Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Näin Atria ja naturel fileelankku.
Ei helvetti.
Näin Atria ja naturel fileelankku.
Ei helvetti.
Itseasiassa huomasin ton vasta jälkeenpäin.Eihän tuo ole naturel vaan "murea merisuolattu".
Itseasiassa huomasin ton vasta jälkeenpäin.
Toi "miedosti suolattu" on muuten yks perkeleen kirous. Näyttää naturellilta mutta tarkemmin kun kattoo ni pienellä lukee että "Miedosti suolattu". Ja samalla pumpattu vedellä.Lähes kaikki maustetut ovat myös vedellä täytettyjä. Jos haluat vedetöntä, osta naturellia. Esim. kanan filesuikale naturel on saman hintainen kuin miedosti suolatut suikaleet, joissa on vettä.
Mä en puhu nyt marinadeista vaan lihaan pumpatusta vedestä joka näyttää naturelilta mutta on "miedosti suolattu". Marinadit on itelle ihan ok, mutta ei nää perkeleen suolavedellä pumpatut.Kaupat pitää hyllyssä sitä tavaraa, mikä menee kaupaksi. Itse en ikinä osta mitään valmiiksi marinoitua lihaa ja vakuumipakatutkin katson nykyään tarkkaan. Muutama virhe on aikanaan tullut tehtyä ja niistä opittu.
Meikäläisen ostokäyttäytyminen on kuitenkin vain pisara meressä, kun kaupan hyllyjä katsoo. Suurin osa ihmisistä haluaa hunajamarinadia ja suolalientä. Ei niitä muuten niin paljon olisi tarjolla. Jättäkää ne paskat ostamatta, jos ette niitä oikeasti halua.
Juu ei kyllä paljon ole. Isoissa kaupungeissa muutama voi olla, mutta muuten varmaan 90% suomesta on sitten K ja S orjia ja pitää ostaa mitä siellä myydään. Rekoringit on tietysti yksi vaihtoehto mutta nekin on vähän kehnoja kun voi ostaa vain tiettyyn aikaan eikä siinäkään oel takuuta että saat mitä sillä hetkellä haluat.Lihaahan ei ole pakko supermarketista muoviin pakattuna ostaa. Voi jättää myös ostamatta.
En tunne Suomen tarjontaa, mutta onhan noita lihakauppiaita kauppahalleissa + jotain wotkinsia ja roslundia ja mitälie.
Eiköhän ne marinoidutkin ole vedellä pumpattuja, kun saadaan kivasti painoa lisää.Mä en puhu nyt marinadeista vaan lihaan pumpatusta vedestä joka näyttää naturelilta mutta on "miedosti suolattu". Marinadit on itelle ihan ok, mutta ei nää perkeleen suolavedellä pumpatut.
Juu on toki mutta pointti että ne erottaa naturelista selkeesti, mutta moni luulee miedosti suolattuja natureliksi koska se lukee paketissa yleensä helvetin pienellä ja näyttää naturelilta.Eiköhän ne marinoidutkin ole vedellä pumpattuja, kun saadaan kivasti painoa lisää.
Ymmärsin kyllä mistä puhuit. Mutta selvästi tuotteelle on ostajakunta siinä missä marinadilihallekkin, kun sitä kaupassa on. Kuten jo sanottu, niin kanattaa jättä selaiset tuotteet ostamatta joita ei halua. Ikävä kyllä kaupassa joutuu nykyään olemaan hieman tarkempi ettei kärryyn eksy suolalla kyllästettyä lihaa tai kumista tehtyä juustoa, joka on naamioitu lähes identtiseen pakettiin kuin oikea tuote.Mä en puhu nyt marinadeista vaan lihaan pumpatusta vedestä joka näyttää naturelilta mutta on "miedosti suolattu". Marinadit on itelle ihan ok, mutta ei nää perkeleen suolavedellä pumpatut.
Eipä sitä suolaa siihen juurikaan lisätä. Pääasia että saadaan vettä pumpattua. Jos suolaa on 0,75g/100g niin se on yhtä tyhjän kanssa kun samalla lisätään 15% vettä.Milläs se liha pitäisi suolata? Sammioissa suolavedellä kyllästää? Alkaisi olemaan lihalla hintaa.
Juuri näin. Olis vaan mukava tietää kuinka moni oikeasti ostaa näitä miedosti suolattuja naturelleina tai sitten luulevat että suolaus tarkoittaa että niihin on ripoteltu hiukan suolaa pintaan.Ymmärsin kyllä mistä puhuit. Mutta selvästi tuotteelle on ostajakunta siinä missä marinadilihallekkin, kun sitä kaupassa on. Kuten jo sanottu, niin kanattaa jättä selaiset tuotteet ostamatta joita ei halua. Ikävä kyllä kaupassa joutuu nykyään olemaan hieman tarkempi ettei kärryyn eksy suolalla kyllästettyä lihaa tai kumista tehtyä juustoa, joka on naamioitu lähes identtiseen pakettiin kuin oikea tuote.
Mun mielestä taas Lidlin lihapuoli on koko kaupan heikoin lenkki. Varsinkin jos haluaa kotimaista lihaa. Kanaa ja jauhelihaa on kyllä yllinkyllin mutta nautaa ja possua ei ole kovin kaksisesti vasinkin jos kotimaista haluaa. Saksalaista naturellia kyllä on mutta ne maistuu kaikki tosi oudolle. Liekkö johtuu siitä vakuumista. Ja lehtipihvit ja pippuripihvit on yleensä tehty naudan paistista jota ei syö erkkikään pihvien muodossa.Sen olen huomannut että kolmen koon supermarketissa ja S-Marketissa on tosi surkea valikoima laadukasta lihaa, kaikki tuppaa olemaan joko marinoitua tai tuota vesisontaa. Onneksi en näissä juuri käy vaan ostan kaiken Lidlistä, ja siellä on riittävä valikoima peruskäyttöön. Tosin heilläkin on tuota vedellä pilattua kanaa tarjolla mutta paketin etiketti on silloin vaaleansininen. Naturelli on valkoinen ja saman hintainen.
Jos Lidlin tarjonta ei riitä suuntaan tuonne K-Marketin lihatiskille silloin kun on auki. Tiskillä on mitä sattuu mutta varastossa on paljon hyvää kamaa yleensä kunhan ei illalla viimeisenä mene.
En tajua kuka ostaa marinoituja lihoja kun eihän niitä voi edes pannulla paistaa, keittää toki. Marinadi vaan palaa pannuun kiinni ja noissa vesilihoissa taas on umpisurkea suutuntuma.
Mä en vaan ymmärrä et miks se sakujen liha maistuu ihan kuin sellofaanilta tai "muovilta" kun suomalainen ei vaikka samat suojakaasut ja kaikki.Valikoima on Lidlissä aika kapea mutta arkiruuanlaittoon riittävä. Itselleni kelpaa myös saksalainen possu ja nauta ei siinä mitään enkä maussa ole eroa huomannut. Kanat on ässässä ja koossa kyllä järkyttävän kallista eikä mitään hääviä silti. Lidlissä on ehdottomasti parhaat kanat ja myös hyvät jauhelihat.
Käytännössä kaikki kuluttajaliha on pakattu suojakaasuun (typpi-hiilidioksidi) jos ovat rasiassa ja muovipussissa taas ovat vakuumissa, oli sitten suomalainen tai saksalainen liha. Muuten on niin lyhyet myyntiajat ettei monelle kelpaa.
Sen olen huomannut että kolmen koon supermarketissa ja S-Marketissa on tosi surkea valikoima laadukasta lihaa, kaikki tuppaa olemaan joko marinoitua tai tuota vesisontaa. Onneksi en näissä juuri käy vaan ostan kaiken Lidlistä, ja siellä on riittävä valikoima peruskäyttöön. Tosin heilläkin on tuota vedellä pilattua kanaa tarjolla mutta paketin etiketti on silloin vaaleansininen. Naturelli on valkoinen ja saman hintainen.
Jos Lidlin tarjonta ei riitä suuntaan tuonne K-Marketin lihatiskille silloin kun on auki. Tiskillä on mitä sattuu mutta varastossa on paljon hyvää kamaa yleensä kunhan ei illalla viimeisenä mene.
En tajua kuka ostaa marinoituja lihoja kun eihän niitä voi edes pannulla paistaa, keittää toki. Marinadi vaan palaa pannuun kiinni ja noissa vesilihoissa taas on umpisurkea suutuntuma.
Aika monen nähnyt paistavan teflonpannulla koko soosin. Ja kyllä muuten läpäisee lihan se marinadi usean millin syvyyteen, vaikka kuinka pesee niin se teollinen luonnoton maku jää niihin. Ainakin kanankoivissa ja kanasuikaleissa. Käytän siksi yksinomaan naturelleja kaikessa lihassa ja maustan itse fiiliksen mukaan.
Ite pesen ne aina pois ja se on ainut oikea tapa. Muutenkin marinadin pesemisen jälkeen näkee kuinka paljon pitää lihaa siistiä, että siitä voi tehdä jotain.
Ainoa oikea tapa on jättää ne marinadisotkut kauppaan. Kuten jo ylempänäkin mainittiin, ensimmäinen asia mitä sille lihalle tehdään ennen "marinadiin" laittamista on veden lisäys. Ts. se on jo pilattu ennen oksennukseen läträystä.
Toi on kanssa jännä että miksi ostaa marinadilihaa jos se pestään pois? Yllättävän moni tuttu näinkin tekee. Yleensä kuitenkin ilman marinaadia saatavilla.
Pointti oli siinä, että miksi ostaa jos sen pesee pois? Ymmärrän jos ei muuta ole saatavilla.Koska
A) välttämättä muuta ei saatavilla
B) Sillä marinadilla ei ole mitään virkaa ja lisäksi poltat lihat pilalle marinadin kanssa
C) Suvittamalla vakumointi ei onnistu jos on marinadia ja/tai saatat rikkoa laitteet kun marinadi imeytyy laitteeseen.
D) Luuleeko joku hyötyvänsä siitä, että se on siinä?
Varmaan sen takia, että halusi valmiiksi marinoidun. Marinadi huuhdellaan aina pois, ennen paistoa.Pointti oli siinä, että miksi ostaa jos sen pesee pois? Ymmärrän jos ei muuta ole saatavilla.
Ei siinä paketissa mitään sanota että se marinaadi pitäisi huuhdella pois ennen paistoa.
Okei. Mä oon ymmärtänyt, että se huuhdellaan pois koska on paskaa.Varmaan sen takia, että halusi valmiiksi marinoidun. Marinadi huuhdellaan aina pois, ennen paistoa.
Jep, se kaupan marinadi on joskus todella jähmeetä tavaraa. Jos siis vertaa omiin, itsetehtyihin versioihin.En kyllä itse tehtyjä marinadeja huuhtele pois ennen paistamista, mutta ne ei olekaan tuollaista jankkia, vaan paljon löysempää kamaa (mausteita ja öljyä) jolloin ei sitä lihaan pintaan paljon jää ja paistaminen onnistuu hyvin.
Jos saat myytyä naturelin hinnalla lihaa missä on lisätty 25% vettä niin onko vaikea arvata miks vettä lisätään..Jep, se kaupan marinadi on joskus todella jähmeetä tavaraa. Jos siis vertaa omiin, itsetehtyihin versioihin.
Ja itse ketjun aiheeseen niin on todella omituista että sitä vettä työnnetään lihojen sisään. Miksi? Ei suurinta osaa tarvisi sisältä suolata ollenkaan.. Ja hankala kaupassa kun sellaisia lihoja johon vettä ei olisi lisätty ei tahdo löytyä isostakaan kaupasta.
Ei sitä paskaa ole pakko ostaa. Kun käy viikon välein kaupassa, niin osaa ajoittaa käynnit myös juhlapyhiä ajatellen. Samalla saa viikon tarpeet lihan suhteen ja siihen hyvään lihaan voi sijoittaa niin paljon kuin haluaa. Tietenkin asia on eri, jos menee kauppaa juuri ennen sulkemisaikaa ja seuraava päivä on juhlapyhä. Silloin ei voi muuta kuin syyttää itseään.Noissa "lisätty vettä" ja vieläpä siinä oranssissa oksennuksessa olevia lihan irvikuvia välillä myydään jopa huomattavasti kalliimmalla kuin paljasta lihaa. Joskus tuli noita tarkemmin laskettua ja kun otti huomioon sen suolaveden pumppauksen ja marinadilietteen osuuden niin lopulta pelkkä liha siinä paketissa saatoikin maksaa jopa enemmän kuin pilaamaton puhdas liha.
Itse ainakin vihaan sitä "perinteistä" oranssia marsinadiliejua sekä "hunajamarinadia" jossa on lähinnä E-koodeja. Ilmeisesti siinä oranssissa liejussa on jotain syötäväksi kelpaamatonta kun emännällä meinaa siitä mennä pakki sekaisin kun taas about vastaavasti itse tehtynä ei aiheuta mitään oireita.
Valitettavasti joskus esim juuri ennen juhlapyhiä jotkut hamstraavat kaikki maustamattomat ja vesittämättömät lihat niin joskus vaan on pakko ostaa noita marinadipaskoja, huuhdella niitä ja silti manailla sitä hiton marinadia. Yksi syy miksi me nykyään ostetaan viikon isommat ruokatilaukset K-ketjun kaupasta on juurikin tuo että Prismassa on aina nuo maustamattomat loppu.
Tässä on myös se että lihan rakenne tuntuu erilaiselta ja se pinta myös. Suolavedellä kyllästetty on sellainen lötkömpi johon ei saa samanlaista pintaa kun sisältä valuu vettä. Mutta kaupat myy sitä mistä 1) saa eniten katetta 2) mitä asiakas ostaa ja ne kumpikin taitaa täyttyä näissä lihoissa joten ei ihme että hyllyt notkuu mitä erilaisempaa marinadi-litku-lihaa tai suolavedellä täytettyä.