LISÄTTY VETTÄ

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mikkos
  • Aloitettu Aloitettu
Näin Atria ja naturel fileelankku.
Ei helvetti.
lankku.jpg
 
Itseasiassa huomasin ton vasta jälkeenpäin.

Minulla ei edes tuollaisia ole tullut vastaan, todennäköisesti kiiressä olisi jäänyt itselläkin huomaamatta. Tottunut noissa Atrian jätteissä varomaan sitä vaaleansinisellä pohjalla aiemmin ollutta "miedosti suolattu"-kuraa kun taas naturell ollut vihreällä. Täytyy näköjään vakuumilihoja ostellessa pitää entistä enemmän silmiä auki...
 
Lähes kaikki maustetut ovat myös vedellä täytettyjä. Jos haluat vedetöntä, osta naturellia. Esim. kanan filesuikale naturel on saman hintainen kuin miedosti suolatut suikaleet, joissa on vettä.
 
Lähes kaikki maustetut ovat myös vedellä täytettyjä. Jos haluat vedetöntä, osta naturellia. Esim. kanan filesuikale naturel on saman hintainen kuin miedosti suolatut suikaleet, joissa on vettä.
Toi "miedosti suolattu" on muuten yks perkeleen kirous. Näyttää naturellilta mutta tarkemmin kun kattoo ni pienellä lukee että "Miedosti suolattu". Ja samalla pumpattu vedellä.
 
Tässä viodeossa on hyvin selitetty ja näytetään videeota siitä miten näihin lihoihin pumpataan suolavettä neuloilla. Toi on kyllä yks nykyajan kirouksia varsinkin kun oikeaa natureillia ei tahdo enää kunnolla löytää mistään. Kaikissa naturelin näköisissä lukee jossain pienellä eettä "miedosti suolattu" Ja näin saatiin taas tuotteeseen 15% lisää painoa suolavedellä. Kieltää pitäis tommonen.

 
Kai se pitäis joltai lihamestarilta tai lihatiskiltä ostaa jos haluu varmistaa ettei olis vettä. Ainahan noissa pakatuissa tahtoo olla ja perustellaan aina "joo se parantaa sen lihan laatua kun laitetaan vähän vettä".. Välillä ostaa jotai leikkeleitä niin on ne kyllä kuin keitettyjä kun on niin paljo vettä selkeesti.
 
Kaupat pitää hyllyssä sitä tavaraa, mikä menee kaupaksi. Itse en ikinä osta mitään valmiiksi marinoitua lihaa ja vakuumipakatutkin katson nykyään tarkkaan. Muutama virhe on aikanaan tullut tehtyä ja niistä opittu.
Meikäläisen ostokäyttäytyminen on kuitenkin vain pisara meressä, kun kaupan hyllyjä katsoo. Suurin osa ihmisistä haluaa hunajamarinadia ja suolalientä. Ei niitä muuten niin paljon olisi tarjolla. Jättäkää ne paskat ostamatta, jos ette niitä oikeasti halua.
 
Lihaahan ei ole pakko supermarketista muoviin pakattuna ostaa. Voi jättää myös ostamatta.

En tunne Suomen tarjontaa, mutta onhan noita lihakauppiaita kauppahalleissa + jotain wotkinsia ja roslundia ja mitälie.
 
Kaupat pitää hyllyssä sitä tavaraa, mikä menee kaupaksi. Itse en ikinä osta mitään valmiiksi marinoitua lihaa ja vakuumipakatutkin katson nykyään tarkkaan. Muutama virhe on aikanaan tullut tehtyä ja niistä opittu.
Meikäläisen ostokäyttäytyminen on kuitenkin vain pisara meressä, kun kaupan hyllyjä katsoo. Suurin osa ihmisistä haluaa hunajamarinadia ja suolalientä. Ei niitä muuten niin paljon olisi tarjolla. Jättäkää ne paskat ostamatta, jos ette niitä oikeasti halua.
Mä en puhu nyt marinadeista vaan lihaan pumpatusta vedestä joka näyttää naturelilta mutta on "miedosti suolattu". Marinadit on itelle ihan ok, mutta ei nää perkeleen suolavedellä pumpatut.
 
Lihaahan ei ole pakko supermarketista muoviin pakattuna ostaa. Voi jättää myös ostamatta.

En tunne Suomen tarjontaa, mutta onhan noita lihakauppiaita kauppahalleissa + jotain wotkinsia ja roslundia ja mitälie.
Juu ei kyllä paljon ole. Isoissa kaupungeissa muutama voi olla, mutta muuten varmaan 90% suomesta on sitten K ja S orjia ja pitää ostaa mitä siellä myydään. Rekoringit on tietysti yksi vaihtoehto mutta nekin on vähän kehnoja kun voi ostaa vain tiettyyn aikaan eikä siinäkään oel takuuta että saat mitä sillä hetkellä haluat.
 
Mä en puhu nyt marinadeista vaan lihaan pumpatusta vedestä joka näyttää naturelilta mutta on "miedosti suolattu". Marinadit on itelle ihan ok, mutta ei nää perkeleen suolavedellä pumpatut.
Eiköhän ne marinoidutkin ole vedellä pumpattuja, kun saadaan kivasti painoa lisää.
 
Eiköhän ne marinoidutkin ole vedellä pumpattuja, kun saadaan kivasti painoa lisää.
Juu on toki mutta pointti että ne erottaa naturelista selkeesti, mutta moni luulee miedosti suolattuja natureliksi koska se lukee paketissa yleensä helvetin pienellä ja näyttää naturelilta.
 
Milläs se liha pitäisi suolata? Sammioissa suolavedellä kyllästää? Alkaisi olemaan lihalla hintaa.
 
Mä en puhu nyt marinadeista vaan lihaan pumpatusta vedestä joka näyttää naturelilta mutta on "miedosti suolattu". Marinadit on itelle ihan ok, mutta ei nää perkeleen suolavedellä pumpatut.
Ymmärsin kyllä mistä puhuit. Mutta selvästi tuotteelle on ostajakunta siinä missä marinadilihallekkin, kun sitä kaupassa on. Kuten jo sanottu, niin kanattaa jättä selaiset tuotteet ostamatta joita ei halua. Ikävä kyllä kaupassa joutuu nykyään olemaan hieman tarkempi ettei kärryyn eksy suolalla kyllästettyä lihaa tai kumista tehtyä juustoa, joka on naamioitu lähes identtiseen pakettiin kuin oikea tuote.
 
Milläs se liha pitäisi suolata? Sammioissa suolavedellä kyllästää? Alkaisi olemaan lihalla hintaa.
Eipä sitä suolaa siihen juurikaan lisätä. Pääasia että saadaan vettä pumpattua. Jos suolaa on 0,75g/100g niin se on yhtä tyhjän kanssa kun samalla lisätään 15% vettä.
 
Ymmärsin kyllä mistä puhuit. Mutta selvästi tuotteelle on ostajakunta siinä missä marinadilihallekkin, kun sitä kaupassa on. Kuten jo sanottu, niin kanattaa jättä selaiset tuotteet ostamatta joita ei halua. Ikävä kyllä kaupassa joutuu nykyään olemaan hieman tarkempi ettei kärryyn eksy suolalla kyllästettyä lihaa tai kumista tehtyä juustoa, joka on naamioitu lähes identtiseen pakettiin kuin oikea tuote.
Juuri näin. Olis vaan mukava tietää kuinka moni oikeasti ostaa näitä miedosti suolattuja naturelleina tai sitten luulevat että suolaus tarkoittaa että niihin on ripoteltu hiukan suolaa pintaan.
Naturelleja ei oikein vaan tahdo mistään kunnolla saada. Mielelläni kyllä ostaisin.
 
Onneks omassa tuppukylässä on paikallisen pikkumarketin tiloissa lihakauppa, saa just sellasta lihaa ku haluaa :)
 
Ainii, onhan paikallisessa Prismassa Lihasampon tuotteita. Niissä ei ole mitään vesipelleilyjä ja sen kyllä huomaa etenkin grillatessa. Saa kunnon paistopinnat eikä liha kutistu käkkäreiksi. Olinkin unohtanu tän kun talvella vähän rajatumpi valikoima mutta onneks kesällä tulee aina kunnon grillilihaa moneen tarpeeseen.
 
Sen olen huomannut että kolmen koon supermarketissa ja S-Marketissa on tosi surkea valikoima laadukasta lihaa, kaikki tuppaa olemaan joko marinoitua tai tuota vesisontaa. Onneksi en näissä juuri käy vaan ostan kaiken Lidlistä, ja siellä on riittävä valikoima peruskäyttöön. Tosin heilläkin on tuota vedellä pilattua kanaa tarjolla mutta paketin etiketti on silloin vaaleansininen. Naturelli on valkoinen ja saman hintainen.

Jos Lidlin tarjonta ei riitä suuntaan tuonne K-Marketin lihatiskille silloin kun on auki. Tiskillä on mitä sattuu mutta varastossa on paljon hyvää kamaa yleensä kunhan ei illalla viimeisenä mene.

En tajua kuka ostaa marinoituja lihoja kun eihän niitä voi edes pannulla paistaa, keittää toki. Marinadi vaan palaa pannuun kiinni ja noissa vesilihoissa taas on umpisurkea suutuntuma.
 
Sen olen huomannut että kolmen koon supermarketissa ja S-Marketissa on tosi surkea valikoima laadukasta lihaa, kaikki tuppaa olemaan joko marinoitua tai tuota vesisontaa. Onneksi en näissä juuri käy vaan ostan kaiken Lidlistä, ja siellä on riittävä valikoima peruskäyttöön. Tosin heilläkin on tuota vedellä pilattua kanaa tarjolla mutta paketin etiketti on silloin vaaleansininen. Naturelli on valkoinen ja saman hintainen.

Jos Lidlin tarjonta ei riitä suuntaan tuonne K-Marketin lihatiskille silloin kun on auki. Tiskillä on mitä sattuu mutta varastossa on paljon hyvää kamaa yleensä kunhan ei illalla viimeisenä mene.

En tajua kuka ostaa marinoituja lihoja kun eihän niitä voi edes pannulla paistaa, keittää toki. Marinadi vaan palaa pannuun kiinni ja noissa vesilihoissa taas on umpisurkea suutuntuma.
Mun mielestä taas Lidlin lihapuoli on koko kaupan heikoin lenkki. Varsinkin jos haluaa kotimaista lihaa. Kanaa ja jauhelihaa on kyllä yllinkyllin mutta nautaa ja possua ei ole kovin kaksisesti vasinkin jos kotimaista haluaa. Saksalaista naturellia kyllä on mutta ne maistuu kaikki tosi oudolle. Liekkö johtuu siitä vakuumista. Ja lehtipihvit ja pippuripihvit on yleensä tehty naudan paistista jota ei syö erkkikään pihvien muodossa.
Muuten naudan sisäpaistia/paahtopaistia on vain kausituoteena. Onneks kohta sentään alkaa taas tulemaan Grillimaisterituotteita niin saa vähän vaihtelua.
Possun ulkofilettäkään ei saa kuin saksalaisena tai sitten kotimaisena "miedosti suolattuna".
 
Valikoima on Lidlissä aika kapea mutta arkiruuanlaittoon riittävä. Itselleni kelpaa myös saksalainen possu ja nauta ei siinä mitään enkä maussa ole eroa huomannut. Kanat on ässässä ja koossa kyllä järkyttävän kallista eikä mitään hääviä silti. Lidlissä on ehdottomasti parhaat kanat ja myös hyvät jauhelihat.

Käytännössä kaikki kuluttajaliha on pakattu suojakaasuun (typpi-hiilidioksidi) jos ovat rasiassa ja muovipussissa taas ovat vakuumissa, oli sitten suomalainen tai saksalainen liha. Muuten on niin lyhyet myyntiajat ettei monelle kelpaa.
 
Valikoima on Lidlissä aika kapea mutta arkiruuanlaittoon riittävä. Itselleni kelpaa myös saksalainen possu ja nauta ei siinä mitään enkä maussa ole eroa huomannut. Kanat on ässässä ja koossa kyllä järkyttävän kallista eikä mitään hääviä silti. Lidlissä on ehdottomasti parhaat kanat ja myös hyvät jauhelihat.

Käytännössä kaikki kuluttajaliha on pakattu suojakaasuun (typpi-hiilidioksidi) jos ovat rasiassa ja muovipussissa taas ovat vakuumissa, oli sitten suomalainen tai saksalainen liha. Muuten on niin lyhyet myyntiajat ettei monelle kelpaa.
Mä en vaan ymmärrä et miks se sakujen liha maistuu ihan kuin sellofaanilta tai "muovilta" kun suomalainen ei vaikka samat suojakaasut ja kaikki.
 
Antibiooteista joskus puhutaan saksalaisen lihan kohdalla, en tiedä vaikuttaako makuun. Ja varmaan eläimille syötetty ruoka ainakin.

Nyt kun mietin niin lähinnä possusta sitä sisäfilepötköä ja naudasta niitä ohuita pihvejä tulee ostettua enkä nyt muista onko saksalaista vai suomalaista. Kuitenkin maultaan ihan hyviä.
 
Sen olen huomannut että kolmen koon supermarketissa ja S-Marketissa on tosi surkea valikoima laadukasta lihaa, kaikki tuppaa olemaan joko marinoitua tai tuota vesisontaa. Onneksi en näissä juuri käy vaan ostan kaiken Lidlistä, ja siellä on riittävä valikoima peruskäyttöön. Tosin heilläkin on tuota vedellä pilattua kanaa tarjolla mutta paketin etiketti on silloin vaaleansininen. Naturelli on valkoinen ja saman hintainen.

Jos Lidlin tarjonta ei riitä suuntaan tuonne K-Marketin lihatiskille silloin kun on auki. Tiskillä on mitä sattuu mutta varastossa on paljon hyvää kamaa yleensä kunhan ei illalla viimeisenä mene.

En tajua kuka ostaa marinoituja lihoja kun eihän niitä voi edes pannulla paistaa, keittää toki. Marinadi vaan palaa pannuun kiinni ja noissa vesilihoissa taas on umpisurkea suutuntuma.

Niinno, kuka edes grillaa tai paistaa pannulla pesemättä lihoja?

Ei sillä marinadilla tee mitään paistovaiheessa eikä marinadi oikeestaan muutenkaan koska se ei imeydy lihaan vaan toimii pintamausteena. Ei läpäise lihaa kuten suola
 
Aika monen nähnyt paistavan teflonpannulla koko soosin. Ja kyllä muuten läpäisee lihan se marinadi usean millin syvyyteen, vaikka kuinka pesee niin se teollinen luonnoton maku jää niihin. Ainakin kanankoivissa ja kanasuikaleissa. Käytän siksi yksinomaan naturelleja kaikessa lihassa ja maustan itse fiiliksen mukaan.
 
Aika monen nähnyt paistavan teflonpannulla koko soosin. Ja kyllä muuten läpäisee lihan se marinadi usean millin syvyyteen, vaikka kuinka pesee niin se teollinen luonnoton maku jää niihin. Ainakin kanankoivissa ja kanasuikaleissa. Käytän siksi yksinomaan naturelleja kaikessa lihassa ja maustan itse fiiliksen mukaan.

Pintaan se jää. The truth about marinades: Most are a waste of your time

Ite pesen ne aina pois ja se on ainut oikea tapa. Muutenkin marinadin pesemisen jälkeen näkee kuinka paljon pitää lihaa siistiä, että siitä voi tehdä jotain.
 
Ite pesen ne aina pois ja se on ainut oikea tapa. Muutenkin marinadin pesemisen jälkeen näkee kuinka paljon pitää lihaa siistiä, että siitä voi tehdä jotain.

Ainoa oikea tapa on jättää ne marinadisotkut kauppaan. Kuten jo ylempänäkin mainittiin, ensimmäinen asia mitä sille lihalle tehdään ennen "marinadiin" laittamista on veden lisäys. Ts. se on jo pilattu ennen oksennukseen läträystä.
 
Ainoa oikea tapa on jättää ne marinadisotkut kauppaan. Kuten jo ylempänäkin mainittiin, ensimmäinen asia mitä sille lihalle tehdään ennen "marinadiin" laittamista on veden lisäys. Ts. se on jo pilattu ennen oksennukseen läträystä.

Hyvin monasti esim. Porsaan sisäfileetä ei ole muuta kuin tuo pehmeän pippurinen versio atrialta jota monesti myydään 7,9e tai 9,9e/kg. Näissä lihoissa on kuitenkin jonnin verran siivottavaa ennen, kuin sen voi valmistaa.
 
Toi on kanssa jännä että miksi ostaa marinadilihaa jos se pestään pois? Yllättävän moni tuttu näinkin tekee. Yleensä kuitenkin ilman marinaadia saatavilla.

Koska

A) välttämättä muuta ei saatavilla
B) Sillä marinadilla ei ole mitään virkaa ja lisäksi poltat lihat pilalle marinadin kanssa
C) Suvittamalla vakumointi ei onnistu jos on marinadia ja/tai saatat rikkoa laitteet kun marinadi imeytyy laitteeseen.

D) Luuleeko joku hyötyvänsä siitä, että se on siinä?
 
Koska

A) välttämättä muuta ei saatavilla
B) Sillä marinadilla ei ole mitään virkaa ja lisäksi poltat lihat pilalle marinadin kanssa
C) Suvittamalla vakumointi ei onnistu jos on marinadia ja/tai saatat rikkoa laitteet kun marinadi imeytyy laitteeseen.

D) Luuleeko joku hyötyvänsä siitä, että se on siinä?
Pointti oli siinä, että miksi ostaa jos sen pesee pois? Ymmärrän jos ei muuta ole saatavilla.
 
Teollisuuslaitteet kyllä kykenevät imemään ilmat pois marinoiduistakin lihoista ja sitten kone painoi sinne suojakaasun ylipaineella pidentämään säilyvyyttä. Tai ainakin näin 1998 lihatehtaassa kun ajettiin mm. possupataräkää kuluttajaliharasioihin. Senkin tehtaan kaikki marinoitu liha maistui ihan samalle vaikka ne pesikin ennen valmistusta.
 
Ei siinä paketissa mitään sanota että se marinaadi pitäisi huuhdella pois ennen paistoa.
 
En kyllä itse tehtyjä marinadeja huuhtele pois ennen paistamista, mutta ne ei olekaan tuollaista jankkia, vaan paljon löysempää kamaa (mausteita ja öljyä) jolloin ei sitä lihaan pintaan paljon jää ja paistaminen onnistuu hyvin. Noiden kaupan marinadien kanssa on hankalampaa kun ne palaa helposti ennen aikojaan pannulla ja siksi lihat on hyvä ainakin pyyhkiä puhtaammaksi pinnasta ennen paistamista. Grillissä taas toimii paremmin sellaisenaan jos joku mausta tykkää.
 
En kyllä itse tehtyjä marinadeja huuhtele pois ennen paistamista, mutta ne ei olekaan tuollaista jankkia, vaan paljon löysempää kamaa (mausteita ja öljyä) jolloin ei sitä lihaan pintaan paljon jää ja paistaminen onnistuu hyvin.
Jep, se kaupan marinadi on joskus todella jähmeetä tavaraa. Jos siis vertaa omiin, itsetehtyihin versioihin.

Ja itse ketjun aiheeseen niin on todella omituista että sitä vettä työnnetään lihojen sisään. Miksi? Ei suurinta osaa tarvisi sisältä suolata ollenkaan.. Ja hankala kaupassa kun sellaisia lihoja johon vettä ei olisi lisätty ei tahdo löytyä isostakaan kaupasta.
 
Jep, se kaupan marinadi on joskus todella jähmeetä tavaraa. Jos siis vertaa omiin, itsetehtyihin versioihin.

Ja itse ketjun aiheeseen niin on todella omituista että sitä vettä työnnetään lihojen sisään. Miksi? Ei suurinta osaa tarvisi sisältä suolata ollenkaan.. Ja hankala kaupassa kun sellaisia lihoja johon vettä ei olisi lisätty ei tahdo löytyä isostakaan kaupasta.
Jos saat myytyä naturelin hinnalla lihaa missä on lisätty 25% vettä niin onko vaikea arvata miks vettä lisätään..
 
Jestas sentää että meinas tulla tänää oikein itku silmään ku ostin KUNNON grillilihaa LihaSampolta paikallisesta Prismasta.

Maustettuja possiun ulkofileetä glaseerauskastikkeella. Sai oikeasti kunnon grillipinnan, glaseeraus oli nappiin eikä tarvinnu omia mausteita lotrata ja kun laitto grillatut lautaselle niin ne ei hetken päästä uinu vedessä vaan pysyi grillattuna. Näin se homma pitää hoitaa. Maksan mieluusti hiukan ylimääräistä ja saan kunnon grillilihaa kuin noita vedellä jatkettuja paskoja. Tosin kilohinta tulee siinä vaiheessa halvemmaksi ku huomaa että tuli ostaneeks 30% vettä sisältävää "lihaa"..
 
Noissa "lisätty vettä" ja vieläpä siinä oranssissa oksennuksessa olevia lihan irvikuvia välillä myydään jopa huomattavasti kalliimmalla kuin paljasta lihaa. Joskus tuli noita tarkemmin laskettua ja kun otti huomioon sen suolaveden pumppauksen ja marinadilietteen osuuden niin lopulta pelkkä liha siinä paketissa saatoikin maksaa jopa enemmän kuin pilaamaton puhdas liha.

Itse ainakin vihaan sitä "perinteistä" oranssia marsinadiliejua sekä "hunajamarinadia" jossa on lähinnä E-koodeja. Ilmeisesti siinä oranssissa liejussa on jotain syötäväksi kelpaamatonta kun emännällä meinaa siitä mennä pakki sekaisin kun taas about vastaavasti itse tehtynä ei aiheuta mitään oireita.

Valitettavasti joskus esim juuri ennen juhlapyhiä jotkut hamstraavat kaikki maustamattomat ja vesittämättömät lihat niin joskus vaan on pakko ostaa noita marinadipaskoja, huuhdella niitä ja silti manailla sitä hiton marinadia. Yksi syy miksi me nykyään ostetaan viikon isommat ruokatilaukset K-ketjun kaupasta on juurikin tuo että Prismassa on aina nuo maustamattomat loppu.
 
Noissa "lisätty vettä" ja vieläpä siinä oranssissa oksennuksessa olevia lihan irvikuvia välillä myydään jopa huomattavasti kalliimmalla kuin paljasta lihaa. Joskus tuli noita tarkemmin laskettua ja kun otti huomioon sen suolaveden pumppauksen ja marinadilietteen osuuden niin lopulta pelkkä liha siinä paketissa saatoikin maksaa jopa enemmän kuin pilaamaton puhdas liha.

Itse ainakin vihaan sitä "perinteistä" oranssia marsinadiliejua sekä "hunajamarinadia" jossa on lähinnä E-koodeja. Ilmeisesti siinä oranssissa liejussa on jotain syötäväksi kelpaamatonta kun emännällä meinaa siitä mennä pakki sekaisin kun taas about vastaavasti itse tehtynä ei aiheuta mitään oireita.

Valitettavasti joskus esim juuri ennen juhlapyhiä jotkut hamstraavat kaikki maustamattomat ja vesittämättömät lihat niin joskus vaan on pakko ostaa noita marinadipaskoja, huuhdella niitä ja silti manailla sitä hiton marinadia. Yksi syy miksi me nykyään ostetaan viikon isommat ruokatilaukset K-ketjun kaupasta on juurikin tuo että Prismassa on aina nuo maustamattomat loppu.
Ei sitä paskaa ole pakko ostaa. Kun käy viikon välein kaupassa, niin osaa ajoittaa käynnit myös juhlapyhiä ajatellen. Samalla saa viikon tarpeet lihan suhteen ja siihen hyvään lihaan voi sijoittaa niin paljon kuin haluaa. Tietenkin asia on eri, jos menee kauppaa juuri ennen sulkemisaikaa ja seuraava päivä on juhlapyhä. Silloin ei voi muuta kuin syyttää itseään.
 
Joskus tulee ostettua noita marinoituja vartaita (niitä neliömuotoon leikattuja, lähinnä jos haluaa makkaroiden oheen jotain muuta), mutta muuten kyllä mieluiten naturellia tai sopivassa mielijohteessa pintamaustettua. Tuo suolaus tehdään nimenomaan sillä suolaliuoksella, tällöin saadaan houkuttelevampi kilohinta. Osaamattomalle grillaajalle tuo voi ollakkin possupihveissä parempi vaihtoehto, koska se liha kiehuu sisältä kypsäksi asti ennenkuin grillaaja onnistuu samaan pinnan kärvennettyä. Itse... saan vettä halvemmalla hanasta.
 
Kyllähän sitä suolanestettä lisätään ihan muustakin syystä, kuin vain katteen vuoksi. Aika tumpelo tosiaan pitää olla, että saa lihan sisäiset nesteet kiehumaan ennen hyvän paistopinnan saantia. Et kai mikrossa tee näitä piffejäs?
 
Tässä on myös se että lihan rakenne tuntuu erilaiselta ja se pinta myös. Suolavedellä kyllästetty on sellainen lötkömpi johon ei saa samanlaista pintaa kun sisältä valuu vettä. Mutta kaupat myy sitä mistä 1) saa eniten katetta 2) mitä asiakas ostaa ja ne kumpikin taitaa täyttyä näissä lihoissa joten ei ihme että hyllyt notkuu mitä erilaisempaa marinadi-litku-lihaa tai suolavedellä täytettyä.
 
Tässä on myös se että lihan rakenne tuntuu erilaiselta ja se pinta myös. Suolavedellä kyllästetty on sellainen lötkömpi johon ei saa samanlaista pintaa kun sisältä valuu vettä. Mutta kaupat myy sitä mistä 1) saa eniten katetta 2) mitä asiakas ostaa ja ne kumpikin taitaa täyttyä näissä lihoissa joten ei ihme että hyllyt notkuu mitä erilaisempaa marinadi-litku-lihaa tai suolavedellä täytettyä.

Nykyään kun pitää syynätä "maustamattomat" lihatkin tarkkaan ettei vahingossa osta näitä kusilihoja, niin ei näissä koskaan pelkkää suolaa ja vettä ole vaikka olisi kuinka "miedosti suolattu" piilotettu etikettiin. Fosfaatteja, kuituja, tärkkelystä, sokereita, erinäisiä muita suoloja kuin ruokasuola tai tarkemmin määrittelemättömiä aromeja. Jonkinlainen yhdistelmä näistä löytyy lähes aina. Hyi saatana.

Ei ihme jos koostumuskin muuttuu...
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 410
Viestejä
4 490 278
Jäsenet
74 155
Uusin jäsen
Multitronic

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom