risteyksestä. Samaa toimintaa odottaisi muiltakin.
Väärin opetettu, tai väärinkäsitys.
Oikea vilkun käyttökään ei tuota tarkoita, Eli vilkkua on käytettävä muissakin tilanteissa kuin käännyttäessä risteyksessä, lisäksi käänyttäessä risteyksessä on merkki annettava riittävän ajoissa, joten on monia tilanteita joissa se tehdään ennen edellistä risteystä. (eli vilkkupäälle ja ennen sitä risteystä mistä aikomus kääntyä voi matkalla olla toinenkin risteys).
Lisäksi olisi aika outoa jos vilkun käyttö olisi lupaus kääntyä, vilkun päälle kytkemisen ja aijotun kääntymisen välillä voi tilanteet muuttua.
Niin ja vähän ajoneuvosta riippuen se voi jäädä / mennä päälle aiheetta
Edit:
Niitä vilkun pakollisia käyttötilanteita mm.
lähdettäessä liikenteeseen tienreunasta
siirryttäessä sivusuunnassa
vaihdettaessa kaistaa
postuessa liikenneympyrässä
käännyttäessä risteyjsessä tai tiellä
Vilkulle on muita enemmän tai vähemmän vakuuntuneita käyttötilanteita, mutta suurin ongelma on se että vilkkua käytetään aivan liianvähän, liian myöhään, jälkimmäiseen voi olla syynä jossa jossain päin suomea on ajo-opetusta jossa opetetaan kertomallasi tavalla.