Eräilves
Turrien turri
- Liittynyt
- 18.01.2019
- Viestejä
- 2 586
Nämähän tunnistaa myös nastan värikoodista. Tosin harmillisesti 25 ja 63 ovat keltainen ja kupari, mikä voisi ainakin minulle amatöörinä olla tulkinnanvaraista kun muutenkin eri ikäisissä ja merkkisissä tulpissa ei ole sävy aina ihan yksi yhteen. Harmillisesti sulakepitimen ollessa paikallaan ei näe D2/D3 öö... perseen kokoa tai täyterengasta.
Onko siellä muuten vaan 63A järeämpi keskus vai onko mielekästä olettaa että talossasi olisi aiemmin ollut isompi sähköliittymä syystä n? Entisen karjatilan päärakennus tms?
Eikös se ole vähän määritelmäkysymys? Monessa "normaalissa omakotitalossa" tarvitaan ihan välttämättä 35A ja nykyään olisi helpompi hengittää 50 ampeerilla. Yleensä seuraava vaihtoehto on 63A ja siitä pyydetään suunnilleen munuainen. Köykäisiä ovat Suomen sähköliittymät vaikka verkko on jämäkkä. Amerikassa, jossa kaikki suurempaa ja 240V halkaistun vaiheen liittymät yleensä uudemmissa 200A tai 400A tai jopa enemmän, perinteinen alamittaisena pidetty 100A vastaa maksimiteholtaan aika liki meikäläistä 35A kolmivaiheliittymää.
Tuossa jonkunlainen vanha kuva sähköpääkeskuksesta. Sen jälkeen muutamaan paikka kytketty lisää sulakkeita (esim ilppi). Tuo 63A tarra on tuolla vasemmalla ylänurkassa, sitä ei kuvassa näy, kuten mittaria myöskään.
Talon aikoinaan rakennuttanut maantielaitoksella ollut henkilö, jolla kalustoa ollunna. Kait aatellu jos tarvittee enemmän sähköä, joskus sitten kuristettu tuohon 3 * 25A ?