Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Pakko kommentoida vaikka meneekin vähän offtopiciksi, esitit tuon niin kuin se olisi huonokin asia
Mitä itse olen kokenut ja katsellut sivusta, niin Ubuntussa homma menee yleensä niin että kaikki vaan "toimii". Mutta jossain välissä tulee se hetki ettei toimikaan, tai haluaa tehdä jotakin jota Ubuntun kehittäjät eivät ole huomioineet tai eivät halua tehtävän koska Ubuntu tietää paremmin.
Tässä vaiheessa se Ubuntun käyttäjä saa ruopata viralliset foorumit, Stack Exchanget ja puolen tusinaa satunnaista blogia josko joku näistä löytyvistä sen tarkemmin selittämättömistä terminaaliloitsuista auttaisi. Osaavampi käyttäjä päätyy ennemmin tai myöhemmin esim. Arch wikiin ja saa sitä soveltamalla ehkä ongelmansa ratkaistua mutta yleensä lopputuloksena on jonkinlainen karmaiseva purkkaviritys.
(Ja ei, en käytä Archia. Enkä varsinkaan Ubuntua sen enempää mitä työn puolesta pakko.)
Pointti oli lähinnä siinä, että tehdään asiat kehittäjien kannalta helpoiksi ja ulkoistetaan asiat loppukäyttäjille. Käytännössä siis pusketaan vaan uudet versiot paketeista sokkona ulos. Käyttäjäkunta jaksaa aina muistuttaa KISS-periaatteesta, vaikka todellisuudessa asiat tehdään yksinkertaisiksi vain kehittäjille.
En kritisoi rullaavaa julkaisumallia. Gentoo on rullaavan julkaisutahdin jakelu, jolla on järkevät laatukriteerit: Package testing - Gentoo Wiki
Vakaan asteelle ei ihan noin helposti pääse, mutta kaikkia yhdistelmiä on mahdoton testata, kun säädettävyyttä on niin paljon.Ei kai tuo Gentoon testaus ole muuta kuin katsoa että paketit kompiloituu. Se että miten ne toimii käytännössä onkin ihan toinen asia.
Paha sanoa sen tarkemmin kun ei tiedä mikä firmware mahtoi olla kyseessä, mutta yleisesti ottaen arm-laitteilla ja x86(_64) laitteilla ei ole toiminnallisesti oikeastaan mitään yhteistä. Poislukien tietysti se, että molemmila alustoilla pyörii GNU/LinuxTuossa Armbianin päivityksessä piti käyttää komentoa armbian-config ja siellä sitten löytyy nuo apt-get update/upgrade ja se sitten toimi. Se vaan ihmetytti, että tuli jonkinlainen firmware päivitys asennuksessa..siis ihan normijuttu linuxeissa? Yleensä miellän firmware päivityksen esim. emolla bios.
Tuossa Armbianin päivityksessä piti käyttää komentoa armbian-config ja siellä sitten löytyy nuo apt-get update/upgrade ja se sitten toimi. Se vaan ihmetytti, että tuli jonkinlainen firmware päivitys asennuksessa..siis ihan normijuttu linuxeissa? Yleensä miellän firmware päivityksen esim. emolla bios.
Paha sanoa sen tarkemmin kun ei tiedä mikä firmware mahtoi olla kyseessä, mutta yleisesti ottaen arm-laitteilla ja x86(_64) laitteilla ei ole toiminnallisesti oikeastaan mitään yhteistä. Poislukien tietysti se, että molemmila alustoilla pyörii GNU/Linux
Ihan normaalia on.
Tuolta voi lukea lisää firmwaresta. Windows puolella firmis tulee ajureiden mukana mikäli tarvitaan.
Jos prossussa on joku logiikka paskana ja intel julkasee siihen patchin niin winkkari voi päivityksellä sen ladata ja käynnistää sen joka bootissa ennen ku muuta tekee. Ja linuksissa se patchataan kai kerneliin / ajureihin. Kaikkia noita ei voi heittää biosiin kun emovalmistajista kii tuleeko sitä biospäivitystä enää sen korjauksen jälkeen. + siellä on rajallinen määrä tilaa korjaustiedoille.No esimerkiksi näytönohjaimelle voi olla erikseen firmware ja ajurit myöskin. Siis windows maailmassa voi olla myöskin yhdistelmiä ajureiden mukana?
Jos prossussa on joku logiikka paskana ja intel julkasee siihen patchin niin winkkari voi päivityksellä sen ladata ja käynnistää sen joka bootissa ennen ku muuta tekee. Ja linuksissa se patchataan kai kerneliin / ajureihin. Kaikkia noita ei voi heittää biosiin kun emovalmistajista kii tuleeko sitä biospäivitystä enää sen korjauksen jälkeen. + siellä on rajallinen määrä tilaa korjaustiedoille.
Jos nappaat englanninkielisen päivän vaikka tällä ohjeella, voit vääntää sen vaikka if-hirviöllä suomeksi. Ratkaisu on ruma mutta yksinkertainen ja toimiva. Joku muu voi halutessaan ehdottaa parempaa ratkaisua. Täytyy kyllä todeta, että toiveesi kuulostaa aika erikoiselta.Tiedoston nimeen shell scriptissä haluaisin suomenkielellä päivän nimen. Ubuntu14.04 on vps palvelimella, ja mitään suomenkielisiä locaaleja ei ole asennettu enkä haluaisikaan asentaa ettei mene mitään sekaisin
Jos nappaat englanninkielisen päivän vaikka tällä ohjeella, voit vääntää sen vaikka if-hirviöllä suomeksi. Ratkaisu on ruma mutta yksinkertainen ja toimiva. Joku muu voi halutessaan ehdottaa parempaa ratkaisua. Täytyy kyllä todeta, että toiveesi kuulostaa aika erikoiselta.
Joo, kyllä saan englanninkielisen päivän numeron date +%u tai nimen date +%A ja tuloksen muuttujaan, mutta olisiko apuja tuohon If hirviöön
Muistin käyttö 100% helpottaa kun boottaat niin muisti tyhjenee. Sit jos tallennustila menee täyteen niin pitää jotain tehdäkkin. /sarcasmPyytämättä meni muisti 100% täyteen, kun motioneye oli tukkinut sen aveilla ja jpegeillä täyteen. Yllätyin, kun ei rm komennolla lisukkeineen kyennyt tyhjentämään kansion sisältöä. Find komennolla erikoislisäkkein kyllä pystyi. Eihän tuo Find edes nimenä viittaa siihen, että pystyisi poistamaan mitään.
2-3 viikkoa oli ollut uptime ja tuo muistin 100% täyttö todennäköisesti kaatoi systeemin(Armbian). Kyllä nämä vakailta vaikuttaa, kun on tuossa kaksi muutakin(OctoPi ja Dietpi[Berrybootilta ja siellä vaikka mitä käyttiksiä]) ja näytti olleen jo 2 viikkoa pystyssä.
Tosi eksoottinen ympäristö tämä Linux maailma tai sanoisinko muinainen terminaalissa esim. motioneye asetukset väkerretään tekstitiedostoon ja näitäkin voi olla useampia niin kuin itse käyttikselle myöskin. Ehkä tullut väkerrettyä liikaa graaffisten käyttöliittymien kanssa niin ei ymmärrä näitä tekstipohjaisia.
Muistin käyttö 100% helpottaa kun boottaat niin muisti tyhjenee. Sit jos tallennustila menee täyteen niin pitää jotain tehdäkkin. /sarcasm
Linuxissa asetukset on tekstitiedostoissa koska silloin niitä voi käpistellä headless (ei näyttöä, hiirtä, näppäimistöä vain verkkoyhteys) laitteissa. Moniin asetuksiin voi myös päästä käsiksi graafisilla ohjelmilla, mutta ne muokkaa niitä samoja tekstitiedostoja. Suurin ero windows /linux maailmassa asetusten säädössä onkin siinä että winkkarilla jotain voi tehä komentoriviltä ja about kaiken graafisesti, linuxissa päinvastoin.
Juu, komennot on CLI, Command Line InterfaceTarkoitin tosiaan tallennustilan 100% täyttymistä
Armbianissa ja Dietpissä löytyy tälläisiä valikossa olevia asetuksia siellä terminaalissa. Yleensä ovat sinisellä pohjalla.
Eikö esimerkiksi htop ole yksi tuollainen ohjelma? Hiirellä pystyy valitsemaan prosessin ja alhaalla olevista napeista sen vaikka sulkemaan.Tuo välimuoto on GCLI, Graphical Command Line Interface
Tuo välimuoto on GCLI, Graphical Command Line Interface
Kutsumalla htoppia ncurses-pohjaiseksi kertoo paljon enemmän.Eikö esimerkiksi htop ole yksi tuollainen ohjelma? Hiirellä pystyy valitsemaan prosessin ja alhaalla olevista napeista sen vaikka sulkemaan.
Mielestäni ei koska curses on vain yksi tapa noiden toteutukseen. Et windowsiakaan (sen työpöytää) sano X11 ympäristöksi vaan GUIksi kuten KDEtä joka taas on X11 päälläKutsumalla htoppia ncurses-pohjaiseksi kertoo paljon enemmän.
Kyllä se mielestäni on silti nimenomaan htopin kohdalla kuvaavampi.Mielestäni ei koska curses on vain yksi tapa noiden toteutukseen. Et windowsiakaan (sen työpöytää) sano X11 ympäristöksi vaan GUIksi kuten KDEtä joka taas on X11 päällä
Mielestäni ei koska curses on vain yksi tapa noiden toteutukseen. Et windowsiakaan (sen työpöytää) sano X11 ympäristöksi vaan GUIksi kuten KDEtä joka taas on X11 päällä
Pointti oli siinä että qt tai ncurses ei kerro mitään ihmiselle joka ei ole koodari tai hyvin tutustunut linuxiin. Kuinka paljon väärin on kutsua ntoppia gcli tai tui nimellä.Kyllähän "ncurses-pohjainen" kertoo jo sen että kyseessä on tekstipohjainen softa. Pelkkä tekstipohjaisuus ei kerro kuitenkaan edes sen vertaa, myös top on tekstipohjainen.
Vähän samaan tapaan kun graafisesta softasta voidaan puhua myös Qt- tai GTK-pohjaisena. Kertoo heti enemmän kuin "siinä on GUI".
Toisaalta taas Windowsin työpöydän kutsuminen X11 ympäristöksi ei olisi niinkään epämääräistä, lähinnä täydellisen pielessä.
Ei yhtään, mutta linuxipiireissä semantiikasta väittely on varsin suosittu tapa viettää aikaa.Kuinka paljon väärin on kutsua ntoppia gcli tai tui nimellä.
Pointti oli siinä että qt tai ncurses ei kerro mitään ihmiselle joka ei ole koodari tai hyvin tutustunut linuxiin. Kuinka paljon väärin on kutsua ntoppia gcli tai tui nimellä.
Luultavasti sulta puuttui oikeudet poistaa niitä tiedostoja, pääkäyttäjänäkö (sudolla) koitit ajaa rm?Enemmänkin ihmettelen miksi rm(unix) komento ei toimi sujuvasti vai onko se vain muinaismuisto? Mielikuva, että rm on yleisin komento juurikin tiedostojen poistoon.
Tulihan sieltä Church of Stallmanin edustajaki paikalle_GNU/Linux_
Tulihan sieltä Church of Stallmanin edustajaki paikalle
Ei yhtään, mutta linuxipiireissä semantiikasta väittely on varsin suosittu tapa viettää aikaa.
Luultavasti sulta puuttui oikeudet poistaa niitä tiedostoja, pääkäyttäjänäkö (sudolla) koitit ajaa rm?
Syypää taitaa olla VirtualBox. En keksi miksi tuollaista säätöä edes pitäisi/haluaisi tehdä kun sitten eri koneita ei voi käynnistää samaan aikaan. Ehkä harjoituksen vuoksi. Muuta syytä en oikein keksi.Tämä virhe taitaa olla kuitenkin ehkä VBoxin ongelmia..
Tarkoitus oli juurikin testata ennen kuin lähden normikoneeseen asentelemaan tuollaisia systeemejä mistä ei ole mitään kokemusta.En keksi miksi tuollaista säätöä edes pitäisi/haluaisi tehdä kun sitten eri koneita ei voi käynnistää samaan aikaan. Ehkä harjoituksen vuoksi.
Miksei?Enpä usko että virtuaalinen hibernointi edes antaa suoraa vertailupohjaa dualbootasennukseen.
Virtuaalikoneessa on kuitenkin joku geneerinen vastine raudalle, mikä simuloi huonosti rautatason virranhallintaa. Siellähän niitä ylläreitä on joskus tullut.Tarkoitus oli juurikin testata ennen kuin lähden normikoneeseen asentelemaan tuollaisia systeemejä mistä ei ole mitään kokemusta.
Miksei?
Asentelin Lubuntuun Arduino IDE:n niin piti lupia säätää, että toimii. Windowsilla ei ole mitään vastaavaa. Ajurit taisi kuitenkin olla valmiina tai en ole varma, kun ne kuitenkin yritin asennella.
Ei taida kuitenkaan olla kovin yleistä GLinuxissa, kun vastaavaa ei ole aikaisemmin tullut kohdalle.