Motivaatio ja aito halu auttaa myös. Ilman näitä ei edes pillerit auta.Ei se mitään pelastakkaan. Auttaa vain näläntunteen hallitsemissa mikä on yksi osa dieettihommia.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Motivaatio ja aito halu auttaa myös. Ilman näitä ei edes pillerit auta.Ei se mitään pelastakkaan. Auttaa vain näläntunteen hallitsemissa mikä on yksi osa dieettihommia.
Jos on motivaatio-ongelmia niin suosittelen uusiksi attian kirjaa. Moni asia kuten sydän&verisuonisairaudet, kakkostyypin diabetes ja mahdolliset amputaatiot. alzheimer, osteoporoosi/muut heikkoudet tapahtuvat hitaasti ja huomaamatta. Kirja herättää miettimään millaista elämänlaatua haluaisi viimeisille vuosikymmenille. Lisäksi herää hyvin ajatusta siitä, että mikä on riski kuolla ennenaikojaan. Mitä voi itse tehdä sen eteen, että saisi pitkän hyvän elämän. Kirja on paljon parempi motivaattori kuin idea kesäkunnosta.
Kirjan lukemisen/kuuntelun jälkeen myös ymmärtää aika monta asiaa joista muuten saattaisi olla väärää uskomusta tai vain pintapuolinen ymmärrys
Outlive: The Science & Art of Longevity
#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER • A groundbreaking manifes…www.goodreads.com
Jos miettii esim. alzheimer tai sydän&/verisuonisairaudet niin noiden kehittyminen kestää vuosikymmeniä. Monelle varmaan aika vaikea hahmottaa pitkiä aikajanoja ja hiljaisesti taustalla kehittyviä terveysongelmia. Kirja selittää asiat niin hyvin auki, että hitaampikin ainakin hetkeksi pysähtyy miettimään. Kirjassa on tosi paljon konkretiaa mitä voi tehdä oman terveyden eteen.Mitä tilastoja katsoo niin aika monellakin on varmaankin motivaatio ongelmia tai sitten ei vaan välitä.
Ongelmana taitaa pikemmin olla että suurinta osaa ei taida kiinnostaa ollenkaan.Jos miettii esim. alzheimer tai sydän&/verisuonisairaudet niin noiden kehittyminen kestää vuosikymmeniä. Monelle varmaan aika vaikea hahmottaa pitkiä aikajanoja ja hiljaisesti taustalla kehittyviä terveysongelmia. Kirja selittää asiat niin hyvin auki, että hitaampikin ainakin hetkeksi pysähtyy miettimään. Kirjassa on tosi paljon konkretiaa mitä voi tehdä oman terveyden eteen.
Tai sit vaan ennemmin hetki nautintoa, kun ei voi tietää mitä huomenna tapahtuu.
Ei se minua haittaa, jos jotain ei kiinnosta. Sen verran olen kuitenkin optimisti, että toivon edes yhden ihmisen tsekkaavan tuon linkatun kirjan ja saavan siitä jotain irti.Ongelmana taitaa pikemmin olla että suurinta osaa ei taida kiinnostaa ollenkaan.
Itse olen kaikkea näitä ja en silti usko että pilleri pelastaa vaan oma halu ja motivaatio.
Eipä ne pillerit ratkaise ongelmaa tai ylipäätään mitkään "oikotie onneen" tyyppiset ratkaisut eivät ole oikein ikinä ratkaisseet mitään ongelmaa.
Häh, siis meillähän on iso määrä kaikenlaisia lääkkeitä, jotka on nimenomaan on oikotie onneen, vaikka elintapamuutoksillakin voisi iso osa tilanteen korjata. Verenpainelääkkeet, statiinit, kakkostyypin diabeteksen hoitoon olevat lääkkeet yms. Halvat ja toimivat laihdutuslääkkeet vieläpä auttaisivat näihin kaikkiin ihan sivutuotteena.Eipä ne pillerit ratkaise ongelmaa tai ylipäätään mitkään "oikotie onneen" tyyppiset ratkaisut eivät ole oikein ikinä ratkaisseet mitään ongelmaa.
Kuten? Siis jos puhutaan pienistä annoksista ja tietyn aikaa lääkärin valvonnassa. Toki kaikkeen voi kehittää riippuvuuden. Joo hankalaksihan tämä vois mennä toki.No siis, piri on oikein tehokas laihdutuslääke, mutta sillä kun tuppaa olemaan hieman "sivuvaikutuksia", niin sitä ei kovinkaan yleisesti käytetä.
Kommenttini liittyi lähinnä tuohon kuinka toimivasta aineesta huolimatta kaikki eivät ole laihoja. Ongelmahan on juuri pirin addiktoivuus eikä se varmaan sovi kovinkaan hyvin ihmisille kenellä on jo olemassa oleva addiktio ruokaan.Kuten? Siis jos puhutaan pienistä annoksista ja tietyn aikaa lääkärin valvonnassa. Toki kaikkeen voi kehittää riippuvuuden. Joo hankalaksihan tämä vois mennä toki.
Laihdutuslääkkeet eivät toimi. Jos toimisivat niin kaikki olisivat jo laihoja.
Häh, siis meillähän on iso määrä kaikenlaisia lääkkeitä, jotka on nimenomaan on oikotie onneen, vaikka elintapamuutoksillakin voisi iso osa tilanteen korjata. Verenpainelääkkeet, statiinit, kakkostyypin diabeteksen hoitoon olevat lääkkeet yms. Halvat ja toimivat laihdutuslääkkeet vieläpä auttaisivat näihin kaikkiin ihan sivutuotteena.
Geenit näyttelee tässä osaansa siinä mielessä, että kautta ihmisen historian hyvin syöminen ja energian varastointikyky ovat olleet hyödyksi ihmiselle ja auttaneet selviytymään, mutta tilanteessa jossa energiatiheää (ja lisäksi vielä monesti ravintoköyhää) ruokaa (tai roskaruokaa/herkkuja ym.) on tarjolla jotakuinkin niin paljon kuin pystyy syömään, onkin tämä ominaisuus lähinnä haitallinen ihmisille. Yksilöiden välillä on eroa siinä kuinka helppoa tai vaikeaa sun on olla syömättä ruokaa tai herkkuja, osittain näitä taipumuksia vahvistaa tottumukset, mutta se että "pitää vaan päättää olla syömättä" tarkoittaa ehkä yhdelle ihmiselle sitä että se tekee kerran kaapilla käydessään sen valinnan olla syömättä ja toinen tekee sen valinnan 30 sekunnin välein koko illan ajan koska se ruoka/karkki/sipsi vaan nyt pyörii siellä mielessä jatkuvasti.
On oikeasti paskapuhetta etteikö ihmiset haluaisi pysyä normaalipainoisena.
Voi olla että joskus 10-20 vuoden sisällä aletaan jo suitsimaan ruokateollisuuttakin edes vähissä määrin, nythän ei käsittääkseni ole oikein missään päin maailmaa tehty tälle mitään vaan aivan kuten aikanaan tupakan kanssa, on vastuu jätetty yksilölle.
Tietysti kaikki yleinen laiskuus kun yritetään säästää kaloreita kaikella tapaa. Ruoka tilataan Woltilta ja puoliso tinderistä. Joka helvetin juttuun on joku kännykkäappi.
Mitenkäs geenit näyttelee kun on tutkitti identtisiä kaksosia. Hehän ovat siinä mielessä mielenkiintoisia tutkittavia että geenithän on samat sekä pitkälti myös kasvatus ja kotona opitut tavat ovat samoja. Miksi heilläkin esiintyy ongelmaa että toinen pystyy hillitsemään ja toinen ei? Geenien erot eivät ainakaan heillä selitä tapausta. Voisiko itse opitut tavat vaikuttaa loppujen lopuksi enemmän?
Suomessa ei sentään ole vielä Prismoissa invamopot käytössä, joilla läskit ajelee käytävillä...Muistan kun aikoinaan nauratti, että amerikkalaiset ajaa autolla 100m päähän naapuriin kylään. Ajatustapa missä kaikenlainen liikunnan/"työn" välttäminen koetaan saavutetuksi eduksi ja vältellään maksimit mitään aktiivisuutta vaativaa. Esimerkiksi mun vanhemmat nykyään into piukeena etsii mahdollisimman ovea lähellä olevaa parkkipaikkaa eikä 20m lisäkävely kauppaan ole mahdollisuus. Mikä tahansa erittäin helppokin kotona tehtävä liikunta koetaan "en ala, ei mun tarvi, mä nyt vaan nautin tästä elämästä". Jollain tapaa luovutettu sen kanssa, että asiat vois olla paremmin ja lasketellaan kohti kuolemaa.
Suomi seuraa jenkkilän perässä lihavuuden ja laiskuuden kanssa. Mieletön elintasosairaus. Toivon, että laihdutuslääkkeet toimivat väestötasolla. Vielä kun saisi jonkin yksilökohtaisesti valitun liikuntamuodon maistumaan niin tilanne paranisi oleellisesti enemmän kuin pelkällä lihomisen taittamisella.
Suomessa ei sentään ole vielä Prismoissa invamopot käytössä, joilla läskit ajelee käytävillä...
"Tänä jouluna...."Tänä jouluna en syönyt yhtään konvehtia tai muutakaan roskaruokaa. Sain sukulaisilta joululahjaksi Fazerin suklaarasioita, mutta vein konvehdit linnuille. En sellaista paskaa syö.
"Tänä jouluna..."
Tästä tuli mieleen, että aika monilla se "joulu" alkaa jo syyskuussa kun marketit ottaa joulukarkit valikoimiinsa. Tuskin niitä juuri lahjoiksi silloin ostetaan.
Kohtahan se onkin jo "pääsiäinen". Alkaisiko helmikuun alussa?
Laskiaiseen ei kuitenkaan kuulu laskiaiskarkkihyllyt.Älä nyt, tässä on välissä laskiainen eli laskiaispullia ja runebergintorttuja.
Pointti tässä koko asiassa oli se, että nykyisessä elinympäristössämme me tarvitaan tämän epidemian selättämiseen muitakin keinoja kuin vain sen että "kaikki päättää olla laihoja", koska tätä yksilön valintaan ja tekemiseen nojaavaa tietä on kokeiltu jo kymmeniä vuosia huonoin tuloksin. Ihminen vaan eläimenä on pohjimmiltaan yleensä laiska ja mukavuudenhaluinen. Useimmilla lihavilla ihmisillä se ruuasta ja herkuista saatava hyvänolontunne on suurempi kuin "laihuuden" savuttamisen ajatus, jolloin laihtuminen ei onnistu. Yksilötasolla ihmisellä on aina mahdollisuus tehdä elämäntapamuutos ja laihtua sekä pysyä normaalipainossa, ja järkevä elämäntapamuutos onkin eittämättä se paras tapa saada tämä aikaiseksi ja me varmaan kaikki ollaan tästä asiasta täällä samaa mieltä. Valitettavasti tämä vaan ei ole osoittautunut realistiseksi tavaksi torjua ylipainoa väestötasolla vaikka jotkut yksittäiset ihmiset saavatkin motivaation muutokseen ja hyviä tuloksia aikaan.
Se tuleeko muutos väestötasolla lääkkeiden tuomana ruokahalun vähenemisenä, epäterveellisten ruokien raippaverotuksella, henkilökohtaisella läskiverolla ja julkisella piiskaamisella vai vaikkapa maukkauden ja vähäenergisten korvikeruokien muodossa on vielä epäselvää. Toki yks mahdollisuus on sekin, että ihmiskunta kokee jonkun yhteisen herätyksen ja kaikki läskit päättää laihduttaa ja onnistuu siinä, ja jokainen immeinen tarkkailee ruokavaliotaan niin hyvin ettei pääse lihomaan, mutta mun luottoni tän viimeisen tapahtumiseen on aika matalalla.
Mulla on sukulainen joka painaa 290 kg ja se on saanut julkiselta terveydenhuollolta erikoisvahvistetun invaskootterin. Hintaa sillä oli kuulemma 10 000 eur julkiselle terveydenhuollolleKyllä ne suomeenkin tulee, kun muutama vuosi vielä lihotaan lisää. Suuntahan on suoraan teksasin mittoihin.
"Tänä jouluna..."
Tästä tuli mieleen, että aika monilla se "joulu" alkaa jo syyskuussa kun marketit ottaa joulukarkit valikoimiinsa. Tuskin niitä juuri lahjoiksi silloin ostetaan.
Kohtahan se onkin jo "pääsiäinen". Alkaisiko helmikuun alussa?
Melkoista paskaa nää sun viestit. Ihan ketjusta riippumatta.
Mutta siltikin lääkkeiden vaikutuksesta kuolet aikaisemmin vs tekisit asialle oikeasti jotain ja eläisit pitempään.
Mitenkäs geenit näyttelee kun on tutkitti identtisiä kaksosia. Hehän ovat siinä mielessä mielenkiintoisia tutkittavia että geenithän on samat sekä pitkälti myös kasvatus ja kotona opitut tavat ovat samoja. Miksi heilläkin esiintyy ongelmaa että toinen pystyy hillitsemään ja toinen ei? Geenien erot eivät ainakaan heillä selitä tapausta. Voisiko itse opitut tavat vaikuttaa loppujen lopuksi enemmän?
Entinen "bodari" huutelee tähän väliin. Bodatessa mun ylläpitokalorit alkoi huidella 4000:n paikkeilla. Viimeisellä bulkki-dieetti-loopilla (joo tyhmää, mutta oli sen ajan juttuja) lopetin bulkkaamisen, kun ei paino enää noussut 4500:n kaloreilla. Tästä sitten pudotin painoa 26 kiloa koskaan menemättä alle 3000:n. Vasta nyt viimeisen vuoden aikana on alkanut tuntua siltä, että nälkä alkaa pysyä poissa normaalilla 2500-3000 kalorilla. Edelliset 8-9 vuotta on ollut sellaista, että voisi ihan helposti vetää sen 4000-5000 kcal päivässä, eikä koskaan ole kylläinen olo.Tästä on moni bodari kuten utti hietala puhunut. Kikkaa kisadieetillä kokeillaan, tovin toimii ja erittäin huonosti käy kun jossain kohtaa elimistö pitää nälkää päällä oli maha sitten kuinka täysi tahansa. Toki tämä signaali on peruutettavissa, mutta ottaa aikaa, että elimistö alkaa uudestaan toimimaan oikein.
Mitä helkkaria, nämähän ovat parhaita makuja maan päällä. Toki tehtynä ja suolan ja rasvan kera, paitsi raaka tomaatti. Mozzarellan kanssa. Jumalten ruokaa. Valkkaan milloin tahansa pitsan sijasta.Itse en ole huomannut mitään. Vähän ehkä kärjistettynä mutta kaikki terveellinen meistuu aikas paskalta. Ihnokkini top4: kukkakaali, parsakaali, raaka tomaatti ja ruusukaali.
Lisäisin noihin vielä vaihtoehtoiset porkkana, vihreä papu, punakaali, kiinalainen munakoiso(parempi kuin se perus musta) jne. Kimpale punakaalia oikein mukava rouskutella naamariin sellaisenaan.Mitä helkkaria, nämähän ovat parhaita makuja maan päällä. Toki tehtynä ja suolan ja rasvan kera, paitsi raaka tomaatti. Mozzarellan kanssa. Jumalten ruokaa. Valkkaan milloin tahansa pitsan sijasta.
Mut joo oot nyt sata kertaa viitannut kaksostutkimuksiin, ja sulta on kysytty lähteitä. Annapa tulla.
Anekdoottina laihduin itse muutama vuosi sitten 10pv koronaeristyksessä joku 5kg vaikka arkiaktiivisuus tippui lähelle nollaa ja liikunta kokonaan pois ja mielestäni söin normaalilla ateriarytmillä. Ei vaan ollut ruokahalua niin söin pienempiä määriä kun ei tehnyt mieli syödä.
Varmaan iso osa nestettä kun vähenee syöty hiilari ja passiivisuuden myötä lähtee lihaksista nestettä jne.Pidän tätä vähän vaikeasti uskottavana.
mutta edelleen ne geenit on ihana tekosyy perustella oma saamattomuus ja laiskuus.
Hehän ovat geeneiltään samoja. Ehkä jotain poikkeuksia voi olla.Veikaisin että identtiset kaksoset tuppaavat yleensä olemaan aika lähellä toisiaan, joitain poikkeusyksilöitä lukuunottamatta.
Hehän ovat geeneiltään samoja. Ehkä jotain poikkeuksia voi olla.
Että identtisillä kaksosilla samat geenit?No mutta olisiko laittaa lähteitä yleisen mussutuksen sijaan?
Että identtisillä kaksosilla samat geenit?
Olet pelkkä trolli kun et voi edes vastata suoraan kysymykseen.Ok, et siis ole kuin mussuttamassa ja aukomassa päätäsi.
Hehän ovat geeneiltään samoja. Ehkä jotain poikkeuksia voi olla.
– Identtisillä kaksosilla on samat geenit, ja he ovat useimmiten melko samanpainoisia. Geenien ja elintapojen vuoropuhelua voidaankin selvittää parhaiten kaksosia tutkimalla. Identtisestä geeniperimästä huolimatta kaksosten geenit ja myös mitokondriot voivat toimia eri aktiivisuustasolla. Tätä ominaisuutta hyödynsimme myös tutkimuksessamme, kun selvitimme painon vaikutuksia kudosten toimintaan, Pietiläinen sanoo./QUOTE]
Olet pelkkä trolli kun et voi edes vastata suoraan kysymykseen.