Olisko linkkejä näihin vesipitoisuuksiin?
Lihaan lisätyn veden määrä ei ole valmistajille mikään ylpeilyn aihe, mikä kirjoitettaisiiin selkeästi esille.
Lisätyn veden määrän voi itse haarukoida lihapitoisuuden, ainesosien ja ylimääräisen suolapitoisuuden avulla.
Esim.
Kanan fileesuikale maustamaton:
Ainesosat: broilerin filee Suomi (= lihapitoisuus 100 %)
Kilohinta 9,63 €/kg
Lihan kilohinta 9,63 €/kg
Tilaa Kotimaista maustamaton kanan fileesuikale 300 g ja muut ruokaostokset S-kaupat-palvelusta nyt suoraan kotiovellesi toimitettuna.
www.s-kaupat.fi
Kanan fileesuikale miedosti suolattu:
Ainesosat: broilerinfilee 87 %, vesi, jodioitu suola, kasvikuitu
Suolapitoisuus on 0,6 %. Kun broilerinfileessä on luonnostaan 0,12 % suolaa, on lisätyn suolan osuus 0,48 % tuotteen massasta. Ainesosat on lueteltu suuruusjärjestyksessä.
Saadaan vesipitoisuudelle minimi:
87 % + x + 0,48 % + 0,48 % = 100 %
x = 12,04 %
Ja maksimi:
87 % + x + 0,48 % + 0,00 % = 100 %
x = 12,52 %
Miedosti suolattujen vesipitoisuus on:
12,04 % <= x <= 12,52 %
Vesipitoisuutta ei kuitenkaan tarvitse laskea lihan kilohintaa varten, koska lihapitoisuus (87 %) oli ilmoitettu.
Kilohinta 9,84 €/kg
Lihan kilohinta 11,31 €/kg (9,84 / 0,87)
Tilaa Kotimaista Kanan fileesuikale miedosti suolattu 700 g ja muut ruokaostokset S-kaupat-palvelusta nyt suoraan kotiovellesi toimitettuna.
www.s-kaupat.fi
Snellmanin nopeisiin raakalihoihin on lisätty vähintään noin 10 % vettä, mikä nopeuttaa valmistusaikaa.