Lakeside Airpark Finland * Taas tyhmiä koijataan

Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
1 209
Vielä 3 tuntia on aikaa huutaa itselleen tämä retrohenkinen ja uniikki ravintola/hotelli Savonsolmu. Ylin tarjous on noussut 17000:sta 27000 euroon, mikä taitaa todistaa sen, että purkaminen voi tosiaan olla parempi vaihtoehto kuin säilyttäminen ja kalliiksi käyvä remontointi. Vaikka kaikki lienee mahdollista.

Tossa ei kerrottu, että milloin tontin vuokrasopimus umpeutuu (pahimmillaan pitää sen takia purkaa, kohtuu piankin?) Kiinteät kulut n.200 000€/vuosi.
Mielenkiintoinen asia tuossa on, että huutaja hyväksyy kunnon sellaisenaan. => Kysymys riittääkö tuo poistamaan myyjän 5-vuoden ( vai oliko se 10-vuotta) kiinteistökaupan vastuun?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 543
183tk€ SOLD Sold.. sold... tarkistetaan tarjouksia. Joko hyvä hupihuutaja tai täyskahjo osti tuon retrohkon rahareiän.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
526
Mielenkiintoinen asia tuossa on, että huutaja hyväksyy kunnon sellaisenaan. => Kysymys riittääkö tuo poistamaan myyjän 5-vuoden ( vai oliko se 10-vuotta) kiinteistökaupan vastuun?
Ei tuolla lauseella taida juuri juridista merkitystä, mutta myyjän vastuu 1970-luvulla tehdystä, remontoimattomana myytävänä kiinteistöstä on muutenkin olematon. Kyllä ostajan pitää ymmärtää, mitä on ostamassa. Myyjä voi joutua vastaamaan vain sellaisista asioista, mitä ostaja ei tiennyt ostaessaan, huomioiden, että tietämättömyys ei saa johtua siitä, että ostaja ei ole ottanut asioista selvää. On aika mahdotonta kuvitella mitään sellaista vikaa 70-luvun elementtitalossa, joka voisi tulla ostajalle yllätyksenä.

Konkurssin syy ei muuta asiaa, ymmärrät varmaan, että yrittäjät ei ole henkilökohtaisesti vastuussa. Vähän kuin ostaisit kuolinpesältä talon joka on viallinen, vähän vaikea vaatia päätä enää vadille?
Kuolinpesä nyt aika huono esimerkki, kuolinpesä tietysti vastuuussa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
66
Luulin jo, että Osanna on aktivoitunut, kun hänen facebooksivullaan on mainoksia Expo 2020:stä Dubaissa. Sen piti alkaa lokakuussa, mutta on siirretty vuodella eteenpäin. Ehkä Osannalla piti olla jotain bisneksen tynkää vireillä Dubaissa, mutta se siirtyi niinkuin Lakeside Airparkkikin.
 
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
66
Tämä jo aikaisemmin mainittu Lännen Median podcast Lakeside Airpark Finlandista


jossa toimittaja haastattelee MW-Kehityksen ja Yrke Kiinteistöjen johtajaa Otto Huttusta ja lopuksi valituksen tehnyttä yrittäjä Sakari Mäkistä, on ilmestynyt kuunneltavaksi Kalevan videopalstalle. Huttusen hurjat suunnitelmat ja myöhemmässä vaiheessa vastaukset kysymyksiin sulkutilistä ovat ehdottomasti kuunneltavaa materiaalia. Yksi podcastin Flightforumilla kuunnellut sanoi mielipiteenään, että "Otto on kyllä kovassa hurmoksessa ja uskossa mutta tärkeimmissä kysymyksissä Otto meni sitten ihan puihin". Olen samaa mieltä. - Kesto 46 min.

 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407
Lupaava podcast, olen kuunnellut melkein loppuun! Toimittaja hiillostaa Huttusta juuri oikealla tavalla sulkutilistä ja salaisista sopimuksista. Mäkisen haastattelu mukavan kansankielinen. Molemmat haastattelut muutenkin hyviä ja asiallisia.

Särähti korvaan myös aikaisemmin se, että Yrke on 'varmistanut' että näitä lentäviä massimiehiä on tarpeeksi Mänttä-Vilppulaan tulossa, kuitenkaan mitään sitovaa ei ole tehty. Kuulemma Euroopassa oltu pettyneitä, kun ei ole ollut hangaaria ja puolen miljoonan euron huvilaa tarjolla.

Kiinnostavaa oli kuulla että 'useimmat valtuutetut kieltäytyneet haastatteluista', salassapitovaateet on näemmä hyvin tehonneet.

Roy Goffin ACI Legal vilahti useasti. Voisiko joku käydä Helsingissä katsomassa yhtiön Suomen toimistoa. Sellaisen osoite on ACI Legalin sivulle ilmestynyt. Eli löytyykö toimistoa vai onko pelkkä postilaatikko?


FINLAND
ACI Finland Oy
Aleksanterinkatu 15 B
00100 Helsinki

On nähtävästi Regukselta vuokrattu. ACI Finlandista ei löydy yritystietoja.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 418
"Jos ei mitään yritetä, niin ei mitään koskaan saadakaan."

:lol::rofl::rofl::rofl:

Jokaisen köyhän siis ehdottomasti kannattaa yrittää isoa rahalaitosryöstöä tai vähintään pelata uhkapelejä velaksi niin paljon kuin voi. Eikä tätä päätöstä varsinkaan saa kritisoida. Muuten on joku kateellinen tai ainakin näköalaton.

Toki vertaus on sikäli paska, että rötöstelemällä tai uhkapelaamalla voi harvoissa tapauksissa päästä ahdingosta, jos on tarpeeksi onnekas ja/tai taitava. Nigerialaiskirjeeseen vastaamalla epätoivoinen ei voi parantaa asemaansa.

On kyllä jännä haastattelu. Joku kyösti selittää yhä ihan tosissaan ikään kuin luulisi jonkun uskovan, että projekti tai sitä rahoittamaan lupautuneet firmat olisivat oikeasti olemassa. Usko on kova. Näyttelijäntaito tuskin voi olla tuolla tasolla, jos on lähtenyt paistiksi tähän. Ei vielä ole tajunnut, että ulosotto ja paskayksiö odottaa.

Aika karua, että haasteteltava oma-aloitteisesti mainitsee nigerialaiskirjeet. Usko on todella oltava kova.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407
Huttunenhan muuten paljastaa tuossa haastattelussa, että sen escrow-sopimuksen kohdan 2.4 ei pitäisi edes olla julkinen. Eli se on ollut alkujaan salassa pidettävä sopimuskohta. Jos kohta ei olisi tullut julki, olisivat valittajat kyllä silloin aika heikoilla. Jos Osanna on tullut mukaan kuvioihin vasta 2019, niin salassapitoa ja vaitoloa on ollut asiassa vaatimassa Roy Goff, tai joku Goffa ja Osannaa työllistävä suomalainen takapiru.

Muistanko ihan väärin, että Luigi Orcesella oli jotain päivitystä Helsingistä jo syksyllä 2018. Tässä tapauksessa Orcesen kumppani Osannalla on ollut bisneksiä Suomessa jo silloin, eli hänellä on ollut jo 2018 joku suomalainen yhteistyökumppani tai jonkinlainen muu tiiviimpi yhteys Suomeen.
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
177
Kuunttelin, välillä nukahdin. Liikuttava luotto on otolla, asuntojen hinta-taso siinä puoli miljoonaa. Osanna group toki vaikutti kuin enkeli olisi laskeutununut maahan. Melkein sanoisin että tähän projektiin heti joku lakimies , jos sen palkka vaikka 300e/h niin se vähemmän kun 10 miljoonaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
66
Roy Goffin ACI Legal vilahti useasti. Voisiko joku käydä Helsingissä katsomassa yhtiön Suomen toimistoa. Sellaisen osoite on ACI Legalin sivulle ilmestynyt. Eli löytyykö toimistoa vai onko pelkkä postilaatikko?


FINLAND
ACI Finland Oy
Aleksanterinkatu 15 B
00100 Helsinki

On nähtävästi Regukselta vuokrattu. ACI Finlandista ei löydy yritystietoja.

Osanna ACI Finland OY:n tietoja hakiessa käy ilmi, että yhtiön sähköposti on LexAuctor-lakitoimiston tj:n Pekka Kähkösen sp-osoite ja puhelinnumero Kähkösen kännykkänumero.


Ja LexAuctorin osoite on Alekstanterinkatu 15 B.


Joten LexAuctor ja Kähkönen ilmeisestikin hoitavat Osannan ja Goffin asioita Suomessa.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407
Lex Auctorin Kähkönen onkin ketjussa tullut aikaisemmin pariin otteeseen esille. Huttusen mukaan Osanna on ollut kuvioissa vasta 2019 alkukesästä.

Tämä tukee sitä ajatusta, että Kähkönen ja Goff ovat yhdessä laatineet idean rahoituksen järjestämisestä Mänttä-Vilppulaan 2018. Goff tuskin ilman suomalaisia apuvoimia olisi koskaan löytänyt kyseistä kaupunkia kartalta.

Kähkönen on suunnitellut tämän hankalasti hahmoteltavan sekä rahoittajalle edullisen ja kaupungile paskamaisen sopimuksen, joka on kirjoitettu alkujaankin suomeksi sekä laatinut salassapito- ja vaitiolosopimukset. Hänellä on myös alkujaan ollut tieto, että kaupungilla on lupa ottaa lainaa se 20 miljoonaa euroa vuodessa.

Suunnitelma tähtää sopimuksen sekä salailun kautta aikaisemmin useasti mainituilla sopimusten kohdilla tuon 20 miljoonan euron mehustamiseen. Rikostakaan ei tapahdu, koska kaupunki on pyöritelty kirjoittamaan sopimukseen nimensä alle.


Sopimushan on taidokkaasti laadittu ja ovela. Kun Osanna nostaa itselleen sen 10 miljoonaa lainan hakua varten, rikkoo kaupunkii silloin sopimusta, kun sulkutilillä ei enää olekaan sitä 10 miljoonan euron takuusummaa, jonka pitäisi lojua siellä 36 kuukautta 'kaupungin hyvän tahdon eleenä'. Osanna luonnollisesti tulkitsee tyhjän tilin sopimusrikkeenä. Mänttä-Vilppula joutuu ottamaan lainaa toiset 10 miljoona euroa, jonka Osanna sitten sopimussakkona kuittaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
66
Onko jo aikaisemmin mainittu, että Osanna ACI Finland Oy:n hallituksen jäsenet ja toimitusjohtaja (Osanna, Goff, Kähkönen ja Orcese) omaavat kaikki yhtiön nimenkirjoitusoikeuden (hallituksen jäsenet ja toimitusjohtaja kukin yksin), Kaupparekisterin tietojen mukaan?
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407
Kyllä tästä on keskusteltu. Päällepäinhän se, että jokaisella hallituksen jäsenellä on oikeus edustaa yhtiötä, kuulostaa ajatuksena hienolta ja demokraattiselta, mutta haiskahtaa vahvasti jonkin sortin opportunistiselta järjestelyltä. Tässäkin siis lienee jokin koira haudattuna.

Orcesen Suomen vierailu, josta Inwex Italyn sivuilla kuvia, sijoittuu näemmä viime kesään, joten todennäköistä, että kaupungin virkamiehet tavanneet Osannan ja Orcesen ensi kerran tosiaan siellä Klaus Kurjessa. Neuvottelujahan käytiin podcastin mukaan myös Lontoossa sekä Italian Latinassa.
 
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
66
Se, että kuka tahansa näistä neljästä voi laillisesti edustaa firmaa allekirjoituksellaan, kyllä herättää epäilyksiä, vaikken osaa sanoa miten kuvio menisi. Mutta jos ne 10 miljoonaa sattuisivat eksymään sulkutilille, se avaisi joitakin mahdollisuuksia ja sillätavoin kuin sopimus on muotoiltu, täysin laillisesti....
 
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
66
Huomasin, että Mänttä-Vilppulan kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina on esityslistalla aloite valtuuston jäsenmäärän pienentämisestä 35:stä 27:ään, mikä on pienin tämänkokoisen kaupungin valtuuston jäsenmäärä. Ensi huhtikuun vaaleissa valittavassa valtuustossa tulee olemaan 8 valtuutettua vähemmän kuin nykyisessä.

Aloite on alunperin tehty jo joulukuussa ja sen avulla pyritään selvästi säästämään kokouspalkkioissa, matkakulukorvauksissa jne. Joten aloitetta ei ole välttämättä suunnattu ns. "epätoivottavien" valtuutettujen heittämiseen ulos ovesta, vaan säästöt mielessä, mutta silti paranoidiin mieleeni tulee se, että sopivilla "vaalikampanjoilla" voidaan yrittää pyrkiä nimenomaan siihen suuntaan. Tilaisuus siihen ainakin syntyy. Mutta asian ratkaisevat lopulta äänestäjät, eivätkä kaikki nykyiset valtuutetut välttämättä edes tule asettumaan ehdolle.

Esityslistaa täällä:

 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407

Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen kärysi ratista

5.6.2020 20.45 – PÄIVITETTY 5.6.2020 21.16


Nyt alkaa Mänttä-Vilppulassakin painekattila räjähtämään. Eräs nimeämätön lähteeni totesi , että paineet käy kaupunginjohtajalla LAF:in takia liian koviksi. Hänen mukaansa Huttunen on LAF:in pääasuhari, jonka takia nyt myös 'hyväuskoinen Auvinen kärsii'.

Tsekkasin myös aloitetta valtuutettujen määrän vähentämisestä. Iniseminen jostain 5600 euron vuosisäästöstä on täydellisen naurettavaa tilanteessa, jossa Mänttä-Vilppula kuitenkin liki pohjattomalla lompakolla.

Kaupunki on vastikään neuvotellut valitusta vaille valmiiksi sopimuksen, jonka ansiosta se saattaa menettää 20 miljoonaa euroa. Yrke on käyttänyt puolentoista vuoden aikana 200 000 euroa salaisen hankkeen järjestelyyn ja maatakin on luvattu ostaa kovaan ylihintaan kolmella miljoonalla.

LAF on siis M-V:ssa ensi kevään kuuma kunnallisvaaliperuna.

Tokihan tilanne, jossa valtuutettujen määrää vähennetään, johtaa satavarmasti kunnon nuoleskeluun, jossa jokainen kunnallisvaaleissa ehdolle esittävä ehdokas on lentokaupungin entisen tehdasalueen ja kaatopaikan päälle Ylä-Pirkanmaalle valmis satavarmasti ja ehdoitta rakentemaan, koska näin saadaan konkurssikypsä kaupunki lentoon.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
66
Kas vain. Ei olekaan kaupunginjohtaja päivittänyt blogiaan 28.4. jälkeen.

Auvinen on hallintotieteiden maisteri ja Huttunen valtiotieteiden maisteri. Periaatteessa molemmilla on pohjakoulutus, jolla pitäisi jotenkin hallita eteentulevat kaupungin ongelmat. Mutta käytäntö näkyy olevan toinen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
526
"Jos ei mitään yritetä, niin ei mitään koskaan saadakaan."

:lol::rofl::rofl::rofl:

Jokaisen köyhän siis ehdottomasti kannattaa yrittää isoa rahalaitosryöstöä tai vähintään pelata uhkapelejä velaksi niin paljon kuin voi. Eikä tätä päätöstä varsinkaan saa kritisoida. Muuten on joku kateellinen tai ainakin näköalaton.

Toki vertaus on sikäli paska, että rötöstelemällä tai uhkapelaamalla voi harvoissa tapauksissa päästä ahdingosta, jos on tarpeeksi onnekas ja/tai taitava. Nigerialaiskirjeeseen vastaamalla epätoivoinen ei voi parantaa asemaansa.

On kyllä jännä haastattelu. Joku kyösti selittää yhä ihan tosissaan ikään kuin luulisi jonkun uskovan, että projekti tai sitä rahoittamaan lupautuneet firmat olisivat oikeasti olemassa. Usko on kova. Näyttelijäntaito tuskin voi olla tuolla tasolla, jos on lähtenyt paistiksi tähän. Ei vielä ole tajunnut, että ulosotto ja paskayksiö odottaa.

Aika karua, että haasteteltava oma-aloitteisesti mainitsee nigerialaiskirjeet. Usko on todella oltava kova.
Näin sunnuntaina löytyi vihdoin aikaa kuunnella tuo radio-ohjelma. Erittäin mielenkiintoinen, näin huijaamisesta kiinnostuneen amatööripsykologin näkökulmasta: on todella kiehtovaa kuunnella huijatuksi joutuneen selityksiä ja tehdä päätelmiä, miksi hän ei näe muiden mielestä päivänselvääkää huijausta. Valotti myös vähän, miten ns. kala on saatu koukkuun.

Peruselementtejä (kuten sanottu amatööripsykologin näkökulmasta) ovat:
- pelko ja huoli: jos mitään ei tehdä, niin paikkakunta jatkaa hidasta hiipumistaan
- vahva toivo: tässä se ratkaisu on, kova ja vahva halu uskoa ratkaisuun vähentää mahdollisuuksia tarkastella suunnitelmia kriittisesti
- sankarimyytti, nähdään oma itse jonkinlaisena sankarina, joka saa houkultelua suuret investoinnit ja käännettyä koko seutukunnan kehityksen
- huijari hivellyt hujattavien itsetuntoa kehumalla heidän keksimäänsä hanketta ja sen puuhamiehiä. Tämä käy selvästi ilmi ohjelmasta, jossa huijattu mainitsee, että he olivat varautuneet esittämään lukuja ja laskelmia, mutta huijari oli korostanut, että hänelle tärkeintä on osaava tiimi.
- mukana tietysti myös huijausten peruselementti, luottamuksellisuus ja salassapidon vaatimus, tämäkin toistuu huijatun haastattelusa monta kertaa

Huijaus ilmeisesti lähtenyt niin liikkeelle, että Mänttä-Vilppulalaiset ovat esitelleet keksimäänsä air-park -konseptia, myös Englannissa: (tästä on Aamulehdessa juttukin, vuodelta 2017, Mänttään suunnitellaan vilkasta ja kansainvälistä Air Park -asuinaluetta: "Parhaassa tapauksessa lapio kolahtaa maahan ensi keväänä"). Hankkeeseen on törmännyt sitten englantilainen "liikemies" so. huijari Roy Goff (https://www.linkedin.com/in/roygoff/), joka on sitten lähtenyt lyömään lisää löylyä kiukaaseen ja hanketta paisutettu miljoonan pikkujutusta parisataakertaiseksi. Suuret puheet ovat uponneet ilmeisen hedemälliseen maaperään. Kuvioon on uskottavuuden vuoksi lisätty lisää väkeä, italiaisen "investointipankkiirin" muodossa. Välillä on leikitti vaikeasti tavoiteltavaa ja pidetty tiukkoja "neuvotteluita", jotka Huttunen & tiimi ovat sitten omalla taitavuudellaan kääntäneet voitoksi. Tai siis huijattu uskomaan näin. Soppaa tuskin on tarvinut paljoa hämmentää, sen Mänttäläiset ovat tehneet toivonkipinä silmissä ihan itse. Varmasti kolmen tunnin ajomatka Helsinki-Vantaalta Mänttään on monesti taittunut hymyissä suin toisia kehuen.

Huijaaminen lienee helppoa, kun huijattava haluaa kynsin hampain uskoa huijaukseen.

wanttobelieve.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
389
Huttunen tuas podcastis on kuin rahansa onecoiniin hyvästellyt. Ei ensinkään tunnu käsittävän, että uunotettu kunnon puhalluxeen. Pokka pitää hyvin ja uskoo omiin sepustuksiinsa. Viihdettä näin sivusta seuraavalle.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407

Poko Ry järjestää Poikkeusoloista opiksi ja eteenpäin - kuntawebinaarin 16.6.2020.
Yksi seminaarin aiheista 'Sassi yrityspuistona - merkitys Ylä-Pirkanmaalle'.
Puhujana Huttusen oikea käsi Pasi Mäkinen.

Tuo podcast tosiaan voi olla hyvää viihdettä, mutta viihde realisoituu aika kalliiksi jokaiselle suomalaiselle veronmaksajalle, jos koijaus lopulta onnistuu ja miljoonia euroja Suomesta valuu hämärähemmojen tileille.

Hyvä analyysi keissistä Yerolla. Nähtävästi noilla 'liikemiesyhteyksillä', eli Osannalla ja Orcesella, on myös rakennettu kuviota taidokkaasti. Huttusen haastattelustahan kävi selville, että neuvotteluja käytiin useaan
otteeseen Italiassa, Englannissa sekä Suomessa, mutta Osanna kävi Mänttä-Vilppulaan vasta tammikuussa, kun hankkeesta äänestettiin. Tälläkin ikäänkuin pönkitettiin sitä, että jotain todella jättisuurta on luvassa, kun miljoonamassien parissa työskentelevä Latinan massikeisarikin astui - messiaan lailla - pienen yläpirkanmaalaisen kaupugintaloon juhlasaliin kriisikuntaa pelastamaan.

Löytyi tällainen kiinnostava opinnäytetyö jossa käsitellään mm. 'yrityshuijausten psykologiaa'.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
369
Tää on kyllä sellaista huvia että nyt jonkun kannattaa vinkata asiasta Maalaiskomedia-sarjansa kanssa ansioituneelle käsikirjoittajalle Heikki Luomalle asiasta, ei tarvitse edes tarinaa keksiä, kirjoittaa asiat vain puhtaaksi käsikirjoituksen muotoon ja hieman värikynään sinne tänne lisää. Olisi ihan hyödyllistä YLE:n veronmaksajille että tarinassa esiintyvät hahmot olisi ihan oikeilla nimillä...
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407
Onko kellään ehdotuksia, ketkä voisivat olla Goffin alkuperäisiä suomalaisia yhteistyökumppaneita? Mietin Musta Pekka -pelikorttipeli -tyylistä LAF- Napakymppiä, jossa kolme seuran etsijälle tuntematonta herraa seuraa etsimässä sermin takana. Ne mun vahvimmat ehdokkaat on:


Herra A (kaksoisherra): Monissa liemissä keitellyt luumäkiset Rusasen veljekset Jukka ja Markku Rusanen.
Herra B: Kemijärven sellutehtaalle miljoonatuet valtiolta mehustanut Arktos-johtohahmo Jaakko Kilpeläinen
Herra C: Lex Auctorin Pekka KähkönenRusaset ja Kilpeläinen ovat kaikki kolme mukana Golden Lake Villasissa. Kähkönen taas Osanna ACI Finlandissa. Kilpeläinen on tehnyt Kemijärven konkurssin jälkeen jo toisen konkurssin tuolla Saimaan suunnassa, joten hänellä varmaan olisi tässä tapauksessa eniten voitettavaa, jos olisi ulkomaalaisten kanssa massia pois Suomesta savustamassa.

Olisiko keskustelijoilla muita henkilöitä tarjolla tähän Miljoonapotti-Napakymppiin?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
369
Huijaus ilmeisesti lähtenyt niin liikkeelle, että Mänttä-Vilppulalaiset ovat esitelleet keksimäänsä air-park -konseptia, myös Englannissa: (tästä on Aamulehdessa juttukin, vuodelta 2017, Mänttään suunnitellaan vilkasta ja kansainvälistä Air Park -asuinaluetta: "Parhaassa tapauksessa lapio kolahtaa maahan ensi keväänä"). Hankkeeseen on törmännyt sitten englantilainen "liikemies" so. huijari Roy Goff (https://www.linkedin.com/in/roygoff/), joka on
Lienekkö Judithilla aiempia kytköksiä Roy Goffiin? En yllättyisi jos löytyisi...
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407
Evans, joka rellestänyt Suomessa alkaen 2016, myös hyvä vaihtoehto. Oletan, että tuon homman on kuitenkin ideoinut joku suomalainen kaveri. Ei nämä massityypit ihan itsekseen tule Suomeen. Huonoja bisneksiä tehneillä Luumäen janttereilla olis eniten voitettavaa, jos pääsisivät muuttamaan miljoonat taskussa ulkomaille ja kun Evans vielä järjestää Kyprokselta huijareille kultaiset viisumit.

 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
526
Oletan, että tuon homman on kuitenkin ideoinut joku suomalainen kaveri. Ei nämä massityypit ihan itsekseen tule Suomeen.
En usko, että on kukaan suomalainen ideoinut, Mänttä-Vilppulalaiset on ihan itse lähteneet ulkomaanrundille esitttelemään hienoja suunnitelmiaan ja saalista messuilta etsinyt huijari osunut kohdalle.
 
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
66
Herra C, eli Kähkönen, on tosin Osanna ACI Finlandin hallituksen jäsen nimenkirjoitusoikeudella, mutta Kähkösen menneisyydessä ei mikään viittaa vilunkiin. Kähkösen Lexauctor ja kaikki sen asiantuntijat ovat keskittyneet etupäässä työsopimuslainsäädäntöön. Kähkönen itsekin on ollut 15 v Teknisten akateemisten liiton johtava lakimies ja 10 vuotta Posti-konsernissa sekä eri liitoissa ja Kauppakamarissa (tuntee siis välimiesmenettelyn, mutta riittääkö se epäilykseen?)

Pikemminkin Kähkönen vaikuttaa tavalliselta lakimieheltä, joka laskuttaa palkkionsa joka välissä. Ongelmana siinä tosin saattaa olla, ettei Osanna ACI Finlandilla ole vielä rahaa, vai onko? Lopputulos kuitenkin: en veikkaa herraa C.

Olisikohan olemassa vielä herra D?

Kukahan on tuntenut mänttäläisten suunnitelmat rahoituksen etsinnässä niin varhaisessa vaiheessa, että on pirauttanut etukäteen Goffille Lontooseen, että nyt täältä on tulossa Business Finlandin tilaisuuteen lauma hölmöjä, joilta kannattaa ottaa rahat pois?
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407


Jäljet voivat johtaa sylttytehtaalle myös Kainuun suuntaan. Kainuun Edulla ei mene hyvin. Jossain vaiheessa voi myös tuolla olla rotta jättämässä uppoavaa laivaa. Onkohan Kainuun Etu Oy:n foreign direct investment ja it-palvelujen johtaja Carl Wideman tuli perseen all. Voisiko hän olla se tämän koijauskuvion herra X? Wideman oletettavasti oli se henkilö, joka toi Graham Evansin Suomeen sekä esitteli tälle Suomen yrityskenttää sekä Kainuun sekä muiden alueiden suurhankkeita. Evansis taas oli se kaveri, joka toi Suomeen Roy Goffin, joka LAF-sopimuksen puuhamies.


 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407

Tuore 9.6.2020 julkaistu Kuntabarometri 2020 ei Mänttä-Vilppulan hankeyhtiöiden kannalta myöskään kovin hyvältä näytä. Asioiden pimittäminen siis paikallisten yrittäjienkin mielestä näkyvää, minkä lisäksi hankeyhtiöt puskevat paikallisten yrittäjien tonteille. Alla screenshot Mänttä-Vilppulan kuntabarometrista sivulta 18. "Onko kunnan ostolaskudata julkaistu avoimesti" - kohdassa Mänttä-Vilppula saa tuplasti enemmän ei-vastauksia kuin kunnat keskimäärin muualla maassa. On vaikea uskoa, että paikalliset yrittäjät olisivat innoissaan, kun Yrke ja MV astelevat heidän varpailleen.
 

Liitteet

Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
66
Mäntän kaupunginhallitus piti muutama päivä sitten kokouksen, jossa oli listalla yksi ainoa asia: kaupunginjohtaja Auvisen viime ja tälle vuodelle kertynyt vuosiloma (51 lomapäivää), joka myönnettiin pidettäväksi 22.6-31.8. Auvinen taitaa tarvita hermolepoa kaikkien tapahtumien jälkeen.

Voidaanko vetää myös johtopäätös, että nyt kesällä ei ole odotettavissa mitään tapahtumia LAF:n suhteen?

 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407
Pikkulinnut ovat viserrelleet, että Auvinen ja Huttunen eivät ole kovin hyvissä väleissä.

Oletukseni tästä: Auvinen sekä monet kunnanvaltuutetut tietävät jotain sellaista, jolla on koko hankkeen kannalta merkittävä painoarvo. Painekattilan kannen alla porisee. Auvinen on jonkinlaisena kaupungin vastuunkantajana sitten kokenut jonkinlaisen hermoromahduksen, koska ei voi asioista oikein kenellekään puhua. Huttunen taasen elää ihan täysin omassa fantasiamaailmassa.

Todennäköistä on, että salatuissa asiakirjoissa on jotain sellaista raskauttavaa materiaalia, joka vielä Auvisella extra-kivenä kengässä. Mten olisi vaikkapa puolen miljoonan henkilökohtainen sakko, jos sattuu mölähtämään kaksin - tai kolminkertaisista salatuista asioista? Voimme vain arvella. Emme voi tietää.

Viina on vastuullisessa virassa huono pelikaveri. Kännissä ajeleviin paikallispoliitikkoihin liittyy muuten tämä seuraava tuore uutinen.


Keskustan paikallispoliitikko yhdessä kaupunginjohtajan kanssa painostivat Ilmajoella paikallislehden toimitusta, kun lehti heidän mielestään levitteli valheita, kun kertoi, kuinka lomalta Espanjasta palannut kunnavaltuutettu Timo Tuuri ei suostunut koronakaranteeniin lomansa jälkeen.

Tuuri oli alkanut yhdessä kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken (mm Kansalaispuolue, entinen kepulainen) vaatia, että tällaisia törkyjuttuja ei saa julkaista.


Kunnanjohtaja Pirttikosken henkilöhistoria on traaginen. On tuomittu kahteen otteeseen, 2013 ja 2016 rattijuoppoudesta, josta saanut jälkimmäisellä kerralla kunnanhallituksen kirjallisen varoituksen. 2017 kunnanjohtajalle määrättiin vuoden mittainen lähestymiskielto ex-vaimon ahdistelusta.

On siis olemassa kunnanjohtajia, mutta myös kunnon johtajia!


 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407


Tässä YLE:n jutussa on hyvää yleistä låppää kuntien elinvoimainvestoinneista. Mänttä-Vilppulaankin sovitellaan 2022 noita 'konsernipohjaisia kriisikuntakriteerejä', mikä tuskin ehtii vaikuttaa LAF-hankkeen oikeusprosesseihin.

Onko muuten KMV-lehti käsitellyt Mänttä-Vilppulan kuntabarometrin tuloksia vielä, vai jääkö mahdollnen barometrin aika hälyttävistä luvuista uutisoiminen BBS:n vastuulle?

Alla vielä ote tuosta YLE:n jutusta.


Matkailu on Vaineen mukaan monessa kunnassa kiistoja ja intohimoja herättävä puheenaihe.

Siinä on kyse kunnan vetovoimasta ja imagosta, siitä, miten kunta voi erottua muista. Samalla löytyy niitäkin, joiden mielestä matkailuun ei pitäisi satsata kunnan rahoja.


Meklin toteaa, että ei ole yksiselitteistä, pitääkö kunnan ylläpitää tällaista yhtiötä. Puhutaan juuri kuntien elinvoimainvestoinneista.

– Jossakin on kuitenkin raja, kuinka paljon kaupunki voi satsata, hän pohtii.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407
Vähän offtopic tämä aihe, mutta sote-uudistusten taannehtiva purkaminen tullee koskettamaan myös Mänttä-Vilppulaa, jolloin kunta valtion tukien kanssa ihan varmasti erityisessä syynissä tulevina vuosina. LAF ei tule toteutumaan.


 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407
Sunny Car Center -huijauksesta tuore juttu YLE:llä. Visiot olivat poskettomia, kaikkien usko kova.
Muistan hyvin, kun jopa Tekniikan maailman toimittajat tekivät kolmen tai neljän aukeaman ennakkojutun autokaupan hypermarketista, jota tuonne ei sitten lopulta koskaan noussut.

 
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
66
YouTube ehdotti (google-hakujen perusteella?) katsottavaksi 2-moottorisen King Air C90:n lentoonlähdön paikasta nimelta Lakeway Airpark. Jotenkin tuntunomainen nimi airparkilla. Lakeway Airpark sijaítsee Teksasissa lähellä Austinia. Kiitotie on 1200 m mittainen, mikä riittää 2-moottorikoneille.


Paikan nettisivuilta näkyy kyllä järvikin, joka on samalla Colorado River, mutta sinne on kiitotien päästä kilometrin matka, joten rantatontteja ei ole tarjolla. Sitä voi ihmetellä, että airpark on keskellä tiukaksi rakennettua omakotialuetta. Melurajoitussyistä lentoonlähdöt ja laskut onkin kielletty auringonlaskun jälkeen ja ennen auringonnousua, ja ns. läpilaskut on kielletty, samoin kuin kaupalliset henkilökuljetukset kentälle tai kentältä pois.


Melurajoituksia en ihmettele, kun katsoo tuon videon. 2-moottoriturbiinikoneesta lähtee melkoinen meteli.
 

?..

Liittynyt
06.04.2018
Viestejä
1 664
Tämä artikkeli on KMV-lehden tilaajalle
Lähdekoodista löytyy:

Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen pitkälle vapaalle

Markus
Auvisen kesäloma alkaa maanantaina juhannuksen jälkeen. Heinäkuussa edessä on sydänleikkaus. – Jään maanantaista 22.6. alkaen pidemmälle vapaalle. Pidän aluksi vuosilomaa, jonka jälkeen jään sairaslomalle. Olen menossa kesällä sydänleikkaukseen, jonka ajankohta on arviolta heinäkuun lopussa, kertoo Auvinen tiedotteessaan. – Operaation jälkeiseen toipumiseen menee useita kuukausia. Sairasloman jälkeen pidän virkavapaata siten, että palaan töihin ensi kesänä 2021. Mänttä-Vilppulan kaupunginhallitus miettii erikseen hallinnon tilapäisjärjestelyitä poissaoloni ajalle, hän toteaa. – Hyppään nyt pois tästä oravanpyörästä, jossa on tullut juostua parikymmentä vuotta. Tuntuu hyvältä ajatukselta ottaa nyt kunnon breikki, sanoo Auvinen. Kaupunginjohtaja, kaupunginhallitus ja johtoryhmä ovat keskustelleet järjestelystä ja päätyneet tähän ratkaisuun. Juhannuksen jälkeisellä viikolla kaupunginhallitus ja johtoryhmä jatkavat keskustelua siitä, miten kaupunginjohtajan tehtävät Auvisen poissaollessa hoidetaan. Markus Auvinen ilmoitti järjestelystä Mänttä-Vilppulan kaupungin henkilökunnalle torstaina 18. kesäkuuta ennen lomalle jäämistään. Kaksi tuulista vuotta kaupunginjohtajana Markus Auvinen valittiin Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtajaksi huhtikuussa 2018 ja hän otti viran vastaan 12.6. 2018. Hän seurasi tehtävässä Kotkan kaupunginjohtajaksi lähtenyttä Esa Sirviötä . Sitä ennen Auvinen ehti toimia vuodesta 2005 lähtien Mäntän talouspäällikkönä ja vuodesta 2009 Mänttä-Vilppulan talousjohtajana. Kuluneet kaksi vuotta ovat olleet tuulista aikaa kiristyvän talouden myötä. Kaupunki joutui aloittamaan yt-neuvottelut. Myrskyksi tuuli yltyi viime vuodenvaihteessa, kun Sassin alueen Air Park Finland -suunnitelmat julkistettiin. Julkisuusmyllytys oli valtavaa, kunnes suunnitelmasta tehtiin sitä ainakin viivästyttävät valitukset hallinto-oikeuteen, ja koronapandemia toteutti pahimman riskiskenaarion. – Kulunut kevät on ollut yhteistoimintaneuvotteluiden, koronatilanteen ja kaupungin talouden vuoksi erityisen hankala, sanoo Auvinen tiedotteessaan. Henkilökohtaiset vaikeudet kärjistyivät Auvisen rattijuopumusepäilyyn 31. toukokuuta. – Olemme kuitenkin selvinneet kaikista haasteista, siitä suuret kiitokset kuuluvat kaikille kaupunkikonsernin työntekijöille. Itselläni on vahva usko Mänttä-Vilppulan kaupungin kehittämiseen, sen tulevaisuuteen ja sen johtamiseen. Siksi haluan saada itseni täyteen kuntoon ennen työhön paluuta, Auvinen sanoo.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407
Myrskytuulta ei todennäköisesti koskaan tullut, jos Sassin hanke olisi viety eteenpäin julkisena hankkeena. Asioiden pimittäminen ja salailu vain pahensivat tilannetta. Sydänvaivojen kaverina ehkä hermoromahdus.

Kiva olisi myös tietää se, joutuiko myös Markus Auvinen tekemään rahoittajien pyynnöstä salassapitosopimuksia, kun samalla istuu kuitenkin kaupungin kassakaapin vartijana.

Jos me BBS:ssä olemme huomanneet, että Goff, Osanna ja kumppanit voivat puhaltaa kaupungilta kierosti laaditulla sopimuksella 20 miljoonaa, on kaupunginjohtja tajunnut varmasti tajunnut saman.

On nähtävästi tämän takia riitautunut epärealistisiin LAF-pilvilinnoihinsa kokonaan hautautuneen Otto Huttusen kanssa.

Francescolle taas tällä haavaa tuntuu viina maistuvan. 
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
66
Huijaus ilmeisesti lähtenyt niin liikkeelle, että Mänttä-Vilppulalaiset ovat esitelleet keksimäänsä air-park -konseptia, myös Englannissa: (tästä on Aamulehdessa juttukin, vuodelta 2017, Mänttään suunnitellaan vilkasta ja kansainvälistä Air Park -asuinaluetta: "Parhaassa tapauksessa lapio kolahtaa maahan ensi keväänä"). Hankkeeseen on törmännyt sitten englantilainen "liikemies" so. huijari Roy Goff (https://www.linkedin.com/in/roygoff/), joka on sitten lähtenyt lyömään lisää löylyä kiukaaseen ja hanketta paisutettu miljoonan pikkujutusta parisataakertaiseksi. Suuret puheet ovat uponneet ilmeisen hedemälliseen maaperään. Kuvioon on uskottavuuden vuoksi lisätty lisää väkeä, italiaisen "investointipankkiirin" muodossa. Välillä on leikitti vaikeasti tavoiteltavaa ja pidetty tiukkoja "neuvotteluita", jotka Huttunen & tiimi ovat sitten omalla taitavuudellaan kääntäneet voitoksi. Tai siis huijattu uskomaan näin. Soppaa tuskin on tarvinut paljoa hämmentää, sen Mänttäläiset ovat tehneet toivonkipinä silmissä ihan itse. Varmasti kolmen tunnin ajomatka Helsinki-Vantaalta Mänttään on monesti taittunut hymyissä suin toisia kehuen.

Huijaaminen lienee helppoa, kun huijattava haluaa kynsin hampain uskoa huijaukseen.
Aamulehden kuvassa näkyvä, jo aikaisemmin mainittu harrastelentäjä Judith Wordsworth on itse asiassa tehnyt MSc-eli maisterintutkintoaan varten pro gradu-tutkielman aiheesta "European Residential Airparks In The Context Of Local Sustainable Rural Development". 199 sivua pdf:ää ja nopean lukemisen perusteella ainakin ilmailijan kannalta tiukkaa asiaa. Jotenkin Judith on eksynyt Suomeen, airpark-asiantuntijana, enkä ihmettelisi vaikka olisi tavannut Goffinkin Business Finlandin tilaisuudessa Lontoossa. Mutta kun (ei jos vaan kun) Huttunen on tätä lukenut, niin ei ihme jos Huttusen Otolla on alkanut pää sauhuamaan.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
369
Hienoja refrenssejä Juditihin gradu-työssä. Kyllä tästä vielä menestyvä business tulee, Huttunen ajatteli alkaa tekemään rahhoo...

Näin esimerkkinä., Altantic Air Park.


On vaan noi leveysasteet hieman eri kuin mitä Mänttä-Vilppulan alueella. Uskallan väittää että lentokentällä ei tässä tapauksessa ole mitään tekemistä alueelle valmistuneiden rakennusten kanssa. Ihan normia maaseutu-aluetta Ranskassa pikkukaupungin välittömässä läheisyydessä. Alueella jonka vetovoima olisi muutenkin saanut noi rakennushankkeet käyntiin, ilman lentokenttää...

Mutta onhan se kiva optio että voi ostaa oman Cessnan pihalle ja kurvata sillä tarvittaessa lentoon poistumatta oman kiinteistön tontilta.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407
Iltasanomien jutussa Huoltovarmuuskeskuksen koronamaskisekolusta on myös yksi kiinnostava yksityiskohta littyen näihin tilisiirtoihin ulkomaille. Työvoima- ja elinkeinoministeriön hallinnoiman HVK:n virkamiehet ovat töpänneet aika raskaasti, kun ovat uskoneet kauppakumppaninsa sanaa, eikä maksuliikennettä ole minkäänlaisista virallisista lähteistä tarkastettu.

Pidän hyvin epätodennäköisenä että rahaliikennettä Mänttä-Vilppulan ja LAF:in välillä koskaan nähdään. Piikki voi olla kuitenkin lähes loputon jos sopimus lainvoiman saa, eivätkä 'ammattitaitoiset' virkamiehet ymmärrä ihan perinteisten pankkiprotokollien päälle.

Sarmanteen verovelat eivät ole olleet toiminnass se ongelma, vaan HVK:n virkamiesten sinisilmäisyys, kun pidetään kauppakumppanin ilmoitusta rahojen jäädyttämisestä piinkovana faktana tarkastamatta asiaa. Yleensäkin aika hupaisaa, että valtion virkamiehetkin retkahtavat belgialaisiin rahansirtopalveluihin tai nähtävästi tekaistua Transfer Wisen kuittia, vaikka varmasti tiedossa, mikä turvallisin tapa maksaa.
"Maaliskuun toiseksi viimeisenä päivänä HVK maksoi LDN Legal Partnersille kassamaksuna 4 980 000 euroa. Laskun asiatarkasti Hakola ja sen hyväksyivät HVK:n silloinen hallintojohtaja Asko Harjula ja toimitusjohtaja Tomi Lounema.

Seuraavana päivänä Sarmaste soitti Hakolalle ja ilmoitti, että belgialaiseen rahansiirtopalveluun tehty maksu oli jäädytetty. Samassa yhteydessä Sarmaste pyysi, että maksu suoritettaisiin hänen toisen yrityksensä Finance Group Helsingin suomalaiselle tilille.

Alkuperäinen, belgialaiselle rahansiirtopalvelulle siirretty summa ei ollut vielä palautunut HVK:n tilille. Sarmaste vakuutti, että niin tapahtuisi. Todisteeksi hän esitti rahansiirtopalvelu TransferWiselta saatua dokumentaatiota."
 
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
66
Vähän offtopic tämä aihe, mutta sote-uudistusten taannehtiva purkaminen tullee koskettamaan myös Mänttä-Vilppulaa, jolloin kunta valtion tukien kanssa ihan varmasti erityisessä syynissä tulevina vuosina. LAF ei tule toteutumaan.


Mikähän mahtaa olla Mänttä-Vilppulan kaupungin määräysvalta terveysalan yhteisyrityksessä Mäntänvuoren Terveys Oy, kun Pihlajalinna omistaa siitä 91 % ja kaupunki 9 %?

Eilen pidetyssä valtuuston kokouksessa käsiteltiin kaupungin tilinpäätös 2019, missä heti käy ilmi, että kaupunki on ilmeisesti rahapulassaan myynyt Mäntänvuoren Terveys Oy:n osakkeita, mistä kirjattiin myyntivoittoa 2 M€. Voitto toki OK asia, mutta niitä osakkeita ei saa enää takaisin.

Mäntällä on toki terveysasema, mutta Pihlajalinna mainostaa kaupallisempaa palveluaan pääterveysasemalla

Joulukuussa on alustavasti hyväksytty kolmen kauoungin omistaman sote-rakennuksen myynti Pihlajalinnalle. Kaksi henkilöä valitti, syynä kaupan törkeä alihintaisuus. Ikävä kyllä uutinen on vain tilaajille.

Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuusto hyväksyi 16. joulukuuta 2019 päätöksen, jonka mukaan kaupungin sosiaali- ja terveyskiinteistöistä kolme myydään Pihlajalinna-konsernille.
Kauppa koski Sarapihan kokonaisuutta Mäntässä, vanhainkoti Punatulkkua Vilppulassa ja toimintakeskus SatakieltäMäntästä. Kiinteistöjen tasearvo oli 31.12.2018 noin 4,7 miljoonaa.


Maaliskuussa pidettiin ylimääräinen valtuuston kokous, jossa päätettiin rakennusten myymisestä Pihlajalinnalle "erikseen sovittavaan hintaan ja ehdoin"

Jotta pakka saataisiin kunnolla sekaisin, Mehiläinen on ostamassa Pihlajalinnaa ja jatkaa ostotarjoiustaan ainakin 10.7. asti, mihin ei enää ole pitkäkään aika.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
407
Mänttä-Vilppulassa käy pian kuin Siikalatvassa. Tuoreimmat Pihlajalinna-uutiset kaupungista ovat varmoja nauloja LAF:in arkkuun. Kaupungilla ei myöskään ole enää omaa terveydenhuoltoa, kun terveydenhuolto on ulkoistettu yksityisellä pohtimatta sitä mahdollisuutta, että valtio saattaa määrätä jopa takautuvasti purkamaan näitä himmeleitä. Viittaan tällä aikaisemmin postaamaani uutiseen, jonka mukaan 'Hallitus puuttuu jättimäisiin soteulkoistuksiin...'. Kyllä se ulkoistus on kunnan koosta riippumatta jättimäinen, jos päätäntävalta siirretään suoraan yksityiselle toimijalle tai pahimmassa tapauksessa ulkomaalaiselle pääomasijoittajalle. Veikkaanpa että pois muutto kaupungista kovenee näiden täysin poskettomien päätösten myötä. 2025 mennessä kaupungin asukasluku on tippunut satavarmasti jonnekin 8500 paikkelle.

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
92 210
Viestejä
1 888 332
Jäsenet
39 677
Uusin jäsen
Caide

Hinta.fi

Ylös Bottom