Mekaaniset näppäimistöt

Ja Caps lockin haluisit olevan pienempi kuin standardi 1.75u?
Haluan arvata, että tässä haetaan sitä että vasen shift on isompi, jolloin capslock näyttää sen vieressä pienemmältä, ja ettei siis ole ISO-asettelun pienempi vasen shift jonka vieressä capslock näyttää isommalta. Capslockin toivottu koko johtuu siis vain tästä shiftin pituuden vaihtelun aiheuttamasta optillisesta illuusiosta.

Joskin nyt alkoi kyllä mietityttää onkohan jossain näppäinhattuseteissäni ollut erilevyisiä capslockeja jostain käsittämättömästä syystä. Ei siis hatut porrastusvaihtoehdolla ja ilman, vaan oikeasti eri levyinen capslock.

edit: joo, olihan noissa Womierin XVX-profiilisissa 189-osaisissa seteissä perus-CAPS LOCK, portainen CAPS ja vielä 1.25u(?) CAPS riville R1 sopivalla profiililla.

xvx-salmon.jpg
 
Viimeksi muokattu:
edit: joo, olihan noissa Womierin XVX-profiilisissa 189-osaisissa seteissä perus-CAPS LOCK, portainen CAPS ja vielä 1.25u(?) CAPS riville R1 sopivalla profiililla.
Varmaan jotain HHKB:tä vastaavaa layouttia varten, kun näissä on pääsääntöisesti caps lockin paikalla control.
Mutta eipä niitä pienempiä caps lockeja pahemmin (oikealla paikallaan) näy muuten kuin kuin ehkä jossain 40% tai orthonäppiksissä. Näissäkin saattaa monesti olla kyllä joku eri hattu tai funktio kyseisellä paikalla. Eli ei paljon lohtua jos TKL hakusessa.

Veikkaan itsekkin kyllä että pienellä caps lockilla viitataan nyt vain juurikin tuohon että caps lock tosiaan näyttää pienemmältä ANSI 2.25u shiftin päällä, kuin ISO 1.25u:n kanssa.
Eniten tämä odottaa vastausta tuohon että onko haussa jotain ANSI/ISO hybridiä, vaiko ihan puhdasta ANSI lautaa.
 
Mekaanista näppistä katsellut. Lähinnä pelikäyttöön. Muuhun jäisi sitten Logitechin MX Keys, kun tässä on pari työkonettakin ja telakat yms löytyy ja 3x koneen tuki on ollut todella hyvä ominaisuus.

Eilen aloin miettimään tosissaan Logitechin MX Mechanical versiota. Voisi olla jonkinlainen kompromissi työhön ja pelaamiseen. Tila hieman loppuu jos erilliset näppikset. Toki latenssit ei ihan sitä parasta mitä rahalla saa, eikä varmasti itse näppäimetkää, mutta en nyt pahemmin enää netissä pelaa, joten onko lopulta niin kriittistä. Tykkään melko matalasta profiilista ja tuumailin G915 alkuun erillisenä vaihtoehtona. En vaan yhtään micro-USB laitetta tähän talouteen enää hanki.

Kokemuksia?
 
Posti toi GMMK 2 barebone 96%, gateron red -kytkimet ja steelseries prismcaps white. Muuten mahtava setti paitsi gloriouksen oikea shift, ctrl ja numpad0 ei sattunut sopivia hattuja
 

Itsellä kävi just hieman eripäin, että Xtrfy K5:een vasta-asennetut Kailh Box Jadet tuntuivat omiin hentoihin sormiin hieman liian taktiilisilta, joten naksua ohuemmalla clickbarilla varustetut (Novelkeys x) Kaihl Box Pinkit lähti tilaukseen. Kiinalainen osaa hinnoitella, kun 1 kpl on $4,50, 10 kpl on $7 ja 70 kpl on $27,20 (KPRepublic.com). Ei ihan testausystävällisimmät hinnat jos haluaisi useampaa kytkintä kutakin pari.

No, luotan KeebWorksin Jayhin kuin kivimuuriin, nää on nyt varmasti just ne.

On muuten sitten viimeisen päälle upeat klikkaavat ainakin omiin sormiin nämä (Novelkeys) Kaihl Box Pinkit. Kuuluu vaan prrrrrrrrrrrrrrrrrr kun kirjoittaa vähän nopeampaa. Oma sweetspot löytyi nyt Box Jaden ja Box Whiten välistä.

Laitoin spostia Xtrfylle siitä K5:n hotswap socketin irtoamisesta pyytääkseni vähän vinkkiä mihin hyppykaapelia pitäisi tinata ja kysyäkseni saako heiltä vara-PCB:itä. Vastasivat ja käskivät laittaa sivuillaan generic spare part tilauksen sisään ja lisätietoa kenttään tuon sähköpostini. En yhtään uskalla arvailla mitä sieltä mahtaa olla tulossa.
 
Mikähän ihme tuossakin on, että pitää myydä noita "nordic"-näppäimiä, mitkä pistävät ikävästi silmään ja kuitenkin puhutaan kuluttajahinnalta esim. 60€ Tai-Haon setistä, riittäisi erilliset Ä ja Ö ja norjalaiset vastineet eli kokonaista kaksi hattua lisää – ja noissahan on kuitenkin erikokoisia shiftejä jne. mukana.
Tähän on pakko kehua, että kaikista toimijoista Corsair on ainakin K70 RGB PRO:ssa ratkaissut asian juurikin niin, että ruotsalaisille on puhtaat Ä ja Ö ja norjalaisille ja tanskalaisille vastaavasti sitten puhtaat Æ ja Ø. Muut näppäimet joissa ruotsalais-suomalainen, tanskalainen ja norjalainen layout eroavat toisistaan on sitten sellaisia sekavampia joissa on jokaisen layoutin merkit. Tosiaan kuten sanot, kokonaista kaksi lisänäppäintä. Ilmeisesti toimii näin Corsairin PBT-hattuseteissäkin. Kaksin verroin huikeaa, että nuo ylimääräiset tanskannapit voi sitten sosialisoida toiseen näppäimistöön puuttuvia ääkkösiä korvaamaan.

On siis kyllä todistetusti mahdollista toteuttaa ja voin osaltani vahvistaa, että asiakkaan asiasta saama mielihyvä on käsinkosketeltavaa. Toivoa sopii, että jossain kohtaa tarttuisi muihinkin toimijoihin, ja olisihan tuosta toki itsekin mahdollista antaa palautetta, että hei tyypit onnistuisko jatkossa näin.

corsair_nord.jpg
 
Tuli napattua Mykeyboardin alennuksista GMK Colorchrome nordeilla. Kyllähän istuu kivasti TIK-enterin kaverina. Tilauksen tein viime viikon perjantaina yhdeksän aikaan iltasella ja massiivisten alennusten johdosta käsittelyssä meni melkein viikko. Torstaina laitettiin matkaan Belgiasta ja eilen oli tilaus tuotu kotia. Noin sen pitäisikin mennä kun kuljetuksen hinta on järkyttävät 25€, ihmettelen suuresti ettei ole muita vaihtoehtoja tarjolla kuin tuo. Kalliista postituksesta huolimatta erittäin positiivinen kokemus niin kaupoista kuin hatuistakin.

PXL_20230922_123711129.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Onkohan markkinoilla tex shinobin lisäksi muita mekaanisia näppäimistöjä, joissa on läppärimäinen kapea välilyönti ja alt-näppäimet. Eli välilyönti viiden näppäimen levyinen ja altit yhden siten, että windows-näppäimet on suoraan zetan ja pilkun alapuolilla.

Japanilaisen näppiksen ostamalla tuon tietty saisi, mutta niistä taas puuttuu zetan vasemmalla puolella oleva näppäin.
 
siis hakusessa tkl näppis ja shifti painike olis isompaa koko luokkaa ja capsi pienempää ja muuten sitten ohjelmoida näppäimet ja nämä ite. ja ite sitten valmiiseen pohjalevyyn miettii kytkimet ja hatut vaan.

Ei nyt ihan suoraan sovi tähän, mutta pistipä Alilla silmään barebone, jossa saa valita vaihtoehtoja ANSI-enterin ("number 1 enter") ja ISO-enterin ("number 7 enter") välillä mutta vasen Shift on aina ANSI ja meikäläinen <>|-näppäin jää siis puuttumaan. (split space -mallit taitaa olla loppu). Mainoskuvissa on aina alumiinikoppa täynnä eristeitä, mutta onko kukaan sekaantunut tällaisiin aliexpressläisiin osatakseen kertoa mikä se todellisuus laadusta yleisesti on? Tämän hinta pyörii 80 euron hujakoilla.


S9a3a898b262a4e919643d404c7cf7a473.jpg
 
Löytyisikö suosituksia näppäimistöstä Macille työkäyttöön?

Kotona windowsilla G915 TKL ja pidän siitä kyllä todella paljon eli saman tyylistä matalaa saisi olla.
 
Halutessaan voi kantaa tosiaan vaikka sen saman G915 sinne töihin ja bluetoothilla yhdistää, mutta löytyy myös MX Keys mini for Mac tai MX Mechanical Mini for Mac
 
Löytyisikö suosituksia näppäimistöstä Macille työkäyttöön?

Kotona windowsilla G915 TKL ja pidän siitä kyllä todella paljon eli saman tyylistä matalaa saisi olla.
Ootko Keychronin valikoimaa katsonut? Jos pitää olla ISO Nordic-layout, se rajoittaa vähän, mutta näppäinhatuissa on command, option jne. yleisesti hyvin edustettuna.
 
Uskon että tuo MX mechanical mini voisi olla mun mieleen.

Ihan hyvän näköinen ratkaisu. Kyllä noiden F-näppäinten taakse piilotetut Macin omat erikoistoiminnot saakin olla napeissa ihan näkyvissä.

Jos et ole Starcartin tervetuliais-kakskymppistä käyttänyt vielä, taitaa irrota hippasen yli sataseen ProShopista ostettuna.

 
Onko porukalla millaisia kokemuksia langattomista näppiksistä?

Olisi vähän suunnitteilla jos hankkisin Keychron K2 Pron tai Akko 5075B Plussan, mutta onko näissä bluetoothin ominaisuutena, että menevät sleep tilaan jos ei käytä näppistä pariin minuuttiin ja heräämisaika kestää sitten useamman sekunnin?
 
Onko porukalla millaisia kokemuksia langattomista näppiksistä?

Olisi vähän suunnitteilla jos hankkisin Keychron K2 Pron tai Akko 5075B Plussan, mutta onko näissä bluetoothin ominaisuutena, että menevät sleep tilaan jos ei käytä näppistä pariin minuuttiin ja heräämisaika kestää sitten useamman sekunnin?

Akkon ohjelmassa ainakin voi säätää sitä ajanjaksoa milloin langattomassa tilassa sammuu valaistus ja milloin menee standby-tilaan. Standby-tilassa asteikkoa näyttää olevan 10 minuutista 60 minuuttiin. Mielenkiintoinen yksityiskohta, jonka reaalista merkitystä en itse tiedä, on että 2,4G yhteydessä on "Sleep"-tila mutta Bluetoothilla "Standby"-tila.

Itse kun nopeasti kokeilin omalla 3068B Plussalla, tuntui että heräämiseen standby-tilasta meni maksimissaan ehkä sekunti. Yhden napin painallus, valot syttyi ja kirjoittaminen sujui taas hetimiten. EDIT: No voi siinä kyllä se parisen sekuntia mennä. Kun standby-tilassa olevalla Akkolla aloin suorilta kirjoittamaan niin omalla melko vaatimattomalla nopeudella olin kyllä kymmenen+ merkkiä hakannut ennen kuin alkoi kirjaimia tulla ruudulle. Oon vaan niin tottunut tekemään sen ekan herätyspainalluksen jos näppis on ehtinyt mennä valmiustilaan ja odottamaan sen pienen hetken.

akko.jpg


Akkolle voin antaa myös sellaisen kehun (en tiedä miten Keychronissa on), että kolmen laitteen Bluetooth-tuki on toteutettu sekä BT 5.0 että BT 3.0 -versiona, mistä voi olla ratkaiseva etu jos aiottuun käyttötarkoitukseen liittyy jotain erikoisempaa kalustoa. Oma Coolermaster SK622 esimerkiksi ei suostu pariutumaan Sailfish OS -puhelimeni kanssa, koska puhelimen BT 5.0 -toteutuksessa on HID-laitteisiin liittyen jotain hassua ja Coolermaster taas tukee vaan 5.0-versiota, mutta Akko toimii puhelimenikin kanssa yhteyden toteutuessa 3.0 -muotoisena.
 
Viimeksi muokattu:
Laitoin spostia Xtrfylle siitä K5:n hotswap socketin irtoamisesta pyytääkseni vähän vinkkiä mihin hyppykaapelia pitäisi tinata ja kysyäkseni saako heiltä vara-PCB:itä. Vastasivat ja käskivät laittaa sivuillaan generic spare part tilauksen sisään ja lisätietoa kenttään tuon sähköpostini. En yhtään uskalla arvailla mitä sieltä mahtaa olla tulossa.

Tämä päättyi äärimmäisen onnellisesti: hyvät ihmiset Xtrfy Gamingilla pyysivät laittamaan kuvan "voidakseen varmistua onko ANSI vai ISO" ja laitettuani lähettivät minulle DHL:n toimituskulujen + 1 euron "generic spare part" hinnalla uuden ehjän K5 (barebone) Basen.

ANSI-K5-Transparent-2.png

(kuvassa ANSI, tullut tuote tokikin oli vastaava ISO)
 
Nyt iskenyt seinä vastaan näistä Alice/Arisu näppäimisöistä. Itsellä on siis carpal tunnel nyt ranteissa niin mikä näistä olisi ergonomisin ja parhain vaihtoehto?
Feker Alice 80
Akko Alice
Keychron Alice
 
Nyt iskenyt seinä vastaan näistä Alice/Arisu näppäimisöistä. Itsellä on siis carpal tunnel nyt ranteissa niin mikä näistä olisi ergonomisin ja parhain vaihtoehto?
Feker Alice 80
Akko Alice
Keychron Alice

Hinta nousee merkittävästi, mutta jos ergonomisuus ja parhaus on mitä haetaan ja terveyshuolia pohjalla niin oletko tällaisia Dygman valikoiman kaltaisia kaksiosaisia miettinyt?
 
Tuli tilattua Endorfy Thock TKL ja täytyy kyllä ihmetellä, että mikähän valopääidea on ollut tehdä tuosta USB-C johdosta tuommoinen muotoiltu (keyed), että lataukseen ei voi käyttää puukottamatta muuta, kuin näppiksen omaa johtoa? (Ehkä piuhoja on kapeampia, mutta mun PD-johdot salkussa oli paksupäisempiä.)

Keychronilla on ainakin muutamassa USB-slotti (ainakin mun K8:ssa moinen, V10:ssä ei), joka on tehty niiden oman piuhan vedonpoistajalla/liittimelle ja muut ei mene tarpeeksi syvälle tms. ellei käy tuuri ja satu olemaan varastossa samanmuotoinen piuha.
 
Nyt iskenyt seinä vastaan näistä Alice/Arisu näppäimisöistä. Itsellä on siis carpal tunnel nyt ranteissa niin mikä näistä olisi ergonomisin ja parhain vaihtoehto?
Feker Alice 80
Akko Alice
Keychron Alice

Keychron V10:ä voin ainakin suositella. Itellä lähti lähes kaikki käsiongelmat sen hankinnalla ja tietty perusergonomian parantamisellakin. Kiusoittelee lähinnä vain, jos teen jotain oudossa asennossa koneella enkä "optimaalisella".
Ainoa ongelma mihin oon näppiksen kanssa törmännyt, on pari kertaa viikossa pohjaan jäävät kytkimet (vaihdoin kaikki Tecsee Ice Candyihin, joten tuskin ongelma vakion kanssa). Ei mikään iso ongelma, kun ei ole enter tmv. vaan aina joku kirjain vaan.
 
Nyt iskenyt seinä vastaan näistä Alice/Arisu näppäimisöistä. Itsellä on siis carpal tunnel nyt ranteissa niin mikä näistä olisi ergonomisin ja parhain vaihtoehto?
Feker Alice 80
Akko Alice
Keychron Alice
Alice tyylin layout ei ihan omaan makuun niin suoraan en osaa sanoa. Mutta suomalaista pitää tukea, niin jos jostain saat käsiksi Neito näppäimistön niin siinä olisi ainakin yksi.
Mutta tällöin suosittelen ehkä tekemään ostoilmoituksen kun tuo ei ole mitään hyllykamaa. Tai sitten jos joku kaunis vuosi se Neito V2(.5) sieltä ilmestyisi. Mutta jos ISO asettelulla haluat ilman pidempiä odotteluja ja pähkäilyjä, niin Keyhcron helpoin vaihtoehto.

Suosittelen liittymään Finnish Mechanical Keyboard Communityn discord servulle, sielä kyllä varmasti löytyy apua juuri oikean ergonoomisen näppiksen löytämiseen tai jopa rakentamiseen/rakennuttamiseen. Uskoisin myös että löytyy sieltä paremmin myyjä Neidolle tai jollekkin split näppiksellekkin jos sellainen alkoi kiinnostamaan. Split näppiksiä löytyy paljon lisää monilla eri optioilla ja paljon halvemmalla kuin aikaisemmin mainittu Dygma.
 
Ainoa ongelma mihin oon näppiksen kanssa törmännyt, on pari kertaa viikossa pohjaan jäävät kytkimet (vaihdoin kaikki Tecsee Ice Candyihin, joten tuskin ongelma vakion kanssa). Ei mikään iso ongelma, kun ei ole enter tmv. vaan aina joku kirjain vaan.
Kuulostaa kyllä kytkin ongelmalta varsinkin jos kyseessä ei ole mikään näppäin jossa on myös stabilizer. Tai sitten että näppäinhattu ei olisi yhteensopiva ja ottaisi kiinni jostain, mutta tuskin tämä jos stock hatut.

Jännä kyllä tuo ongelma, varsinkin kun Tecseen kytkimet on yleensä ollut laadukkaita. Varmaan joku erittäin huono erä sitten osunut kohdalle, ellei sitten näitä olla käsin lubettu ja onnistuttu ylilubeamaan tai käytetty jotain sopimatonta rasvaa.
 
Kuulostaa kyllä kytkin ongelmalta varsinkin jos kyseessä ei ole mikään näppäin jossa on myös stabilizer. Tai sitten että näppäinhattu ei olisi yhteensopiva ja ottaisi kiinni jostain, mutta tuskin tämä jos stock hatut.

Jännä kyllä tuo ongelma, varsinkin kun Tecseen kytkimet on yleensä ollut laadukkaita. Varmaan joku erittäin huono erä sitten osunut kohdalle, ellei sitten näitä olla käsin lubettu ja onnistuttu ylilubeamaan tai käytetty jotain sopimatonta rasvaa.

Jep ja hankala tutkia, kun ei tunnu olevan aina sama eli ehkä vaan asentanut päin helvettiä. Eikä nyt vielä tosiaan vaivaa mitenkään erikoisemmin, kun on niin harvinainen vika. Pitäis jaksaa pitää kirjaa :D
 
Iqunix F97 Hitchhiker pistetty tilaukseen TTC hiljaisilla ruskeilla kytkimillä. Joku tuossa KDA profiilissa vaan kiehtoo, että oli vaan pakko tilata. Jos nuo TCC:t ei miellytä, niin millä lineaarilla olisi korvia hivelevä thock saavutettavissa? WS Morandi?
 
Keychronilla on ainakin muutamassa USB-slotti (ainakin mun K8:ssa moinen, V10:ssä ei), joka on tehty niiden oman piuhan vedonpoistajalla/liittimelle ja muut ei mene tarpeeksi syvälle tms. ellei käy tuuri ja satu olemaan varastossa samanmuotoinen piuha.
Cooler Masterin SK622:ssa USB-c-naarasliitin on sikäli hieman syvällä rungossa, että johto täytyy urosliittimen kauluksineen työntää sisään rungon ahtaaseen koloon, joka on muotoiltu veikeän pyöreäksi niin että vain Cooler Masterin oma kaulukseltaan pyöreäksi muotoiltu uros-USB-C-liitin sopii sinne. Ei tämä nyt taida olla lainkaan vahinko, että varaosajohto KUN sellaiselle tulee tarvetta pitää hankkia nimenomaan samalta valmistajalta.

Tällaiset erikoisen mallinen kaulus -ratkaisut tulevat varmaankin entisestään yleistymään, kun EU-lainsäädäntö alkaa vaatia, että latausjohdon pitää olla USB-C-standardia.
 
Hinta nousee merkittävästi, mutta jos ergonomisuus ja parhaus on mitä haetaan ja terveyshuolia pohjalla niin oletko tällaisia Dygman valikoiman kaltaisia kaksiosaisia miettinyt?
Tuo näyttää tosi kiinnostavalta. Vaikuttaisi olevan tosi ergonominen, kun kädet juuri lepää luonnollisesti tuossa asennossa. Harmi kun tuo hinta on tosi kirpakka :(
 
Keychron V10:ä voin ainakin suositella. Itellä lähti lähes kaikki käsiongelmat sen hankinnalla ja tietty perusergonomian parantamisellakin. Kiusoittelee lähinnä vain, jos teen jotain oudossa asennossa koneella enkä "optimaalisella".
Ainoa ongelma mihin oon näppiksen kanssa törmännyt, on pari kertaa viikossa pohjaan jäävät kytkimet (vaihdoin kaikki Tecsee Ice Candyihin, joten tuskin ongelma vakion kanssa). Ei mikään iso ongelma, kun ei ole enter tmv. vaan aina joku kirjain vaan.
Tosi hyvään hintaan ainakin kyseinen näppäimistö! Onko siis kytkimien ongelma itse näppäimistössä vai kytkimissä? Huomasin että tuohon voi hankkia rannetuen niin oletko sitä käyttänyt?
 
Tuo näyttää tosi kiinnostavalta. Vaikuttaisi olevan tosi ergonominen, kun kädet juuri lepää luonnollisesti tuossa asennossa. Harmi kun tuo hinta on tosi kirpakka :(
Asiaa en voi väittää tuntevani vähääkään alusta, mutta googlettelemalla ihan näpsäkän näköisen Periboardin saa näköjään alle satasella,

periboard-335-rd-us-6-1669825731.jpg



Ja lättänämpää jaettavaa mallia voi asetella sopivampaan kulmaan näköjään hyvinkin budjettiystävällisellä ratkaisulla:

il_794xN.3456614081_ngqh.jpg


 
Tosi hyvään hintaan ainakin kyseinen näppäimistö! Onko siis kytkimien ongelma itse näppäimistössä vai kytkimissä? Huomasin että tuohon voi hankkia rannetuen niin oletko sitä käyttänyt?

Kytkinongelmalta vaikuttaa ja tosiaan itse vaihdoin kytkimet toisiin eli joko viallisia kytkimiä joukossa tai vika asentajassa.
Rannetukia itsellä on monenlaisia, mutta takaisin ei ollut paluuta kun hommas tälläsen:
(ei toi kyseinen tuote, mutta samanlainen verkkiksestä)
 
Alice tyylin layout ei ihan omaan makuun niin suoraan en osaa sanoa. Mutta suomalaista pitää tukea, niin jos jostain saat käsiksi Neito näppäimistön niin siinä olisi ainakin yksi.
Mutta tällöin suosittelen ehkä tekemään ostoilmoituksen kun tuo ei ole mitään hyllykamaa. Tai sitten jos joku kaunis vuosi se Neito V2(.5) sieltä ilmestyisi. Mutta jos ISO asettelulla haluat ilman pidempiä odotteluja ja pähkäilyjä, niin Keyhcron helpoin vaihtoehto.

Suosittelen liittymään Finnish Mechanical Keyboard Communityn discord servulle, sielä kyllä varmasti löytyy apua juuri oikean ergonoomisen näppiksen löytämiseen tai jopa rakentamiseen/rakennuttamiseen. Uskoisin myös että löytyy sieltä paremmin myyjä Neidolle tai jollekkin split näppiksellekkin jos sellainen alkoi kiinnostamaan. Split näppiksiä löytyy paljon lisää monilla eri optioilla ja paljon halvemmalla kuin aikaisemmin mainittu Dygma.

Tuossa tutkiskelinkin että viime tilausmahdollisuus oli 2021 niin varmaan joutuisi odottaa sitten seuraavaa :( Kyllä kiinnostaa kun on vielä suomalainenkin merkki

Olikos siihen discordiin jokin linkki?
 
Asiaa en voi väittää tuntevani vähääkään alusta, mutta googlettelemalla ihan näpsäkän näköisen Periboardin saa näköjään alle satasella,

periboard-335-rd-us-6-1669825731.jpg



Ja lättänämpää jaettavaa mallia voi asetella sopivampaan kulmaan näköjään hyvinkin budjettiystävällisellä ratkaisulla:

il_794xN.3456614081_ngqh.jpg


Nyt on aika jännä, eli tuohon saisi sitten 3D tulostettua sitten ihan ergonomisen telineenkin sille. Tuotakin voisi harkita, kuhan ei ole enään loppuunmyyty
 
Kytkinongelmalta vaikuttaa ja tosiaan itse vaihdoin kytkimet toisiin eli joko viallisia kytkimiä joukossa tai vika asentajassa.
Rannetukia itsellä on monenlaisia, mutta takaisin ei ollut paluuta kun hommas tälläsen:
(ei toi kyseinen tuote, mutta samanlainen verkkiksestä)
Kytkinongelmalta vaikuttaa ja tosiaan itse vaihdoin kytkimet toisiin eli joko viallisia kytkimiä joukossa tai vika asentajassa.
Rannetukia itsellä on monenlaisia, mutta takaisin ei ollut paluuta kun hommas tälläsen:
(ei toi kyseinen tuote, mutta samanlainen verkkiksestä)
Oho, näyttäisi olevan pöytään kiinnitettävä tuki. En ole aikaisemmin nähnytkään mutta voisi laittaa listoille ergonomisen työpisteen kokoamista varten
 
Onko tästä mihinkään ? Peli ja kirjoitus käyttöön. Nordic layout kuvasta poiketen.Logitech G413 SE -pelinäppäimistö 79,99
Taitaa olla melko pitkälti "perusnäppis" sanan määritelmä, ei siis mitään erityistä, mutta tuskin se huonoin vaihtoehtokaan.

Endorfy Thock olisi noin saman hintaluokan vaihtoehto, josta löytyy eri koko vaihtoehtoja (compact, 75%, TKL, täysikokoinen), langattomia vaihtoehtoja ja kaikki taitaa olla hot-swap (?), jos sattuu joskus innostumaan kytkinten vaihtamisesta

Tuosta vielä IO-Techin video, jolla mukana yksi Endorfy

 
Onko tästä mihinkään ? Peli ja kirjoitus käyttöön. Nordic layout kuvasta poiketen.Logitech G413 SE -pelinäppäimistö 79,99

Aika hauska kun ovat ihan hiljaa mitkä tarkalleen kytkimet. Logitechin omien sivujen mukaan olisi saatavissa vain taktiiliset eli tuntopisteelliset (G413 SE mekaaninen pelinäppäimistö | Logitech G):

KYTKIMET: TACTILE
  • Painallusten mitta: 1,9 mm
  • Painallusvoima: 50 g
  • Näppäinpainallusten mitta yhteensä: 4 mm
  • Yhteystyyppi: USB 2.0
  • USB-protokolla: USB 2.0
  • Taustavalaistus: Kyllä, valkoinen näppäinkohtainen valaistus
Plussaa siitä että näppäinhatut on materiaaliltaan PBT eikä ABS, eli on vähemmän "sileämuovinen" tuntuma.

"6 erillisen painalluksen tunnistus" tahtoo sanoa ettei ole ns. N-key joka (ainakin lupaa että) tunnistaa jokaisen yhtäaikaisen painalluksen. En kyllä itse havaitse käytännön merkitystä omassa vähäisessä ja onnettomassa pelaamisessani, mutta teoriassa jos pelaa pelejä joissa on monta nappia yhtaikaa pohjassa niin joku nappi saattaisi jäädä rekisteröimättä.

Jos yhtään tarvitset makroja pelaamiseen tai esim. kirjoittamiseen niin Logitech etenkään tässä päässä tuoteskaalaa ei ole kyllä valintasi.

Oma tuntuma olisi, että suunnilleen samaan hintaluokkaan saa kyllä enemmänkin ominaisuuksia. Alle satasellakin saa tarjouksista aina välissä korkeamman tierin pelinäppäimistöjä.
 
Endorfy-maininnan innoittamana, aiemmalla nimellään Silentium PC Gear toivat markkinoille tämän GK650K (55,90 e) ja sen TKL-versiot. Aika vastaavat Kailhin taktiiliset kytkimet kuin tuossa Logitechissä ja enemmän ominaisuuksia jotka saattavat kiinnostaa, ml. ihan kiva luiskamallin rannetuki. Näppäinhatuissa jää jälkeen koska ABS. Toisilla kytkinvaihtoehdoilla kuin taktiilinen brown tuntuu olevan jostain syystä kalliimpi.



JNS Tech testasi ja tykkäsi:



Iotechin testissä TKL-malli GK630K, saisi hintaan 39,90 e:



EDITEDITEDITEDIT!

Multitronicilla kaikilla kytkimillä GK650K juuri nyt -50% eli 39,90 euroa. Tuotekoodien SPG133, SPG134, SPG135 mukaan ovat pohjoismaisella asettelulla.
 
Viimeksi muokattu:
Taitaa olla melko pitkälti "perusnäppis" sanan määritelmä, ei siis mitään erityistä, mutta tuskin se huonoin vaihtoehtokaan.

Endorfy Thock olisi noin saman hintaluokan vaihtoehto, josta löytyy eri koko vaihtoehtoja (compact, 75%, TKL, täysikokoinen), langattomia vaihtoehtoja ja kaikki taitaa olla hot-swap (?), jos sattuu joskus innostumaan kytkinten vaihtamisesta

Tuosta vielä IO-Techin video, jolla mukana yksi Endorfy



Endorfyn Thock ja Logitech G413 SE jatkoon. Logitech hieman tyylikkäämpi. Pohdiskelen vielä ennen ostopäätöstä. Kiitos.
 
Endorfy Thock olisi noin saman hintaluokan vaihtoehto, josta löytyy eri koko vaihtoehtoja (compact, 75%, TKL, täysikokoinen), langattomia vaihtoehtoja ja kaikki taitaa olla hot-swap (?), jos sattuu joskus innostumaan kytkinten vaihtamisesta
Oho. Vähän yllättävä juttu, mutta tosiaan näyttäisi että langattomat versiot tai vähintään osa on hot-swap. Langalliset ilmeisesti ei, nopeella silmäilyllä.

@Above Thunder tää on kyllä ominaisuus, joka kannattaa ottaa ihan silläkin, että jos joku kytkin alkaa jättää rekisteröimättä tai tehdä tuplia, ehjän vaihtaminen tilalle on vaivatonta.
 
Oho. Vähän yllättävä juttu, mutta tosiaan näyttäisi että langattomat versiot tai vähintään osa on hot-swap. Langalliset ilmeisesti ei, nopeella silmäilyllä.

@Above Thunder tää on kyllä ominaisuus, joka kannattaa ottaa ihan silläkin, että jos joku kytkin alkaa jättää rekisteröimättä tai tehdä tuplia, ehjän vaihtaminen tilalle on vaivatonta.

Ok. Endorfyn Thock wireless versio on " hot-swap ". Tuotekoodilla : EY5A079 valmistajan sivuilta sain poimittua tekniset tiedot osiosta hot-swap kyllä. Hinta tosin nousee 15 €. Tarvitsen täysikokoisen näppäimistön. Usb-c kaapeli sisältyy Endorfyn mukaan pakkaukseen. Hitto kun kyseisessä näppäimistössä ei ole alumiinista pintalevyä. Luultavasti päädyn kyseiseen malliin.

 
Hitto kun kyseisessä näppäimistössä ei ole alumiinista pintalevyä.
Ainakin tuossa aiemmin linkkaamallani IO-Techin videolla Sampsa mainitsee noin 10:46 kohdalla, että pintalevy on metallia (eli todennäköisimmin juurikin alumiinia).
Olettaisin että jokaisessa Thockissa näin olisi, eikä vain tuossa 75% mallissa. Endorfy itse näyttää käyttävän termiä "with a reinforced top plate".
 
Ok. Endorfyn Thock wireless versio on " hot-swap ". Tuotekoodilla : EY5A079 valmistajan sivuilta sain poimittua tekniset tiedot osiosta hot-swap kyllä. Hinta tosin nousee 15 €. Tarvitsen täysikokoisen näppäimistön. Usb-c kaapeli sisältyy Endorfyn mukaan pakkaukseen. Hitto kun kyseisessä näppäimistössä ei ole alumiinista pintalevyä. Luultavasti päädyn kyseiseen malliin.

Varmasti huomasitkin, että tämä ei ole pohjoismaisella asettelulla, vaan on ilmeisestikin ANSI-asettelulla, jossa on matala enter ison L-mallisen sijasta ja jossa on pitkä vasen Shift ja puuttuu meidän <> näppäin vasemman Shiftin ja Z-näppäimen välistä. Tämä on kyllä harmillinen asia, jos koneesi kuitenkin "lukee" näppäimistöä kuin pohjoismaista ja ottaa ääkköset L:n oikealta puolelta. Noita <> -merkkejähän et silloin saa vaivattomasti millään.

Sen puolesta voi olla fiksumpi ottaa Endorfy saksalaisella asettelulla, joka on lähempänä suomalaista ja jossa on ISO-asettelu täkäläistä vastaavine näppäimineen. Puolalaisena firmana Endorfy tarjoaa hyvin saksalaisnäppäimistöille tukea.
 
Varmasti huomasitkin, että tämä ei ole pohjoismaisella asettelulla, vaan on ilmeisestikin ANSI-asettelulla, jossa on matala enter ison L-mallisen sijasta ja jossa on pitkä vasen Shift ja puuttuu meidän <> näppäin vasemman Shiftin ja Z-näppäimen välistä. Tämä on kyllä harmillinen asia, jos koneesi kuitenkin "lukee" näppäimistöä kuin pohjoismaista ja ottaa ääkköset L:n oikealta puolelta. Noita <> -merkkejähän et silloin saa vaivattomasti millään.

Sen puolesta voi olla fiksumpi ottaa Endorfy saksalaisella asettelulla, joka on lähempänä suomalaista ja jossa on ISO-asettelu täkäläistä vastaavine näppäimineen. Puolalaisena firmana Endorfy tarjoaa hyvin saksalaisnäppäimistöille tukea.

Datatronicin sivuilla lisätiedot osiosta, että ei ole hot-swap toimintoa. 78,90 € | ENDORFY Thock 75% näppäimistö USB + RF Wireless + Bluetoo...
Jimssin sivuilla samassa mallissa EAN ja tuotekoodin mukaan on hot-swap : Endorfy Thock 75% Wireless NO Black, langaton mekaaninen näppäimistö, musta - 79,90€

Tuote on siis juurikin tämä : Thock 75% Wireless NO Black → ENDORFY

  • PRODUCT CODEEY5B008
  • EAN-135903018667003
Ja siinä on Endorfyn mukaan hot-swap. Siirryin jo katselemaan 75 % näppäimistöä.

EDIT : Soitin Datatronicille. Meni vissiin pulju just kiinni. :lol:
 
Datatronicin sivuilla lisätiedot osiosta, että ei ole hot-swap toimintoa. 78,90 € | ENDORFY Thock 75% näppäimistö USB + RF Wireless + Bluetoo...
Jimssin sivuilla samassa mallissa EAN ja tuotekoodin mukaan on hot-swap : Endorfy Thock 75% Wireless NO Black, langaton mekaaninen näppäimistö, musta - 79,90€

Tuote on siis juurikin tämä : Thock 75% Wireless NO Black → ENDORFY

  • PRODUCT CODEEY5B008
  • EAN-135903018667003
Ja siinä on Endorfyn mukaan hot-swap. Siirryin jo katselemaan 75 % näppäimistöä.
Datatronicin sivuilla taitaa olla vain tukkurilta tuleva tieto, mikä ei välttämättä pidä aina paikkaansa. Tuotekoodin kuitenkin pitäisi olla oikein, eli luultavasti sama hotswaplauta sieltäkin todennäköisesti tulisi
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 621
Viestejä
4 493 846
Jäsenet
74 265
Uusin jäsen
NiuNau

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom