- Liittynyt
- 24.06.2017
- Viestejä
- 4 718
Ei kai ne nyt sen turhempia kuin muutkaan leivänpäällisiksi sopivat? Pakkohan niitä ei ole lapata suoraan paketista suuhun, vaikka mieli tekeekin.tämmöistä ns. turhaa naposteltavaahan nämä ovat, mutta hyviä.
Ei kai ne nyt sen turhempia kuin muutkaan leivänpäällisiksi sopivat? Pakkohan niitä ei ole lapata suoraan paketista suuhun, vaikka mieli tekeekin.tämmöistä ns. turhaa naposteltavaahan nämä ovat, mutta hyviä.
En itse miellä näitä leivänpäällisiksi, menee semmoisenaan tai esim suolakeksin päällä ja vaikkapa juuston kaverina napostellen. Pakkauskokokin niin aneeminen että ei isoa leipää saa peitettyä.Ei kai ne nyt sen turhempia kuin muutkaan leivänpäällisiksi sopivat? Pakkohan niitä ei ole lapata suoraan paketista suuhun, vaikka mieli tekeekin.
Taitaa olla juurikin tapas-tarkoitukseen napsittavaksi eikä leivän päälle.En itse miellä näitä leivänpäällisiksi, menee semmoisenaan tai esim suolakeksin päällä ja vaikkapa juuston kaverina napostellen. Pakkauskokokin niin aneeminen että ei isoa leipää saa peitettyä.
Ostelen niitä chorizoja kyllä useinkin ihan leivänpäällistarkoituksissa. Vaikka pakkauskoko on painon suhteen aika pieni niin viipaleet ovat sen verran ohuita, että siitä kyllä riittää useammankin aamun leiville. Samoin näitä tulee poistettua aina useampi pakkaus samaan käyttötarkoitukseen kun ovat tyrkyllä kuten nyt: Sol & Mar Ilmakuivattu serranokinkku XXL - Lidl SuomiEn itse miellä näitä leivänpäällisiksi, menee semmoisenaan tai esim suolakeksin päällä ja vaikkapa juuston kaverina napostellen. Pakkauskokokin niin aneeminen että ei isoa leipää saa peitettyä.
Ihan oikeasti nyt... Myös italialaiset tekevät leipää ja laittavat lihoja leipänsä päälle. Ei niille mitään yhtä ainoaa sallittua käyttötarkoitusta ole.Taitaa olla juurikin tapas-tarkoitukseen napsittavaksi eikä leivän päälle.
Onko joku sanonut, että italialset eivät leipää tekisi? Minä toin esille pakettien pienuuden, leivänpäälliset ovat yleensä 150g ylöspäin ja toisaalta, nämä oli niin hyviä, että menisi ehkä vähän ’hukkaan’ jos vähänkään paksumpi leipä ja sen faktan, että pidän näistä tämmöisenä pikkuolaisena sormiruokana. Voihan näitä laittaa vaikka puuron päälle halutessaan.Ihan oikeasti nyt... Myös italialaiset tekevät leipää ja laittavat lihoja leipänsä päälle. Ei niille mitään yhtä ainoaa sallittua käyttötarkoitusta ole.
No enkai mä nyt niin väittänytkään, vaan että noi pienet paketit on yleensä alunperin tarkoitettu tapaksiksi ja niitä ostetaan useampaa sorttia ja napostellaan alkupalaksi. Suomessa vähän tuntemattomampi konsepti, mutta muualla hyivinkin tuttu.Ihan oikeasti nyt... Myös italialaiset tekevät leipää ja laittavat lihoja leipänsä päälle. Ei niille mitään yhtä ainoaa sallittua käyttötarkoitusta ole.
Enhän mä sua tossa edes lainannut? Mutta joo, suomalaiset leivänpäälliset ovat yleensä 150g ylöspäin, koska Suomessa ollaan totuttu siihen, että leivänpäällispaketin pitää riittää viikon tai puolen kauppaväli ja se leivänpäällinen on muutenkin yleensä jotain vähän mauttomampaa lauantaimakkaraa, keittokinkkua tai rasvametukkaa. Välimerelle päin mentäessä leivänpäälliset ovat paremmin maustettuja, joten viipaleet ovat ohuempia eikä niitä tarvitse lähmiä niin paljon makua saadakseen. Ja kauppakulttuuri on viikottaisen sijaan lähempänä päivittäistä, joten pakkauskootkin ovat yleensä sen mukaiset.Onko joku sanonut, että italialset eivät leipää tekisi? Minä toin esille pakettien pienuuden, leivänpäälliset ovat yleensä 150g ylöspäin ja toisaalta, nämä oli niin hyviä, että menisi ehkä vähän ’hukkaan’ jos vähänkään paksumpi leipä ja sen faktan, että pidän näistä tämmöisenä pikkuolaisena sormiruokana. Voihan näitä laittaa vaikka puuron päälle halutessaan.
Tapaksien ja antipastien kanssa tulee usein leipää ja/tai perunaa etenkin, jos ovat leikkelelautasten tyylisiä. Ylipäätään sitä leipää tarjoillaan etenkin Italiassa käytännössä aina, mutta Suomessa tätä ei aina tajuta edes ravintoloissa ja sitten saadaan järsiä niitä leikkeleitä, juustoja ja cocktailkurkkuja pelkiltään. Espanjalaiset suosivat leipää enemmän tapasperunoita (batatas bravas) siinä missä antipaston kanssa tuodaan usein ciabattaa tmv leipää. Monesti se leipäkori tulee jo ennen kuin mitään on edes tilattu, mutta se leipä on yleensä tarkoitettu syötäväksi muiden alkupalojen kanssa eikä pelkilteen ennen kuin edes alkupalat tai keitto on ehtinyt tulla (suomityyli). Ei sen pitäisi niin ihmeellistä olla, että noita italialaisia lihoja syödään etenkin leivän, oliiviöljyn ja oliivien kanssa esim. tämän kuvan tyyliin eikä vedellä ainoastaan pelkiltään.No enkai mä nyt niin väittänytkään, vaan että noi pienet paketit on yleensä alunperin tarkoitettu tapaksiksi ja niitä ostetaan useampaa sorttia ja napostellaan alkupalaksi. Suomessa vähän tuntemattomampi konsepti, mutta muualla hyivinkin tuttu.
Ja totta helvetissä voit laittaa leivän päällekkin, mutta ei tommoinen naposteluannos ole oikein siihen suunniteltu.
Voitko vähän tarkentaa.Kilon lätyissä nykyään Mozzarellaa margariinin sijasta, ihan syötävää.
Taitaa olla halvinta pizzaa mitä kaupoista saa. 5,5e kilo ei taida saada edes mikrolättyä.Kilon lätyissä nykyään Mozzarellaa margariinin sijasta, ihan syötävää.
Siihen nähden tosiaan ihan syötävää, vaikka kylmälaaristahan nuo myydään. Liian suolaista vaan edelleen, taikinaa myöten todella suolainen. Ja jotain outoa siinä juustossa on edelleen.Taitaa olla halvinta pizzaa mitä kaupoista saa. 5,5e kilo ei taida saada edes mikrolättyä.
Erittäin kummallinen on kieltämättä.Siihen nähden tosiaan ihan syötävää, vaikka kylmälaaristahan nuo myydään. Liian suolaista vaan edelleen, taikinaa myöten todella suolainen. Ja jotain outoa siinä juustossa on edelleen.