Lakeside Airpark Finland * Taas tyhmiä koijataan

Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
99
Valitusaika on 30 päivää päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Pöytäkirja on ollut nähtävänä kaupungin verkkosivuilla 28.1. lähtien, joten valitusajan viimeinen päivä on 5.3.2020.
Soitin Mänttään puolitutulle, ei haluua reklamoidaa kun hankala kuulemma prosessi ja politiikka muutenkin ihan perseestä,
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305
Ei se viranomaispäätöksestä hallinto-oikeuteen valittaminen ole sen hankalampaa, kuin mistään muustakaan päätöksestä valittaminen. Kiinnostavaa olisi tietää, pantiinko isompien kaupungin valtuustupuolueiden valtuutettuja ruotuun varsinaisessa 27.1.2020 valtuustoäänestyksessä jonkinlaiseen puoluekuriin nojaten. Sen olen kuullut, että jotain kautta valtuutettuja on painostettu asiaan liittyen jo sieltä 2018 syksystä alkaen, jolloin näitä vaadittiin kirjoittamaan näitä erikoisia salassapito- sekä vaikenemissopimuksia. Hajontaahan tuli äänestyksessä ainakin Persuissa, SDP:ssä, Keskustassa sekä Vasemmistoliitossa. PS ja VAS kohdalla mielipiteet jakautuivat selkeästi kahtia, mutta SDP:n ja Kepun kohdalla sitten enemmistö 'kannatti' ehdotusta.

Mänttä-Vilppulaa toki johdetaan huonosti, kun samanaikaisesti jätti-investoinnin valmistelun aikana kaupunki myy yksityiselle terveydenhuoltonsa (Pihlajalinna omistaa tällä hetkellä 91% Mäntänvuoren terveydestä) sekä suuren osan terveyspuolen kiinteistöistä sekä joutuu terveyspuolen sekoilujensa kanssa vielä syvempään velkakierteeseen, kun myyntisaatavista ei olla oikein kunnolla päästy yksimielisyyteen. Voidaan kuvitella millainen Molokin kita kaupunkia odottaa, jos se hoitaa bisneksiään samanlaisella ammattitaidolla italialaiskonsultin kanssa, kyse on kuitenkin Lakeside Airparkin tapauksessa moninkertaisista summista.

Kahden viikon päästä torstaina eli 5.3.2020 tosiaan kuluu valitusaika umpeen. Varmaan KMV silloin uutisoi, jos valituksia on tullut. Voi tulla aika kipakka kaupunginvaltuuston kokous maaliskuussa. Nähtävästi myös Mäkelän tapaus käsitellään silloin.


Kaupungilla ja Mäntänvuoren Terveydellä vuosien erimielisyys laskutuksesta - Nyt yhtiö perää kaupungilta kolmen miljoonan myyntisaatavia - Kiistaan palkataan ulkopuolinen selvittäjä
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305
Hella kuumenee. Mutta vielä isompia paljastuksia on nähtävästi luvassa parin viikon sisällä. Ruokanen tuossa jutussaan tiivisti oleellisen. Vielä paremmin homma on tiivistetty täällä edellisellä sivulla yhdessä kommentissa, eli kyse on yksinkertaisesti hölmöläisten huijaamisesta. Jutussa mainittu asekauppias Adnan Halshuggi... anteeksi Khashoggi, on 2018 Saudi-Arabian Istanbulin konsulaatissa diplomaattisen koskemattomuuden suojassa palasiksi sahatun ja pilkotun arabitoimittaja Jamal Khashoggin setä. Parastahan olisi vielä, jos Osanna vaikka kaiken kruunuksi palkittaisiin diplomaattipassilla jättimäisistä ansioistaan Saudi-Arabian uusien kauppasuhteiden mahdollistajana.


"Diplomaattisen edustuston tilat, kulkuvälineet, arkisto ja kuriiriposti ovat koskemattomia. Diplomaattisen edustajan ja edustuston hallinnollisen ja teknisen henkilökunnan jäsenen yksityisasunto ja kulkuvälineet ovat vastaavasti koskemattomia. Koskemattomuus tarkoittaa, että esimerkiksi poliisiviranomaiset eivät voi ilman lähettäjävaltion suostumusta tutkia edustuston alueella tapahtunutta epäiltyä rikosta tai noutaa edustustoon paennutta rikollista."Alla vielä juttulinkki tuohon Khashoggin 1975 Suomen vierailuun (IS).


 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305

Juttu on tuolla maksumuurin takana. 91% taas on jo vanhaa tietoa. M-V möi Mäntänvuoren terveys- osakkeitaan Pihlajalinnalle jo 2019. Kaupungin talous iloisesti miinuksella, varmaan Pihlajalinnakin mehustaa omansa. Samaan aikaan kaupunginjohtaja saa ottaa pankista 10 miljoonan lainan Lakeside Airpark-kauppojen sulkutiliä varten. Kolmen vuoden tasaerätakaisinmaksulla korkoja kertyy pääomalle 1 000 000 - 1 500 000 euroa, jos laina sitten lopulta otetaan.


sulkutili.jpg
Ei ole ihme, jos Pohjois-Hämeen Osuuspankki tahkoaa hyvää tulosta, kun lainanhakijoita riittää jonoksi asti.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.06.2017
Viestejä
62
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305
Tarkoittaa myös sitä, että jos niitä kiinalaisia putkimiehiä tulee lentokaupunkia rakentamaan, on Mänttä-Vilppula silloin velvollinen ostamaan näille, jos kunnassa vakituisesti asuvat, terveyspalvelut Pihjlajalinnalta tai siltä monikansalliselta sijoittajaryppäältä, joka nämä Pirkanmaan sekä Etelä-Pohjanmaan hölmöläismaakuntien (Nokia, Juupajoki, M-V, Ähtäri, Alavus, Kuortane) terveyspalveluja ahmineen Pihlajalinnan parin vuoden sisällä ostaa. Kyllä on Mänttä-Vilppulan päättäjillä terveyspuolen hallinnassakin riittänyt strategista pelisilmää, kun on jo varhaisessa tajuttu, millainen miljoonien arvoinen kultakaivos kuntaa odottaa, kun jopa terveydenhuolto hinataan osake- ja kiinteistö- ja maakaupoilla vähitellen ulkomaalaisten sijoittajien käsiin. Voi hyvin olla, että jos toiminnat siirtyvät Mehiläiselle, niin lähin terveysasema löytyy parin vuoden päästä Tampereen Linnainmaalta. Sinnehän ei toki värivammaisia tai kielipuolia duunareita saa lähettää, vaan kaupunki velvoitetaan rakentamaan unelmakaupungin tekijöille Sassiin oma Sheikki Zayedin mukaan kastettu yksityissairaala kaikkine mukavuuksineen.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.02.2020
Viestejä
7
Mikähän lienee Osannan tausta, kun ympäripyöreässä CV:ssä ei mainita kuin yksi vuosiluku: syntymävuosi? Ja nimensäkin voi aina vaihtaa kun maa alkaa polttaa jalkojen alla.. Isojen bisnesmiesten taustat ovat usein hyvin selvillä suurelle yleisölle, tästä sankarista ei löydy mitään tietoa, edes ammatillista.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
3 694
Mikähän lienee Osannan tausta, kun ympäripyöreässä CV:ssä ei mainita kuin yksi vuosiluku: syntymävuosi? Ja nimensäkin voi aina vaihtaa kun maa alkaa polttaa jalkojen alla.. Isojen bisnesmiesten taustat ovat usein hyvin selvillä suurelle yleisölle, tästä sankarista ei löydy mitään tietoa, edes ammatillista.
Kyllähän tuollaisesta herää väistämättä kysymyksiä esimerkiksi siitä, että onko Osanna kenties vankilassa viettänyt vuosia eikä vaatimattomana miehenä halua tuoda sellaisia meriittejä esiin CV:ssä.

Normaalijärkinen ihminen olisi yritysmaailmassa tai poltiikassa maksanut vaikka muutaman kymppitonnin jollekkin italialaiselle yksityisetsivälle, että olisi tarkistanut taustat synnytyssairaalasta aina tähän päivään saakka jokaisesta mahdollisesta ja mahdottomasta paikasta. Kuitenkin sen verran iso raha tuo 10 ja 100 miljoonaa euroa, että mielellään luulisi tuollaisen summan maksaman yksityisetsivälle että kaivaa vastapuolen taustat esiin.

En kuitenkaan väitä että Osanna olisi ollut vankilassa kun minulla ei ole mitään tietoa hänen taustoistaan, mutta toisaalta en sen enempää samasta syystä uskalla sanoa ettei ole vankilavenkula.
 
  • Tykkää
Reactions: eba
Liittynyt
05.02.2020
Viestejä
49
Osanna advisors srl FB-sivun alku on nelisen tuntia sitten saanut uutta ilmettä. Jokunen kommentti Suomen lehdistössäaeroportofinlandia.jpg kiertävistä "juoruista" mainittu.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
457
. Voidaan kuvitella millainen Molokin kita kaupunkia odottaa, jos se hoitaa bisneksiään samanlaisella ammattitaidolla italialaiskonsultin kanssa, kyse on kuitenkin Lakeside Airparkin tapauksessa moninkertaisista summista.

Se sopimus, missä sovitaan 10 miljoonan vakuudesta on pituudeltaan neljä sivua. Tästä voi päätellä, miten ammattitaitoista touhu on.

Ei sillä, että kunnan asettama vakuus olisi mitenkään älykästä, millään sopimuksella. Tai edes sopimussakko.

Normaalijärkinen ihminen olisi yritysmaailmassa tai poltiikassa
Normaalijärkinen ihminen ei olisi edes lähtenyt keskustelemaan sellaisen tahon kanssa, jonka nettisivua koristaa vesileimat. Tämä (hölmöläisten seulominen esiin) on toki sen vesileiman tarkoituskin.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305

"The project involves a businessman from Latina, Francesco Osanna, best known in the city for his past militancy in Casapound and Fiamma Tricolore. Now Osanna has completely changed its image and guides Osanna Advisors srl, a company based in Torre Pontina that deals with business consultancy with international relations. The latest bet is the airport park in Finland, a huge project involving the Osanna group together with a local company and a Luxembourg fund."

Il Messaggeron juttu ohessa. En ole ehtinyt lukea tai kääntää. Yllä kuitenkin pätkä juttua käännösohjelmasta.
Mutta eihän tuolla fasistitaustalla toki nyt Mänttä-Vilppulassa niin ole väliä!
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305

Miksi kukaan ei ole nähnyt näitä sivuja aikaisemmin. Kommenteista en ota selvää. Sain juuri nimettömän yllätysvihjeen, joka viittasi, että koko rullausta johdettaisiin GLV:n eli Golden Lake Villasin kautta. Selvitän asiaa vähän ja kerron sitten lisää, kun olen vihjeen taustoja tarkistanut.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
1 466
Kyllä nuo sivut ainakin minut vakuutti. Mikä tässä nyt on epäselvää? Ehkä valtio vois parin millin pantin antaa varulta.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305
Kyse vihjeessä oli Luumäen rahoituskuvion potentiaalisesta järjestäjästä sekä Luumäen pään mahdollisesta Italian kytköksestä eli J.Kilpeläisestä. Kytköksiä on GLV:n lisäksi Kemijärven liimapalkkitehtaaseen sekä Saimaan Huolinta Oy:hyn. Tuo juttu etenkin Arktos Oy:n 14:ä aputoiminimestä sekä huimasta 60 vuoden salassapitovaateesta on aika avartava. Arktos Oy pumppasi valtiolta miljoonatuet, mutta ajautui konkurssiin. Kilpeläinen komeilee kesäisessä kuvassa Etelä-Saimaa -lehden jutun kuvassa, jossa mukana myös Osanna, Orcese sekä kaikki muut. Ohessa vähän CV:tä kaverilta. Kouluja on takana. Mutta niin on konkurssejakin! Huomatkaa myös, että Osanna on tarjoamassa Luumäelle GLV:hen saman suuruista kompaktia 100 miljoonan euron rahoitusta. Se on varmaa, että GLV:n väellä on yhteydet LexAuctorin Kähköseen ja sitä kautta myös Lakeside AIrparkin rahoituskuvioon.

jaakkokulta.jpg
 
Viimeksi muokattu:

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
8 348
Muistutetaan, että pidetään tarpeettomat yksityishenkilöiden tiedot pois ketjusta ja keskustelu asiallisena, kiitos.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305

Nyt Seura purki julki Osannan Krim-yhteydet! Mänttä-Vilppula on aika vaikeassa tilanteessa, jos raha joskus sulkutilille päätyy ja sulkutiln kautta Osannalle, jolla on projekteja Krimillä. Kyse olisi silloin Krimin hankkeiden välillisestä rahoittamisesta. Seuraamuksia toki voi tulla myös silloin, jos raha ohjautuu Italian uusfasistien toiminnan tukemiseen. En löytänyt tarkkoja Krimiin liittyviä EU-pakotteita, mutta alla UM:n sivuilta pakotteista lyhyesti.


 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.02.2020
Viestejä
49

Nyt Seura purki julki Osannan Krim-yhteydet! Mänttä-Vilppula on aika vaikeassa tilanteessa, jos raha joskus sulkutilille päätyy ja sulkutiln kautta Osannalle, jolla on projekteja Krimillä. Kyse olisi silloin Krimin hankkeiden välillisestä rahoittamisesta. Seuraamuksia toki voi tulla myös silloin, jos raha ohjautuu Italian uusfasistien toiminnan tukemiseen. En löytänyt tarkkoja Krimiin liittyviä EU-pakotteita, mutta alla UM:n sivuilta pakotteista lyhyesti.


Lark etsi Krimiin liittyviä EU-yritysten toiminnan ohjeita, tässä tyhjentävästi kaikki. Kaikkea ei näytä olevan käännetty suomeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
188
Pahoittelen pientä offtopikkia, mutta

Ja Helsinki-Tallinna junatunnelia ei kai ihan vielä ole ajettu alas, mutta eiköhän se kohta.
Ja nyt

Viron tiedusteluraportin mukaan viime vuoden lokakuussa kirjatun ilmoituksen perusteella Tallinna-tunnelin rahoituksesta liikemies Peter Vesterbackan kanssa sopimuksen tehneellä Touchtone-yhtiöllä on pääomaa vain yksi punta.

MV-linkki, joka sisältää linkit alkuperäisiin Hämeen Sanomiin ja Lännen Mediaan

 
  • Tykkää
Reactions: eba

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 765
Hesari julkaissut pari juttua hankkeesta, yhden Osannasta henkilönä ja toisessa lähinnä hankkeen kuvausta sekä miten pienellä riskillä kunta pelaa (hankkeen vetäjien mielestä). Molemmat jutut kirjoitettu todella neutraalilla kulmalla ja maksumuurin takana.


 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 584
Hesari julkaissut pari juttua hankkeesta, yhden Osannasta henkilönä ja toisessa lähinnä hankkeen kuvausta sekä miten pienellä riskillä kunta pelaa (hankkeen vetäjien mielestä). Molemmat jutut kirjoitettu todella neutraalilla kulmalla ja maksumuurin takana.


Tähän oheisvinkkinä: tekemällä Sanoma-tunnukset Hesariin saa 2 viikon ilmaisen lukuoikeuden ja pääsee mm. katsastamaan nuo molemmat artikkelit.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305
Hyvä että HS on tehnyt jutun. Helsingin päässäkin herätään viimein aiheeseen. Jos pääsette lukemaan HS:n juttua, kommentoikaa niitä. Kommentteja tänne mielellään jutun tekstilainausten kera.

Luin molemmat jutut. Huttunen toistaa edelleenkin, että sulkutilisopimus on kunnalle täysin riskitön, mutta ainakin oma tulkintani sopimustekstistä viestii toista. Hän myös myöntää HS:n haastattelussa, että sijoittajat hakevat hankkeella myös taloudellista voittoa.

”Kun x:n vuoden päästä ilmailupuistossa on riittävästi kiinteistömassaa, niin rakennuttajataho voi myydä sen eteenpäin. Voi olla, että myös Mänttä-Vilppulan Yrke Kiinteistöillä on jonkinlainen exit-suunnitelma”, Huttunen sanoo.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.02.2020
Viestejä
43
Hesarin uusin. Nyt on tekemisen meininkiä

Sijoittajat ovat valmiita merkkaamaan rahasumman käytännössä välittömästi, kun Mänttä-Vilppulan päätös saa lainvoiman, Francesco Osanna kertoi HS:lle Latinassa sijaitsevassa toimistossaan Italiassa.

Luigi Orcese sanoo innostuneensa Lakeside Airpark Finland -hankkeesta heti siitä kuultuaan.

osanna.jpg
Jouni Kantola
Julkaistu: 21.2. 2:00 , Päivitetty: 21.2. 10:54
LATINA

VIELÄ on matkaa huipulle. Hissi pysähtyy 60 kilometriä Roomasta kaakkoon sijaitsevan Latinan ainoan pilvenpiirtäjän kymmenennen kerroksen kohdalla.

Tornitalon hulppeimmat toimistot sijaitsevat yläkerroksissa, joita on vielä 27 kymppikerroksen yllä. Niissä puuhastellaan ehkäpä lääketeollisuuden ja kiivi-hedelmien parissa, jotka ovat italialaiskaupungin merkittävimmät elinkeinot.


Osannan toimisto on Torre Pontina -rakennuksessa Latinassa. (KUVA: ROCCO RORANDELLI)
Täällä meidät ottaa vastaan Francesco Osanna, 41. Hän on sopinut Mänttä-Vilppulan kanssa 100 miljoonan euron rahoituksen järjestämisestä kaupungin kaupittelemalle Lakeside Airpark Finland -hankkeelle.

Mänttä-Vilppulan kaupunki ja Osanna liikekumppaneineen aikovat rakentaa vanhan Serlachiuksen lentokentän ympäristöön Suomen ensimmäisen ilmailualan puiston, joka koostuu vapaasti käytössä olevasta lentokentästä, loma-asunnoista, yrityspuistosta ja kylpylähotellista.

Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuusto hyväksyi hankesuunnitelman helmikuun alussa äänin 28–7.

FARKKUIHIN, tennareihin ja pikkutakkiin rennosti pukeutunut Osanna esittelee Osanna Groupin toimistoa. Osannalla on paperilla ainakin kahdeksan eri yhtiötä, mutta näistä liikevaihdon perusteella aktiivisia on vain osa.

Liikevaihtoa yhtiöille kertyy vuosittain vajaan miljoonan euron edestä. Sokkeloisista käytävistä ja huoneista muodostuvan tavanomaisen toimiston tiloissa työskentelee kuudesta kahdeksaan henkilöä.

Kuka Francesco Osanna on? Ja miksi hän on kiinnostunut sijoittamaan alle 10 000 asukkaan kuntaan Suomen Pirkanmaalla?

OSANNAN liiketoimia ja henkilöä ovat kyseenalaistaneet Suomessa muiden muassa Yle ja Seura.

Seura uutisoi torstaina, että Osannalla näyttäisi olevan salaisia liiketoimia Venäjän miehittämällä Krimillä, mikä olisi EU:n talouspakotteiden vastaista. Kielletyt liiketoimet voisivat vaikuttaa myös Osannan Suomen-suunnitelmiin. Osanna ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan asiaa Seuralle.

Muuten Osannan yhtiöitä on kuvailtu rutiköyhiksi, ja hänen yli kymmenen vuoden takainen nuoruuden aktivisminsa Latinan uusfasistisissa nuorisojärjestöissä on nostettu esiin.

Nyt Osanna ja yhtiöiden operatiivinen johtaja Luigi Orcese kertovat Helsingin Sanomille, mistä Mänttä-Vilppula-projektissa on kyse hänen näkökulmastaan.

”Tässä on mennyt varmaan puurot ja vellit sikäli sekaisin, että meitä mitataan pääomasijoittajan mittapuulla, vaikka liiketoimintamme on hankkeiden kehittämistä ja niiden rahoituksen järjestelyä. Emme siis sijoita omia pääomiamme Lakeside Airpark Finlandiin, vaan olemme tehneet runsaan vuoden töitä projektin konseptoimiseksi niin, että voimme sen myydä sijoittajille”, Osanna sanoo.

LAKESIDE Airpark Finlandin Osanna aikoo myydä luxemburgilaiselle RAIF-vaihtoehtorahastolle. RAIF-rahastot ovat ammattisijoittajille tarkoitettuja korkean riskin ja tuotto-odotuksen rahoitusmuotoja. Tällaisia rahastoja on Luxemburgiin rekisteröity satoja, ja niissä voi olla sisällä melkein mitä vaan arvokelloista monimutkaisiin arvopapereihin.

”Tämä on meidän valttikorttimme. Meillä on tietotaito siitä, millaiset projektit tiettyjä rahoituslähteitä voisivat kiinnostaa, ja meillä on kontakteja näihin rahoituslähteisiin”, Osanna sanoo.

Osannan ja Orcesen mukaan Osanna Groupin kiinnostus Mänttä-Vilppulaan oli tavallaan sattumaa.

”Lakeside Airpark Finlandia oli promottu Business Finlandin tilaisuudessa Lontoossa, ja sieltä projekti tuli kontaktiverkostomme kautta arvioitavaksemme. Minä innostuin siitä heti. Francesco pyöritteli hetken päätään ihmeissään, että mitä ihmettä, Suomi. Sitten hänkin vakuuttui hankkeen ainutlaatuisuudesta. Näimme siinä mahdollisuuden”, Orcese sanoo.

LAKESIDE Airpark Finlandin 100 miljoonan euron rahoitus on Osannan mukaan valmisteltu RAIF-rahaston kanssa niin pitkälle, että sijoittajat ovat valmiita merkkaamaan rahasumman käytännössä välittömästi, kun Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuuston hanketta puoltava päätös saa lainvoiman ja projekti voidaan kytkeä RAIF-rahastoon.

”Emme me muuten olisi tulleet allekirjoittamaan kaupungintalolle. Lakeside Airpark Finland on tähtihankkeemme, ja meillä on sen onnistumisen suhteen kaikki pelissä”, Osanna sanoo.


kuva.PNG

”Kaikella pelissä” Osanna tarkoittaa sitä, että kun rahat hankkeelle vapautuisivat RAIF-rahastosta, ne tulisivat Osannan yhdessä brittiläisen yhtiökumppanin Roy Goffin kanssa Suomeen perustaman tytäryhtiön Osanna ACI Finlandin tilille.

”Siitä hetkestä meillä alkaa juosta hankitulle pääomalle kuuden prosentin korko. Koko pääoma korkoineen on maksettava takaisin sijoittajille, ja siitä vastaamme me, eivät kaupunkilaiset. Meillä ei ole varaa mokata tätä, mutta uskomme projektiin ei horju”, Osanna sanoo.

LAKESIDE Airpark Finland -hanke on järjestelty niin, että Mänttä-Vilppula antaisi hankkeen toteuttamisvaiheen ajaksi käytännössä kaikki avaimet Osannan ja Goffin käsiin. Osanna ja Goff toimivat suomalaisyhtiönsä välityksellä hankkeen rahoittajana, ja myös tilaajana toimivan Lakeside Airpark Finlandin pääosakkuus siirtyisi kaupungilta Osanna ACI Finlandille.

”Tähän järjestelyyn on päädytty pitkälti Mänttä-Vilppulan ja rahoittajien vaatimusten pohjalta. Kaupunki halusi suomalaisen yhtiön toimijaksi rahoitukselle, ja sijoittajat haluavat vakuutena rahoilleen sitä, että tilaajayhtiöllä on vahva tahtotila hankkeen toteuttamiseksi”, Osanna sanoo.

”Meillä on se velkalenkki kaulalla. Sikäli ei ole meidän etumme mukaista vetkutella hanketta ja rahojen palauttamista sijoittajille”, Osanna sanoo.

HANKKEEN kokonaisbudjetti on 250 miljoonaa euroa. Puuttuvat 150 miljoonaa on tarkoitus hankkia myymällä alueelle rakennettavia kiinteistöjä.

”Meidän pitää myydä hanke kahteen kertaan. Ensin RAIF-rahastolle, jotta alue saadaan rakennettua. Ja sitten kuluttajille, jotta rahoitus korkoineen saadaan maksettua takaisin. Se kertoo ehkä jotain siitä, kuinka vahva usko ja sitoumus meillä on tähän projektiin”, Osanna sanoo.

Osanna käy Suomessa neuvotteluja myös Luumäelle suunnitteilla olevan lomakylän rakentamisesta sekä investoinnista Kuopion Tahkolle. Neuvottelujen alla olevat investoinnit ovat arvoltaan yheensä 50 miljoonaa euroa.

”Niiden hankkeiden rahoituslähde olisi myös sidottu RAIF-rahastoihin ja järjestely pitkälti samankaltainen kuin Mänttä-Vilppulan projektissa. Neuvottelut ovat pitkällä ja etenevät hyvässä hengessä”, Osanna sanoo.

Francesco ”Mursu” Osanna nousi paikallislehtien otsikoihin Latinassa vuonna 2007 osallistuttuaan tyhjillään olleen rakennuksen valtaukseen äärioikeistolaisten liikkeiden Fiamma Tricoloren ja Casapoundin riveissä.

Vahvasti murretta puhuva Osanna kuittaa fasismikytkökset sanomalla olleensa ”aika pihalla” ja etsineensä paikkaansa maailmassa.

Alkusysäys nykyiseen yritystoimintaan ja rahoituskuvioihin tuli Arabiemiraateista.

”Saako sen sanoa? Francescolla on power of attorney [valtakirja] valtavaan emiraattirahastoon, joka investoi Afrikkaan. Hänellä on sen rahastonhoitajan antama valtakirja neuvotella uusia projekteja”, Orcese sanoo.

Orcesen puhe on akateemisen sulavaa ja jäsenneltyä. Hän hoitaa suurimman osan puhumisesta haastattelun aikana. Osannalla on suhteet. Goff vetää projektien konseptointia. He ovat nyt Osanna ACI Finland.

”Lakeside Airpark Finland on projekti, jolla on meille vahva imagoarvo”, Orcese sanoo.

Osannan kortit katsotaan, kun Mänttä-Vilppulan kaupunginvaltuuston puoltava päätös Lakeside Airpark Finland -hankkeelle saa lainvoiman vajaan kahden viikon päästä 5. maaliskuuta.

Oikaisu 21.2.2020 kello 8.06: Francesco Osannan mukaan hänen yrityksensä neuvottelevat Luumäellä ja Tahkollä yhteensä 50 miljoonan investoinneista, ei 120 miljoonan euron investoinneista kuten kirjoituksessa aiemmin luki.
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305
HS 21.2.2020


Italialais-brittiläiset liikemiehet lupaavat sata miljoonaa Mänttä-Vilppulan rakennushankkeeseen – kuntalaiset kantavat kohuhankkeesta 10 miljoonan riskin
Sopimussakko menee maksuun, jos kaupunki jättää velvoitteensa hoitamatta. ”Kunnan pitäisi silloin epäonnistua siinä, mitä kunta muutenkin tekee”, Mänttä-Vilppulan kiinteistöyhtiön toimitusjohtaja Otto Huttunen sanoo.

Mänttä-Vilppulan kiistellyn hankkeen kustannukset nousevat 250 miljoonaan euroon, mutta kuntalaisten näkökulmasta rahallinen riski näyttää rajoittuvan sulkutilille maksettavaan 10 miljoonaan euroon. Asia käy ilmi Mänttä-Vilppulan julkistamasta yhteistyösopimuksesta ja sulkutiliin liittyvästä escrow-sopimuksesta.

Mänttä-Vilppula eli kuntalaiset voivat enimmillään menettää sopimussakkona sulkutilin 10 miljoonaa euroa, jos kaupunki esimerkiksi jättää edistämättä hankkeen asemakaavoitusta tai ei pane toimeen viivytyksessä poliittisia päätöksiä. Rahat ovat sulkutilillä kolme vuotta.

”Kunnan pitäisi silloin epäonnistua siinä, mitä kunta muutenkin tekee eli kaavoittamisessa ja maankäytön järjestelyissä”, Mänttä-Vilppulan kiinteistöyhtiön Yrke Kiinteistöjen toimitusjohtaja Otto Huttunen sanoo.

Mänttä-Vilppulan kaupunki ja italialais-brittiläiset rahoittajayrittäjät aikovat rakentaa vanhan Serlachiuksen lentokentän ympäristöön Suomen ensimmäisen ilmailualan puiston, joka koostuu vapaasti käytössä olevasta lentokentästä, loma-asunnoista, yrityspuistosta ja kylpylähotellista.

Työnjako on karkeasti sellainen, että italialainen Francesco Osanna ja brittiläinen Roy Goff ovat lupautuneet järjestämään suomalaisyrityksensä kautta hankkeelle 100 miljoonan euron rahoituksen, ja Mänttä-Vilppula järjestää maa-alueen ja tukipalvelut markkinahintaan.

Lue myös: Pikkukunnan pelastus vai härski vedätys? HS tapasi italialaisen liikemiehen, joka on luvannut sata miljoonaa euroa Mänttä-Vilppulan kohuttuun rakennushankkeeseen

Rahoitusta luvanneet Osanna ja Goff ovat rekisteröineet Suomeen Osanna ACI Finland -osakeyhtiön, jonka suomalainen lakimies perusti pikavauhtia viime syksynä. Tähän Suomen-yhtiöön miljoonien on määrä tulla luxemburgilaisesta sijoitusrahastosta, joka on erikoistunut vihreisiin eli ympäristön kannalta kestäviin hankkeisiin.Rahoituksen lisäksi Osanna ja Goff ottavat hankkeessa myös omistajariskiä: kun rahoitus on varmistunut, Osannan ja Goffin yhtiö omistaa yli 80 prosenttia Lakeside Airpark Finland -yhtiöstä, joka vastaa hankkeen käytännön toteuttamisesta.

Francesco Osannan ja Roy Goffin järjestämä 100 miljoonaa euroa menee siis heidän itsensä yli 80-prosenttisesti omistamalle yhtiölle. Loput eli alle 20 prosenttia Lakeside Airpark Finland -yhtiöstä omistaa tulevaisuudessa Mänttä-Vilppulan kaupungin kiinteistötyökalu eli Yrke Kiinteistöt.

Mänttä-Vilppulassa hankkeesta tiedottaminen on keskitetty tiukasti Otto Huttuselle, jonka mukaan kaupunki halusi rajata omat riskinsä mahdollisimman pieniksi.

”Meidän lähtökohtamme oli varovaisuus, eli kunta ei esimerkiksi antanut takauksia. Rahoittaja eli Osanna halusi sulkutilijärjestelyn sen vuoksi, että yhtiö saa varmuuden kunnan sitoutumisesta hankkeeseen. Kunnan pitäisi ensin töpätä rajusti perustehtävässään, minkä jälkeen oikeuden päätöksellä korvattaisiin vahinko sulkutililtä”, Huttunen sanoo.

Huttusen mukaan Mänttä-Vilppula ei myöskään ole tilittänyt minkäänlaisia etumaksuja.

Jos Mänttä-Vilppulan valtuuston päätös saa lain voiman 5. maaliskuuta, pääsee hankeyhtiö Lakeside Airpark Finland odottamaan rahoitusta ja toteuttamaan hanketta. Huttusen mukaan hanke pyörii myös kiinteistön myyntituloilla, sillä ilmailupuistosta kiinnostuneita yrityksiä ja yksityisiä on jo tiedossa.

”Pääasiallinen asiakaskunta tulee Suomen ulkopuolelta Euroopasta. Kyse ei niinkään ole loma-osakkeiden ostajista, vaan pienistä ja keskisuurista ilmailualan yrityksistä, joilla on halukkuutta tulla Suomeen”, Otto Huttunen kuvailee.

Huttusen mukaan Mänttä-Vilppulan sijainti Etelä-Suomen keskellä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että niin sanotulle lentoelämysturismille – vesi- tai suksitasolentokoneilla – on hyvät mahdollisuudet.

”Suomessa mille tahansa järvelle saa laskeutua, se kuuluu jokamiesoikeuden piiriin. Käydään vaikka Kuopion torilla juomassa kahvit ja tullaan takaisin”, Huttunen visioi.

Lentoelämysturismi on menestyvää liiketoimintaa esimerkiksi Pohjois-Amerikassa, Huttunen tietää.

”Myös Pohjois-Amerikasta on kiinnostusta tulla Suomeen”, Huttunen väittää.

Koska Francesco Osanna ottaa hankkeessa suurimman omistajariskin, saa hän myös suurimman mahdollisuuden arvonnousuun.


Italialainen Francesco Osanna on rekisteröinyt Suomeen Osanna ACI Finland -osakeyhtiön yhdessä Roy Goffin kanssa. (KUVA: Rocco Rorandelli)

Yrke Kiinteistöt -yhtiön toimitusjohtajan Huttusen mukaan on selvää, että kiinteistöhankkeissa rahoittajilla ja sijoittajilla on suunnitelma myydä projekti joidenkin vuosien päästä voitoilla.

”Kun x:n vuoden päästä ilmailupuistossa on riittävästi kiinteistömassaa, niin rakennuttajataho voi myydä sen eteenpäin. Voi olla, että myös Mänttä-Vilppulan Yrke Kiinteistöillä on jonkinlainen exit-suunnitelma”, Huttunen sanoo.

Tätä ennen Mänttä-Vilppulalla ja Francesco Osannalla on vielä paljon työtä tehtävänä. Osannan pitää esimerkiksi vakuuttaa Luxemburgin rahaston sijoittajat lopullisesti siitä, että he saavat rahoilleen matalaan korkomarkkinaan verrattuna korkean koron.
 

OBS

Liittynyt
18.02.2020
Viestejä
3
Millä ihmeellä ja asiantuntemuksella puolisen vuotta sitten perustettu Osannan suomalainen firma "ottaa haltuun" tämänkokoisen projektin toteuttamisen jos hanke etenee? Vaatii valtavaa suunnittelun, markkinoinnin ja rakentamisen osaamista ja organisointia. Vaikka "ostettaisiin" kaikki ulkopuolisilta, niin jo se vaatii laajaa osaamista ja hallinnointia. Ja samalla on kova kiire jos sijoitetulle pääomalle juoksee noin 6 %:n korko (6 miljoona vuodessa).

Onko niin että toimeksiannot ja ennakkomaksut juoksutetaan sitten vaikkapa esim. italialaisille hämärille suunnittelu- ja rakennusfirmoille. Osannahan siitä päättää vereksen firman pääomistajana. Sitten ei näy suunnittelijoita eikä tekijöitä, ei myöskään rahoja. Kaupunki ehkä kiltisti hoitaa maakaupat ja kaavoituksen ja säilyttää sulkutilivarat.

Voiko Luxeburgin kautta löytyä NIIN uhkarohkeita riskirahoittajia?
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 249
HANKKEEN kokonaisbudjetti on 250 miljoonaa euroa. Puuttuvat 150 miljoonaa on tarkoitus hankkia myymällä alueelle rakennettavia kiinteistöjä.
Mitähän ihmeen kiinteistöjä meinasivat 150 miljoonan voitolla myydä? Melkoista touhua.
 
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
968
Mielenkiintoinen keskustelu, rakennetaan
- kunnolla tutkimattoman kaatopaikan päälle
- talot lähes kiinni toisiinsa, jos mietitään varakkaiden mökkien ja tonttien ns. normaalia kokoa.
- ison tehdaan viereen, osin etäisyys joitain satoja metrejä
- alueelle jonne sataa lunta (kiitoteiden kunnossapito , kuka hoitaa), tarvitaanko lennonjohtoa
- pienlentokoneet pörräävät yötä-päivää?
=> alueen "mökkirauha" lienee aika heikko?

150 miljoonaa euroa saadaan n. 85 asunnon rakentamisesta + hallit ( Suomessa rakennusliikkeet aloittavat kohteen vasta kun heillä on myyty arv. 70% myytävistä asunnoista.)
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
457
Mitähän ihmeen kiinteistöjä meinasivat 150 miljoonan voitolla myydä? Melkoista touhua.
Idea on, että ensin rakennetaan satasella, myydään rakennukset ja sijoitetaan saadut rahat uudestaan ja sitten vissiin vielä kerran.
Ostajiahan on kuulemma jo melkein jonoksi asti.

Ainoa riski, mitä näen hankkeessa on, että riittääkö puhelinlinjoissa kapasiteetti, kun ostajat oikein innostuvat soittelemaan.


 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
269
Näköjään hesari kirjoitellut tästä enemmänkin nyt. Hyvä.


”Julkisten varojen sitominen noin merkittävässä määrin sulkutilille ja ja noin merkittävän riskin ottaminen ei ole kunnalle mahdollista”, Muukkonen tulkitsee.

Hänen mukaansa suunniteltu sulkutili näyttäisi olevan valtiontukea EU-oikeudellisessa merkityksessä. ”Tässä tulisi tehdä valtiontukiarviointi”, Muukkonen tulkitsee.

Hänen mukaansa kunnan päättäjät eivät voi vedota tietämättömyyteen, jos asiassa käynnistyy jälkiselvittely.

”Jos jotain tässä menee pieleen, on se sitten virkavastuuarvioinnissa käsiteltävä asia. Ja kun tästä näin paljon puhuttu, niin tuottamukseen ei voi vedota”, Muukkonen selvittää.
Hyvä, että näistä uutisoidaan nyt laajemminkin, josko tälle touhulle saataisiin stoppi.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305
Arvelinkin että alkaa lumipallo pyöriä tuon HS:n jutun jälkeen. Pitääkö muuten paikkansa tuo Otto Huttusen kommentti, että Suomessa jokamiehenoikeuteen kuuluu myös se, että mihin tahansa järveen saa 'laskeutua'? Hän tarkoittaa nähtävästi vesitasoa, mutta laskeutuminenhan järveen voisi onnistua myös lasku- tai liitovarjolla sekä varmaan näillä moderneilla yksinlentolaitteilla.

Aika mahtavaa kun tuo kymmenen miljoonaa ei uusimmassa jutussa ole enää Mänttä-Vilppulan Osannalle tarjoama 'good will gesture' eli Auvisen toisessa jutussa mainitsema hyvän tahdon ele 'kaupungin uhkasakkoreservi' :) Kuka tai mikä on se viranomainen, joka on tällaisen uhkasakkoreservin tai hallinnollisen sakon Mänttä-Vilppulalle langettanut. Tähän varmaan Auvinen viittasi muutamissa haastatteluissaan 'velvoitteiden suoriutumisesta puhuessaan'. Jotenkin tuntuu, että alkaa ne erinäisten salaisten sopimuspapereiden asiat varista rivien välistä näissä tuoreissa haastatteluissa.


”Suomessa mille tahansa järvelle saa laskeutua, se kuuluu jokamiesoikeuden piiriin. Käydään vaikka Kuopion torilla juomassa kahvit ja tullaan takaisin”, Huttunen visioi.

Uhkasakko on tuomioistuinten ja eri viranomaisten tehosteena käyttämä painostuskeino, jolla pyritään varmistamaan viranomaisen antaman käskyn tai kiellon toimeenpano.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
468
Nyt kyllä melkein alan toivoa, että rahat saadaan sulkutilille, jotta nähdään miten tämä kuvio etenee. Noiden viimeisten juttujen perusteella tuntuu aivan käsittämättömältä, jos tässä todella on joku selkeä porsaanreikä, jonka avulla Osanna pääsee kiinni noihin sulkutilin rahoihin. Tuohan olisi aivan täydellinen "itsemurha" tuolle Huttuselle ja kumppaneille, jotka ovat lehdissä kovaan ääneen höpöttämässä miten tässä ei ole mitään riskiä ja 10 miljoonaa voi mennä vain, jos kunta ei hoida velvoitteitaan. Viittaan tässä siis aiempaan keskusteluun, jonka mukaan Osannalla olisi mahdollisuus käyttää noita rahoja muiden lainojen järjestelyihin.

Aloin nimittäin epäilemään, että voisiko tässä kuvio olla kuitenkin sellainen, ettei nuo italiaiset olekaan mitään rikollisneroja, vaan pelkkiä käsiä heiluttelevia opportunisteja. Siksi olisi mielenkiintoista tietää, onko kunta/business finland ostanut noilta veijareilta jotain palveluksia... Eli kyse olisi yksinkertaisesti siitä, että vähävaraiset italiaano-yrittäjät hankkivat kinkkua ja juustoa leivälleen myymällä kaikkea mitä keksivät. Vastaavia veijareita löytyy ihan kotimaastakin, joten todennäköisesti myös saapasmaasta. Jos Luxemburgin rahat jääkin sitten tulematta, on se ihan normaali epäonnistuminen bisneksissä. Ja jos hyvin kävisi ja jostain jotain lainarahaa saataisiinkin, olisi siinä sitten työnsarkaa useammaksi vuodeksi.

Toinen vaihtoehto on, että Osannalla on näitä virityksiä käynnissä useissa eri paikoissa, ja Mänttä-Vilppulan päätös lähteä hankkeeseen voi olla se "referenssi", joka avaa ovet johonkin toiseen caseen, jossa vedätys saadaan onnistumaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
269
Arvelinkin että alkaa lumipallo pyöriä tuon HS:n jutun jälkeen. Pitääkö muuten paikkansa tuo Otto Huttusen kommentti, että Suomessa jokamiehenoikeuteen kuuluu myös se, että mihin tahansa järveen saa 'laskeutua'? Hän tarkoittaa nähtävästi vesitasoa, mutta laskeutuminenhan järveen voisi onnistua myös lasku- tai liitovarjolla sekä varmaan näillä moderneilla yksinlentolaitteilla.

”Suomessa mille tahansa järvelle saa laskeutua, se kuuluu jokamiesoikeuden piiriin. Käydään vaikka Kuopion torilla juomassa kahvit ja tullaan takaisin”, Huttunen visioi.
Ei saa laskeutua mille tahansa järvelle, tuossa lisää:


Vesilentokoneella voi siis periaatteessa laskeutua mille tahansa järvelle, jos kyseessä on vesialueen tilapäinen käyttö. Lakia voi olla hankala soveltaa kaikkiin tapauksiin, sillä rajaa "tilapäisen" ja "jatkuvan" käytön välille on vaikea vetää. Samoin sanojen "tarpeeton häiriö" määrittely on vaikeaa.
Eiköhän se ala aiheuttamaan "tarpeetonta häiriötä" aika nopeasti jos joku vesitasoporukka lentelee jatkuvasti Kuopion torin viereen vesitasoilla hakemaan kalakukkoa ja kaffetta.
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
99
Kyllä tästä alkaa olla leikki kaukana, ihme jos Mänttilän valtuuston vanhat kommarit tai ees joku ei riitauta päätöstä. Jos joku asia kuullostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin voihan se toki olla. Ainakin italian koijareiden kanssa kun asioidaan. Tässä saagassa ei todellakaan vielä viimeistä lehteä ole naputeltu, perverssillä tavalla tosiaan toivoisi että 10 miljuunaa menee sulkutilille ja aletaan vanhaa kaatopaikkaa kaivamaan ylös ja infraa tekemään.
 

OBS

Liittynyt
18.02.2020
Viestejä
3
Ei lisähölmöyksiä, sulkutilitalletuksia. Hyvä on että hanke epärealistisuudessaan tuli tässä vaiheessa julki. HS:n viimeisen jutun jälkeen voi sanoa että tämä oli tässä. Hyvä niin. Lentokenttä kasvakoon pajukkoa, kunnan veronmaksajia ajatellen.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305
Olen aika varma, että 'varmaa voittoa italialaisenglantilaisessa lotossa tavoitteleva pieni pirkanmaalskaupunki kaiken käsityskyvyn ylittävine päätöksineen' on yksi YLE:n A-studion aihe seuraavan kuukauden sisällä.

Alla vielä tuorein HS 21.2.2020 klo 18:16 juttu tekstimassana.Asiantuntijat näkevät Mänttä-Vilppulan kohutussa jättisopimuksessa isoja epävarmuuksia – ”Noin merkittävän riskin ottaminen ei ole kunnalle mahdollista”

Kuntaoikeuden tutkijatohtori Matti Muukkonen pitää varmana, että Mänttä-Vilppulan nykysuunnitelmat kaatuvat hallinto-oikeudessa, jos joku valittaa päätöksistä.


Tuomo Pietiläinen HS
Julkaistu: 21.2. 18:16


KUNTATALOUDEN asiantuntijat suhtautuvat epäillen hankkeisiin, jotka on toteutettu Mänttä-Vilppulan tapaan. Mänttä-Vilppulan kaupunki ja italialais-brittiläiset rahoittajayrittäjät aikovat rakentaa vanhan Serlachiuksen lentokentän ympäristöön 250 miljoonan euron ilmailualan puiston, joka koostuu vapaasti käytössä olevasta lentokentästä, loma-asunnoista, yrityspuistosta ja kylpylähotellista. Kunta on samalla sitoutunut tallettamaan sulkutilille 10 miljoonaa euroa mahdollista sopimussakkoa varten.KUNTIEN takauskeskuksen toimitusjohtaja Heikki Niemeläinen ottaa kantaa Mänttä-Vilppulan sopimusrakennelmaan yleisellä tasolla. Hänen mukaansa kyseessä näyttää olevan epäsymmetrinen sopimus, jossa kunnalla on ”huikea vastapuoliriski”.

”Kunta näyttää hyväksyneen järjestelyn, jossa se antaa vastapuolelle vakuuden omasta toiminnastaan 10 miljoonan euron sulkutilin kautta. Sen sijaan vastapuoli [Osanna ACI Finland] ei ole sitoutunut minkäänlaiseen sopimussakkoon”, Niemeläinen sanoo.EPÄSYMMETRINEN sopimus johtaa Niemeläisen mukaan tilanteeseen, jossa kunnalla on riski yhden tai kahden henkilön toiminnasta. Niemeläisen mukaan luonnolliset henkilöt tarjoavat selvästi heikomman turvan jatkuvuuden kannalta kuin vaikkapa pörssiyhtiö, joka ei voi äkisti kadota tai kuolla.

”Kunta sitoutuu kustannuksiin kaavoituksessa, altistaa itsensä välimiesoikeusriskille ja maineriskille. Jos turvautuu henkilöihin, niin tunnettu paikallinen henkilö on aina turvallisempi kuin tuntematon”, Kuntien takauskeskuksen toimitusjohtaja sanoo.NIEMELÄISEN mukaan iso kysymys on sekin, kuuluuko kunnan toimialaan ison riskin ottaminen. Investointien koko pitää aina suhteuttaa kunnan kokoon.

”Jossain menee elinvoimaisuuden osoittamisen raja”, Niemeläinen sanoo.

Myös kuntaoikeuden tutkijatohtori Matti Muukkonen nostaa esiin kunnan toimialan rajat. Muukkonen twiittasi asiasta perjantaina.
Muukkosen mukaan kunta ei saa lähteä mukaan spekulatiiviseen liiketoimintaan. Kuntaoikeudessa tämä tarkoitta käytännössä sitä, että kunta ei saa lähteä liikkeelle puhtaasti voitontavoittelutarkoituksessa.

”Tulkitsemme spekulatiivisuutta niin, että kunnan ei tulisi lähteä tällaiseen niin sanotusti liian hyvältä kuulostavaan hankkeeseen”, Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella työskentelevä Muukkonen sanoo.

Matti Muukkonen on tutkijatohtori Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella. Muukkonen sanoo, että hän ei ole kuullut sulkutilin käytöstä kuntien sopimuksissa.

”Julkisten varojen sitominen noin merkittävässä määrin sulkutilille ja noin merkittävän riskin ottaminen ei ole kunnalle mahdollista”, Muukkonen tulkitsee.HÄNEN mukaansa suunniteltu sulkutili näyttäisi olevan valtiontukea EU-oikeudellisessa merkityksessä. ”Tässä tulisi tehdä valtiontukiarviointi”, Muukkonen tulkitsee.

Hänen mukaansa kunnan päättäjät eivät voi vedota tietämättömyyteen, jos asiassa käynnistyy jälkiselvittely.

”Jos jotain tässä menee pieleen, on se sitten virkavastuuarvioinnissa käsiteltävä asia. Ja kun tästä näin paljon puhuttu, niin tuottamukseen ei voi vedota”, Muukkonen selvittää.MÄNTTÄ-VILPPULAN kiinteistöyhtiön Yrke Kiinteistöjen toimitusjohtaja Otto Huttunen myöntää, että rahoittajalle eli Osanna ACI Finlandille ei ole tehnyt sulkutilitalletusta sopimussakkojen varalta. Huttusen mielestä sellaista ei tarvita, koska rahoittaja on ilman vakuuksia liikuttamassa rahoitusta.

”Kummallakaan puolella ei ole mitään vakuuksia liikenteessä. Sulkutili ei liity rahoitukseen mitenkään, vaan se on kaupungin uhkasakkoreservi kaupungin hallussa olevia asioita, kuten kaavoitusta ja maankäyttöä, varten”, Huttunen selvittää.MÄNTTÄ-VILPPULAN kaupunginvaltuuston päätös saa lain voiman 5. maaliskuuta, jos kukaan ei valita asiasta. Huttusen mukaan vasta sitten hankeyhtiö Lakeside Airpark Finland voi alkaa odottaa rahoitusta ja ryhtyä toteuttamaan hanketta.

Sopimuksiin ja Mänttä-Vilppulan kaupungin päätöksiin tutustunut kuntaoikeuden tutkijatohtori Matti Muukkonen ei odota liikoja.

”Näin sopimukset ja päätöksen. Se kaatuu hallinto-oikeudessa varmasti, jos joku valittaa, sillä kokonaisuudesta puuttuu valtiontukiarviointi”, Muukkonen tulkitsee.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.02.2020
Viestejä
7
En muuten ymmärrä tuotakaan kuviota, että mistä Mänttä-Vilppula saa tuosta vaan lainaan 10 miljoonaa? Kaupungin talous on viime laskelmien mukaan miinuksella 2,2 miljoonaa euroa. Mikä taho tällaisen lainan myöntää?
Airparkin sivuilla lukee että lentokenttä on avoinna ”all hours during summertime”. Eli onko koko roska kiinni talvella? Kuka haluaa rakennuttaa sivuilla mainittujen suositusten mukaisen, 2-kerroksisen 300 neliöisen lukaalin hevonkuuseen, minne ei pääse edes käymään kuin kesällä? Ja se hotellikylpylä kuulostaa täysin absurdilta idealta kannattavuuden suhteen, saati sitten yrityskylä.
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
382
Osakeyhtiön veloista taitaa olla vastuussa yritys itse? Voiko käydä niin että jos Lakeside Airpark Finland Oy ajautuu konkurssiin ja Osanna ACI Finland Oy katoaa paikalta, että vähemmistö-omistaja Yrke Kiinteistöt Oy joutuu maksajaksi? Ja sitä kautta kunta?
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305
Kun Lakeside Airpark on kaikessa komeudessaan, eli hangaareja, yritystiloja, kylpylää, asuntoja, kulttuuripääkaupunkipuistoa myöten, valmistunut kesään 2023 mennessä (kuten Osanna allaolevassa Il Messaggio-lehden englanniksi koneella käännetyssä jutun viimeisessä kappaleessa lupaa) niin kyllä silloin Mänttä-Vilppulassa riittää pöhinää.

Tosin en usko, että kolme vuotta riittäisi edes alueen maarakennustöiden tekemiseen, kun sitä kenttä-alueeseen soveltuvaa hiekkaa ei paikallisesti löydy ja tarvittavan hiekkamääräm kuskaaminen muualta maasta Mänttä-Vilppulaan sekin kestäisi vuosia. Alueen maarakennushommista sekä kiitotien päällystämisestä on ollut aiemmin täällä se video (Yrken Huttunen ja joku toinen kaveri luennoi) jossa hanketta esitellään 2019 jossain, mutta en sitä tähän hätään löydä.Airport in Finland, a Latina company in the maxi project

LATINAThursday 20 February 2020 by Marco CusumanoA 250 million euro project: luxury villas by the lake and a large airport for private flights. It's called Lakeside Airpark Finland and in recent days it has been given the go-ahead by the administration of Mänttä-Vilppula, a pretty town of eleven thousand souls that rises in western Finland.

The project involves a businessman from Latina, Francesco Osanna, best known in the city for his past militancy in Casapound and Fiamma Tricolore. Now Osanna has completely changed its image and guides Osanna Advisors srl, a company based in Torre Pontina that deals with business consultancy with international relations. The latest bet is the airport park in Finland, a huge project involving the Osanna group together with a local company and a Luxembourg fund.

The Finnish press, particularly attentive to the investments that come from abroad and to the origin of the funds, however, has raised a series of questions about the transparency of such an important investment. Otto Huttunen, CEO of Yrke, a local company involved in the project, replied to the HS newspaper explaining that accurate analyzes were carried out on the lenders and nothing unusual emerged: «Nothing other than the normal collection and transmission of international funding, "he said.

How does Osanna respond to doubts about where the money comes from? "There is nothing unclear - he explains - simply the financier is a Luxembourg fund, it is not us. Our role is as a project manager, to manage the project to complete it. Maybe someone was alarmed after reading the names of Arab emirates, but they have nothing to do with it ». The reference is to the partnerships that Osanna boasts with some important financial realities in Dubai and Abu Dhabi.

But, according to Osanna, the funding in this case comes from a Luxembourg fund and "all the steps have been carried out correctly" as he reiterated by meeting some Finnish journalists in Latina.

"In the project - Osanna adds - we will also try to involve some pontine companies that are excellent in the aeronautics sector". Lakeside Airpark Finland is expected to be built in approximately 3 years
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 239

Vähän asian vierestä, tuo Zhar kylä vaalimaalla, niin siellä sai toimitusjohtaja kenkää, joku toinen lähti samaa vauhtia. Samaan aikaan viereen rakennetaan vielä isompaa Outlettia, johon näillä tiedoin on tulossa ainakin Lidl.

Jos tuo linkin uutinen temppuaa jotain niin lopussa kuitenkin seuraava koijaus mistä nyt ei oikein selvinnyt mitään muuta kuin että kaupunki rakensi kai jotain infraa satamaan ja jotain haaveiluja on vielä jäljellä.

Vain tuuli humisee Kotkassa
Myös Kotkan keskustan viereen Kantasatamaan piti nousta ostoskylä Kotka Old Port – ja huonosti kävi.

Kotkassa työttömyys on pilvissä ja yritystoiminta kituvaa, joten virkamiehet ja poliitikot ovat epätoivoissaan hurahtaneet ylioptimistisiin hankkeisiin.

Aluksi Kantasatamaan piti tulla venäläisfirmojen Rubicon-yrityskeskus, mutta siitä toteutui lähinnä vain kaupungin virkamiesten markkinointimatka Cannes’iin.

Vuonna 2014 kotkalaiset lumosi Moskovassa 1990-luvulta lähtien vaikuttanut yhdysvaltalainen kiinteistönkehittäjä Cameron Sawyer, joka esitteli kaupungille Old Port -visionsa.
Sawyer maalaili ostoskyläänsä 400 miljoonan euron investointia, 700 työpaikkaa sekä kahta hotellia, venesatamaa, laivaterminaalia, ravintoloita, kasinoa ja asuntoja.

Havainnekuvien lisäksi miehellä oli esitellä yhteistyökumppaneita muotimoguleista kiinteistösijoittajiin.

Rahoituksen piti tulla länsimarkkinoilta, mutta oikeasti jäljet johtivat Luxemburgin kautta venäläisiin veroparatiisiyhtiöihin.

Niissä vaikuttivat muun muassa Venäjän teleoperaattoribisneksessä miljardööriksi tulleen Dmitry Ziminin poika Boris ja Venäjän valtion pääomistaman VTB-pankin varainhallintayhtiön johtaja Vladimir Višnevski.

Jättikuplan makua
2016 Sawyer pestasi muotialayrittäjän Olli Wendelinin etsimään outletiin vuokralaisia, joista tämä saikin kasaan 70 prosenttia. Sitten hanke hyytyi, sillä länsimaisia rahoittajia ei koskaan näkynyt.

”Nyt on mennyt niin paljon aikaa, että outletia on enää vaikea käynnistää”, arvioi realistinen Wendelin.

Sawyerin lupaukset ovat pettäneet, eikä Kotkan kaupunki enää puhu outlet-kylästä, risteilysatamista tai asunnoista mitään. Vaiin hotellihaave on elänyt.

Viime syksynä Kotkan valtuusto päätti yllättäen käyttää 20 miljoonaa euroa ”valtakunnallisesti merkittävän” kokous-, konferenssi- ja konserttikeskuksen rakentamiseksi satamaan. Kymenlaakson ammattikorkeakoulunkin piti muuttaa sinne.

Ajatus oli, että tapahtumakeskus, ammattikorkea ja Sawyerin visioima hotelli tukisivat toisiaan.

Sawyerilta siis odotettiin 400 miljoonan jätti-investoinnin sijasta enää noin kymmenen miljoonan euron satsausta yhteen hotelliin.

Sekään ei näytä toteutuvan. Kotkan kaupunki päätti maaliskuun alussa ryhtyä selvittämään kaikkien Sawyerin kanssa tehtyjen sopimusten irtisanomista.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305
Sunny Car Center, Kotka Old Port, Kinnon Kouvolaan puuhaama Kiinan konttijuna (YLE:n MOT-ohjelmassa joulukuussa) ovat kaikki hyvin samantyyppisiä hankkeita Lakeside Airparkin kanssa, samaa ylioptimismin sekaista sokeutta sekä näköalattomuutta on kaikissa näissä projekteissa ollut ilmassa. Kouvolan tapauksessa Kinno kaupungin tytäryhtiö, jolla käytössään loputtomasti kaupungin rahaa. Vakuutellaan, että hommaa tehdään jonkinlaisella 30 vuoden perspektiivillä, vaikka kontit kulkeneet tyhjinä Kiinaan. Lakeside Airpark on kuitenkin muihin verrrattuva ihan järjetön investointi/riski jos suhteuttaa kaupungin veronmaksajien määrän summiin, joilla lottoa nyt Mänttä-Vilppulassa pelataan.

M-V on ottanut edellisen 8 miljoonan euron lainan Danske Bankista viime lokakuussa. Laina-aika 5 vuotta (KMV-lehti). Sulkutilin 'uhkasakkoreserviin' otetaan varmaan tarvitessa se 10 000 000 lainaa siltä pankilta, joka tekee parhaan tarjouksen. M-V on lupa ottaa vuosittain lainaa enintään 20 milliä max 25 vuoden takaisinmaksuajalla.


Kaupungille pitkäaikaista lainaa
30.10.2019 18.01Mänttä-Vilppulan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan maanantaina 28. lokakuuta hyväksyä edullisimman tarjouksen jättäneen Danske Bankin lainatarjouksen. Kaupunki oli pyytänyt tarjouksia 8 000 000 euron pitkäaikaisesta 5 vuoden mittaisesta lainasta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.02.2020
Viestejä
7
Jos kerran visionääreillä ideoita piisaa, mikseivät suunnittele jotain kohtuullisen kokoista ja toteutettavissa olevaa visiota. Mutta ei: summat ovat ihan poskettomia ja projektit ylimitoitettuja paikallisten tarpeisiin. Kotkan Sawyerin motiivia ihmettelen, mutta vaikuttaisi siltä että on saanut kaupungilta jonkinlaista palkkaa jos kerran yhteistyösopimuksia on solmittu. Mikäs siinä unelmia myydessä kuukausipalkalla? Korostan etten tiedä enkä väitä tämän olevan totuus, minulla ei ole tietoa heidän välisten sopimusten yksityiskohdista.
Osanna on omien sanojensa mukaan tehnyt projektin eteen töitä vuoden verran. Ilmaiseksi?
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305
Suurin osa sopimuksista tosiaan on salattu, joten ei voikaan tietää.
 
Liittynyt
03.12.2016
Viestejä
1 257
Nyt kyllä melkein alan toivoa, että rahat saadaan sulkutilille, jotta nähdään miten tämä kuvio etenee. Noiden viimeisten juttujen perusteella tuntuu aivan käsittämättömältä, jos tässä todella on joku selkeä porsaanreikä, jonka avulla Osanna pääsee kiinni noihin sulkutilin rahoihin. Tuohan olisi aivan täydellinen "itsemurha" tuolle Huttuselle ja kumppaneille, jotka ovat lehdissä kovaan ääneen höpöttämässä miten tässä ei ole mitään riskiä ja 10 miljoonaa voi mennä vain, jos kunta ei hoida velvoitteitaan. Viittaan tässä siis aiempaan keskusteluun, jonka mukaan Osannalla olisi mahdollisuus käyttää noita rahoja muiden lainojen järjestelyihin.
Kunnan päättäjät keskittyvät tässä vain ajattelemaan sitä 10 miljoonaa yhdestä suunnasta: Ettei Osanna pääse käsiksi niihin. Eivätkä löydä mitään tapaa, jolla Osanna voisi vaatia nuo 10 miljoonaa itselleen. Siispä tämä on turvallista, vai kuinka?

Ongelmana on vaan se, että jos tuota 10 miljoonaa voi käyttää vakuutena, niin Osanna hakee sitä vastaan lainaa ja pitää ne lainaamansa rahat. Kunnan 10 miljoonaa tulee tällöin hakemaan itselleen pankki. Joten kunnan pitäisi Osannan sijaan keskittyä miettimään sitä, haluaako se käydä oikeustaistelua jotain kansainvälistä pankkia vastaan, jolla on Escrow-sopimusten mukaan oikeus saada tuo vakuus itselleen.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
305
"Osannan yritysvyyhti läpäisi kaupungin seulan", julistaa ainakin Aamulehden etusivu. Kiinnostavaa nähdä, millaisen sulan taustoja selvittäneet asianajotoimisto ja kaupungin tilintarkastaja saavat Francesco Osannan taustojen selvittämisestä hattuunsa sitten, jos selviää, että koko homma olikin valtava puhallus. Mukava olisi myös kuulla, kuka on määrännyt nämä taustaselvitykset salaisiksi ja vaaditaanko asiakirjoja salattavan jopa siinä vaiheesa, jos hankkeen kanssa ollaan joskus käräjillä.

Kaupunginvaltuuston edustajia on siis Mänttä-Vilppulass 2018 syksyllä vaadittu allekirjoittamaan salassapitoasiakirja. Kiva olisi nähdä tuo salassapitoasiakirja. Kuinka pitkää vaikenemista ja salassapitoa siellä on vaadittu? Kymmentä vuotta vai viittakymmentä vuotta? Alla tekstipätkä tänne jo aiemmin peistaamastani jutussa, jossa käsiteltiin muuatta vuosien takaista konkurssia sekä käräjäasioiden asiakirjojen salaamisen mittavaa (60 vuoden salassapito) vaatimista käräjäoikeudessa.

Alla yksi KHO:n päätös tammikuulta 2020 liittyen kuntiin ja asiakirjojen salaamiseen. Päätöksen aihesanat: Asiakirjajulkisuus – Salassa pidettävyys – Kunnan liiketoimintaa koskeva tieto – Yksityinen liikesalaisuus – Taloudellinen vahinko – Arvio kiinteistön markkina-arvosta
Kiinnoataisi myös tietää, millä kokoonpanolla Mänttä-Vilppulassa on asioiden salaamisesta hankkeeseen liittyen päätetty ja ketkä ovat salaamisen hyväksyneet? Alla tosiaan on tekstiä käräjäoikeuden istuntojen asiakirjojen salaamisesta, ei hankeasiakirjojen salaamisesta, mutta se, että joku vaatii konkurssin käräjäasiakirjoille samanlaista salassapitoa, kuin vaikkapa rankoille lasten hyväksikäyttätapauksille, on aika erikoista.

Koetan käydä katsomassa kirjastossa Aamulehden jutun. Se on mahdollista lukea kotona myös ainakin muutamien kirjastojen ePress -
lehtipalvelulla.


"Saneeraushakemuksessa ******* vaati asioiden laajaa ja pitkää 60 vuoden salassapitoa. Yhtiön asiamiehen, k********** varatuomari V****** A******* allekirjoittamassa vaatimuksessa vaadittiin jopa julkisten tilinpäätöstietojen salassapitoa. Salasspitoa vaadittiin muun muassa velkojen ja velkojien, leasingsopimusten ja panttausten sekä konkurssivertailun osalta. Lopulta käräjäoikeus hyväksyi vain yhden liitteen eli ensi heinäkuusta alkavaa tilikautta koskevan taloussuunnitelman salassapidon."seula.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
84 941
Viestejä
1 748 337
Jäsenet
37 677
Uusin jäsen
emiro

Hinta.fi

Ylös Bottom