Laskettelu

Liittynyt
07.07.2017
Viestejä
987
Joo juuri tuo maijoituksien lisäksi tulevat kulut mietityttää. Tignesin puoli ei taida sen edullisempi olla?

Onko antaa suuntaa-antavia budjetteja mitä on mennyt reissuilla rahaa?
Oltiin viime vuonna kolmen laakson alueella pitkä viikonloppu. Hieno paikka joskin esim. Val Thorens muistuttaa enemmän jotain brittien bilemestaa ja Courchevel on aika käsittämätön kaikkine patsastelijoineen. Courchevelin lentokenttä on aika hämmentävässä paikassa :D
Meillä oli majoitus Les Menuiresista, mistä on aika hyvä yhteys eteenpäin. Oli myös huomattavasti halvempi kuin esim. Val Thorens.

Vinkkinä, että jos ottaa lennot Geneveen, kannattaa ottaa auto Geneven lentokentän Ranskan puolella olevasta vuokraamosta. Vuokrahinta oli alle puolet Sveitsin puolen hinnoista.
 
Liittynyt
17.08.2018
Viestejä
117
Joo juuri tuo maijoituksien lisäksi tulevat kulut mietityttää. Tignesin puoli ei taida sen edullisempi olla?

Onko antaa suuntaa-antavia budjetteja mitä on mennyt reissuilla rahaa?
Ei hajua Tignesistä. Lähtökohtana monesti ollut, että max 500m kämpille ala-asemalta. Itävallassa varsinkin vähemmän starakeskuksista saanee kämppää 5-8 hengelle niin, että per henki viikolle tulee hintaa 300-600e. Edukkaimmasta päästä tainnut olla Andorra ja Montafon, kallein ollut St. Anton gondolin ala-aseman vierestä. Mitä d'sereä katseltiin juuri seuraavalle kaudelle, siellä viikolle tullee hintaa 300-700e/hlö riippuen paljonko jaksaa kävellä ja tietty ei hulluna sesonkiaikana (eli juuri ennen vko7/8, josta väkimäärä ja hinnat alkaa pompata). Kannattaa kanssa pikkasen kantsoa topoa/korkeuseroja kämpän suhteen, kun laskupäivän jälkeen voi sellainen 100m+ korkeusero olla aika raju kivuta vaikka kartalla näyttäisi, että kämppä on esim puolen kilometrin päässä.

Sitten lennot 200-300e kun sopivaan aikaan varaa. Vuokra-auto(t) riippuen väkimäärästä luokkaa 100-200e/hlö (riippuu paljon matkasta, onko motarimaksuja, maastavientejä ja tarvitseeko pakua yms). Ja sitten rippuen jaksaako yhtään tehdä itse ruokia vai aina ulkona ja paljonko tulee muuten vedeltyä ehkä 50-70e/pv. Hissiliput viikoksi hehtaarilleen 250e. Eli aika paljon muuttujia ja tietty kertoimet heti 2x, jos Sveitsin puolella meinaa olla ;) (tyyliin Zermattissa perus-syöttölässä oli frankfurter-nakki ranuilla ja vehnäolut sellasen 35e)

Ja sitten jos rinteen ulkopuolella meinaa laskea, tähän vakuutukset tai esim kombo EU-kela & ÖA-jäsenyys (österreichisher alpenverein tjsp) jolla saa pelastautumisvakun koko vuodeksi järkihintaan.

Mutta tosiaan - noissa reissuissa on sen verran muuttujia ettei ihan selkeää kaavaan tuosta noin vaan raapaise. A-luokan reissut tuntuvat tulevan moninkertaisesti kalliimmiksi, kun kämpillä vedetä aamulla kuin myslit naamaan ja muuten ulkona syömässä tarvittavine normaaleine ruokajuomineen. Taas perhereissulla voi helposti päivässä mennä vain joku 50-70e koko jengiltä kun illalla syö kämpillä ja päivällä rinneravintolassa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.07.2017
Viestejä
987
Sveitsiin en kyllä taas ihan lähiaikoina mene. Vähän kylmää maksaa pitsasta 30€ ja punkkupullosta 70€ kun Italiassa saa 3 ruokalajia + punkut ja bisset 30-40€.

Tosin sit kaupassa oli 0,5l bissetölkki 0,45€ että voihan sitä aina majoituksessakin ryypätä pelkästään :D
 

Jrhh

<Raudanusuttaja>
Make ATK Great Again
Team AMD
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 443
Tullut itse käytyä Alpeilla:
- Italia Livigno, Järkyttävän halpa paikka, suht paljon laskettavaa. Toistan vielä kerran, järkyttävän halpa johtuen tuosta verotuksesta. Litran pullo esimerkiksi Johnny Walker Blue Labelia oli ~~ 120€. (2013)
- Sveitsi, St. Moritz, Kallis mutta helvetin hyvässä kondiksessa kaikki puitteet (2014)
- Ranska Alpe D'Huez, Ei niin kallis ranskalainen kohde, paljon laskettavaa ja täällä taisi olla euroopan pisin rinne. 9/10, ei oikein mitään huonoa sanottavaa kun rinteessä oli DJ't soittamassa musiikkia :D (2015)
- Itävalta, Zell am See/Kaprun, suosittelut, todella paljon laskettavaa sekä "rinneoffareita" kaprunin puolella. Toki itsellä todella positiiviset muistot kun ekat 3 päivää dumppas lunta metrin niin mikäpä siinä putsua laskiessa :D (2016)
- Itävalta, St. Anton, laadukas mesta ja koronalinkona tutuksi tullut paikka :D (2017)
- Italia, Cervinia Ylivoimaisesti kallein reissu kaikista (johtuen tuosta matterhornista) ja siitä, että keskukseen kannatti ostaa myös sveitsin puolelle oikeuttava lippu. Taisi olla 6 päivää 320€ tms. Rinteet oli kyllä hyvät sekä ruoka ja puitteet italian puolella. Sveitsiin mentiin omin eväin :D (2018)

Sitten 'ei alpit'
- Slovakia, Jasva, Huomattavasti halvempi kohde kuin mikään alpeilla, pääsee vaan 2km korkeuteen, mutta puuteria löytyy senkin edestä. Onneksi vuonna 02/20, kun ehdin vielä ennen koronaa käymään siellä oli viimeisen 10 vuoden aikana huonolumisin talvi. Tosin, 1,5€ / 0.5l kalja korvasi vähälumiset puitteet.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
127 803
Viestejä
2 489 773
Jäsenet
49 798
Uusin jäsen
MiikkaN

Hinta.fi

Ylös Bottom