Liharuoka vs. Kasviruoka ruuan terveellisyys ja muut näkökulmat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ATE
  • Aloitettu Aloitettu
Eikös 2 kiloa naudanlihaa ole ihan vitusti? En tunne henkilökohtaisesti yhtään kasvissyöjää mutta en myöskään tunne yhtäkään kuka vääntää noin paljon naudanlihaa viikossa

280g per päivä. Ei kyllä kuulosta paljolta. Taitaa itselläkin mennä tuon verran lihaa päivässä.
Suositusten mukaan punaista lihaa pitäisi syödä alle 500 grammaa viikossa. Eli kyllä kaksi kiloa on tosi paljon.

Suomalaiset syövät punaista lihaa vuodessa noin 55 kiloa (luineen), eli kilo per viikko, eli tuplasti suositusten verran, mutta puolet vähemmän kuin toi kaksi kiloa viikossa...
 
280g per päivä. Ei kyllä kuulosta paljolta. Taitaa itselläkin mennä tuon verran lihaa päivässä.

Jos vaikka miettii että tekisi makaronilaatikon (esimekiksi otin siksi kun on yksi suosituimmista ruuista suomessa) 400g jlihaa + makaronit ja munamaito. Tuota määrää yksinasuva söisi kuitenkin 4 päivää
 
Itse syön kaikkea mutta ottanut nykyisin enemmän kasvisruokaa lautaselle. Syön lähinnä naudan jauhelihaa, possun pihvejä rillistä ja riistaa aina kun on sattunut hyvä laukaus.

Asia mitä itse ihmettelen ja naureskelen on tuo ihmisten pakkomielle että lihaa on saatava. Osa perustelee sen proteiinin saannilla ja osa maulla. Jos lihan mausta tykkää niin vedäppä pari possun/naudan piffiä maustamattomana ja tule uudestaan kertomaan kuinka hyvää se liha on. Faktahan on, että kaikki perus ainekset maistuu paskalta ilman mausteita (lihat, kalat, perunat, riisit, pastat). Harvempi varmaan vetää makaroonia suoraan keitinvedestä kun on niin hyvää. Mielestäni siis pelkällä maulla perustelu on melkosta shaissea. Kyse on lähinnä valmistusmetodista, mausteista ja lisukkeista kiinni.

Toinen asia samaan liittyen on tuo jo koululaisten vastalause kasvisruualle. Sinne kun laitettaisiin yllämainittua kasvisbolognesea lihavastikkeen viereen niin kukaan ei eroa huomaisi. Kyse on siis vain mielikuvista. Liha on hyvin maustettuna nannaa muttei mitenkään kummallista. Kunnolla tehty kasvisruoka on vähintäänkin samalla tasolla.

Itse olen nykyisin töissä ottanut useasti kasvisruokaa, koska täällä on ilmeisesti kasvisruoista itsekkin pitävä kokki. Ruuat useasti erittäin maukkaita ja mehukkaita. Ei ole ollut ikävä jauhelihamössöjä. Kotonakin tullut väännettyä sapuskoja nyhtökaurasta (vielä helpompaa kuin jauhelihasta ruuan valmistus), tehty kasvispihvejä ja papukastikkeita.

TL:DR suurin vitsaus tässä keskustelussa on syvälle iskostuneet mielikuvat lihan tarpeellisuudesta ja ylivertaisesta mausta.
 
suurin vitsaus tässä keskustelussa on syvälle iskostuneet mielikuvat lihan tarpeellisuudesta ja ylivertaisesta mausta.

Eikös kaikki maut ole aina vähän henkilökohtaisia? Sina et välttämättä tykkää samasta kuin minä ja sama myös toisin päin...
 
Toinen asia samaan liittyen on tuo jo koululaisten vastalause kasvisruualle. Sinne kun laitettaisiin yllämainittua kasvisbolognesea lihavastikkeen viereen niin kukaan ei eroa huomaisi. Kyse on siis vain mielikuvista. Liha on hyvin maustettuna nannaa muttei mitenkään kummallista. Kunnolla tehty kasvisruoka on vähintäänkin samalla tasolla.
Ja tuostahan ei ole edes kyse, vaan siitä että jotkut haluavat väkipakolla sen lihan pois kouluruoasta oman ideologiansa vuoksi. Vastalause ideologiselle pakotukselle on täysin aiheellinen.
 
TL:DR suurin vitsaus tässä keskustelussa on syvälle iskostuneet mielikuvat lihan tarpeellisuudesta ja ylivertaisesta mausta.

Jos se ei ole niin ylivertaista niin miksi se ihmisten ostokäyttäytyminen ei ole muutunut kasvispainotteisemmaksi vaan päinvastoin lihan kulutus on vain kasvanut?
 
@kekkeruusi Se on kyllä totta ettei lihaa pidä kokonaan sieltä poistaa mutta tulisi olla tarjolla kumpaakin. Eikä yksi kasvisruokapäivä ketään tappaisi. Päinvastoin antaisi hyviä kokemuksia nuorille kasvisvaihtoehdoista. Muutenkin kun maailman pelastaminen ja päästöjen vähentäminen kiinnostaa ihmisiä enemmän ja enemmän.

@ATE No siinäpä se ongelman ydin juuri onkin kun sitä on vaan pakko saada vaikkei ole jos asiaa alkaa hieman mielessään pohtimaan. Pitäisi totuttaa pienestä pitäen muihinkin kuin liharuokiin.
 
@ATE No siinäpä se ongelman ydin juuri onkin kun sitä on vaan pakko saada vaikkei ole jos asiaa alkaa hieman mielessään pohtimaan. Pitäisi totuttaa pienestä pitäen muihinkin kuin liharuokiin.

Meinaat että ihmiset eivät pohdi asiaa mielessään että mikä ruoka on hyvänmakuista ja ostavat sen takia lihaa? Oikeasti tykkäävät kasviksista mutta eivät vain ole tulleet sitä ajatelleeksi.
 
Meinaat että ihmiset eivät pohdi asiaa mielessään että mikä ruoka on hyvänmakuista ja ostavat sen takia lihaa? Oikeasti tykkäävät kasviksista mutta eivät vain ole tulleet ajatelleeksi.
Montako kertaa olet nuoruudessasi syönyt kasvisruokaa kotona tai koulussa tai missään?

Itse en ainakaan ole nuoruudessani saanut mistään kasvisruokaa enkä siksi siitä juuri mitään tiennyt ja pidin huonompana kuin liharuokia.
 
Montako kertaa olet nuoruudessasi syönyt kasvisruokaa kotona tai koulussa tai missään?

Itse en ainakaan ole nuoruudessani saanut mistään kasvisruokaa enkä siksi siitä juuri mitään tiennyt ja pidin huonompana kuin liharuokia.

Ihan kohtalaisesti olen saanut mutta pidän silti hyvää naudanpihviä ja muita hyviä liharuokia parempana kun ne nyt maistuu vaan paremmalta.

Pidätkö mahdottomuutena sitä että ihmisten mielestä liharuoka on yksinkertaisesti paremman makuista kuin kasvisruuat?
 
Ihmiset ostavat lihaa, koska se maistuu hyvälle ja tuottaa mielihyvää.

Ei monia kiinnosta pohtia mitään järkisyitä tai eettisiä näkökulmia siinä kauppareissun aikana.
 
Ihmiset ostavat lihaa, koska se maistuu hyvälle ja tuottaa mielihyvää.
Lihaa ostetaan, koska pää ja maha ovat tottuneet siihen, ja ajatellaan, että sitä ihmisen kuuluukin syödä. Mikä nyt ei sinänsä ole täysin väärinkään. Mutta se missä mennään vikaan on se, ettei hommassa ole enää mitään tolkkua, vaan lihaa syödään aivan liikaa kaikkien asianhaarojen kannalta.
 
Lihaa ostetaan, koska pää ja maha ovat tottuneet siihen, ja ajatellaan, että sitä ihmisen kuuluukin syödä. Mikä nyt ei sinänsä ole täysin väärinkään. Mutta se missä mennään vikaan on se, ettei hommassa ole enää mitään tolkkua, vaan lihaa syödään aivan liikaa kaikkien asianhaarojen kannalta.

Minkä takia Kiinassa jossa köyhä väki on tottunut kasvisruokaan, lihan suosio kasvaa rakettimaisesti varallisuuden mukana?

Voisko olla kyse että ei ole ihan pelkkä tottumiskysymys vaan että se liha maistuu oikeasti hyvältä?
 
Minkä takia Kiinassa jossa köyhä väki on tottunut kasvisruokaan, lihan suosio kasvaa rakettimaisesti varallisuuden mukana?

Voisko olla kyse että ei ole ihan pelkkä tottumiskysymys vaan että se liha maistuu oikeasti hyvältä?
Juuri siksi, koska lihaa on aina pidetty "de-luxe" ruokana, ja köyhäillistö tietenkin siirtyy yhä enemmän "de-luxe" ruuan pariin, koska voi.

Muinaiset luolamiehetkin olisivat varmaan syöneet lihaa yhtä paljon kuin nykyihminen, jos olisi voinut. Sillä tavalla ihminen on suunniteltu, että lihaa kannattaa hyödyntää ravintona, jos ja kun sitä on tarjolla. Nykyään sitä on ainakin länsimaalaisille tarjolla rajattomasti, mikä tietenkin sotkee kaikki asianhaarat. Ihmistä ei ole suunniteltu tällaista yltäkylläisyyttä silmälläpitäen.
 
Miksiköhän sitä lihaa pidetään de-luxe ruokana?

Ei sinänsä etteikö liha olisi hyvän makuista mutta aika usein de-luxe ruuat maistuvat aika mitäänsanomattomilta ja kyse on enemmänkin siitä ruuan statuksesta kuin mausta.
 
@kekkeruusi Se on kyllä totta ettei lihaa pidä kokonaan sieltä poistaa mutta tulisi olla tarjolla kumpaakin.
Niin kuin on jo ollutkin, pitkään.

Eikä yksi kasvisruokapäivä ketään tappaisi.
Eikä yksi sekaruokapäivä kasvissyöjiä. Turha toteamus tuo.

Päinvastoin antaisi hyviä kokemuksia nuorille kasvisvaihtoehdoista.
Miksi se kuuluisi kouluille, saatika niiden ruokiin puuttumaan pyrkiville ideologeille? Kouluruoan on tarkoitus olla vain ravitsevaa ja terveellistä, eikä tuputtaa mitään.

Pitäisi totuttaa pienestä pitäen muihinkin kuin liharuokiin.
Sehän on vain ja ainoastaan vanhemmille kuuluva asia, ei muille.
 
Jotkut vegaanit on sitä mieltä että jos syöt makkaraa, olet murhaaja, siksi vegaanit joskus miettii että ansaitseeko ei-vegaaniset ihmiset edes elää, vai pitäiskö heidät pakottaa syömään vegaanisesti:



Vastaus tuohon videoon:

 
Miksiköhän sitä lihaa pidetään yleisesti de-luxe ruokana?
Siksi, koska se on aikojen alusta asti sitä ollut, olosuhteiden pakosta. Harvinaista herkkua siis. Suomessakin vielä joitakin vuosikymmeniä sitten se oli juuri sitä, etenkin yhtään parempilaatuinen liha.

1970-luvulla kun K-kaupan Väiski mainosti lihoja telkkarissa, ei se mainostanut niitä mitenkään joka päivän arkiruuaksi vaan enemmänkin erityisiin juhlapäiviin... Ehkä joku leikkele leivän päällä tai jauheliha saattoi olla jo jokapäiväisempää ruokaa tuolloin, mutta niitä syötiin huomattavasti vähemmän kuin nykyään.
 
Siksi, koska se on aikojen alusta asti sitä ollut, olosuhteiden pakosta. Harvinaista herkkua siis.

Ihan sattumalta ihan ympäri maapalloa liha sattunut tulemaan de-luxe ruuaksi? Maulla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Ihmiset jotka pitävät lihaa paremman makuisena valehtelevat tai eivät vain tiedä papumättöjen ja kaurapuuron hienouksista. :rolleyes:

Variksetkin nauraa tälle että syy sille että liha dominoi suosiossa papumättöjä ja muita kasviproteiineja, ei olisi maku.
 
Muinaiset luolamiehetkin olisivat varmaan syöneet lihaa yhtä paljon kuin nykyihminen, jos olisi voinut. Sillä tavalla ihminen on suunniteltu, että lihaa kannattaa hyödyntää ravintona, jos ja kun sitä on tarjolla. .

Niin onkin suunniteltu ja myös se makuaisti on "suunniteltu" tämän pohjalta ja syy sille miksi se liha maistuu niin hyvältä ihmissuussa kuten muutkin paljon ravintoa sisältävät ainekset kuten rasvaiset ruuat ja sokeria sisältävät ruuat.

Lihan makua on ihan tieteellisesti tutkittukin että se sisältää glutamaattia (eli umamin makua) Joka maistuu ihmisten suussa helvetin hyvältä ja mitä käytetään makuaineena parantamaan monen muun ruuan makua.

Umami - Wikipedia
 
Viimeksi muokattu:
@kekkeruusi Se on kyllä totta ettei lihaa pidä kokonaan sieltä poistaa mutta tulisi olla tarjolla kumpaakin. Eikä yksi kasvisruokapäivä ketään tappaisi. Päinvastoin antaisi hyviä kokemuksia nuorille kasvisvaihtoehdoista. Muutenkin kun maailman pelastaminen ja päästöjen vähentäminen kiinnostaa ihmisiä enemmän ja enemmän.

Kasvisruokapäiviä on ollut iat ja ajat kouluissa ja se oli suurimmanosan mielestä ihan hyväkin juttu. Sen jälkeen kun kasvisruokapäivistä tuli ideologinen lyömäase niin sen jälkeen kasvisruokapäiviä on ruvettu vastustamaan. Sitä enemmän kun porukka puputtaa ideologiaa niin sitä enemmän porukka rupeaa sitä vastustamaan.

Sama juttu on mennyt rasisminkin suhteen. Jos nykyään olet sitä mieltä että kaikilla tulisi olla samat säännöt ja oikeudet niin ennen olit ihan normaali ihminen mutta nykyään olet rasisti. Kun homma lyö yli jommasta kummasta päästä niin vastustus kasvaa.
 
Niin onkin suunniteltu ja myös se makuaisti on "suunniteltu" tämän pohjalta ja syy sille miksi se liha maistuu niin hyvältä ihmissuussa kuten muutkin paljon ravintoa sisältävät ainekset kuten rasvaiset ruuat ja sokeria sisältävät ruuat.
Niin, mutta nykyaikana lihan "luonnollisen maun erinomaisuus" on aika toissijaista, koska ruokien maku tulee hyvin pitkälti mausteista ja lisäaineista, eikä maustamaton liha maistu oikein miltään nykyihmisen suussa.
 
Niin, mutta nykyaikana lihan "luonnollisen maun erinomaisuus" on aika toissijaista, koska ruokien maku tulee hyvin pitkälti mausteista ja lisäaineista, eikä maustamaton liha maistu oikein miltään nykyihmisen suussa.

Suurin osa ihmisistä on eri mieltä tästä. Sen ruuan maku tulee kuitenkin pääosin ihan siitä ruuasta vaikka mausteita käytetäänkin.
 
Jos vaikka miettii että tekisi makaronilaatikon (esimekiksi otin siksi kun on yksi suosituimmista ruuista suomessa) 400g jlihaa + makaronit ja munamaito. Tuota määrää yksinasuva söisi kuitenkin 4 päivää
Kuinka ison makaroonilaatikon meinaat tehdä 400g lihasta? Makaroonilaatikossa on 100-150 kilokaloria per 100g, riippuen mitä siihen kukakin laittaa. Veikkaan ettei normi makaroonilaatikko paina kuin pari kiloa. Siitä ei kyllä syö kuin päivän. Tietenkin, jos syö kaikkea muutakin, niin sitten. Tuolla makaroonilaatikolla ei kuitenkaan elä kuin päivän.
 
Suurin osa ihmisistä on eri mieltä tästä. Sen ruuan maku tulee kuitenkin pääosin ihan siitä ruuasta vaikka mausteita käytetäänkin.

Sanoisin että tuo on aikalailla paskapuhetta ainakin lihan osalta. Valtaosa liharuuista on sellaisia että maun puolesta sen lihan voisi kyllä hyvinkin korvata tai jättää pois. Oikeastaan suurempi ongelma ei olisi korvata sen maku vaan sen rakenne.
 
Sanoisin että tuo on aikalailla paskapuhetta ainakin lihan osalta. Valtaosa liharuuista on sellaisia että maun puolesta sen lihan voisi kyllä hyvinkin korvata tai jättää pois. Oikeastaan suurempi ongelma ei olisi korvata sen maku vaan sen rakenne.

Miksi et ole korvannut sitä omaa pihviäsi sitten kun threadissa vähän aikaa sitten kerroit sellaista vielä syöväsi ja kehuit makua uskomattoman hyväksi?

Käytäntö on eri mieltä ja ei ole korvattu. Tulevaisuudessa voi olla eri asia jos saadaan tehtyä synteettisesti lihan näköistä mössöä mutta se tulevaisuus ei ole vielä täällä ja nyhtökaurat ja härkikset on vielä aika luokattomia kopioita paitsi maun niin hinnankin osalta.
 
Viimeksi muokattu:
Kuinka ison makaroonilaatikon meinaat tehdä 400g lihasta? Makaroonilaatikossa on 100-150 kilokaloria per 100g, riippuen mitä siihen kukakin laittaa. Veikkaan ettei normi makaroonilaatikko paina kuin pari kiloa. Siitä ei kyllä syö kuin päivän. Tietenkin, jos syö kaikkea muutakin, niin sitten. Tuolla makaroonilaatikolla ei kuitenkaan elä kuin päivän.

Itse ainakin yleensä teen 400g jlihaa ja 400g makaronia ja munamaito. Itse ainakin syön töiden jäkeen tuosta määrästä vähintään sen 3 kertaa (yleensä 4) ja itse teen aikas raskasta ruumiillista työtä. Toki varmaan moni syö vähän montakin ateriaa kun katsoo kuinka läskejä ihmisiä kaduilla kävelee. Eiköhän normisti ihminen syö aamupala, välipalaksi jotain köykäista samoten kuin lounaaksi, päivällinen ja iltapala.
 
Niin, mutta nykyaikana lihan "luonnollisen maun erinomaisuus" on aika toissijaista, koska ruokien maku tulee hyvin pitkälti mausteista ja lisäaineista, eikä maustamaton liha maistu oikein miltään nykyihmisen suussa.
No eipä kyllä kasviksistakaan saa maustamatta mitään kummoista ruokaa.
TOSIN kun teen ruokaa, niin kyllä siihen pitää jotain lihaa pistää sekaan tai melkoisen tympeäähän se tahtoo olla, olipa maustettu mitenkä tahansa, niin lihan lisääminen (kala, lintu tai punainen liha) parantaa ruuan makua huomattavasti.
 
Kuten Wikipedia sanoo, umamin makua on mm. sienissä ja kasviksissa (pinaatti, selleri, kiinankaali jne). Etenkin kotimaassa viljeltyjä siitakesieniä tulee laitettua moniin kasvisruokiin. Sillä saa todella hyvin makua.

Ei yhtä hyvin kuin lihassa ja sientien ja kasvisten umami on eri lajia.


Liharuokien paremmuudesta taas; aika moni pitää hyvänä sitä ruokaa mihin on lapsuutensa aikana tottunut. Ja väitän, että valtaosalla nämä ruoat ovat liharuokia. Kasvisruoalla voi päästä aivan yhtä hyvään mielihyvän tunteeseen, kun ruokaan vain suhtautuu ruokana, ilman ennakkoasenteita. Ja mikä tärkeintä: totuttelee erilaisiin ruokiin, eikä pidä liharuokaa "ainoana oikeana". Ketjussa näitäkin kirjoittajia löytyy, mistä suurta plussaa.

Tämä on sinun oma mielipiteesi. Ei massojen mielipide joiden mielestä liha on paremman makuista.

Edelleen tuntuu olevan suuria vaikeuksia monella myöntää että liha nyt yleisesti on ihmisten mielestä paremman makuista eikä ole kyse mistään indoktrinaatiosta vaan siitä että se liha nyt vain useimpien mielestä maukkaampaa perusmaultaan mikä selittyy ihan evoluutiolla.
 
Viimeksi muokattu:
Siksi, koska se on aikojen alusta asti sitä ollut, olosuhteiden pakosta. Harvinaista herkkua siis. Suomessakin vielä joitakin vuosikymmeniä sitten se oli juuri sitä, etenkin yhtään parempilaatuinen liha.
Ai? Joidenkin mielestä se oli vain sitä, että syötiin vapaaehtoisesti kasvisruokaa kun kouluissa ei ollut muuta tarjota kuin velliä. :kahvi:
 
Miksi et ole korvannut sitä omaa pihviäsi sitten kun threadissa vähän aikaa sitten kerroit sellaista vielä syäväsi ja kehuit makua uskomattoman hyväksi?

Käytäntö on eri mieltä ja ei ole korvattu. Tulevaisuudessa voi olla eri asia jos saadaan tehtyä synteettisesti lihan näköistä mössöä mutta se tulevaisuus ei ole vielä täällä ja nyhtökaurat ja härkikset on vielä aika luokattomia kopioita paitsi maun niin hinnankin osalta.

Sanoin että valtaosa, en sanonut että kaikki. Pihvi on selkeästi sellainen että siinä se asian pihvi on se pihvi. Tosin "valtaosa" voi olla liioteltua, sanotaan että ainakin suuri osa.

Mitä enemmän aletaan latomaan muuta tavaraa niin sitä vähemmän sillä lihalla on väliä. Siis ainakin sen maun osalta. Esimerkiksi intialaiset ja kiinalaiset ruuat on usein sellaisia että ei sillä lihalla siellä ole enää maun kannalta väliä. Myös monet pastaruuat, etenkin ne joissa käytetään jauhelihaa, on sellaisia että yksi hailee että onko siellä sitä jauhelihaa vai ei. Esim. lasagne, cannelonit.
Wokitkaan ei oikeastaan kaipaa lihaa, nykyään tulee käytettyä mifu-suikaleita jo ihan sen takia että ne sentään maistuu joltain sen wokin seassa.
 
Se vähän riippuu. Kyllä esimerkiksi hedelmät, marjat, pähkinät, herneet yms. ovat ihan maukkaita sellaisenaan...

Sokerikin on ihan maukasta sellaisenaan tai suklaa, mutta "hyvää" ne eivät sinänsä ole (Oma mielipide). Hedelmiä voi ottaa "välipalaksi"/ lisukkeeksi, mutta ruualla aina jotain lihaa sinne sekaan vähintään hieman, niin se tekee mausta poikkeuksetta PAREMMAN.
Vaikka ruoka ilman lihaa olisi "hyvää", niin lihan kanssa normi ruuat on poikkeuksetta "parempia" Siis puhun nyt monipuolisesta pääruuasta, enkä tarkoita, että esim suklaavanukkaaseen kannattaisi pistää lihaviipaleita sekaan.
 
Sanoin että valtaosa, en sanonut että kaikki. Pihvi on selkeästi sellainen että siinä se asian pihvi on se pihvi. Tosin "valtaosa" voi olla liioteltua, sanotaan että ainakin suuri osa.

Mitä enemmän aletaan latomaan muuta tavaraa niin sitä vähemmän sillä lihalla on väliä. Siis ainakin sen maun osalta. Esimerkiksi intialaiset ja kiinalaiset ruuat on usein sellaisia että ei sillä lihalla siellä ole enää maun kannalta väliä. Myös monet pastaruuat, etenkin ne joissa käytetään jauhelihaa, on sellaisia että yksi hailee että onko siellä sitä jauhelihaa vai ei. Esim. lasagne, cannelonit.
Wokitkaan ei oikeastaan kaipaa lihaa, nykyään tulee käytettyä mifu-suikaleita jo ihan sen takia että ne sentään maistuu joltain sen wokin seassa.

Ihan kohteliaasti että mielipiteesi on perseestä. Vokit ja italialaiset ruuat nimenomaan kaipaa sitä lihaa sinne antamaan makua lisää. Eivät tarvitse paljoa mutta lihattomana nämä ovat vain köyhiä. En ymmärrä miten voit edes verrata normaalia lasagnea johonkin kasvislasagneen.
 
Aika absoluuttisia mielipiteitä taas valloilla. :geek: Liha on hyvää, eikä ainakaan suurinta osaa omista liharuuistani kyllä kasviksilla voisi korvata. Eikä kyse ole ennakkoluuloista, vaan faktoista. Mutta syön kyllä paljon kasvisruokiakin, ja parhaita on juuri sellaiset, missä lihaa ei yritetäkään korvata. Herkkutattirisotto, pinaattilasagne, margerita pizza, intialainen papucurry, kaikki hyviä sellaisinaan. Mutta kaikenmaailman nyhtökaura pasta bologneset eivät voisi vähempää kiinnostaa. Chili con carnea teen tosin aika usein, ja siinä ei varmaan isoa eroa olisi vaikka joskus koittaisinkin lihan korvata (paitsi silloin kun teen entrecoteesta premium-chilit), tosin siinä mulla on nyt muutenkin kasviksia ja papuja 80%+ niin eipä yhdellä annoksella tule sitä lihaakaan kuin joku 50+ grammaa.
 
Ihan kohteliaasti että mielipiteesi on perseestä. Vokit ja italialaiset ruuat nimenomaan kaipaa sitä lihaa sinne antamaan makua lisää. Eivät tarvitse paljoa mutta lihattomana nämä ovat vain köyhiä. En ymmärrä miten voit edes verrata normaalia lasagnea johonkin kasvislasagneen.

No riippuu varmaan henkilökohtaisesta mausta mutta ainakin omat wokit on sen verta tehokkaasti maustettuja ettei se liha sieltä todellakaan maistu läpi.
Hyvästä lasagnesta ei sokkotestissä edes huomaa että onko siinä jauhelihaa vai ei.
 
Ihan kohteliaasti että mielipiteesi on perseestä. Vokit ja italialaiset ruuat nimenomaan kaipaa sitä lihaa sinne antamaan makua lisää. Eivät tarvitse paljoa mutta lihattomana nämä ovat vain köyhiä. En ymmärrä miten voit edes verrata normaalia lasagnea johonkin kasvislasagneen.
Höpö höpö. Tässä paistaa kyllä todella pahasti tuo "pakko olla lihaa" -mentaliteetti eikä suostuta mihinkään muuhun. Sen kyllä ymmärtää kun aina kotona sitä lihaan on ollut pöydässä.

Sitten on vielä näitä "me ollaan tehty pupun kanssa diili.." -heppuja. :D
 
Höpö höpö. Tässä paistaa kyllä todella pahasti tuo "pakko olla lihaa" -mentaliteetti eikä suostuta mihinkään muuhun. Sen kyllä ymmärtää kun aina kotona sitä lihaan on ollut pöydässä.

Sitten on vielä näitä "me ollaan tehty pupun kanssa diili.." -heppuja. :D

Paskat. Tässä nyt ei ole muusta kyse kuin että kananliha ja naudanliha maistuu aivan helvetin hyvältä siinä vokissa. Kung Po kana on yksi parhaita ruokia mitä tiedän.

Omista ulostuloistasi paistaa joku puunhalausmentaliteetti joka pistää valehtelemaan että kasvisruuat olisi edes etäisesti niin maukkaita kuin liharuuat.
 
Paskat. Tässä nyt ei ole muusta kyse kuin että kananliha ja naudanliha maistuu aivan helvetin hyvältä siinä vokissa. Kung Po kana on yksi parhaita ruokia mitä tiedän.

Itselläsi on joku puunhalausmentaliteetti joka pistää valehtelemaan että kasvisruuat olisi edes etäisesti niin maukkaita kuin liharuuat.
Tää alkaa olemaan vähän sama kun juttelisi uskovaisen kanssa. Ei se itse liha siinä wokissa miltään maistu. Mausteet sen maun tekee ja liha rakenteen.

P.s. On minusta oikein kuvakin kun puuta halaan. :D
 
Tää alkaa olemaan vähän sama kun juttelisi uskovaisen kanssa. Ei se itse liha siinä wokissa miltään maistu. Mausteet sen maun tekee ja liha rakenteen.

P.s. On minusta oikein kuvakin kun puuta halaan. :D

Turha valehdella kun väänsin rautalangasta juuri kuinka lihassa on oma herkullinen umamin makunsa mikä on ihan tieteellisesti tutkittu.
 
Miksi se pitäisi ilman mausteita syödä kun mausteiden kanssa se on parempaa.

Meinaatko että se nythökaura tai härkäpavut maistuu herkullisilta ilman mausteita ja rasvaa?
Ymmärrä nyt jo ettei se liha itsessään maistu juuri miltään. :D
 
Pitkään jo ihmetellyt kasvisruuan hintoja, vaikkapa nyhtökauran kilohinta on noin 15€.
Naudan jauheliha on noin 8€ kilo, onko tosiaan näin että nyhtökauran valmistuskustannukset on niin korkeat, vai onko kate vaan ihan huikea.
Kate huikea ja sen takia tuollaiset on kaupoissa näyttävästi esillä. Tästä porukalle syntyy se kuva, että (proteiinipitoinen) kasvisruoka on kallista.

Todellisuudessa kasvisruoka on todella halpaa. Aiemminkin tätä käytiin täällä jo läpi mutta toistetaanpa pari vanhaa esimerkit uudestaan, kaurahiutale n. 1eur/kg, vihreä linssi Lidilssä 3eur/kg (sisältää about yhtä paljon proteiinia kuin liha). Pasta ihan pilkkahintaista, mutta jos vähän on ylimääräistä fyrkkaa tuhlattavaksi niin lisättyä herneproteiinia sisältävä pasta ~5eur/kg Lidlissä, kokonaisproteiinipitoisuus tuossa 30g/100g, eli enemmän kuin lihassa.

Liha aivan saatanan kallista näihin verrattuna.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
257 112
Viestejä
4 469 390
Jäsenet
73 894
Uusin jäsen
sampo_af

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom