Laadukkaat kuulokkeet?

Onkos @escalibur jo laittaa DT1990 vs Sundara vertailua?

Ite huomasin haastavaa materiaalia kuunnellessa että Sundarat on teknisesti paremmat: tarkemmat, nopeammat ja bassoiltaan paremmin kontrollissa.

Se ei tosin tarkoita sitä että sundarat kuulostaisi joka materiaalilla paremmalta. DT1990:t oli laajempi stage joskaan instrumentit ei pysy yhtä hyvin erilllään kuin sundaroissa.

Kiireiden takia koko vertailu on pahasti kesken. Yritän ehtiä lähipäivinä. Hyvin suurella todennäköisyydellä toiset näistä menee myyntiin. :)

Tässä on oma pikainen vertailuarvio mitä kiireiden ohella ehdin testata:

Sundarat ovat soundiltaan ehdottomasti rennommat kuin DT 1990:t. Syy on mitä ilmeisemmin Beyereiden treblessa. Tilasin näille Dekoni Elite Velour padit kun joidenkin mukaan niiden pitäisi lieventää 8kHz-aluetta. Sundarojen soundia kuvailisin ehkä sellaiseksi "sunnuntai-kuunteluihin". Eli se ei ole liian analyyttinen ja näin myös ei välttämättä aiheuta kuunteluväsymystä. Beyerit taas ovat armottoman tarkat jolloin henkilöstä riippuen ne saattavat aiheuttaa ärsyttävää kuunteluväsymystä.

Sundarojen soundi on pehmeä ja ehkä hieman "pyöreä". Soundstage on Beyereita syvempi ts. Beyereissa artisti kuulostaa ihan kuin olisi korvan vieressä. Sundaroissa taas soundissa on syvyyttä joka myös saattaa olla yksi syy edellä mainittuun rentouteen.

Fyysinen rakenne on hyvä, joskin ehkä lievästi häviävät Beyereille jämäkkyydessä. Päässä Sundarat tuntuvat kevyemmiltä ja puristusvoima on huomattavasti mielyttävämpi vrt Beyereihin.

Erittäin tiukan vapaa-ajan vuoksi päätin pistää Sundarat myyntiin (ostettu 3.6. Suomesta), ja jatkaa Beyereilla toistaiseksi. Sinänsä harmittaa luopua näistä, mutta en vain raaski pitää kaksia pöydällä kun usein en välttämättä ehdi käyttää edes yksiä.
 
Jos jotakuta kiinnostaa niin mulla on ylimääräiset grillit Monolith M1060C. Ovat hieman karkeat tulostusjäljeltään, tulivat teettämieni mukana. Olivat ehkä testikappaleet tms.
Kuvio on hunajakenno. Voi lähetellä ne toimituskulujen hinnalla kiinnostuneelle, ruuveja ei valitettavasti ole laittaa mukaan. En ole omiinikaan saanut vielä ruuveja jotka tilasin joskus keskiajalla kiinasta.

Laitoin muuten myyntipalstalle yhden AKG:n net pad vaahtomuovi lärpäkkeen. Tuolla voi siis lähinnä modata diy-audio-heaven ohjeen mukaan HD58X:n muistuttamaan enemmän HD600:sta.
Jos ei oo vielä menny, niin voisin huolia testiin noi grillit. :)
 
Diy-audio-heavenistä huomasin jo vanhahkon testin Philipsin X2HR:stä. Oma tuntuma oli, ettei tämä versio ole sellainen bassojyrä kuin vanhempi tai jotkut versiot vanhemmista. Ja nuo käppyrät piirtävät näistä kuulokkeista lähestulkoon tasapainoisen kuvan.

Ja näemmä olisi melkoisen helppo teipillä modatakin basson käyttäytymistä.
 
Tässä on oma pikainen vertailuarvio mitä kiireiden ohella ehdin testata:

Sundarojen soundi on pehmeä ja ehkä hieman "pyöreä". Soundstage on Beyereita syvempi ts. Beyereissa artisti kuulostaa ihan kuin olisi korvan vieressä. Sundaroissa taas soundissa on syvyyttä joka myös saattaa olla yksi syy edellä mainittuun rentouteen.

Toi mainitsemasi syvyys heijastuu myös soittimien erottelukyvyssä. Instrumentaali musiikilla Sundarat on dynaamisesti ihan loistavat kun soittimet pysyy erillään ja kuulokkeiden äänen "nopeus" pääsee oikeuksiinsa.

Mitä mieltä bsssosta? Mun sundaroissa oli bsssoa selvästi vähemmän kuin dt1990 mutta se mitä sieltä tulee on nopeampaa, tiukempaa ja ulottuu alemmas.
 
Ja mä ostan Sundarat.
Laitoin sulle yv:n. :)

Toi mainitsemasi syvyys heijastuu myös soittimien erottelukyvyssä. Instrumentaali musiikilla Sundarat on dynaamisesti ihan loistavat kun soittimet pysyy erillään ja kuulokkeiden äänen "nopeus" pääsee oikeuksiinsa.

Mitä mieltä bsssosta? Mun sundaroissa oli bsssoa selvästi vähemmän kuin dt1990 mutta se mitä sieltä tulee on nopeampaa, tiukempaa ja ulottuu alemmas.

Molemmissa on loistava basso. Sopivan tasapainonen ja pysyy hyvin hallinnassa. Toki tuokin riippuu musiikista, vahvistimesta jne.

Akustisessa musiikissa (etenkin kitarat), Sundarat kuulostaa todella, todella hyviltä.
 
Juoksemiseen ja salille pitäisi löytää mielellään täysin langattomat napit. Tärkeintä on että pysyy hyvin korvissa ja ei paina. Lisäksi ei saa ihan täysin estää taustaääniä.
Tulee käytettyä myös talvella. Akun kesto pitäisi olla hyvä ettei ihan pikku pakkasella hyydy.
Onko kokemusta mitkä näistä kannattaa valita? Tai voi myös ehdottaa muita noin alle 200€ hinnalla.

Jabra Elite Active 65T
Jabra Elite Active 65T täysin langatt. kuulokkeet (sin) - Kuulokkeet

Plantronics Backbeat FIT 3100
Plantronics BackBeat Fit 3100 true wireless in-ear kuulokkeet (musta) - Kuulokkeet urheiluun

Jaybird RUN XT
Jaybird RUN XT täysin langattomat in-ear kuulokkeet (musta) - Kuulokkeet urheiluun

Käyttötarkoitus sama, niin negrosin kommenttisi haulla. Olisiko tarjota kokemuksia ja mitkä hommasit?

Ihan muutenkin kiinnostaisi noi Jaybirdit, joskin harmittaa, että jossain vaiheessa on olleet myynnissä satkulla ja nyt normaalihinnalla ei tekisi mieli ostaa.
 
Pieniä mietelmiä Mr.Speakers Aeon Flow Closed luureista kun tuli ne vähän aikaa omistettua.

Odotukset oli hieman ristiriitaiset. Noita on toki hehkutettu paljon, esim Tyll Hertsensin puolesta mutta hän tykkäsi myös Aeon Openista. Itelläni oli vähän aikaa Aeon Flow Openit ja ovat kyllä eräät hintaluokkansa huonoimpia kuulokkeita omiin mieltymyksiini. Todella unettava, ylämideistä ja diskanteista vajaa luuri. Yleissointi oli melkoisen veltto ja dynamiikan puutetta on muutkin haukkuneet. Vähän tuli mieleen Brainwavz Alara, joka sentään on liki puolet halvempi kuin AFO.

AFC osoittautui kuitenkin aika pian ainakin osittain hypensä arvoiseksi. Ensimmäiseksi kuulokkeissa huomaa sen, että ei varsinaisesti huomaakkaan mitään. Balanssi on ihan pirun neutraali. Enemmällä kuuntelulla huomaa, että ylämidit ovat hieman "kailottavat/loudnesmaiset" mutta eivät häiritsevän paljon. Ether cx:ssä oli hieman samaa, mitä nyt lyhyellä testauksella kerkisin niistä joskus päätellä.

AFC:n ilmeinen heikkous on hieman vajaa basson määrä. Sanoisin, että määrällisesti liikutaan samalla tasolla kuin vaikka Hifiman Sundara:ssa ja keskibasson osalta alempana kuin vaikka Beyerdynamic DT1990:ssa. Jotenkin se muuten erittäin tasapainoisessa kuulokkeessa tökkii hieman enemmän. Sundara ja DT1990 ovat rehellisesti vähintäänkin hieman kirkkaita kuulokkeita kun taas AFC on erittäin lähellä meikäläisen neutraalia. Tuossapa se oikeastaan oleellisin onkin sanottu, todella tasapainoin, hieman bassokevyt kuuloke. Oma käsitykseni neutraalista on jota kuinkin harmanin tavoite käyrää vastaava, miinus noin -3db keskibasson alueelta. Normi harmani menee mielestäni vähän liikaa tuonne humppa humppa osastolle.

Äänikuvasta ei ole ihmeempää sanottavaa, tarkka imaging, keskiverto koko (yhtä iso tai isompi kuin AFO:ssa). Äänikuvan rakenne enemmän semmoinen "pin point" kuin HD800 tyylinen diffuusio wall of sound systeemi.

Valitettavasti mitään kunnollista vertailu kuuloketta minulla ei ollut samaan aikaan. Vähän vertailin suljettuun Sash Tres:n ja sekin on kyllä yhtä tyhjän kanssa. Tres on enempi sellainen, iso jopa eeppinen toistoltaan. AFO taas on semmonen insinöörimäisen tylsä. Tres pesee AFO:n helposti basson määrässä ja AFO on vahvemmilla toiston lineaarisuudessa, etenkin ylempien taajuuksien osalta. Itse ottaisin noista kahdesta mieluummin Sash:t mutta objektiivisesti ajateltuna en pysty sanomaan kumpi on ns. "parempi". Ja vaikka nyt en rinta rinnan verrannutkaan niin kyllä suosisin myös Fostex TH900, TH-X00 ja modattua Campfire Audio Cascadea ylitse AFO:n. Omaan makuun iskee tuo mujeva basso isolla soundstagella sen verran kovasti. Toki neutraalimpikin sointi uppoaa, mutta siinä suhteessa AFO ei aivan yllä sille tasolle mitä haluaisin. Oma referenssini on jo jonkin aikaa ollut Campfire Andromeda iem ja AFO ei yllä lähellekkään Androjen tasoa toiston dynaamisuuden ja yksityiskohtien erottelun suhteen. AFO:t on vain vähän tylsät kuulokkeet.

Kaikenkaikkiaan hyvät, kuuntelijasta riippuen varmasti jopa erinomaiset kuulokkeet. Hinttusen lisää bassoa niin olisivat jo todella kovat. Voisin kyllä kuvitella, että jo tällaisenaan olisivat kovat pelit ammattikäytössä. Joku Beyerdynamic DT770 on verrattuna aivan räävittömän epätasapainoinen. Mukavuus ja materiaalithan AFO:ssa on aivan huippu luokkaa joten siinäkin suhteessa noita voi kyllä suositella varauksetta. Jonkinmoiset miinukset harvinaisen mallisesta johtojen liittimestä. Liitintä on hieman ärsyttävä suopoa paikalleen, eikä käypäisiä aftermarket piuhoja ole ihan helpolla saatavilla koska mr.speakers/Dan Clarke taitaa olla ainut joka kyseistä systeemiä käyttää.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että 4-/5

ps. Mainittakoon vielä, että arvioin noita nyt siitä perspektiivistä että maksavat thomanilla 899€.

Muutamia taajuusvaste mittauksia. Noista kyllä näkee, että minkä takia midit ovat hieman loudnesmaiset mutta jännästi eivät ole kuitenkaan ohuen kuuloiset. Lieneekö sitten, että planarit säilyttää paremmin jotain äänen "paksuutta" niin, ettei tuommoinen ylöspäin suuntaavaa tuunaus ole niin pahaksi kuin voisi kuvista päätellä.


AFC vs Sennheiser HD650
AFC vs HD650.jpg

AFC vs Hifiman Sundara
AFC vs Sundara.jpg


AFC vs Beyerdynamic DT1990 (analytical pads)

AFC vs DT1990.jpg


AFC vs Fostex TH-X00 ebony

AFC vs TH-X00 ebony.jpg
 
Sennheiser HDR 180(RS 180) kuulokkeet taitaa nyt lopullisesti sanoa itteään irti, sammuuvat itse n. 30s välein. Haluisin samantyyppiset tilalle eli langattomat ja onko nää ns. puoliavoimet et äänimaailma mahdollsimman hyvä? Pitäis jollain tapaa soveltua pelaamiseen, modmic ois tarkoitus laittaa uusiinkin kiinni.
 
Iso läjä kuulokkeita lähti uusille omistajille ja vinkkejä seuraavista kokeiluista otetaan vastaan.

Tällä hetkellä hyllystä löytyy hyviksi työhevosiksi koetut graniitti HD600t, HD6xx, X2HR:t ja AKG:n 712 Pro:t - Sundarat taitaa olla kohta postissa tulossa.

Roolit menee jotenkin seuraavasti - HD600t on päässä 80%, räppiä ja housea joskus philipseillä ja AKG:t on CSGO:hon pyhitetty.

Näitä ajetaan vaihtelevasti Fiio K5 Prolla / Schiit stackilla (Magni 3 / modi 3). Hyllyssä olisi vielä Lehmann Audion Rhinelanderin vahvistin - en vaan ole vielä kerennyt edes kokeilemaan koska kesäloma ja "kiire".

e. Ihan Spotify ja jotkut meksikon kaupasta ostetut FLAC:t on lähteenä.
 
Viimeksi muokattu:
Iso läjä kuulokkeita lähti uusille omistajille ja vinkkejä seuraavista kokeiluista otetaan vastaan.

Tällä hetkellä hyllystä löytyy hyviksi työhevosiksi koetut graniitti HD600t, HD6xx, X2HR:t ja AKG:n 712 Pro:t - Sundarat taitaa olla kohta postissa tulossa.

Roolit menee jotenkin seuraavasti - HD600t on päässä 80%, räppiä ja housea joskus philipseillä ja AKG:t on CSGO:hon pyhitetty.

Näitä ajetaan vaihtelevasti Fiio K5 Prolla / Schiit stackilla (Magni 3 / modi 3). Hyllyssä olisi vielä Lehmann Audion Rhinelanderin vahvistin - en vaan ole vielä kerennyt edes kokeilemaan koska kesäloma ja "kiire".

Sundarat ja Oratoryn EQ profiilin tuoma vaihtelu teki mulle kaikki muut kuulokkeet tarpeettomiksi jos puhutaan musiikin kuuntelusta.

Vakiona kuivakat ja tarkat, Oratoryn Harman curvella lämpimät ja treble tasattuna mukavasti.

Comp pelaamiseeen niistä ei oikeen ole kun mun mielestä etu soundstage on erityisen syvä ja horisontaali informaatio sekaisin.

Mielenkiinnolla odotellaan sun näkemyksiä sundaroista, equalizer apo ja oratory sundara profiili kannattaa ehdottomasti koittaa.

Ootko muuten huomannut että toi K5Pro on vähän lämpimään kallellaan, mulla kstosi sen kanssa Sundaroilta paras energia soinnista pois verrattaessa O2:seen.
 
Sundarat ja Oratoryn EQ profiilin tuoma vaihtelu teki mulle kaikki muut kuulokkeet tarpeettomiksi jos puhutaan musiikin kuuntelusta.

Vakiona kuivakat ja tarkat, Oratoryn Harman curvella lämpimät ja treble tasattuna mukavasti.

Comp pelaamiseeen niistä ei oikeen ole kun mun mielestä etu soundstage on erityisen syvä ja horisontaali informaatio sekaisin.

Mielenkiinnolla odotellaan sun näkemyksiä sundaroista, equalizer apo ja oratory sundara profiili kannattaa ehdottomasti koittaa.

Ootko muuten huomannut että toi K5Pro on vähän lämpimään kallellaan, mulla kstosi sen kanssa Sundaroilta paras energia soinnista pois verrattaessa O2:seen.

Oman vajaan mielipiteeni olen jo K5 Prosta kerennyt luomaan - en tosin tiedä kuinka paljon sitä arvostelut yms. vinouttaa. On käsittääkseni muuten sinun alunperin ostama laite kyseessä.

Alkuun tykkäsin paljonkin, mutta vähitellen antanut Schiiteillekin mahdollisuuden.

Sundaroita odotellessa.
 
HD6xx on ollut kohta pari vuotta käytössä ja hyväksi todettu monella tapaa. Jotain ehkä kuitenkin kaipaa lisää ja hirmu määrän arvosteluja ja vertailuja katsottua/luettua päädyin siihen että niitä The kuulokkeita ei ehkä ole olemassakaan... Ainakaan siellä ~500e hintaluokassa minkä olisin ollut samantien valmis maksamaan.

LCD-2C voisi ilmeisesti olla sinne päin ja niitä tulikin käytyä vähän aikaa sitten testaamassa verkkokauppa.comissa ja kyllähän ne kaikella tapaa kuulosti paremmalta kuin sennheiserit. Jostain syystä kuitenkin oli mystinen paineen tunne korvissa kun nuo oli korvilla. Ei kovin paha, mutta vähän kuitenkin. Tiedä sitten johtuiko todella sulkevista keinonahka padeista vai mistä.
Toki se paino epäilyttää myös, mutta sillä lyhyellä testillä tuntui kyllä yllättävän mukavalle päässä. Hinta on kuitenkin melko paljon korkeampi kuin mitä olin suunnitellut päivitykselle...

Mitä muuta kannattaisi katsella kun hakusessa ei ole se erottelu monsteri vaan leppoisa toisto jota voi kuunnella pitkäänkin, eikä kaikki pienet lähteen häröt tule naamalle. Käyttö suurimmaksi osaksi youtube videoita, leffoja, sarjoja, pelejä ja välillä musiikkiakin laidasta laitaan. Yleinen multimedia käyttö kaiuttimien asemasta siis.
Ja jos jollain on käytetyt LCD-2C:t, joista haluaa luopua niin ;)
 
Iso läjä kuulokkeita lähti uusille omistajille ja vinkkejä seuraavista kokeiluista otetaan vastaan.

Tällä hetkellä hyllystä löytyy hyviksi työhevosiksi koetut graniitti HD600t, HD6xx, X2HR:t ja AKG:n 712 Pro:t - Sundarat taitaa olla kohta postissa tulossa.

Roolit menee jotenkin seuraavasti - HD600t on päässä 80%, räppiä ja housea joskus philipseillä ja AKG:t on CSGO:hon pyhitetty.

Näitä ajetaan vaihtelevasti Fiio K5 Prolla / Schiit stackilla (Magni 3 / modi 3). Hyllyssä olisi vielä Lehmann Audion Rhinelanderin vahvistin - en vaan ole vielä kerennyt edes kokeilemaan koska kesäloma ja "kiire".

e. Ihan Spotify ja jotkut meksikon kaupasta ostetut FLAC:t on lähteenä.
Itsellä on HD600 toimistokäytössä. Kuulostavat todella tukalasilta vrt. DT 1990 Prohon ja Sundaroihin. En tiedä johtuuko se planareista vai mistä, mutta noiden jälkeen on todella vaikeaa vaihtaa takaisin Sennheisereihin. Omistin HD650:t useita vuosia, joten niidenkin soundi on suht tuttu.



ps. Omien DT 1990 Proiden Dekoni Elite Velour padit pääsivät jo Suomen rajan yli, joten laitan niistäkin kokemuksia kunhan ehdin testata.
 
Mitä muuta kannattaisi katsella kun hakusessa ei ole se erottelu monsteri vaan leppoisa toisto jota voi kuunnella pitkäänkin, eikä kaikki pienet lähteen häröt tule naamalle. Käyttö suurimmaksi osaksi youtube videoita, leffoja, sarjoja, pelejä ja välillä musiikkiakin laidasta laitaan. Yleinen multimedia käyttö kaiuttimien asemasta siis.
Ja jos jollain on käytetyt LCD-2C:t, joista haluaa luopua niin ;)

Monopricen M1060C:t avattuna taitaa olla ne köydänmiehen LCD-2C:t. Ei ne yhtä mukavat ole, mutta ei minusta ole myöskään sitä "imukuppi" fiilistä.

Dropin myymät FOSTEX TR-X00:t, jos niitä enää saa, voi olla myös tuon henkisiä. Toki suljetut.
 
HD6xx on ollut kohta pari vuotta käytössä ja hyväksi todettu monella tapaa. Jotain ehkä kuitenkin kaipaa lisää ja hirmu määrän arvosteluja ja vertailuja katsottua/luettua päädyin siihen että niitä The kuulokkeita ei ehkä ole olemassakaan... Ainakaan siellä ~500e hintaluokassa minkä olisin ollut samantien valmis maksamaan.

;)

Kuulokefoorumeja selaamalla saanut kuvan että ZMF Aoelus olisi saman suuntaisesti tuunattu päivitys HD650, euroja joutuu kyllä lataamaan tiskiin enemmän kuin 500e.


ZMF Aeolus vs HD6XX Frequency Response.png
 
Verumit muistuttaa kanssa hieman HD650. Sinänsä aika kivuton siirtymä senkuista planareiden maailmaan. Kuulostavat yllättävän paljon perinteisiltä dynaamisilta kuulokkeilta. Ei oo samanlaista tummaa soundia kuin useimmissa Audezeissa tai ylimääräistä kuulautta kuten monissa Hifimaneissa. Tuo on mun oma mittaus. Mini dsp heittää joskus tuon 5-6k kuopan tuonne ja tuo 18khz senkuilla lienee kanssa joku mittaushärö.
Verum vs HD650.jpg
 
Kirjoitanpa tänne uusimmista kokemuksista ZMF Atticus + Tor Audio Roger -putkivahvari combosta. Aiemmin menin väittämään, että Atticukset kuulostaisivat liian lämpimiltä ja bassovoittoisilta tällä vahvistimelta, mutta kyse olikin siitä, että vahvistimen putki veteli viimeisiään ja hajosikin pian. Nyt uudella (made -71 in CCCP) vastaavalla putkella soundi on huomattavasti ilmavampi ja lämpöä on juuri sopivasti.

Vahvistimella näyttäisi olevan erittäin suuri vaikutus Atticusten ääneen. Moderneilla 0.1-1ohm impedanssilla olevilla solid state -vahvistimilla nämä kuulostavat ihan hyvältä, mutta suuret tunteet jäävät puuttumaan. Project Polaris -vahvarilla olen pystynyt testaamaan eroja 1ohm, 35ohm ja 120ohm impedanssien välillä.
* 1ohm: matalat taajuudet pysyvät hyvin kasassa, eivätkä peitä muita taajuuksia. Keskitaajuudet ja erityisesti vokaalit jättävät kuitenkin hieman kylmäksi. Kaiken kaikkiaan silti tasapainoisin asetus.
* 35ohm: bassokitara ja rummut iskee TODELLA lujaa ja ilman säröä. Vokaalit kuulostavat lämpimämmiltä 1ohm-asetukseen verrattuna, mutta peittyvät jo bassojen alle. Muutoin keskitaajuudet saavat lisää tunnetta ja treblen osuus mixissä vaimenee. Tällä asetuksella on vaikea keskittyä kuuntelemaan muuta kuin matalia taajuuksia, mutta toisinaan tuo on erittäin hauskaa. :D
* 120ohm: tasapainoisempi kuin 35ohm-asetus. Bassot eivät enää iske liian lujaa, mutta resonoivat mukavan lämpimästi ja intiimisti verrattuna 1ohm-asetukseen. Vokaalit kuuluvat selkeimmin ja niissä on eniten tunnetta. Kuulokkeiden ääni on suuri ja massiivinen, mutta treblen yksityiskohdat erottuvat huonoiten. Massiivisuus tulee jo hieman liikaa päin naamaa.

Putkivahvistimessa lienee melko suuri impedanssi, joten varmastikin siitä syystä Tor Audio Rogerin ääni on lähimpänä Project Polariksen 120ohm-asetusta. Ilmavuutta ja soundstagea tulee kuitenkin mukavasti lisää. Vokaalit kuulostavat todella intiimeiltä ja aidoilta (Audezen LCD-2 Classicit vievät silti edelleen voiton), kuten Polariksen 120ohm-asetuksella. Matalat taajuudet iskevät lujaa ja pörisevät lämpimästi, mutta Polariksen suurempiin impedanssiasetuksiin verrattuna ne vuotavat vähemmän keskitaajuuksien puolelle. Tämä on ikään kuin paras mahdollinen sekoitus Polariksen 1ohm ja 120ohm -asetuksista.

Eniten olen pettynyt tuohon Polariksen 35ohm asetukseen, mutta muistaakseni kirkkaammalla Khadas Tone Boardilla bassot eivät iskeneet ihan noin överisti ja tuo oli juuri hyvä asetus. Topping E30 ei siten välttämättä ole paras DAC Atticus+Polaris combolle. Kuitenkin 1/8-säännöllä Polariksen 35ohm impedanssi on aika lähellä optimaalista 300ohm kuulokkeille. Tekisi mieli testailla lisää eri vahvistimia, mutta kokeilemistani Tor Audion Roger vie voiton Atticusten kanssa etenkin tuolla Toppin E30 DAC:illa. SMSL:n SP200 oli kaiken kaikkiaan vaisu vahvistin Atticuksille, mutta mieli tekisi kuulla vielä jokin muukin THX-laite.
 
No kävi sitte näin että Limited Editionit tuli Aeoluksista. Hetken tuossa kuuntelin ja taitaa noista kyllä tulla luurit jotka jää käyttöön CX:n kanssa. Olis mahikka palauttaa jos tuntuu että ei miellytä, katotaas mitä mieltä huomenna on mutta noi kyllä on kaikinpuolin mukavan soundiset ja hyvin CX:t toimii neutraalimpana paremmin esim Punkissa mutta kans soundstage, detailit yms samalla tasolla niin ei kuulokevaihtelussa oo ku win-win.


 
Viimeksi muokattu:
Löyty focal elegiat hyvässä tarjouksessa 699€, niin ajattelin laittaa tänne vinkin. Itse tilasin yhdet.
 
HD6xx on ollut kohta pari vuotta käytössä ja hyväksi todettu monella tapaa. Jotain ehkä kuitenkin kaipaa lisää ja hirmu määrän arvosteluja ja vertailuja katsottua/luettua päädyin siihen että niitä The kuulokkeita ei ehkä ole olemassakaan... Ainakaan siellä ~500e hintaluokassa minkä olisin ollut samantien valmis maksamaan.

LCD-2C voisi ilmeisesti olla sinne päin ja niitä tulikin käytyä vähän aikaa sitten testaamassa verkkokauppa.comissa ja kyllähän ne kaikella tapaa kuulosti paremmalta kuin sennheiserit. Jostain syystä kuitenkin oli mystinen paineen tunne korvissa kun nuo oli korvilla. Ei kovin paha, mutta vähän kuitenkin. Tiedä sitten johtuiko todella sulkevista keinonahka padeista vai mistä.
Toki se paino epäilyttää myös, mutta sillä lyhyellä testillä tuntui kyllä yllättävän mukavalle päässä. Hinta on kuitenkin melko paljon korkeampi kuin mitä olin suunnitellut päivitykselle...

Mitä muuta kannattaisi katsella kun hakusessa ei ole se erottelu monsteri vaan leppoisa toisto jota voi kuunnella pitkäänkin, eikä kaikki pienet lähteen häröt tule naamalle. Käyttö suurimmaksi osaksi youtube videoita, leffoja, sarjoja, pelejä ja välillä musiikkiakin laidasta laitaan. Yleinen multimedia käyttö kaiuttimien asemasta siis.
Ja jos jollain on käytetyt LCD-2C:t, joista haluaa luopua niin ;)

Roderickin suosittelemien Verumien ohella yksi pätevä vaihtoehto löytyy myös Sash Tres -luureista. Molemmat yhtä aikaa omistaneena väittäisin, että Sashit ovat lähempänä HD6XX:n saundia (tosin olen kuunnellut vain HD650-mallia ja sitäkin vuosia sitten). Kuitenkin Sasheissa on mun korviin enemmän lämpöä ja varsinkin laulu ja puhe kuulostaa huomattavasti intiimimmältä kuin Verumeilla. Jotain hunajaista näissä on vokaalien kanssa ja yhdessä huomattavasti vaikuttavamman bassotoiston kanssa menin myymään Verumit, vaikka niiden soundstage onkin Sasheja luonnollisempi ja avarampi.

Orkkispadit ovat vähän kovanpuoleiset, joten menin tilaamaan saman tien Dekoni Audion perforated leather padit Briteistä. Liian vähän aikaa kuuntelin ennen kiinni liimattavien Dekonin pehmusteiden asennusta, mutta silti sanoisin, että sen minkä hieman syvimmässä bassossa menettää, saa moninkerroin takaisin hiostamattomuudessa, stagessa ja pehmeydessä. Ehdotin valmistajalle suoraan rei'itettyjen padien tarjoamista Verumin tavoin vaihtoehtona. Lupasi harkita asiaa, vaikka pelkääkin juuri sub bassin menetystä.

Lisäsulka Sash Tresin hattuun tulee kattavasta modattavuudesta. Optio suljettuna kuunteluun on ja elementtien vieressä olevaa demppausmateriaalia voi vapaasti poistaa tai vaihtaa. Poistin itse kolmesta sinisestä kankaanpalasesta per elementti ensin kaksi päälimmäistä ja sitten vaihdoin vielä sisimmänkin ohuempaan mukana tulleeseen materiaaliin. Valmistajan mukaan sisin kannattaa jättää paikalleen "for safety of the driver", mutta enpä usko tuossa suurtakaan riskiä olevan, vaikka ottaisi senkin pois. Samalla tavoin elementti on avoin korvan puolelta heti pehmusteen keskikankaan takana ja uloimpana elementin toisella puolella on toki kuulokkeiden omat ritilät, joissa välissä kangasta. Ehkä ton voi modatessa paskoa, jos samalla mussuttaa leivänmuruja elementille, mut muuten en näkisi syytä huoleen :D

Rohkeasti yhteyttä valmistajaan, jos Verumeita lyhyempi odotteluaika ja eeppisempi soundi samalla hinnalla alkoi kiinnostamaan:

 
Tilaamani Dekoni Elite Velourit saapuivat eilen Puolasta. Katsotaan miltä ne vaikuttaa verrattuna DT 1990 Pro:n alkuperäisiin Analyticeihin :)

1594804350855.png


Alla olevan linkin takaa löytyy enemmän vertailuja eri pädien väliltä:


Muiden kokemuksia:
 
Homma vähän eskaloitui täällä ja eiköhän jää nyt tähän. Kävin Kruunuradiossa ajatuksella kuunnella ennakkoon vieläkin toimituksessa olevat Denon AH-D9200, mutta samalla sitten vähän vertailua ylöspäin, Focal Stelliat ja Utopiat. Jälkimmäiset lähti mukaan Archen kera.

Denonit on erinomaiset ja pieksee omat ikivanhat Ultrasone 2900 jotka on kyllä osoittautuneet laadukkaaseen kuulokevahvariin liitettynä hintaansa nähden (n. 250€) todella hyviksi, niihin olisi voinut oikeastaan jäädäkin jos ei olisi mennyt kuuntelemaan muuta.

Denonit on näistä edullisen pään Ultrasoneista selvä harppaus tai kolme ylöspäin ja noin tunnin vertailun perusteella hyvin lähellä Focalin vermeitä, joskin suljettuna vähän erilaiset tietty. Mutta sitten Focalit, se pieni ero.. aargh. Utopiat päässä erotti tutuista biiseistä uusia pieniä soundeja, tasoa sormi asettuu soittimelle, soittaja hengitti sisään. Sitten kyllä osasi kuunnella saman Denonillakin kun oli hoksannut, ehkä tämä ero on vain tämän kuulijan päässä siis. Denonissa toki on enemmän kuuloketta per euro, voimakkaasti vähentyvät hyödyt siitä ylöspäin. Kannattaa käydä kuuntelemassa.

Huono puoli tässä iskeneessä kuulokemaniassa on, että ei tee mieli enää oikein erinäköisiä halvempia kuulokkeita kuunnella mitä kotoa löytyy. Esim. Sony WH-1000XM3 piuhallakin kytkettynä on omaan korvaan muuta kuin hifiä vaikka lajityypissään (BT/ANC) lienee parhaimmistoa.
 
(Vihdoin) Viimein hajosi DT-990 5 vuoden käytön jälkeen ja nyt katselin tuosta 100-150€ hintaluokasta uusia, mutta vaikuttaa olevan aika vähissä vaihtoehdot, mikäli ei halua Audiotechnican jäätävää klämppiä (ei pysty, rillit menevät luusta lävitse) tai AKG vaimeaa bassoa. Eli jäljelle taitaa jäädä Sennheiserit tai Beyerdynamicsit, mutta kuitenkin kiinnostaisi vaihdettava kaapeli, sillä DT-990 kaapeli muuttui todella kovaksi, joten jäljelle jäänee Beyerdynamicsin Custom One Pro:t.

Onkos muilla kokemuksia noista Custom One Proista? Onhan ne toki suljetut ja hieman erilaiset ääneltään vrt dt-990 kun tarkastalee käyrästöä...

1595186559439.png


1595186572004.png




1595186580191.png1595186591683.png1595186617946.png
 
Sennheiser HD598 oli ainakin korjaus mielessä ihan helposti vaihdettavissa kaapeli. Ja kuulostaa hintaluokassaan todella hyvältä ja on edelleen mukavimmat kuulokkeet joita olen päässäni pitänyt. Toki jos meinasit vaihdettavalla kaapelilla erilaisia kuin tehtaan piuha niin sit voi olla eri juttu. Noissa tosin mielestäni mukava kaapeli suoraan paketistakin.
 
Eli jäljelle taitaa jäädä Sennheiserit tai Beyerdynamicsit, mutta kuitenkin kiinnostaisi vaihdettava kaapeli, sillä DT-990 kaapeli muuttui todella kovaksi, joten jäljelle jäänee Beyerdynamicsin Custom One Pro:t.

Onkos muilla kokemuksia noista Custom One Proista? Onhan ne toki suljetut ja hieman erilaiset ääneltään vrt dt-990 kun tarkastalee käyrästöä...

Osassa senkuista on tosiaan vaihdettava johto. Beyerillä on lisäksi custom studio joka on lähes DT770 vaihdettavalla johdolla ja basso säädöllä. Custom onesta ei ole omaa kokemusta, mutta mielestäni on saanut vähän huonompaa palautetta, mutta saattoi olla että DT770 tyynyt alkuperäisten tilalle vaihtamalla oli taas saman kaltainen.
 
Ei varmaan kuulu tähän ketjuun :rofl: mutta Lidl mainostaa taas Silvercrest vastamelu bluetooth kuulokkeita. Onko joku jo ehtinyt ostaa nuo? Lidl Plus etukupongilla 51,99 euroa.
Mainoslehdykän kuvauksesta ei käy ilmi edes että onko lataus micro-USB vai USB-C toteutuksella tai onko BT 5.0.

En ole ostanut, mutta tuossa on aiemman erän speksejä, enkä jaksa uskoa että päivitystä olisi tapahtunut.

Tosin tuossakaan ei mainita USB:n tyyppiä.

EDIT: manuaalikin on tuolla: Käyttöohje - SilverCrest SBKL 40 A1 Kuuloke
Ja tuon mukaan on micro-usb.
 
Viimeksi muokattu:
En ole ostanut, mutta tuossa on aiemman erän speksejä, enkä jaksa uskoa että päivitystä olisi tapahtunut.

Tosin tuossakaan ei mainita USB:n tyyppiä.

EDIT: manuaalikin on tuolla: Käyttöohje - SilverCrest SBKL 40 A1 Kuuloke
Ja tuon mukaan on micro-usb.
No, kävin kotimatkalla hakemassa Lidl:stä kokeilumielessä yhdet kuulokkeet :cool:

Näissä on yhä valitettavasti lataus micro-USB:lla. Tätä ei mainita pakkauksessa mistä moitteita.

Bluetooth versio on 5.0 ja tukee A2DP, HFP, HSP, AVRCP profiileita. Tukee myös aptX mikä oli mukava yllätys. Puhelimeen ilmestyi aptX logo parituksen jälkeen.

Kuulokkeet ovat odotetusti muovisen oloiset mutta puristuvat tiukasti korvien ympärille. Kupit ovat ovaalin muotoiset ja ainakin minun korville saisi olla hitusen isommat. Täytettä voisi olla myös enemmän. Veikkaan että useamman tunnin käytön jälkeen alkaa painamaan ikävästi.

Vastamelutoiminto suodattaa musiikkia kuunnellessa osan äänistä, kuten esim. pyykinpesukoneen hurinan ja mekaanisen näppiksen nakutuksen, mutta puhetta ei juurikaan.

Äänenlaatu on subjektiivista mutta omaan korvaan kuulostaa ihan kelvolliselta eli eiköhän nämä jää toistaiseksi käyttöön.
 
Olisko ehdotuksia minkälaiset kuulokkeet kannattaisi hommata musiikin tuotantoa mielellä pitäen? Eli aika litteä taajuusvaste. Mutta saisi silti olla mukavat että voi musiikkiakin kuunnella ja pitää päässä kauan. Budjetti olis pari sataa
 
Tässä kun on avoimia kuulokkeita tullut kuunneltua paljon viime aikoina, tuli mieleen että saisi toistettavat äänet ”kääntyä” pään liikettä vastaan niin, että pysyvät ”paikallaan”. Kuulostaisi enemmän siltä, että tilassa soi ääni, kun tilan muut äänet liikkuvat tietysti pään liikkeiden mukaan. Pääsääntoisesti tulee toki kuunneltua hiljaisessa ympäristössä.

No, Audeze Moebius näyttäisi olevan tuollainen päätä träkkäävä kuuloke, mutta niitä ei vielä ole saatavilla, eikä muutenkaan taida kovin hifit olla kun alk. $199 hintaan indiegogossa myivät, pelaamiseen ennemminkin tarkoitettu.

Ei taida vielä olla pään liikkeitä träkkääviä korkealaatuisia kuulokkeita olemassa?
 
Tässä kun on avoimia kuulokkeita tullut kuunneltua paljon viime aikoina, tuli mieleen että saisi toistettavat äänet ”kääntyä” pään liikettä vastaan niin, että pysyvät ”paikallaan”. Kuulostaisi enemmän siltä, että tilassa soi ääni, kun tilan muut äänet liikkuvat tietysti pään liikkeiden mukaan. Pääsääntoisesti tulee toki kuunneltua hiljaisessa ympäristössä.

No, Audeze Moebius näyttäisi olevan tuollainen päätä träkkäävä kuuloke, mutta niitä ei vielä ole saatavilla, eikä muutenkaan taida kovin hifit olla kun alk. $199 hintaan indiegogossa myivät, pelaamiseen ennemminkin tarkoitettu.

Ei taida vielä olla pään liikkeitä träkkääviä korkealaatuisia kuulokkeita olemassa?

Mobiuksien normihinta on 399€ ja ollut kyllä myynnissä jo pari vuotta. On noi käsittääkseni ihan kohtuullisen "korkealaatuiset" vaikkei tietenkään kalliimmille esim. tonnin hintaluokan hifikuulokkeille äänenlaadussa pärjää. En tiedä Suomen saatavuudesta kun on vähän niche tuote mutta löytyy vaikka Thomannilta: Audeze Mobius Carbon
Ominaisuutena toi on vissiin vähän jakanut mielipiteitä. Osa pitää täysin turhana gimmickkinä joka ei todellisuudessa oikein toimi ja osa tykkää.
 
Audezen omat sivut puhuivat vain preorder-mahdollisuudesta, joten kiitos tiedosta! Selvästi jotain, mitä erityisesti olisi hyvä kokeilla ennen hankintaa. Kiinnostaisi kyllä. Ihmettelen vaikkapa Sonyn ja Creativen 360-ajatuksia kuulokkeisiin, kun ei mainintaa pään liikkeiden seurannasta esitehöpinöistä löydy. 360-äänessä jos missä luulisi olevan olennaista, että äänet ei liiku pään liikkeiden mukana. Paino sanalla luulisi.

Aiheesta toiseen, pitänee alkaa miettimään jotain suljettuja kuulokeita, tarve töihib. Hobby Hall ilmoitti, että 999€ hintaiset Denon AH-D9200 olikin sitten muka loppuunmyyty. Aiemmissa viesteissä vain puhuivat, että toimitus viivästyy, joten haiskahtaa silkalta valehtelulta. Aiempien viestien takia vähän kovistelenkin heitä sitten.
 
Audezen omat sivut puhuivat vain preorder-mahdollisuudesta, joten kiitos tiedosta! Selvästi jotain, mitä erityisesti olisi hyvä kokeilla ennen hankintaa. Kiinnostaisi kyllä. Ihmettelen vaikkapa Sonyn ja Creativen 360-ajatuksia kuulokkeisiin, kun ei mainintaa pään liikkeiden seurannasta esitehöpinöistä löydy. 360-äänessä jos missä luulisi olevan olennaista, että äänet ei liiku pään liikkeiden mukana. Paino sanalla luulisi.

Aiheesta toiseen, pitänee alkaa miettimään jotain suljettuja kuulokeita, tarve töihib. Hobby Hall ilmoitti, että 999€ hintaiset Denon AH-D9200 olikin sitten muka loppuunmyyty. Aiemmissa viesteissä vain puhuivat, että toimitus viivästyy, joten haiskahtaa silkalta valehtelulta. Aiempien viestien takia vähän kovistelenkin heitä sitten.
Dspeakerillahan oli tommonen tuote jolla tuon sai kaikkiin kuulokkeisiin mutta ei enää saatavilla DSPeaker-HeaDSPeaker kuulokejärjestelmä
 
Ihan vain galluppina: olisiko porukalla intoa maksaa "Suomi lisää" kuulokkeista?

Mua on jo vuosia houkuteltu pistämään alan firma pystyyn. Vahvat kontaktit on jo ainakin tanskaan.


Siellä pisti paikallinen harrastaja puljun pystyyn, ja nyt onkin maansa suurin hintavien kuulokkeiden myyjä. Tienaa kuulemma jopa pari tonnia vuodessa tuosta hommasta

Itellä olis aika sopiva pieni kuulokekaupan pyöritys. Korona on pätkäissy 35% työajasta, niin jos nyt tähän iske niin ei sitten koskaan.
 
Kyllähän suomalaisia kaiuttimiakin arvostetaan niin miksei kannattaisi kokeilla kuulokkeitakin. Suomalaisia kuulokkeita ei paljoa taida olla että siinä mielessä kilpailua ei kotimaisuudella ainakaan olisi.
 
Audezen omat sivut puhuivat vain preorder-mahdollisuudesta, joten kiitos tiedosta!

Audezella on ennakkoon tilattavissa uudet Penroset, jotka ovat ilmeisesti Mobiukset ilman 3D-ääntä. Laitoin tilaukseen uutta pleikkaria varten.
 
Heitän tänne kysymyksen, kun olen kuulokkeita katsomassa tietokoneelle. Joissakin kuulokkeissa on vain auttamattoman lyhyet piuhat, niin onko äänen kannalta eri asia, jos kuulokkeet kytkee jatkolla USB:hen kiinni tai suoraan emolevyn äänipiiriin? Varmaan eroa tulee, jos olisi erillinen äänikortti, mutta mites noi emolle integroitujen kanssa?
 
Heitän tänne kysymyksen, kun olen kuulokkeita katsomassa tietokoneelle. Joissakin kuulokkeissa on vain auttamattoman lyhyet piuhat, niin onko äänen kannalta eri asia, jos kuulokkeet kytkee jatkolla USB:hen kiinni tai suoraan emolevyn äänipiiriin? Varmaan eroa tulee, jos olisi erillinen äänikortti, mutta mites noi emolle integroitujen kanssa?

Jäi vähän epäselväksi että minkälaiset luurit olet hommaamassa.

Siis jos sulla on USB kuulokkeet, niin se signaali joka USB:tä pitkin tulee on digitaalinen. Eli kaapelin pituudella ei oikeastaan ole merkitystä, kunhan vastus ei nouse niin suureksi että data ei edes tule perille. Digitaalisignaalista muunto analogisignaaliksi tapahtuu vasta joko kuulokkeiden sisällä olevassa DAC piirissä, tai sitten se on palikka siinä kaapelissa.

Jos kuulokkeet ovat esim. 3.5mm liittimellä, silloin kaapelin pituudella on merkitystä äänenlaatuun, sillä signaali on analoginen koko matkan. Vaikutuksen suuruus rippuu kaapelista ja ympäristöstä. Jos kaapeli on suojattu, ja ympäristössä ei ole paljoa häiriötä aiheuttavia sähkömagneettisia aaltoja, kaapeli voi olla hyvinkin pitkä.

Jos puhutaan ihan normi tietokoneesta ja laitat kuulokkeet kiinni etu tai takapaneelin äänilähtöihin, ei sillä pitäisi olla juurikaan merkitystä. Jos pistät vaikka 1-2 metrin jatkokaapelin, et luultavasti huomaa mitään. Itsellä on ollut 5 metrinen jatkokaapeli ja hyvin on pelannut

E: saatoin ymmärtää hieman väärin. Jos meinaat että onko väliä että hommaatko USB vai 3.5mm liittimellä olevat kuulokkeet, silloin äänenlaatu riippuu tosiaan siitä ADC:stä eli käytännössä äänikortista. Nykyään on ihan hyvät äänikortit ainakin siellä paremman tason emolevyissä. Riippuu täysin mitkä kuulokkeet olet hommaamassa, ja minkälainen äänikortti emolevyssä on. Ja sitten jos hommaat USB kuulokkeet, niin sitten riippuu kuulokkeista että minkälainen äänikortti siinä tulee mukana
 
Jäi vähän epäselväksi että minkälaiset luurit olet hommaamassa.

Siis jos sulla on USB kuulokkeet, niin se signaali joka USB:tä pitkin tulee on digitaalinen. Eli kaapelin pituudella ei oikeastaan ole merkitystä, kunhan vastus ei nouse niin suureksi että data ei edes tule perille. Digitaalisignaalista muunto analogisignaaliksi tapahtuu vasta joko kuulokkeiden sisällä olevassa DAC piirissä, tai sitten se on palikka siinä kaapelissa.

Jos kuulokkeet ovat esim. 3.5mm liittimellä, silloin kaapelin pituudella on merkitystä äänenlaatuun, sillä signaali on analoginen koko matkan. Vaikutuksen suuruus rippuu kaapelista ja ympäristöstä. Jos kaapeli on suojattu, ja ympäristössä ei ole paljoa häiriötä aiheuttavia sähkömagneettisia aaltoja, kaapeli voi olla hyvinkin pitkä.

Jos puhutaan ihan normi tietokoneesta ja laitat kuulokkeet kiinni etu tai takapaneelin äänilähtöihin, ei sillä pitäisi olla juurikaan merkitystä. Jos pistät vaikka 1-2 metrin jatkokaapelin, et luultavasti huomaa mitään. Itsellä on ollut 5 metrinen jatkokaapeli ja hyvin on pelannut

E: saatoin ymmärtää hieman väärin. Jos meinaat että onko väliä että hommaatko USB vai 3.5mm liittimellä olevat kuulokkeet, silloin äänenlaatu riippuu tosiaan siitä ADC:stä eli käytännössä äänikortista. Nykyään on ihan hyvät äänikortit ainakin siellä paremman tason emolevyissä. Riippuu täysin mitkä kuulokkeet olet hommaamassa, ja minkälainen äänikortti emolevyssä on. Ja sitten jos hommaat USB kuulokkeet, niin sitten riippuu kuulokkeista että minkälainen äänikortti siinä tulee mukana
Kiitos vastauksesta! Ja pahoittelut epäselvästä kysymyksestä. Tällä hetkellä tuo PC on lattialla joten yli 2 metrin 3.5 mm piuhat (kuulokkeissa) ovat aika vähissä. Nykyiset kuulokkeet ovat menneet rikki ja uusia katsonut, niin yhdessäkin oli metrinen 3.5mm johto jossa sitten 2 m jatko USB liitäntään. Sillä tuota kysyinkin, että häviääkö äänessä jotain jos laittaa kuullokkeet USB liitäntään sen sijaan, että menisi suoraan 3.5mm pluginiin koneen taakse.

Tuo olikin hyvä huomio, että voisi käyttää 3.5mm jatkokaapelia.
 
häviääkö äänessä jotain jos laittaa kuullokkeet USB liitäntään sen sijaan, että menisi suoraan 3.5mm pluginiin koneen taakse.

Joo eli tämä riippuu siitä äänikortista joka siinä USB kaapelissa on kiinni. Jos se on erityisen hyvä, voi ääni olla parempi kuin emolevyn äänikortista tuleva. USB tai 3.5mm liitäntä ei suoraan kerro mitään äänenlaadusta
 
Joo eli tämä riippuu siitä äänikortista joka siinä USB kaapelissa on kiinni. Jos se on erityisen hyvä, voi ääni olla parempi kuin emolevyn äänikortista tuleva. USB tai 3.5mm liitäntä ei suoraan kerro mitään äänenlaadusta
Mikään muu tässä yhtälössä ei ole vielä varmaa kuin se, että emolevyltä löytyy äänipiirinä tämä:
Audio: SupremeFX S1220A teams with Sonic Studio III

Kuulokkeet mitä olen katsonut pyörii siinä 80€- 120€ tietämillä. Kaikissä on tuo 3.5mm liitäntä, mutta yhdessä tosiaan tuli vastaan tuollainen jatkokappale mikä menee 3.5mm liitännän sijaan USB porttiin. Nyt kun vinkkasit tuon jatkopiuhan, niin voin huoletta katsella vaikka noita missä on 1 metrin piuhat.
 
Ihan vain galluppina: olisiko porukalla intoa maksaa "Suomi lisää" kuulokkeista?

Mua on jo vuosia houkuteltu pistämään alan firma pystyyn. Vahvat kontaktit on jo ainakin tanskaan.


Siellä pisti paikallinen harrastaja puljun pystyyn, ja nyt onkin maansa suurin hintavien kuulokkeiden myyjä. Tienaa kuulemma jopa pari tonnia vuodessa tuosta hommasta

Itellä olis aika sopiva pieni kuulokekaupan pyöritys. Korona on pätkäissy 35% työajasta, niin jos nyt tähän iske niin ei sitten koskaan.
mun mielestä ei ole olemassa suomilisää hifissä. joo on ovh:issa on huima ero joskus muiden maiden tarjouksiin mutta todellisuudessa hifiliikkeessä sä voit tehdä kauppaa tuotteesta ja saada hyvinkin 25prossaa hinnasta pois jos vähänkin jaksaa nähdä vaivaa. esimerkiski omat focal elearit on ovh 999e mutta hiottiin kaupassa hinta loputa 800e. en usko et kukaan ostaa suomikaupoista tuotteita ovh:lla
 
Ebayn piddauksesta voitin HE-500, jokin kesälelu oli saatava. Jos kuvittelisin planaari version HD650 tämä on se.

Keskiäänet ovat samanlailla täyteläiset/kermaiset ja esillä, diskantti soljuu vaivattomasti ilman aikomustakaan kirkaista ....Bassoa on ripaus vähemmän eikä se vuoda yhtäpaljon keskiääniin ja on paremmin kontrolloitu.

A/B vertailussa sointi puhtaampaa mutta silti samanlailla paksuhkoa ja hauskaa, sanoisin että loistava suoritus. Perinteiset HD650 "päivitys" sudenkuopat vältetään eli diskantti nousee +5-10db/laulajan äänet ottavat takapakkia tai äänestä tulee ohkainen.

IMG_20200728_143159.jpg
 
Ebayn piddauksesta voitin HE-500, jokin kesälelu oli saatava. Jos kuvittelisin planaari version HD650 tämä on se.

Keskiäänet ovat samanlailla täyteläiset/kermaiset ja esillä, diskantti soljuu vaivattomasti ilman aikomustakaan kirkaista ....Bassoa on ripaus vähemmän eikä se vuoda yhtäpaljon keskiääniin ja on paremmin kontrolloitu.

A/B vertailussa sointi puhtaampaa mutta silti samanlailla paksuhkoa ja hauskaa, sanoisin että loistava suoritus. Perinteiset HD650 "päivitys" sudenkuopat vältetään eli diskantti nousee +5-10db/laulajan äänet ottavat takapakkia tai äänestä tulee ohkainen.

Loistava hankinta!
Minulla on ollut nuo nyt vuoden verran ykköskuulokkeina ja tuskin tulen koskaan myymään pois vaikka muita kuulokkeita hankkisinkin.

Nuo alkuperäiset pädit ovat ainoa heikko kohta joten suosittelen hankkimaan esim. Focus -A padit jolloin mukavuus nousee vielä uudelle tasolle.
 
Ebayn piddauksesta voitin HE-500, jokin kesälelu oli saatava.

Kelpaa leikkiä vielä syksylläkin! :tup: Kiinnostaisi itsekin kuulla noita vanhempia Hifimaneja, kun niin on kehuttu.

Taisi muakin eilen kesälelut himottaa, kun laitoin tilaukseen Dan Clark Audion Aeon 2 Closedit. Noi tulee puhtaasti matka-/työkuulokkeiksi, kunhan selvitän, millä saan noille tarpeeksi virtaa ja vahvistusta.
Topping NX4- tai IFI Hip Dac -tyylinen laite varmasti olisi riittävä, mutta mietityttää, tulisiko Fiio:n BTR5:lla, Qudelix 5K:lla tai ES100:lla toimeen. Jälkimmäisissä olisi Bluetooth, joten ei tarvitsisi olla piuhalla puhelimeen kytkettynä. :hmm:
 
Heissan!
Mitkähän nykyään olis parhaimmat BT kuulokkeet/napit? Käyttö ainoastaan musiikin kuuntelu kävelylenkkien aikana. Budjetti n.100€
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 314
Viestejä
4 491 389
Jäsenet
74 194
Uusin jäsen
Juhisti

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom