LISÄTTY VETTÄ

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mikkos
  • Aloitettu Aloitettu
Tuollaisen vastauksen jälkeen voin arvata, että lihan paistaminen ei ole ihan tuttu juttu. Pinta kuivataan, että paistopinta voi muodostua. Jos heität märän lihan suoraan pussista pannulle niin se alkaa vain keittymään pinnalta, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Kun viimein neste on haihtunut ja maillardin reaktio on mahdollista niin liha on jo liian kuivaksi paistettu.
 
Tuollaisen vastauksen jälkeen voin arvata, että lihan paistaminen ei ole ihan tuttu juttu. Pinta kuivataan, että paistopinta voi muodostua. Jos heität märän lihan suoraan pussista pannulle niin se alkaa vain keittymään pinnalta, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Kun viimein neste on haihtunut ja maillardin reaktio on mahdollista niin liha on jo liian kuivaksi paistettu.
Mutta ymmärätkö että kun se vesi on siellä lihan sisällä ja sitä tulee jatkuvasti pintaan kun paistat niin siihen pintaan ei saa sitä kunnon paistopintaa. Sitä vettä tulee vielä senkin jälkeen kun tuote on paistettu.
Naturelin tai pintamaustetun kanssa ei mitään ongelmia.
 
Heitä se liha kuumalle pannulle ens kerralla. Korvenna pinnat nopeasti niin ei lähde neste karkaamaan sisältä.
 
Heitä se liha kuumalle pannulle ens kerralla. Korvenna pinnat nopeasti niin ei lähde neste karkaamaan sisältä.
Ei oikein onnistu grillatessa jolloin ne suurimmat ongelmat on. Kuten sanottu, natrelilla tai pintamaustetuilla ei mitään ongelmaa. Ainoastaan vedellä pumpatuissa paskoissa on ongelmia.
Siks toisekseen noi pintojen sulkemiset on ihan legendaa.
 
Tämä ketju on sitkeämpi kuolemaan, kuin se nauta joka teurastetaan että sen lihaan saadaan lisättyä suolavettä. Pankaa vaikka kansalaisadressi vetämään että ei lihaan lisättyä vettä.
 
Heitä se liha kuumalle pannulle ens kerralla. Korvenna pinnat nopeasti niin ei lähde neste karkaamaan sisältä.

Tuo taas ei ole mahdollista. Pintaa ei voi paistaa ”kiinni”, että se estäisi nesteiden poistumista.

Olisi hyvä paikka kuitata tuohon tuttu juttu kommenttiin ;)
 
Suolahan vähentää nestehäviötä koska se sitoo nestettä. Alle 67C:ssä suolatun naudanlihan nestehäviö on negatiivinen.

Taulukko.JPG


Lisäys: Isoin vaikutus tuossa on ilmeisesti natriumtrifosfaatilla (STPP) eli jos valmistusaineissa on E338, E450-452 niin tulee mehevät pihvit.
 
Viimeksi muokattu:
Joopa joo. Löyty taas melkoinen helmi. Xtra porsaan uunifilee. Lihapitosuus 69% eli tuotteesta 31% on VETTÄ.
Melkoista kuluttajien kusettamista tää nykytouhu. Onneks sentään jonkin verran vielä on lihatuotteita jotka on maustettuja mutta ei pumpattu täyteen vettä. Tosin aika vähissä ne on.
ulkofile.jpg
 
Jos 31% on vettä, niin mihin nuo 30 muuta ainesosaa katoavat? :)

Kannattaa pistää metukkaa, niin lihapitoisuus ~130% ;)
 
Jos 31% on vettä, niin mihin nuo 30 muuta ainesosaa katoavat? :)

Kannattaa pistää metukkaa, niin lihapitoisuus ~130% ;)
Nojuu, toki marinadikin jotain on ja mausteet mutta veikkaan että ne on 10% luokkaa ja pumpattu vesi siinä 20% paikkeilla.
 
Joopa joo. Löyty taas melkoinen helmi. Xtra porsaan uunifilee. Lihapitosuus 69% eli tuotteesta 31% on VETTÄ.
Melkoista kuluttajien kusettamista tää nykytouhu. Onneks sentään jonkin verran vielä on lihatuotteita jotka on maustettuja mutta ei pumpattu täyteen vettä. Tosin aika vähissä ne on.
ulkofile.jpg

Mitähän oikeen odotit liha-altaan halvimmalta tuotteelta?
 
Mitähän oikeen odotit liha-altaan halvimmalta tuotteelta?
Se ei ollu pointti nyt tässä. Olen nähnyt vastaavia lukuja myös Snelmannin tuotteissa mutta mulla ei ole niistä kuvaa.

E: eli vaikkapa tässä.
 
No eikös tuokin lillu jossain smegmassa?
Kyllä, mutta marinadi ja lihaan pumpattu vesi on eri asioita. Yleensä jos liha on minkäänlaisessa marinadissa niin myös lihaan on silloin pumpattu vettä. Se oli pointti tässä.
Saman huomaa myös noista ns. pintamaustetuissa että myös niihin on lisätty vettä vaikka ei marinadia olekkaan. Samoin naturelin näköiset miedosti suolatut joissa ei ole mitään lietettä mukana niin niihin on myös lisätty vettä.
 
Kyllä, mutta marinadi ja lihaan pumpattu vesi on eri asioita. Yleensä jos liha on minkäänlaisessa marinadissa niin myös lihaan on silloin pumpattu vettä. Se oli pointti tässä.
Saman huomaa myös noista ns. pintamaustetuissa että myös niihin on lisätty vettä vaikka ei marinadia olekkaan. Samoin naturelin näköiset miedosti suolatut joissa ei ole mitään lietettä mukana niin niihin on myös lisätty vettä.
Tuon linkin kun avaa, niin kuitenkin lukee että lihaan ei ole lisätty vettä. Eli jos kuitenkin todistettavasti toisin on, niin varmaan joku instanssi on virheellisestä mainonnasta kiinnostunut.
Edelleen pointti on että jos se vesi häiritsee, niin käden ei pitäisi kaupassa hamuilla laarin halvinta lihaa. Myös nuo marinadipaskat kannattaa jättää kauppaan. Asiasta kuin asiasta saa tehtyä elämää suuremman ongelman.
 
Tuon linkin kun avaa, niin kuitenkin lukee että lihaan ei ole lisätty vettä. Eli jos kuitenkin todistettavasti toisin on, niin varmaan joku instanssi on virheellisestä mainonnasta kiinnostunut.
Edelleen pointti on että jos se vesi häiritsee, niin käden ei pitäisi kaupassa hamuilla laarin halvinta lihaa. Myös nuo marinadipaskat kannattaa jättää kauppaan. Asiasta kuin asiasta saa tehtyä elämää suuremman ongelman.
Ongelma onkin se että kaupoista ei tahdo saada sellaista lihaa joka olisi oikeasti pintamaustettua ilman lisättyä vettä. Niitä on, mutta hyvin, hyvin vähän. Myöskään naturelleja ei ole ihan määrättömästi saatavilla.
HKlla taitaa olla jotain "gourmet fileetä" joka on pintamaustettu mutta ei ole lisätty vettä mutta siinä ne isojen valmistajien tuotteet taitaa ollakkin.
Onneks paikallisessa Prismassa on Lihasampon tuotteita jotka on erittäin laadukkaita, pintamaustettuja eikä lisättyä vettä. Harmittavasti noikin on usein loppu. Kesälläkin olis halunnu noita ostaa grillattavaks mutta usein oli loppu. Sitten on vähän pakko ostaa noita vedellä pumpattuja jos valmiiks maustettuja haluaa.
 
Ongelma onkin se että kaupoista ei tahdo saada sellaista lihaa joka olisi oikeasti pintamaustettua ilman lisättyä vettä. Niitä on, mutta hyvin, hyvin vähän. Myöskään naturelleja ei ole ihan määrättömästi saatavilla.
HKlla taitaa olla jotain "gourmet fileetä" joka on pintamaustettu mutta ei ole lisätty vettä mutta siinä ne isojen valmistajien tuotteet taitaa ollakkin.
Onneks paikallisessa Prismassa on Lihasampon tuotteita jotka on erittäin laadukkaita, pintamaustettuja eikä lisättyä vettä. Harmittavasti noikin on usein loppu. Kesälläkin olis halunnu noita ostaa grillattavaks mutta usein oli loppu. Sitten on vähän pakko ostaa noita vedellä pumpattuja jos valmiiks maustettuja haluaa.
No pakkoko ne on olla valmiiksi maustettuja. Samasta kaupasta luulisi varmaan saavan myös mausteita.
 
No pakkoko ne on olla valmiiksi maustettuja. Samasta kaupasta luulisi varmaan saavan myös mausteita.
Tämäkään ei liity taas varsinaiseen aiheeseen mitenkään. Jotkut tykkää että on valmiiksi maustettuja jolloin ei tarvitse lotrailla marinadien ja mausteiden kanssa vaan senkun avaa paketin ja heittää grillille.
 
Nuo ns. miedosti suolatut raivostuttaa kun hyvä liha on tehty lähes syömäkelvottomaksi. Porsaan ulkofilepihvit maistuivat säilöntäaineelta ja kanasuikaleet oli liejua. Nuo siis ostin alelaputettuina, muuten olisi jäänyt kokeilematta. Etenkin pienissä kaupoissa naturellina saatavan lihan valikoima on noiden paskatuotteiden takia pienentynyt. Olen pistänyt kauppoihin ja valmistajille palautetta, mutta eihän sillä mitään väliä ole kun ihmiset eivät välitä mitä ostavat.

Möisivät lihat edes niiden oikeilla nimillä. Porsaan lapa on nykyään jotain helvetin uunilihaa ja sitten on jenkkityylisiä erikoisuuksia kuten lankku-vitun-pihvi eli flank steak. Flank steak pitäisi olla kuvetta, mutta kyseinen tuote oli ulkofilettä. No ei huono liha, mutta täysin väärä nimi silti.

Mitenhän mahtaa ulkomailla olla lihatuotteiden laatu? Veikkaan ettei Ruotsissa olle aivan näin paskoja tuotteita myynnissä jostain Italiasta ja Ranskasta nyt puhumattakaan.
 
Tämäkään ei liity taas varsinaiseen aiheeseen mitenkään. Jotkut tykkää että on valmiiksi maustettuja jolloin ei tarvitse lotrailla marinadien ja mausteiden kanssa vaan senkun avaa paketin ja heittää grillille.
No jos ostaa tietoisesti paskaa vaikka on parempaakin tarjolla, niin aika turha valittaa asiasta. Kukaan ei pakota ostamaan noita.
Jos esim. broilerihyllyssä ei ole kuin marinadipaskaa, niin meillä ei silloin syödä broileria. Ei ole vaikea ratkaisu.
 
Ongelma onkin se että kaupoista ei tahdo saada sellaista lihaa joka olisi oikeasti pintamaustettua ilman lisättyä vettä. Niitä on, mutta hyvin, hyvin vähän. Myöskään naturelleja ei ole ihan määrättömästi saatavilla.
HKlla taitaa olla jotain "gourmet fileetä" joka on pintamaustettu mutta ei ole lisätty vettä mutta siinä ne isojen valmistajien tuotteet taitaa ollakkin.
Onneks paikallisessa Prismassa on Lihasampon tuotteita jotka on erittäin laadukkaita, pintamaustettuja eikä lisättyä vettä. Harmittavasti noikin on usein loppu. Kesälläkin olis halunnu noita ostaa grillattavaks mutta usein oli loppu. Sitten on vähän pakko ostaa noita vedellä pumpattuja jos valmiiks maustettuja haluaa.
Kuten yllä jo sinulle kerrottiin, linkkaamasi lihan tiedoissa kerrotaan, että lihaan ei ole pumpattu vettä.

Kannattaa lukea tuoteseloste ja jättää tuote kauppaan, jos ei miellytä. Voi jopa alkaa itse käyttämään mausteita, niin ei ole valmiiksi maustettujen armoilla.
 
Kuten yllä jo sinulle kerrottiin, linkkaamasi lihan tiedoissa kerrotaan, että lihaan ei ole pumpattu vettä.

Kannattaa lukea tuoteseloste ja jättää tuote kauppaan, jos ei miellytä. Voi jopa alkaa itse käyttämään mausteita, niin ei ole valmiiksi maustettujen armoilla.
Snelmann:
snelmann.jpg


Joku ei siis täsmää tai sitten ne tarkoittavat sivuillaan että naturelleihin ei pumpata vettä mikä lähtökohtaisesti ei ole sallitua muutenkaan. Mutta kun siihen veteen laitetaan alle prosentti suolaa niin voidaan laittaa 10% vettä mukaan.
 
Snelmann:
snelmann.jpg


Joku ei siis täsmää tai sitten ne tarkoittavat sivuillaan että naturelleihin ei pumpata vettä mikä lähtökohtaisesti ei ole sallitua muutenkaan. Mutta kun siihen veteen laitetaan alle prosentti suolaa niin voidaan laittaa 10% vettä mukaan.
Laita kyssäri Snellmannille.
 
Alkoi itseäkin kiinnostaa että miksi Schnellmann valehtelee, pistin siis tiedustelun vetämään aspaan.
 
Alkoi itseäkin kiinnostaa että miksi Schnellmann valehtelee, pistin siis tiedustelun vetämään aspaan.
Veikkaan että perusvastaus että naturelleihin ei lisätä, mutta muihin lisätään että "suola ja mahdolliset mausteet leviävät tasaisemmin".
 
Snelmann:
snelmann.jpg


Joku ei siis täsmää tai sitten ne tarkoittavat sivuillaan että naturelleihin ei pumpata vettä mikä lähtökohtaisesti ei ole sallitua muutenkaan. Mutta kun siihen veteen laitetaan alle prosentti suolaa niin voidaan laittaa 10% vettä mukaan.
Mikä tuossa ei täsmää? Eihän tuon paketin etupuolellakaan luvata naturel/ei lisättyä vettä. Kuvassa paketin etupuoli, jossa selvästi lukee 90 % lihaa ja miedosti suolatut.


Jos haluat vedetöntä, niin osta sellaista (100 % ja ilman lisättyä vettä):


 

Liitteet

  • Screenshot_20211114-204640.png
    Screenshot_20211114-204640.png
    1,3 MB · Luettu: 39
Mikä tuossa ei täsmää? Eihän tuon paketin etupuolellakaan luvata naturel/ei lisättyä vettä. Kuvassa paketin etupuoli, jossa selvästi lukee 90 % lihaa ja miedosti suolatut.


Jos haluat vedetöntä, niin osta sellaista (100 % ja ilman lisättyä vettä):


Lähinnä se ei täsmää että Snelmannin sivuilla sanotaan että lihoihin ei pumpata vettä.
 
Lähinnä se ei täsmää että Snelmannin sivuilla sanotaan että lihoihin ei pumpata vettä.
Jaa, no siitä en tiedä, koska itse luen vain tuotetiedot. Löydätkö tuotetta, jonka tuotetiedot eivät pidä paikkaansa?

Vinkkinä, että kannattaa välttää sellaisia tuorelihoja, joita mainostetaan "nopeiksi". Jos sitä ei ole saatu aikaan äärimmäisellä ohuudella, niin tuotteessa ollee melkoisen varmasti suolaa ja vettä nopeuttamassa kypsymistä.

Snellmanilta löytyy todella paljon 100 % lihoja. Sieltä vaan valkkaamaan. Lisäksi on 95-98 % lihoja, joissa ei ole vettä, vaan rypsiöljyä ja mausteita. Huom. joissain 95 %:ssa lukee aineksissa vesi.


Edit. Maustettuja vedettömiä löytyy vain muutamia, esim:





Kannattaa itse maustaa, niin on huomattavasti suurempi valikoima vedettömiä:

Ribsit ja kylki:





Fileet ja paistit:







Keitto-, pata- ja kastikeliha:




Pihvit:








Suikaleet ja kuutiot:








Maustamattomia vedettömiä löytyi ihan riittävästi perustarpeisiin. Valikoimaa selatessa alkoi tehdä mieli ossobucoa. Sitä sai lapsena joskus, mutta nyt en ole pitkään aikaan syönyt. Ai että sitä löysää herkkua siellä luureiän keskellä, slurp.
 
Viimeksi muokattu:
kusiliha.png


Todella hienoa että jaksoit linkittää lähes koko Schnellmannin valikoiman koska me täällä ei osata niitä linkkejä tuolta sivulta avata :tup:
Tässä viestiketjussa on koettu hankalaksi löytää vedetöntä lihaa.
Aloitusviesti:
"
Ei jumaliste sentään.
Yritin tänään ettiä grillattavaa lihaa kaupasta ja kuinka yllättävää että n.90% kaikista lihatuotteista sanoi että LISÄTTY VETTÄ. Enkä nyt tarkoita marinadia, vaan sitä kun lihaan pumpataan vettä että saadaan painoa lisää.

En kovin montaa tuotetta löytänyt jossa ei lukisi että lisätty vettä. Jopa Snellmannin aiemmin laadukkaina pitämäni lihatuotteisiin oli lisätty vettä. Kanoista 90% sisälsi lisättyä vettä.
"

Mikkos oli edellisessä viestissä juuri kertonut, että Snellmanin sivuilla on virheellistä tietoa koskien lisättyä vettä. Se oli minulle uutta tietoa. Päätin tutkia valikoiman läpi ja samalla herätellä iltapalanälkää. Kaikki hyvät vedettömät linkkasin viestiin.

Marinoiduissa ymmärrettävästi oli vettä, mutta niistä ei varmuudella pysty sanomaan onko vesi vain soosissa, vai onko lihaankin lisätty. Ainakaan valmistajalla ei pitäisi olla tarvetta lisätä lihaan, koska marinadiin voi kätevästi lisätä sen määrän mitä halutaan.

Yhdessä maustetussa 95 %-lihassa oli enintään 1 % vettä. Sen voi perustella peston notkistamisella.

Suikaleista löytyi pari miinaa, joista ei päälle päin arvaisi vettä. Ne näyttäisivät olevan ristiriidassa tuon poimimasi mainoslauseen kanssa.

Miinat:


Niiden lihapitoisuus on 90 %. Suolaa on lisätty lihan luontaisen lisäksi noin 0,7-0,8 g/100 g. Glukoosia ja E331:tä on vähemmän kuin lisättyä suolaa. Kaikki muu on aineksissa toisena lueteltua ainetta, eli vettä.
Alaraja veden määrälle per 100 g:
100 g - 90 g - 0,8 g - 0,8 g -0,8 g = 7,6 g

Yläraja per 100 g:
100 g - 90 g - 0,7 g - 0 g - 0 g = 9,3 g

Marinadia ei ole, eli 7,6-9,3 g/100 g vettä on pakko olla lihassa. Nettisivuilla väitetään, ettei tuoreeseen lihaan lisätä vettä, eikä käytetä ruiskusuolausta. Joko tuo on väärää tietoa tai sitten miinat eivät ole tuoretta lihaa. Tuoreelta ne kuitenkin näyttävät ja ovat sijoitettu tuoreiden lihojen joukkoon. Miinojen pannuaika on vain 2-3 min. vs. muiden Snellmanin possu-/nautasuikaleiden 5 min.

Kiinnostaa kuulla, mitä valmistaja venkoilee vastaukseksi kyselyihin.


Edit. Korjattu vedellisen 95 %-lihan (pesto) vesipitoisuuden olevan enintään 1 %.

Edit2. Laitoin palautetta Snellmanille:
"
Hei, mainostatte nettisivuilla, että ette lisää tuoreisiin lihoihin vettä, ettekä käytä ruiskusuolausta. Miksi Maatiaispossun nopeat fileesuikaleissa (300 g) ja Naudan nopeat paistisuikaleissa (250 g) on ainesosaluettelon ja lihapitoisuuden perusteella vettä 7,6-9,4 g/100 g? Niissä ei ole marinadia, joten tuon vesimäärän on oltava lihassa. Onko se ruiskutettu lihaan, ja jos on, niin nettisivujen mainoslauseet pitäisi korjata totuudenmukaisiksi.

Marinoiduissa tuotteissa ymmärrettävästi on vettä marinadissa, mutta ylläoleva saa epäilemään, että niiden lihaankin olisi lisätty vettä. Onko marinoitujen tuotteiden lihaan lisätty/ruiskutettu vettä?".
 
Viimeksi muokattu:
Veikkaan että perusvastaus että naturelleihin ei lisätä, mutta muihin lisätään että "suola ja mahdolliset mausteet leviävät tasaisemmin".

Sain eilen vastauksen tiedusteluuni:
Herr SCHNELLMANN sanoi:
Kiitos tarkkaavaisesta huomiostanne koskien kotisivujemme tuotetietoja ja pahoittelut virheestä. Lanseerasimme syksyllä uudet Nopeat suikaleet, jotka on ruiskusuolattu mureuden varmistamiseksi nopeassa kypsentämisessä. Kotisivujen Tuoreliha-sivun johdantoon oli valitettavasti jäänyt vielä vanha teksti. Virheellinen tieto on nyt korjattu.

Huolellisesti korjattu:
eisuolaa.png

Tuotteet on voitu maseerata suolalaukassa. Kosketuspinnoille jäävää suolavettä ei kaiketi ole laskettu tuotteeseen lisätyksi vedeksi?

On voitu vaikka penslata merivedellä mutta jos tuoteselosteessakin lukee että VETTÄ niin silloin sitä siellä kai on?
 
Sain eilen vastauksen tiedusteluuni:


Huolellisesti korjattu:
eisuolaa.png



On voitu vaikka penslata merivedellä mutta jos tuoteselosteessakin lukee että VETTÄ niin silloin sitä siellä kai on?
Mietin vain mitä mahdollista vippaskonstia ovat käyttäneet, että voivat ilmoittaa ettei ole lisättyä vettä. Olen itsekkin ihmeissäni näistä tuotteista. Ilmoitelkaa kun heiltä tulee vastaus. EDIT: Aaaa sieltä tulikin jo vastaus.
 
Mietin vain mitä mahdollista vippaskonstia ovat käyttäneet, että voivat ilmoittaa ettei ole lisättyä vettä. Olen itsekkin ihmeissäni näistä tuotteista. Ilmoitelkaa kun heiltä tulee vastaus. EDIT: Aaaa sieltä tulikin jo vastaus.
Teknisesti ottaen märkäsuolauksessa ei lisätä vettä vaan se siirtyy lihaan passiivisesti. Tässä kokeilussa noin 200 g kanan nahaton ja luuton rintaleike ottaa 10% lisää painoa 8 tunnin märkäsuolauksessa. Veden suolapitoisuus on 6% ja lihan lopullinen suolapitoisuus on 1,5%. Tämä on siis ihan luonnollinen tapa valmistaa liharuokaa kotonakin.

 
Sain saman vastauksen palautteeseen. Tuoreliha- sivun johdanto varmaankin tuli korjattua, mutta onhan siellä virheellistä tietoa vielä ainakin suikaleet ja kuutiot -sivulla ja niiden kahden nopean suikaleen tuotesivuilla. Laitoin jo uutta palautetta.


Hei,



Kiitos tarkkaavaisesta huomiostanne koskien kotisivujemme tuotetietoja ja pahoittelut virheestä. Lanseerasimme syksyllä uudet Nopeat suikaleet, jotka on ruiskusuolattu mureuden varmistamiseksi nopeassa kypsentämisessä. Kotisivujen Tuoreliha-sivun johdantoon oli valitettavasti jäänyt vielä vanha teksti. Virheellinen tieto on nyt korjattu.



Ystävällisin terveisin



SNELLMANIN LIHANJALOSTUS OY



Kuluttajapalvelu

puh. 0290 067866

herra.snellman@snellman.fi
 
Toisessa ketjussa oli linkattu tämä ketju. Tuli sopivasti, tässä alkuviikosta oli euron päivillä tarjouksessa tälläisiä savusuikaleita. Näytti ensi alkuun edulliselta lihalta, 5 euroa kilo. Sitten googletin tuotetietoja ja lihapitoisuus 50%. Suolapitoisuus 2,1%. Hiilihydrautteja 5%.


Vähän erikoinen tuote minusta. Jos tuolla vedellä on jokin idea tuotteessa, niin sitä on aika paljon silti. Vai voiko tuossa olla myös lihaan verrattavia ainesosia joita ei jostain syystä vaan ole mainittu? Kuitenkin esimerkiksi kamara, ei kai se ole "oikeaa" lihaa.

Myöskin tuon suolapitoisuus on enemmän linjassa sellaisten tuotteiden kanssa jossa on kuitenkin selvästi enemmän lihaan verrattavia aineita, esim.
69% lihaa ja lihaa verrattavia, 2% suolaa, 7,7% hiilihydraattia.

Eikö suola ja vesi mene käsi kädessä? En ole aiemmin ajatellut että noissa nakeissa on kanssa paljon ylimääräistä vettä, kun sen määrää ei suoraan lue.
 
Toisessa ketjussa oli linkattu tämä ketju. Tuli sopivasti, tässä alkuviikosta oli euron päivillä tarjouksessa tälläisiä savusuikaleita. Näytti ensi alkuun edulliselta lihalta, 5 euroa kilo. Sitten googletin tuotetietoja ja lihapitoisuus 50%. Suolapitoisuus 2,1%. Hiilihydrautteja 5%.


Vähän erikoinen tuote minusta. Jos tuolla vedellä on jokin idea tuotteessa, niin sitä on aika paljon silti. Vai voiko tuossa olla myös lihaan verrattavia ainesosia joita ei jostain syystä vaan ole mainittu? Kuitenkin esimerkiksi kamara, ei kai se ole "oikeaa" lihaa.

Myöskin tuon suolapitoisuus on enemmän linjassa sellaisten tuotteiden kanssa jossa on kuitenkin selvästi enemmän lihaan verrattavia aineita, esim.
69% lihaa ja lihaa verrattavia, 2% suolaa, 7,7% hiilihydraattia.

Eikö suola ja vesi mene käsi kädessä? En ole aiemmin ajatellut että noissa nakeissa on kanssa paljon ylimääräistä vettä, kun sen määrää ei suoraan lue.
Pykälissä määrätyt merkinnät . Näyttää paremmalta tuoteseloste/merkinnät, kun ei lue "lisätty vettä" vaan jokin muu kiertoilmaisu. Kuluttaja jättää pakkauksen hyllyyn, kun silmiin paukahtaa teksti "LISÄTTY VETTÄ". Joulukinkku marketista on varmaan ainoa poikkeus, kun kaikki tietää, että ne on pääasiallisesti ruiskusuolattuaja vesisuolaliuoksella, jolloin niissä on luonnollisesti vettä sisässä.
"Lisättyä vettä tai haihtuvaa ainetta merkintää ei tarvitse ilmoittaa, jos sen määrä ei ylitä viittä prosenttia lopullisen elintarvikkeen painosta."
 
Pykälissä määrätyt merkinnät . Näyttää paremmalta tuoteseloste/merkinnät, kun ei lue "lisätty vettä" vaan jokin muu kiertoilmaisu. Kuluttaja jättää pakkauksen hyllyyn, kun silmiin paukahtaa teksti "LISÄTTY VETTÄ". Joulukinkku marketista on varmaan ainoa poikkeus, kun kaikki tietää, että ne on pääasiallisesti ruiskusuolattuaja vesisuolaliuoksella, jolloin niissä on luonnollisesti vettä sisässä.
"Lisättyä vettä tai haihtuvaa ainetta merkintää ei tarvitse ilmoittaa, jos sen määrä ei ylitä viittä prosenttia lopullisen elintarvikkeen painosta."

Noissa molemmissa siis on merkitty ainesosana vesi. Ja väkisin myös molemmissa on sitä yli 5 prosenttia painosta. Toisessa ehkä yli 40%.

Tuon savusuikaleen osalta vaan mietityttää miksi sitä on niin ilmeisen paljon, ja vertaillessa myös yllätti miten luultavasti noissa nakeissa joita ostan, on myös kohtalaisen paljon. Kun määrää päättelee siitä että noissa on lähinnä kolmea eri ainetta, lihaa, vettä ja melko puhdasta hiilihydraattia, mikä sopivasti on jotain mitä lihassa ja vedessä ei ole.
 
Toisessa ketjussa oli linkattu tämä ketju. Tuli sopivasti, tässä alkuviikosta oli euron päivillä tarjouksessa tälläisiä savusuikaleita. Näytti ensi alkuun edulliselta lihalta, 5 euroa kilo. Sitten googletin tuotetietoja ja lihapitoisuus 50%. Suolapitoisuus 2,1%. Hiilihydrautteja 5%.
Onko se niin että jos lihapitoisuus on riittävän matala, kuten tässä vain 50%, niin ei voi tai ei saa myydä jollain "kinkkusuikale"-nimikkeellä? Sen takia on näitä lähes lihattomia pizzasuikaleita, savusuikaleita jne. Hyvä puoli tietenkin jos on vege niin noita pystyy melkein syömään.
 
Onko se niin että jos lihapitoisuus on riittävän matala, kuten tässä vain 50%, niin ei voi tai ei saa myydä jollain "kinkkusuikale"-nimikkeellä? Sen takia on näitä lähes lihattomia pizzasuikaleita, savusuikaleita jne. Hyvä puoli tietenkin jos on vege niin noita pystyy melkein syömään.
Kyllä. Sen takia männävuosina moni valmistaja joutui vaihtamaan "Lihapullien" nimen "Pyöryköiksi" ilman sitä liha-sanaa koska ei täytä lihan määritelmiä.
 
Yritetään jatkaa siis täällä, kun joitain viestejä oli poistettu offtopicina (oikein) toisesta ketjusta.

Todellista kilohintaa pitäisi aina katsella näissä suolavesi ”väittelyissä”, jonka ero oli tässä tapauksessa noin 20c/kg. Tuo 20% suolavesi oli noin 100% yläkanttiin ja kilohinta naturelliin (halvin tarjolla ollut possun ulkofile ko kaupassa) vs. tuo marinoitu oli tuon 20c marinoidun eduksi ilman alennuksia.

Pesee/pyyhkii marinadit pois, niin ongelma ratkaistu kriittisissä tilanteissa.

Ei ole. Makuasioita vai ”hifismiä”. Ihan esimerkkinä Kivikylän possumarinadi on hyvä. Toisaalta noissa tulee se suurin kusetus, ”pintamaustettu” vs. ”marinoitu”, kun ei ne mausteet sinne lihan sisälle mene, kun pintaan laittaa, oli ”pintamaustetta” tai ”marinadia”. Painoon toki vaikuttaa.

Edit: ja toki riippuen kilohinnasta.

Marinoiduissa piikitetään suolavettä sisään.

Eli ei tarvitse suolata erikseen.

Ei, ja saadaan halvalla lisää painoa. Mielummin maustan ja suolaan ite kun syön 20% suolavettä sisältävää lihaa.

Tässä oli nyt kiire, eikä aikaa odotella suolan imeytymistä. Tuo 20% saattaa olla aavistuksen yläkanttiin. Onko tuolle, jotain lähdettä? Vesikin tulee sieltä aikalailla kyllä pois, kun kypsennät. Ruoka maksaa, mitä se maksaa silloin, kun on tarve.

Mitäs näille tulee hintaeroa, jos 20% on maksettu vedestä?

IMG_1089.jpeg


IMG_1088.jpeg

Jatkot täällä.
 
Yritetään jatkaa siis täällä, kun joitain viestejä oli poistettu offtopicina (oikein) toisesta ketjusta.

Todellista kilohintaa pitäisi aina katsella näissä suolavesi ”väittelyissä”, jonka ero oli tässä tapauksessa noin 20c/kg. Tuo 20% suolavesi oli noin 100% yläkanttiin ja kilohinta naturelliin (halvin tarjolla ollut possun ulkofile ko kaupassa) vs. tuo marinoitu oli tuon 20c marinoidun eduksi ilman alennuksia.
Oon miettinyt jo jonkin aikaa testiä jossa olisi suolaamatonta ja suolattua kanaa saman verran painossa ja punnitsisi ne paistamisen jälkeen. Tästä voisi sitten laskea todellisen kilohinnan eron.
 
Oon miettinyt jo jonkin aikaa testiä jossa olisi suolaamatonta ja suolattua kanaa saman verran painossa ja punnitsisi ne paistamisen jälkeen. Tästä voisi sitten laskea todellisen kilohinnan eron.
Ei tarvii. Pakkauksissa lukee jo nyt lihapitoisuus jos on lisätty vettä.
 
Jos vesipitoisuus on vaikka 15% niin kilohinnasta 15% pois niin saadaan itse lihan kilohinta?
Ei lisätty vesi kilohintaa halvemmaksi tee.

Esim. vesipitoisuus 15 % ja kilohinnaksi sille on merkattu 10 €/kg. Silloin itse lihan kilohinta on 10 €/kg / (100 - 15) * 100 = 11,76 €/kg, eli noin 18 % kalliimpi kuin hintalapussa lukeva kilohinta.
 
Eipä voi enää Snellmannin kaltaiseen valmistajaankaan luottaa. Tuli ostettua näitä kun lähikaupassa ei muita löytynyt:
Aivan järkyttävää paskaa! Yrittää öljyssä paistaa niin noista irtoo niin paljon vettä että ei paistaminen meinaa onnistua ja paistettaessa haisee ihan joulukinkulle ja pannu täynnä sellaista harmaata suolavesiöljyseosta, hyi helvetti. Toisaalta mitä voi odottaa kun lihapitoisuus on 60% mutta kaupassa olin siinä uskossa että se tulee lähinnä paneroinnista ja että Snellmann ei lisää vettä, mutta siellähän se luki että LISÄTTY VETTÄ ja sen kyllä huomas. Onneks taitaa olla noi Nopeat-tuoteperhe Snelkulla niitä mihin on pumpattu vettä. Tää on jo toinen kerta kun meen lankaan ja kuvittelin että näisä ei olis vettä. Olin väärässä. Onneks tosin lopputulos ei ollu mikään maailman huonoin, mutta vaikuttaa kyllä ruokahaluun kun laitasella olevat wieninleikkeet haisee ihan joulukinkulta..

Eipä taida tosin Snelmann itsekkään tietää paljonko tuossa on lihapitoisuus:
1731239125330.png
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 410
Viestejä
4 490 278
Jäsenet
74 155
Uusin jäsen
Multitronic

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom