- Liittynyt
- 22.08.2019
- Viestejä
- 236
Kai te kuivaatte ne tuotteet mitä lähdette paistamaan?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Toki, mutta miten se liittyy mihinkään?Kai te kuivaatte ne tuotteet mitä lähdette paistamaan?
Mutta ymmärätkö että kun se vesi on siellä lihan sisällä ja sitä tulee jatkuvasti pintaan kun paistat niin siihen pintaan ei saa sitä kunnon paistopintaa. Sitä vettä tulee vielä senkin jälkeen kun tuote on paistettu.Tuollaisen vastauksen jälkeen voin arvata, että lihan paistaminen ei ole ihan tuttu juttu. Pinta kuivataan, että paistopinta voi muodostua. Jos heität märän lihan suoraan pussista pannulle niin se alkaa vain keittymään pinnalta, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Kun viimein neste on haihtunut ja maillardin reaktio on mahdollista niin liha on jo liian kuivaksi paistettu.
Ei oikein onnistu grillatessa jolloin ne suurimmat ongelmat on. Kuten sanottu, natrelilla tai pintamaustetuilla ei mitään ongelmaa. Ainoastaan vedellä pumpatuissa paskoissa on ongelmia.Heitä se liha kuumalle pannulle ens kerralla. Korvenna pinnat nopeasti niin ei lähde neste karkaamaan sisältä.
Heitä se liha kuumalle pannulle ens kerralla. Korvenna pinnat nopeasti niin ei lähde neste karkaamaan sisältä.
Nojuu, toki marinadikin jotain on ja mausteet mutta veikkaan että ne on 10% luokkaa ja pumpattu vesi siinä 20% paikkeilla.Jos 31% on vettä, niin mihin nuo 30 muuta ainesosaa katoavat?
Kannattaa pistää metukkaa, niin lihapitoisuus ~130%
Joopa joo. Löyty taas melkoinen helmi. Xtra porsaan uunifilee. Lihapitosuus 69% eli tuotteesta 31% on VETTÄ.
Melkoista kuluttajien kusettamista tää nykytouhu. Onneks sentään jonkin verran vielä on lihatuotteita jotka on maustettuja mutta ei pumpattu täyteen vettä. Tosin aika vähissä ne on.
Se ei ollu pointti nyt tässä. Olen nähnyt vastaavia lukuja myös Snelmannin tuotteissa mutta mulla ei ole niistä kuvaa.Mitähän oikeen odotit liha-altaan halvimmalta tuotteelta?
No eikös tuokin lillu jossain smegmassa?Se ei ollu pointti nyt tässä. Olen nähnyt vastaavia lukuja myös Snelmannin tuotteissa mutta mulla ei ole niistä kuvaa.
E: eli vaikkapa tässä.
Maatiaispossun bbq fileepihvi 5 kpl 690 g | Snellmanin tuotteet
Maatiaispossun ulkofilee on vähärasvaista ja mureaa pihvilihaa. Pihvit on mureutettu ja marinoitu molemmin puolin, riitää kun grillaat tai paistat muutaman minuutin per puoli.snellman.fi
Kyllä, mutta marinadi ja lihaan pumpattu vesi on eri asioita. Yleensä jos liha on minkäänlaisessa marinadissa niin myös lihaan on silloin pumpattu vettä. Se oli pointti tässä.No eikös tuokin lillu jossain smegmassa?
Tuon linkin kun avaa, niin kuitenkin lukee että lihaan ei ole lisätty vettä. Eli jos kuitenkin todistettavasti toisin on, niin varmaan joku instanssi on virheellisestä mainonnasta kiinnostunut.Kyllä, mutta marinadi ja lihaan pumpattu vesi on eri asioita. Yleensä jos liha on minkäänlaisessa marinadissa niin myös lihaan on silloin pumpattu vettä. Se oli pointti tässä.
Saman huomaa myös noista ns. pintamaustetuissa että myös niihin on lisätty vettä vaikka ei marinadia olekkaan. Samoin naturelin näköiset miedosti suolatut joissa ei ole mitään lietettä mukana niin niihin on myös lisätty vettä.
Ongelma onkin se että kaupoista ei tahdo saada sellaista lihaa joka olisi oikeasti pintamaustettua ilman lisättyä vettä. Niitä on, mutta hyvin, hyvin vähän. Myöskään naturelleja ei ole ihan määrättömästi saatavilla.Tuon linkin kun avaa, niin kuitenkin lukee että lihaan ei ole lisätty vettä. Eli jos kuitenkin todistettavasti toisin on, niin varmaan joku instanssi on virheellisestä mainonnasta kiinnostunut.
Edelleen pointti on että jos se vesi häiritsee, niin käden ei pitäisi kaupassa hamuilla laarin halvinta lihaa. Myös nuo marinadipaskat kannattaa jättää kauppaan. Asiasta kuin asiasta saa tehtyä elämää suuremman ongelman.
No pakkoko ne on olla valmiiksi maustettuja. Samasta kaupasta luulisi varmaan saavan myös mausteita.Ongelma onkin se että kaupoista ei tahdo saada sellaista lihaa joka olisi oikeasti pintamaustettua ilman lisättyä vettä. Niitä on, mutta hyvin, hyvin vähän. Myöskään naturelleja ei ole ihan määrättömästi saatavilla.
HKlla taitaa olla jotain "gourmet fileetä" joka on pintamaustettu mutta ei ole lisätty vettä mutta siinä ne isojen valmistajien tuotteet taitaa ollakkin.
Onneks paikallisessa Prismassa on Lihasampon tuotteita jotka on erittäin laadukkaita, pintamaustettuja eikä lisättyä vettä. Harmittavasti noikin on usein loppu. Kesälläkin olis halunnu noita ostaa grillattavaks mutta usein oli loppu. Sitten on vähän pakko ostaa noita vedellä pumpattuja jos valmiiks maustettuja haluaa.
Tämäkään ei liity taas varsinaiseen aiheeseen mitenkään. Jotkut tykkää että on valmiiksi maustettuja jolloin ei tarvitse lotrailla marinadien ja mausteiden kanssa vaan senkun avaa paketin ja heittää grillille.No pakkoko ne on olla valmiiksi maustettuja. Samasta kaupasta luulisi varmaan saavan myös mausteita.
No jos ostaa tietoisesti paskaa vaikka on parempaakin tarjolla, niin aika turha valittaa asiasta. Kukaan ei pakota ostamaan noita.Tämäkään ei liity taas varsinaiseen aiheeseen mitenkään. Jotkut tykkää että on valmiiksi maustettuja jolloin ei tarvitse lotrailla marinadien ja mausteiden kanssa vaan senkun avaa paketin ja heittää grillille.
Kuten yllä jo sinulle kerrottiin, linkkaamasi lihan tiedoissa kerrotaan, että lihaan ei ole pumpattu vettä.Ongelma onkin se että kaupoista ei tahdo saada sellaista lihaa joka olisi oikeasti pintamaustettua ilman lisättyä vettä. Niitä on, mutta hyvin, hyvin vähän. Myöskään naturelleja ei ole ihan määrättömästi saatavilla.
HKlla taitaa olla jotain "gourmet fileetä" joka on pintamaustettu mutta ei ole lisätty vettä mutta siinä ne isojen valmistajien tuotteet taitaa ollakkin.
Onneks paikallisessa Prismassa on Lihasampon tuotteita jotka on erittäin laadukkaita, pintamaustettuja eikä lisättyä vettä. Harmittavasti noikin on usein loppu. Kesälläkin olis halunnu noita ostaa grillattavaks mutta usein oli loppu. Sitten on vähän pakko ostaa noita vedellä pumpattuja jos valmiiks maustettuja haluaa.
Snelmann:Kuten yllä jo sinulle kerrottiin, linkkaamasi lihan tiedoissa kerrotaan, että lihaan ei ole pumpattu vettä.
Kannattaa lukea tuoteseloste ja jättää tuote kauppaan, jos ei miellytä. Voi jopa alkaa itse käyttämään mausteita, niin ei ole valmiiksi maustettujen armoilla.
Laita kyssäri Snellmannille.Snelmann:
Joku ei siis täsmää tai sitten ne tarkoittavat sivuillaan että naturelleihin ei pumpata vettä mikä lähtökohtaisesti ei ole sallitua muutenkaan. Mutta kun siihen veteen laitetaan alle prosentti suolaa niin voidaan laittaa 10% vettä mukaan.
Näin meinasinkin.Laita kyssäri Snellmannille.
Veikkaan että perusvastaus että naturelleihin ei lisätä, mutta muihin lisätään että "suola ja mahdolliset mausteet leviävät tasaisemmin".Alkoi itseäkin kiinnostaa että miksi Schnellmann valehtelee, pistin siis tiedustelun vetämään aspaan.
Mikä tuossa ei täsmää? Eihän tuon paketin etupuolellakaan luvata naturel/ei lisättyä vettä. Kuvassa paketin etupuoli, jossa selvästi lukee 90 % lihaa ja miedosti suolatut.Snelmann:
Joku ei siis täsmää tai sitten ne tarkoittavat sivuillaan että naturelleihin ei pumpata vettä mikä lähtökohtaisesti ei ole sallitua muutenkaan. Mutta kun siihen veteen laitetaan alle prosentti suolaa niin voidaan laittaa 10% vettä mukaan.
Lähinnä se ei täsmää että Snelmannin sivuilla sanotaan että lihoihin ei pumpata vettä.Mikä tuossa ei täsmää? Eihän tuon paketin etupuolellakaan luvata naturel/ei lisättyä vettä. Kuvassa paketin etupuoli, jossa selvästi lukee 90 % lihaa ja miedosti suolatut.
Jos haluat vedetöntä, niin osta sellaista (100 % ja ilman lisättyä vettä):
Maatiaispossun lihasuikale 400 g | Snellmanin tuotteet
Maatiaispossun niskasta valmistetut lihasuikaleet sopivat erinomaisesti haudutettaviin lihapatoihin ja kastikkeisiin. Tuoretta, pakastamatonta ja GMO-vapaata lihaa perhetiloilta.snellman.fi
Maatiaispossun kinkkusuikale 300 g | Snellmanin tuotteet
Maatiaispossun kinkkusuikaleet on valmistettu kotimaisesta, GMO-vapaasta maatiaispossun kinkusta. Kinkkusikaleet kypsyvät nopeasti pannulla, ja sopivat erinoimaisesti esimerkiksi wokkeihin ja kastikkeisiin.snellman.fi
Jaa, no siitä en tiedä, koska itse luen vain tuotetiedot. Löydätkö tuotetta, jonka tuotetiedot eivät pidä paikkaansa?Lähinnä se ei täsmää että Snelmannin sivuilla sanotaan että lihoihin ei pumpata vettä.
Jaa, no siitä en tiedä, koska itse luen vain tuotetiedot.
Tässä viestiketjussa on koettu hankalaksi löytää vedetöntä lihaa.
Todella hienoa että jaksoit linkittää lähes koko Schnellmannin valikoiman koska me täällä ei osata niitä linkkejä tuolta sivulta avata
Veikkaan että perusvastaus että naturelleihin ei lisätä, mutta muihin lisätään että "suola ja mahdolliset mausteet leviävät tasaisemmin".
Herr SCHNELLMANN sanoi:Kiitos tarkkaavaisesta huomiostanne koskien kotisivujemme tuotetietoja ja pahoittelut virheestä. Lanseerasimme syksyllä uudet Nopeat suikaleet, jotka on ruiskusuolattu mureuden varmistamiseksi nopeassa kypsentämisessä. Kotisivujen Tuoreliha-sivun johdantoon oli valitettavasti jäänyt vielä vanha teksti. Virheellinen tieto on nyt korjattu.
Tuotteet on voitu maseerata suolalaukassa. Kosketuspinnoille jäävää suolavettä ei kaiketi ole laskettu tuotteeseen lisätyksi vedeksi?
Mietin vain mitä mahdollista vippaskonstia ovat käyttäneet, että voivat ilmoittaa ettei ole lisättyä vettä. Olen itsekkin ihmeissäni näistä tuotteista.Sain eilen vastauksen tiedusteluuni:
Huolellisesti korjattu:
On voitu vaikka penslata merivedellä mutta jos tuoteselosteessakin lukee että VETTÄ niin silloin sitä siellä kai on?
Teknisesti ottaen märkäsuolauksessa ei lisätä vettä vaan se siirtyy lihaan passiivisesti. Tässä kokeilussa noin 200 g kanan nahaton ja luuton rintaleike ottaa 10% lisää painoa 8 tunnin märkäsuolauksessa. Veden suolapitoisuus on 6% ja lihan lopullinen suolapitoisuus on 1,5%. Tämä on siis ihan luonnollinen tapa valmistaa liharuokaa kotonakin.Mietin vain mitä mahdollista vippaskonstia ovat käyttäneet, että voivat ilmoittaa ettei ole lisättyä vettä. Olen itsekkin ihmeissäni näistä tuotteista.Ilmoitelkaa kun heiltä tulee vastaus.EDIT: Aaaa sieltä tulikin jo vastaus.
Pykälissä määrätyt merkinnät . Näyttää paremmalta tuoteseloste/merkinnät, kun ei lue "lisätty vettä" vaan jokin muu kiertoilmaisu. Kuluttaja jättää pakkauksen hyllyyn, kun silmiin paukahtaa teksti "LISÄTTY VETTÄ". Joulukinkku marketista on varmaan ainoa poikkeus, kun kaikki tietää, että ne on pääasiallisesti ruiskusuolattuaja vesisuolaliuoksella, jolloin niissä on luonnollisesti vettä sisässä.Toisessa ketjussa oli linkattu tämä ketju. Tuli sopivasti, tässä alkuviikosta oli euron päivillä tarjouksessa tälläisiä savusuikaleita. Näytti ensi alkuun edulliselta lihalta, 5 euroa kilo. Sitten googletin tuotetietoja ja lihapitoisuus 50%. Suolapitoisuus 2,1%. Hiilihydrautteja 5%.
POUTTU NOPEAT SAVUSUIKALE 200 G
Lämpimät leivät, kermainen kiusaus tai herkullinen munakas – kaikki nämä teet sukkelasti Pouttu Nopeat -savusuikaleilla, joskus jopa vartissa. Helppo homma! Laktoositon, gluteeniton.www.minimani.fi
Vähän erikoinen tuote minusta. Jos tuolla vedellä on jokin idea tuotteessa, niin sitä on aika paljon silti. Vai voiko tuossa olla myös lihaan verrattavia ainesosia joita ei jostain syystä vaan ole mainittu? Kuitenkin esimerkiksi kamara, ei kai se ole "oikeaa" lihaa.
Myöskin tuon suolapitoisuus on enemmän linjassa sellaisten tuotteiden kanssa jossa on kuitenkin selvästi enemmän lihaan verrattavia aineita, esim.
69% lihaa ja lihaa verrattavia, 2% suolaa, 7,7% hiilihydraattia.Xtra kuoreton nakki 900 g | S-kaupat ruoan verkkokauppa
Tilaa Xtra kuoreton nakki 900 g ja muut ruokaostokset S-kaupat-palvelusta nyt suoraan kotiovellesi toimitettuna.www.s-kaupat.fi
Eikö suola ja vesi mene käsi kädessä? En ole aiemmin ajatellut että noissa nakeissa on kanssa paljon ylimääräistä vettä, kun sen määrää ei suoraan lue.
Pykälissä määrätyt merkinnät . Näyttää paremmalta tuoteseloste/merkinnät, kun ei lue "lisätty vettä" vaan jokin muu kiertoilmaisu. Kuluttaja jättää pakkauksen hyllyyn, kun silmiin paukahtaa teksti "LISÄTTY VETTÄ". Joulukinkku marketista on varmaan ainoa poikkeus, kun kaikki tietää, että ne on pääasiallisesti ruiskusuolattuaja vesisuolaliuoksella, jolloin niissä on luonnollisesti vettä sisässä.
"Lisättyä vettä tai haihtuvaa ainetta merkintää ei tarvitse ilmoittaa, jos sen määrä ei ylitä viittä prosenttia lopullisen elintarvikkeen painosta."
Onko se niin että jos lihapitoisuus on riittävän matala, kuten tässä vain 50%, niin ei voi tai ei saa myydä jollain "kinkkusuikale"-nimikkeellä? Sen takia on näitä lähes lihattomia pizzasuikaleita, savusuikaleita jne. Hyvä puoli tietenkin jos on vege niin noita pystyy melkein syömään.Toisessa ketjussa oli linkattu tämä ketju. Tuli sopivasti, tässä alkuviikosta oli euron päivillä tarjouksessa tälläisiä savusuikaleita. Näytti ensi alkuun edulliselta lihalta, 5 euroa kilo. Sitten googletin tuotetietoja ja lihapitoisuus 50%. Suolapitoisuus 2,1%. Hiilihydrautteja 5%.
Kyllä. Sen takia männävuosina moni valmistaja joutui vaihtamaan "Lihapullien" nimen "Pyöryköiksi" ilman sitä liha-sanaa koska ei täytä lihan määritelmiä.Onko se niin että jos lihapitoisuus on riittävän matala, kuten tässä vain 50%, niin ei voi tai ei saa myydä jollain "kinkkusuikale"-nimikkeellä? Sen takia on näitä lähes lihattomia pizzasuikaleita, savusuikaleita jne. Hyvä puoli tietenkin jos on vege niin noita pystyy melkein syömään.
Pesee/pyyhkii marinadit pois, niin ongelma ratkaistu kriittisissä tilanteissa.
Ei ole. Makuasioita vai ”hifismiä”. Ihan esimerkkinä Kivikylän possumarinadi on hyvä. Toisaalta noissa tulee se suurin kusetus, ”pintamaustettu” vs. ”marinoitu”, kun ei ne mausteet sinne lihan sisälle mene, kun pintaan laittaa, oli ”pintamaustetta” tai ”marinadia”. Painoon toki vaikuttaa.
Edit: ja toki riippuen kilohinnasta.
Marinoiduissa piikitetään suolavettä sisään.
Eli ei tarvitse suolata erikseen.
Ei, ja saadaan halvalla lisää painoa. Mielummin maustan ja suolaan ite kun syön 20% suolavettä sisältävää lihaa.
Tässä oli nyt kiire, eikä aikaa odotella suolan imeytymistä. Tuo 20% saattaa olla aavistuksen yläkanttiin. Onko tuolle, jotain lähdettä? Vesikin tulee sieltä aikalailla kyllä pois, kun kypsennät. Ruoka maksaa, mitä se maksaa silloin, kun on tarve.
Mitäs näille tulee hintaeroa, jos 20% on maksettu vedestä?
Jatkot täällä.
LISÄTTY VETTÄ
Ei jumaliste sentään. Yritin tänään ettiä grillattavaa lihaa kaupasta ja kuinka yllättävää että n.90% kaikista lihatuotteista sanoi että LISÄTTY VETTÄ. Enkä nyt tarkoita marinadia, vaan sitä kun lihaan pumpataan vettä että saadaan painoa lisää. En kovin montaa tuotetta löytänyt jossa ei lukisi...bbs.io-tech.fi
Oon miettinyt jo jonkin aikaa testiä jossa olisi suolaamatonta ja suolattua kanaa saman verran painossa ja punnitsisi ne paistamisen jälkeen. Tästä voisi sitten laskea todellisen kilohinnan eron.Yritetään jatkaa siis täällä, kun joitain viestejä oli poistettu offtopicina (oikein) toisesta ketjusta.
Todellista kilohintaa pitäisi aina katsella näissä suolavesi ”väittelyissä”, jonka ero oli tässä tapauksessa noin 20c/kg. Tuo 20% suolavesi oli noin 100% yläkanttiin ja kilohinta naturelliin (halvin tarjolla ollut possun ulkofile ko kaupassa) vs. tuo marinoitu oli tuon 20c marinoidun eduksi ilman alennuksia.
Ei tarvii. Pakkauksissa lukee jo nyt lihapitoisuus jos on lisätty vettä.Oon miettinyt jo jonkin aikaa testiä jossa olisi suolaamatonta ja suolattua kanaa saman verran painossa ja punnitsisi ne paistamisen jälkeen. Tästä voisi sitten laskea todellisen kilohinnan eron.
Eli osaat kertoa kumpi tulee kilohinnaltaan halvemmaksi? Minä en äkkisältään osaa ja siksi mietin tuota testiä. Käyn kohta lidlissä niin otan kuvat paketeista.Ei tarvii. Pakkauksissa lukee jo nyt lihapitoisuus jos on lisätty vettä.
Jos vesipitoisuus on vaikka 15% niin kilohinnasta 15% pois niin saadaan itse lihan kilohinta?Eli osaat kertoa kumpi tulee kilohinnaltaan halvemmaksi? Minä en äkkisältään osaa ja siksi mietin tuota testiä. Käyn kohta lidlissä niin otan kuvat paketeista.
Ei lisätty vesi kilohintaa halvemmaksi tee.Jos vesipitoisuus on vaikka 15% niin kilohinnasta 15% pois niin saadaan itse lihan kilohinta?